Kekkonen puhui Pohjois-Suomen miehityksestä

Kekkonen puhui Pohjois-Suomen miehityksestä

Olen tuonut vuosien mittaan esille eri foorumeilla niitä monia profetioita, joiden mukaan Venäjä tulee jossain vaiheessa miehittämään osan Suomesta, Itä– ja Pohjois-Suomen seuraavan kansainvälisen kriisin yhteydessä ja osana Kolmatta maailmansotaa.

Profeetat ovat myös sanoneet, että tällä kertaa Suomen ei tule ryhtyä veriseen ja paljon uhreja vaativaan sotaan, vaan nyt on viisaampaa olla myöntyväisiä ja antaa periksi venäläisten vaatimuksille saada heidän armeijalleen kauttakulkuoikeus Suomen läpi heidän päämääränsä ollessa päästä Norjan rannikolle ja Atlantille asti.

Olin tänään, juuri äsken, hyvin hämmästynyt, kun sain tietää, että itse asiassa Urho Kekkonen oli asiasta samaa mieltä jo v. 1954.

Tämä uusi tieto tulee esille Raija Orasen v. 2011 ilmestyneessä kirjassa ”Nimeltään Kekkonen” sivuilla 346-347.

Kirjan mukaan silloin ulkoministeri Kekkonen lähetti läheisen ystävänsä Anne-Marie Snellmanin Neuvostoliiton suurlähetystön edustajan Juri Bakein puheille, jotta Anne-Marie selvittäisi tälle Kekkosen ajattelua ja mielipiteitä.

Seuraavassa lainaus Raija Orasen tekstistä:

”Anne-Marie esitti Kekkosen arvion siitä, mitä tapahtuisi, jos Neuvostoliitto joutuisi sotaan lännen kanssa ja sotatoimet alkaisivat myös Skandinavian länsiosissa: - Kekkosen mielestä idän ja lännen raja ei saa olla Suomen rajoilla, koska se merkitsisi itsenäisen Suomen loppua.
- Entä jos Neuvostoliitto hyökkää Pohjois-Norjaan? Bakei kysyi.
Kekkonen arvioi, että sodan myötä Neuvostoliitto saisi ennemmin tai myöhemmin vankan jalansijan Skandinavian niemimaalla. Sen vuoksi olisi Kekkosen mielestä parasta, jos se tapahtuisi kivuttomasti ja loukkaamatta vakavasti lähellä olevien pienten maiden suvereniteettia.
- Mutta siinä on iso ongelma, Bakei huomautti.
- Niin on. Kekkonen sanoo, että ongelma on reitti, jota pitkin neuvostoarmeija pääsisi Skandinaviaan.
- Aivan. Siinähän on Suomi välissä, Bakei sanoi.
- Jos Pohjois-Suomen valtaus sujuisi nopeasti, Anne-Marie sanoi, - olisi Suomen ja Ruotsin intressissä, että kolmannen maailmansodan rintamalinjat etääntyisivät niiden rajoilta.
Anne-Marie vaikeni hetkeksi kaataakseen kannusta Bakeille lisää kahvia ja tarkistaakseen muistiinpanoistaan, mitä Kekkosen kanssa oli kirjaimellisesti puhuttu. – Siksi, hän jatkoi, - siis rintamalinjojen työntämiseksi pois, olisi luonnollista, että Ruotsi myöntäisi Neuvostoliitolle pohjoisessa läpikulkuoikeuden sotanäyttämölle Ruotsin rajan länsipuolelle, kuten tapahtui toisen maailmansodan aikana, kun Ruotsi myönsi vastaavan läpikulkuoikeuden Saksan joukoille.
- Toisin sanoen, Bakei kertasi savukettaan kiihkeästi imaisten, - jos Neuvostoliitto joutuisi sotaan lännen kanssa ja hyökkäisi silloin Pohjois-Norjaan ja Atlantille, Suomi ei asettuisi vastustamaan sen etenemistä.
- Näin Kekkonen on arvioinut, Anne Marie vahvisti.
Bakei katsoi Anne-Marieta silmiin. – Ei siis tulisi toista Raatteen tietä?
- Olen ymmärtänyt, Anne-Marie sanoi, - että Suomea kiinnostaa oman itsenäisyyden säilyttäminen niissä puitteissa jotka jäisivät. Sauve qui peut.
- Anteeksi ?
- Pelastukoon ken voi, Anne-Marie naurahti. – Paasikivi kuulemma viljelee tätä sanontaa.”

Näin siis Urho Kekkonen puhui aivan samaa kuin monet myöhemmät profeetat, että Suomen on parasta sallia venäläisille kauttakulkuoikeus ja pysyä siten varsinaisen sodan ulkopuolella.

Kekkonen oli ulkoministeri, pääministeri ja pitkäaikainen presidentti, mutta että Kekkonen oli myös kaukonäköinen profeetta, on minulle aivan uutta.

Näin tulee tapahtumaan, täsmälleen näin, kuten profeetta Kekkonen näki jo ennalta vuonna 1954. Onneksi Suomella on silloin sellainen poliittinen johto, joka ymmärtää toimia oikein alistumatta NATOn ja kotimaisten sotakiihkoilijoitten painostukseen.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        130
        5195
      2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        32
        3257
      3. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        16
        1847
      4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        22
        1810
      5. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        19
        1675
      6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        71
        1521
      7. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        11
        1385
      8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

        Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        11
        1306
      9. Haluisin suudella ja huokailla

        ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
        Ikävä
        16
        1287
      10. Miksi näin?

        Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
        Maailman menoa
        19
        1277
      Aihe