Maallistumisen opettaminen

Et-opelta

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapsille tulisi opettaa, mitä pahaa maallistuminen ja kristinuskosta vieraantuminen on saanut aikaan. Näemme tämän vieraantumisen seuraukset kaikkialla yhteiskunnassa. Ne näkyvät rikoksina, haureuden harjoittamisena, pornona, alkoholin, tupakan ja huumeiden käyttönä, avioeroina, vanhempien ihmisten kunnioittamisen puuttumisena, huonoina käytöstapoina ja rivona kielenkäyttönä ym.
      Tarvitsemme enemmän uskonnonopetusta ja opetusta siitä, mitä synti saa aikaan ja kuinka Jeesus Kristus on vastaus maailman pahuuteen.

      • etopetusparempi

        Kristinuskon tai minkä tahansa muun uskonnon jäsenet tekevät rikoksia, eroavat ja tekevät kaikkea muutakin aivan samalla tavalla kuin uskontokuntiin kuulumattomat.
        On täysin oikein opettaa uskontoja ja uskomuksia vain yleissivistävästi. Pitää opettaa ja panostaa siihen, että lapsi käyttää omia aivojaan ja päättelyään eikä ole minkään ryhmän oman totuuden tyrkyttäjien vietävissä.


      • Taikauskonnoton
        etopetusparempi kirjoitti:

        Kristinuskon tai minkä tahansa muun uskonnon jäsenet tekevät rikoksia, eroavat ja tekevät kaikkea muutakin aivan samalla tavalla kuin uskontokuntiin kuulumattomat.
        On täysin oikein opettaa uskontoja ja uskomuksia vain yleissivistävästi. Pitää opettaa ja panostaa siihen, että lapsi käyttää omia aivojaan ja päättelyään eikä ole minkään ryhmän oman totuuden tyrkyttäjien vietävissä.

        Yleinen filosofianopetus voisi olla toimiva (uskonnoissahan on aina oma filosofiansa, ja näiden eri filosofioiden opetuksiahan kannattaisi opettaa ihan yleistietoutenakin), ja sitähän et-opetus kai lähinnä on. Uskontoja (ja uskonnottomuutta) vakaumuksellisena opetuksena ei pitäisi opettaa koulussa lainkaan.

        Kerroppa muuten, arvon nimimerkki Mark5, harrastavatko kristityt enemmän mainitsemiasi pahuuksia, kuin vaikkapa buddhalaiset? Vastaus juuri tästä näkökulmasta olisi että kristityt ovat perkeleestä. Pitäisikö kouluihin siksi ottaa pakolliseksi kouluaineeksi buddhalaisuus?


      • kristinuskosta vieraantuminen on saanut sellaisenkin kauhean asian aikaan kuin sananvapaus


    • Velvoittavaa

      Tämä on jo nykyisessäkin opetussuunnitelmassa, muta vielä selvemmin uudessa opetussuunnitelmassa. Kannattaa paneutua ja tutustua mm. www-vapaa-ajattelijat.fi, www.uskonnonvapaus.fi, www.pro-seremoniat.fi, www.protu.fi jne. Kannattaa myös käyttää kokemusasiantuntijoita sekä oppitunnilla että mahdolllisesti myös koko koulun teemapäivässä. Esimerkiksi vapaa-ajattelijain paikalllisesta yhdistyksestä, tai va-liitosta.

    • Tunnustaa

      Viime vuonna kastettiin enää 65% joten kohta uskonnon tunneilla istuu enää vähemmistö monessa kasvukeskuksessa. Miten tähän onnreagoitu? Onko et-n opetusmateriaaleihin jo satsattu kysynnän mukaisesti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe