Pikkujyrsijät kreationismin valossa

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäjumalienkieltäjä

      Tuskin tulet saamaan mitään vastausta. Varmin tapa lopettaa keskustelu tällä palstalla on alkaa puhumaan kreationismista ja erityisesti pyytää kreationistien selitystä jollekin luonnosta havaitulle ilmiölle.

      Hiljaisuuden lisäksi mahdollisia vastausvaihtoehtoja ovat ainakin:
      1. Havainnon kiistäminen. Tässä tapauksessa voitaisiin väittää esimerkiksi että kyllä jotkut jyrsijät osaavat uida eikä Atlantin ylitys ole ongelma rappeutumattomalle alkujyrsijälle. Eläähän majavakin vedessä.
      2. Ilmiö selitetään jollain täysin perustelemattomalla (ja usein järjen vastaisella) tarinalla. Joka ei edes oikeastaan selitä mittään. Tässä tapauksessa selitys voisi olla, että jyrsijät pikalevittäytyivät (melkein) koko maailmaan ennen kun manteret joskus 3500 vuotta sitten kitkattomasti liukuivat nykyisille paikoilleen. Tämän pitäisi selittää se, että käytännössä vain maan alla liikkuvat sokkohiiret (vai pitäisikö puhua myyrärotista? Joka tapauksessa Spalax) kaivoivat muutamassa sadassa vuodessa tiensä Araratilta Ukrainaan, Balkkanille, Keski-Aasiaan ja Afrikkaan ja tietenkin pikalajiutuivat siinä matkalla noin 15 lajiksi.
      3. Haukutaan kysyjä tyhmäksi antamatta mitään vastausta. Vain evokki voi kysyä jotain noin tyhmää. Vastaus on päivänselvä, mutta sitä ei vain anneta.
      4. Puhutaan ihan muusta. Tyypillisesti tällainen "vastaus" alkaa: entä miten evoluutio sitten muka pystyy selittämään...
      5. Lisääntymisbiologia alkaa saarnansa lisääntymisbiologiasta ja ennen kaikkea lisääntymisbiologian rajoista joita kukaan muu kuin hän ei oikeastaan ymmärrä, mutta hänkään ei osaa selittää.
      6. Jos JC:llä olisi aktiivinen vaihe päällä hän voisi puuttua keskusteluun kertomalla, että hiiri ei ole kuitenkaan hirvi. Jos kysyy mitä hän tarkoittaa "hiirellä", niin se on yksityiskohta ja vaikka lajirajat ovat epäselvät, ne ovat hirvittävän selvät. Ainakin Jumalalle.

    • Oikea vastaus liittynee nimimerkin "Epäjumalankieltäjä" kommentin kohtaan 2. Vedenpaisumuksen jälkeen kaikki nykyiset mantereet muodostivat yhtenäisen maa-alueen ja eläimet pääsivät hakeutumaan eri puolille tätä mannerta. Sen jälkeen manner jakaantui nykyisiksi mantereiksi ja niiden mukana jyrsijätkin jakautuivat eri mantereille. Myös ihminen on saattanut kuljettaa jyrsijöitä mukanaan laivoilla mantereiden jakaantumisen jälkeenkin.
      Yksityiskohtia ei tietysti tarvitse tietääkään. Ei sillä loppujen lopuksi ole merkitystä kenellekään, miten jyrsijät ovat päässeet eri mantereille eikä niiden lajirunsaudellakaan. Pääasia, että tiedämme Jumalan luoneen jyrsijät kuten kaikki muutkin eläimet.

      • taikauskonnoton

        Sieltä tuli siis tämä "Ilmiö selitetään jollain täysin perustelemattomalla (ja usein järjen vastaisella) tarinalla."

        Mistä löytyy viitteitä siitä, että mantereet olisivat pikaseilanneet muutamassa tuhannessa vuodessa nykyisille paikoilleen? Ja vielä että tuossa pikaseilauksessa ja mantereiden törmäilyissä jäi niinkin paljon maaeläimiä henkiin. Olisi ollut meinaan aikamoista myllerrystä sellainen.

        "Yksityiskohtia ei tietysti tarvitse tietääkään. Ei sillä loppujen lopuksi ole merkitystä kenellekään, miten jyrsijät ovat päässeet eri mantereille eikä niiden lajirunsaudellakaan."

        On sillä merkitystä, sillä todellisuus laittaa Raamatun tarinat epäuskottavaan valoon.

        "Pääasia, että tiedämme Jumalan luoneen jyrsijät kuten kaikki muutkin eläimet."

        Eli jokaisen lajin erikseen?
        Ja tiedättekö todella, vai pelkästään uskotte?


      • utti

        Ja oliko siitä tulvasta sinun kohdallasi nyt jotain 4000 vuotta vai enemmän eli miten kovaa vauhtia ne mantereet nyt on kiitäneet?


      • Epäjumalienkieltäjä

        Kiitos ja ylistys. Minulla on profetoinnin lahja:

        <>

        Selityshän on taikatemppu, koska jokainen ymmärtää, että ei manteret voi liukua huimia nopeuksia pitkin palloa aiheuttamatta hirveitä luonnonmullistuksia ja katastrofeja. Paljon helpompi olisi ollut taikoa eläimet lennähtämään sinne minne ne kuulukin kuin pelata mannerlaatoilla kurlingia.

        <>

        Miksei yksikään jyrsijä sitten päässyt Australiaan? Sinne kuitenkin pääsi sokea ja vain maan alla liikkuva pussikontiainen. Matka Araratilta Australiaan on maan alla kulkien aika pitkä vaikka unohdettaisiin meret. Silti vaikkapa erittäin nopeat hyppyrotat levisivät Pohjois-Afrikasta Pohjois-Amerikkaan, mutta Australiaan eivät päässeet. Sokea pussikontiainen ei levinnyt minnekään muualle kuin Australiaan. Afrikkaan levisi hyvin saman näköisiä lajeja (kultakontiaiset) mutta ne eivät ole sukua pussikontiaisille.

        <>

        Selkosuomella: älkää kysykö lisää, koska minä en mitenkään osaa selittää miten tämä hatusta revästy selitys voisi olla totta.


      • "Yksityiskohtia ei tietysti tarvitse tietääkään. Ei sillä loppujen lopuksi ole merkitystä kenellekään, miten jyrsijät ovat päässeet eri mantereille eikä niiden lajirunsaudellakaan."

        Et siis tiedä etkä välitä etkä luultavasti haluakaan.

        "Pääasia, että tiedämme Jumalan luoneen jyrsijät kuten kaikki muutkin eläimet."

        No niin, nyt me tiedämme. Mitä me sillä tiedolla teemme ja mitä hyötyä siitä on esimerkiksi sinulle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      124
      1826
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1133
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1097
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      915
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      822
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      779
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      724
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      700
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe