Hawking: Jorden kommer med stor säkerhet go under.

kysynva

Den brittiske fysikern Stephen Hawking har ett tråkigt besked till mänskigheten-des framtid är hotad. tämä kirjotus oli tänpäivän Aftonpladetissa.

Saisiko tästä kommenttia Bussmanilta ja Alexsilta.

37

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ##Den brittiske fysikern Stephen Hawking har ett tråkigt besked till mänskigheten - des framtid är hotad - tämä kirjotus oli tänpäivän Aftonpladetissa.##
      ---
      Stephen Hawking:
      Mänskligheten hotas av en rad saker som vi själva är orsaken till och är därför på väg att göra "självmål".
      Det sade den brittiske fysikern Stephen Hawking under en föreläsning om svarta hål nyligen, skriver BBC News. Enligt Hawking utgörs de största hoten av kärnvapenkrig, den globala uppvärmningen samt genetiskt förändrade virus. --

      Suunnilleen näin:
      Ihmiskunta uhkaa monta asiaa, joihin me itse olemme syypäitä, ja olemme siksi tekemässä "maalia omaan maaliin". (jalkapallo termi) - varoitti britannialainen fyysikko Stephen Hawking luennoidessaan äskettäin "mustista aukkoista", kirjoittaa BBC News. Hawking mukaan ihmiskuntaa uhkaavat suurimmat uhat ovat ydinsodan uhka, ilmaston lämpeneminen ja geneettisesti muuttuvat virukset.
      ----

      No, hän tuskin tarkoittaa että kaikki elämä tuhoutuisi maan päällä..
      Mutta mielestäni hän puhuu asiaa - maailman suurin uhka on todellakin ihminen ja kaikki se pahuus mitä me saamme aikaan .. atomipommit ja maailman saastuminen - josta rämä maailmanlaajuinen lämpötilan nousu selvästikin johtuu. (Voi vain todeta että jos meitä ihmisiä ei olisi niin paljolta pahuudelta olisi maailma säästynyt)..

      Eikä noita muitakaan Hawkingin määrittelemiä uhkia voi laskea pois - virukset muuttuvat kaiken aikaa ja ovat siten vaarallisempia kuin esimerkiksi bakteerit (Vaikka antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit voivat nekin olla erittäin vaarallisia) ..

      Muutosta tarvittaisiin .. nähtäväksi jää kuinka kaikki nämä maailman laajuiset neuvottelut eri asioista onnistuvat käytännössä .. kovin suuria toiveita ei mielestäni voi elätellä..

      alex

    • madam-and-pete

      Käsittääkseni Hawking on ateisti. Hän ei ota huomioon Jumalan mahdollisuuksia. Siksi hän ei voi ennustaa loppujen lopuksi mitään. Sen sijaan Raamatusta tiedämme VARMASTI, että Jumala tulee polttamaan maapallon noin 1000 vuoden kuluttua.

      Biblia (1776) Niin myös ne taivaat ja maa, jotka nyt ovat, hänen sanansa kautta säästetään tulen varaksi tuomiopäivään asti, jona jumalattomat ihmiset kadotetaan.

      • En ymmärrä mitä kaiken maailman teistit täälä sekaantuu tieteelliseen keskusteluun, mihin niilä ei ole mitään annettavaa, koska niiten koko elämä on mennyt "pyhien"kirjojen tankkaamiseen. Uusi testamentti; kin valmistui(?) vuonna 367 kopion kopion kopiona eri kirjoituksista missä kopioiat ovat lisännet omia mielikuvia Miten se ja se pitäisi ymmärtää?. Otetaan Esimerkki : 20 ihmistä seisoo rivissä, ensimäinen lausuu kekipitkän lauseen takana (No 2)olevalle tämä taas lausuu kuulemansa no3 j. ne. Kuin viimeisen ja ensimäisen lauseita verrataan niisä on eroa kui yölä ja päivällä, mitä tästä voi päätellä? Alkuperäinen (vuona 367 ilm.) raamattu on yhtä wanhojen tarinoiden silli salaattia. Onneksi olen A-luokan teisti, nimittäin ateisti jolla ei ole tarvetta uskoa mihinkään yliluonnolliseen. Raamattu ei Todista Mitään, se on vaan wanha kirja. Tiede noja todistettavin ja toistetaviin kokeisiin ja havaintoihin. PS:on kyllä uskovaisia joille tiede Ei ole vierasta, esim. Belgialainen Abbé Lemaitre, pappi, joka oli Big-Bang, in edeltäjä, ja 100 muita, mutta ne tuupavat jäädä fundamentalistien jalkoihin. Kiitos sanan vuorosta. 🤔


      • MILLÄ tavoin raamattu todistaa Varmasti? Rivi sanoja, mitkä on ihmisen kirjoittamia Ei ole todiste. Anna Yksi(1) todistus, mikä ei viittaa ramatuun,( se on kehäpäätelmä) siis tosiasian minkä voi tarkistaa ,niin minusta tulee heti uskovainen. Mutta asiat sikseen, en usko että uskovaisen kanssa voi keskustella asiallisesti universumin synnystä ja kehityksestä, teisti alkaa heti viitaamaan siihen ja sihen kirjaanse ja se ja se luku, mikä siis ei ole todistus, muuten Jobin kirjassa tulee hyvi esille "jumalan"rakastettavus.


      • pyhpyh25611
        Alderbarn kirjoitti:

        En ymmärrä mitä kaiken maailman teistit täälä sekaantuu tieteelliseen keskusteluun, mihin niilä ei ole mitään annettavaa, koska niiten koko elämä on mennyt "pyhien"kirjojen tankkaamiseen. Uusi testamentti; kin valmistui(?) vuonna 367 kopion kopion kopiona eri kirjoituksista missä kopioiat ovat lisännet omia mielikuvia Miten se ja se pitäisi ymmärtää?. Otetaan Esimerkki : 20 ihmistä seisoo rivissä, ensimäinen lausuu kekipitkän lauseen takana (No 2)olevalle tämä taas lausuu kuulemansa no3 j. ne. Kuin viimeisen ja ensimäisen lauseita verrataan niisä on eroa kui yölä ja päivällä, mitä tästä voi päätellä? Alkuperäinen (vuona 367 ilm.) raamattu on yhtä wanhojen tarinoiden silli salaattia. Onneksi olen A-luokan teisti, nimittäin ateisti jolla ei ole tarvetta uskoa mihinkään yliluonnolliseen. Raamattu ei Todista Mitään, se on vaan wanha kirja. Tiede noja todistettavin ja toistetaviin kokeisiin ja havaintoihin. PS:on kyllä uskovaisia joille tiede Ei ole vierasta, esim. Belgialainen Abbé Lemaitre, pappi, joka oli Big-Bang, in edeltäjä, ja 100 muita, mutta ne tuupavat jäädä fundamentalistien jalkoihin. Kiitos sanan vuorosta. 🤔

        Puhut ihan puhdasta paskaa.


    • Asia löytyy eilisestä Hesarin tiedeuutisesta ensimmäisellä kotimaisella:

      http://www.hs.fi/ilta/19012016/a1453176157386

      >>> Ihmiskuntaa kun uhkaa tuho enemmin tai myöhemmin, hän sanoo. >>

      Olen samaa mieltä ja asia ei sinänsä muuta maailmankaikkeudessa yhtään mitään.

      Meihin voi törmätä asteroidi yms ja mikäli se ei tuhoa täältä elämää viimeistä mikrobia myöten, niin evoluutio tuottaa tänne jälleen uutta elämää, voi olla että entistä mielenkiintoisempaa ja se elämä ei tule ihmistä kaipaamaan.

      MInä en ole huolissani siitä, että ihminen lajina lakkaisi olemasta tällä planeetalla tai jopa koko maailmankaikkeudessa, sillä minusta elämä itsessään on hienoa, ei yksittäinen laji.

      >> Hawkingin mukaan mahdollisia tuhon aiheuttajia voivat olla esimerkiksi ydinsota, ilmaston lämpeneminen tai geneettisesti muokatut virukset. >>

      Ydinsotaa en oikein enää pidä mahdollisena, koska sen sodan aloittaja kansakuntana ja maana ja sen kansalaiset, sekä vaikkapa makeaan elämään tottuneet vallanpitäjät katoaisivat samalla hyvin tuskallisesti täältä itseaiheuttamansa katastrofin kautta.

      Mutta sitten ydinaseet voivat aiheuttaa väärissä käsissä jonkin kauhean joukkotuhon tai niiden räpeltämisestä aiheutuva onnettomuus. Mutta että joku maa aloittaisi ydinaseilla maailmanlaajuisen ydinsodan, niin se mahdollisuus on häviävän pieni, vaikka näitä aseita on myös hullujen käsissä, kuten Pohjois-Korean. Ei sen maan vallanpitäjät halua luopua etuoikeutetusta elämästään jonkin pommin käyttämisen seurauksena.

      >>> ”Vaikka planeettamme tuhon todennäköisyys voi olla nyt melko vähäinen, todennäköisyys kasvaa ajan myötä ja varmaa tuhosta tulee tuhannen tai kymmenentuhannen vuoden kuluessa”, Hawking arvioi. >>>

      Tietenkin. Jokainen päivä on hyvin pitkä vaikkapa virusten ja bakteerien elämää ja evoluutiota ajatellen.

      Nytkin olemme aivan kynnyksellä siinä, että bakteerien evoluutio tekee antibiooteista hyödyttömiä, niin se palauttaisi meidät kuolleisuudessa satoja vuosia taaksepäin.

      Jopa täällä ihmisiä alkaisia kuolla täysin naurettaviin haavoihin ja tulehduksiin, jos antibiootit menetettäisiin.

      Jos antibiootit menetetään, joudumme luopumaan melkein kaikista kirurgisista leikkauksista, eli ilman antibiootteja niissä olisi niin suuri kuolemanriski jälkitulehdusten kautta, että niitä ei olisi enää järkevää tehdä.

      Itse pitäisin ihmiskunnan kannalta antibioottien menettämistä huomattavasti konkreettisempana vaarana kuin ydinsotaa, koska ihmisten kanssa voi kuitenkin neuvotella ja aina voi koettaa sopia pahankin riidan, mutta bakteerien kanssa ei neuvotella, vaan ne kyllä jyräävät meidät auttamatta, jos antibiootit menetetään.

      Toisaalta antibioottien muuttuminen hyödyttömiksi karsisi ihmiskuntaa niin raskaalla kädellä, että se voisi helpottaa Maapallon kestävyysvajetta pitkäksi aikaa, mutta toisaalta se romahduttaisi jopa kokonaisia maita, etenkin köyhissä osissa.

      Mutta onneksi meillä on jo tiede, koska yksikään jumala ei tulisi apuun, mutta tiede menetelmiensä kautta kyllä taatusti keksisi jotain ja nytkin voin paljastaa, että meillä saattaa olla yksi uusi väylä pitää bakteerit kurissa, vaikka antibiootit menetettäisiin ja se liittyy bakteerien erääseen määrättyyn kykyyn, jonka olemme juuri havainneet ja se liittyy biologiseen evoluutioon, jonka lakien alaisia myös bakteerit ovat.

      >>> Pessimistiksi Hawking ei kuitenkaan suostu itseään kutsumaan.

      Hän kun uskoo, että vaikka kehitystä ei voi pysäyttää, voi ihmiskunta kuitenkin oppia havaitsemaan vaaranpaikat ajoissa. >>>

      Juuri näin. Ihmiskunta on toivottavasti oppinut menneisyydestään jotain ja se on ollut kovaa sekä tuskallista oppia.

      Siksi historia ja sen tunteminen tulee olemaan ihmiskunnan selviytymisen kannalta olennainen asia, että emme taas tekisi samoja virheitä kuin olemme tehneet menneisyydessä.

      Historia kertoo senkin, että meidän on pakko selviytyä itseksemme, koska jumalat pettävät aina.

      • Koska teillä heräsi kiinnostus nyt antibioottiresistenssin bakteerin nujertamiskonsteista, niin paljastetaan nyt muutama.

        Tärkeimpiä antibiootteja on penisilliini. Sen molekyylin keskellä ryhmänä on β-laktaamirengas. Bakteeri iskee kiinni tuohon, eli se pyrkii hajottamaan sen ja jos se kykenee siihen, se tekee penisilliinistä vaarattoman itselleen, eli resistenssi on syntynyt.

        Joillakin bakteereilla on kyky kehittää β-laktamaasientsyymiä. Beetalaktamaasi on eräiden bakteerien tuottama entsyymi, joka pilkkoo beetalaktaamirenkaan.

        Tämän takia tehdään "antibiootticocktaileja", jossa tämä huomioidaan, eli ne pistävät pois pelistä tuon kyvyn tuottaa β-laktamaasientsyymiä. Tähänkin bakteerit ovat jo keksineet uusia jippoja, joten meidän pitää olla vielä ovelampia.

        Beetalaktamaasin tuotanto on bakteerille valtava evolutiivinen ponnistus, joten se häviää jos bakteeri ei joudu kohtaaman antibioottia muutamiin vuosiin.

        Eli meidän pitää alkaa kierrättämään antibiootteja ja osa niistä tulee laittaa totaaliseen käyttökieltoon vaikkapa 10 vuoden ajaksi ja sitten jonkin muun vaikuttavan molekyylin antibiootit laitetaan käyttökieltoon, kunnes ne taas vapautetaan käyttöön, kun bakteerit ovat menettäneet kyseisen entsyymin tuottamiseen kehittyneen kyvyn.

        Sitten tässä resistenssissä on sellainen mekanismi, että bakteeri altistuu jollekin toiselle uhalle, kun se onnistuu kehittämään itselleen resistenssin jotain vastaan.

        Jos käytetään penisilliiniä, niin bakteeri pistää kaikki käytettävät resurssit beetalaktamaasin tuotantoon, eli aloitamme hoidon antibiootilla A ja kun sitä on käytetty vähän aikaa, kuuri muuttuukin antibiootiksi B, joten kun bakteeri käy siilipuolustukseen kaikilla resursseilla oikealta tulevaa hyökkäystä vastaan, vasen sivu jää ilman puolustusta ja siihen me iskemme sitten kaikin voimin, kun bakteeri ei kykene ryhmittämään joukkojaan uudelleen riittävän nopeasti.

        Kemoterapia toimii syövän lisäksi bakteereihin erittäin hyvin, mutta sen sivuvaikutusten takia sitä käytetään lähinnä syövän hoitoon.

        Kemoterapiaa vastaan bakteerit ovat lähes aseettomia.

        Uusin löytö on virukset. Me voimme valjastaa määrättyjä viruksia käyttöömme bakteereja vastaan, sillä virukset ja bakteerit kilpailevat keskenään, ja bakteriofagit ovat viruksia, jotka loisivat bakteereissa ja tuhoavat niitä.

        Bakteriofagit kuitenkin vaativat vielä paljon tutkimusta, sillä ihmisen oma elimistöpuolustusjärjestelmä hyökkää hanakasti niiden kimppuun, joten ne pitäisi jotenkin saada naamioitua niin, että ne saisivat rauhassa mätkiä bakteeriarmeijat kumoon, eikä oma puolustuksemme kävisi niiden kimppuun kuin vasta sitten, kun bakteerit on nujerrettu.

        Mutta edelleen paras ja voimakkain ase on hygienia, sillä yksikään bakteeri ei voi kehittää vastustuskykyä etanolia eikä saippuaa vastaan.


      • utelia

        Kysyisin mikä on ammattisi?


      • BM: "Ydinsotaa en oikein enää pidä mahdollisena, koska sen sodan aloittaja kansakuntana ja maana ja sen kansalaiset, sekä vaikkapa makeaan elämään tottuneet vallanpitäjät katoaisivat samalla hyvin tuskallisesti täältä itseaiheuttamansa katastrofin kautta."

        Minusta ydinsota, vaikka olisi lyhytkin, on todennäköinen. Siksi paha eliitti menee PIILOON maan uumeniin. HERÄÄ SUOMI!

        https://www.google.fi/#q=deep underground bases

        VIDEOT

        https://www.youtube.com/results?search_query=deep underground bases


      • näinseonvainon
        utelia kirjoitti:

        Kysyisin mikä on ammattisi?

        Eihän busman voi vastata mikä on hänen ammatti, kun hänellä ei ole mitään ammattia jos olisi eihän hänellä olisi aikaa viettää täällä aikaansa eläkeläisten kanssa.
        Hän kopioi nuo kirjoituksensa muilta joilla on tieto ja koulutus noista asioista.


      • yurki1000js kirjoitti:

        BM: "Ydinsotaa en oikein enää pidä mahdollisena, koska sen sodan aloittaja kansakuntana ja maana ja sen kansalaiset, sekä vaikkapa makeaan elämään tottuneet vallanpitäjät katoaisivat samalla hyvin tuskallisesti täältä itseaiheuttamansa katastrofin kautta."

        Minusta ydinsota, vaikka olisi lyhytkin, on todennäköinen. Siksi paha eliitti menee PIILOON maan uumeniin. HERÄÄ SUOMI!

        https://www.google.fi/#q=deep underground bases

        VIDEOT

        https://www.youtube.com/results?search_query=deep underground bases

        >>> Minusta ydinsota, vaikka olisi lyhytkin, on todennäköinen. Siksi paha eliitti menee PIILOON maan uumeniin. HERÄÄ SUOMI! >>

        No siellähän on sitten pahan eliitin helppo tehdä omaisuuksia maan alla vaikka loppuelämänsä tai ikuisuus, kun planeetan pinta on muuttunut asumiskelvottomaksi.

        Mutta sitten keksitään salaliitto ja tehdään photoshopilla kuvia yurkille ja muille hölmöille, jossa sinne maan alle on kopioitu vaikkapa Bahama ja Havaiji, jossa eliitti voi maan alla olla aivan autenttisissa olosuhteissa ja nauttia elämästään, eikös niin?

        Sinne on kopioitu myös Pariisi ja Rooma, ihan kokonaan ja jokaisen viinibaarin ja shamppanjabaarin osalta, jossa eliitti voi käyskennellä kuin olisivat oikeasti Pariisissa tai Roomassa ja elää täysin samanlaista elämää kuin maan päälläkin olisi voinut elää, jos ydinsota ei olisi tehnyt siitä mahdotonta.

        Oikeastaan eliitti suunnittelee ydinsotaa, koska heillä on maan alla jo luksuselämä valmiiksi tehtynä ja se koko mahtava elämä maan alla odottaa heitä vain yhden ydinsodan päässä.

        Osa meistä rupuporukasta on siellä jo tekemässä vaatetehtaissa halpoja lumppuja ihmisille, jotka salaiset maanalaiset tehtaat tietenkin tämä eliitti omistaa ja ne ihmiset ovat olleet siellä jo vangittuina orjatehtaisiin vuosikymmeniä ja he ovat heti valmiina aloittamaan rahan tekemisen eliitille, kunhan ydinsota on saatu aikaan.

        Sitten sinne maan alle on tietenkin pakko ottaa myös meitä rupuporukkaa, että tämä salainen eliitti voisi myydä meille hirveällä voitolla niitä maan alla salaisiisa tehtaissa tuotettuja halpoja lumppuja.

        Tai sitten siellä maan alla on jo rakennettuna salaisia rahantekokoneita, joilla eliitti tekee ja painaa itselleen rahaa, niin sitten tietenkään meitä köyhiä ei sielä kaivata edes työvoimaksi.

        Joten HERÄÄ YURKI! Kaikki on valmista, vain napin painaja puuttuu ja sitten eliitin IHANA ELÄMÄ maan ALLA voi ALKAA!

        Mutta sitten se suurin salaisuus.

        TÄMÄ Rikas ELIITTI on tehnyt jo toisten avaruusrotujen kanssa SOPIMUKSEN siitä, että he saavat halvalla teknologian, joka YHDEN minuutin aikana salaisilla avaruussäteillä puhdistaa maan PÄÄLTÄ kaiken ydinsaasteen ja maan PINTA on taas eliitille ASUMISKELPOINEN ja sitten ELIITTI voi jatkaa elämäänsä maan päällä kuin ennenkin, ILMAN KÖYHIÄ!!


      • utelia kirjoitti:

        Kysyisin mikä on ammattisi?

        >>> Kysyisin mikä on ammattisi? >>

        Taloudesta löytyy humanistista ja lääketieteellistä osaamista tarpeeksi.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Minusta ydinsota, vaikka olisi lyhytkin, on todennäköinen. Siksi paha eliitti menee PIILOON maan uumeniin. HERÄÄ SUOMI! >>

        No siellähän on sitten pahan eliitin helppo tehdä omaisuuksia maan alla vaikka loppuelämänsä tai ikuisuus, kun planeetan pinta on muuttunut asumiskelvottomaksi.

        Mutta sitten keksitään salaliitto ja tehdään photoshopilla kuvia yurkille ja muille hölmöille, jossa sinne maan alle on kopioitu vaikkapa Bahama ja Havaiji, jossa eliitti voi maan alla olla aivan autenttisissa olosuhteissa ja nauttia elämästään, eikös niin?

        Sinne on kopioitu myös Pariisi ja Rooma, ihan kokonaan ja jokaisen viinibaarin ja shamppanjabaarin osalta, jossa eliitti voi käyskennellä kuin olisivat oikeasti Pariisissa tai Roomassa ja elää täysin samanlaista elämää kuin maan päälläkin olisi voinut elää, jos ydinsota ei olisi tehnyt siitä mahdotonta.

        Oikeastaan eliitti suunnittelee ydinsotaa, koska heillä on maan alla jo luksuselämä valmiiksi tehtynä ja se koko mahtava elämä maan alla odottaa heitä vain yhden ydinsodan päässä.

        Osa meistä rupuporukasta on siellä jo tekemässä vaatetehtaissa halpoja lumppuja ihmisille, jotka salaiset maanalaiset tehtaat tietenkin tämä eliitti omistaa ja ne ihmiset ovat olleet siellä jo vangittuina orjatehtaisiin vuosikymmeniä ja he ovat heti valmiina aloittamaan rahan tekemisen eliitille, kunhan ydinsota on saatu aikaan.

        Sitten sinne maan alle on tietenkin pakko ottaa myös meitä rupuporukkaa, että tämä salainen eliitti voisi myydä meille hirveällä voitolla niitä maan alla salaisiisa tehtaissa tuotettuja halpoja lumppuja.

        Tai sitten siellä maan alla on jo rakennettuna salaisia rahantekokoneita, joilla eliitti tekee ja painaa itselleen rahaa, niin sitten tietenkään meitä köyhiä ei sielä kaivata edes työvoimaksi.

        Joten HERÄÄ YURKI! Kaikki on valmista, vain napin painaja puuttuu ja sitten eliitin IHANA ELÄMÄ maan ALLA voi ALKAA!

        Mutta sitten se suurin salaisuus.

        TÄMÄ Rikas ELIITTI on tehnyt jo toisten avaruusrotujen kanssa SOPIMUKSEN siitä, että he saavat halvalla teknologian, joka YHDEN minuutin aikana salaisilla avaruussäteillä puhdistaa maan PÄÄLTÄ kaiken ydinsaasteen ja maan PINTA on taas eliitille ASUMISKELPOINEN ja sitten ELIITTI voi jatkaa elämäänsä maan päällä kuin ennenkin, ILMAN KÖYHIÄ!!

        BM. Kyse on henkimaailman asioista. Niihin ei evoluutio kykene :D

        https://www.youtube.com/watch?v=i6efxaviopI


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Kysyisin mikä on ammattisi? >>

        Taloudesta löytyy humanistista ja lääketieteellistä osaamista tarpeeksi.

        BM. Humanismi on kapinaa Luojaa vastaan, koska humanisti korottaa itsensä Luojansa yläpuolelle. Hmm... Mikä sen Luciferin synti olikaan?


      • Exap
        bushmanni kirjoitti:

        Koska teillä heräsi kiinnostus nyt antibioottiresistenssin bakteerin nujertamiskonsteista, niin paljastetaan nyt muutama.

        Tärkeimpiä antibiootteja on penisilliini. Sen molekyylin keskellä ryhmänä on β-laktaamirengas. Bakteeri iskee kiinni tuohon, eli se pyrkii hajottamaan sen ja jos se kykenee siihen, se tekee penisilliinistä vaarattoman itselleen, eli resistenssi on syntynyt.

        Joillakin bakteereilla on kyky kehittää β-laktamaasientsyymiä. Beetalaktamaasi on eräiden bakteerien tuottama entsyymi, joka pilkkoo beetalaktaamirenkaan.

        Tämän takia tehdään "antibiootticocktaileja", jossa tämä huomioidaan, eli ne pistävät pois pelistä tuon kyvyn tuottaa β-laktamaasientsyymiä. Tähänkin bakteerit ovat jo keksineet uusia jippoja, joten meidän pitää olla vielä ovelampia.

        Beetalaktamaasin tuotanto on bakteerille valtava evolutiivinen ponnistus, joten se häviää jos bakteeri ei joudu kohtaaman antibioottia muutamiin vuosiin.

        Eli meidän pitää alkaa kierrättämään antibiootteja ja osa niistä tulee laittaa totaaliseen käyttökieltoon vaikkapa 10 vuoden ajaksi ja sitten jonkin muun vaikuttavan molekyylin antibiootit laitetaan käyttökieltoon, kunnes ne taas vapautetaan käyttöön, kun bakteerit ovat menettäneet kyseisen entsyymin tuottamiseen kehittyneen kyvyn.

        Sitten tässä resistenssissä on sellainen mekanismi, että bakteeri altistuu jollekin toiselle uhalle, kun se onnistuu kehittämään itselleen resistenssin jotain vastaan.

        Jos käytetään penisilliiniä, niin bakteeri pistää kaikki käytettävät resurssit beetalaktamaasin tuotantoon, eli aloitamme hoidon antibiootilla A ja kun sitä on käytetty vähän aikaa, kuuri muuttuukin antibiootiksi B, joten kun bakteeri käy siilipuolustukseen kaikilla resursseilla oikealta tulevaa hyökkäystä vastaan, vasen sivu jää ilman puolustusta ja siihen me iskemme sitten kaikin voimin, kun bakteeri ei kykene ryhmittämään joukkojaan uudelleen riittävän nopeasti.

        Kemoterapia toimii syövän lisäksi bakteereihin erittäin hyvin, mutta sen sivuvaikutusten takia sitä käytetään lähinnä syövän hoitoon.

        Kemoterapiaa vastaan bakteerit ovat lähes aseettomia.

        Uusin löytö on virukset. Me voimme valjastaa määrättyjä viruksia käyttöömme bakteereja vastaan, sillä virukset ja bakteerit kilpailevat keskenään, ja bakteriofagit ovat viruksia, jotka loisivat bakteereissa ja tuhoavat niitä.

        Bakteriofagit kuitenkin vaativat vielä paljon tutkimusta, sillä ihmisen oma elimistöpuolustusjärjestelmä hyökkää hanakasti niiden kimppuun, joten ne pitäisi jotenkin saada naamioitua niin, että ne saisivat rauhassa mätkiä bakteeriarmeijat kumoon, eikä oma puolustuksemme kävisi niiden kimppuun kuin vasta sitten, kun bakteerit on nujerrettu.

        Mutta edelleen paras ja voimakkain ase on hygienia, sillä yksikään bakteeri ei voi kehittää vastustuskykyä etanolia eikä saippuaa vastaan.

        "Mutta edelleen paras ja voimakkain ase on hygienia, sillä yksikään bakteeri ei voi kehittää vastustuskykyä etanolia eikä saippuaa vastaan."
        Eikä hopeaa vastaan. Mutta yksi ongelma lisää tähän soppaan on se, että ihminen itse on systemaattisesti heikentänyt omaa immuunijärjestelmäänsä - ja vanhemmat jotka pyrkivät kasvattamaan lapsensa ylihygieenisessä ympäristössä, tekevät lapselleen karhunpalveluksen... kolmansissa maissa antibioottien ja etenkin halpojen kopioiden laaja myynti varmnistaa kyllä sen, että kuvaamaasi antibioottien kiertoa ei tule tapahtumaan maailmanlaajuisesti. Näin ollen, varsinkin yhä kasvavan ihmisten liikkuvuuden vuoksi antibioottien teho tullaan kyllä luultavasti menettämään, ja resistenttejä kantoja siirtyy alueelta toiselle mahdollisista rajoituksista huolimatta.


      • Exap kirjoitti:

        "Mutta edelleen paras ja voimakkain ase on hygienia, sillä yksikään bakteeri ei voi kehittää vastustuskykyä etanolia eikä saippuaa vastaan."
        Eikä hopeaa vastaan. Mutta yksi ongelma lisää tähän soppaan on se, että ihminen itse on systemaattisesti heikentänyt omaa immuunijärjestelmäänsä - ja vanhemmat jotka pyrkivät kasvattamaan lapsensa ylihygieenisessä ympäristössä, tekevät lapselleen karhunpalveluksen... kolmansissa maissa antibioottien ja etenkin halpojen kopioiden laaja myynti varmnistaa kyllä sen, että kuvaamaasi antibioottien kiertoa ei tule tapahtumaan maailmanlaajuisesti. Näin ollen, varsinkin yhä kasvavan ihmisten liikkuvuuden vuoksi antibioottien teho tullaan kyllä luultavasti menettämään, ja resistenttejä kantoja siirtyy alueelta toiselle mahdollisista rajoituksista huolimatta.

        >> Eikä hopeaa vastaan. >>

        Aivan oikein! Ja tästä oli jokin aika sitten tiedeuutinenkin:

        http://www.hs.fi/tiede/a1430705104952

        Myös kuparista, messingistä tai pronssista tehdyt ovenkahvat yms toimivat luontaisina antibiootteina, sillä Cu2 -ioni on myrkkyä bakteereille.

        >>> Mutta yksi ongelma lisää tähän soppaan on se, että ihminen itse on systemaattisesti heikentänyt omaa immuunijärjestelmäänsä - ja vanhemmat jotka pyrkivät kasvattamaan lapsensa ylihygieenisessä ympäristössä, tekevät lapselleen karhunpalveluksen >>

        Kyllä. Tämä on aivan oikea ongelma ja esim. teholtaan sairaalakäyttöön tarkoitettuja desinfiointiaineita ei tulisi missään tapauksessa käyttää vessojen ja kotikeittiöiden puhdistusaineina.

        Käsidesi riittää flunssan aikaan, mutta muuten kodin pintojen käsittelyyn riittää aivan tavallinen saippuallinen pesuaine.

        >>> kolmansissa maissa antibioottien ja etenkin halpojen kopioiden laaja myynti varmnistaa kyllä sen, että kuvaamaasi antibioottien kiertoa ei tule tapahtumaan maailmanlaajuisesti. >>

        Kyllä. Ja kotimaassakin on ongelmia siinä, että osa ihmisistä lopettaa antibioottikuurin siinä vaiheessa, kun kokee tervehtyneensä, että ei vain söisi antibioottia turhaan.

        Esim. Intiassa voit mennä paikalliseen apteekkiin ja ostaa vaikkapa vain kaksi tablettia erittäin laajakirjoista antibioottia (esim. tigesykliini) ilman reseptiä ja napata ne itse diagnosoimaasi huonoon oloon ja näin olemme luoneet kävelevän mrsa-pommin, joka levittää vastuskykyisiä bakteereita ympäristöönsä.

        Erittäin huono ratkaisu ja juuri tuollainen antibioottien käyttäminen lisää vastuskykyisten bakteerien syntymisen mahdollisuutta huomattavasti.

        Antibiootteja ei saisi käyttää turhaan ja esim. virustautien hoitoon, mutta jos lääkäri määrää sinulle kuurin, se on syötävä ohjeen mukaan viimeiseen tablettiin asti.

        Parasta olisi, jos pääsisimme ns. suunnattuun hoitoon, eli jokaisen antiobioottikuurin päätöksen alle saataisiin viljelyllä tulos siitä, että mille bakteerille potilas on altistunut, mutta viljelyn kautta saadut tulokset tulevat vielä niin hitaasti, että se ei ole mahdollista useinkaan. Näin pääsisimme eroon laajakirjoisista antibiooteista ja niiden käyttämisestä, jos sille ei olisi todellista tarvetta.


    • pyhpyh

      Maailma loppuu juuri sillä tavalla kuin Raamattu asiasta sanoo. Kaikki muu on pötypuhetta. Piste.

      • Mikä "maailma" ? Kun näistä asioista tulee puhe pitäisi jokaiselle olla selvä mitä maailmalla ja sen lopulla tarkoitetaan. Siksi kysynkin: Mitä sinä tarkoitat sillä että maailma "loppuu" .. ?

        alex


      • >>> Maailma loppuu juuri sillä tavalla kuin Raamattu asiasta sanoo. >>

        Jos yksi asia on varma, niin se, että tuollainen väite on pötyä.

        Maailma ei tule loppumaan yhdenkään uskonnon kuvailemalla tavalla ja siihen on loistavat ja loogiset perusteet.

        Otetaanpa käsittelyyn kristinusko.

        Ilmestyskirja on kirjoitettu noin vuonna 96 jaa. (haarukka 70-100).

        Sen ajan ihmiset pitivät lohikäärmeitä todellisina, samoin kuin puhuvia aaseja ja puhuvia käärmeitä. Ihmiset myös uskoivat, että tuolla pilvien päällä tai takana oli toinen maailma, jossa henget asuivat ja jossa asui ilmeisesti myös jumala tai jumalat.

        "Lääketiede" tai ajatus siitä, että mistä ihmisen terveys tai sairastuminen johtuu, oli rakennettu oppiin neljästä oletetusta ruumiinnesteestä, joita olivat keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Ilmestyskirjan kirjoittamisen ajankohtaan ihmisen terveyttä hoidettiin tasapainottamalla keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Perusnesteiden oikea tasapaino, eukrasia, merkitsi terveyttä, kun taas niiden epätasapaino, dyskrasia, oli syynä sairauksien syntyyn.

        Kun Ilmestyskirja kirjoitettiin, niin sen ajan lääketieteellisen ajattelutavan mukaan ruumiin nesteet koostuivat eri määristä lämmintä ja kosteaa verta, kylmää ja kosteaa limaa, lämmintä ja kuivaa keltaista sappea sekä kylmää ja kuivaa mustaa sappea.

        Esimerkiksi vallitseva tuuli vaikutti näiden ihmisessä olevien nesteiden tasapainoon ja sitä kautta ihmisen terveyteen. Tuuli saattoi muuttaa lämmintä verta kylmäksi vereksi ja lämmintä limaa kylmäksi limaksi, jolloin ihminen sairastui.

        Raamatun mukaan myös synti aiheuttaa sairastumista ja kun oikein kovasti rukoilee ja valelee potilasta öljyllä, niin sitten parannutaan.

        Kuvitelkaas, että tällaisen tiedollisen tason aikana on kirjoitettu mm. Ilmestyskirja, niin enpä löysi edes senttiä vetoa sen puolesta, että edes yksi sen kirjan kuvailemista tapahtumista tapahtuisi.

        Muutenkin voisi tietenkin kysyä, että miksi ihmeessä nämä kaikki lukuisat jumalat jakoivat suurta viisauttaan aikana, jolloin asuimme savimajoissa ja emme tienneet asioista yhtään mitään ja yksikään jumala ei ole kyennyt kertomaan meille tuolloin edes yhtä lausetta, joka olisi tieteen menetelmin pääteltävissä tosiasiksi tänä päivänä.

        Minulle se kertoo jumalista jotain ja sinulle ehkä jotain muuta.


      • pyhpyh

        Valheesi eivät hetkauta. Maailma loppu kuten Raamattu sanoo, eikä sinun vänkäyksesi sitä muuksi muuta.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Maailma loppuu juuri sillä tavalla kuin Raamattu asiasta sanoo. >>

        Jos yksi asia on varma, niin se, että tuollainen väite on pötyä.

        Maailma ei tule loppumaan yhdenkään uskonnon kuvailemalla tavalla ja siihen on loistavat ja loogiset perusteet.

        Otetaanpa käsittelyyn kristinusko.

        Ilmestyskirja on kirjoitettu noin vuonna 96 jaa. (haarukka 70-100).

        Sen ajan ihmiset pitivät lohikäärmeitä todellisina, samoin kuin puhuvia aaseja ja puhuvia käärmeitä. Ihmiset myös uskoivat, että tuolla pilvien päällä tai takana oli toinen maailma, jossa henget asuivat ja jossa asui ilmeisesti myös jumala tai jumalat.

        "Lääketiede" tai ajatus siitä, että mistä ihmisen terveys tai sairastuminen johtuu, oli rakennettu oppiin neljästä oletetusta ruumiinnesteestä, joita olivat keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Ilmestyskirjan kirjoittamisen ajankohtaan ihmisen terveyttä hoidettiin tasapainottamalla keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Perusnesteiden oikea tasapaino, eukrasia, merkitsi terveyttä, kun taas niiden epätasapaino, dyskrasia, oli syynä sairauksien syntyyn.

        Kun Ilmestyskirja kirjoitettiin, niin sen ajan lääketieteellisen ajattelutavan mukaan ruumiin nesteet koostuivat eri määristä lämmintä ja kosteaa verta, kylmää ja kosteaa limaa, lämmintä ja kuivaa keltaista sappea sekä kylmää ja kuivaa mustaa sappea.

        Esimerkiksi vallitseva tuuli vaikutti näiden ihmisessä olevien nesteiden tasapainoon ja sitä kautta ihmisen terveyteen. Tuuli saattoi muuttaa lämmintä verta kylmäksi vereksi ja lämmintä limaa kylmäksi limaksi, jolloin ihminen sairastui.

        Raamatun mukaan myös synti aiheuttaa sairastumista ja kun oikein kovasti rukoilee ja valelee potilasta öljyllä, niin sitten parannutaan.

        Kuvitelkaas, että tällaisen tiedollisen tason aikana on kirjoitettu mm. Ilmestyskirja, niin enpä löysi edes senttiä vetoa sen puolesta, että edes yksi sen kirjan kuvailemista tapahtumista tapahtuisi.

        Muutenkin voisi tietenkin kysyä, että miksi ihmeessä nämä kaikki lukuisat jumalat jakoivat suurta viisauttaan aikana, jolloin asuimme savimajoissa ja emme tienneet asioista yhtään mitään ja yksikään jumala ei ole kyennyt kertomaan meille tuolloin edes yhtä lausetta, joka olisi tieteen menetelmin pääteltävissä tosiasiksi tänä päivänä.

        Minulle se kertoo jumalista jotain ja sinulle ehkä jotain muuta.

        BM. Et ole lainkaan tieteellisesti orientoitunut henkilö.

        Ps. Tuhannenkahdennen kerran. Usko ei kuulu uskontoihin. Usko on ihan jotain muuta. Uskonto sitoo, mutta usko/Jeesus vapauttaa.

        http://latin-dictionary.net/definition/33235/religo-religare-religavi-religatus


      • pyhpyh kirjoitti:

        Valheesi eivät hetkauta. Maailma loppu kuten Raamattu sanoo, eikä sinun vänkäyksesi sitä muuksi muuta.

        >>> Valheesi eivät hetkauta. Maailma loppu kuten Raamattu sanoo, eikä sinun vänkäyksesi sitä muuksi muuta. >>

        Sieltähän tuli taas vakuuttavat perustelut!

        Onneksi, sillä sinä olet kristinuskon toivo ja tulevaisuus, ja sinun leveillä harteilla sekä perusteltujen vastauksiesi varassa on jumalasi tulevaisuus.

        Mutta todellisuudessa yksikään uskonto ei kerro meille mitään todellista, vaan ne ovat oppimattomien ja taikauskoisten varhaisten ihmisten kansanperinnettä ja proosaa.

        Raamattu ei ole tieteellisen tutkimuksen mukaan mitään muuta kuin seemiläisten satukirja. Paikoin hyvää proosaa, paikoin keskinkertaista ja paikoin surkeaa.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Valheesi eivät hetkauta. Maailma loppu kuten Raamattu sanoo, eikä sinun vänkäyksesi sitä muuksi muuta. >>

        Sieltähän tuli taas vakuuttavat perustelut!

        Onneksi, sillä sinä olet kristinuskon toivo ja tulevaisuus, ja sinun leveillä harteilla sekä perusteltujen vastauksiesi varassa on jumalasi tulevaisuus.

        Mutta todellisuudessa yksikään uskonto ei kerro meille mitään todellista, vaan ne ovat oppimattomien ja taikauskoisten varhaisten ihmisten kansanperinnettä ja proosaa.

        Raamattu ei ole tieteellisen tutkimuksen mukaan mitään muuta kuin seemiläisten satukirja. Paikoin hyvää proosaa, paikoin keskinkertaista ja paikoin surkeaa.

        BM. Sinua on informoitu. Turha on mennä Petskulle selittään, ettei kukaan kertonut sulle. Oikeastaan sut voisikin jo julistaa itsepetoskisan voittajaksi. Mestarin vyö, por favor :D

        http://www.proambelts.com/Conquest_Gold_Custom_Championship_Title_Belt_Hot_Dog_Eating_Contest_Champion_ProAmBelts.JPG


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Maailma loppuu juuri sillä tavalla kuin Raamattu asiasta sanoo. >>

        Jos yksi asia on varma, niin se, että tuollainen väite on pötyä.

        Maailma ei tule loppumaan yhdenkään uskonnon kuvailemalla tavalla ja siihen on loistavat ja loogiset perusteet.

        Otetaanpa käsittelyyn kristinusko.

        Ilmestyskirja on kirjoitettu noin vuonna 96 jaa. (haarukka 70-100).

        Sen ajan ihmiset pitivät lohikäärmeitä todellisina, samoin kuin puhuvia aaseja ja puhuvia käärmeitä. Ihmiset myös uskoivat, että tuolla pilvien päällä tai takana oli toinen maailma, jossa henget asuivat ja jossa asui ilmeisesti myös jumala tai jumalat.

        "Lääketiede" tai ajatus siitä, että mistä ihmisen terveys tai sairastuminen johtuu, oli rakennettu oppiin neljästä oletetusta ruumiinnesteestä, joita olivat keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Ilmestyskirjan kirjoittamisen ajankohtaan ihmisen terveyttä hoidettiin tasapainottamalla keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Perusnesteiden oikea tasapaino, eukrasia, merkitsi terveyttä, kun taas niiden epätasapaino, dyskrasia, oli syynä sairauksien syntyyn.

        Kun Ilmestyskirja kirjoitettiin, niin sen ajan lääketieteellisen ajattelutavan mukaan ruumiin nesteet koostuivat eri määristä lämmintä ja kosteaa verta, kylmää ja kosteaa limaa, lämmintä ja kuivaa keltaista sappea sekä kylmää ja kuivaa mustaa sappea.

        Esimerkiksi vallitseva tuuli vaikutti näiden ihmisessä olevien nesteiden tasapainoon ja sitä kautta ihmisen terveyteen. Tuuli saattoi muuttaa lämmintä verta kylmäksi vereksi ja lämmintä limaa kylmäksi limaksi, jolloin ihminen sairastui.

        Raamatun mukaan myös synti aiheuttaa sairastumista ja kun oikein kovasti rukoilee ja valelee potilasta öljyllä, niin sitten parannutaan.

        Kuvitelkaas, että tällaisen tiedollisen tason aikana on kirjoitettu mm. Ilmestyskirja, niin enpä löysi edes senttiä vetoa sen puolesta, että edes yksi sen kirjan kuvailemista tapahtumista tapahtuisi.

        Muutenkin voisi tietenkin kysyä, että miksi ihmeessä nämä kaikki lukuisat jumalat jakoivat suurta viisauttaan aikana, jolloin asuimme savimajoissa ja emme tienneet asioista yhtään mitään ja yksikään jumala ei ole kyennyt kertomaan meille tuolloin edes yhtä lausetta, joka olisi tieteen menetelmin pääteltävissä tosiasiksi tänä päivänä.

        Minulle se kertoo jumalista jotain ja sinulle ehkä jotain muuta.

        Bushmanni: ##Minulle se kertoo jumalista jotain ja sinulle ehkä jotain muuta.##

        Unohdit siis taas Jumalan - ja puhut tapasi mukaan vain jumalista ... ja unohdit jopa sen että kukaan palstalaisista ei usko jumaliin .. Koskahan tajuat tämän? että ei ole mitään mieltä kirjoitella pitkiä juttuja jumalista joihin ei kukaan edes usko ..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Bushmanni: ##Minulle se kertoo jumalista jotain ja sinulle ehkä jotain muuta.##

        Unohdit siis taas Jumalan - ja puhut tapasi mukaan vain jumalista ... ja unohdit jopa sen että kukaan palstalaisista ei usko jumaliin .. Koskahan tajuat tämän? että ei ole mitään mieltä kirjoitella pitkiä juttuja jumalista joihin ei kukaan edes usko ..

        alex

        >>> Unohdit siis taas Jumalan >>

        En suinkaan! Kyllä minä aina muista sinunkin jumalasi. Samoin varhaisten kreikkalaistan, norjalaisten, hindun jne.

        MInä olen vain rehellinen ja minä puhun jumalista niin kauan kuin ne raukat eivät uskalla tulla esiin piiloistaan ja kertoa reilusti meille, että kuka heistä on se Jumala, joka nyt sitten on se oikein versio jumalista ja kaikkien tuhansien jumalien pomo.

        >>> ja unohdit jopa sen että kukaan palstalaisista ei usko jumaliin >>

        Niin. Tekin kaikki olette jo lähes ateisteja ja uskotte enää vain yhteen jumalaan tuhansista, kuka se nyt sitten onkin ja siinä on vain yhden jumalan ero minuun.

        Ette te tietenkään usko jumaliin, vaan siihen omaan jumalaanne, mutta kun maailmassa on satoja jumalia, joihin miljoonat ihmiset uskovat, joten siksi minä puhun jumalista, kun minä en halua erotella teitä vuohiin ja lampaisiin, vaan kaikki eri jumaliin uskovat olette minulle samalla viivalla.

        Eli minä en pidä sinun jumalaasi yhtään sen kummempana tai todempana kuin jonkin toisen uskonnon jumalan kannattajaa, joita täällä riittää.

        Eli jos minä alkaisin tässä nyt kirjoitella isolla sinun Jumalastasi niin sitten jonkin toisen Jumalan kannattaja saattaisi pahoittaa mielensä, että minä en noteeraa hänen jumalaansa, niin siksi minä niputan aivan jokaisen jumalan samaan nippuun, niin kenellekään ei tule paha mieli, paitsi Alexille, joka ei halua että jonkin toisen ihmisen jumalaa pidettäisiin jumalana tai yhtään minään.

        Mutta minä en ole ronkeli, niin minulle kaikki jumalat ovat samalla viivalla ja joko yhtä totta tai yhtä epätotta.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Maailma loppuu juuri sillä tavalla kuin Raamattu asiasta sanoo. >>

        Jos yksi asia on varma, niin se, että tuollainen väite on pötyä.

        Maailma ei tule loppumaan yhdenkään uskonnon kuvailemalla tavalla ja siihen on loistavat ja loogiset perusteet.

        Otetaanpa käsittelyyn kristinusko.

        Ilmestyskirja on kirjoitettu noin vuonna 96 jaa. (haarukka 70-100).

        Sen ajan ihmiset pitivät lohikäärmeitä todellisina, samoin kuin puhuvia aaseja ja puhuvia käärmeitä. Ihmiset myös uskoivat, että tuolla pilvien päällä tai takana oli toinen maailma, jossa henget asuivat ja jossa asui ilmeisesti myös jumala tai jumalat.

        "Lääketiede" tai ajatus siitä, että mistä ihmisen terveys tai sairastuminen johtuu, oli rakennettu oppiin neljästä oletetusta ruumiinnesteestä, joita olivat keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Ilmestyskirjan kirjoittamisen ajankohtaan ihmisen terveyttä hoidettiin tasapainottamalla keltainen sappi, musta sappi, veri ja lima.

        Perusnesteiden oikea tasapaino, eukrasia, merkitsi terveyttä, kun taas niiden epätasapaino, dyskrasia, oli syynä sairauksien syntyyn.

        Kun Ilmestyskirja kirjoitettiin, niin sen ajan lääketieteellisen ajattelutavan mukaan ruumiin nesteet koostuivat eri määristä lämmintä ja kosteaa verta, kylmää ja kosteaa limaa, lämmintä ja kuivaa keltaista sappea sekä kylmää ja kuivaa mustaa sappea.

        Esimerkiksi vallitseva tuuli vaikutti näiden ihmisessä olevien nesteiden tasapainoon ja sitä kautta ihmisen terveyteen. Tuuli saattoi muuttaa lämmintä verta kylmäksi vereksi ja lämmintä limaa kylmäksi limaksi, jolloin ihminen sairastui.

        Raamatun mukaan myös synti aiheuttaa sairastumista ja kun oikein kovasti rukoilee ja valelee potilasta öljyllä, niin sitten parannutaan.

        Kuvitelkaas, että tällaisen tiedollisen tason aikana on kirjoitettu mm. Ilmestyskirja, niin enpä löysi edes senttiä vetoa sen puolesta, että edes yksi sen kirjan kuvailemista tapahtumista tapahtuisi.

        Muutenkin voisi tietenkin kysyä, että miksi ihmeessä nämä kaikki lukuisat jumalat jakoivat suurta viisauttaan aikana, jolloin asuimme savimajoissa ja emme tienneet asioista yhtään mitään ja yksikään jumala ei ole kyennyt kertomaan meille tuolloin edes yhtä lausetta, joka olisi tieteen menetelmin pääteltävissä tosiasiksi tänä päivänä.

        Minulle se kertoo jumalista jotain ja sinulle ehkä jotain muuta.

        BM. Miten lohikäärme keksittiin, elleivät ihmiset nähneet niitä tai ellei tieto lohikäärmeistä ollut kulkenut perimätietona Nooan ajoista lähtien?

        https://www.google.fi/search?q=saint george dragon slayer&biw=1177&bih=871&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjF5_69lMbKAhWBWywKHWYeBVMQ_AUIBigB

        HUMAN & DINO

        https://www.youtube.com/results?search_query=human and dinosaur

        Lohikäärme/saatana on tämän maailman herra. Ei ole ihme, että jumalaton maailma palvoo sitä. Esim. Kiinassa juhlitaan lohikäärmeen vuotta.

        https://www.google.fi/search?q=chinese dragon&biw=1177&bih=871&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjMuoyfmMbKAhXLkCwKHRY6An0Q_AUIBigB

        Kysymyksiä ja vastauksia

        http://creation.com/dinosaur-questions-and-answers

        Muistakaamme. Eliitti valehtelee ja PIMITTÄÄ

        https://www.google.fi/#q=suppressed knowledge

        ...ja TYHMENTÄÄ.

        https://www.google.fi/#q=dumbing down population


      • yurki1000js kirjoitti:

        BM. Miten lohikäärme keksittiin, elleivät ihmiset nähneet niitä tai ellei tieto lohikäärmeistä ollut kulkenut perimätietona Nooan ajoista lähtien?

        https://www.google.fi/search?q=saint george dragon slayer&biw=1177&bih=871&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjF5_69lMbKAhWBWywKHWYeBVMQ_AUIBigB

        HUMAN & DINO

        https://www.youtube.com/results?search_query=human and dinosaur

        Lohikäärme/saatana on tämän maailman herra. Ei ole ihme, että jumalaton maailma palvoo sitä. Esim. Kiinassa juhlitaan lohikäärmeen vuotta.

        https://www.google.fi/search?q=chinese dragon&biw=1177&bih=871&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjMuoyfmMbKAhXLkCwKHRY6An0Q_AUIBigB

        Kysymyksiä ja vastauksia

        http://creation.com/dinosaur-questions-and-answers

        Muistakaamme. Eliitti valehtelee ja PIMITTÄÄ

        https://www.google.fi/#q=suppressed knowledge

        ...ja TYHMENTÄÄ.

        https://www.google.fi/#q=dumbing down population

        Ja nyt aikuinen mies kyselee, että miten lohikäärme keksittiin, elleivät ihmiset nähneet niitä?

        Eli yurki on sitä mieltä, että tontut, maahiset, hammaskeijut yms ovat myös todellisia, koska ihminen ei ole voinut keksiä hammaskeijua, ellei ole nähnyt sitä?

        Voisi kysyä, että miten tyhmä ihminen voi olla, aikuinen mies?

        Mitäpä jos menet käymään päiväkodissa seuraamassa hieman lasten leikkejä, niin voit keksiä, että miten lohikäärme on keksitty.

        Ja mitä tulee noihin sinun typeriin google-linkkeihin, niin tässäpä sinulle lisää niitä, kun niistä niin tykkäät ja todellisuudessa meitä tyhmentää jokin aivan muu kuin koulutus.

        Sinä odotat tänne jotain 2000 vuotta sitten kuollutta tyyppiä pelastamaan sinut ... itseltäsi ja juttujasi lukiessa kyllä ymmärrän miksi.

        Jumala ei ole mitään muuta kuin joulupukki aikuisten versiona.


      • bushmanni kirjoitti:

        Ja nyt aikuinen mies kyselee, että miten lohikäärme keksittiin, elleivät ihmiset nähneet niitä?

        Eli yurki on sitä mieltä, että tontut, maahiset, hammaskeijut yms ovat myös todellisia, koska ihminen ei ole voinut keksiä hammaskeijua, ellei ole nähnyt sitä?

        Voisi kysyä, että miten tyhmä ihminen voi olla, aikuinen mies?

        Mitäpä jos menet käymään päiväkodissa seuraamassa hieman lasten leikkejä, niin voit keksiä, että miten lohikäärme on keksitty.

        Ja mitä tulee noihin sinun typeriin google-linkkeihin, niin tässäpä sinulle lisää niitä, kun niistä niin tykkäät ja todellisuudessa meitä tyhmentää jokin aivan muu kuin koulutus.

        Sinä odotat tänne jotain 2000 vuotta sitten kuollutta tyyppiä pelastamaan sinut ... itseltäsi ja juttujasi lukiessa kyllä ymmärrän miksi.

        Jumala ei ole mitään muuta kuin joulupukki aikuisten versiona.

        BM. Et ole ollenkaan tieteellisesti orientoitunut henkilö. Määritän ateistin. Hän myöhästyi tiedejunasta :D

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=0&st=0


      • yurki1000js kirjoitti:

        BM. Et ole ollenkaan tieteellisesti orientoitunut henkilö. Määritän ateistin. Hän myöhästyi tiedejunasta :D

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=0&st=0

        >>> BM. Et ole ollenkaan tieteellisesti orientoitunut henkilö. >>

        Heh. Tämän kirjoitti henkilö, nimimerkki yurki, jolla on mielikuvitusystävä, jonka pitäisi temmata yurki taivaaseen tässä ihan lähiaikoina.

        Lisäksi yurkin vakuuttava argumenttipankki sisältää vaikkapa sellaisen väitteen, että koska lohikäärmeitä on kuvailtu, niin niitä on pakko ollut olla olemassa ja tämän johdosta seemiläiset kansansadut ovat totta.

        Mainittakoon, että yurki on aikuinen mies, eikä suinkaan päiväkotitaapero, jonka voisi päätellä hänen jutuistaan.

        Aikuinen mies, jolla on mielikuvitusystävä ja joka uskoo lohikäärmeisiin.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> BM. Et ole ollenkaan tieteellisesti orientoitunut henkilö. >>

        Heh. Tämän kirjoitti henkilö, nimimerkki yurki, jolla on mielikuvitusystävä, jonka pitäisi temmata yurki taivaaseen tässä ihan lähiaikoina.

        Lisäksi yurkin vakuuttava argumenttipankki sisältää vaikkapa sellaisen väitteen, että koska lohikäärmeitä on kuvailtu, niin niitä on pakko ollut olla olemassa ja tämän johdosta seemiläiset kansansadut ovat totta.

        Mainittakoon, että yurki on aikuinen mies, eikä suinkaan päiväkotitaapero, jonka voisi päätellä hänen jutuistaan.

        Aikuinen mies, jolla on mielikuvitusystävä ja joka uskoo lohikäärmeisiin.

        BM. Mietitään. Lohikäärme tunnetaan kaikkialla. Johtuuko se siitä että:
        - Adam kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?
        - Nooa kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?
        - Lohikäärmeet ovat eläneet Nooan jälkeläisten kanssa.

        https://i0.wp.com/s8int.com/WordPress/wp-images/crouching dragon/crouching dragon han.jpg

        http://3.bp.blogspot.com/-yBgShANyYAY/T3qsF7WXFYI/AAAAAAAAPt0/xmH8H6t6KGo/s1600/1420Moors.jpg

        KUVA TÄÄLTÄ

        http://frontiersofzoology.blogspot.fi/2012/04/gwiber-wyvern-by-tim-morris.html

        Määritän ateistin. Hän myöhästyi tiedejunasta.

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=0&st=0

        Ym. Etsivä löytää :D

        https://www.google.fi/search?q=s8int dragon&biw=1177&bih=871&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT5oOU9czKAhUBniwKHS-cBL4Q_AUIBigB


      • yurki1000js kirjoitti:

        BM. Mietitään. Lohikäärme tunnetaan kaikkialla. Johtuuko se siitä että:
        - Adam kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?
        - Nooa kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?
        - Lohikäärmeet ovat eläneet Nooan jälkeläisten kanssa.

        https://i0.wp.com/s8int.com/WordPress/wp-images/crouching dragon/crouching dragon han.jpg

        http://3.bp.blogspot.com/-yBgShANyYAY/T3qsF7WXFYI/AAAAAAAAPt0/xmH8H6t6KGo/s1600/1420Moors.jpg

        KUVA TÄÄLTÄ

        http://frontiersofzoology.blogspot.fi/2012/04/gwiber-wyvern-by-tim-morris.html

        Määritän ateistin. Hän myöhästyi tiedejunasta.

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=0&st=0

        Ym. Etsivä löytää :D

        https://www.google.fi/search?q=s8int dragon&biw=1177&bih=871&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT5oOU9czKAhUBniwKHS-cBL4Q_AUIBigB

        >>> BM. Mietitään. Lohikäärme tunnetaan kaikkialla. Johtuuko se siitä että:

        - Adam kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?

        - Nooa kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?

        - Lohikäärmeet ovat eläneet Nooan jälkeläisten kanssa. >>>

        No mietitään!

        Mitä näin murskaavan looginen päättelyketju kertoo aikuisesta miehestä?

        Olen kuitenkin perusluonteeltasi kohtelias ihminen, niin jätän kertomatta.

        Mutta jälleen kerran:

        Yurki on aikuinen mies, jolla on mielikuvitusystävä.

        Yurki uskoo lohikäärmeisiin.

        Yurki uskoo puhuviin aaseihin ja puhuviin käärmeisiin.

        Yurki pitää seemiläisiä kansansatuja totena.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> BM. Mietitään. Lohikäärme tunnetaan kaikkialla. Johtuuko se siitä että:

        - Adam kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?

        - Nooa kertoi lohikäärmeestä jälkeläisilleen?

        - Lohikäärmeet ovat eläneet Nooan jälkeläisten kanssa. >>>

        No mietitään!

        Mitä näin murskaavan looginen päättelyketju kertoo aikuisesta miehestä?

        Olen kuitenkin perusluonteeltasi kohtelias ihminen, niin jätän kertomatta.

        Mutta jälleen kerran:

        Yurki on aikuinen mies, jolla on mielikuvitusystävä.

        Yurki uskoo lohikäärmeisiin.

        Yurki uskoo puhuviin aaseihin ja puhuviin käärmeisiin.

        Yurki pitää seemiläisiä kansansatuja totena.

        Mun homma lyhyesti. Paljastan evoluution mahdottomuuden, jotta ateistien olisi helpompi kääntyä Luojamme puoleen kutsun osuessa kohdalle.

        http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm


      • Silloinhan sinun puheet ovat pöty puheita.


    • episy

      Olenkin aina ollut skeptinen tieteellisen materialismin suhteen.

    • Ensinäkin lehden nimi on Aftonbladet, mikset lue sitä S. H kirjoitusta ITSE .sen sijaan että kysyt Täältä vastausta mitä mies kirjoitti, mikä viiraa?

    • Evoluution ansiosta elämän sopeutuminen erilaisiin olosuhteisiin on suurin este täydelliselle sukupuutolle.
      On myös huomioita se seikka, että elämä voi hyvin jatkua sellaisessa olomuodossa mihin emme ole tottuneet. Tässäkin tiede on merkittävässä roolissa. Tekoälyn kehitys tulevaisuudessa vie meidät aivan uusiin ulottuvuuksiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      320
      3751
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      270
      2155
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      109
      1505
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1373
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1358
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1227
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1208
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1048
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1044
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe