Kevyen liikenteen väylät Nurmijärvellä -

Marko_N_

Olen vuosia Klaukkalassa asuneena ihmetellyt, kuinka huonolla tolalla kevyen liikenteen väylien, pyöräteiden rakentaminen Klaukkalan, Metsäkylän, Lepsämän ja Valkjärvi-Perttulan alueella on.
Klaukkalan keskustasta lähtee pistokkaita em suuntiin, mutta yhtenäistä verkostoa tai lenkkiä ei ole saatu aikaiseksi.

Ymmärrän asemakaavoituksen ja kevytväylien sidoksen, mutta aivan ehdottomasti esimerkiksi Kuonomäentien osuus Harjulanrannasta Lepsämäntien liittymään ansaitsisi yhtenäisen kulkuväylän, aivan niin kuin Valkjärventie ja Metsäkyläntie kokonaisuudessaan.

Näillä tieosuuksilla tien piennarta käyttävät jalankulkijat ja pyöräilijät ovat suuressa riskissä, päivittäin.

Minkälaiset kevytväylät Viirinlaakson peruuntuneisiin hankkeisiin ja maanrakennukseen käytetyillä varoilla olisi saatu aikaiseksi?
Olisiko ideaa käyttää nyt Viirintorin pellolla maanpainona makaavaa murskeainesta
kevytväylien pohjusteeksi, kun nyt näyttää sille ettei rakentamishanke siinä kohden lainkaan edisty?

Tiedän, että aktiivisella toiminnalla asioihin voidaan vaikuttaa, niin kunnan kuin ely-keskuksen suuntaan. Esimerkiksi Sipoossa asukkaiden aktiivisella ja terhakalla mielipiteenilmauksella tullaan saamaan vaarallinen tieosuus turvalliseksi rakentamalla kevyen liikenteen väylä. Siellä hankkeen puolesta startattu adressi on ollut isossa roolissa asian edistämisessä.

15

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maanviljelijä

      Pyörällä on ennenkin ajettu tien pientareella. Ei tarvitse tehdä mitään pyöräteitä velkarahalla. Osta auto.

    • Kivikasaavirhe

      Eihän sun tarvitse ihmetellä mitään, äänestät jatkossakin Rajamäellä tai Nurmijärven keskustassa asuvaa kunnanvaltuustoon, niin tänne ei saada yhtään mitään jatkossakaan. Klaukkala näyttää ulkopuolisen näkökulmasta katsottuna siivottomalta ja hoitamattomalta lähiöltä, jossa ei ikäänkuin asuisi veronmaksajia ollenkaan?

      Jos katsoo Klaukkalan yleisilmettä, kunnan vastuuta ei näe missään. Kenellekään ei kuulu jalkakäytävien ja niiden ympäristöjen siisteys ja ylläpito. Mutta onhan täällä nyt kolme tenniskenttää...kyllä kelpaa.

    • Marko_N_
    • Marko_N_
    • ei345

      kyllähän ne rakentaa 6kk.ta lepsämäntien ja takkulantien risteystä.
      kun on valmis joskus niin kyl on hieno😂.
      eikä maksa paljon...
      samassa ajassa olis oikeat tekijät tehnyt moottoritien vaikka joensuuhun.
      Naurattaa tää pelto kansa.
      olihan klaukkala suomen rumin kylä joskus. ja on vielläkin...

    • vihreätr

      pyörätien klaukkala lepsämä välillä käyttäjien joukkoon on näköjään liittynyt vihreä traktorikaivuri joka ajelee pitkin jalankulkuteitä työvalot (keltaiset vilkut) päällä hämätäkseen muita käyttäjiä
      todellisuudessa tänäänkin meni metsätöihin lintumetsän sivuun ,
      erkki laki koskee myös sinua.

      • tervevaanjaonnea

        Hidastaako 10s yhden vihreän tantan ostoksille menoa vai hidastaako työmatkaliikennettä 100:n auton osalta ja aiheuttaa hermostuneen liikenteen seassa vaaratilanteita? Järjen käyttö on katsos sallittua myös Klaukkalassa. Ja katsos se keltainen vilkku tarkoittaa työkonetta. Se ei tee työtään 100% käyntiajastaan. Sitä pitää myös siirrellä. Muuten se kauhassa tai piikeissä oleva tavara ei siirry...


    • vihreätr

      taasen viime vuorokauden aikana on lepsämäntien pyörätie ollut ahkeraan muussa käytössä kuin siinä tarkoituksessa mihinkä ne on tehty varsinkin klaukkalan ja valkjärventien välisellä osuudella .
      onko jalankuljijan tai pyöräiliän väistettävä "volvojen" hulvatonta ajelua tai sitä kuuluisaa viehreää traktorikaivuria jotka päivittäin ajelevat kyseisillä pyöräteillä toiset torvea soitellen tai traktori hämäys tarkoituksessa työvilkut päällä ,(ei osallistu tien kunnossapitoon)kannattaa olla varuillaan

    • MN-

      Aiheellinen huomio, jos pyörätiellä ajetaan moottoriajoneuvoilla. Kehoittaisin myös ottamaan yhteyttä poliisiin tai hätäkeskukseen, jos tällaista toimintaa olet todennut tapahtuvan. Esim hätäkeskukseen jää merkintä yhteydenotostasi, toistuva ilmoittelu johtaa vielä tarkempaan valvontaan, joka lopettaa moiset rikkeet. Ja kamera hollilla, kuvalla on todistearvoa tietenkin.

      • hyötyliikuntaa

        Kevyenliikenteenväylä Klaukkalasta Lepsämän/Lintumetsän ja Pikimetsän suuntaan on todella huonossa kunnossa. Kyseistä väylää käytetään työmatkapyöräilyyn, kuntoiluun ja hyötyliikuntaan/koulumatkoihin. Klaukkala on vireä paikka, jossa on mahdollista pärjätä lähipalveluiden osalta esim pyöräillen. Klaukkalasta ulospäin Helsingin suuntaan ajettaessa pyörätiet ovat virheettömässä kunnossa lähes Kivistöön asti. Itse ajan työmatkat osan vuodesta Helsinkiin Lintumetsästä polkupyörällä. Toivottavasti väylät laitetaan kuntoon. Lasten kuljettaminen turvaistuimessa/pyöräkärryssä on sellaista pauketta, että paikat putoaa hampaista!


    • vihreätr

      taasen kevään tullen ajelee eki setä vihreän traktorikaivurin kanssa jalkakäytävillä klaukkala-lintumetsä välilillä häireten koulukkaita ,tiedäthän ei keltaiset työvalot oikeuta tuohon mitä teet.

    • jarvih

      mikä kumman villilänsi on tullut järvihaan teollisuus alueesta juuri jokin aika sitten pahoinpideltiin jalankulkija joka ei suostunut antamaan tilaa autolle joka ajeli jalkakåytävällä nyttemmin louhintaliike on vallannut yrittäjäntiellä kontein ja konein liikenneväylän ja jalankulkutien.
      no nyt mtv uutisissa video missä missä jokin hurja hinaa auton romua rullakkojen päällä pitkin järvihaantietä vain hyvä tuuri esti suuremmat tuhot.
      onko pakko alistua tähän turvattomuuteen

    • luntaon

      kyllä vaan on outoa tänään katselin kmr huollon lumen aurauskoneisto käyttää jalankulkuteitä härskisti hyväksi järvihaka -ropakko välillä ajelevat vilkut päällä ikäänkuin olisivat työtehtävissä mutta ajelevat aurat ylhäällä vaikka tiet ovat aurauksen tarpeessa onko urakat nyt niin tarkkaan laskettu ,että ei voi noudattaa likenne lakia

    • järvih

      APUA onko pakko kärsiä Ropakko Järvihaka alueella noiden "Bamppers" mopoilijoiden ja mönkkäri poikien keulimis ja muusta vedättelystä .
      useana iltana on kyseinen porukka vallannut yrittäjäntien rautakaupan suoran niin jalkakäytävän kuin varsinaisen ajoväylän jota terrorisoivat niin rekistöröidyin kuin kilvettömin mopoin ,onko Järvihaka kaikkien tieliikennelakien ulkopuolista aluetta ??

    • Vastustan

      Ollaanpas sitä nyt niin hienoja niin hienoja! Vai että pyöräilijöillekin pitäisi olla oma tie! Pidättekö itseänne jotenkin muita parempina, pyöräilijät! Sitä pitäisi muka tuhlata kunnan rahat PYÖRÄtiehen samalla, kun vanhukset, lapset ja sairaat kärsivät paöveluiden puutteista!

      Jos piennar on huonossa kunnossa, ottakaa yhteys ELY-keskukseen ja katujen osalta kuntaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe