Naisten salaliittoa on lapsivarkaus

RamonaDzhugashvili

Samalla tavalla, jos oletetaan että mies alistaa naista, niin samalla tavalla kun nainen eroaa, niin hän alistaa lasta, koska lapsi tahtoo isää, eikä äiti anna lapselle isää.

Sellaista kohtaa laki ei ota huomioon.

Vastuu perheestä annetaan naiselle ja nainen on pyytteelinen (ollaan siellä missä on kivointa), ottaa kaiken itselleen.

Sossun tehtävä on valvoa tasaarvoa, mutta tätä ominaisuutta ei löydy.
Rikkoa ei ole rakentaa.

Vanhemmilla samalla tavalla kuin perheen suvulla on LUONNOLLISTA oikeutta lapsiin, jälkeläisiin.
Sossu ei ole edes naapuri.

Kansalaisen on opittava toimimaan itse, koska kuitenkin KAIKKI ON KIELLETTYÄ, niin pä kun näin on, niin kansalaisen on saatava edes olennaisin elämässä - ruoka, vaate, koti, perhe, vaikka rikkoisi lakia, jos laki ei ota huomioon tarpeeksi kansan tarvetta.

Laki palvelee paljonkin rikasta, mutta köyhällä ei ole edes valittamisen oikeutta. Siksi Robin Hood effekti on LUONNOLLISTA toimintaa. Sitä ei pidä hävetä.

Rainbow yhteiskunnassa on paljon erilaisuutta. Niin paljon että kirjalukua ei osata pitää, siksi pitää olla KANSALAISPALKKAA, joka tasapainottaa tilannetta, että sinulle iästä, rodusta, sukupuolesta ja yhteiskunta asemasta huolimatta annetaan perustuloa. Kansalaispalkka ei ole uutta taikaa, vaan perustarvetta. Tuskin ulkomaalainen olisi kyvykäs todistamaan virkatekijälle, että on tarpeessa ja kun ihmisiä on erittäin moninaisia ja kaikkea he eivät osaa tehdä samalla tavalla kuin esimerkiksi sinä tahdot, niinpä jokaisen turvattu perusturva on vettä janoiselle. Kun perusturva puuttuu, niin köyhän ja erilaisen ainoa ratkaisu on Robin Hood effekti, eikä siitä kaunaa pidetä. 2000 luku tykkää Kansalaispalkasta. Sitä pitää sovittaa muiden maiden kanssa EU, USA ym, jotta ulkopoliittisesti Suomella olisi rauhaa, ettei se ainoana vetäisi Kansalaispalkkaa. Hollanti jo kokeilee yhden kaupungin verran kansalaispalkkaa, mitä Yle Uutiset kertoi.

Muistutus vielä, että kaikki, mitä sossu tekee jo nyt lapselleni on Rikollista, koska he omaehtoisesti varastivat lapseni. Sama asia koskee vaimoani. Tuskin tieteellinen ihmisen järki ymmärtää tätä. Miten ymmärtää tässä sekasorrossa sen, mikä on olennaista. Näin voi miettiä kymmenen vuotta, mikä on oikein. Ihmisellä on kuitenkin sydän ja ajatella pitää sydämellä, eikä tieteen aivolla, muuten ei löydä ratkaisua.

Taiteilija opettaa valinnan vapautta, mikä ominaisuus puuttuu aika monesta työpaikasta. Se on sellainen ominaisuus, josta voi tulla jopa hulluksi, koska ei ole ketään kertomassa sinulle mikä on oikein. Sinun pitää itse oivaltaa mikä on oikein. Valinnan vapautta on olemassa ja sitä pitää harjoittaa. Taiteilija kantaa sisässään maailman tuskaa ja esittelee sen eksplisiittisesti taideteoksessa. Tästä kansan pitää olla kiitollinen, eikä ahdistella taiteilijaa. Taiteilja on kokeilija ja hän avartaa näköaloja, jotta uusia tapoja elää ja toimia syntyisi laajaalaisesti yhteiskuntaan.

Pahinta mitä on saattanut käydä on se, että taideammattia haluttaisin poistaa.

16

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RamonaDzhugashvili

      MORAALI on essentiaa. Suomi on ollut noin 200 vuotta tekninen maa. Kristinusko alkoi vaimeta 2000 vuodessa Jeesuksen syntymästä alkaen. Ehkä Jeesus teki tehtävänsä ja nyt kirkon on hyvää saadaa uutta taitoa uskoa muista uskonnoista. Esimerkiksi horoskooppi on ollut satoja vuosia keskeinen oppi Kristinuskossa, mutta nyt kukaan ei tunne alaa. Voisi palauttaa. Sen sijaan Länsi loi tekniikan, josta on tuleva seuraavien tuhansien vuosien aate. Aamen. Äly ja tunne kohtaavat, Tiede ja humaaninen uskontooppi.

      Valinnan vapautta kannattaa suhteuttaa siihen, mikä on oikein. Sen kertoo Moraali. Moraalilaki on ikuinen ja se on voimissaan jopa toisilla planeetoilla. Mitä on Moraalilaki: älä tapa, älä petä ym.

      Eli kun ei tiedä mitä tekisi, niin kannattaa pitää mielessä aina Rauhaa ja Rakkautta - pyrkiä siihen tilaan. Pahuus ei kannata. Äly on Egoa. Egolla ei pitkälle potkii, koska pahuus saa palkkaansa kun toiset ihmiset kärsivät egoistin toiminnasta. Paras tuomari on Luonto, Jumala. Niitä sääntöjä emme pysty hallitsemaan. Ihminen on pyhää, eikä kukaan voi olla hallitsija. Pitä nähdä toista ihmistä vapaana ja antaa hänelle Rakkauden avaimet eli tilaa olla itsenäinen, oma itse.

      Hyvä neuvo on, kun pyydetään, niin kannattaa antaa.
      Äly on erittäin pientä ja rajoittunutta, mutta tunne ei ole. Materia on paljon pienempi lukumäärältään kuin henki. Maapallo on materiaa, mutta kaikki sen ulkopuolella aina ylöspäin on henkeä. Ihminen janoaa henkeä ja se on normaalia.

      • RamonaDzhugashvili

        On olemassa naisten välinen aallonpituus, samalla tavalla kuin poliisien, lasten, vanhusten. Naiset ovat ryhmäpersoonia. He heittävät kaiken kunhan saavat kuulua joukkoon. Mies on sivusta katsoja. Siksi lasten suojelu on vaikea alaa. Lapset ovat miehen lapsia, eikä muilla ole sijaa määräillä. Pahasti ovat asiat kun oma akka pettää. Silloin koko naisten sosiaalinen piiri sulkeutuu puolustusasentoon. Mitä lie antiikkiaikaista mekanismia....

        Sossu on pahempi kuin suo, josta ei ole näkymiä. Kiinnostaa kuinka paljon vuosia voi mennä, ennen kuin sossutädit heräävät tai äiti herää siihen, mitä tekivät lapsen isäukkiikävälle. Sossuhan tappoi lapsen isää!!

        Veikkaan että 100 vuotta uutta aikaamme Vesimiestä on pieni aika, jotta nainen tuntisi vastuunsa. 1000 vuotta voi näyttää ensimmäiset alkeet siitä, että nainen sittenkin vähän on epäreilu miestä kohtaan. Parempi siis olla puuttumatta toisen perheisiin, varsinkin kun lapsi itkee ja tahtoo isää.

        Sairasta työtä sossu tekee. Millä ehdoilla perustelevat itselleen työtään? Pahin ihmisen uhka on moraalittomuus. Se lopettaa suhteet, valtiot, sivilisaatiot.


      • RamonaDzhugashvili

        Rainbow filosofiaan nojautuen voikin ajatella, että kun oma lapsi on varastettu, kun oma vaimo on varastettu, niin miehellä on yhtäläiset oikeudet toisten vaimoihin ja toisten lapsiin!!

        Tämä on uusi 2000 luvun sosialismi. Sosialismi on kannattava aate, joka leviää Globaaliksi. Se tarkoittaa kanssakäyvää ihmistä. Paljon ihmisiä ja paljon sosiota. Pitääkö silloin oppia jakaa vaimoja ja lapsia?

        Valinnan vapaus voikin suoda tilaisuuden neljän vaimon pitämiseen ja samalla tavalla neljän miehen pitämiseen, sillä biologista koranistiin todistivat että 3-4 lukuinen aviopuolisoluku on sopivin ihmiselle. Jos siis ei yksi puoliso, niin kolme lisää. Tulevaisuusko sallii valita? Sosiaalitoimisto kielsi lapseni, niin miten minun pitää ymmärtää asiaa?


      • RamonaDzhugashvili

        Naisen ei pidä tuntea häpeää, että on tyhmempi kuin mies. Naisen ja miehen älyn tasaarvo on niin kuin eläkeläisellä naisella ja nuorella lapsella. He ovat samalla älypituudella.

        Mutta naisen ei pidä potea älyvajetta, sillä elämässä kyse on paljon enemmästä. Nainen on tunteellinen ja siksi sen oppimistapa on eroaa keskivertomiehestä. Nainen ajattelee suurempialaisesti. Olennaista mitä tuloksia hän saa toiminnallaan. Toistaiseksi olen ollut yli vuoden perhettä. Päätöksen takan on voinut olla supo mies ja todennäköisesti näin on, mutta monikirjava naisjoukko on estänyt muutakin perheeni elämässä, että lapsi itkee yksinäisyyttään. Yksinäisyys on aikamme pommi. Ja te jaatte perintöä eteenpäin.


      • RamonaDzhugashvili

        Vaimo tuli raskaaksi omakotitalossa. Minä halusin lasta ja haluan edelleen, kunhan sosiaalitoimisto lakkaa vainoamasta minua, koska sehän on vailla syitä, se on valtion harrastamaa terroria maahanmuuttajaa, taiteiljaa, köyhää vastaan. Tuskin siitä, että ajaa polkupyörällä, koska sehän olisi naisen idiotismia. Jopa se auto, mitä minulla oli, niin sitäkin rikottiin tahallisesti - eihän köyhällä saa olla omaa autoa.

        Minä pidin metsästä ja muutimme metsään koska lapsilla on turvallista kasvaa siellä ja samassa vaimo tutustuu suomalaisuuteen. Metsä on pikakurssi suomalaisuuteen. Muutimme ensiksi Punkaharjulle, josta Savonlinnaan ja josta Helsinkiin ja josta Ähtäriin. Jokaisella paikkakunnalla toistui sama rasistinen asenne maahanmuuttoa kohtaan. En vieläkään ymmärrä syytä, miksi minua on erotettu lapsistani. Yhteensä on mennyt yli vuoden ajan eroa. Sosiaalitoimisto nukkuu. Mistä he saavat palkkaa? Ovatko he nationalisti Immosen palikoita?

        Ajoin polkupyörällä säässä kuin säässä - ja sehän kuuluu miehisyyteen - fyysinen haaste. En käy kuntosalilla, en osta 300 euron kuntokeskuslippua, jotta saan juosta paikalla tuijottaen seinää. Minä istun polkupyörän satulaan ja katselen Suomen kaunista luontoa: Punkaharjun sävähdyttäviä järviä, salpauselkiä talvella, tunnen talven vimman luissa ja ytimissä. Minä olen kotiisä, jolle on pakko tuulettua kotiaskarreista. Se kuuluu miehisyyteen. En polta tupakkaa, en juo alkoholia, olen kasvissyöjä. Mitä muuta tarvitsen. En roiku baareissa. Nautin perhe elämästä ja hoidan perhettäni. Mies tarvitsee fyysisen haasteen ja polkupyöräily on minulle sitä. Tätä on vaikeaa selittää sosiaalitoimistolle, joka on idiootti. Ihmiset jotka syövät lihaa, tekevät toimistotyötä valtiolle, eivätkä arvosta maapalloa, niin heidän ajattelusta ei kohtaa luomu ihmisen tavoitteita. Ruoka vaikuttaa ajatteluun, työ, korkeakoulutus. He eivät ole parempia, mutta erilaisia. On suoranaista tappoa kajota toisen perheeseen. Syy on siinä, että Suomi on liaan yhtenäinen nationalisti kun vertaa Eu:hun, siksi Suomi tarvitsee maalitauluja kuten perhestäni tehtiin. Sosiaalitoimisto on rikollinen. Ähtärissä kukaan ei koskaan pysäyttänyt minua ja kysynyt, millä asialla minä olin, mitä halusin, minne menen? Näin kuuluisi tehdä jos on huolissaan omasta paikkakunnasta, jos pitää siitä huoltaa. Näin kuuluu tehdä, jos on huolissaan toisesta ihmisestä, jopa maahanmuuttajasta, mutta näin kukaan ei tee. Yhtäkkiä perheeni kimpussa oli koko Etelä-Pohjanmaa. Miksi? Ihmisellä on suu, jotta puhua, selitellä. Ei pidä paikkaansa, että suomalainen on parempi kuin maahanmuuttaja.

        Ajelin koko talven polkupyörällä. Kesä meni Ähtärissä. Koskaan tapahtunut mitään, paitsi vaimon raskauden aikainen stressi. Stressia edesauttoivat paikalliset rasistit. Vaimo tutustuu helpommin ihmisiin kuin minä. Neuvolan jotkut tekijät olivat kivoja. Sain yhden taulutilauksen. Kiertelin ympäri Ähtäriä, koska minua kiinnostaa paikallishistoria. Maalasin tauluja samassa. Joskus meni rengas rikki. Jossakin kevää kohdin polkupyörä alkoi reistailla. Epäilin että jotkut tahot eivät haluneet minun ajavan polkupyörällä. Talvella vielä kun vaimolla aika kävi pitkäksi ja hän todellakin sai tarpeeksi hiljaisuudesta ja vaimo on muusikko vailla ystäviä, niin vaimo riidantui kanssani ja soitti poliisia. Hän syytti minua väkivallasta. En ollut väkivaltainen. Minä en lyö raskaana olevaa, enkä lyö ylipäätänsä ihmisiä. Vaimon mentaliteetti on fyysisempää koska etelän ihminen on fyysisempi kuin suomessa elävällä. Suomessa kuollaan koskemattomuuteen, välinpitämättömyyteen, siksi täällä on paljon mielenterveyssairauksia, joka on Tabu. Mielenterveyssairauksia paranetaan sosiaalisesti kanssakäymisenä, mutta ei pitämällä sisällään kaikkea, muuten voi syödä lääkkeitä koko elämänsä koskaan yritämättä päästä kuiville. Pihaan saapui poliisiauto ja ambulanssi. Taloon tuli kaksi poliisia, laiha ja mustatukkainen, joka käyttäytyi neuroottisesti ja oli hyökkäävä ja ajatuksissan nopeatempoinen eikä yhtään oikeudenmukainen, toinen sen sijaan rauhallinen, jämtti, iso otsainen, blondi ja hän nimenomaan selvitteli oikeudenmukaisemmin tilannetta. Minä istuin sohvalla koko ajan ja selitin asiani. Neuroottinen tummahiuksinen vaistoni mukaan, halusi jo viedä minua putkaan. Hän hermostui. Lopulta kun asioita selvitettiin, niin poliisi poistui, mutta mustatukkainen palasi takaisin ja kyseli vielä pari kysymystä. Suomen poliisilla on haastetta, varsinki maaseutu poliisilla, jotka eivät maailmaa nähneet - ja siksi pitää olla rauhallinen ja selitellä paljon, mitä ovat erilaiset kansallisuudet. Suomen poliisi tahtoo liian usein pakottaa erilaisia kansallisuuskai omaan tahtoonsa. Se on väärin. Rasismi kytee usein poliisin piirissä. Siksi kannatta puhua paljon.


      • RamonaDzhugashvili

        Poliisit poistuivat, vaimo oli ok ja yksinäisyys hälveni. Epäilin että rikotaanko minun polkupyörää tahallisesti. Rengas puhki, joku osa rikki... Parin kertaan kävelin 9 km matkaa. Huomasin, että matka ei ole pitkä. Kesällä uin Ähtärin keskusta järven osan ympäri. Uiminen oli polkupyöräilyn vastapainoksi todella tärkeätä. Kävellin ruokakassin kotiin siis 9 km matkaa. Paikallinen lyö hinnaksi maahanmuuttajalla. Kun laturi oli rikki, niin paikallinen sekatavarakauppias möi käytetyn laturin kalliimalla kuin uusi laturi. En enää ostanut häneltä. Kerran kävelin polkupyörä mukana metsää pitkin ja tulin todella ison villan tykö. Se oli jättirakennus suon laidalla. Kävelin pois eteenpäin.

        Kävin kaupunkin korkeaarvoisella virkatekijällä Karjalaisella tarjoamassa taidepalveluksiani: muotokuvia, luontokuvia ym. Kävin Akonniemellä etsimässä projekteja, mutta ei kiinnostusta sieltä suunnasta herunut, eikä edes hyvätahtoa vaan päinvastoin. Halusin taltioida paikallisia taiteeseen, harrastaa kirjoittamista, kuvittamista, jos saisi tukea. Halusin maalata paikallishistoriaa kirjaston kokoelmiin, seinämaalauksia turistikeskuksiin ja Ähtärissä on Zoo, uimahallihotelliravintolakeskus, golfratoja...Kukaan ei vastanut. Kerran joku huusi autosta paskaa. Suomessa on hyvä puoli, että sinua jätetään yksin, mutta sen toinen huono puoli on se, että sittenkin he tappavat sinua koska et ole kuten paikalliset.

        Kerran uitiin perheenä ja pari teinityttöä heitti kivellä raskaana olevaa vaimoa kohti. Minä en huomanut mitään, mutta kivi lensi pääni vierestä veteen. Tytöt ilkuilivat vatsalle ja vieraspaikkakuntalaisuudelle. Ähtärissä asui siihen aikaan afrikkalainen, japanilainen, venäläinen, virolainen, italialainen, kurdi tai arabi, englantilainen, jonka mahaa keisarileikattiin kanssa,...en tiedä mitä heille kuuluu nyt.

        Epäilen että Ähtärin supolaiset olisivat seuraneet perässäni Seinäjoelle ja jopa Etelä Suomeen. Talossa jossa sukuni asuu, on melkein jokaisesta polkupyörästä rikottu renkaita puhki. Tapasin paria todennäköistä kaveria ulkona katsomassa. Kyse voi olla ähtäriläisistä tai ei: pitkä, blondi, marsuviikset, laiha, isootsa, siviilivaatteet hillityt; toinen tummahiuksinen, tanakka, mustat vaatteet, silmäpussit, lyhyempi otsa. Suomi ei selitä syitä, mutta asioita tapahtuu. Näin ei kannata tehdä ihan kansainvälisestikin koska tulevaisuus on keskustelussa, jos ei tahdo toisten kärsivän. Kun haluaa että joku kärsii, niin sehän on epänormaalia. Kannattaa tarkistuttaa arvonsa kun tahtoo toisten kärsivän. Tulevaisuus on siis keskustelussa. Kukaan ei voi tietää mitä toinen ajattelee, koska ihmiset olettavat, että toiset tietävät, mitä hän ajattelee. Tämä on vanhentunut elämä. Nykyisin kannattaa puhua, jos haluaa menestyä elämässä. Rauha ja Rakkaus saavutetaan keskustelemalla, muuten voi tulla paljon väärinymmärryksiä. Kannattaa puhua niin paljon, että asiat selkiytyvät. Alussa voi olla vaikea puhua, mutta kannattaa harjoitella keskustelua aina.

        Ähtärissä saimme kutsun lasten suojeluun. Tulimme yhdessä. Vastassa olivat kaksi keskiikäistä naista. He eivät paljon puhuneet. Olivat hillittyjä. Minä en ollut koskaan ollut lasten suojelijoiden asioilla, enkä poliisin liiemmin. Mitään syitä ei todettu, mistään meidät ei syytetty. Pääsimme pois. Mutta kävi, että Seinäjoella meidät niistetiin. Millä asioilla kyseistä kaksi sossua olivat? Ähtärin kunnan johtaja olis silloin Jari Aalto.


      • ramonadzhugashvili

        lisäys. siis blondi poliisi halusi että otan reppuni pois selästä, mutta ei puhunt ja väänsi käteni


    • wautsiwauuu

      Huikea omaelämänkerta!

    • kaikkimuumitlaaksossa

      Miten tämä liittyy Kirkkonummeen? Kysyy tyhmä suomalainen nainen.

      • RamonaDzhugashvili

        Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ja Nina Fagerholm käräjänotaari istuvat siellä. Tarina jatkuu. Sorry kirjoitusvirheni. Vaimokin asuu alueella.


    • RamonaDzhugashvili14

      Naisten salaliittoteoria tarkoittaa sitä, että "mies ei kuuluu perhen hoitoon". Etelä-Suomessa kotiisä on yleinen käytäntö, mutta pohjoisessa ja maaseudulla kotiisä on epänormaalia. Aavistin että joku vammainen suivaantuu minulle. Olimme erittäin iloisia, että pääsimme Ähtäristä. Ähtäri on kuuluisa metsäkorpeena, metsästysmaina, minne Turusta tultiin jahtiin. Ähtärissä on kaunista, mutta sotilaskasarmi pilaa maisemia. Seinäjoella taas on tietynlaista yrittäjyyttä, mutta Seinäjoki on erittäin epäoikeudenmukainen, eikä yrittäjyys juuri samasta syystä, tee oikeutusta asua Seinäjoella. Etelä-Pohjanmaalainen on puukkojunkkari vailla ymmärrystä. Seinäjoella asuu pahuus. Se on heimokaupunki. Mielenkiitoista on se, että Seinäjoella ei ole omia järviä vaan kaksi tekoallasta ja kolmatta kaivetaan teollisuuskylän taakse. Eka järvi on mutamustaa ja erittäin matala mutta laajalle levittäytyvä haisevavetinen ja toinen erittäin kirkas ja extrasyvää kiveen hakattu lapsille vaarallinen. Seinäjoki etsii rahaa mineraaleista, kuten koko Pohjoinen, veikkaan.

      Epäilen että vaimoni väsyi paikkakuntaan ja minuun. En ymmärrä asiaa, mutta olen "perheellisempi" luonnostaan kuin vaimoni, joka on ulospäinsuuntautunut. Vaimo ehkä sopii selkäni takana sosiaaliviranomaisten kanssa ja häippäisi pois kaverin avustuksella. Kerron vielä mitä sosiaalitoimisto ei tehnyt saadakseen meidät yhteen, olimmehan nuori pariskunta. (ja olen mies)

      • RamonesDzhugashvili

        Itä-Helsingin vuokra-asunnon omistajat, keskiikäiset kotkalaiset vihjaisivat, että olisivat häätämässä meidät pois. Meillä oli pieni lapsi. Päätimme että muuttaisimme maaseudulle. Löysimme omakotitalon Punkaharjusta. Itä-Helsingin sosiaalitoimisto alkoi muutenkin tyriä pahasti toimeentulotukipäätöksiä. En silloin osanut yhdistää virheitä, että joku raha jää antamatta tai joudumme juoksemaan lisäselvitysten perässä supolaisten toimintaan. Meillä oli ongelmia Malmin Maahanmuuttokeskuksessa rekisteröimisen yhteydessä. Meitä taklattiin syittä. Kassamiestekijä oli erittäin julmaa: nuori vaaleatukkainen, vältti katsekontaktia, tekaistun asiallinen, rasisti. Emme ymmärtäneet mistä on kyse. Palasimme monesti toimistoon. Myöhemmin aloin pitää Maahanmuuttotoimistoa ensimmäisenä tahona, josta perheeni vainot alkoivat. Onko Bruun poliisi sama vaaleantukkainen henkilö?

        Eeva Frilander Kotkalainen valtuutettu oli kaakeleiden perässä kuin mikä. Ainoa asia mitä häntä huolitti. Nainen vailla tunteita, täysego, päälleajaja. Sen mies Pertti Paavilainen nimensä perusteella voi tajuta mistä tehty. He painoivat perheeni niin alas, vaikka meillä oli lapsi. Jos perhe haluaa tapella niin kuin nyrkein ja itse asiaosaiset, niin voin tulla. Vanhoille tapeteille maalasimme kuvia. Ja kysyimme lupaa heti muutettuamme, että voimmeko maalata seiniä. Frilander myönsi. Kun muutimme, kotkalaiset halusivat liimata meidän varoillamme täyden kympin uudet tapetit. Meillä ele rahaa ja kerroin että tapetoin itse. Vanhat tapetit olivat keltaiset ja haalistuneita, vanhat kuin mitkä. Valitsin uusia Prisman alesta, jotka tyylisesti sopivat vanhoihin ja vielä kysyin Paavilaisen mielipidettä tapettien sävyistä ennakkoon. Tapetoin siis itse. Koko ajan kotkalaiset hengittivät kimpuun ja alkoivat lusmuilla koska Frilander on kaupungin valtuutettu, eikä sellaisella mammutille vittuilla. Liiamasin koko yön ja pariskunta liukui aamulla asuntoon. He alkoivat kirkua ovenpielestä kuin tilauksesta. Paavilainen kirkui tapetteja ja Frilander kaakeleita. Minä huusin takaisin. Se tuntui hyvältä. Huutaa perkelet hiljaiseksi. Huomasin että perkelet alistuivat. Mielenkiintoista on ihmisen mieli, koska toiset eivät ymmärrä ennen kuin lyö heitä tai tekee pahaa. Ihmiset toivovat, odottavat, että asiat muuttuvat, kuten esimerkiksi poliittisessa päätöksen teossa että ihmiset osaavat ottaa vastuuta, mutta eivät toiset osaa ajatella itsenäisesti yhtään. Aika paljon jopa ansioituneiden poliitikoiden ajattelu on väärää, epäoikeudenmukaista, väkivaltaista, tekopyhää. Yksi poliitikko ihminen ei todellakaan osaa ajatella oikein, mutta he tekevät niin paljon melua, tuhoa! Luovutin asunnon avaimet ja lähdin. Paineen ja uhkauksien alla työskentely näkyy suoraan työn tuloksissa alalla kuin allalla. Rahalla rakkautta ei osta.


    • RamonesDzhugashvili

      Punkaharjulla oli kivaa. Sydän lepäsi tovin kunnolla, mutta puolisolle paikka oli vähemmän kivaa. Lapsemme kasvoi talven ja kesän hyvässä ympäristössä onnellisena, iloisena. Parasta aikaa. Punkaharjulla on salpausselkiä, jotka jatkuvat ja kiemurtelevat. Joskus näkymät ovat henkeä salpaavat ja alueella on paaaljon vettä. Uimarannat ovat hiekkaisia ja männyt tuulen muokkaamia. Talo oli yli sata vuotta vanha iso puujätti. Asuimme veden ympäröiminä metsässä. Tätä toivoimme kokevamme. Polttopuita oli ja kauppa oli noin 8 km päässä. Sitä ennen piti ajaa tuulisia teitä pitkin läpi historiallisen poliittisen päätöksen teon ja residenssin keskusta, jossa talvellakin riitti kansainvälisyyttä hyvässä mielessä, eikä vain salaisia agentteja. Punkaharju on erittäin pieni kunta ja sitä johti päälle kolmekymppinen kaveri. Alueen ainoa mustaaukko oli iso tehdas keskustassa. Paikallisjunalla pääsi Savonlinnaan ja Joensuuhun. Retretissa on maailman taidetta esillä, mihin taviksille näyttely oli kiellettyä, muuten samanlainen lamoja poteva kylä kuin muut. Ukosauna oli vanhaa mallia, mustaa nokeinen ja historiallinen. Hirsitaloon oli rakennettu uusi vessa, muuten näky oli antiikinen. Vanha navetta alkoi rakoilla seinissä. Mitä teimme siellä? Luimme kirjoja, kasvatimme lasta, teimme taidetta ja suunnittelimme tulevaa.

      Talon pääuuni oli raskas ja vanha eikä lämmittänyt kunnolla. Talon nukkumahuoneessa oli pieni ja tehokas uunipelastaja, että makuuhuone oli lämmin. Käperryimme peitteiden alle koko perhe ja keskutelimme paljon, luimme kirjoja ja opiskelimme suomen kieltä. Lapsi oli onnellinen kuin mikä, niin olin minäkin. Lapsi osasi jo silloin laittaa puuta takkaan, hän auttoi kaikessa kodin askarreissa, ruuan laittossa, siivouksessa ym. Kun lumi laskeutui maahan ja aamulla tulimme pihaan, niin lapsi alkoi pelätä, koska ei ole koskaan lunta nähnyt. Se oli eka talvi. Pelottavaa oli se, että valkoista oli maassa, puissa, talossa ja jopa taivaan pilveissä. Eilen sitä ei ollut, mutta tänään oli. Mitä on tapahtunut?

      Vanha sänky oli iso riittävä. Yöllä joku vain nakersi sitä. Tunsin että jalkaani pitkin ryömii joku. Hätkähdin ja pomppasin pystyyn. Hiiri putosi lattialle ja sai aivotärähdyksen. Patjassa eli hiiri.

      Talvi on pitkä ja pimeä. Punkaharjun ihmiset ovat valoisampia kuin Länsi-Suomen. Itä on pimeä mutta mieleltään lämpimämpää. Tuttavia tuli enemmän. Talvella oli myrskyjä ja katon peltti alkoi venyä. Paikkasin paloja. Vanha koivu kaatui toisen päälle ja jäi pystyyn. Kiipesin sahan kanssa ja laikkasin pari oksaa ja puu rysähti alas. Puun rungosta veistin hahmoja ja osan pilkoin polttopuuksi. Naapurissa oli kanssakeskustelijoita, nuoria ja vanhoja, lisäksi kaupunkilaisia. Kirjastossa oli hyvä valikoima, mutta kirjastolaki ehkä tiukin mitä on tavanut. Yksi kopio maksaa 1 euro ja tietokone on tiukasti aikasäädetty ja joskus ei saa puhua yhtään ja lainata. Pelkäsivät varkauksia. Kunnassa oli hyvä kahvila ja kylällä yksi vaatekauppa toppa asu mummo muotia a'la Citymarket style ja syvempää. Kuitenkin käsityöläisä on paljon kukin omissa oloissaan. Työttömyysaikani loppui ja minua hätisteltiin jonnekin. Paikkakunnalla ei ollut mitään tarjota. Ähtärissäkin jossa on kuusi tuhatta asukasta on vain 5 vapaata työpaikkaa, josta varmaan neljä tekaistuja, niin kuin keramiikkatyöpajamyymälä, jossa Mol.fi:n kautta yritetty työllistyminen osoittautui vain omistajan kikkailuksi. Kevättä kohti anoin kahteen opiskelupaikkaan: hierojaksi ja Savonlinnan lähistöön eräoppaaksi, joista pääsin viimeiseen kahden muun taiteilijan joukkoon. Puolen oppilaista oli taiteilijoita muualta Suomesta. Ja vielä valtio aliarvostaa taiteilijoiden ammattia!!

      Naapurissa Punkaharjulla asui tuntematon ihminen, jolla iso keltainen puutalo. Kuulemma olisi yrittänyt kylään edellisen asukkaan ihmetyksekseen. Epäilen naapuria yhdeksi ulkomaalaiseksi, jolla on keltainen puutalo myös Helsingissä ja valtion vartiointi tukena, jos vain toimeentuulotukini leikkuu, mitä Punkaharjun sos.toimisto teki, johtui myös toisilta tahoilta. Jokaisella paikkakunnalla on omat salansa. Kaksi ukkinaapuria olivat kuin vihaiset kuolevat rakit. Molemmat haukkuivat suoraan jokaista askelta. He ovat alueen viisaat vanhukset. Ehäpä alueella on vanha kätkö, jota koirat puolustivat. Kesää kohdin ekan kerran kylvin maata ja kasvatin. En ole koskaan tätä kokeillut. Nyt olen myyty. Ihmetyttää että miten ihmeessä siemenestä kasvaa kokonainen kasvi!? Ja se kasvaa ja kasvaa! Lapsi ihmetteli kanssa ja auttoi kaikessa. Siksi maaseudun lapset ovat voimakkaita ja onnellisia pitkään. Tilasin Maatiaisesta punajuuria, herneita, papuja, salaattia, kyssäkaalia, lehtikaalia ja tattaria, joka kavoi todella hyvin. Olin kiinnostunut luontolääkinnästä. Luimme talvella kirjoja, jotta osaisi hoitaa itse itseään. Löysin sellaisen kasvin, jota kuulemma amerikan intiaanit olivat käyttäneet lääkinässä. Siitä kasvoi isolehtinen. Lehtiä kuivattiin ja poltettiin tupakkana. Kokeilin uutta. Kasvi ei ole laissa kielletty.

    • RamonesDzhugashvili

      Maultaan sen on pehmeämpää kuin tupakka ja aidompaa. Tupakassa on jotakin teollista, kun tässä sitä ei ollut. Kasvilla ei ollut mitään huumaavaa vaikutusta. Kuten sanoin, minä en polta. Suomalaisittain se tarkoittaa sitä, kun tyhmät mielet haluavat kinastella, että henkilö joka ei polta, niin hän ei ole koskaan edes tupakkaa nähnyt. Minä olen tupakkaa nähnyt, mutta en polta sitä.

      Tapasin virastotalossa sosiaalityöntekijää, joka tuli aina Savonlinnasta käymään. Puhuimme yleisiä. Ajattelen nyt, että oli kyseinen ämmä sittenkin lasten asioinnilla. Meille leikattiin 40% prosenttia toimeentulosta. Talvi oli vielä kesken. Samaan aikaan kaivoon ilmestyi lumen sulattuaan bakteereja, joista vaimo sai mahaväänteitä. Tilattiin kaivoputsausta. Keskellä talvea putket jäätyivät ja jouduin myös käsivoimin tuomaan vettä kaivosta. Iso talo vaatii paljon ihmisiä, jotta elämä säilyy. Ymmärrän miksi talot ovat pienet. Joskus 1800 luvulla ilmestyi suurtalous koneistumisen myötä. Talossa oli vissiin rikasta elämää ennen vanhaan, paljon lapsia. Myöhäiskevällä tuli sukua kylään ja yksinäisyyden taakka lievittyi. Miksi sukupolvet elävät erillään? Ydiperheet erillään? Miksi lapset kasvatetaan lasten tarhoissa? Sehän on ihmisyyden tappoa! Punkaharjulla opiskelimme ensimmäisten riitojen käyntiä. Metsässä sai huutaa, mitä kaupungissa ei. Ken sanoo, että perhe ilman riitoja on ainoa oikea, niin hän on tyhmä. Riitoja on sitä varten, että niitä ratkotaan ja ihmiset kertovat mielipiteensä pois.

      Punkaharjulla ollessaan polkupyöräilin Kuopioon ja Savonlinnaan. Ähtärissä ollessani ajoin Jyväskylään ja Vaasaan. Joskus toin uusia tavaroita, mitä paikkakunnalta ei ollut. Joskus annoin aikaa vaimolle. Joskus muissa asioissa.

      Omat vihannekset ovat parhaat. Niissä tuntee kuinka vahva on aito luomu itsetehty vihannes. Niissä on sinun oma panoksesi, huolenpitosi. Niiden makua ei voita mikään. Huomasin pian, että jopa pienestä maatilkusta saa paljon hedelmää. Eli periaatteessa, yhden kerran viljelyn jälkeen, sain tuntuman siihen, mistä ruoka ilmestyy kauppoihin ja mikä on sen hinta. Nyt tuntuma alkaa ruostumaan. Onkohan vaimoni ehdokas vielä näköpiirissä siellä?

      Raapin kaksi kaarna palaa käsitöitä varten, mutta naapuri melkein kuoli siihen, sillä ne olivat hänen puitaan.

      Punkaharjun postimies oli ainoa ihminen, joka tarjosi minulle kyytiä kotiin. Kukaan muu ei tehnyt niin koko aikamme. Nautin erityisesti aamupakkasesta kun saan ajaa kaupunkiin kun aurinko paistaa ja maa on lumisen autio. Ei ole paljon ihmisiä, tuuli puhaltaa ja vaatteet pakkasen peitossa. Ilma on puhdas, raikas ja että perhe odottaa kotona.

      • RamonezDzhugashvili

        Minulla on sama polkypyörä lukion ajasta, ruostumatonta kepeää terästä. Kahteen polkupyörälaukkuun mahtuu paljon kauppaostoksia kun pakkaa hyvin. Osan pakata hyvin ja se on ehto sille, että kulkeutuu kotiin ehjänä. Sitä oppii kuin tekee, niin kuin reen täyttäminen, ettei mikään matkalla putoaa. Ajaminen ei ollut ongelma vaan pelastus, mutta ihmisten katseet vähän ennakkoluulottivat. Lopulta en jaksanut välittää. En hypinyt silmille tahallaan, mutta en peitellyt kuka olen. Pakkasin rauhassa ja lähdin paluumatkalle. Suomessa on paljon hulluja, joten hyvin pärjäsi, mutta Suomessa on uusi aika ja hullut ajaa autolla, joten piti vähän sittenkin olla varovainen. Suoraa valitusta ei tullut, edes kaupungin taholta, mutta matkaani seurasi vihreä pakettiauto. Panin sen merkille ja löysin sille selityksen myöhemmin, että supohan se siellä taas ajattelee, että tappaako nyt tai myöhemmin. Onneksi pääsin aina kotiin.

        Savonlinna on aika kolkko paikka. Siellä tuulee ja minnekään ei pääsee pakoon. Siellä on muutamia henkeviä rakennuksia ja paikkoja, mutta kaupunki on kuin hiusnuoralla riippuva, tiivis ja keinotekoinen. En ole tottunut. Taidettani ei haluttu siellä. Punkaharjulla en hakenut apurahaa, koska kukaan ei antaisi. Savonlinnassa oli samaa, vaikka paikkakunnalla on kuvataidelukio, joka oli uhanalainen jossakin vaiheessa. Lukio on ehkäpä vapaamielisin paikka kaupungissa. Talvella ajoin polkupyörällä ja kesällä kävelin Savonlinnaan metsää pitkin. Kun kävelee, niin kokemus ympäristöstä näyttäytyy todella erilaiselta ja ihminen ajattelee eri tavoin kuin suoraa asvalttitietä ajaessaan. Ei ihme että nykyihmisellä on täysi suunnan vaistokato. Ihmiset kadottavat oikean ja vasemman. He eksyvät kaupungin samoilla kaduilla. Tämä on hätämerkki ihmisyydelle. Ennen vanhaan karttoja ei ollut ja ihminen tiesi tasan tarkan mistä pitää kulkea ja missä on mikä. Se on sisäänrakennettua. Lisäksi ihmiset matkustivat todella paljon. He kulkivat jalan aina Lappiin asti. Nykyisin kun ihmisiä on paljon, niin matkustusta halutaan rajoittaa. Se on epäreilua, sillä ihmisen vietti on uteliaisuus. Toivon että tiheästi asutetut seudut kaupungista kyliin harjoittaisivat luomu arkkitehtuuria ja luontoa. Siitä vain voittaa.

        Ajoin polkupyörällä tietä pitkin ja tuli ilta. Autoliikenne yltyi ja minulta puuttui ajovalo. Poikkesin bensa asemalle ja ostin pienen lyhdyn, jonne asensin kynttilän. Vaikka valo ei valaisut tietä, niin liikenne huomasi valopilkun. Savonlinnassa on yksi hyvää vapaamielinen galleria. Museo on tiukempi hinnaltaan ja muuten. Kaupungin läpi rakennettiin moottoritie, joka hipoi lähi r-kioskia. Ihmiset ovat aika maalaisia, jopa kaupungissa. Toppaasu on ykkönen ja karvahattu.

        Muutimme metsäkouluun vaikka sain tietää viime tingassa, että pääsisin myös hierojakouluun, mitä vaimo ei kannustanut, vaikka minusta on kivaa hieroa toisia. Ihmisen tuntua ja anatomian taitoa. Metsäkoulussa olin noin kolmesta päivästä viikkoon, jonka jälkeen opiskelu katkesi. Syynä on Jouko Turunen. Netistä ei löydä sillä nimellä opettajavastaava, mutta kyse on ehkäpä veteraanisadistista ja juoposta. Muutimme koulun opettajarivitaloon, mutta kun tunnit alkoivat, niin helvetti oli irti. Vaimo ei kestänyt ja lähti. Minä jäin yksin ja erosin. Meni kuukausi ennen kuin pakkasin kamat ja muutin Self Pelican Storagiin, joka on muuten ehkä Usan firma. Haista paska, Joukko! - terveiseni. Ryhmässä oli yksi lahjakas muusikko Nuuska Muikkunen, toinen äitimäinen lämmin designeri Helsingistä maapaossa ja minä epäonnistunut taiteilija, jolle maaseutu alkoi tympiä pahasti. Ryhmässä oli lisäksi yksi epäonnistuja, yksi kapinallinen ja yksi tyttö Oulusta viaton kielokki, mutta tiukka sellainen. Opisketiin sieniä ja vauhti oli koulumaista. Ihmettelin pitkästä aikaa, että olenko tyhmä kun en pysy kärryllä edes alakoulun tasolla. Koulussa oli paljon invalidi opiskelijoita. En osanut opiskella ohjauksessa, tulin hulluksi, jo koulutuntien odottamisesta ja paskaluokassa istumisesta, puhumattakaan Jouko Turusen huudosta ja käskyläisyydestä. Miehellä on ongelmia kun armeijassa on sellaisia hintteja kuin minä ja kaksi muuta taiteilijaa. Ähtärin kasarmi todensi asiaa, että militantyt eivät kestä mustaihoista Mannerheimia. Ruokalassa ei ollut edes kasvisruokaa. Savonlinna sai jäädä.


    • Anonyymi

      Ahkeruus ennen kaikkea

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe