Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kauttaaltaan loistava - TYTTÖKUNINGAS (2015 )

älämissaatätä

Aijai-jaijai!!!! . Elokuva, jossa ohjaus (Mika Kaurismäki) , käsikirjoitus ja näyttelijäntyö pienintä (rekvisiitta/puvustus/lavastus) yksityiskohtaa myöten on sekä mielenkiintoinen että huolellisen hyvin tehty. Sielun ja silmän ruokaa tällaiset elokuvat. Ja vielä : François Arnaud, !!!!

Juoni: Ruotsin kuningatar Kristiina (1626-1689) syntyi ainoana lapsena odotetuksi kruununperilliseksi ja kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä.

12

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lippurahallevastinetta

      Pitkästä aikaa katsottava elokuva, suosittelen!

    • jepsjops

      Mika Kaurismäen Tyttökuningas-elokuvalle paras naispääosa ja yleisöpalkinto Montrealin elokuvafestivaaleilla - ansaitusti !

    • Magisteri

      Itse kaipaan historialliselta elokuvalta totuudenmukaisuutta. Francois Arnaud liki nolline rasvaprosentteineen esitti tulevaa kuningasta Kaarle X Kustaata, joka reilut viisi vuotta myöhemmin oli niin vaikeasti ylipainoinen, että pystyi hädintuskin kävelemään.

      Modernisti näyttivät lähes kaikki Kristiinan toimet olleen riippuvaisia suhteesta Ebba Sparreen. Olikohan tämän lesbosuhteen korostaminen modernisoitu näkemys Kristiinan ja Ebba Sparren suhteesta?

      Malin Buska näytteli "uskottavasti" luisevaa, miesmäistä, hieman yli 150 senttistä kuningatarta. Elokuvan suomalaiset näyttelijät Mikko Leppilampea lukuunottamatta, olivat lähes avustajan tehtävissä. Samuli Edelmann ja Ville Virtanen eivät puhuneet mitään. Mikko Kouki ja Pertti Sveholm livahtivat ohi huomaamatta. Kouki varmaan, kun ei vilautellut. Sampo Sarkolan tunnistin jälkikäteen lopputeksteistä.

      Kielivalinta oli tarkoitettu ilmeisesti kansainvälisille markkinoille. Saksaa ja ranskaa puhuttiin, mtta ruotsin sijasta puhuttiin englantia, tosin nimet lausuttiin ruotsiksi. Positiivista, muttei ehkä totuudenmukaista, että Ruotsi-kohtauksissa (tosin Turussa kuvatuissa) oli koko ajan talvi.

      • historianhavinaa

        "Itse kaipaan historialliselta elokuvalta totuudenmukaisuutta. Francois Arnaud liki nolline rasvaprosentteineen esitti tulevaa kuningasta Kaarle X Kustaata, joka reilut viisi vuotta myöhemmin oli niin vaikeasti ylipainoinen, että pystyi hädintuskin kävelemään. "

        Mikäli kaipaa historialliselta elokuvalta totuudenmukaisuutta pienintä yksityiskohtaa myöden eli näyttelijöiden painoindeksiä esikuvaansa vastaamaan on se aikamoinen vaatimus. Silloin suosittelisin historiallisia dokumentteja dramatisoitujen, historiallisiin tapahtumiin pohjautuvien elokuvien asemesta.

        Tyttökuningas-elokuvan lisäksi mielestäni toinen onnistunut historiallisiin tapahtumiin pohjautuva, dramatisoitu elokuva on Sofia Coppolan (2006) ohjaama
        Marie Antoinette.


    • tyttökunkku

      Varietyn ja Hollywood Reporterin Girlkingin elokuva-arvosteluihin alla olevista linkeistä

      http://variety.com/2015/film/reviews/the-girl-king-review-1201622573/

      http://www.hollywoodreporter.com/review/girl-king-helsinki-review-830540

    • kysymyksiäjapohdintaa

      "Kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä" on jo sinällään mielenkiintoinen asetelma huomioon ottaen kyseisen aikakauden jolloin naisen rooli yhteiskunnassa oli kapea.
      Tytölle annetaan pojan kasvatus, miehen malli ja rooli ? Mielenkiintoinen asetelma elokuvalle. Verraten nyky-yhteiskuntaamme jossa naisen on edelleenkin oltava miehinen pärjätäkseen? Onko mikään lopulta muuttunut?

    • hyväarvostelu

      "Mika Kaurismäen uusin elokuva on yksi hänen uransa parhaista" kirjoittaa myös IL-arvio/JUHO RISSANEN

      "Tyttökuningas on elokuva täynnä räjähtävää naisenergiaa"

      "Kaurismäen uutuus vertautuu hieman Sofia Coppolan vuonna 2006 ohjaamaan elokuvaan Marie Antoinette, jonka nimiroolissa keikisteli Kirsten Dunst. Näiden kahden elokuvan välillä Tyttökuningas vetää kuitenkin helposti pidemmän korren ja sen voisi ehkä arvioida olevan sellainen elokuva, jonka monet Coppolan Marie Antoinetten aikanaan odottivat olevan."

      Lähde http://www.iltalehti.fi/leffat/2015121120817704_le.shtml

    • epäaito

      Todella huono ja totuuden vastainen elokuva..
      Turun tuomiokirkko oli aivan eri näköinen tuona aikana..entä alttaritaulu, jota näytettiin..
      Kävikö Kristina Turussa ja milloin??

    • epaaito

      Todella huono ja totuuden vastainen elokuva..
      Turun tuomiokirkko oli aivan eri näköinen tuona aikana..entä alttaritaulu, jota näytettiin..
      Kävikö Kristina Turussa ja milloin??

      • Känämatti

        Äh. Etkö ymmärtänyt että tapahtumat sijoittuivat Tukholmaan eikä Turkuun, vaikka kuvauspaikkana käytettiinkin mm. Turun tuomiokirkkoa. Kyseessähän ei ole dokumentti!


    • upea-mimmi

      Hieno elokuva todella! Pääosan esittäjä olisi voinut olla ainakin loppumetreillä ulkonäöltään ehkä "maskuliinisempi". Muutoin upea filmi!! Nykytutkimuskaan ei ole saanut ainakaan faktateksteistä varmuutta siitä, oliko Kristiina esim. lesbo, bi vai jotakin muuta. Mutta elokuva antaa ymmärtää, että todella fiksu oli tuo ihminen (nainen), jonka vuoteessa ainakin nukkui toinen nainen. Mikä taas ei todista mitään.
      Mutta kuningatar, joka ihaili mm. Descartesta, Oxenstiernaa ja lähti Ruotsista Italiaan, - upea mimmi!!

    • miehiä-fiksumpi

      Kuningatar Kristiina oli todella mielenkiintoin persoona, josta Mika Kaurismäen elokuva on hyvä kertomus. Ehkä turhankin kiltti. Kristiina-kuningattaren nykytutkimuksetkaan eivät suoraan kerro hänen sukupuolisesta suuntautumisestaan, mutta se oli virallisenkin historiankirjoituksen mukaan monin verroin särmikkäämpi kuin elokuvassa. Fiksu nainen joka tapauksessa 1600-luvulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe