Kolme vuotta treeniä

liekötotta

Onko totta, että kolmessa vuodessa saavuttaa natupenkissä sen maksimin, minkä voi nostaa ilman mitään dopingaineita tai lisätestoja? Sanotaan että semmoinen 150-180 kg kolmessa vuodessa, kun treenaa kunnolla ja kovaa. Eihän sitä penkkitulosta voi kuitenkaan koko ajan nostaa, sillä muutenhan se olisi 35 vuotta treenanneilla yli 500 kg.

67

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrmykyrmykikkelikakkeli

      Kolmessa vuodessa varmaan saavuttaa aika lähelle tuon maksimin, mutta kyllähän se tulos penkissäkin pikkuhiljaa nousee kaiken aikaa kun jaksaa vain jatkaa tavoitteellista treeniä. Tosin sen ensimmäisen 3-5 vuoden jälkeen kasvupotentiaali ei välttämättä ole kuin kilon tai parin luokkaa vuodessa, ja moni tässä vaiheessa alkaakin löysäillä treeneistä jolloin kasvu pysähtyy täysin. Meillä on jokaisella oma geenien määräämä maksimilihasmassa, jonka yli kroppaa ei voi kasvattaa (pl. jos vähän huijaa elimistöä eli napsii ylimääräisiä kasvuhormoneja). Mitä lähemmäs elimistö tulee tuota maksimikasvuaan, sitä hitaammaksi kehitys muuttuu ja sitä vaikeampi on saada mitään näkyviä tuloksia treeneistä.

      Mikä sitten on se taso minkä penkkitreenissä voi saavuttaa kolmessa vuodessa on ihan kiinni ihmisestä ja hänen perintötekijöistään. Itse sanoisin että jos kolmessa vuodessa "nollasta" lähtemällä pystyy penkkaamaan 150-180 kiloa, niin omaa todella hyvät geenit ainakin niiden lihasten kasvuun ja hermotukseen mitä penkkipunnerruksessa tarvitaan. Sekin vaihtelee paljon ihmisten välillä mitkä lihakset kehittyvät rasituksessa parhaiten. Kaikilla ne eivät ole rinta ja ojentajat.

    • BringTheTruth

      Se on kolme vuotta ja maksimikehitys missä tahanssa fyysisessä lajissa on natuna saavutettu oikeanlaisella treenillä.

      Se on totuus, jota lisäravinnemyyjät ja markkinamiehet eivät halua sinun uskovan ja jota muutama puupäätreenaaja ei suostu uskomaan, ennen kuin on itse kokenut sen.

      Lisäravinnemyyjät haluaa luoda mielikuvaa, että vielä 5 vuodenkin jälkeen kyllä kehityt on ostat Xnöxnöx lisäravinnetta. Muutama puupää uskoo olevansa jotain luonnonoikkuja ja luulee kehittyvänsä vielä monen vuoden jälkeenkin ja inttelee forumeilla tiukasti tätä luonnonlakia vastaan.

      Toki jollakin penkkispesifisellä ohjelmalla voit saada vielä hetkellisesti 5-10 kiloa lisää rautaa penkkiin. Mutta se on vain se hetki, kun teet sitä spesifistä ohjelmaa ja sen jälkeen se putoaa takaisin normaaliin uomaansa.

      Aina niitä on kaiken maailman hörhöjä väittämässä yli 200 penkistä ja väittävät olevansa natuja ja kehitys on muka jatkunut useita vuosia "ja taas ensi vuonna yritetään saada 20 kiloa lisää penkkiin, ihan ruisleipää syömällä". PASKAA! Olisivat edes miehiä ja myöntäisivät, mitä tekevät.

      • hghhghh

        ... Ja jotkut ne näköjään jaksaa syytellä muita siitä, jos ei itse kehity... Mistä helv. Tää kolme vuotta ja 200kg penkki on oikein tempastu???? Miksi juuri kolme vuotta, mihin se perustuu??? Ja mihin perustuu, ettei 200kg voi nostaa natuna???


      • Juurinäin1111

        Hghhghh, missä esitetään mainitsemiasi väitteitä? Miksi noin monta kysymysmerkkiä peräkkäin? Nimimerkin BringTheTruth kirjoitus on asiallinen ja totta.


      • pieninatu

        Ei vaan paskapuhetta. Minä olen juuri sellainen treenaaja joka uskoo olevansa luonnonoikku ja tiedän, että kehityn vielä 20 treenivuodenkin jälkeen.

        Tuo 3 vuotta on joku mistä lie lähtenyt urbaanilegenda, tottakai penkki ja kaikki muukin kehittyy jatkuvasti vielä 10v jälkeenkin kun treenaa. Siinä tuo on oikeassa, että lisäravinteita syömällä se kehitys ei tapahdu vaan ihan treenaamalla.


      • BringTheTruth
        pieninatu kirjoitti:

        Ei vaan paskapuhetta. Minä olen juuri sellainen treenaaja joka uskoo olevansa luonnonoikku ja tiedän, että kehityn vielä 20 treenivuodenkin jälkeen.

        Tuo 3 vuotta on joku mistä lie lähtenyt urbaanilegenda, tottakai penkki ja kaikki muukin kehittyy jatkuvasti vielä 10v jälkeenkin kun treenaa. Siinä tuo on oikeassa, että lisäravinteita syömällä se kehitys ei tapahdu vaan ihan treenaamalla.

        Tämä kaveri kommentoi myöhemmin:"natuna voi aivan hyvin nostaa pitkälti päälle 200 miksei yli 300:kin."

        Joten eiköhän useimmille ole selvää, kuka sitä paskaa puhuu.


      • pieninatu

        natuna voi nostaa nuo lukemat, mutta se vaatii sen 10-20v treeniä


      • pieninatu
        pieninatu kirjoitti:

        natuna voi nostaa nuo lukemat, mutta se vaatii sen 10-20v treeniä

        natuna voi nostaa nuo lukemat, mutta se vaatii sen 10-20v treniä

        lause korjattu


    • 400kg
    • voimajyllää

      Uusi nulikka, käyttää nimimerkkiä "BringTheTruth" ryhtynyt terrorisoimaan sivuja?
      Esittää tietäjää, jolla ei mitään käsitystä koko lajista. Siis tyypillinen wannabe-henkilö.
      Todennäköisin syy terroriin on olematon kehitys, jos sellaista lainkaan havaittavissa.
      Harmiton ja osaamaton hörhö sinänsä.

      http://suomenvoimanostoliitto.fi/ennätykset-klassinen
      Hokkanen esimerkki natumiehestä, joka kuuluu samaan testiryhmään kuin Freddie. Eli joka päivä ilmoitettava yksi tunti testausta varten. Hokkasen sarja on <120kg ja enkka 242 kg Raw.

    • voimaaa

      Kyllä sitä pelkällä ylisyömisellä ja kovall treenillä yhdistettynä perintötekijöihin saa penkistä yli 400kg ihan ilman kiellettyjä myrkkyjä!

    • BringTheTruth

      "Ja jotkut ne näköjään jaksaa syytellä muita siitä, jos ei itse kehity"

      Ketä syytin?

      "Mistä helv. Tää kolme vuotta ja 200kg penkki on oikein tempastu????"

      Siinä viitattiin erääseen youtube videoon. Jos et tunnista tai tiedä, ei tarvitsekaan.

      "Miksi juuri kolme vuotta, mihin se perustuu???"

      Siihen, että keho ei adaptoidu loputtomasti. Tämä on ihan yleisesti hyväksytty fakta kuormitusfysiologiassa. Jos juokset 5 kilometrin lenkkiä aina yrittäen parantaa aikaa niin 3 vuoden päästä alat olemaan siinä rajalla, että ajan parantaminen ei vain enää ilman lääkeaineita onnistu. Miksi punttien nosto eroaisi jotenkin muista fyysisistä lajeista?

      "Ja mihin perustuu, ettei 200kg voi nostaa natuna???"

      Niin, mihin? Minä en ainakaan sellaista ole sanonut, että se on mahdotonta. Toki 200 on mahdollista, se vain vaatii erityiset geenit. Ihan sama, kuin sanoisi että ihminen ei voi kasvaa yli 240 senttiseksi. Kyllä tietenkin voi, suurin osa vaan ei kasva. Aivan yhtä hyvin voi sanoa, että kyllä ihminen voi nostaa 200 penkistä natuna, suurin osa vaan ei pysty siihen.

      "Uusi nulikka, käyttää nimimerkkiä "BringTheTruth" ryhtynyt terrorisoimaan sivuja"

      Ei, vaan kertomaan kuormitusfysiologisia faktoja.

      "Esittää tietäjää, jolla ei mitään käsitystä koko lajista. Siis tyypillinen wannabe-henkilö."

      Minulla on varmasti enemmän näyttöä, käsitystä, kokemusta ja tietoa punttien nostosta, kehonrakennuksesta, voimanostosta, kuten myös kestävyyslajeista ja ylipäätään fyysisestä kuormituksesta kuin sinulla on tai tulee ikinä olemaan.

      "Todennäköisin syy terroriin on olematon kehitys, jos sellaista lainkaan havaittavissa."

      Todennäköisesti sinä itsekin tiedostat oman tietämättömyytesi ja siksi joudutkin siirtämään keskustelua minuun, etkä pysyäksesi asiassa.

      "Harmiton ja osaamaton hörhö sinänsä."

      ks. väitteeni yllä.

      "Hokkanen esimerkki natumiehestä..."

      Sinä et hevon vitustakaan tiedä kenenkään roinaamisista tai roinaamattomuudesta. Merlene Ottey juoksi vuosia doupattuna jäämättä kiinni. Se, että ei jää kiinni testeissä, ei tarkoita sitä ettei roinaa. Jokainen vähänkin pidempään salilla käynyt tietää, nostetaanko merkkipenkistä 240 natuna, saatikka 400 kiloa. Joten jos haluat keskustella aiheesta niin pysytään ihan fysiologisissa faktoissa, eikä mennä loputtomaan väittelysuohon natumaksimista tai siitä, onko kiinni jäämättömyys tae siitä, ettei ole käyttänyt mitään.

      • hkhkkjhkh

        Myönnettäköön, että tulkitsin kirjoituksesi väärin... Mutta meinaat siis, että koko kropan lihaksiston voi treenata tappiin kolmessa vuodessa...? Toisekseen meinaat siis, että smulteri on treenannut yli kymmenen vuotta, kehittynyt tasaisesti koko ajan, testattu jatkuvasti ja ei ole kärynnyt ikinä. Mutta roinaa silti ja ei vaan jää siitä kiinni...? Niin ja samoin hokkanen?


      • testaamisesta

        Mites se testaaminen harjoituskaudella, eikös se ole niin että käskevät pissata purkkiin? Ja eihän siitä virtsasta näy läheskään kaikki aineet. Vai onko noin, kertoisiko joku, joka tietää.


      • NatuRaal

      • jhghhjhg

        Se tosi asia näissä spekuloinneissa usein unohdetaan, että se roinaaminen maksaa ja se pitää rahoittaa jollain... Ammattiurheilijat jotka tekevät isoa tiliä omalla lajillaan se onnistuu helposti, mutta kun voimanostossa ei kauheen isot rahat liiku... Että millä nää jätkät rahottaa jonkun 10-20vuoden kuurit...?


      • tilastojaaiheesta
        testaamisesta kirjoitti:

        Mites se testaaminen harjoituskaudella, eikös se ole niin että käskevät pissata purkkiin? Ja eihän siitä virtsasta näy läheskään kaikki aineet. Vai onko noin, kertoisiko joku, joka tietää.

        On sekä virtsa että veritestejä. Veritestejä tehdään sekä kisoissa, että harjoituskaudella. Huomattavasti vähemmän tosin kuin virtsatestejä, koska ovat kalliimpia, mutta esim. testipooliin kuuluva urheilija voi joutua antamaan useita yllätysveritestejä vuodessa. Näiden dopingaineiden lisäksi nykyisin on käytössä myös ns. biologinen passi, jolla seurataan mm. veriarvojen epänormaalia käyttäytymistä. Voimalajien keskuudessa noista veritesteistä seulotaan mm. kasvuhormonin käyttöä, joten niitä tehdään myös voimalajeissa.

        Tarkiten valvottu porukka johon kuuluu mm. useita maajoukkuevoimanostajia:

        http://www.antidoping.fi/testauspooli

        Ja testien määristä:

        http://www.antidoping.fi/documents/10162/28331/Dopingtestitilasto 2014.pdf


      • ihmehöpötyksiä

        Anteeksi mihin tämä perustuu? Paitsi trollaamisen iloon?

        "Siihen, että keho ei adaptoidu loputtomasti. Tämä on ihan yleisesti hyväksytty fakta kuormitusfysiologiassa. Jos juokset 5 kilometrin lenkkiä aina yrittäen parantaa aikaa niin 3 vuoden päästä alat olemaan siinä rajalla, että ajan parantaminen ei vain enää ilman lääkeaineita onnistu. Miksi punttien nosto eroaisi jotenkin muista fyysisistä lajeista?"

        Taitaa kuitenkin suurin osa urheilijoista olla pitemmällä treenitaustalla kuin 3v liikkeellä.


      • ihmehöpötyksiä

        Tuossa tohtoristason mies toteaa että:

        "Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä. Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        Lähde:

        https://lihastohtori.wordpress.com/2012/08/15/lihaskasvun_yrkkisaannot/

        Eli se on siis itsestä kiinni mihin sen jälkeen pääsee kun"ilmainen" kehitys loppuu. Eil tässä lienee nyt vedetty mutkat trollaamismielessä suoriksi ja provottu, että " kolmen treenivuoden jälkeen natumaximi tulee vastaan.

        Ei mene niin. Oikeastaan missään lajissa.


      • BringTheTruth

        "Anteeksi mihin tämä perustuu? Paitsi trollaamisen iloon?"

        Kuormitusfysiologisiin faktoihin.

        "Taitaa kuitenkin suurin osa urheilijoista olla pitemmällä treenitaustalla kuin 3v liikkeellä."

        Niin varmasti onkin, mutta nyt puhutaan tuloskehityksestä. Katso vaikka Usain Boltin tuloskehitystä 400m juoksussa. Vuonna 2003 aika oli 45,35. 10 vuotta myöhemmin 46,44. Tuohon aikaväliin mahtuu yksi parempi aika vuonna 2007 juostu 45,28. Onhan siinä jo harjoiteltu 10 vuotta välissä, mutta aika ei ole parantunut. Vaikka teidän vatipäiden mukaan se pitäisi jo olla alle 40, koska kehityksellä ei ole mitään rajaa ja se jatkuu loputtomasti. Merlene Ottey juoksi vuonna 1983 Helsingissä 200m juoksussa ajan 22,13. Vuonna 1995 Ruotsissa 22,12 ja vuonna 2003 ajan 23,22. Takoi tasaisesti 22 sekunnin molemmin puolin aikoja. Miksi hän ei kehittynyt 20 vuoden aikana juuri ollenkaan, vaikka teidän mukaan se pitäisi olla enemmänkin sääntö? Saman voit tarkastaa lähes kenen huippu-urheilijan tulostasosta tahansa. Se tulosraami luodaan hyvin aikaisessa vaiheessa uraa. Ja tässä puhutaan nyt maailman lahjakkaimmista urheilijoista joilla on takana huippuvalmennus. Ja nyt jotkut Perus-Pertti luulee, että sillä omalla lahjakkuudella ja itse pakkikselta väkerretyillä ohjelmilla se tulostaso nousee vielä monen treenivuoden jälkeen kymmeniä kiloja. Suoritus, johon edes maailman huiput ei pysty maailman huippuvalmennuksessa. Te ette ole edes trolleja, vaan vitun idiootteja.

        "Eli se on siis itsestä kiinni mihin sen jälkeen pääsee kun"ilmainen" kehitys loppuu. Eil tässä lienee nyt vedetty mutkat trollaamismielessä suoriksi ja provottu, että " kolmen treenivuoden jälkeen natumaximi tulee vastaan."

        Lueppa tuo lainaamasi lause oikein monta kertaa läpi. Huomaat itsekin, että se on täysin järjetön. "Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä." Sama, mitä olen tässä koko ajan selittänyt. Mutta vaikka sen sanoo tohtoristason mies selvällä suomen kielellä niin sinä et suostu tajuamaan sitä. Kun suoritustason rajat on saavutettu (tässä puhutaan jopa kahdesta vuodesta, minä annoin vielä vuoden armonaikaa.) niin sinun mielestäsi sitä suorituskykyä tulee vielä jostakin perseestä lisää. Tällaista urheilijaa ei nykyinen kirjattu urheiluhistoria tunne vielä, EI YHTÄ AINUTTAKAAN.

        "Ei mene niin. Oikeastaan missään lajissa."

        No ihan joka helvetin lajissa ne tulosraami on luotu melko aikaisessa vaiheessa uraa. Tai sitten etsi minulle joku urheilija, joka 10 vuoden uran aikana on selkeästi parantanut tulostasoaan. Eihän tämä pitäisi olla hankalaa, koska itse sanot, että joka lajissa nämä huiput parantaa tuloksiaan vuosi vuodelta.

        Antakaa nyt esimerkkejä niistä vuosia jatkuneista huimista tulostason nousuista, kun niitä niin vitusti kerran urheilun historiassa on.


      • natkuvaapenkkiä

        noil mitä juuri sanoit on taustaa 20 vuotta ennen kuin tulivat tutuiksi
        siinä on se kehitys


      • BringTheTruth
        natkuvaapenkkiä kirjoitti:

        noil mitä juuri sanoit on taustaa 20 vuotta ennen kuin tulivat tutuiksi
        siinä on se kehitys

        Treenitaustaa 20 vuotta? Vitun idiootti, Usain Bolt oli 17 vai 18 vuotias vuonna 2003. Miten sillä mitään treenitaustaa on 20 vuotta, kun itsekään ollut edes 20 vuotias vielä silloin. Merlene Ottey oli 23 vuotias Helsingissä vuonna 1983. Aloitti harjoittelemaan vuonna 1979, kun liittyi yliopiston ratajoukkueeseen.

        Oletko sä täysi idiootti?


      • pieninatu

        No sinä ainakin näytät olevan. Älä tuo tuota fysiologiapaskaa tänne vaan anna tosimiesten treenata ja kehittyä ilman tohtorinlausuntojasi. Montakos vuotta tällä tohtorilla on takana voimannostossa, kehonrakennuksessa tai missään fyysisessä lajissa?

        Ihminen kehittyy helposti vielä 20 treenivuodenkin jälkeen. 3 vuotta treeniä esim. juurikin voimannostossa ei ole vielä mitään, on vasta päästy alkuun ja natuna voi aivan hyvin nostaa pitkälti päälle 200 miksei yli 300:kin. Se, että sinä tai kaverisi ette siihen pysty ei tarkoita, että jokainen joka pystyy olisi roinaaja. Eräs kaverini on harrastanut voimannostoa natuna 8v ja tulokset ovat ihan toista luokkaa nyt kuin mitä ne olivat 3 vuoden jälkeen, mutta sinä et tietenkään usko hänen olevan natu koska se ei tue päätöntä väitettäsi.

        Tottakai juoksu ja voimannosto ovat täysin eri lajeja eikä niihin päde samat säännöt mitä tulee kehitykseen. Ihan sama kuin jos väittäisin, että jääkiekkoilija ei kehity 3 harrastusvuoden jälkeen.

        Juoksija kehittää vauhtia, ei voimaa, eikä lihasmassaa, joten Bolt on todella huono esimerkki.

        Kehorakentaja saa lisää lihasmassaa ja voimannostaja lisää voimaa tasaiseen tahtiin läpi vaikka koko elämänsä kunnes tulee vanhuus vastaan ja kroppa alkaa heikentyä ja lihasmassa vähetä.


      • BringTheTruth
        pieninatu kirjoitti:

        No sinä ainakin näytät olevan. Älä tuo tuota fysiologiapaskaa tänne vaan anna tosimiesten treenata ja kehittyä ilman tohtorinlausuntojasi. Montakos vuotta tällä tohtorilla on takana voimannostossa, kehonrakennuksessa tai missään fyysisessä lajissa?

        Ihminen kehittyy helposti vielä 20 treenivuodenkin jälkeen. 3 vuotta treeniä esim. juurikin voimannostossa ei ole vielä mitään, on vasta päästy alkuun ja natuna voi aivan hyvin nostaa pitkälti päälle 200 miksei yli 300:kin. Se, että sinä tai kaverisi ette siihen pysty ei tarkoita, että jokainen joka pystyy olisi roinaaja. Eräs kaverini on harrastanut voimannostoa natuna 8v ja tulokset ovat ihan toista luokkaa nyt kuin mitä ne olivat 3 vuoden jälkeen, mutta sinä et tietenkään usko hänen olevan natu koska se ei tue päätöntä väitettäsi.

        Tottakai juoksu ja voimannosto ovat täysin eri lajeja eikä niihin päde samat säännöt mitä tulee kehitykseen. Ihan sama kuin jos väittäisin, että jääkiekkoilija ei kehity 3 harrastusvuoden jälkeen.

        Juoksija kehittää vauhtia, ei voimaa, eikä lihasmassaa, joten Bolt on todella huono esimerkki.

        Kehorakentaja saa lisää lihasmassaa ja voimannostaja lisää voimaa tasaiseen tahtiin läpi vaikka koko elämänsä kunnes tulee vanhuus vastaan ja kroppa alkaa heikentyä ja lihasmassa vähetä.

        "natuna voi aivan hyvin nostaa pitkälti päälle 200 miksei yli 300:kin."

        No niin. Eipä tätä tarvitse enempää edes kommentoida, jokainen vetäköön kaverin asiantuntemuksesta omat johtopäätöksensä. Kannattaisi nyt vaan mennä pois internetistä itseään häpäisemästä. Oikeasti.


      • ihmehöpötyksiä
        BringTheTruth kirjoitti:

        "Anteeksi mihin tämä perustuu? Paitsi trollaamisen iloon?"

        Kuormitusfysiologisiin faktoihin.

        "Taitaa kuitenkin suurin osa urheilijoista olla pitemmällä treenitaustalla kuin 3v liikkeellä."

        Niin varmasti onkin, mutta nyt puhutaan tuloskehityksestä. Katso vaikka Usain Boltin tuloskehitystä 400m juoksussa. Vuonna 2003 aika oli 45,35. 10 vuotta myöhemmin 46,44. Tuohon aikaväliin mahtuu yksi parempi aika vuonna 2007 juostu 45,28. Onhan siinä jo harjoiteltu 10 vuotta välissä, mutta aika ei ole parantunut. Vaikka teidän vatipäiden mukaan se pitäisi jo olla alle 40, koska kehityksellä ei ole mitään rajaa ja se jatkuu loputtomasti. Merlene Ottey juoksi vuonna 1983 Helsingissä 200m juoksussa ajan 22,13. Vuonna 1995 Ruotsissa 22,12 ja vuonna 2003 ajan 23,22. Takoi tasaisesti 22 sekunnin molemmin puolin aikoja. Miksi hän ei kehittynyt 20 vuoden aikana juuri ollenkaan, vaikka teidän mukaan se pitäisi olla enemmänkin sääntö? Saman voit tarkastaa lähes kenen huippu-urheilijan tulostasosta tahansa. Se tulosraami luodaan hyvin aikaisessa vaiheessa uraa. Ja tässä puhutaan nyt maailman lahjakkaimmista urheilijoista joilla on takana huippuvalmennus. Ja nyt jotkut Perus-Pertti luulee, että sillä omalla lahjakkuudella ja itse pakkikselta väkerretyillä ohjelmilla se tulostaso nousee vielä monen treenivuoden jälkeen kymmeniä kiloja. Suoritus, johon edes maailman huiput ei pysty maailman huippuvalmennuksessa. Te ette ole edes trolleja, vaan vitun idiootteja.

        "Eli se on siis itsestä kiinni mihin sen jälkeen pääsee kun"ilmainen" kehitys loppuu. Eil tässä lienee nyt vedetty mutkat trollaamismielessä suoriksi ja provottu, että " kolmen treenivuoden jälkeen natumaximi tulee vastaan."

        Lueppa tuo lainaamasi lause oikein monta kertaa läpi. Huomaat itsekin, että se on täysin järjetön. "Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä." Sama, mitä olen tässä koko ajan selittänyt. Mutta vaikka sen sanoo tohtoristason mies selvällä suomen kielellä niin sinä et suostu tajuamaan sitä. Kun suoritustason rajat on saavutettu (tässä puhutaan jopa kahdesta vuodesta, minä annoin vielä vuoden armonaikaa.) niin sinun mielestäsi sitä suorituskykyä tulee vielä jostakin perseestä lisää. Tällaista urheilijaa ei nykyinen kirjattu urheiluhistoria tunne vielä, EI YHTÄ AINUTTAKAAN.

        "Ei mene niin. Oikeastaan missään lajissa."

        No ihan joka helvetin lajissa ne tulosraami on luotu melko aikaisessa vaiheessa uraa. Tai sitten etsi minulle joku urheilija, joka 10 vuoden uran aikana on selkeästi parantanut tulostasoaan. Eihän tämä pitäisi olla hankalaa, koska itse sanot, että joka lajissa nämä huiput parantaa tuloksiaan vuosi vuodelta.

        Antakaa nyt esimerkkejä niistä vuosia jatkuneista huimista tulostason nousuista, kun niitä niin vitusti kerran urheilun historiassa on.

        ""Eli se on siis itsestä kiinni mihin sen jälkeen pääsee kun"ilmainen" kehitys loppuu. Eil tässä lienee nyt vedetty mutkat trollaamismielessä suoriksi ja provottu, että " kolmen treenivuoden jälkeen natumaximi tulee vastaan."

        Lueppa tuo lainaamasi lause oikein monta kertaa läpi. Huomaat itsekin, että se on täysin järjetön. "Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä." Sama, mitä olen tässä koko ajan selittänyt. Mutta vaikka sen sanoo tohtoristason mies selvällä suomen kielellä niin sinä et suostu tajuamaan sitä. Kun suoritustason rajat on saavutettu (tässä puhutaan jopa kahdesta vuodesta, minä annoin vielä vuoden armonaikaa.) niin sinun mielestäsi sitä suorituskykyä tulee vielä jostakin perseestä lisää. Tällaista urheilijaa ei nykyinen kirjattu urheiluhistoria tunne vielä, EI YHTÄ AINUTTAKAAN."

        Miksi jätit tuosta lihastohtorin tekstistä pois sen oleellisimman asian? Eli alun ja lopun siitä lauseen ympäriltä?

        Esim. loppukaneetti "Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        Paitsi trollataksesi? Ja miksi olet koko ajan niin vihainen? Tuossa alla koko teksti missä tuo 3v on mainittu. Siitä voi jokainen päätellä itse mitä siinä ajetaan takaa.

        "Voimaharjoittelun alkuvaiheessa melkein millainen tahansa voimaharjoittelu lisää voimaa ja lihasmassaa. Keskiverto yksilöllä menee noin vuosi tässä alkuvaiheessa. Tämän jälkeen joutuu jo tarkemmin miettimään miten tulisi harjoitella ja myös ravintopuoli alkaa korostua (ks. myöhemmin). Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä. Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        En ole kovin hyvä tilastoissa, enkä tiedä juoksusta juuri mitään, mutta tuossa nyt pätkä Usainin uraa. Ei ole tullut 3v treenillä ne huippuajat. Taitaa kaveri muutenkin olla juossut lähinnä 100 ja 200m matkoja viime vuosina.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Usain_Bolt#Ura

        Mitä muuten luulet, miten mainitsemasi urheilijat suhtautuisivat väitteeseesi, jos kävisit sen itse heille esittämässä?

        Ja niitä urheilijoita. No.... Tuolla ei varmaan ole yhtäkään avoimen ikäluokan maajoukkuekaveria joukossa 3v treenitaustalla

        http://www.painiliitto.net/

        Eikä tuolla: http://painonnosto.fi/

        Eikä täällä: http://suomenvoimanostoliitto.fi/

        Eikä täällä: http://www.hiihtoliitto.fi/

        Ymmärtänet varmasti oikeasti mitä tässä ajan takaa. Itselle voimailulajin edustajana, sun tekstisi sisältävät hyvin ärsyttävän vihjailun siitä, että jokainen huippunostaja on ottanut alkukehityksensä jälkeen tulleet kilot purkista/ruiskusta. Nämä "totuuden tietäjät" hieman ärsyttävät sellaista, jolla on hajua myös toisenlaisesta "totuudesta".

        Ja muutenkin. Ihminen ei ole mikään kone, jonka voi trimmata huippuunsa tiukkaan aikarajaan sidottuun raamiin. Siinä oikeasti riittää jo se, että sen huipputreenistä ja viimeisen päälle ravinnosta nauttivan urheilijan mummokulta heittää veivinsä. Ja silloin ei enää olla maksimaalisen suorituskyvyn ikkunassa. Kaikki siis vaikuttaa kaikkeen.

        Ja tosiaan. Juoksusta en mitään tiedä, mutta pikajuoksun kehitettävät ominaisuudet ovat kuitenkin erilaisia, kuin voimanostajan. Saati penkkipunnertajan, josta koko tämä vääntö alkoi. Johan sen huomaa siitä, että veteraanisarjat alkavat yleisurheilussa 35v iästä. Samoin kuin painonnostossa.

        Teoreettinen tilanne. Kaksi identtistä kaksosta joilla on lahjoja voimaharjoitteluun. Toinen alkaa treenata kevyesti penkkipunnerrusta 14 vuotiaana (pitäen samalla huolen lihastasapainosta ja yleiskunnostaan), ja innostuu hommasta tosissaan parin vuoden päästä aloittaen suunnitelmallisen treenin.

        Toinen aloittaa 30 vuotiaana suunnitelmallisen treenin maattuaan alkuvuodet sohvalla ja pelattuaan aktiivisesti pleikkaa.

        Kumpi penkkaa 33v;nä enenmmän? Jos siis oletataan että elinympäristön vaikutus on vakio/ sama molemmille ja molemmat pysyvät ehjänä koko "uransa" ajan? Ja saman kokoisina.

        Oma veikkaukseni menee sille toiselle jolla on niitä treenivuosia se 19v. No nyt sitten vaahtoat, ettei sillä esim 20kg erolla mikä heidän välillään voisi olla, ole mitään konkreettista merkitystä. No... Voit itse katsoa kuinka paljon sillä on merkitystä kun mennään kärkipään tuloksiin mikä se merkitys voisi olla.

        Kaikki siis vaikuttaa edelleen kaikkeen. Ja ei varmasti ole montaa sellaista fyysistä lajia, joiden harrastajamäärä / taso on edes kohtuullisella tasolla jonka huipulle päästäisiin kolmessa vuodessa.


      • BringTheTruth
        ihmehöpötyksiä kirjoitti:

        ""Eli se on siis itsestä kiinni mihin sen jälkeen pääsee kun"ilmainen" kehitys loppuu. Eil tässä lienee nyt vedetty mutkat trollaamismielessä suoriksi ja provottu, että " kolmen treenivuoden jälkeen natumaximi tulee vastaan."

        Lueppa tuo lainaamasi lause oikein monta kertaa läpi. Huomaat itsekin, että se on täysin järjetön. "Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä." Sama, mitä olen tässä koko ajan selittänyt. Mutta vaikka sen sanoo tohtoristason mies selvällä suomen kielellä niin sinä et suostu tajuamaan sitä. Kun suoritustason rajat on saavutettu (tässä puhutaan jopa kahdesta vuodesta, minä annoin vielä vuoden armonaikaa.) niin sinun mielestäsi sitä suorituskykyä tulee vielä jostakin perseestä lisää. Tällaista urheilijaa ei nykyinen kirjattu urheiluhistoria tunne vielä, EI YHTÄ AINUTTAKAAN."

        Miksi jätit tuosta lihastohtorin tekstistä pois sen oleellisimman asian? Eli alun ja lopun siitä lauseen ympäriltä?

        Esim. loppukaneetti "Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        Paitsi trollataksesi? Ja miksi olet koko ajan niin vihainen? Tuossa alla koko teksti missä tuo 3v on mainittu. Siitä voi jokainen päätellä itse mitä siinä ajetaan takaa.

        "Voimaharjoittelun alkuvaiheessa melkein millainen tahansa voimaharjoittelu lisää voimaa ja lihasmassaa. Keskiverto yksilöllä menee noin vuosi tässä alkuvaiheessa. Tämän jälkeen joutuu jo tarkemmin miettimään miten tulisi harjoitella ja myös ravintopuoli alkaa korostua (ks. myöhemmin). Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä. Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        En ole kovin hyvä tilastoissa, enkä tiedä juoksusta juuri mitään, mutta tuossa nyt pätkä Usainin uraa. Ei ole tullut 3v treenillä ne huippuajat. Taitaa kaveri muutenkin olla juossut lähinnä 100 ja 200m matkoja viime vuosina.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Usain_Bolt#Ura

        Mitä muuten luulet, miten mainitsemasi urheilijat suhtautuisivat väitteeseesi, jos kävisit sen itse heille esittämässä?

        Ja niitä urheilijoita. No.... Tuolla ei varmaan ole yhtäkään avoimen ikäluokan maajoukkuekaveria joukossa 3v treenitaustalla

        http://www.painiliitto.net/

        Eikä tuolla: http://painonnosto.fi/

        Eikä täällä: http://suomenvoimanostoliitto.fi/

        Eikä täällä: http://www.hiihtoliitto.fi/

        Ymmärtänet varmasti oikeasti mitä tässä ajan takaa. Itselle voimailulajin edustajana, sun tekstisi sisältävät hyvin ärsyttävän vihjailun siitä, että jokainen huippunostaja on ottanut alkukehityksensä jälkeen tulleet kilot purkista/ruiskusta. Nämä "totuuden tietäjät" hieman ärsyttävät sellaista, jolla on hajua myös toisenlaisesta "totuudesta".

        Ja muutenkin. Ihminen ei ole mikään kone, jonka voi trimmata huippuunsa tiukkaan aikarajaan sidottuun raamiin. Siinä oikeasti riittää jo se, että sen huipputreenistä ja viimeisen päälle ravinnosta nauttivan urheilijan mummokulta heittää veivinsä. Ja silloin ei enää olla maksimaalisen suorituskyvyn ikkunassa. Kaikki siis vaikuttaa kaikkeen.

        Ja tosiaan. Juoksusta en mitään tiedä, mutta pikajuoksun kehitettävät ominaisuudet ovat kuitenkin erilaisia, kuin voimanostajan. Saati penkkipunnertajan, josta koko tämä vääntö alkoi. Johan sen huomaa siitä, että veteraanisarjat alkavat yleisurheilussa 35v iästä. Samoin kuin painonnostossa.

        Teoreettinen tilanne. Kaksi identtistä kaksosta joilla on lahjoja voimaharjoitteluun. Toinen alkaa treenata kevyesti penkkipunnerrusta 14 vuotiaana (pitäen samalla huolen lihastasapainosta ja yleiskunnostaan), ja innostuu hommasta tosissaan parin vuoden päästä aloittaen suunnitelmallisen treenin.

        Toinen aloittaa 30 vuotiaana suunnitelmallisen treenin maattuaan alkuvuodet sohvalla ja pelattuaan aktiivisesti pleikkaa.

        Kumpi penkkaa 33v;nä enenmmän? Jos siis oletataan että elinympäristön vaikutus on vakio/ sama molemmille ja molemmat pysyvät ehjänä koko "uransa" ajan? Ja saman kokoisina.

        Oma veikkaukseni menee sille toiselle jolla on niitä treenivuosia se 19v. No nyt sitten vaahtoat, ettei sillä esim 20kg erolla mikä heidän välillään voisi olla, ole mitään konkreettista merkitystä. No... Voit itse katsoa kuinka paljon sillä on merkitystä kun mennään kärkipään tuloksiin mikä se merkitys voisi olla.

        Kaikki siis vaikuttaa edelleen kaikkeen. Ja ei varmasti ole montaa sellaista fyysistä lajia, joiden harrastajamäärä / taso on edes kohtuullisella tasolla jonka huipulle päästäisiin kolmessa vuodessa.

        "Miksi jätit tuosta lihastohtorin tekstistä pois sen oleellisimman asian? Eli alun ja lopun siitä lauseen ympäriltä?"

        Koska en jaksanut kopioida tekstiä uudelleen. Viittasin kyllä siihen ja sen mielettömyyteen tekstissäni, olettaen että jokainen jo sen luki. Mutta, kopioidaan se tähän ja katsotaan sitä tarkemmin:"Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä. Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy..."

        Siis sama asia, kun sanoisi että 500 kilometrin jälkeen auton tankki alkaa olemaan tyhjä ja tämän jälkeen alkaa vasta ajaminen. Jokaisen kuskin ajotaidoista riippuu, kuinka monta kilometriä vielä pystyy ajamaan. Ymmärrätkö itse tuon koko kappaleen mielettömyyden? Ensin sanotaan, että potentiaalinen maksimiraja lähestyy ja seuraavaksi sanotaan, että jokaisesta itsestä riippuu, miten pitkälle oman maksimirajan voi ylittää. Eihän se ole mahdollista. Koko kappale on täysin vailla järkeä.

        "Ei ole tullut 3v treenillä ne huippuajat. Taitaa kaveri muutenkin olla juossut lähinnä 100 ja 200m matkoja viime vuosina."

        3 vuoden treenillä on kuitenkin lyöty lukkoon se tulosraami, mihin on mahdollista päästä. Edelleen, toistan itseäni. En sanonut, että 3 vuodessa saavutetaan ehdoton tulosmaksimi. Sanoin jo yllä, että sen jälkeen on mahdollista vielä nostaa tuloksia, esim. penkkitulosta spesifisellä ohjelmalla. Tai vaihtoehtoisesti tekemällä mieletön määrä työtä ja se, onko tulosten nousuun verrattuna tämä työmäärä mielekästä, päättää jokainen itse.

        Palataan Boltiin ja spesifiseen ohjelmaan. Silloin kun on lyöty tauluun kaikkien aikojen ennätykset 100 ja 200 metrillä (2009), ei edellisenä vuonna ole juostu 400 metrin matkaa yksissäkään kisoissa. Eli selkeästi on keskitytty treenaamaan vain ja ainoastaan lyhyttä matkaa. Ja 2009 juostu 400 metrin matka on sen astisen uran toiseksi huonoin, vaikka 2007 on juostu kaikkien aikojen paras tulos. Eli selkeä keskittyminen vuoden ajan lyhyisiin matkoihin, joka taas verottaa jotain muuta. Puhuin tästä jo ylempänä, spesifisellä ohjelmalla on mahdollista nostaa yhtä tulosta, mutta se on sitten pois jostain muualta. Ja tämä keskittyminen ja panostaminen Boltin kohdalla on luonnollisesti mielekästä, koska se on miehen ammatti ja mies on siinä yksinkertaisesti maailman paras. Se, että kannattaako normaalin työssäkäyvän perheellisen punttikeijon keskittyä johonkin 5 kilon penkkipunnerruksen parantamiseen vuoden ajan, päätelköön jokainen punttikeijo itse.

        "Mitä muuten luulet, miten mainitsemasi urheilijat suhtautuisivat väitteeseesi, jos kävisit sen itse heille esittämässä?"

        Eiköhän kyseiset urheilijat ole hyvinkin tietoisia omista tuloksistaan. Ja kaikkihan on tarkastettavissa. Kuten sanoin, tulosraami tehdään hyvin aikaisessa vaiheessa ja siitä kyllä urheilupiireissä ollaan hyvin tietoisia. Ei niitä juniorikiekkoilijoita huvikseen seuroihin varailla hyvinkin ajoissa. Jos juokset 100 metriä aikaan 16 sekuntia, ei ole koskaan mahdollisuutta päästä maailman huipulle, ihan sama miten paljon treenaat tai miten oikein syöt.

        "Itselle voimailulajin edustajana, sun tekstisi sisältävät hyvin ärsyttävän vihjailun siitä, että jokainen huippunostaja on ottanut alkukehityksensä jälkeen tulleet kilot purkista/ruiskusta."

        Noh, tämä on ihan toinen aihe jo. Ja tämä johtaa vain loputtomaan juupas eipäs väittelyyn. Mutta, voimailulajit ovat lähes ainoa laji maailmassa jossa puuttuvaa lahjakkuutta voidaan korvata kemiallisesti. Juoksussa on ihan sama, miten paljon sitä testoa lätkii perseeseen, jos ei ole lahjoja niin ei sinne huipulle mennä. Mutta jos kaveri penkkaa 200 kiloa 500mg:lla testoa viikossa niin se aivan taatusti penkkaa samalla treenillä enemmän 2000mg:lla testoa viikossa. Tästä ei varmaan tarvitse edes keskustella?

        "Nämä "totuuden tietäjät" hieman ärsyttävät sellaista, jolla on hajua myös toisenlaisesta "totuudesta"."

        Tiedän kyllä ihan tarkkaan totuuden, olkoon se sitten totuus tai "totuus". Mutta sanottakoon aiheeseen sen verran, edellistäkin kappaletta vielä sivuten, että jos kaverillä ei nouse testoillakaan kun se 120 penkistä, niin ei siitäkään koskaan huippua tule, ihan sama miten paljon sitä testoa lätkitään sinne perseeseen.


      • BringTheTruth
        ihmehöpötyksiä kirjoitti:

        ""Eli se on siis itsestä kiinni mihin sen jälkeen pääsee kun"ilmainen" kehitys loppuu. Eil tässä lienee nyt vedetty mutkat trollaamismielessä suoriksi ja provottu, että " kolmen treenivuoden jälkeen natumaximi tulee vastaan."

        Lueppa tuo lainaamasi lause oikein monta kertaa läpi. Huomaat itsekin, että se on täysin järjetön. "Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä." Sama, mitä olen tässä koko ajan selittänyt. Mutta vaikka sen sanoo tohtoristason mies selvällä suomen kielellä niin sinä et suostu tajuamaan sitä. Kun suoritustason rajat on saavutettu (tässä puhutaan jopa kahdesta vuodesta, minä annoin vielä vuoden armonaikaa.) niin sinun mielestäsi sitä suorituskykyä tulee vielä jostakin perseestä lisää. Tällaista urheilijaa ei nykyinen kirjattu urheiluhistoria tunne vielä, EI YHTÄ AINUTTAKAAN."

        Miksi jätit tuosta lihastohtorin tekstistä pois sen oleellisimman asian? Eli alun ja lopun siitä lauseen ympäriltä?

        Esim. loppukaneetti "Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        Paitsi trollataksesi? Ja miksi olet koko ajan niin vihainen? Tuossa alla koko teksti missä tuo 3v on mainittu. Siitä voi jokainen päätellä itse mitä siinä ajetaan takaa.

        "Voimaharjoittelun alkuvaiheessa melkein millainen tahansa voimaharjoittelu lisää voimaa ja lihasmassaa. Keskiverto yksilöllä menee noin vuosi tässä alkuvaiheessa. Tämän jälkeen joutuu jo tarkemmin miettimään miten tulisi harjoitella ja myös ravintopuoli alkaa korostua (ks. myöhemmin). Parin kolmen vuoden systemaattisen harjoittelun myötä alkaa omat suorituskyvyn rajat lähestyä. Tämän jälkeen vastaa alkaa varsinainen voimaharjoittelu kun oma lihaskasvun potentiaali lähestyy. Mihin asti kukin pääsee, on useiden vuosien kovan työn tulos ja riippuu yksilöllisistä tekijöistä."

        En ole kovin hyvä tilastoissa, enkä tiedä juoksusta juuri mitään, mutta tuossa nyt pätkä Usainin uraa. Ei ole tullut 3v treenillä ne huippuajat. Taitaa kaveri muutenkin olla juossut lähinnä 100 ja 200m matkoja viime vuosina.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Usain_Bolt#Ura

        Mitä muuten luulet, miten mainitsemasi urheilijat suhtautuisivat väitteeseesi, jos kävisit sen itse heille esittämässä?

        Ja niitä urheilijoita. No.... Tuolla ei varmaan ole yhtäkään avoimen ikäluokan maajoukkuekaveria joukossa 3v treenitaustalla

        http://www.painiliitto.net/

        Eikä tuolla: http://painonnosto.fi/

        Eikä täällä: http://suomenvoimanostoliitto.fi/

        Eikä täällä: http://www.hiihtoliitto.fi/

        Ymmärtänet varmasti oikeasti mitä tässä ajan takaa. Itselle voimailulajin edustajana, sun tekstisi sisältävät hyvin ärsyttävän vihjailun siitä, että jokainen huippunostaja on ottanut alkukehityksensä jälkeen tulleet kilot purkista/ruiskusta. Nämä "totuuden tietäjät" hieman ärsyttävät sellaista, jolla on hajua myös toisenlaisesta "totuudesta".

        Ja muutenkin. Ihminen ei ole mikään kone, jonka voi trimmata huippuunsa tiukkaan aikarajaan sidottuun raamiin. Siinä oikeasti riittää jo se, että sen huipputreenistä ja viimeisen päälle ravinnosta nauttivan urheilijan mummokulta heittää veivinsä. Ja silloin ei enää olla maksimaalisen suorituskyvyn ikkunassa. Kaikki siis vaikuttaa kaikkeen.

        Ja tosiaan. Juoksusta en mitään tiedä, mutta pikajuoksun kehitettävät ominaisuudet ovat kuitenkin erilaisia, kuin voimanostajan. Saati penkkipunnertajan, josta koko tämä vääntö alkoi. Johan sen huomaa siitä, että veteraanisarjat alkavat yleisurheilussa 35v iästä. Samoin kuin painonnostossa.

        Teoreettinen tilanne. Kaksi identtistä kaksosta joilla on lahjoja voimaharjoitteluun. Toinen alkaa treenata kevyesti penkkipunnerrusta 14 vuotiaana (pitäen samalla huolen lihastasapainosta ja yleiskunnostaan), ja innostuu hommasta tosissaan parin vuoden päästä aloittaen suunnitelmallisen treenin.

        Toinen aloittaa 30 vuotiaana suunnitelmallisen treenin maattuaan alkuvuodet sohvalla ja pelattuaan aktiivisesti pleikkaa.

        Kumpi penkkaa 33v;nä enenmmän? Jos siis oletataan että elinympäristön vaikutus on vakio/ sama molemmille ja molemmat pysyvät ehjänä koko "uransa" ajan? Ja saman kokoisina.

        Oma veikkaukseni menee sille toiselle jolla on niitä treenivuosia se 19v. No nyt sitten vaahtoat, ettei sillä esim 20kg erolla mikä heidän välillään voisi olla, ole mitään konkreettista merkitystä. No... Voit itse katsoa kuinka paljon sillä on merkitystä kun mennään kärkipään tuloksiin mikä se merkitys voisi olla.

        Kaikki siis vaikuttaa edelleen kaikkeen. Ja ei varmasti ole montaa sellaista fyysistä lajia, joiden harrastajamäärä / taso on edes kohtuullisella tasolla jonka huipulle päästäisiin kolmessa vuodessa.

        "Ihminen ei ole mikään kone, jonka voi trimmata huippuunsa tiukkaan aikarajaan sidottuun raamiin. Siinä oikeasti riittää jo se, että sen huipputreenistä ja viimeisen päälle ravinnosta nauttivan urheilijan mummokulta heittää veivinsä. Ja silloin ei enää olla maksimaalisen suorituskyvyn ikkunassa. Kaikki siis vaikuttaa kaikkeen."

        Edelleen, taas ja jälleen kerran. Minä en ole tällaista väittänytkään. Nyt ei puhuta edelleenkään mistään huippuviritetystä ihmisestä, joka on viritetty huippuunsa ideaaliolosuhteissa. Tarkoitan sitä, että jos otetaan 3 vuotta treenannut punttikeijo, joka on itse väsännyt ohjelmansa selailemalla pakkista, niin se vaan on jo maksimaalisen kehityksensä yläpäässä. Jos se lyödään huippuvalmennukseen ja elämä pyörimään penkin ympärillä vuodeksi tai kahdeksi, niin kyllä, kyllä varmasti nousee penkkitulos. MUTTA, se tulosraami on jo luotu sen 3 vuoden aikana. 150 penkkaajasta ei tehdä 200 penkkaajaa, ei sellaista taikuria ole olemassakaan. Mutta kyllä sinne penkkiin joitakin kiloja saadaan varmasti. Mutta se on myös pois muusta harjoittelusta, joku kärsii väkisin. Ja se, että onko se sen arvoista, edelleen, jokainen päätelköön itse.

        "Juoksusta en mitään tiedä, mutta pikajuoksun kehitettävät ominaisuudet ovat kuitenkin erilaisia, kuin voimanostajan. Saati penkkipunnertajan, josta koko tämä vääntö alkoi."

        No ei ne kauheasti poikkea toisistaan. Kyllä siinä loppujen lopuksi on kyse samasta adaptoitumisesta. Tästä poikkeavia lajeja on esim. jääkiekko, taistelulajit yms. jossa tarvitaan myös silmän ja käden yhteistyötä, muun lahjakkuuden lisäksi. Niissä voi kehittyä vielä. Mutta, kyllä sielläkin ne lahjakuudet paistaa jo harrastuksen ensi askeleilla. Esim. Mike Tyson.

        "Oma veikkaukseni..."

        Niin no, mäkin veikkailen lottonumeroja aina lauantaisin. Ei puututa tähän sen enempää, koska kyseessä oli, kuten itsekin sanot, puhdas veikkaus. Tuo 20 kiloakin on ihan sinun puhdas arvauksesi, eikä ole yhtään sen tarkempi tai parempi kuin minun 5 kiloa.

        "Ja ei varmasti ole montaa sellaista fyysistä lajia, joiden harrastajamäärä / taso on edes kohtuullisella tasolla jonka huipulle päästäisiin kolmessa vuodessa."

        -Usain Bolt, 19v, maailman cup 200m, hopeaa, siis maailman huipulla.
        -Merlene Ottey, Moskovan Olympialaiset 1980 200m pronssia, vuosi järjestelmällistä treeniä
        -Youhan Blake, 18v, 100m aika 10,11
        - Lance Amstrong, voitti aikuisten triathlonkisoja 16 vuotiaana, rikkoi nuorten yhdysvaltain pyöräilyennätyksen 20 kilometrillä 18 vuotiaana.
        -Carl Lewis, aloitti keskittymään juoksuun vuonna -80 (sitä ennen pidempi ura pituushyppääjänä), vuonna 1983 mm kultaa 100m juoksussa
        -Ben Johnsson, 21 vuotiaana (1982) 100m 10,05. Aloitti järjestelmällisen treenin 70-luvun lopulla.
        ... Ei varmasti tarvitse jatkaa?

        Nämä kaikki ovat luoneet sen tulosraamin jo hyvin varhaisessa vaiheessa uraansa. Ne viimeiset metrit, sekunnin kymmenykset, kilot, lihasmassa vaan luodaan sillä järjestelmällisellä säännöllisellä treenillä ja käytännössä se kestää sen uran minkä kestää. Juuri sillä "huippuvirittämisellä", josta puhuit. Ja nämä ovat maailman parhaita, maailman lahjakkaimpia omassa lajissaan ja huippuvalmennuksessa, ei mitään työssäkäyviä punttikeijoja itse väsäämällä ohjelmalla. Mikähän on sen pakkista selaavan punttikeijon tietotaito väsätä se ohjelma, jolla se vielä 3 vuoden jälkeen pystyisi itsensä virittämään huippuunsa, kuten näille maailman lahjakkaimmille urheilijoille on tehty? Nolla, zero, 0.

        Käännetään asia näin päin, voimailualan miehiä kun olet. Oletko koskaan nähnyt ihmistä, joka on aivan täysin lahjaton ensimmäisen 3 vuoden ajan ja sitten yks kaks aloittanutkin kauhean tulosnousun ja noussut huipulle tai edes varteen otettavaksi nostajaksi? Vai onko niin, että se lahjakkuus näkyy käytännössä jo ensimmäisen vuoden aikana? Eikö, että niiden lahjakkaimpien lahjat näkyy jo selkeästi ensimmäisen vuoden aikana? Ei se aloitustaso ole välttämättä muita kummempi, mutta se kehitys vaan heti uran alkuvaiheessa vaan on täysin huimaa. Siitä jo heti näkee, että kannattaako edes alkaa satsaamaan siihen huippuvirittämiseen, missä otetaan ne tarvittavat viimeiset mehut irti sieltä koneesta.

        Ja edelleenkään en sano, että treenaaminen millään tasolla on turhaa. Vaikka se penkki olisi 90 kiloa 7 vuoden jälkeen, niin jos se treenaaminen tuntuu omalta lajilta ja hyvältä niin eteen päin vaan. Jos haluaa repiä sen 5 kiloa siihen lisää, niin täyttä höyryä. Täytyy vain ymmärtää, että kuuta on turha lähteä tavoittelemaan taivaalta. Ennemmin se siihen loppuu se treenaaminen, kun tajuaa, että 5 vuotta on tahkottu täysillä ja mitään ei tapahdu, kuin siihen, että tunnustaa ne tosiasiat ja elää niiden mukaan.

        "Ja miksi olet koko ajan niin vihainen?"

        Mielestäni olen vastaillut hyvinkin asiallisesti asiallisiin viesteihin ja vastaväitteisiin, kuten sinulle. Mitä näihin "Olet trolli, nostan kohta 250 natuna" -tason viesteihin pitäisi muuta vastata kuin vittuilla?


    • ejuuiuthjk

      Entäs se testaaminen, näkyykö siitä virtsasta kaikki vai pitäisikö ottaa veritesti?

    • BringTheTruth

      "Myönnettäköön, että tulkitsin kirjoituksesi väärin"

      Ei se mitään, sitä sattuu näillä palstoilla yhtenään.

      "Mutta meinaat siis, että koko kropan lihaksiston voi treenata tappiin kolmessa vuodessa...?"

      Melkolailla näin. Edellyttäen tietenkin, kuten yllä sanoinkin, että treeni on oikeanlaista ja järjestelmällistä. Mutta toistaiseksi ei ole keksitty systeemiä, miten kehon adaptoitumista voitaisiin ilman kemiallisia menetelmiä jatkaa muutaman vuoden jälkeen. Ei se tietenkään välttämättä aivan tapissa ole, mutta jo 5 kilon nosto esim. penkkiin vaatii kyllä valtavan työmäärän. Ja sitä seuraava 5 kiloa vielä enemmän, jos se edes koskaan tulee. Jokainen sitten itse päättää, että onko se 5 kiloa penkissä sen työmäärän arvoinen. Tietysti voimanostossa voi omaa painoaa nostaa huomattavasti, oman painon ja voimien välillä on olemassa selkeä yhteys. Kehonrakennuksessakin se toimii, lihasta kyllä saa sillä tavalla. Mutta se ei ehkä sitä fysiikkaa muuten ainakaan paranna. Toki näyttäähän sitä isommalta huppari päällä.

      Tiedän kyllä, että tämä aihe aiheuttaa tunteita. On helppo uskotella itselleen, että kyllä tästä vielä kehitytään ja kehitysaikaa on pitkään jäljellä. Se on helppoa. Sen takia voimalajien piirissä pyöriikin vaikka minkänäköistä käärmesalvan myyjää, jotka osaa kyllä puhua hienosti ja myy kalliilla rahalla unelmia, jotkut myös PT palveluiksi kutsuvat. Joskus on vain hyvä hyväksyä tietyt faktat ja elää niiden kanssa. Aina voi haastaa itsensä uusissa lajeissa vaikkapa vaihtaa kehonrakennuksesta hetkeksi voimanostoon tai päinvastoin. Tai pyrkiä pitämään itseään kunnossa, pudottaa rasvaprosenttia tms. Kirjo on kyllä loputon, mitä muuta voi tehdä. Näen yhtenään salilla ihmisiä, jotka ovat eläneet 20 vuotta unelmaansa tulla isommiksi ja vahvemmiksi. Miksi tuhlata aikaa, kun voi keksiä itselleen uusia haasteita ja sitä kautta päästä aina parempaan fyysiseen kuntoon.

      "Toisekseen meinaat siis, että smulteri on treenannut yli kymmenen vuotta, kehittynyt tasaisesti koko ajan, testattu jatkuvasti ja ei ole kärynnyt ikinä. Mutta roinaa silti ja ei vaan jää siitä kiinni...? Niin ja samoin hokkanen?"

      En meinaa. En aio syytellä ketään roinaamisesta. Jokainen voi itse päätellä tämä asian.

      Smulter ei muuten ole kehittynyt tasaisesti. Nosti 18 vuotiaana 200 penkistä ja itse mies epäilee samalla lahnatekniikalla nyt nousevan 250. Elopainoa on kuitenkin tullut lisää 35kg ja tuossa välissä on 12 vuotta. Aloitti treenaamisen 15-16 vuotiaana ja silloin nosti 105. Eli ei suinkaan mitenkään tasainen kehitys.

      Sitä kyllä ihmettelen, että näistä aivan ultimaattisista lahjakkuuksista kukaan ei sitten ala ottamaan roinaa. Päälle 250 raw-natupenkki ja siihen roinat päälle niin voimassa oleva 335kg olis hetkessä rikottu. Eikä varmasti rikottaisi vähään aikaan. No kai se on henk. koht. päätös sitten.

      "Jättäkää hyvät lukijat nulikan suunsoitot omaan arvoonsa."

      Jokainen saa ihan vapaasti uskoa, mitä haluaa. Onhan meillä suomessa uskonvapaus.

      "Se tosi asia näissä spekuloinneissa usein unohdetaan, että se roinaaminen maksaa ja se pitää rahoittaa jollain... Ammattiurheilijat jotka tekevät isoa tiliä omalla lajillaan se onnistuu helposti, mutta kun voimanostossa ei kauheen isot rahat liiku... Että millä nää jätkät rahottaa jonkun 10-20vuoden kuurit...?"

      Eihän se voimanostossa edes ole vielä kallista, jos käyttää. Aika pitkälle pääsee perustestoilla. Esim. kehonrakennuksessa käytetään insut, kasvut, clenut... kirjo on huomattavasti suurempi ja myös paljon, paljon kalliimpi. Kyllä ne vaan aina rahat löytyy. Tiedän kyllä henkilöitä, jotka ovat ottaneet jopa pankkilainaa kisoja varten. Sanotaan näin, että jos ei ole kyhnyä niin ei kyllä tarvitse mennä testaamattomiin lajeihinkaan. Tiedän myös henkilöitä, jotka eivät kisaa juuri siitä syytä koska se maksaa maltaita. Mutta ne on niitä valintakysymyksiä, mihinkä sen rahan sijoittaa.

      "Entäs se testaaminen, näkyykö siitä virtsasta kaikki vai pitäisikö ottaa veritesti?"

      Ei aukotonta testimenetelmää ole olemassakaan. Edes Olympialaisissa ei ole aukottomia testausmenetelmiä ja ne sentään ovat maailman edistyneimmät.

      • bringSatuja

        Tämä nulikka kirjoittaa kuin ei alaleukaa lainkaan. Mielestään niiiiiiin osaava, mutta tuotos paljastaa hänen olevan pelkkä suunsoittaja, vailla osaamista ja lajin ymmärtämystä.


      • BringTheTruth
        bringSatuja kirjoitti:

        Tämä nulikka kirjoittaa kuin ei alaleukaa lainkaan. Mielestään niiiiiiin osaava, mutta tuotos paljastaa hänen olevan pelkkä suunsoittaja, vailla osaamista ja lajin ymmärtämystä.

        Olisi noin debaatin kannalta helpompaa, kun kertoisit mistä olet erimieltä kanssani ja mihin perustat kantasi. Tuollainen "nulikka ei tiedä mitään" jauhanta ei oikein anna tarttumapintaa mihinkään muuhun kuin siihen, että sinua kiukuttaa kuulla totuus.

        Tulevaisuuden kannalta myös olisi hyvä, jos opettelisit esittämään väitteesi ilman henkilökohtaisuuksiin menemisiä. Olisi hyvä jossain vaiheessa elämää opetella se tosiasia, että asioissa voi olla eri näkemyksiä ja kantoja, mutta useimmiten ne voidaan selvittää ilman henkilökohtaisuuksia. Katsos, vaikka yritätkin mustamaalata vastaväittelijääsi, tosi asiassa mustamaalaat vain itsesi ja annat itsestäsi ympäristölle todella moukkamaisen kuvan.


      • bringSatuja
        BringTheTruth kirjoitti:

        Olisi noin debaatin kannalta helpompaa, kun kertoisit mistä olet erimieltä kanssani ja mihin perustat kantasi. Tuollainen "nulikka ei tiedä mitään" jauhanta ei oikein anna tarttumapintaa mihinkään muuhun kuin siihen, että sinua kiukuttaa kuulla totuus.

        Tulevaisuuden kannalta myös olisi hyvä, jos opettelisit esittämään väitteesi ilman henkilökohtaisuuksiin menemisiä. Olisi hyvä jossain vaiheessa elämää opetella se tosiasia, että asioissa voi olla eri näkemyksiä ja kantoja, mutta useimmiten ne voidaan selvittää ilman henkilökohtaisuuksia. Katsos, vaikka yritätkin mustamaalata vastaväittelijääsi, tosi asiassa mustamaalaat vain itsesi ja annat itsestäsi ympäristölle todella moukkamaisen kuvan.

        Tasavertainen ja älyllinen debatti vaatii, että kanssakeskustelija on suunnilleen samalla levelillä - siis älyllisesti taikka sitten tiedollisesti ja taidollisesti. Sinä olet korottanut suunsoitollasi itsesi wannabe osaajaksi, joka käy lukijalle hyvin selväksi. En tuhlaa ainutkertaista elämääni kanssasi.


      • BringTheTruth
        bringSatuja kirjoitti:

        Tasavertainen ja älyllinen debatti vaatii, että kanssakeskustelija on suunnilleen samalla levelillä - siis älyllisesti taikka sitten tiedollisesti ja taidollisesti. Sinä olet korottanut suunsoitollasi itsesi wannabe osaajaksi, joka käy lukijalle hyvin selväksi. En tuhlaa ainutkertaista elämääni kanssasi.

        "Tasavertainen ja älyllinen debatti vaatii, että kanssakeskustelija on suunnilleen samalla levelillä"

        Näinhän se on. Ja sinä jo osoitit levelisi, 2 kertaa, keskittymällä henkilökohtaisuuksiin, kommentoimatta itse asiaa mitenkään. Joten olkoon tämä keskustelu tässä. Eiköhän tosiaan älykäs lukija osaa päättää.

        Ymmärrän, että tämä harrastus menee sinulla tunteisiin.


      • omaviissenttiä

        ""Mutta meinaat siis, että koko kropan lihaksiston voi treenata tappiin kolmessa vuodessa...?"

        Melkolailla näin. Edellyttäen tietenkin, kuten yllä sanoinkin, että treeni on oikeanlaista ja järjestelmällistä. Mutta toistaiseksi ei ole keksitty systeemiä, miten kehon adaptoitumista voitaisiin ilman kemiallisia menetelmiä jatkaa muutaman vuoden jälkeen. Ei se tietenkään välttämättä aivan tapissa ole, mutta jo 5 kilon nosto esim. penkkiin vaatii kyllä valtavan työmäärän. Ja sitä seuraava 5 kiloa vielä enemmän, jos se edes koskaan tulee. Jokainen sitten itse päättää, että onko se 5 kiloa penkissä sen työmäärän arvoinen."

        Eli myönnät kuitenkin, että kehitys ei stoppaa siihen kolmeen vuoteen? Miksi sulle muuten on tärkeää se mihin porukka haluaa aikaansa kuluttaa? Kaikki tietää, että kaikista ei tule maailman parhaita, mutta mikä este se on silti tehdä jotain mistä pitää? Monelle esim. riittää se 5kg kehitys per vuosi penkissä. Ja jossain vaiheessa sekin sitten stoppaa. Mutta mitä sitten? kyse on kuitenkin omasta valinnasta.


    • ghghhghhg

      Joo smulterilla oli huima se kolmen eka vuoden kehitys, mutta sen jälkeen se on ollut suht tasasta... Ja tiedän muitakin jotka ovat penkanneet eka kerralla sen 100kg tai vähän yli ja parin, kolmen vuoden jälkeen liki 200kg tai yli. Enkä usko heidän käyttäneen, en tietysti voi olla sata varma.
      "Aika pitkälle pääsee perustestoilla" eikös testo näy aika selvästi testeissä?

      • BringTheTruth

        "eikös testo näy aika selvästi testeissä?"

        No näkyy ja ei näy. Testosteroni testataan yksinkertaisesti epitestosteronin ja testosteronin suhteesta. Suhteen noustessa yli 4 tarkoittaa steroidien käyttöä. Ennen suhde oli 6 ja tätä mm. hyödysivät Itä-saksalaiset urheilijat. Heidän käyttämänsä testosternimäärä säädettiin niin, että ettei epi-testo suhde nouse yli kielletyn rajan.

        Joillakin on luonnostaan epiteston suhde niin korkea, että he voivat käyttää pieniä määriä testoa ilman kärähtämistä.

        Ruostissa on myös tehty tutkimus jossa tiettyä geenivirhettä kantavaville, joka aiheuttaa tietyn entsyymihäiriön, annettiin 500mg testosteronia ja heidän antamiaan näytteitä seurattiin. 40% henkilöistä ei olisi kärynnyt dopingtestissä.

        On olemassa myöskin hyvin nopean puoliintumisajan steroideja, joiden häviäminen elimistöstä kestää muutamia päiviä. Näitä voi käyttää hyvinkin lähelle kilpailuja.

        Eli ei millään lailla aukoton.


      • tilastojaaiheesta

        "On olemassa myöskin hyvin nopean puoliintumisajan steroideja, joiden häviäminen elimistöstä kestää muutamia päiviä. Näitä voi käyttää hyvinkin lähelle kilpailuja.

        Eli ei millään lailla aukoton."

        Ei toki aukoton. Ei ketään voi koko ajan vahtia. Mutta kerrotko (uskottavasti, ei siis mitään sellaista, että naapurin pena on 24/7 valmiudessa esiintymään testattavana henkilönä, tai että kaikilla testauspooliin kuuluvilla on pussi tuoretta puhdasta kusta aina persereijässä, josta letkun kautta sitä lirutellaan testaajan sitä letkua huomaamatta. Puhumattakaan jostain katetroinneista tai peiteaineista, jotka useimmiten laimentavat virtsaa liikaa) miten vältetään harjoituskauden testikäryt? Aivan... Suurimmalti osalti tuurilla. Mutta se lyhyt puoliintumisaika ei siis tosiaan ole mikään varma takuu käryämättömyydelle, jos testaushomma tehdään niin kuin pitää. Ja Suomessa se tehdään pitkälti niin hyvin kuin se on resurssien puitteissa mahdollista. Kuuluu jotenkin suomalaiseen perusluonteeseen, että jos ohjeessa jotain sanotaan, niin tämä kansahan niin tekee.


    • perttiperäreikä

      "Aina niitä on kaiken maailman hörhöjä väittämässä yli 200 penkistä ja väittävät olevansa natuja ja kehitys on muka jatkunut useita vuosia "ja taas ensi vuonna yritetään saada 20 kiloa lisää penkkiin, ihan ruisleipää syömällä". PASKAA! Olisivat edes miehiä ja myöntäisivät, mitä tekevät."


      mikä tää yli 200 kg juttu aina on?

      ei ole mitään helvetin varmuusmittaria siitä mikä on roinapenkki.
      se voi olla alle, tasan tai yli. jopa 2kg verran.

      muuten kyllä asiaa puhut.

    • Lääkitysgkfkxk

      Geenit. Valtaosa suomalaisista penkkaa 3 vuoden jälkeen lähemmäksi 100 kuin 150 kiloa, 200 puhumattakaan. Roinalla penkkitulos helposti puolitoista viiva kaksinkertaistuu. Helposti.

    • pauliko

      kukaan ei mielestäni työnnä penkistä 200 kg ilman hormoneja

      • omaviissenttiä

        Sulla on oikeus mielipiteeseesi. Vaikka se väärä onkin. Niitä 200kg natupenkkejä on kuitenkin useita tullut itsekkin todistettua. Oma pukkaus mukaan lukien... Ja alle 100kg kehonpainolla


    • kurapartaukko

      jos treenailet joka päivä kolmen vuoden kohdalla alkaa turpoamaan se ei ole rasvaa ja olisi kannattanut lopettaa aikaisemmin
      tulee ongelmia harrastus jää ja alkaa laihtumaan
      vuosia voi vaikka tehdä jotain toista juttua
      näköjään kesti 17.5 vuotta
      toisaalta näköjään rintakehä kasvanut
      ei ollut hyötyä mutta järkeä enemmän
      ei aina ja pelkästään okei
      ja 2 tuntia steppilautaa

    • Punttipena

      Yllätys yllätys kateelliset suomalaiset taas rähisemässä täällä...hahah

    • vitunläskimuttaheikko

      Itse olen treenannut 15 vuotta säännöllisesti ja ensimmäisen vuoden aikana tapahtui 90% kaikesta kehityksestä, eikä se kehitys ollut kovinkaan kummoista koska lahjoja ei yksinkertaisesti ole. Kolme vuotta on enemmän kuin tarpeeksi todistamaan sen, onko lahjoja voimaharjoitteluun.

    • omaviissenttiä

      Ei ole. Jos pitäisi jotain aikarajoja laittaa natumaximille ( Mikä on hölmöä koska kyseessä on liian monta muuttujaa sisältävä yksilöllinen asia, jota suurin osa ei koskaan saa selville), niin ennemmin sitten 30v. Eli kolmen kymmen vuoden treenitaustalla rupeaa penkkipunnerruksessakin tulemaan ikä vastaan, jolloin paras kehitys on todennäköisesti takana päin. Oma paras tulokseni tuli 17v treenillä. Sitten se putosi kun laihdutin. Suhteessa kehonpainoon olen kuitenkin penkannut enemmän myöhemminkin.

      Trollihan tämän aloituksen on pakko olla, mutta vastataan nyt kuitenkin uuden vuoden ratoksi... :D

      • mistäteitäsikiää

        Taas yksi joka paikassa trolleja näkevä SPEDE.


    • natutanakka

      ja montevideon kreivi
      mikä tää 3 vuotta sun mielestä on?
      miksei 2 tai 4
      24 42
      240 420

      • ensimmäinenmiljoona

        mä nostan 420 vuoden kuluttua 4.2 miljoonaa kiloa penkistä.


      • herma

        ei ole penkkejä kuin apina puussa


    • Kovoo

      Kolmessa vuodessa saavuttaa aivan varmasti natumaksimin jos treenaa kovaa. 17 vuotta jos kestää niin on treenannut huonosti. Kyseessä ei liene trolli sillä aloittajahan esitti kysymyksen.

    • mäoontällainen

      ruipelo. enkä usko että riukuset kestää tuollaisia painoja

    • Kohtuus_kelpaa

      Noin 5-6h viikossa treeniä ja penkki yhtenä muiden joukossa. Neljän vuoden treenin jälkeen meni penkistä 155kg ilman mitään vippaskonsteja, ainostaan rannehihnat, ei mitään muuta. Jalat penkillä ja t-paita. Tämä riitti, nyt nosta vain sarjoja ja ykköset ovat jääneet kokonaan muutamaksi vuodeksi. Perustreenissä penkin osalta teen edelleen 6*6*125kg, eikä ole tarkoitus laittaa lisää painoa tankoon.
      Penkki on vain yksi juttu muiden ohella. En kilpaile edes itseni kanssa.

    • kyynärvarsikyrmy

      Tässä väittelyssä täytyy poijaat muistaa sellainenkin asia että minkälaista on se kolmen vuoden treeni. Itsekin väitän että optimaalisella treenillä, ruokavaliolla ja levolla saadaan kolmessa vuodessa yksittäinen lihas hyvin lähelle sitä maksimia mihin se voi luonnostaan kasvaa. Ongelma vaan on että harva osaa tai pystyy treenaamaan itseään tällä tavalla. Väitän että suurimmalla osalla salikävijöistä treeni ei ole optimaalista, ja ruokavaliot yms. vielä vähemmän. Ei edes "aktiiviharrastajilla". Jos käyt kerran viikossa salilla etkä silloinkaan saa parasta mahdollista rasitusta irti lihaksistasi, niin totta munassa kehitys on mahdollista vielä kolmen vuoden jälkeen. Ja vaikka kymmenenkin.
      Tai sitten jos treenaat kolme vuotta vain ylävartaloa, jonka jälkeen siirryt ensimmäistä kertaa eläissäsi jalkojen treenaamiseen, niin eihän se kehitys niissä ole mihinkään hiipunut vaan ne saattavat jopa "räjähtää" kasvuun.

      Mutta sellaisessa tapauksessa että tyyppi keskittyy treenaamaan optimaalisesti ja kurinalaisesti (mieluiten valmennettuna) esim. penkkipunnerrusta kolmen vuoden ajan, niin väittäisin että hän alkaa olla enää muutamien prosenttien (käytettyjen painojen määrästä laskettuna) päässä siitä maksimituloksesta jonka voi eläissään saavuttaa ns. puhtaana ilman kiellettyjen aineiden käyttöä. Ilmiö on tässä ihan sama kuin muussakin urheilussa. Maailman huipulla kilpaillaan äärimmäisen pienillä eroavaisuuksilla tuloksissa, koska kasvun rajat tulevat vastaan niillekin joilla on huippugeenit.

      • Huhheyjaa

        Aivan. Kuten aloittaja mainitsikin, "jos treenaa kunnolla ja kovaa". Ja jos siirtyy jossain vaiheessa elämänsä ensimmäistä kertaa treenaamaan jalkoja, kuten nimimerkki kyynärvarsikyhmy kirjoitti, niin ei tietenkään ole jalat kehittyneet maksimiin, kun ei niitä ole treenattu. Kolme vuotta penkkipunnerrusta äärimmäisen kovaa treenaten ei myöskään tee kenestäkään maailman parasta vesihiihtäjää. Aivan varmasti voimailussa saavuttaa kolmessa vuodessa maksimin, jos aloittaa aikuisena. Jos aloittaa vaikka 15-vuotiaana, ei varmaankaan ole maksimikunnossa 18-vuotiaana. Eri tilanne varmaan jos aloittaa treenin esim 22-vuotiaana ja oikeasti treenaa kovaa ja järkevästi. Eiköhän sitten ole se penkkikin natuna aika tapissaan 25-26-vuotiaana.


      • BringTheTruth

        "Tässä väittelyssä täytyy poijaat muistaa sellainenkin asia että minkälaista on se kolmen vuoden treeni..."

        No näin. Juuri näin, kuten sanoit. Sait kiteytettyä minun kohta Kalle Päätalon iijoki -eeppoksen mittaiset viestini muutamaan kappaleeseen. Juuri tätä tarkoitin.

        "Jos aloittaa vaikka 15-vuotiaana, ei varmaankaan ole maksimikunnossa 18-vuotiaana. Eri tilanne varmaan jos aloittaa treenin esim 22-vuotiaana ja oikeasti treenaa kovaa ja järkevästi. Eiköhän sitten ole se penkkikin natuna aika tapissaan 25-26-vuotiaana."

        No en viitsinyt enää ottaa näihin romaanin pituisiin viesteihin tuota parasta kehitysikää mukaan, mutta sinä sen mainitsitkin. Eli etenkin miehillä tosiaan se paras kehitysikä on siinä 17-18 ikävuoden jälkeen.

        No tätä tässä on koko ajan haettu, siinä se nyt on selkeästi muiden tuottamana.


    • Kovastireenataanjoo

      Sama pätee kaikkeen salilla tehtävään heilumiseen. Geenit määrittävät täysin minkälainen kenestäkin tulee. Ruokavaliolla voi pysyä hoikkana. Lihasta tulee jonkun verran kaikille kun jaksaa treenata. Ihminen ei näe itseään peilistä kuten muut, vaan monet kuvittelevat olevansa lihaksikkaita. Sivullisten sattumanvaraisesti ottamat valokuvat paljastavat totuuden. Kun niissä ei ole haettu parasta kuvakulmaa ja valotusta. Unohtakaa jo ne höpinät kovista treeneistä ja bodyelämästä hyvänen aika, kun eihän se ole muuta kuin dopea ja dopea.

      • siniset_pillerit

        Geenit määrittävät osansa ja osa määrittyy varhaislapsuuden tekemisestä tai tekemättä jättämisestä=syöminen,liikunta,elämänfilosofiat. Sitten kun murrosikä on ohi, niin oman fysiikan perusraamit raamit (etenkin luusto) on lähes paketissa. Se on siinä ehdottomasti silloin. Se on fakta. Treenaamisella ja syömisellä voi keinotekoisesti tuota omaa perusraamiansa ja suorituskykyä murrosiänkin jälkeen kasvattaa. Heti kun treenaaminen lopsahtaa niin palaa takaisin peruskehoonsa yllättävän nopeasti. Kroppa imeytyy itseensä. Jos omat resurssit eivät riitä huipputasolle, niin kannattaa miettiä kaksinkin kertaa kannattaako tuhlata liikaa aikaa ja efforttia keinotekoisen kropan kasvattamiseen. Se on pois kaikesta muusta kivasta mitä elämässä voi tehdä. Elämä on lyhyt kiivas seikkailu. Aikaa ei ole hukattavaksi. Itse kuntoilen kevyesti joka päivä ja nostelen jopa rautoja välillä pysyäkseni hyvässä vedossa. En tuhlaa sellaisen touhuun kuitenkaan liikaa aikaa. Mieleeni ei tule kykkiä joka ilta salilla aikaani turhaan kuluttamassa pitkään kovaan treeniin. Epätoivoisesti tavoitellen sellaista "unelmaa" mihin ei paukut riitä. Enkä syö nappeja. En edes niitä sinisiä. Hra 60v.


    • aitoBlueteam

      tiedänpä tyypin joka treenannut 30 vuotta ja nostaisi maailmanennätykset kevyesti jos kisaisi

      tulokset kasvaneet joka vuosi ja ovat nyt jotain aivan älytöntä

    • Reenit

      Kyllä varmasti on kuten aloittaja väittää. Ihmisillä on taipumus nähdä itsensä positiivisemmassa valossa kuin mitä ovat. Eli nähdään itsensä lihaksikkaana peilikuvassa vaikka ei todellisuudessa olla. Kun on totuttu näkemään se peilikuva. Mutta valokuvat tosiaan kertovat totuuden. Natuna 3-5 vuotta varmasti riittää maksimin saavuttamiseen. Minä otin noin viiden vuoden treenillä 175 penkistä ja se on maksimi kai sitten minulle natuna. Joo en tiedä miksi aina pitää se penkkitulos kertoa. No en tiedä pohjeliikemaksimiani.

    • voitajaleipää

      no sanotaan oon mä sen 6kymppisen sata kertaa nostannu treenien jälkeen

    • BringTheTruth

      No niin.
      Tässäpä nyt sitten faktaa.

      http://www.sportingintelligence.com/wp-content/uploads/2015/07/RPsprint2.jpg

      10 maailman huipun keskimääräinen tuloskehitys 100m miesten juoksussa. Kun taulukkoa katsotaan, keskimääräinen huippu on saavutettu 24 ikävuoden kohdalla. Siitä kun katsotaan 4 vuotta taaksepäin, ollaan kehityskäyrän hyvin varhaisessa vaiheessa. Kun kehityskäyrän huippu on saavutettu, jo noin 2 vuoden päästä alkaa hiljainen taantuma. 4 vuoden päästä se hieman kiihtyy ja n. 6 vuoden päästä alkaa väistämätön taantuma. Ja nämä henkilöt ovat maailman 10 parasta, lahjakkainta juoksijaa, jotka harjoittelevat ammattimaisesti ja huippuvalmennuksessa optimaalisissa olosuhteissa.

      Taulukosta siis voidaan todeta:
      - Juoksijat ovat jo aloittaessaan huippulahjakkaita. Keskimääräinen tulostaso alkaa 10.35 sekunnin tuloksesta. Aika, jota normaali ihminen ei koskaan kykene rikkomaan, vaikka kuinka harjoittelisi.
      - Huippukunto on keskimäärin saavutettu 24 vuoden iässä. Siitä kun otetaan 3 vuotta pois, niin 21 vuoden iässä voidaan olettaa alkaneen ammattimainen harjoittelu ja valmennus. Tästä kertoo jo melko tasainen kehitys 10-22 ikävuoden aikana, jolloin harjoittelu ei ole ollut ammattimaista.
      - Huippukuntoa on mahdollista pitää yllä n. 5 vuotta, jonka jälkeen alkaa taantuma.

      Mitä minä olen tässä ketjussa sanonut? Lahjakkaat erottuvat selkeästi joukosta jo nuorena, tämä taulukko osoittaa sen selkeästi. Huippukunto on saavutettu muutaman vuoden harjoittelulla, ja tämän jälkeen sitä voidaan vain pitää yllä. Tämäkin väittämän todistaa taulukko oikeaksi.

      No niin vittupää-idiootit, olkaapa hyvät, että oikaisin teidän mielipuolisia harhaluuloja jo lähes 2 vuotta sitten. Nyt tässä on teille ihan tutkittua faktaa aiheesta niin ei tarvitse nillittää paskat housussa.

      Etsikääpä te nyt faktaa omien väitteidenne tueksi, että ihminen voi kehittyä loputtomasti harjoittelemalla. Mahtaa olla hankalaa. Buhahahahaaa!!

      p.s. Jokos pikkunatu-vajakki-paskiainen on 200 nostanut penkistä, tässä on kuitenkin ollut 2 vuotta hyvää harjoitteluaikaa. Kerroppa, paljonko on tulostaso tässä ajassa noussut? Vai kävikös kuitekin niin, että kuormitusfysiologian lait pätee sinuunkin? Buhahahaaa! 😂😂😂

      • olettyhmäpää

        Älä valehtele.
        Taulukkoa ei tulkita sinun tavallasi.
        Hah, hah, haa.
        Vitun typerys, puhuit itsesi pussiin.


      • BringTheTruth

        Hö hö höö. No mitenkäs ajattelit tuota taulukkoa sitten tulkita muutoin? Taidat olla ihan vitun kujalla. 😂


      • olettyhmäpää

        Taitaa vituttaa kun puhuit itsesi pussiin ja todistit sen vielä itse.
        URPO.
        Ymmärsitkö mitä luet.
        Hö hö höö.


      • BringTheTruth

        Hih. Eipä nosta pikkunatu vieläkään 200kg natuna penkistä, vaikka niin pari vuotta sitten kovasti uhosi. Eipä tainnut mennä kehityskäyrä tasaisesti vain ylöspäin vain harjoittelemalla. 😰

        Olettyhmäpää=pikkunatu. 😁


    • natuilu-kannattaa
      • ZorroZZ

        Hahahaha! Onpa vakuuttavaa faktaa. 18 miestä tekee yli 1200 kiloa. Tuollainen kuorma murskaisi hetkessä kaikki selkänikamat. Uskotko tosiaan johonkin 1800-luvun sirkustemppuihin. Uskot vissiin vielä, että Ikaros tosiaan lensi vahasta ja sulista tehdyillä siivillä liian lähelle aurinkoa?

        Kyllä se ihmismieli sitten on kummallinen. Se ennemmin uskoo tuollaista todistamatonta sirkustemppuilua kuin tutkittua faktaa, kun haluaa itselleen uskotella jotain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe