Väärää teknologiaa

Ruotsissa halutaan eroon ydinvoimasta, mutta irti siitä vain ei päästä.

Ydin- ja hiilivoimaloiden sulkeminen on aiheuttamassa sähköpulan Englantiin /1/

On ilmeistä, että molemmissa maissa on valittu väärä teknologia sähköntuotantoon: tiedetään, että niistä tekniikoista pitäisi päästä eroon, mutta se on vaikeaa.

Kun sähköntuotantoon valitaan teknologia, josta irti pääseminen on kivuliasta tai melkein mahdotonta, valtiosta tulee sen teknologian orja. Se ei ole valtion kansalaisten etujen mukaista. He joutuvat sivustakatsojiksi kun lähivaltiot satsaavat suuria summia uudempaan teknologiaan, eli turvallisiin ja puhtaisiin uusiutuviin energioihin, joista ei oikeastaan tarvitsekaan päästä eroon, ja jos joskus tarvitseekin, se voi tapahtua ilman kummempia vaikeuksia vähitellen.

Lue http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/vaaraa-voimapolitiikkaa-kasikirjoitus


/1/ http://www.nucnet.org/all-the-news/2016/01/27/nuclear-retirements-mean-uk-is-facing-energy-supply-crisis-says-report?utm_campaign=55470f6d73a6a3607800831b&utm_content=56a8b2bfd4dbac29a701afac&utm_medium=smarpshare&utm_source=twitter

37

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Netstux

      Saksassa pyritään eroon hiilivoimasta mutta ei päästä, päinvastoin, hiilivoimaa joudutaan rakentamaan lisää. Siellä on valittu väärä energiapolitiikka.



      • Mitä.tilalle

        Saksa menee hiilivoimalla seuraaviin vaaleihin asti ainakin ja saattaa hiilivoima veturina mennä pitkään. Tietysti tuonti naapureista tulee kasvamaan.


      • Vihernatsi
        Mitä.tilalle kirjoitti:

        Saksa menee hiilivoimalla seuraaviin vaaleihin asti ainakin ja saattaa hiilivoima veturina mennä pitkään. Tietysti tuonti naapureista tulee kasvamaan.

        Hiilivoimaa ruskohiilellä on Saksan energiakäänne todellisuudessa. Kaikki muu on vihreää valhetta.


    • TurhaTuuleenKylvää

      Tuulivoima on siinä mielessä hyvää että sitä ei juuri kukaan jää kaipaamaan jos lopetetaan. Veronmaksajien rahat säästyvät. Lähiasukkaat ovat tyytyväisiä. Samoin verkonpitäjä kun häirikkö poistuu.

      • Visio.2050

        Kyseinen ongelma on huomioitu hallituksen energiaohjelmassa. Tariffitukiaiset poistuvat vähitellen ja myös terveysongelmat otetaan vakavasti.


    • Ydinasia
      • Visio.2050

        Ei ydinvoimasta kukaan normaali halua nyt luopuakaan, vaan päinvastoin tuonnin suuresta määrästä ja vähitellen hiilivoimasta yritetään päästä eroon. Tätä mieltä on myös hallitus ja myös huoltovarmuuteen kiinnitetään huomiota energiaohjelmassa.


    • K.Late

      Ruotsi toisin kuin monet muut Euroopan valtiot, ei varsinaisesti ole ydinvoiman panttivanki, eikä ole täysin kusessa ydinvoiman suhteen. Siellä on mm pystytty sulkemaan laitoksia ihan ajoissa, ennen kuin ne sylkevät sisältönsä atmosphääriin. Ruotsi tulee ilman muuta lopettamaan ydinuhkapelin lähitulevaisuudessa.

      • Kovasti n ne on välillä yrittäneet. Saivat monta vuotta kehitellä uusiutuvia energioita, kunnes tuli ydinvoimakiimainen porvarihallitus.


      • Netstux

        Saivat 26 vuotta kehitellä vaihtoehtoisia energioita sillä päätös ydinvoimasta luopumisesta tehtiin vuonna 1984. Ei vaan tullut hommasta mitään ja joutuivat pyörtämään päätöksen. Nyt on punavihreä hallitus taas kuristamassa ydinvoimaa mutta katsotaan seuraaviin vaaleihin...


      • no eipä ole nuo aikajanat kohdallaan. viittix zekata vähän?


      • Visio.2050

        Ruotsi päätti luopua ydinvoimasta 2010. Sähkön puuttuminen vain huolestutti, eivätkä halunneet palata kivikauden tasolle. Siinä olis mennyt nutturat sekaisin ja vasemman kaistan kulkijat olisivat olleet kaaoksessa.


    • KalliiksiTulee
      • Aivan mieletöntä! Ja jos tuo mielipuolinen rumba lopuksi toteutuu, suomalaiset itkee siksi, että eivät pääse eroon ydinvoimaloistaan! Omat jälkeläisimme näyttää meille keskaria hölmöjen päätöstemme vuoksi!


      • Visio.2050

        Helsingin vihreä kaupunginvaltuutettu ei nyt ole mikään asiantuntija energia-asioissa. Pelkkää kuntavaalien vaalipropagandaa etuajassa.


    • Vaihtoehtoja

      Erkki Perälä; "Nyt on aika kääntää katse tulevaisuuteen. Uusiutuvan energian tukijärjestelmät on korjattava kustannustehokkaiksi ja markkinaehtoisiksi."

      Kannatettava ehdotus. Parhaiten se toteutuisi siten, että millekään energiamuodolle ei anneta yhteiskunnan tukea. Sitä vastoin haittaveroa yhteiskunta perisi sen mukaan, kuina suuren ympäristöhaitan kukin energiantuotantotapa aiheuttaa.
      Selkeää ja yksinkertaista.

      • Tulevaisuus EI ole uraanissa

        "Nyt on aika kääntää katse tulevaisuuteen. Uusiutuvan energian tukijärjestelmät on korjattava kustannustehokkaiksi ja markkinaehtoisiksi."
        siis tulevaisuudessa"

        Katse tulevaisuuteen:

        "Nyt on aika kääntää katse tulevaisuuteen. Uusiutuvan energian tukijärjestelmät on korjattava kustannustehokkaiksi ja markkinaehtoisiksi. Vihreät ovat esittäneet tähän huutokauppamallia, jonka hallitus toivottavasti huomioi keväällä valmistuvaa ilmasto- ja energiastrategiaa päivittäessään.

        Tulevaisuus on uusiutuvissa, ei uraanissa."
        http://erkkiperala.fi/2016/01/30/ydinvoimaseikkailu-tuli-suomalaisille-kalliiksi/


      • Visio.2050

        Perälä saa mitä pyysikin. Tukiaiset menee päivitykseen.


      • Näin. Jos halutaan tukea uusiutuvien kehittämistä, pitäisi tukea uusiutuvien kehittämistä, ei niiden rakentamista! Nykyinen malli lähinnä sotkee pakkaa ja ehkäisee ympäristöystävällistä energiapolitiikkaa. Hienoa, jos joku vihreäkin on tämän tajunnut...


      • Totta on, että ympäristöystävällisen energian rakentaminen on tänä päivänä Suomess, taas kerran, vaikeaa, koska vireillä oleiva vaarallisen, saastuttavan, ja kalliin energiamuodon, ydinvoiman, hankkeita on Suomessa useita.

        Viite:
        "TheRat
        28.11.2016 15:57

        Näin. Jos halutaan tukea uusiutuvien kehittämistä, pitäisi tukea uusiutuvien kehittämistä, ei niiden rakentamista! Nykyinen malli lähinnä sotkee pakkaa ja ehkäisee ympäristöystävällistä energiapolitiikkaa. Hienoa, jos joku vihreäkin on tämän tajunnut... "
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14093995/vaaraa-teknologiaa#comment-87569047


    • PoisVääristävätTuet

      Uusiutuvien energioiden tuet on lopetettava ja palattava markkinaehtoiseen energiantuotantoon. Kasvihuonekaasujen päästöistä on kuitenkin verotettava.


      • Ydinvoimasta ei voi saada markkinaehtoista ennenkuin ydinvastuulakiin pultattu tuki ydinvoimalle lopetetaan. Se siis edellyttää ydinvastuulain muuttamista.

        Jos kohta joku tulee mutisemaan "budjetoiduista tuista" ja "momenteista", niin kerrotaan jo etukäteen, että kyseessä on ns. piilotuki, ei "julkinen tuki". Ilman sitä piilotukea ei Suomessa olisi ydinvoimaa ollenkaan.


    • Hörhöt.unelmoineet

      Ruotsi sulkee ydinvoimalat ennen vuotta 2010. Näin he ilmoittivat jo vuosikymmeniä sitten. Vai oliko taaskin kyseessä vihreä valhe.

      • Visio.2050

        Vihreä valhe se oli.


    • kylläkansatietää

      Vaikeus irroittautua johtuu siitä, että Sveitsin kansa äänesti ydinvoimasta irroittautumista vastaan.

      • Visio.2050

        Kansa voitti, viherpiipertäjät hävisivät. Sveitsissä riittää sähköä ainakin 2050 asti.


    • harkkoJ

      Sellainen teknologia joka voi tehdä puoli suomea asuinkelvottomaksi, on ilman muuta väärää teknologiaa.

      • Hiili ilmeisesti? Älä pelkää, ei suomen asuinpinta-alasta katoa tuon takia kuin kymmenkunta prossaa pahimmissakaan skenaarioissa. Toki aika moni kaupunki kuuluu tuohon alueeseen...

        Onneksi ydinvoimaa tullaan rakentamaan lisää. Sehän on tällä hetkellä paras lääke tuohon tautiin.


      • Ydinsähkön tuotanto ei olisi edes mahdollista ilman jättimäistä riskiä, joka tietenkin jää veronmaksajien kannettavaksi.

        Ydinonnettomuuden aiheuttaman asuinkelvottoman alueen laajuus riippuu ratkaisevasti reaktorista vapautuneiden radioaktiivisten aineiden määrästä ja laadusta, sekä sääolosuhteista (minne tuuli ja vesisade ne lopulta syytääkin).

        Tshernobylin asuinkelvoton alue jäi pieneksi, noin 3000km2, koska räjähdys heitti enimmät päästöt yli kilometrin korkeuteen, mistä tuuli vielä riepotteli niitä ympäri Eurooppaa. Tuo pieni alue on suunnilleen yhtä pieni kuin 3km väylä Helsinki-Ivalo-välille.


      • Lintusilppuri

        Puoli Suomea? Hallitus määräsi tutkittavaksi tuulivoiman haitat ja niiden sijoittaminen asutuille alueille kielletään tulevaisuudessa.


      • Piiperöt.valitti
        Lintusilppuri kirjoitti:

        Puoli Suomea? Hallitus määräsi tutkittavaksi tuulivoiman haitat ja niiden sijoittaminen asutuille alueille kielletään tulevaisuudessa.

        Siitäkin nousi hirveä valitus eduskunnassa, vaikka terveysasiat pitää olla etusijalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2207
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1992
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1257
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe