Aihe

Continuum (2012-2015)

Scifisti1977

Monikos on seurannut tätä kanadalaista scifi-/rikos-/toimintasarjaa? Suomen tv:stähän tätä ei tietenkään ole tullut, mutta kuullemma Netflixissä on. Itse olen ostanut 3 tuotantokautta ihan dvd:nä ja bluray:nä hyllyyn. Todella hyvä sarja mielestäni. Olen itse scifin ystävä ja aikamatkailu on ikikiinnostava aihe, josta en koskaan saa tarpeekseni.

Sarjan tausta on tämä: vuosi on 2077 ja yhteiskunta on muuttunut siten, että suuret yritykset hallitsevat maailmaa. Näiden isojen yrityksien pomot ovat kongressissa / hallituksessa ja ilmeisesti myös presidenttinä (ainakin sarjan Amerikassa). Tietenkään kaikki eivät ole tähän tyytyväisiä ja kapinoiva tätä vastaan. He haluavat vapautta ja on syntynyt Liber8 -terroristijärjestö, joka on tehnyt pommi-iskuja tappaakseen isojen yrityksien johtajia.

Sarja alkaa siitä, kun terroristit räjäyttävät kerrostaloja joissa kuolee yhteensä 345 000 ihmistä. Kohteena oli 20 yritysjohtajaa, jotka sattuivat olemaan noissa taloissa silloin. Sarjan päähenkilönä on tässä tulevaisuuden yhteiskunnassa toimiva eräs naispoliisi/suojelija (Protector) Kiera Cameron (Rachel Nicholsin näyttelemänä). Hän on mukana pidättämässä nämä pahimmat terroristit. Heille luetaan kuolemantuomio ja teloitusta ollaan panemassa täytäntöön. Kiera on teloitushuoneessa valvomassa tilannetta. Terroristeilla on kuitenkin muita suunnitelmia. He ovat saaneet käsiinsä laitteen, jonka avulla he voivat siirtyä ajassa taaksepäin, suunnitelmana aikaistaan heidän vallankumouksensa. Kiera huomaa tämän laitteen (pieni kuulan kokoinen pallo, joka koostuu useasta pienemmästä segmentistä) viime hetkellä ja kurottautuu sitä kohti...ja samalla välähtää kirkas valo laitteesta. Seuraavassa hetkessä ollaan meidän nykyajassa vuodessa 2012...

Tästä sarja sitten lähtee käyntiin. Kiera Cameronin tehtävänä on pidättää Liber8 terroristit ja tietty päästä takaisin omaan aikaansa aviomehensä ja pienen poikansa luokse. Hän auttaa paikallista poliisia terroristien jahtaamisessa jne jne.

Suosittelen! Sarja alkaa ehkä hieman hitaasti, mutta näin luodaan hyvä pohja sille. 1. Kaudessa on 10 jaksoa, 2. kaudessa 13 jaksoa, 3. kaudessa samoin 13 jaksoa ja viimeisessä 4. kaudessa on vain 6 jaksoa. Eli yhteensä koko sarja on 42 jakson pituinen. Kaudet 1-3 ovat saatavilla jo dvd:nä/bluray:nä, mutta ilman suomitekstejä. Omistan nämä englantiboksit. Olen katsellut nyt kaksi ekaa kautta ja pari jaksoa 3.kautta. On hyvä!

Tuossa sarjan ekan kauden traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=GY2jOx3bwF0

Tuossa sarjan jaksot (episode guide):
http://epguides.com/Continuum/

4

<50

  Vastaukset

  • Itse juuri sain päätökseen 4 kauden putken ja lopputulos oli mielestäni aika tyhmä. Sarja oli kyllä 5/5 harmi kun loppui.... Suositten laikille katsomaan HBO Nordic palvelusta koska sieltä saa kaikki 4 kautta katottua putkeen.

   • Toisaalta tuo 4.kauden dvd/bluray boksi ilmestyy tammikuussa. Jaksan kyllä odottaa. Hyvä sarja kyllä!


  • Mitä mieltä olette onko hyvä/sopiva stargate sg1,stargate atlantista,stargate universea ja doctor who:ta seuraavalle/rakastavalle?

  • Katsoin HBO:n kautta tän koko sarjan ja peukutan ihan kympillä. Mä en kanssa vaan saa tarpeekseni näistä scifeistä missä leikitään ajan kanssa. Niitä saisi vain olla vielä paljon enemmän. Mutta Stargatelle ja Atlantikselle ei mikään ole vielä vetänyt kuitenkaan vertaansa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   81
   6931
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6799
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   267
   4113
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   83
   3003