Tokmanni huijaa asiakasta

Yritystökkii

Olen huomannut että tokmannilla asiakasta huijataan jatkuvasti. "Kampanjatuotteet" ovat olleet 2 viikkoa aiemmin täysin samanhintaisia kuin kampanjassa (osassa tuotteita), ja hinta on nostettu juurikin kampanjaa varten korkeammaksi.
Esimerkkejä: sipsit ennen euron, nostettiin 1,2e ja laitettiin kampanjahinnaksi euro.
eräät suklaapatukat oli 0,5e/kpl yli vuoden ajan, hinta nostettiin 0,55e ja kampanja oli 4 patukkaa 2 eurolla.
Tokmannihan lähti myös tuohon "hintasotaan" mukaan, ja sekin meni asiakkaan huijaukseksi.
Ostin esim. lotus emilia talouspaperia, oli kuulemma tullut pysyvä alhaisempi hinta, mutta kassalla huomattiin, kappas kappas, hinta oli noussut takaisin edelliseen normaalihintaan!
Eli luotiin illuusio asiakkaalle, että "olemme hintasodassa mukana", mutta totuus on se, että "pysyvät alhaisemmat hinnat" on ainakin osittain pelkkiä kampanjoita.
Työntekijöille ei makseta kilpailukykyistä palkkaa ja heitä kohdellaan kuin rättiä, silti he jaksavat ottaa asiakkaat vastaan ja palvella heitä, välillä näkee kyllä selvää uupumusta talon väessä (2 läheistä tokmannilla töissä, itsekin olin ennen).
Nykyään tokmannilainen ei saa sanoa pahaa sanaa omista tuotteista, vaan siitä seuraa varoitus ja mahdollisesti jopa irtisanominen.
Eli jos olet asiakkaana ja olet ostamassa jotain tokmannin omatavaraa, mieti hetki ennenkuin kysyt myyjältä mitään, tai mieti antoiko hän rehellisen vastauksen, ehkä parempi jättää vain ostamatta.
Vaikka myyjän perimmäinen tarkoitus on olla vain rehellinen ja kertoa, että tuote on "susi", se saattaa pahimmassa tapauksessa viedä työpaikan.
Aikamoista pelon viljelyä, eikö?

35

5153

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TOKTOKMANNI

   Jep ja laitetaan tarjoukseen "kaali ja sipuli laatikko", kyltti on kohdassa "sipuli laatikko" ja muuta ei ole saatavilla. Ostat siten normaalihintaista tuotetta. Vastaavaa tapahtuu jatkuvasti, hintalappuja laitaan paikkaan jossa tarjoustuotetta ei ole tai sen on vain yksi monista samanlaisista tuotteista. Ostajan pitäisi pystyä luottamaan että tarjous tarkoittaa merkittyä tuotetta, tokmannilla ostaminen on etsivän hommaa jos ei halua tulla huijatuksi.

  • Jeesuaajaamopolla

   Entisenä tokmannilaisena komppaan AP:n postausta.
   Myyjät kokevat pahaa oloa, asiakasta huijataan, ja kun mahdollinen vahinko sattuu, olkoot vaikka tokmannin omatuontituote, ei lähdetä tarjoamaan hyvitystä vaan annetaan asian olla ellei asiakas osaa vaatia muuta. Palkkaus on kyllä tessin mukainen, mutta kukaan ei elä palkalla. Opiskelijoille sopivaa kesätyötä on.
   En ymmärrä miksi kukaan vetää kivirekeä saadakseen saman minkä saisi tukina.
   Eiköhän koko lafka kaadu 20 vuodessa, ainakin toivottavasti.

  • PorssiAhneet

   Tokmanni on pörssiin menon jälkeen pikkuhiljakseen nostanut hintoja. Tietty on tarjoustuotteita edulliseen hintaan ... Kannattaa verrata hintoja esim. Prismaan (jos usein käy tokmannissa ostamassa tietyt tuotteet). Huomasin että ainakin Porissa pesuaineet, deodorantit, jätekassit maksaa tokmanissa tätä nykyä saman verran kuin Prismassa

  • vertailijakin

   Tampereellakin hinnat aivan samoissa Sokoksenkin kanssa? En oo halpa , ei !

  • ssssss12

   joo..ja 50%tuotteeet täyteen hintaan...ja tarjous ei muka ole voimassa vaikka varmasti on! tokmannilla ei kandee käydä jos ei ole huipputarjoukset!heti kun se alekortti pistui hinnat nousi..ja huononi..ainakin täällä 017...smarket vetää hyvin ja saa bonukset myös..

   • huiputettu

    En enää huijaus firmaan mene. Pitäköön paska tuotteensa ja valehtelevat tarjouksensa myös itä-suomessa.


  • Kiukkuinen_asiakas

   Auto lumiharja teleskooppivarrella (6438114345047) jatkaa samaa huonolaatuisten tuotteiden sarjaa. Kaikkialla muualla lumiharjat oli myyty loppuu, joten olin ilahtunut, kun lopulta löysin Tokmannilta harjan. Nyt parin käyttökerran jälkeen voin rehellisesti sanoa, että rahat menivät hukkaan.

   • Olihyväliike

    Tokmanni ei ole niin kuin ennen. Kieltämättä hieman vedätyksen makua on noissa "halvoissa" hinnoissa. Eilen oli wc paperi tarjouksessa 8.90€, norm 9.00€. Kiusantekoa.

    On siellä hyviäkin tarjouksia. Mutta meillä Tokmannikäynnit ovat vähentyneet viidennekseen myymälä- ja valikoimauudistuksen jälkeen. Tämä koskee Riihimäen myymälää. Ennen tuli samalla haettua remontti- ja taloustuotteet. Nyt kun remonttituotevalikoimasta on nipistetty tuntuvasti tai sitä on muokattu epätarkoituksenmukaiseksi, ei tule mentyä ostamaan sieltä juuri taloustuotteitakaan. Eikä siellä niin halpaa ole, että vasiten tulisi mentyä. Työkaverilla on samanlainen kokemus.

    Myönnettäköön, että liikkeen pitäminen ei ole helppoa. Pörssiin meno kyllä kielii voiton maksimoinnista ja sehän on asiakkaalta pois.


  • safgh

   Minä olen oppinut, että kassalla on syytä seurata, millaisia hintoja tuotteille oikeasti tulee ja varmistaa, että valitut tuotteet ovat niitä, jotka ovat tarjouksessa - joskus on tosiaan melkoista hakemista juuri sen oikean löytäminen.

   Kouvolassa oli ennen hyvä iso Robin Hood, mutta sen tilalle rakennettiin uusi paljon pienempi Tokmanni, josta ei saa paljon mitään. Lisäksi siellä oli itsenäisyyspäivänä sama juttu eli tarjoukset, joiden piti olla voimassa 10 päivää, oli poistettu ja kassalla myyjä oli muka tietämätön: intti että edellisen viikon tarjoukset eivät ole enää voimassa, vaikka nimenomaan oli mainostettu puolentoista viikon tarjouksia, joiden päättymispäivä oli muistaakseni 10.12. ja kävin viidentenä.

  • jf0ddnsis

   Samaa huijaustahan tekee kaikki muutkin liikkeet. Ensin hinnat laitetaan pilviin niin on helppo pitää tälläisiä ale-päiviä kun voitot on jo moneen kertaan triplattu... Eihän tuossa tokmannin jutussa mitään sen kummempaa ole. Jos haluaa ostaa halvalla ja paljon niin muuta amerikkaan.

   • MattiNäsis

    Juu ja muutenkin, isoin lapuin mainostetaan reilua tarjousta, mutta sitten kun katsoo tarkemmin tarjouksen todellista alennusta, niin se on tosiaan 5snt halvempi normihintaisesta, max. 10snt. Eli käytännössä ei oikeastaan minkään vertaa.
    Samahan se on kun mainostetaan esimerkiksi "Nyt alle satasella!!", niin hinta on tuo 99,90€ tai 99,95€.
    No onhan se alle satkun, mutta yhtä tyhjän kanssa silti. Useimmille ainakin on yksi ja sama, maksatko tuotteesta sen pyöreän summan vai viitä senttiä vähemmän.


  • hemhem3

   rehellistä rosvousta

  • romua.hyllyt.täys

   Erittäin huonolaatuista omatuontia "halvalla", jonkinlaista laatua ("ns. merkkituotteista) ostaessa hinnat ovat samat tai korkeammat kuin muissa liikkeissä.
   Ja tietystihän näin on, miten Tokmanni voisikaan halvemmalla myydä kuin muut kun konsepti on miltei samanlainen - iso halvalla tehty myyntihalli, jossa on pari myyjää kassalla. Kaikki samanlaisia.

   Halvinta mahdollista rojua ostavat Toksuun omatoimisesti Kiinasta ja sen roinan laatu on todella ala-arvoista. Maailma on hukkumaisillaan pas*aan, joten on suorastaan rikollista myydä sellaista.

  • hllhlhhlllhhllhhlhlhlhl

   Katson tarkkaan Tokmannin tarjoukset, vertaan oikeisiin hintoihin ja ostan vasta sitten - vaikka useamman kerralla. Esim. WC-paperisäkkiä ei kannata yli 7 eurolla ostaa, silloin tällöin kun on vitosella ostan pari-kolme. Samaten nestemäinen pyykinpesuaine: kun on saatavilla kaksi pulloa alle 4 eurolla, vasta sitten kannattaa ostaa kun normihinta on yli 2 euroa/pullo.
   Kaipaan niitä Tarjoustalon aikojen omia merkkejä, jotka olivat superhalpoja. Plus+ -pyykinpesuaine oli parhaimmillaan vain 1.75 euroa/puolentoista litran tonkka.
   Lidlistä saa joskus tarjouksesta halvemmalla tavaraa kuin nyky-Tokmannilta.

   • MattiNäsis

    Juu-u.
    Vaikka se Iisi-merkki on joissain ainakin suht edullinen, esimerkiksi 3,6kg pesupulverilaatikko on vajaan 4€ normihinnalla. 3,85€, jos tarkalleen oikein muistan.
    Mutta Tokmannilla on mennyt huonommaksi nuo tarjoukset ja hintataso muutenkin viime vuosina. Joitain tuotteita ja tarjouksia on vielä edulliseen, mutta meidän kylillä ainakin on Talouspörssi ja Minihinta, niin sieltä kannattaa hakea mm. pyykinpesuaineet, WC-paperit ja tällaiset. Ovat oikeasti edullisia ja hyvälaatuisia kuitenkin.


  • höynäytystä

   Jos joku tuote laitetaan tarjoukseksi niin uskon et siinä tuotteessa on aina jotain vikaa,ostin cittarista puma merkkiset ulkoiluhousut,alehintaan,19,90 eur,muutaman kerran kun käytin niin oli vuori revennyt sisältä.No ajattelin että ostan toiset vielä samanlaiset,eipä kun kolmannella kerralla vedin jalkaan niin sivuista oli revennyt vuori...et silleen,niis on aina joku vika,en ikinä osta mitään alevaatetta enää!!!

  • Outoa

   Kävin tänään Tokmanni Arabia myymälässä (Helsinki). Heidän koteihin jaettavassa tarjouslehdessä oli ilmoitus deodorantteja 4 kpl 2 €. Myymälässä oli ilmoitus kaksi deodoranttia 4€. Virolainen myyjä ja ulkomaalainen (en tiedä mistä) totesivat lehdessä on väärä tieto. Kassakone näyttää että 2 deodoranttia on 4€. Mitenköhän moni asiakas luulee saavansa lehden mukaisen tarjouksen ja maksaa kassalla enemmän. Mainitsin tuosta kassalle että seuratkaa loppuviikon asiakkaita ettette veloita liikaa. Heräsi ajatus missä muissa tarjoustuotteissa Tokmanni velottaa muuta kuin tarjoushinnan. Pitää alkaa seuraamaan kassalaskuja. Laitoin Tokmannille reklamaation edm asiasta. Odotan mielenkiinnolla mitä selittävät,,, ”Valitettavasti.....

   • Anu56

    Ja taas! Tarjoustuotteet loppu tunti avaamisen jälkeen !
    Huijausta 😡


  • Bye

   Vastine tuli, kuten arvasin valitamme ja muuta ympäripyöreää.

  • Muihinkauppoihin

   Nöyryyttävää ihmisten harhaanjohtamista jatkuvasti.

  • Petteripenni

   Itse olen huomannut useasti, että tarjous tuotteista ei edes saa tarjous hintaa ellei itse tajua tarkastaa kuittia ja pyytää rahaa takaisin.

  • tarkkatauno

   Täyttä huijausta ja kiskurihintoja Vanhankylän Tokmannilla verrattuna esim S-market Näsiin. Vertasin ostoksieni hintoja ja totesin, että maksoin n.17 € enemmän kuin mitä vastaavat tuotteet maksavat S-marketissa.( koko lasku n 69 €)

   • Dementique

    Prisman hinnat, jotka on pikkasen s-markettia edullisempia, on netissä kaikkien nähtävillä.

    Monasti olen huomannut että tokmannin "tarjous" on pikkasen kalliimpi kuin prismassa vastaava tuote.

    Tietysti jos ei ole prismaa lähettyvillä, on ehkä nöyrryttävä tokmanniin, mutta itselläni ne on ihan vierekkäin. Ei ole enää koskaan asiaa tokmanniin.


  • Todella_pettynyt_asiakas

   Tokmanni harrastaa kokemuksieni mukaan todella röyhkeää ja suunnitelmalliselta vaikuttavaa asiakkaiden huijaamista. Hämeenlinnan keskustan myymälässä jätetään jatkuvasti tarjoushinnat antamatta tuotteista. Tänäänkin kävi jälleen kerran niin. Toiminta on ollut toistuvaa. Mahtaakohan tuollainen täyttää petoksen tunnusmerkit rikoslaissa? Tänään oli tarkoitus ostaa 3 karkkipussia viidellä eurolla Tokmannin kotiin jaettavan tarjouslehtisen mukaan, mutta myyjä ottikin jokaisesta hinnan 2,08€ erikseen. Piti oikein tarkistaa tarjouslehdestä, että otin todella oikeita tuottaita ja tarjous oli tänään voimassa. Lisäksi ostin kaksi 12L rakennussankoa, joiden hinta lapussa tuotteen yläpuolella oli 2,19€. Kuitenkin myyjä veloitti minulta kahdesta 3,99€ hintaisesta maalaussangosta. Kävin ostosten jälkeen myymälässä tarkistamassa ,että miten ihmeessä taas kävi näin, vaikka olin kuinka tarkkaan katsonut mielestäni hinnan oikein. Kävi ilmi, että tuotteen oikea hinta olikin ovelasti (ilmeisesti tahallaan) laitettu lappuun tuoterivin toiselle puolelle, missä oli pinottuna 12L rakennussankoja, joiden yläpuolelle oli laitettu hintalappu maalaussanko 3,99€. Voi vitun vitun vitun vittu, että osaa pientä ihmistä vituttaa, kun tämä oli jo ties kuinka mones kerta, kun näin käy, vaikka olen luullut jo oppineeni tarkistamaan kyseisen yrityksen hinnat kahteen tai mieluummin kolmeen kertaan ennen kuin sen koriini laitan. Ilmeisesti pitäisi tästä lähtien alkaa tarkistamaan tuotteen EAN koodi ja vertaamaan sitä hintalapussa olevaan, että tietää paljonko saa mistäkin kassalla oikeasti maksaa. Vaikeaksi menee...

  • Tokmannikusettaa

   Kannattaa tarkistaa jo kaupassa täsmääkö hinta , useasti on yritetty huijata . Kuuluu ilmeisesti Tokmannin työntekijän kouluttamiseen huijaaminen .

  • Perinnejalkine

   Juuri noin se menee. Lisäksi viikkotarjouksen tuotetta ei ma ole tullut ja ti se on loppu. Jos löytää henkilökuntaa niin ensin hän lähtee etsimään tarjouslehtistä ja sen selaamisen jälkeen mennään hyllypaikalle, jossa myyjä toteaa ettei tuotetta ole. Eikä ole näköjään muuttunut yli vuoden kestäneen boikottini aikana.

  • Anonyymi

   Joo samaa huijausta pirkanmaallakin kyseinen firma tekee.Vääriä hintoja ja aina "tarjous"tuotteet loppu.Äänestän jaloillani jatkossa.

  • Anonyymi

   Ärsyttää kun netti näyttää että hyllyltä löytyy, mutta kun menet paikalle ja kysyt vielä myyjästä niin Vastaus on että loppu. Etenkin Tarjoustuotteet kohdalla näin on käynyt usein

   • Anonyymi

    Tuo on kiusa, mutta vanha juju.

    Uudempaa on se että Tokmanni ei anna asiakkaan kirjoittaa nega-palautetta tuotteistaan.
    Olen luullut tähän asti että pelaa rehellistä suomalaista peliä; jos myy huonoa laatua, niin myy rehellisesti ja kantaa siitä vastuun. Mutta ei. Sensuuri-Tokmanni on 2000-luvun Tokmanni


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on kiusa, mutta vanha juju.

    Uudempaa on se että Tokmanni ei anna asiakkaan kirjoittaa nega-palautetta tuotteistaan.
    Olen luullut tähän asti että pelaa rehellistä suomalaista peliä; jos myy huonoa laatua, niin myy rehellisesti ja kantaa siitä vastuun. Mutta ei. Sensuuri-Tokmanni on 2000-luvun Tokmanni

    Muutaman kerran olen tilannut tuotteita tokmannin verkkokaupasta ja antanut niistä negatiivisen arvostelun. Kumpaakaan arvostelua tokmanni ei julkaissut. Positiiviset arvostelut julkaisevat.


  • Anonyymi

   Vain köyhät itkevät kyseisestä asiasta.

  • Anonyymi

   Eipä ole ihme ettei tokmannin kassajonot vedä, kun jokaisen asiakkaan täytyy vääntää hinnoista kassan kanssa. Itse olen joskus ottanut valokuvan hintailmoituksesta, jotta ei jokaisen ostoksen jälkeen tarvi käydä paikalla tarkistamassa hintaa. Pääsee helpommalla, kun menee suoraan toiseen kauppaan ja jättää brygget sun muut kiinatuotteet hyllyyn

  • Anonyymi

   Lieksan tokmannin kassa ei käytä maskia, eikä ole koskaan käyttäny. Eikä työnjohto mahda mitään. Meillä tulisi naapurissa potkut.

   • Anonyymi

    En ole käynyt Tokmannilla vuoteen, hieman yli vuoteen.
    Päivittäistavarakaupassa useat hinnat ovat korkeampia kuin muualla.

    Hyvä tietenkin kun Tokmanni on, luo kilpailua


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   82
   2952
  2. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   63
   2602
  3. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   2505
  4. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   2053
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   1964
  Aihe