"Tuntuuko" kuolema siltä?

i.l.o.n.a

Tuntuuko kuolema samalta kuin nukkuisi eikä näkisi unta eli pelkkää tyhjää vaan maailmanloppuun asti?

24

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipäei

      Ei.

    • JeesusElää

      Kuoleman jälkeen olet sama kuin nyt. Vain sillä on merkitystä missä olet silloin.
      Jumala on itse ilmoittanut että uskomalla Jeesukseen pelastuu helvetistä. Jeesus itse puhui taivaasta ja helvetistä. Eli tässä elämässä päätät missä olet ikuisesti tämän jälkeen.
      Rukoile Jeesusta pelastajaksi niin saat sydämeesi Jumalan Hengen ja se Henki vie sinut kuoleman jälkeen taivaaseen. Ilman sitä Jumalan Henkeä putoat alas kadotukseen eikä sieltä koskaan pääse pois.
      Koska Jumala loi ihmisen sielun Jumalan kuvaksi on se eli sinä olemassa ikuisesti. Sinä olet sinä ikuisesti. Valitse paikkasi oikein.

      • Tästä-ja-tästä-en-luovu

        "Kuoleman jälkeen olet sama kuin nyt."

        Jos 'sama' tarkoittaa samanlaista, niin onneksi ei. Paitsi tietysti jos haluaa pitää kiinni samanlaisuudestaan ja todella rajoittuneesta identiteetistään henkilöhistoriaansa samaistumisineen (~egominä). "Minä olen se-ja-se, isäni ja äitini ovat se-ja-se, ammattini on se-ja-se, minulla on niin-ja-niin-paljon rahaa, nyrjäytin nilkkani silloin-ja-silloin, mistä todisteena vetoside jalassa...." jne


      • Elämätön

        Höpö, höpö!
        Kuollessa sinä vain lakkaat olemasta! Järkeä saa käyttää. Ei sitä ko jumalaa ole olemassa! Se on vain ihmisten illuusio/mielikuvituksen tuote, kun ei haluta lakata vaan olemasta.


      • Järki-ja-usko

        Niin, on vapaasti valittavissa, käyttääkö järkeä vai ryhtyykö denialistiksi.


      • tyhmääpuhetta

        Älähän manaa helvettiä kenellekään. Jos sinä ja eräät muut sadistit hekumoittekin ikuisella kärsimyksellä jos ei tee kuten te haluatte, ei Jumala sentään ole samanlainen.


    • a-no

      Sinä et ole sinä!

    • ghtj

      Nimimerkki a-no valehtelee omaksi vahingokseen. En ole tuomat, vaan Raamatussa puhutaan tuomiosta oikein. Luepa Matteuksen evankeliumin kohdasta, jossa sanotaan, "jolla Sinä tuomitset, sillä joudut itse tuomituksi. Millä Sinä mittaat, sillä Sinullekin mitataan." Jos joku kertoo Sinulle kaksi vaihtoehtoa, niillä ei ole tarkoitus tuomita ketään. On vain ja ainoastaan kertoa tosiasiat! Ei muuta! Siinä huomaat tuomitsevasi vain itsesi!

    • Frans_2

      Lääkärit kykenevät kemiallisesti vaikuttamaan potilaan aivoihin niin, että nukutuksen aikana hänellä ei ole ole mitään tuntemuksia eikä aistimuksia vaikka osa aivoista toimii vielä normaalisti ohjaten esimerkiksi hengitystä. On varsinaista itsensä pettämistä kuvitella, että kaikkien aivotoimintojen lakattua ja itse aivomassan tuhouduttua jotakin "elämää" olisi vielä jäljellä tai palautettavissa.

      • Aa--Nestesiat

        Et taida olla kuullut NDE:stä. Elämän palauttamista tapahtuu jatkuvasti sairaaloissa kaikkialla maailmassa, aivotoimintojen jo lakattua. Aivomassan tuhoutumisen jälkeen sitä ei kuitenkaan voida palauttaa, koska ainakaan nykyään ei ole mitään keinoa korjata tuhoutuneita soluja. Moni NDE tapahtuu myös mainitsemasi lääkärin suorittaman "nukutuksen" aikana, ja on eri ilmiö kuin herääminen leikkauksen aikana.


    • Kun kuolet, lakkaat elämästä tätä elämää, tätä tarinaa, ja alat todennäköisesti ajattelemaan jotain toista elämää ja lopulta tietoisuutesi siirtyy sinne. Eli voi olla että esim. Heräät jostain toisesta paikasta, toisena oliona, yleensä aika lailla ihmisen kroppaan kerta olet tottunut siihen. Sitten ehkä ajattelet, että "olipa rankka uni" ja jatkat seuraavaa elämää keskittyen siihen kuin se olisi totta ja ehkä jopa unohdat tämän elämän, kun se ei enää tunnu todelta.

      Kaikki elämät ovat kuitenkin yhtä todellisia. Toki voit siirtyä elämään jossa voit olla jokin muukin kuin ihminen, jopa jokin jolla ei ole edes fyysistä muotoa. On olemassa monen muunkin laista elämää kuin fyysinen todellisuus mitä havaitsemme täällä.

    • Niin joo, ja toki voit observoida tyhjyyttäkin jonkin aikaa, mutta ehkä se tuntuu tylsältä ja alat kehittelemään itsellesi jotain uutta kun olet tyhjyyttä tarpeeksi pitään seuraillut. Kun jätät tämän maailman, myös aikakin tuntuu illuusiolta. Mutten usko että pitkään joudut tyhjyyttä katsomaan, kun ihminen jättää kokonaan tämän maailman, hän alkaa muistelemaan aika pian luomaan uusia maailmoja ja keskittyy niihin niin kovasti että niistä tulee uusia elämiä, tarinoita ja todellisuuksia.

    • pilkkuviivaviiva

      Miltä sinusta "tuntui" ennen sikiämistäsi? Samalta se tuntuu kuolleena olokin. Ei miltään. Ei ole edes mielekäs kysymys.

      • Tietämättömyydellä

        Ei tunnu ei-miltään ainakaan niiden mukaan, jotka muistavat NDE:nsä. Tuntuu nimittäin päinvastoin vähän paljon enemmän kuin nyt.


    • a-no

      Kuolema on kuin eläin - sillä ei ole päätä, eikä häntää.

    • Taivaskoti

      Ihmisellä on kuolematon sielu ja henki. Ihminen on jo Aatamista ja Eevasta perisyntinen, koska he rikkoivat Jumalaa vastaan paratiisissa. Jumala lähetti poikansa Jeesuksen tähän maailmaan sovittamaan syntisi ettei sinun tarvitsisi koskaan kuolla. Häneen uskomalla pääset taivaaseen, iankaikkiseen ihanaan kotiisi. Elämä ei siis lopu kuolemaan. On olemassa se hyvä paikka eli taivas ja paha paikka uskomattomille eli helvetti ja sinnehän nyt ei kenenkään luulisi vapaaehtoisesti haluavan.

      • enhaluakanssane

        Kylläpä olet tyhmä. Ei kukaan ole ansainnut helvettiä joidenkin uskovaisten mielikuvitus harhojen takia. Kuvitelkaa vain itsenne katselemassa yläilmoista kun erimielinen naapurinne kituu helvetissä. Siinä teille onkin ajankulua iankaikkisuuteen.


    • Maalari90

      Moi ilona.

      Elämässäsi on meneillään kausi, jolloin tulevaisuus on epävarmaa. Olet tyytyväinen elämään nyt, mutta uskot että elämänlaatusi alkaa alenemaan.

      Aivosi ei muuten vanhojen hermoratojen pohjalta loisi tällaista uutta hermorataa kysymyksen muodossa (tuntuuko kuoleman jälkeen kuin unelta ilman unta), minkä vastaus veisi sinulta tuo tulevaisuuden pelon pois.

    • nukutaanpois

      Kyllä se niin on kuin aloittaja kirjoitti.

      • menenpois

        Tai ollaan kuin ennen syntymää, eli ei olla olemassa.


      • Korjaus
        menenpois kirjoitti:

        Tai ollaan kuin ennen syntymää, eli ei olla olemassa.

        Ei olla lihassa.


    • Jesus_love_you

      Normi taivaan kansalaiset .Eivät näe helvettiin , kun ovat taivaan kodissa! ja myös uskon että eivät helvetinkään asukkaat näe taivaaseen.tukea ajatuksellen,kannattaa lukasta
      Luukkaan Evankeliumi 16 luku jakeet 19-31 (Rikas mies ja Lasarus).

    • Kristinuskonsanaa

      Jos uskot, että Jeesus Kristus on kuollut ristillä syntiesi tähden pääset varmasti Taivaaseen. Jos et usko, on se todella suurta uhkapeliä. Mutta en tiedä varmasti, mitä tapahtuu. Luoja todella vihaa syntiä, mutta Jeesus puolustaa kaikkia ihmisiä. Ei ole tiedossa, mihin tämä yhdistelmä johtaa. Mutta uskomalla Jeesukseen Kristukseen pelastut varmasti.

    • nöfnöfpöh

      Aina ei muuten edes huomaa kuolleensa. Legendan mukaan Vietnamin sodassa sotilaita ohjeistettiin seuraavasti: Jos toverinne eivät enää kuule ääntänne, olette kuollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe