Ateistinen aikakäsitys

Gronkeli

Miksi ateistit eivät siirry omaan ajanlaskuun? Eikö se ole vähän noloa, että he noudattavat kristillistä ajanlaskua? Varsinkin, kun heillä on omat muista poikkeavat teoriansa siitä mikä on universumin ja maaplaneetan ikä.

9

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas tämä sama juttu.

      Ilmeisesti into-kristittyjä riepoo aivan vimmatusti viettää viikoittan Torille pyhitettyä päivää, kun he luulevat muidenkin kärsivän samasta ongelmasta.

      Siis: Ei ole noloa. Enemmän noloa on se, kuinka vähän aloittaja näkyy tietävän ajanlaskun historiasta ja kehittymisestä nykyisekseen.

    • Miksi pitäisi siirtyä johonkin? Ajanlasku perustuu aurinkovuoteen sekä maan pyörähdysaikaan. Vuodenvaihteen sijoittamiselle talvipäivänseisauksen tuntumaan on omat, kristinuskoa vanhemmat perusteensa.

      Kristilliseksi mieltämäsi gregoriaaninen kalenteri taas perustuu erittäin vahvasti juliaaniseen kalenteriin, eli roomalaiseen ajanlaskun. Ajanlaskussa on kristittyä alkuperää siis suunnilleen saman verran kuin nykyisin vallalla olevissa joulun ja pääsiäisen juhlimisen käytännön traditiossa pupuineen, tipuineen ja pukkeineen. Paremminkin on siis hieman noloa, että kristityt tuntevat Julius Caesarin ajanlaskun niin vahvasti omakseen.

    • Mitä tulee käsitykseen maapallon ja universumin iästä, erimielisyyttä vallitsee lähinnä vain oppimattomissa fundamentalistisissä ruohonjuuritason porukoissa. Käytännössä kaikki merkittävät kristilliset kirkkokunnat pitävät luonnontieteiden antamaa arviota nykyisin uskottavampana kuin Raamatusta laskettua, sekä hyäksyvät niin evoluutio- kuin alkuräjähdysteoriankin. Esimerkkinä vaikkapa Suomen evlut kirkko tai vaikkapa katolinen kirkko, joka ei näe em. teorioissa ongelmaa.

    • la_2.1.13820715251

      Jos universumin tai maapallon ikä tiedettäisiin vuoden tarkkuudella, niin olisi kuitenkin melko epäkäytännöllistä käyttää jompaakumpaa ajanlaskun alkuhetken määrittelyyn, koska vuosiluvussa olisi niin monta merkitsevää numeroa.

    • "Varsinkin, kun heillä on omat muista poikkeavat teoriansa siitä mikä on universumin ja maaplaneetan ikä."
      Tietääkseni ateisteilla ei ole mitään kyseistä asiaa koskevaa teoriaa. Kosmologialla on teoria n. 13,8 miljardia vuotta vanhasta universumista ja 4,5 miljardia vuotta vanhasta maapallosta ja sitä teoriaa tukee koko tiedeyhteisö.
      Onko aloittajalla tiedossa joku siitä poikkeava teoria?

    • Gronkeli

      En jaksa vastata teille, olette typeriä Kamelinperseitä aidanseipäässä, homot.

    • Teuvoo

      Gronkelin vastaus oli tosi tyhjentävä kaikin puolin, ainakin älynsä kohdalla, joutui oikein kaapimaan "pytyn" pohjaan asti.

    • No, minä sanoisin että oletetun Jeesuksen oletettu elämä ja etenkin oletettu kuolema, niistä syntyneine uskontoineen ovat kyllä voimakkaasti vaikuttaneet nykyisen Euroopan kulttuuriin. Siinä mielessä se on ihan hyvä ajanlaskun alkupiste, siinä kuin jokin muukin.
      Hyvä olisi pitää se alkupiste paikoillaan, kuten nyt on tehtykin: Jeesuksen oletetun kuoleman oletetaan tapahtunneen muutama vuosi ennen (jälkeen? ajanlaskumme alkua. Nollapistettä ei kuitenkaan ole muutettu, ainoastaan yksikköä. Aiemminhan se oli ennen Kristuksen syntymää, nykyään viitataan vain ajanlaskun alkuun.

      Minusta kristillinen ajanlaskukaan ei perustu mihinkään arvioon maapallon iästä sen paremmin kuin planeettame ikään, vaan arvioon Jeesuksen syntymävuodesta. Vaikka mistäpä minä tiedän kaikkien eri kristinuskon suuntausten käytännöt tässäkään asiassa.

    • No onhan sekin aika noloa, että Kristityt käyttävät pakanajumalten nimiä viikon ja kuukauden päivissä, ilman että edes tietävät niistä. Ja osa harrastaa horoskooppien tutkimista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      171
      3987
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      35
      3568
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      225
      2904
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      151
      1249
    5. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      59
      1138
    6. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      153
      1085
    7. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      981
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      910
    9. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      62
      787
    10. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      42
      784
    Aihe