Peukkupaikka 8.12.2015

Matt.4:5-10
Silloin paholainen vei Jeesuksen pyhään kaupunkiin ja asetti hänet temppelimuurin harjalle.Hän sanoi Jeesukselle: "Jos kerran olet Jumalan poika, niin heittäydy alas. Onhan kirjoitettu:"Hän antaa enkeleilleen käskyn: he kantavat sinua käsillään ettet loukkaa jalkaasi kiveen."
Jeesus vastasi hänelle:"On myös kirjoitettu:"Älä kiusaa Herraa sinun Jumalaasi."

Onko sinulla ollut elämässäsi samantyyppinen tilanne tai muita kiusauksen hetkiä. Miten selvisit niistä`?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ev.luth.Credo

      On ollut "samantyyppinen tilanne" ja "tyhmyydestä sakotetaan".

      Paholainenhan johdatteli Jeesusta mitä kieroimmalla tavalla, ensimmäiseksi , tehden Hänen Poika-jumaluutensa kyseenalaiseksi:

      1. "Jos kerran olet Jumalan Poika..." Olispa mielenkiintoista tietää tuo alkuteksti tarkasti. Paholainen ei suoraan kiellä Jeesuksen jumaluutta, vaan yrittäen käyttää suggestiota, saattaa Jeesus Itse epäilemään omaa jumaluuttaan!

      2. "... niin heittäydy alas...!" Voi tuota Wanhaa Wihtahousua! Ensin hän vain vihjaten kyseenalaistaa Jeesuksen jumaluuden, pyrkien saattamaan Hänet epäuskoon, sitten epäuskossaan, teolla "todistaakseen olevansa", heittäytyvän suoraan kuolemaan!

      3. "Onhan kirjoitettu..." Tässä tuo mokoma alkaa esiintyä Raamatun tuntijana ja opettajana.

      4. ..."Hän antaa enkeleilleen käskyn: he kantavat sinua käsillään ettet loukkaa jalkaasi kiveen." Nyt Paholainen saarnahulludessaan puhuu kuin Jumala Itse! Hän lainaa Jumalan omia sanoja! "Näin sanoo Raamattu!" (jotenkin tulee ihan mieleen tämä foorumi...)

      Mutta Jeesus,
      1. joka oli ja On Jumalan Poika,
      2. elämän ja kuoleman Herra,
      3. Itse Jumalan Sana ja
      4. Jumala Itse!

      ... ei mennyt Paholaisen ansaan, ryhtyen epäilemään ja kieltämään oman Itsensä.

      Itse aloituksen kysymykseen vastaan: joka ei ole koskaan kohdannut Paholaista nk. silmästä silmään, ei voi kuvitellakaan minkälainen henkilö on kyseessä.

      Kannattaa pysyä kaukana ja esisijaisesti: ei luovuttaa elämänsä herruutta pois Jumalasta, ei tehdä itselleen hengessäänkään minkäänlaisia epäjumalia.

      Synnissä emme saa joutua epätoivoon, vaan juuri synnissä sitäkin enemmän takertua Jumalaan ja Jeesuksen sovitustyöhön ja synnissä antaa Hänelle herruus ja kunnia, sillä juuri sitä varten Hän tuli maailmaan, että Hän näin olisi Syntisten Vapahtaja! Vapahtaja = vapauttaja.

      Paholainen uskottelee, että synnissä me olisimme Jumalan hylkäämiä, kun päinvastoin: tässä on koko Jeesuksen sovitustyön perusolemus. Juuri synnissä meidän tulee huutaa Jumalan puoleen. Mitä syntisempinä, sitä enemmän! Ja Jumala vastaa.

      Paholaisen kanssa ei kannata leikkiä. Mikäli mahdollista, pysyä erossa kaikesta mahdollisesta pahasta. Muuten voi alkaa piirileikki, jota myöhemmin syvästi katuu, sillä tässä leikissä lasku tulee ihmiselle itselleen, jos hän ei ole turvautunut Jeesukseen. Ja se lasku voi olla suuri, esim. oman tai jonkun toisen henkilön hengen menetys: "heittäydy alas!"

      On koettu.

      • Itse olen ns kiusannut jumalaa. Olen juonut myrkkyä toivoen jumalan suojelevan minua. Siis alkoholia.
        Se jäi pois kun mielsin sen myrkyksi.

        Se ei ollut ollenkaan hauskaa.

        Että on koettu täälläkin päin.

        Lohduttavasti kirjoitit, että silloin kun syntiin on langettu siellä juuri armo on.


      • Ev.luth.Credo
        auroraboreallis kirjoitti:

        Itse olen ns kiusannut jumalaa. Olen juonut myrkkyä toivoen jumalan suojelevan minua. Siis alkoholia.
        Se jäi pois kun mielsin sen myrkyksi.

        Se ei ollut ollenkaan hauskaa.

        Että on koettu täälläkin päin.

        Lohduttavasti kirjoitit, että silloin kun syntiin on langettu siellä juuri armo on.

        Kuten kirjoitin, juuri tuo, että Jeesus on syntisten Vapahtaja on koko evankeliumin ydin. Jos näin ei olisi, hän olisi tarpeeton.

        Jos siis joku kieltää Jeesuksen olevan juuri syntisten vapahtaja ja opettaa Hänen olevan vain vanhurskasten vapahtaja, eksyttää hän ihmiset varsin omituiseen "evankeliumiin" Juuri tästä omituisuudesta on helluntailaisuudessa kyse.

        Myös hengellisillä asioilla on looginen järjestyksensä, yhtä tosiasiaa seuraa toinen samanlainen. Jumala on järjestyksen Jumala, Hän ei toimi sekavasti.

        Johannes 13:
        36 Simon Pietari sanoi hänelle: "Herra, mihin sinä menet?" Jeesus vastasi hänelle: "Mihin minä menen, sinne sinä et voi nyt minua seurata, mutta vastedes olet minua seuraava".
        37 Pietari sanoi hänelle: "Herra, miksi en nyt voi seurata sinua? Henkeni minä annan sinun edestäsi."
        38 Jeesus vastasi: "Sinäkö annat henkesi minun edestäni? Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: ei laula kukko, ennenkuin sinä minut kolmesti kiellät."

        Pietari oli varsin innokas Jeesuksen seuraaja, mutta häneltäkin puuttui tuo ymmärrys, että pelastus ei tule meidän omien tekojemme kautta, eli, että me emme voi omilla teoillamme saada aikaan pelastusta.

        Kun Jeesus ilmoitti, että Hänen lähtönsä aika on, Pietari intoa täynnä ilmoitti "olevansa mukana"! Hän ilmoitti, että hän antaa vaikka henkensä Jeesuksen puolesta! Tragikoomista oli, ettei Pietarilla ollut mitään käsitystä evankeliumin varsinaisesta olemuksesta. Jeesus kysyikin: "SINÄKÖ annat henkesi MINUN PUOLESTANI?" Jeesus oli valmistautumassa suureen sovituskuolemaansa Pietarin ja koko ihmiskunnan puolesta! Voin kuvitella Jeesuksen ilmeen, kun Hän kiinnostuneena kääntyi katsomaan tätä omatoimista uskonsankaria! Tätä Pietari ei ymmärtänyt. Vielä pisteenä perään Jeesus sanoi Pietarille, että ennenkuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät!

        Näin Pietarin omavanhurskas ylpeys sai kovan kolauksen, hän joutui "maksamaan" tuosta teostaan, että teki itsestään "suuremman" kuin Jeesus itse. Hän yritti itse esittää vapahtajaa. Jeesuksen pelastajaa! Antikristusta. Toisessa tilanteessa Jeesus nimittikin Pietaria "Saatanaksi".

        Tässä siis kaksi voimaa: Pyhä Henki ja nk. langenneen ihmisen Liha kohtasivat ja Liha sai köniinsä. Voimme vain kuvitella Pietarin tuntemukset kun hän kyykki hiilitulilla juutalaisten kanssa ja kahdesti kielsi Jeesuksen. Ja sitten lauloi kukko.

        "Nöyryyttä, hiljaisuutta Jumala rakastaa, ei kärsi kopeutta, ylpeitä vastustaa!"

        Sittemmin Pietari, Rooman seurakunnan ensimmäinen kristitty piispa, sai kokea saman kuoleman kuin Jeesus, ristiinnaulittuna nyk. Vatikaani-kukkulalla, mutta omasta toiveestaan häpeällisemmin kuin Jeesus: pää alaspäin. Näin hän lopulta itse nöyryytti itsensä Jumalan edessä ja sai kuolla Jeesuksen sanan puolesta.


    • Minä elin aikoinaan uskovana maallisesti ajattelevien ihmisten parissa. Jouduin heidän arvostelunsa kohteeksi uskoni vuoksi. Mieheni ja lasteni isä jätti minut uskon takia, näin hänen omien sanojen mukaan.
      Silloin marttyyritarinat kiinnosti kovasti, mutta johtuen omasta keskeneräisyydestäni en osannut niistä omalle kohdalle ottaa.

    • Kautta.kärsimysten

      Minulla on tällainen, mielenkiintoinen kirja, Heikki Koskenniemi: "Veren ja tulen läpi. Vanhan Kirkon marttyyrien todistus."

      Tätä lukiessa huomaa, että nämä kristityt olivat varsin raadollisia pakanakäännynnäisiä, joilla kuitenkin vilpitön mieli. Monet asiat he meidän mielipiteittemme mukaan ovat myös ehkä "ymmärtäneet hiukan väärin", mutta silti he menivät iloiten areenoille, leijonien ja karhujen revittäviksi.

      http://olenpohtinut.blogspot.fi/2012/07/kirja-arvostelu-veren-ja-tulen-lapi.html

      Tässä tietoa eräästä tässäkin kirjassa mainitusta marttyyriosta, Perpetuan ja Felicitan marttyyrio:
      http://www.ortodoksi.net/index.php/Perpetua_(marttyyri)

      • Jos luit edellisen kommenttini ymmärrät ehkä tämän: marttyyrikertomukset sopivat sovellistaviksi vertauskuvallisuutensa takia.


    • tämätarinaontosi

      Eräs nainen sai kuulla messiaan olevan läheisessä kapakassa. Hän sanoi kahdelle juomarille. Viekää minut messiaan luokse. Otetaan selvää onko hän messias. Niin he he kaikki kolme saapuivat kapakkaan tapaamaan messiasta. Messias ei tuntenut naista ennestään mutta kaksi juomaria olivat hänen vanhoja tuttujaan. Koko illan nainen kuunteli mitä messias rupatteli, mutta itse hän ei sanonut sanaakaan. Messias luki naisen naisen epäilyn hänen katseestaan, mutta ei pahastunut lainkaan, sillä hän oli tottunut siihen että ihmiset olivat jumalattomia ja elivät kuin pakanat, vaikka olivat saaneet ajan henkeen kuuluvan lapsikasteen. Nainen ei puhunut kenellekkään suunnitelmistaan mutta halusi olla varma onko pelastaja aito messias vai juomareiden harhaa.
      Niin viettivät he iltaa kapakassa ja valomerkin tultua nainen kiipesi viisikerroksisen katon huipulle ja toistaen viimeisen rukouksen, uskontunnustuksen, hän hyppäsi alas katolta. Tämän huomattuaan juomarit kiiruhtivat katsomaan miten kävi. Naisen osaset olivat levinneet hangelle josta veri loisti punaisena. Osaset saivat takaisin alkuperäisen muotonsa ja nainen nousi ja todisti juomareiden puheet todeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe