Suomi kurjistuu

kepulikeinotkuriin

Hallitus on vetäneet tämän maan suohon tyhmyydellään. Hyvätuloiset pitäisi laittaa maksamaan eikä mitään saisi leikata. Siinä tyhmyys kukkii ylettömästi.

Ei riitä että kirkuu, että pannaan huonotuloiset maksamaan enemmän. Tällä hetkellä hyvätuloisin kaksi prosenttia maksaa kaksikymmentä prosenttia tulo- ja omaisuusveroista. Jos heidän veroasteensa nostetaan neljäänkymmeneen, niin julkinen sektori voisi paremmin. Jos hyvätuloisiksi lasketaan kaikki yli 50 000 euroa vuodessa ansaitsevat, silloin hyvätuloisin 20 prosenttia maksaa puolet veroista. Jos heiltäkin viedään 40-60 prosenttia, julkinen sektori on silloin kuivilla. Luulisi jopa pieniaivoisimmankin keskustalaisen ymmärtävän, että suurituloisten veronkorotuksilla tästä selvitään. Senkin tulisi selvitä kaikille, että huono-osaiset maksavat nämä talkoot. Ratkaisu on siis se, että hyväosaisetkin osallistuvat näihin talkoisiin.

12

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvätuloisten veroastetta on varaa nostaa, mutta maa ei sillä nouse, vaan pistämällä hyvätuloiset tekemään enemmän töitä.

    • Havainto ei yllätä. Ratkaisuna verotus on yksi, mutta ennen kaikkea pitää saada rahojen piilottaminen ulkomaille kuriin. Nykyaikainen markkinatalous ei muuta tee kuin antaa mahdollisuuden rahojen piilottamiseen.

      On törkeää, että suomalaiset firmat ostavat ulkomaisia muumiofirmoja, kärsivät tappioita ja joutuvat sen takia lopettamaan kotimaan toimintoja ja ikään kuin pisteenä pilkun päällä kiikuttavat sitten rahat mustassa säkissä veroparatiiseihin.

      Ylipäätään huseeraaminen maailmanmarkkinoilla ei ole muuta kuin rahan ja pääoman kiikuttamista Huitsin Nevadaan. Olisi nyt Nokiakin sijoittanut 15 miljardiansa Suomeen, niin ei täällä olisi hädän päivää.

      • jhgfdfrtu

        Niin mutta KUn Nokia ei pärjää puhelinkilpailussa näissä palkkatasoissa kuin Suomessa on.

        Ehkä tuo Uusi Nokia pärjäää kun siinä ei tarvitse maksaa palkkoja niin paljon.

        Huomaatko pointin? Suomi tulee tällä palkkatasolla olemaan ainastaan pääomavaltaisen yritystoiminnan maa. sE trakoittaa että työvoimaa tarvitaan vähän.


      • oikaisija
        jhgfdfrtu kirjoitti:

        Niin mutta KUn Nokia ei pärjää puhelinkilpailussa näissä palkkatasoissa kuin Suomessa on.

        Ehkä tuo Uusi Nokia pärjäää kun siinä ei tarvitse maksaa palkkoja niin paljon.

        Huomaatko pointin? Suomi tulee tällä palkkatasolla olemaan ainastaan pääomavaltaisen yritystoiminnan maa. sE trakoittaa että työvoimaa tarvitaan vähän.

        Olet pihalla kuin lumiukko, ei peruspuhelimia tehty Suomessa, ainoastaan huippumallit aikoinaan. Eikä se puoli palkoista kärsinyt, vaan väärästä käyttöjärjestelmästä, jolloin samsung ja apple ajoivat ohi.
        Nykyinen Nokia maksaa palkkoja paljon enemmän/työntekijä, johtuu homman luonteesta (verkkoliiketoiminta). Suomessa ammatti-ihmisten palkka on paljon pienempi kuin alaan liittyvissä kilpailjamaissa (Ruotsi/Saksa).


    • paternoster

      Ennen kuin kokoomushallitus Holkerin johdolla vapautti "hallittu rakennemuutos"-hallituksen päätöksellä rahamarkkinat 80-luvulla (ja aiheutti omatekoisen laman 90-luvulla), tarvittiin Suomen Pankilta, mikäli oli tarvetta viedä suurempia summia pääomaa Suomesta ulkomaille, siihen lupa. Kokoomus oli jo silloin valuutta- ja pääomapelurien asialla. Nyt sitten ollaan tässä. Syy on helppo ymmärtää.

    • muuttukaa_nykyaikaisiksi

      Teollisuutta on jo ajettu ulkomaille riittävästi. Haluatteko ajaa hyvätuloisetkin pois maksamasta veroja. Tuo sama narina hyvätuloiset ja hyvätuloiset. Suomi ei nouse suosta sosialismin keinoin. Suurin mutka matkassa on työmarkkinat ja niitä terrorisoiva AY-liike ja yrittäjien epäoikeudenmukainen kohtelu. Näissä täysi remontti niin Lyyti alkaa kirjoittamaan. Vuotuista ansiotasoakaan ei tarvitsisi kenenkään laskea yhtään, kunhan terve järki saisi tilaa. Päätavoitteena ei voi olla vanhojen rakenteiden tekohengittäminen ja palkkojen nosto. Tervettä järkeä ei ole, koska suunnittelussa ei käytetä riittävää asiantuntemusta. Se löytyy kokeneista yrittäjistä ja duunareista jotka ovat ajat sitten lähteneet omille poluilleen, ja pyyhkineet takamuksensa noihin AY-liikkeen koraaneihin. Katselin oman yritykseni työntekijöiden palkkoja . Tulipa hyvä mieli. Emme tee talkoita kumpikaan, ja palkkaa ei makseta näin joulun alla ajallaan, vaan se maksetaan ennen joulua, ennen palkkapäivää. Tarvitsevathan hyvät työntekijät konjakkia ja tenon lohtakin kinkun lisäksi. Ryhtykääs miettimään oikein vilpittömästi, miten tämän maan talouden kokonaisvaltaisesti pitää toimia, ja mistä
      yritykset hankkivat rahat palkanmaksuun. Onkohan niin, että yrittäjä sanoo asiakkaalle, että ensiviikolla on tilipäivä, joten maksahan tuo lasku, vaikka emme ole
      teille mitään toimittaneet.
      Mitä hallituksen toimiin tulee niin tämän hallituksen teot näkyvät vasta tuonnempana. Kaksi aikaisempaa sotki maan asiat niin pahoin, että vaikutukset tuntuvat ties kuinka kauan. Äänestäjiä ei saa nuoleskella.

      • entinen-demari

        Tuo on järkipuhetta!
        Toivottavasti järki palaa vielä SAK / SDP tollojen synkkään pimeyteen.


    • rillaaja

      veroporsaan reiät tukkoon.. kyllä miljoonien tuloista on vara maksaa verot.veronkiertäjät käyttää verovaroilla ylläpidetyn yhteiskunnan palveluita. tieverkosto, koululaitos, oikeuslaitos, post, WR, sairaanhoito, ym. kaikki yhteiskunnan palvelut.... esim. miksi entiset pressat saa satojen tuhansien verottomat eläkkeet.. jo virassa ollessaan saaneet miljoonia sekäilmaisen asunnon ylläpitoineen... kolme ex pressaa vios näyttää esimerkkiä maksamalla verot öky eläkkeistään...

    • speedyConsales

      Ei nykyhallitus ole syyllinen muuhun kuin siihen, että se yrittää saada muutosta parempaan.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/898186/pohdintaa-sosialismin-perimmaisesta-luonteesta
      Kurjistuminen syntyy kun sosialistit pitävät suurta osaa kansasta työttömänä, virkamiesmielivallan alaisena ja kieltävät ihmisille luonnostaan kuuluvat yksilönvapaudet. Hyvinvointiyhteiskunta voidaan saavuttaa ainostaan kumoamalla nykyinen sosialistinen sortovalta.

      Sosialismi on poliittinen liike joka toimii virkamiesten ja virkamiesluokan taloudellisten etujen säilyttämiseksi ja lisäämiseksi. Sosialismi ei siis lähtökohtaisesti ole työväenluokan liike, vaan virkamiesluokan etuja ajava poliittinen ideologia. Sosialismi perustuu massiiviseen tulonsiirtoon jossa virkamiesluokalle jaetaan yrittäjiltä ja teollisuuden työntekijöiltä kerätty verokertymä.

      Vähäosaisten aseman ja etuoikeuksien puolustaminen kuuluu sosialistiseen demagogiaan vain siksi että sitä voidaan käytttää perusteluna omaisuuden kollektivisoinnille. Vähäosoisten aseman parantaminen ei siis ole sosialismin päämäärä tai itseisarvo, vaan päämääränä on tulonsiirto virkamiesluokalle verotusta hyväksikäyttäen. Sosialismi ei edusta työttömiä, vähäosaisia tai vähemmistöjä, mutta lupaamalla näille ihmisryhmille armopaloja verokertymästä saadaan nämä lukumääräisesti suuret kansanosat kannattamaan sosialismia.

      Sosialismi perustuu virkamiesten itsekkääseen omanedun tavoitteluun. Itsekkyydessä ei sinänsä ole mitään väärää, vaan ongelma on siinä että sosialismi luo yhteiskuntaan fundamentaaleja intressiristiriitoja. Sosialismi on luonut suomalaiseen yhteiskuntaan uuden orjaluokan, työttömät.

      Psykologinen selitys sosialistiaktiivien käyttäytymiseen on lähestulkoon vastakohta sille "solidaarisuus" mielikuvalle jonka sosialistit liikkeestään mielellään antavat: Sosialistien ideologiaa ja poliittista käyttäytymistä muovaa kateus, erilaiset alemmuudentunne- ja fobiatilat. Sosialisti voi kokea että hän on epäkompetentti ihmisten älyllisessä ja taloudellisessa kilpailussa, eikä näe muuta keinoa tilansa parantamiseen kuin mekaanisen ja vastikkeettoman tulonsiirron yhteiskunnan sotilaallista auktoriteettia hyväksikäyttämällä.

      Sosialismi ei hyödytä rivikansalaista, vaan virkamiehiä, AY-aktiiveja ja joitakin muita pieniä etuoikeutettuja ryhmiä. Työläisiä sosialismi hyödyttää vain siinä tapauksessa että pienestä etuoikeutettujen työläisten ryhmästä (kuten paperi-työläiset) tehdään käytännöllisesti katsoen virkamiehiä. Suurimmalle osalle suomalaisista sosialismi voi tarjota vain työttömyyttä, köyhyyttä, nälkää ja viinaa.

      Periaatteessa sosialismi on kumottavissa demokratian keinoin ja siksi demokratian saaminen suomeen on oltava päämäärämme. Ongelma onkin siinä etteivät sosialistit kunnioita demokratian periaatteita, kuten sananvapautta, vaan riistävät sosialismin vastustajilta oikeuden toimeentuloon, ja tarvittaessa myös vapauden. Toimiakseen sosialismin on riistettävä ihmisiltä yksilönvapaus ja sellaiset ihmisoikeudet kuten sananvapaus ja yhdistymisvapaus.

      Sosialismi on ihmiskunnan historian suurin inhimillinen tragedia. Vuoden 1917 jälkeen sosialistihallitusten murhanhimon uhreina on kuollut ainakin 100 miljoonaa siviiliä. Tämä on tosiasia jonka toteaa mm historiantutkija Stephane Courtois paljon tunnustusta saaneessa kirjassaan "Black Book of Communism". Erityisen paljon siviiliuhreja sosialistinen ideologia sai aikaan Neuvostoliitossa, Kiinan Kansantasavallassa, DDR:ssä ja Kambodjassa.

      http://www.sabre.org/ukrlib/books/ninth.circle/nc.photos.html

      http://www.brandeis.edu/departments/sakharov/Reddaway/Reddaway.html

      http://www.okay.com/dunc/gulag.htm

      • speedyConsales

        Nuo linkit ei toimi enään, koska tuo kirjoitus on jo yli 10 vuotta vanha.


    • olesuomalainen

      Kateus ja eripuraisuus kasvaa köyhyyden ottaessa entistä lujemmin otetta. Siihen myös SPR ja Eu tuo väestösiirroilla mukavan lisän joka syö entisestään hyvinvointia väestöltä joka velkaantuu ulkomaaan velan myötä kun heidän palvelut on jotenkin maksettava tavalla tai toisella. Maksu siitä kuitenkin tulee suomalaisille.
      Suomi kurjistuu vuosi vuodelta yhä enemmän kun raskasteollisuus siirtää tuotantoa pois suomesta lähemmäksi suuria massakuluttajia ja suomeen jää palvelu työpaikat jossa vaan palvellaan toisiaan. Sellainen ei tuota yhteiskuntaan mitään jos ei saada matkailutuloja ja turismia enenevissä määrin suomeen.
      Kuka enään sijoittaisi Suomeen. Suomen ulkomaan vienti ei osoita kasvun merkejä.
      Suomi ja sen monikultuurinen pikku kansa elää omaa pientä elämäänsä pohjolassa jossa jäljellä olevat työntekijät vanhenevat yhä raskaampien verojen ja nousevien kustanuksien myötä.

    • Täytyy jatkaa, kun ay -liikettä on ryhdytty moittimaan. Moitteet ovat paikallaan, mutta vain siitä syystä, ettei ammattiyhdistysliike ole pystynyt poistamaan työttömyyttä ja eriarvoistumista.

      Sen sijaan kansainvälinen kapitalismi on lähes nististänyt ay -liikkeen. Palkkojen osuus kansantulosta pienenee ja työttömyys vain kasvaa. Joten matalat palkat ei ole mikään tae työttömyyden vähenemisestä.

      Yritykset sen sijaan hyödyntävät vapaata liikkuvuutta suorastaan törkeästi. Siirtävät tuotantonsa aina sinne, missä on halpaa ja mistä voi kerätä tukiaiset ja mahdollisuus lähteä livohkaan heti kun ilmainen raha on kerätty. Yksikin suomalainen firma tästä suoranainen malliesimerkki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      180
      2672
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      231
      2321
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1908
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      12
      1310
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      357
      1225
    6. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      336
      1145
    7. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      53
      1082
    8. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      167
      1074
    9. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      80
      1046
    10. Alan kyllästyä ihmisiin

      Hyvää yötä ja loppuiltaa. ☀️🥱🌌💤🌃✨🍁👍👎👐🫶🖖🧟‍♀️🫅🏼❄️💫
      Ikävä
      176
      970
    Aihe