Ohituksen estäminen ohituskaistalla

sxth

Onko muille sattunut tienpäällä ohituskaistalla tahallista häirintää?

Aloitin ohittamisen. Pian ymmärsin edessäni olleen auton kiihdyttävän vauhtiaan vierelläni, niin että jouduin kilpailutilanteeseen. Ehdin juuri ja juuri ennen kaistan päättymistä ohi, mutta jouduin kaahaamaan, mikä ei todellakaan kuulu tapoihini.

Minulla ei ollut mitään kiirettä, mutta kun autoilija ajeli hieman alle rajoitusten, arvelin häntä vasta kortin saaneeksi tai vanhukseksi, enkä hitauttaan tahalliseksi häirinnäksi, vaikka se minua turhautti.

Onko muille sattunut vastaavaa? Jäin asiasta melko outo olo?

21

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moottoritiellä ainoastaan, ohituskaistan kohdalla yleensä painan kaasua reippaammin, jos edellä ajava tuntuu hidastelevan liikaa.
      Jotkut tekevät tuota tahallaan, ajavat 100 km alueella 90 km/h ja ohituskaistalla 111 km/h tai lujempaa

      • Vauhti nousi ainakin 130km/h. Oli pimeä, enkä loppuvaiheessa ehtinyt mittaria enää katsoa.


    • turvallista_matkaa

      Voihan sitä aina palata takaisin oikean puoleiselle kaistalle, jos ohitettava auto kiihdyttää vauhtiaan ohitustilanteessa.

      • hkkvhjj

        Näin on, jalka pois kaasulta ja palaaminen ohitettavan auton perään. Turha alkaa kilpailemaan rattiraivoajan kanssa.


    • On. Kerranin joku tahallaan jarrutteli edessä ja vilkutti valoja. Etäisyys oli aivan riittävä eikä sanktioon ollut syytä. Sitten kun alkoi riittävästi keittämään ja paiskasin kaasua, alkoi rinnalla jumalaton huivin liputus, tööttäily ja kiihdyttely.

      Tiehäiriköintiä. Jotkut tekevät sitä todellakin tahallaan. Provosointia, adrenaliinia, jännitystä, tyydytystä. Ei seiso muuten.

      • Liikenneraivoa----

        .

        "SE on silmitöntä #LIIKENNERAIVOA!!1!11!!!11!!!#"

        http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1079007/Road-rage-turns-fight-KNIFE-vs-SHOVEL-Only-Russia.html

        har!1

        .


      • Ja vaarallista. Vähän myöhemmin samalla tiellä joku ohitti useita autoja samalla kertaa. Edessäni oleva auto polki jarruja jo vastaantulijat lienee samoin. Ajattelin, että joku muukin olisi hermostunut mateluun, mutta tuli mieleen myös olisiko ollut sama auto. Tämä ei kuitenkaan jäänyt eteen tukkeeksi. Varmaan säikähti itsekin.


      • Kerran yhtä tuttua, jolla amerikkalainen auto, oli liikennevaloissa ja viereen tuli hieman viritetty japanilainen ja kuski kyseli tutulta lähteekö viivalle. Tuttu sanoi, ettei lähde, koska auto kiihtyy vasta satasen jälkeen.

        Alkoi sitten tuo japanilaisen omistaja pelleilemään hänen edessä, eniten hidastelemaan. Tuttu ajoi varovasti japanilaisen perään ja painoi kaasua. Japanilaisen kuski oli sai paniikin ja seisoi jarrun päällä. Ei paljoa auttanut, kun takatuupparin konehuoneesta löytyi V8


      • Liikenneraivoa---- kirjoitti:

        .

        "SE on silmitöntä #LIIKENNERAIVOA!!1!11!!!11!!!#"

        http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1079007/Road-rage-turns-fight-KNIFE-vs-SHOVEL-Only-Russia.html

        har!1

        .

        Ja noitten koopäitteen takia sattuu usein onnettomuuksia. Siinä sitten on viattomat sivulliset loukkaantuneina tai parhaillaan henkensä heittäneitä, kulkuvälineet käyttökelvottomina, tie poikki. Ei ole parhaasta päästä työskentelyolosuhteet noissa tilanteissa. Ja millaisia kustannuksia ja menetyksiä se aiheuttaa laajemmalle taholle.

        Toinen aivoinvalidiporukka on ne ajokiellossa olevat liikennekelvottomat kuljettajat, jotka jääräpäisyydestään ja uskomattoman itsekkäistä syistä eivät suostu toisten kyyditettäväksi, vaan pakko on sinne rattiin päästä ja ilmeisesti yrittää itsensä lisäksi tapattaa mahdollisimman monta sivullista.


    • Ei ole ihan tota tilannetta tullut. Olen alkanut ajaa autolla vasta nelikymppisestä, eli kun muutettiin tarpeeksi maalle, oli pakko. Olin aluksi arka ohittelemaan ja lähinnä aina se ohitettava. Nykyään jo ohittelen, mutta vain ns. varmoissa paikoissa. Tuollainen olis itselle painajaismaista. Olen ylivarovaista sorttia ajaessa, etenkin lapset kyydissä. Yksin joskus kaasujalkakin jo vähän painaa.

      • Varovaiseksi kuskiksi itseänikin kuvaisin. En juuri ylinopeutta ajelee jo sään otan huomioon. En ymmärrä miten tämän kuskin päässä liikkui. Kyllä se tilanne oli pelottava, kun ymmärsi sen tahallisuuden.


      • Ei_pidä_provosoitua--
        sxth kirjoitti:

        Varovaiseksi kuskiksi itseänikin kuvaisin. En juuri ylinopeutta ajelee jo sään otan huomioon. En ymmärrä miten tämän kuskin päässä liikkui. Kyllä se tilanne oli pelottava, kun ymmärsi sen tahallisuuden.

        .

        "Ei pidä mennä provosoitumaan vaikka liikenteessä provosoitaisiin"

        "Tai sama toisin sanoin: Se en ole minä joka ajaa kolareita"

        har!1

        .


      • sxth kirjoitti:

        Varovaiseksi kuskiksi itseänikin kuvaisin. En juuri ylinopeutta ajelee jo sään otan huomioon. En ymmärrä miten tämän kuskin päässä liikkui. Kyllä se tilanne oli pelottava, kun ymmärsi sen tahallisuuden.

        Mulla on sellainen ajatus usein päässä, että muissa autoissa voi olla vaikka mikä tilanne: rattijuoppo (myös kaikenlaiset pilleristit ym), perhedraamatilanne, psykoosiin juuri joutunut, sydänkohtauksen saava, puhelimessa riitelevä, palstalle (samaan aikaan kuin ajaa) kirjoittava :D tms. Se tekee varovaiseksi kuskiksi..

        Itse en vastaa edes puhelimeen ajaessa.


      • yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Mulla on sellainen ajatus usein päässä, että muissa autoissa voi olla vaikka mikä tilanne: rattijuoppo (myös kaikenlaiset pilleristit ym), perhedraamatilanne, psykoosiin juuri joutunut, sydänkohtauksen saava, puhelimessa riitelevä, palstalle (samaan aikaan kuin ajaa) kirjoittava :D tms. Se tekee varovaiseksi kuskiksi..

        Itse en vastaa edes puhelimeen ajaessa.

        Toi muuten pitää paikkansa. Sekin, miten moni sairauskohtauksessa itse lähtee ajamaan päivystykseen.


      • elisakettu kirjoitti:

        Toi muuten pitää paikkansa. Sekin, miten moni sairauskohtauksessa itse lähtee ajamaan päivystykseen.

        Hui :( Ja kyllähän monissa onnettomuuksissa joku tuollainen on taustalla..


    • Minä olen ollut jopa tilanteissa, joissa minua on yritetty estää pääsemästä parkkipaikalta pois. Tilanne alkoi siitä, että parkista lähtiessäni väistin pyöräilijää, josta joku hermostui ja alkoi tööttäillä. Pysäytin autoni hänen eteensä ja kävin kysymässä mikä sillä on hätänä ja kerroin mitä varten hidastelin. Sellainen osastopäällikön näköinen kalvakas tyyppi, jolla varmaan oli aika monta alaista. No tyyppi lähti seuraamaan ja kun ajoin tavallista reittiäni, niin olivatkin muuttaneet järjestelyjä ja jouduin palaamaan takaisin. Tyyppi tosiaan esti poispääsyni ja aina kun yritin kiertää, niin hankkiutui eteeni. Autoni oli melkein kolme kertaa painavampi kuin hänellä ja teräksiset puskurit. Olisihan se siitä edestä siirtynyt ihan helposti, mutta päätin soittaa poliisille ja vasta kun se tajusi, että oikeasti puhun poliisin kanssa, niin päätti häipyä kiireesti paikalta. Poliisi oli huvittunut ja sanoi pistävänsä tyypin seurantaa. Ehkä ne sitä jututtivat jos sattui tulemaan vastaan. Sörnäisissä sattui, eli kyllä siellä partioita silloin pyöri.
      on niitä muitakin juttuja ollut ja Lisko oli sitä mieltä, ettei minun ihan aina kannattaisi hypätä pihalle laittamaan niitä järjestykseen.

    • Tollasia kuskeja pitäis vetää kunnolla pataan ja ottaa kortti pois!

    • poliisinvirhearvio

      Joo antoivat sakon minulle liian pienestä turvavälistä vaikka toinen koukkasi eteeni ohituskaistalle kun olin jo ohittamassa. Todella oikeudenmukaista. Ei kuulemma nähnyt tuota. Halusi nähdä ilmeisesti vain tuon turvavälin.

    • Muutaman kerran. Mul e oo ollu mkn kiire & poikesin seuraaval huoltsikal kahville.
      Kerra myös pimeel, en menny ohi & laitoin pitkät päälle. Käänty hää sit parinkymmenen kilsan jälkeen pois.

    • minulle on kyseinen tilanne aiheuttiin sillan kohdilla ja ohi kiitävät minuutit mietin menetetyksi koska ei olisi pystynyt edes tien pientareelle ajaa.
      ongelma tilanteessa olisi pitänyt osata ns peruuttaa jota en ole ennen harjoitellut

      kyseistä ongelmaa sattui ukon aikaan hänen päivittäisellä ajoilla työtä tehdessä vuosia sitten aika ajoin.

      vastaa tulevan autoilija näytti kesoa kappas vaikka koko tilanteen aiheuttaja oli punainen auto.

      • mutta tuollainen vaarallisen tilanteen aiheuttaja todennäköisesti, jokin tahtoo olla tilanteen herra mutta varmaan tajusi että hän aiheuttaisi kolmen ihmisen henkivahingon itsensä mukaan lukien ja olisin todennäköisesti hänen päälleen ajanut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1785
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1382
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      72
      1382
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      295
      1290
    5. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      25
      1150
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      115
      1122
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1039
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      967
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      889
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      848
    Aihe