Yaz-pillerit: apua, kokemuksia?

Jännittynyt

Heippa!
Alotin Yaz-pillerit vähän yli viikko sitten, sillon kun menkat alkoi. Yleensä menkat kestää 5 päivää, mutta nyt tulee ruskeeta vuotoa koko ajan. Tiedän että vuoto on normaalia pillereiden aloituksen yhteydessä, sekä myöskin sen, että on yksilöllistä kauanko se kestää.
Haluisin silti tietää, kauanko muilla on ylimääräinen vuoto kestänyt, kun on pillereiden aloituksen yhteydessä?

Miten pillereistä saa mahdollisimman luotettavat, kun tuntuu jotenkin, etten uskalla niihin loppujen lopuksi luottaa. Eli kuinka tarkkaa on esim. kellonajat ottamisessa, ja milloin on ns. turvallisimpia päiviä (vai onko sellaisia edes? En toivoisi lapsia vielä, tulevaisuudessa kylläkin.

Myös muuta tietoa ja kokemuksia kaipaisin, etenkin positiivisiäkin kun kaikki palstat on negatiivisiä asioita pullollaan. Kiitos jo etukäteen! :)

2

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suhdekuntoon

      Pillereistä saa mahdollisimman luotettavat siten, että ottaa ne ajallaan ja säännöllisesti. On vaikea sanoa mitään täsmällistä aikaa, varsinkin kun eroa on pilleriviikkojen mukaan. Parin kolmen tunnin heitto ei hetkauta tilannetta mihinkään ja pakkauksessa on toimintaohjeet unohtamisen varalle.

      Tärkeintä pillereissä ei oikeastaan ole luottaminen pillereihin. Tärkeintä on, että pitää kumppaniaan luotettavana. Suhde on edennyt siihen, ettei pelkää saavansa sukupuolitautia tai ei pelkää kumppanin olevan petollinen. Tähän liittyy myös se, että kokee itse olevansa valmis vastuuseen, jos pillerit kaikesta huolimatta pettävät.

    • Pllöööp

      Osalla on kestänyt kuukausia tiputtelu, jolloin vaihtaa sitten erilaiseen pilleriin. Odottaisin ainakin 3kk ennen vaihtamista ellei ihan mahdottomaksi mene. Kropan kestää tottua muutokseen.

      Itse käytin varmaan jonkun 4 vuotta Yazeja, aloitin ne silloin kun tuli suomeen.. Itellä ei ole pillereistä kummempia oireita tullut ja menkkoja varten ne hankein. Syön siis tosi paljon laattoja putkeen, itellä ei ole siitäkään ikinä tullut ongelmaa. Osa kestää ilman tiputtelua vain 2 tai kolme laattaa putkeen.

      Jos mahasi on kunnossa (imeytyy hyvin), ja muistat ne ottaa tasaisesti, on pilleri tyyliin 99% varma ehkäisykeino. Jos mahasi on huonona, voi varmuudeksi käyttää kortsua pillereiden lisänä. Voit pitää myös yhden laatan varalaattana, joista voit napsasta saman pillerin uudestaan jos oksennat ym.

      Muista että kyseessä on tyhjennysvuoto, ei luonnolliset kuukautiset. Tämän vuoksi ei oikein voi ajatella "varma päivä" taktiikalla yhdyntöjä.

      Ystävälläni oli Yazeilla hyvinkin tarkkaa kellonajoissa. Jos siis vaihteli edes reilulla tunnilla pillerin otto, tuli tiputtelua. Itsellä vuosien saatossa on tainnut muutaman kerran tiputella kun olen unohtanut pillerin esim heti laatan alussa (syönyt sitten kaksi kerralla) tai jos maha on ollut kovin sekaisin (ei ole imeytynyt). Muuten itellä ei ole väliä, otan yleensä noin 11 aikaan illalla (22-02 ehkäpä), jotta välillä huono mahani ei vaikuttaisi imeytymiseen. Jos pillereistä saa päänsärkyä ym kannattaa kokeilla vaihtaa pillerin ottoaikaa myös tai vaihtaa tasaisemmin imeytyvään hormonituotteeseen.

      Tulipas pitkä sepustus, toivottavasti jotakin auttoi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe