kuoleman jälkeen ei ole mitään

oletvaintässäjanyt

Niin kuin ei ennen syntymääkään.

34

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todistit-hyvin

      kiitos.

    • jatkakyselyä

      Voihan sitä yrittää valehdella itselleen. Aloittajaa rassaa elämän ja kuoleman kysymykset?

    • AtenAtteOlematon

      "kuoleman jälkeen ei ole mitään

      Niin kuin ei ennen syntymääkään."

      Syyn ja seurauksen lain perusteella sinua ei siis ole. Eli turpaa kiinni ja olemattomaksi siitä.

    • elävä olentohan sitä on ennen syntymääkin.

    • Tuulah1

      niin. tämähän on se ateistin tavallisin valhe kuolema asiassa. yllätys on suuri, kun herää lopullisella tuomiolla. et voi enää väittää, ettet olisi saanut kuoleman jälkeisestä elämästä tietoa tarpeeksi eläessäsi.

      • sivananda

        Eräitten valtaoppien mukaan saattaapi herätä vaikka lehmänä.


      • 9807

        Uskon sitten siinä vaiheessa kun itse näen. Maailmassa on ollut tuhansittain eri uskontoja sekä jumalia, kaikenlaista hengellistä "tietoa".. kuinka todennäköiseltä näyttää, että ne kaikki ovat sepitettä? Aika todennäköiseltä sanoisin.

        Vai mitäs sanot kun itse olet viimeisellä tuomiolla ja saatkin huomata että vaikkapa islam on ainoa oikea uskonto, ja joudut sitten vääräuskoisena iäksi helvettiin kun olisihan sun nyt pitänyt tietää paremmin kun sitä luotettavaa "tietoa" on ollut saatavilla! :D

        Tulkaa sitten kertomaan "tiedosta" kun teillä on jotain todisteitakin esittää, sekopäisten ja vastenmielisten saarnaajien ja tyhjänpuhujien sijaan - niitä kun maailmassa riittää.


    • a-no

      Aloittaja ajattelee, että ihmisen sisällä on joku "todellinen minä". Aloittajan mielestä tämä "alkuperäinen itseys", jonka ihminen saa syntyessään ei jatka olemistaan kuoleman jälkeen. Todellisuudessa elämä jatkuu ikuisesti tai sitä ei ole koskaan ollut olemassakaan. Tämän taikauskoisen käsityksen siitä, että yksilön syntymä ja kuolema olisivat alku- ja päätepiste jollekin materiattomalle entiteetille halusin kumota.

    • nyt.sen.tiedän

      Ehkä viisain koskaan lukemani kirjoitus täällä, kiitos!

    • Jumalan valtakunta on ikuinen.

      • porteistakaupunkiin

        ihanalähtö

        16.12.2015 19:56


        Kuuntelin Patmos-radiota Studio24:n kautta ja siinä Martti Kallionpää kertoi anoppinsa viimeisistä Päivisistä terveyskeskuksen vuodeosastolta. Vanhus oli ollut viimeiset päivät puhumattomana ja tajuttomana. Ennen kuolemaa edellisenä iltana vanhus oli yllättäen nostanut molemmat kädet ylös ja sanonut "enkeleitä". Sitten hän oli laskenut kätensä alas, mutta kohottanut jonkin ajan kuluttua kädet ylös ja lausunut "Jeesus". Seuraavana päivänä oli tapahtunut sitten muutto taivaan kotiin.


    • tässäNäetteTotuuden

      En muista olleeni olemassa ennen syntymääni, enkä tiedä olevani olemassa kuolemani jälkeen. Eli palataan samaan tilanteeseen kuin ennen syntymää.

      • totuutesiontuu

        Kun nukut joka vuorokausi useamman tunnin ja et tunne unessa olevasi muuten kuin saatat muistaa joitain unikuvia ja niitäkin juuri heräämisvaiheessa- silti ei olemassaolosi lakkaa vaikka et muista noilta tunneilta mitään. Eipä taida vauvakaan muistaa paljoa ensimmäisen vuoden vaiheista ja et väitä eikö hän olisi ollut silloinkin olemassa.


      • Kalakoira
        totuutesiontuu kirjoitti:

        Kun nukut joka vuorokausi useamman tunnin ja et tunne unessa olevasi muuten kuin saatat muistaa joitain unikuvia ja niitäkin juuri heräämisvaiheessa- silti ei olemassaolosi lakkaa vaikka et muista noilta tunneilta mitään. Eipä taida vauvakaan muistaa paljoa ensimmäisen vuoden vaiheista ja et väitä eikö hän olisi ollut silloinkin olemassa.

        Minäkin ajattelin, kun tänään heräsin, että aijaa täällä sitä taas ollaan. (En muistanut edes uneksineeni mitään). Kuoleminen on varmaan vähän sama juttu, paitsi että siitä ei enää herätä.


      • Muistinsa-rrryyppännyt

        Te kaikki luulette, että ette ole kokeneet mitään aikana, jolta ette muista mitään.


      • a-no

        Unihäiriöt kuoleman aikana aiheuttavat kummittelun! Ihminen on kuolleena aivan alaston ja hänen pitää ottaa sängystään se valkea lakana päällensä.


    • Immortalemptiness

      Voi olla että kuoleman jälkeen elää uudelleen mutta olet joku muu etkä muista mitään

      • karmee.karma

        Mitähän siitäkin tulis jos muistas olleensa vaikka Saddam Hussein?

        Parempi alottaa tyhjältä pöydältä, onhan se tavallaan ihan armollistakin. Karma oli vaan aika karmee. mutta kyllä siitäkin selviää...


      • Ei.ummaarrra
        karmee.karma kirjoitti:

        Mitähän siitäkin tulis jos muistas olleensa vaikka Saddam Hussein?

        Parempi alottaa tyhjältä pöydältä, onhan se tavallaan ihan armollistakin. Karma oli vaan aika karmee. mutta kyllä siitäkin selviää...

        Mitä pointtia on jonkun karman kuittailla jollekin sieluparalle, joka ei ole enää edes se persoona, joka eläessään syntinsä toteutti?

        Kun kaikki muistot pyyhitään, niin mitä jää ihmisestä jäljelle? Ei niin mitään. Tyhjä levyke.

        Mihin toisekseen edes tarvitaan näiden "tyhjien levykkeiden" - persoonattomien sielujen kierrätystä eliöistä toiseen?


    • hmh_h

      Sielunvaellus vaatii oletuksena että ihmisiä olisi jatkuvasti vakiomäärä elossa, muussa tapauksessa uskontoon pitäisi lisätä jonkinlainen 'puskuri tai välivarasto joka selittää jatkuvasti muuttuvan eliömäärän biosfäärissä. Juutalaisuuden/Islamin/Kristinuskon käsitys sielun olemuksesta on taasen loogisesti niin rikki jotta siitä voisi edes keskustella.

      • Varantoa-riittää

        Onhan siinä sitä "puskuria", kun tämä fysikaalinen maailmankaikkeus on vain pieni kupla olemassaolon valtameressä.


      • Metafyysikkosepustaja

        Nooh, ajattomuuden konsepti ratkaisee ongelman kätevästi :)
        Voit tavata vaikka itsesi reinkarnoituneena joksikin muuksi jo tässä samassa ajassa, ajattomuuden kautta, jossa aika ei toimi kuten neliulotteisessa maailmankaikkeudessamme..


    • 100neitsyttä

      Kuolemani jälkeen Paratiisissa 100 isorintaista neitsyttä tarjoaa sulojaan loputtomasti???:)

      • nerokas

        ole onnellinen, Riitta!


    • nerokas

      eikä ennen elämää, siinähän sitä kuluu keskimäärin 80 vuotta eläessä ja sen jälkeen ihmisen aika on ohi ja senjälkeen, ei mitään

    • pohdiskellaan

      Miksi niin luulet? Ennen syntymääsi olit samassa paikassa mihin päädyt kun kuolet. Kuollessasi menet takaisin sinne mistä tulitkin. Fyysisessä ruumiissasi eläessäsi et muista alkuperääsi koska pitää keskittyä ihmisenä olemiseen ja kasvaa henkisesti. Se on sielun tehtävä.

    • rtyykkl

      Kyllä kuolemanrajakokemukset ja leikkaussalikokemukset todistavat kuolemanjälkeistä olemassaoloa! Nuista kertomuksia löytyy googlettamalla tuollaisillal hakusanoilla!
      Muhamettilaisuus on entistä areolaisuutta, jonka kirkolliskokoukset tuomitsivat jo kirkon alkuajoilla! "Jeesus on tie, totuus ja elämä!" UT
      Autuaaksi ei voi päästä muuten kuin Jeesuksen kautta! "Ei ole pelastusta yhdessäkään toisessa paitsi Jeesuksessa Kristuksessa, jonka kautta meillä on päsemys Jumalan tykö!" UT
      Muhamed lupasi vain 70 neitsyttä. Jeesus lupasi yli 100 neitsyttä vaimoksi asti.
      Apostoli Paavali
      "30. Nämät eksytyksen ajat on tosin Jumala sallinut*, ja ilmoittaa nyt kaikille ihmisille joka paikassa, että he parannuksen tekisivät .
      31. Sillä hän on päivän säätänyt, jona hän on maan piirin tuomitseva vanhurskaudessa, sen miehen kautta, jonka hän on säätänyt*, ja jokaiselle ilmoittaa uskon, siinä että hän hänen kuolleista herätti ."
      Apostolien teot 17.luku,UT
      Juala herätti Jeesyksen kuolleista ensimmäisenä kuolleista ylösnousseista ja apistlit ovatylösnousemuksen todistajia!
      Lue vaikka Uudesta Testamentista!

    • eipahalle

      Ennen syntymää on siemen joka on elämän alku.
      Kysyjän väite oli niin itsevarma että on pakko kysyä mikä on väittämän peruste eli todisteet väittämälle.
      Että voisit perustella väittämäsi niin sinun tulisi pystyä kumoamaan vahvat perusteet elämästä jota Raamattu opettaa.
      Jumala on jo todistanut itsensä ihmisille kaikkivoivaksi monin tavoin Raamatun opetuksissa ja ilmoittanut elämän jatkuvaisuuden maallisen kuoleman jälkeen sillä vain Jumala on totuus kaikesta mitä on.
      Jos ohitat Jumalan vastauksessasi niin sinun on voitava todistaa olemattomaksi kaikki se miten jumala on tuonut itsensä tiettäväksi ihmisille. Tämä todistaminen on iso haaste koska miljardit ihmiset ovat yrittäneet todistaa ettei Jumalaa ole olemassa. Muista se että aivosi voi kaikkine muisti jälkineen harhauttaa sinua kuvittelemaan itseään kaikkitietäväksi vaikka me ihmiset olemme hyvin vajavaisia mutta uskon kautta voi aina vahvistaa ymmärrystään riittävästi ymmärtääksemme oleellisen Jumaluudesta ja ihmisen elämän jatkuvuuden elämän virrassa vaikka maallinen elämä päättyykin lihan kuolemaan.
      Mielenkiinnolla jään odottamaan miten selviät näin mahdottomasta haasteesta sillä pelkkä väittämä ei ole uskottava.

      • "Jumala on jo todistanut itsensä ihmisille kaikkivoivaksi monin tavoin Raamatun opetuksissa ja ilmoittanut elämän jatkuvaisuuden maallisen kuoleman jälkeen sillä vain Jumala on totuus kaikesta mitä on."

        Kyllä se on kuule nyt niin, että todistustaakka on sulla! Jumala kun ei ole todistanut yhtikäs mitään eikä ukosta itseäkään ole yhtään todistetta!

        "Jos ohitat Jumalan vastauksessasi niin sinun on voitava todistaa olemattomaksi kaikki se miten jumala on tuonut itsensä tiettäväksi ihmisille."

        Edelleen, todistustaakka on positiivisen väitteen tekijällä. Olematonta ei tarvitse todistaa olemattomaksi ennen kuin joku esittää ensimmäisen todisteen jumalan olemassaolosta!

        "Muista se että aivosi voi kaikkine muisti jälkineen harhauttaa sinua kuvittelemaan itseään kaikkitietäväksi vaikka me ihmiset olemme hyvin vajavaisia mutta uskon kautta voi aina vahvistaa"

        Kyllä ne harhat enemmänkin uskovaisten pääkopassa luuraa. Vahvaan ihmisen ei tarvitse tukeutua mielikuvitusystäviin.

        "Mielenkiinnolla jään odottamaan miten selviät näin mahdottomasta haasteesta sillä pelkkä väittämä ei ole uskottava."

        Mielenkiinnolla odotan, miten todistat jumalan olevaiseksi!!


      • Ja-taas
        code_red kirjoitti:

        "Jumala on jo todistanut itsensä ihmisille kaikkivoivaksi monin tavoin Raamatun opetuksissa ja ilmoittanut elämän jatkuvaisuuden maallisen kuoleman jälkeen sillä vain Jumala on totuus kaikesta mitä on."

        Kyllä se on kuule nyt niin, että todistustaakka on sulla! Jumala kun ei ole todistanut yhtikäs mitään eikä ukosta itseäkään ole yhtään todistetta!

        "Jos ohitat Jumalan vastauksessasi niin sinun on voitava todistaa olemattomaksi kaikki se miten jumala on tuonut itsensä tiettäväksi ihmisille."

        Edelleen, todistustaakka on positiivisen väitteen tekijällä. Olematonta ei tarvitse todistaa olemattomaksi ennen kuin joku esittää ensimmäisen todisteen jumalan olemassaolosta!

        "Muista se että aivosi voi kaikkine muisti jälkineen harhauttaa sinua kuvittelemaan itseään kaikkitietäväksi vaikka me ihmiset olemme hyvin vajavaisia mutta uskon kautta voi aina vahvistaa"

        Kyllä ne harhat enemmänkin uskovaisten pääkopassa luuraa. Vahvaan ihmisen ei tarvitse tukeutua mielikuvitusystäviin.

        "Mielenkiinnolla jään odottamaan miten selviät näin mahdottomasta haasteesta sillä pelkkä väittämä ei ole uskottava."

        Mielenkiinnolla odotan, miten todistat jumalan olevaiseksi!!

        "Edelleen, todistustaakka on positiivisen väitteen tekijällä."

        Kaikista näistä vuosista huolimatta et ole ymmärtänyt, että todistustaakka on VÄITTEEN TEKIJÄLLÄ. JOKAINEN VÄITE ON POSITIIVINEN VÄITE. Kuinka tyhmä voi ihminen olla?


      • "Jos ohitat Jumalan vastauksessasi niin sinun on voitava todistaa olemattomaksi kaikki se miten jumala on tuonut itsensä tiettäväksi ihmisille."

        Vastaukseni koski tätä väitettä, ei aloitusta!! Todista hammaspeikko olemattomaksi kiitos!!!

        "Kuinka tyhmä voi ihminen olla?"

        Näköjään edelleen luetun ymmärtämisessä ongelmia :) Kuka tässä on tyhmä, miteippäs sitä??? :)


      • Todistustaakka
        code_red kirjoitti:

        "Jos ohitat Jumalan vastauksessasi niin sinun on voitava todistaa olemattomaksi kaikki se miten jumala on tuonut itsensä tiettäväksi ihmisille."

        Vastaukseni koski tätä väitettä, ei aloitusta!! Todista hammaspeikko olemattomaksi kiitos!!!

        "Kuinka tyhmä voi ihminen olla?"

        Näköjään edelleen luetun ymmärtämisessä ongelmia :) Kuka tässä on tyhmä, miteippäs sitä??? :)

        Puhuit nyt kahdelle eri henkilölle. Itse tulin oikomaan vain jälleen toistuvia irrationaalisia horinoitasi. Aina aika ajoin ja ilmeisen loputtoman toistuvasti on tultava aina vain uudestaan ja uudestaan oikomaan irrationaalisuuttasi ja TÄYTTÄ YMMÄRTÄMÄTTÖMYYTTÄSI SIITÄ, MIKÄ ON VÄITE JA MISTÄ TULEE TODISTUSTAAKKA. TODISTUSTAAKKA LANKEAA SILLE, JOKA TEKEE VÄITTEEN. YMMÄRRÄTKÖ?????

        Käytät termiä "positiivinen väite", tarkoittamaan sillä ilmeisesti tietynlaisia affirmatiivisia olemassaoloväitteitä. Mutta termi "positiivinen väite" tarkoittaa myös objektiivista tosiasiaväitettä vastakohtana "normatiiviselle väitteelle", joka liittyy siihen, miten asioiden pitäisi olla ja joihin ei katsota liittyvän todistustaakkaa. Objektiivisiin väitteisiin liittyy todistustaakka, subjektiivisiin käsityksiin ei.

        'Tämän tuolin pitäisi olla ihan erimuotoinen' on subjektiivinen, normatiivinen lause.

        Esimerkki positiivisesta väitteestä: 'Tämä tuoli on metrin korkea.' Väite on objektiivinen tosiasiaväite. Samoin on väite 'Tämä tuoli ei ole metrin korkea.' Samoin on väite 'Kolmensadan metrin syvyydessä suoraan allamme on kvartsikidekeskittymä.' Samoin on väite 'Kolmensadan metrin syvyydessä suoraan allamme ei ole kvartsikidekeskittymää.' Samoin on väite 'Maan syvyyksissä on kivilajeja, joiden kiderakennetta ei esiinny maan päällä.' Samoin on väite 'Maan syvyyksissä ei ole kivilajeja, joiden kiderakennetta ei esiinny maan päällä.'

        Nämä kaikki ovat väitteitä, joihin liittyy todistustaakka riippumatta siitä, esiintyykö niissä ei-sanaa. MENEEKÖ ASIA JO VIHDOIN PERILLE? MENEEKÖ?


      • "Puhuit nyt kahdelle eri henkilölle. Itse tulin oikomaan vain jälleen toistuvia irrationaalisia horinoitasi."

        Jep. Alkaa riittää sun sekoilut todellakin!!! Ymmärrän hyvin mitä tarkoittaa väite ja kenellä on todistustaakka!!! VAi oliko sulla niinku aiheeseen liittyvääkin kommentoitavaa??? Jännää todellakin että vaadit ehdottomasti negatiivisten väitteiden todistamista samalla kuin ohitat vastaamani viestin useat POSITIIVISET väitteett? Mistä sekin johtuu???

        Kerro toki, onko tässä väite ja kellä on todistustaakka???

        "Jos ohitat Jumalan vastauksessasi niin sinun on voitava todistaa olemattomaksi kaikki se miten JUMALA ON LUONUT ITSENSÄ TIETTÄVÄKSI tiettäväksi ihmisille."

        Kumma kyllä et ota kantaa viestin väitteisiin, johon vastasin, vaan jankkaat miten väite määritellään ja että VAIN mulla olisi todistustaakka!!!

        Kerro, meneekö tieteellisissä tutkimuksissa myös siten, että ennen kuin jumala ja hammaspeikko on todistettu olemattomaksi, niin niitä ei voida ohittaa mitenkään tieteen tekemisessä??? Kyllä, tieteessäkin oletetaan, ettei jumalaa eikä hammaspeikkoa ole olemassa eikä tarvitse todistaa olemattomaksi mitenkään ennen kuin niistä esitetään ensimmäinen TODISTE!!!

        Nyt voit jatkaa ihan rauhassa itseksesi "väitteen" syvimmän olemuksen pohtimista ja määritttelyä (lue pilkun n**simista).. Ehkä jopa kirjoitat kirjan aiheesta?? :) Onnea matkaan... :)


      • Todistustaakka

        "Kumma kyllä et ota kantaa viestin väitteisiin"

        En ottanutkaan. Huomautin vain irrationaalisesta keskustelutavastasi, joka vain ei näytä lähtevän pois pesemälläkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      641
      20217
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      103
      16975
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9581
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      102
      7525
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      20
      5202
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      224
      4480
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      133
      2417
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1545
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      115
      1500
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1317
    Aihe