Kauttaaltaan loistava - TYTTÖKUNINGAS (2015 )

älämissaatätä

Aijai-jaijai!!!! . Elokuva, jossa ohjaus (Mika Kaurismäki) , käsikirjoitus ja näyttelijäntyö pienintä (rekvisiitta/puvustus/lavastus) yksityiskohtaa myöten on sekä mielenkiintoinen että huolellisen hyvin tehty. Sielun ja silmän ruokaa tällaiset elokuvat. Ja vielä : François Arnaud, !!!!

Juoni: Ruotsin kuningatar Kristiina (1626-1689) syntyi ainoana lapsena odotetuksi kruununperilliseksi ja kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä.

12

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lippurahallevastinetta

      Pitkästä aikaa katsottava elokuva, suosittelen!

    • jepsjops

      Mika Kaurismäen Tyttökuningas-elokuvalle paras naispääosa ja yleisöpalkinto Montrealin elokuvafestivaaleilla - ansaitusti !

    • Magisteri

      Itse kaipaan historialliselta elokuvalta totuudenmukaisuutta. Francois Arnaud liki nolline rasvaprosentteineen esitti tulevaa kuningasta Kaarle X Kustaata, joka reilut viisi vuotta myöhemmin oli niin vaikeasti ylipainoinen, että pystyi hädintuskin kävelemään.

      Modernisti näyttivät lähes kaikki Kristiinan toimet olleen riippuvaisia suhteesta Ebba Sparreen. Olikohan tämän lesbosuhteen korostaminen modernisoitu näkemys Kristiinan ja Ebba Sparren suhteesta?

      Malin Buska näytteli "uskottavasti" luisevaa, miesmäistä, hieman yli 150 senttistä kuningatarta. Elokuvan suomalaiset näyttelijät Mikko Leppilampea lukuunottamatta, olivat lähes avustajan tehtävissä. Samuli Edelmann ja Ville Virtanen eivät puhuneet mitään. Mikko Kouki ja Pertti Sveholm livahtivat ohi huomaamatta. Kouki varmaan, kun ei vilautellut. Sampo Sarkolan tunnistin jälkikäteen lopputeksteistä.

      Kielivalinta oli tarkoitettu ilmeisesti kansainvälisille markkinoille. Saksaa ja ranskaa puhuttiin, mtta ruotsin sijasta puhuttiin englantia, tosin nimet lausuttiin ruotsiksi. Positiivista, muttei ehkä totuudenmukaista, että Ruotsi-kohtauksissa (tosin Turussa kuvatuissa) oli koko ajan talvi.

      • historianhavinaa

        "Itse kaipaan historialliselta elokuvalta totuudenmukaisuutta. Francois Arnaud liki nolline rasvaprosentteineen esitti tulevaa kuningasta Kaarle X Kustaata, joka reilut viisi vuotta myöhemmin oli niin vaikeasti ylipainoinen, että pystyi hädintuskin kävelemään. "

        Mikäli kaipaa historialliselta elokuvalta totuudenmukaisuutta pienintä yksityiskohtaa myöden eli näyttelijöiden painoindeksiä esikuvaansa vastaamaan on se aikamoinen vaatimus. Silloin suosittelisin historiallisia dokumentteja dramatisoitujen, historiallisiin tapahtumiin pohjautuvien elokuvien asemesta.

        Tyttökuningas-elokuvan lisäksi mielestäni toinen onnistunut historiallisiin tapahtumiin pohjautuva, dramatisoitu elokuva on Sofia Coppolan (2006) ohjaama
        Marie Antoinette.


    • tyttökunkku
    • kysymyksiäjapohdintaa

      "Kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä" on jo sinällään mielenkiintoinen asetelma huomioon ottaen kyseisen aikakauden jolloin naisen rooli yhteiskunnassa oli kapea.
      Tytölle annetaan pojan kasvatus, miehen malli ja rooli ? Mielenkiintoinen asetelma elokuvalle. Verraten nyky-yhteiskuntaamme jossa naisen on edelleenkin oltava miehinen pärjätäkseen? Onko mikään lopulta muuttunut?

    • hyväarvostelu

      "Mika Kaurismäen uusin elokuva on yksi hänen uransa parhaista" kirjoittaa myös IL-arvio/JUHO RISSANEN

      "Tyttökuningas on elokuva täynnä räjähtävää naisenergiaa"

      "Kaurismäen uutuus vertautuu hieman Sofia Coppolan vuonna 2006 ohjaamaan elokuvaan Marie Antoinette, jonka nimiroolissa keikisteli Kirsten Dunst. Näiden kahden elokuvan välillä Tyttökuningas vetää kuitenkin helposti pidemmän korren ja sen voisi ehkä arvioida olevan sellainen elokuva, jonka monet Coppolan Marie Antoinetten aikanaan odottivat olevan."

      Lähde http://www.iltalehti.fi/leffat/2015121120817704_le.shtml

    • epäaito

      Todella huono ja totuuden vastainen elokuva..
      Turun tuomiokirkko oli aivan eri näköinen tuona aikana..entä alttaritaulu, jota näytettiin..
      Kävikö Kristina Turussa ja milloin??

    • epaaito

      Todella huono ja totuuden vastainen elokuva..
      Turun tuomiokirkko oli aivan eri näköinen tuona aikana..entä alttaritaulu, jota näytettiin..
      Kävikö Kristina Turussa ja milloin??

      • Känämatti

        Äh. Etkö ymmärtänyt että tapahtumat sijoittuivat Tukholmaan eikä Turkuun, vaikka kuvauspaikkana käytettiinkin mm. Turun tuomiokirkkoa. Kyseessähän ei ole dokumentti!


    • upea-mimmi

      Hieno elokuva todella! Pääosan esittäjä olisi voinut olla ainakin loppumetreillä ulkonäöltään ehkä "maskuliinisempi". Muutoin upea filmi!! Nykytutkimuskaan ei ole saanut ainakaan faktateksteistä varmuutta siitä, oliko Kristiina esim. lesbo, bi vai jotakin muuta. Mutta elokuva antaa ymmärtää, että todella fiksu oli tuo ihminen (nainen), jonka vuoteessa ainakin nukkui toinen nainen. Mikä taas ei todista mitään.
      Mutta kuningatar, joka ihaili mm. Descartesta, Oxenstiernaa ja lähti Ruotsista Italiaan, - upea mimmi!!

    • miehiä-fiksumpi

      Kuningatar Kristiina oli todella mielenkiintoin persoona, josta Mika Kaurismäen elokuva on hyvä kertomus. Ehkä turhankin kiltti. Kristiina-kuningattaren nykytutkimuksetkaan eivät suoraan kerro hänen sukupuolisesta suuntautumisestaan, mutta se oli virallisenkin historiankirjoituksen mukaan monin verroin särmikkäämpi kuin elokuvassa. Fiksu nainen joka tapauksessa 1600-luvulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe