Osuuspankin kysely varojen alkuperästä

InnollaTaviksenKimppuun

Verkkopankkiin kirjautautuessa asiakasta valistetaan laista ja kansainvälisistä sopimuksista. Vastanneet osallistuvat iPadin arvontaan jne. Omissa talletuksissani on Espanjassa tienattua ja siellä siitä verot maksettua rahaa. Tulee mieleen 2013 uhkailu, jossa ko. maan viranomaiset uhkasivat käydä maassa asuvien ex-pattien Espanjan ulkopuolella olevan omaisuuden kimppuun.

Eli mitä OP nyt riehuu? Voiko asiakas olla vastaamatta ilman seuraamuksia (heidän mukaansa verkkopankin käyttö ei onnistu 27.1. jälkeen, ellei vastaa)?

15

4685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • farangkhiinokthailand

      Vastaat jo itse kysymykseesi.

    • VoiElämä-

      Koko asia (eli mitä kysytään, miksi kysytään, mitä tapahtuu jos ei vastaa kyselyyn) on selitetty täysin tyhjentävästi OP:n omilla sivuilla https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/opastus/mita-ja-miksi-pankki-kysyy?cid=151853473&_pageLabel=page_sisaltoalue_levea&srccid=151502210&WT.ac=151502210_liputusnosto&srcpl=3

      https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/opastus/pankkisi-kysymykset-suojaavat-vaarinkaytoksilta?cid=151853401&srccid=151853473&WT.ac=151853473_mita_ja_miksi_pankki_kysyy_&srcpl=3

      Tuolla jälkimmäisellä sivulla selitetään myös tarkasti mitä kysytään. Mistään Espanjan tuloista ei pankki halua tietää.

      "Voiko asiakas olla vastaamatta ilman seuraamuksia (heidän mukaansa verkkopankin käyttö ei onnistu 27.1. jälkeen, ellei vastaa)?"

      No mitähän Einstein luulisit? Jos ilmoitetaan että 27.01. "verkkopalvelussa asiointi edellyttää tuntemistietojen täydentämistä" ja sinä et ole tunnistetietojasi täydentänyt, voitko käyttää verkkopankkia 27.01. jälkeen? Voitko vai etkö? Mietipä nyt oikein tarkasti pääsi puhki. Eiköhän se vastaus jossain vaiheessa päivää selviä.

      • Anonyymi

        😂 siinä näkee keskiverto suomalaisen älykkyyden, ei kovin kummoinen. kommunistimaa joka seuraa jokaista liikettä ja vähä-älyiset lampaat tyytyväisiä 😂 kyllä kannatti muuttaa ulkomaille, suosittelen samaa muille.


    • InnollaTaviksenKimppuun

      Äläpä kusipää riehu. Kysymys oli tietenkin todellisista hankaluuksista kuten jokin viranomaisen tutkinta. No, siihen sinulla pallopäällä ei sitten ollutkaan mitään vastausta.

      Sain aikanaan pepejen päähänpistoista ja kiristyksestä niin tarpeekseni, että verkkopankin käytön estäminen ei ole minulle mikään seuraamus, pöh. Minä voin nostaa rahani automaatilta. Kunnes kyllästyn ja siirryn kolmanteen maahan.

      • VoiElämä-

        Minä nimenomaan vastasin juuri siihen mitä ihmettelit: "Mistään Espanjan tuloista ei pankki halua tietää. "

        Eli OP ei halua tietää mitään sinun Espanjan raha-asioistasi, joten miten he myöskään voisivat mitenkään raportoida Espanjaan? Sitähän sinä näytät tässä pelkäävän, ja mitään syytä siihen ei ole.

        Aivan eri asia jos olisit USA:n kansalainen, silloin tämä asia koskisi sinua ja aiheuttaisi ehkä paljonkin harmia.

        Ja jos pärjäät ilman verkkopankkia niin sittenhän sinulla ei ole mitään hätää eikä mitään tarvetta vastata tuohon kyselyyn. Mitään muita seuraamuksia ei vastaamattomuudesta tule.


    • 4-6

      Jos ne Espanjan rahat on siirretty suomalaiselle tilille niin alkuperä saattaa kiinnostaa sekä pankkia että viranomaisia.

      • VoiElämä-

        Jaa. Millähän ihmeen perusteella? Pankki on erittäin kiinnostunut KÄTEIStalletuksista. Toisesta EU-maasta tulevat tilisiirrot eivät voisi pankkia vähempää kiinnostaa.

        Olen itse viimeisten parinkymmenen vuoden aikana siirtänyt kymmeniä kertoja tuhansia euroja toisesta EU-maasta Suomeen. Suurimmat summat olivat 20 000 euroa kerrallaan viitenä päivänä peräkkäin (kun ei nettipankin kautta voinut siirtää kuin tuon 20 000 euroa per päivä). Minkäänlaisia kysymyksiä ei tullut ei pankin eitä varsinkaan viranomaisten puolelta. Miksi ihmeessä tulisi? Rahaliikenne EU-maiden sisällä tililtä toiselle on täysin vapaata.


      • 4-6

        Kyllä tilisiirtojakin seurataan, myös kotimaisia. Pankit etsivät rahaliikenteestä tavanomaisesta poikkeavaa, sinun tapauksessasi nuo isot ulkomaan siirrot ovat pankin mielestä tavanomaista sinulle.

        Fivan ohjeistusta:
        http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Finanssiasiakas/Finanssialan_palveluita/Pages/asiakkaan_tunnistaminen.aspx
        Ketjun aloittajan tapauksessa saattaa olla kysymys näistä kohdista:

        "Suomen lainsäädännön mukaan palveluntarjoajien tulee tuntea asiakkaansa. Asiakkaan tunteminen edellyttää, että palveluntarjoaja tietää kenen toimeksiannosta ja varoilla liiketoimia tehdään. Palveluntarjoajilla onkin lakiin perustuva velvollisuus kysyä asiakkaaltaan tietoja palvelujen käyttötarpeesta sekä asiakkaan toiminnasta, taloudellisesta asemasta ja asioinnista. "

        "Palveluntarjoaja on oikeutettu kysymään tarvittaessa myös tilille tulevien varojen alkuperästä ja käyttötarkoituksesta. Pankki voi esimerkiksi pyytää asiakkaalta tilille tulevien varojen alkuperästä kirjallista selvitystä sekä todistuksia liiketoiminnasta, rekisteriotteita tai muita asiakirjoja kuten kauppakirjaa tai testamenttia."

        Uutinen tältä aamulta, 65€ kotimainen tilisiirto aiheutti kyselyn:

        http://yle.fi/uutiset/65_euron_tilisiirto_isille_joutui_syyniin__pakotteet_herkistavat_pankit_tarkistamaan_epailyttavat_maksut/8616999


      • VoiElämä-

        Ymmärsin että tässä puhutaan siirroista omien tilien välillä, esim. aloittajan tapauksessa siirroista hänen pankkitililtään Espanjasta hänen pankkitililleen Suomeen. Olen edelleen sitä mieltä että noita ei tarkkailla mitenkään.


      • ole_tarkempi
        VoiElämä- kirjoitti:

        Jaa. Millähän ihmeen perusteella? Pankki on erittäin kiinnostunut KÄTEIStalletuksista. Toisesta EU-maasta tulevat tilisiirrot eivät voisi pankkia vähempää kiinnostaa.

        Olen itse viimeisten parinkymmenen vuoden aikana siirtänyt kymmeniä kertoja tuhansia euroja toisesta EU-maasta Suomeen. Suurimmat summat olivat 20 000 euroa kerrallaan viitenä päivänä peräkkäin (kun ei nettipankin kautta voinut siirtää kuin tuon 20 000 euroa per päivä). Minkäänlaisia kysymyksiä ei tullut ei pankin eitä varsinkaan viranomaisten puolelta. Miksi ihmeessä tulisi? Rahaliikenne EU-maiden sisällä tililtä toiselle on täysin vapaata.

        tilisiirto on käteistä..


    • tilivelvollinen

      Op nyt urkkii ja ``vaatii`´ milloin mitäkin. Tiliä avatessa mm. kysytään oletko poliittisesti vaikutusvaltainen, milloin vaaditaan jotain tiettyä selainta ja milloin on pakko vastata mistä ja paljonko ssat kuussa rahaa? Käyttävät aikaansa tälläiseen jonninjoutavaan ja se kyllä näkyy suoravelotukset päin p:tä vakuutuspuolella jatkuvaa ruuhkaa jne...

    • anonyymibitcoin

      On täysin käsittämätöntä kuinka kuluttaja suostuu alistumaan pankkijärjestelmän edessä.
      Käteistä tallettaessa täytyy selvittää tarkasti varojen alkuperä. Jopa niin että puutteellisella selvityksellä talletus omalle tilille ei onnistu. Pitää käydä hakemassa kotoa kirjallista todistusaineistoa jotta talletus onnistuu.

      Nostoa tehdessä hiemankin suuremmalle summalle pitää selvittää mihin tarkoitukseen käteistä nostetaan.
      No nyt tuokin ongelma ratkesi kun eivät enää käsittele käteistä. Pitää varmaan hommata pankkikortti.

      Taidankin samantien hypätä suoraan virtuaaliseen rahaan bitcoin (bittiraha.fi) ja ottaa tuollaiselle bitcoin-kortin (xapo.com)

      Ja tuon jälkeen voikin lopettaa kaikki Suomalaiset tilit.

    • perässähiihtäjä

      Voisiko joku vääntää rautalangasta? Mitä on tämä pitcoin. Näkymätöntä tietokonerahaa! Pysyykö se tällaisessa vanhanaikaisessa nahkalompakossa ollenkaan?
      Sitä kun lyö ison nipun siwan tiskiin, niin mistä se kassa sen tietää jos sitä ei näy?
      Jos vähän tippuu lattialle niin imuriin kyllä illalla menee. Ropiseeko edes imurin putkessa?

      Voi kertokaa nyt pöljälle mitä tämä on?

    • fgdhgjhgh

      Miksi ihmeessä kukaan haluaisi pudottaa seteleitään jonkun pankin kankkulan kaivoon? Niin paljon kuin mahdollista, käytetään käteistä, sillä jos pankit saavat tahtonsa läpi, käteinen poistetaan pian käytöstä. Ajatelkaapa tilannetta sitten; kaikkien kaikki raha on koko ajan pankin hallussa. Diginumeroita vain siirrellään tililtä toiselle. Et voi nostaa omia rahojasi omaan kukkaroosi etkä tehdä mitään ostosta nimettömästi. Yksityisten kansalaisten vanhojen tavaroiden ostaminen ja myyminen vaikeutuu kovasti, kun ei voi enää mennä ja maksaa käteistä, vaan on joko ostettava sika säkissä tai maksettava jälkeenpäin; joko ostajan tai myyjän riski kasvaa.

      Ottakaa palkka käteisenä, jos voitte. Pitäkää se käteisenä, jos suinkin voitte. Se ei ole vielä rikos. Pian se on mahdottomuus. Nautitaan tästäkin vähästä nämä viimeiset hetket.

    • Anonyymi

      "Miksi ihmeessä kukaan haluaisi pudottaa seteleitään jonkun pankin kankkulan kaivoon? "

      𝗝𝗮 𝗸𝘂𝗸𝗮 𝗹𝘂𝗼𝘁𝘁𝗮𝗮 𝘁𝗮𝗶 𝗹𝗮𝘀𝗸𝗲𝗲 𝗻𝗲𝘁𝗶𝘀𝘀𝗮̈ 𝗼𝗹𝗲𝘃𝗮𝘁 𝗼𝘁𝗼𝘁 𝗷𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗼𝘁 𝗼𝗻𝗸𝗼 𝗹𝗼𝗽𝗽𝘂𝘁𝘂𝗹𝗼𝘀 𝗼𝗶𝗸𝗲𝗶𝗻.

      𝗞𝗮𝘂𝗮𝗻 𝘀𝗶𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗸𝘂𝗻 𝘁𝘂𝗹𝗶 𝘃𝗶𝗲𝗹𝗮̈ 𝗶𝗹𝗺𝗮𝗶𝘀𝗲𝗸𝘀𝗶 𝘁𝗶𝗹𝗶𝗼𝘁𝗲, 𝗼𝗹𝗶 𝘁𝗶𝗹𝗶𝗼𝘁𝘁𝗲𝗲𝘀𝘀𝗮𝗻𝗶 𝘆𝗹𝗶𝗺𝗮̈𝗮̈𝗿𝗮̈𝗶𝗻𝗲𝗻 𝗹𝗮𝘀𝗸𝘂𝘁𝘂𝘀, 𝘀𝘂𝗺𝗺𝗮. 𝗦𝗶𝘁𝗮̈ 𝗲𝗶 𝗼𝗹𝗹𝘂𝘁 𝗹𝗮𝗶𝗻𝗸𝗮𝗮𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗸𝗼𝗽𝗮𝗻𝗸𝗶𝗻 𝘀𝗶𝘃𝘂𝗶𝗹𝗹𝗮.
      𝗦𝗮𝗶𝗻 𝗸𝗼𝗿𝘃𝗮𝘂𝗸𝘀𝗶𝗲 𝗷𝗮 𝗵𝘆𝘃𝗶𝗻 𝘃𝗮̈𝗵𝗮̈𝘀𝗮𝗻𝗮𝗶𝘀𝗲𝗻 𝘀𝗲𝗹𝘃𝗶𝘁𝘆𝗸𝘀𝗲𝗻. 𝗣𝗮𝗻𝗸𝗸𝗶 𝗲𝗶 𝗺𝗶𝘁𝗲𝗻𝗸𝗮̈𝗮̈𝗻 𝗸𝗶𝗶𝗻𝗻𝗼𝘀𝘁𝘂𝗻𝘂𝘁.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe