Aidosti oikeaa tietoa ravinnon määrästä & laadusta

Huoh97

...jos perimältään hoikka 18 kesäinen mies haluaisi saada massaa ??
Normiruoalla ei onnistu, niin suuria määriä ei vain pysty syömään.
Kerta päivässä proteiinijuomaa noin puoli litraa ei ainakaan kuukaudessa ole nostanut
painoa grammaakaan.
Mitkä olisivat hyviä energianlähteitä, joita ei tarvitsisi kilokaupalla syödä ?
Millaisilla painoja tulisi käyttää / sarjoja tehdä yläkropan lihasten kasvattamiseen.

12

188

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • isosetä

   Pitää treenata rajusti ja syödä paljon ja monipuolisesti eli n 500 kaloria päivässä yli kulutuksen. Hiilihydraatit on tunnetusti lihottavia koska lisäävät insuliinin tuottoa joka taas mahdollistaa lihaskasvun kuljettamalla proteiinit lihaksiin treenajalla, treenaamattomalla ne muuttuu rasvaksi keskikehoon! Painot voimien mukaan nousujohteisesti.

  • mahtimassamasu

   Perimä määrittää mahdottoman paljon sekä lihaskasvua että ylipäänsä massan kertymistä kehoon. Kuitenkin pääsääntöisesti voin sanoa että jos et "normiruoalla" pysty lisäämään massaasi, niin silloin et millään muullakaan. Kysytäänpä ensin kuinka paljon syöt päivässä? Jos ateriat rajoittuvat aamukahviin, keveään lounaaseen ja päivälliseen, ja pikkuruiseen iltapalaan, on turha mahdottomia massanlisäyksiä odotella.

   Ammattikehonrakentajat pyrkivät syömään 2,5-3 tunnin välein evästä joka sisältää vähintään 20 grammaa proteiinia, ja tähän pitäisi massaa tavoittelevan perus pulliaisenkin yrittää.

   Monesti laihat ihmiset jotka ovat tottuneet syömään hiiren annoksia, kokevat vähänkin isommat annoskoot mahdottomina. Elimistö pitäisi vain saada stimuloitua hyväksymään tällaiset satsit, ja yksi niksi mikä ainakin omalla kohdalla aikoinaan toimi oli juoksuharrastuksen aloitus. 10 km aamulenkki joka päivä muutaman kuukauden ajan virkisti aineenvaihduntaa sillä tavalla että lounasaikaan mieheen upposi jo puoli saavia apetta. Sitten kun pikku hiljaa aloin vähentää lenkkeilyä ja korvaamaan sitä kovemmalla lihaskuntotreenillä, ruokahalu pysyi ennallaan ja massankasvatus todenteolla alkoi.

   Mitä sitten itse treenistä pitäisi sanoa? Agressiivisia sarjoja 8-12 toistolla ja suht lyhyillä palautuksilla on monessa liikkeessä avain optimaalisimpaan kasvuun. Aloitat isommista painoista ja tiputat muutaman kerran astetta pienempään kun et enää jaksa vetää riittävän montaa toistoa. Näillä se lähtee. Ja muista nukkua hyvin.

   • Huoh97

    Meillä kotona syödään normaalia, perusterveellistä ruokaa.
    Muuten kyllä vedän ihan isoja annoksia, aamuisin en oikein osaa / jaksa syödä.
    Päivällä annos opistoruokaa, kotiin tultaessa ruoka perheen kanssa ja usein illalla
    syön vielä annoksen "tähteitä".
    Syön myös päivittäin marjoja tai hedelmiä, reilusti. Ja juon sen proteiinijuoman.
    Mistä tuo 20g proteiinia tulee helposti ? Raejuustoa käytän, mutta ei sitä aina jaksa syödä.
    Tosiaan nostelen vain puntteja - ulkona liikkuminen muutoin kuin autolla on jäänyt melko vähiin.
    Kiitos asiallisesta viestistä.


   • jjhgyhj

    Kun kulutat se ruokakin maistuu, eli auto parkkiin... Paras proteiinin lähde on punainen liha, myös kala ja kana on ihan hyviä. Esim. Raejuusto-tonnikala on ihan hyvä välipala... Aamupalana toimii sellainan itse tehty pirtelö mihin tulee 2-3dl maitoa, banaani ja 3-5 kananmunaa.


   • ruokaaruokaa
    Huoh97 kirjoitti:

    Meillä kotona syödään normaalia, perusterveellistä ruokaa.
    Muuten kyllä vedän ihan isoja annoksia, aamuisin en oikein osaa / jaksa syödä.
    Päivällä annos opistoruokaa, kotiin tultaessa ruoka perheen kanssa ja usein illalla
    syön vielä annoksen "tähteitä".
    Syön myös päivittäin marjoja tai hedelmiä, reilusti. Ja juon sen proteiinijuoman.
    Mistä tuo 20g proteiinia tulee helposti ? Raejuustoa käytän, mutta ei sitä aina jaksa syödä.
    Tosiaan nostelen vain puntteja - ulkona liikkuminen muutoin kuin autolla on jäänyt melko vähiin.
    Kiitos asiallisesta viestistä.

    Aamupalaan tottuu, kun sitä alkaa harjoitella. Samoin isompiin annoksiin. Rasvanlähteet, kuten pähkinät ja öljyt, on energiatiheitä, lisää niitä ruokavalioosi, saat helposti lisäenergiaa (myös sitä proteiinia).


  • reenaareenaa

   Nauti hoikkuudestasi. Kun ikää tulee, niin massaa tulee ihan varmasti liikaaki. Lihakset kasvaa hitaasti. Treenaat mieluummin tyhjin vatsoin, treenin jälkee maha täyteen. Illalla syö paljon myös.

  • huonontaatulosta

   Ja muistathan että markettien huonolaatuisilla ja ylihintaisilla ravinteilla ei koskaan saa parasta lopputulosta. Imeytyvät huonosti ja sotkevat elimistön normaalia toimintaa.

   • kkhijb

    ... Ja lisäravinteet ovat lisäravinteita, joiden hyödyt ovat hyvin kyseen alaisia... Tavan treenaaja ei niitä tarvitse, rahan tuhlausta vain...


  • warriorinjälkeläinen

   Ota mallia sumopainijoista.

   Sumopainijat syö 2 kertaa päivässä n. 10 000kalorii. Aamulla treenit tyhjinvatsoin. 11 aikoihin ruokailu. Ruoka sisältää lihaa, kalaa, tofua, vihanneksia ja paljon riisiä ja runsaasti olutta. Sen jälkeen lepoa muutama tunti. illalla taas uudestaan massiivinen annos sapuskaa naamariin.

  • kirjaaylösjalisäämäärää

   Painon kasvatus on helppoa. Syö enemmän mitä kulutat. Mutta älä kuitenkaan syö itseäsi hirveän ylipainoiseksi ( rasvaprosenttiasi korkeaksi), koska vaikka painon pudotus on ihan yhtä helppoa, ellei jopa helpompaa kuin painon kasvatus, niin yhtä mukavaa se ei valitettavasti ole.

   Tässä apuväline. Kirjaa siihen syömisesi, ja sen jälkeen lisäät kaikkeen vaikka 30% enemmän tavaraa ---> Painosi lähtee nousemaan.

   http://kalorilaskuri.fi/ruokapaivakirja

   Hyviä ja energiapitoisia välipaloja ovat esim. kananmunalla ja kinkulla ryyditetyt voileivät, pähkinä, jogurtti/rahka, mysli yms. Tilkka ruokaöljyä vielä jogurtin/rahkan sekaan niin tulee hyviä rasvoja ja energiaa.

  • Jotain.alkuun

   Massaa tulee A) riittävällä ravinnolla B) oikeanlaisella treenillä C) riittävällä yöunella

   esim. 60 kg mies tarvitsee noin 100 g proteiinia, 200 g hiilihydraattia ja 60 g rasvaa joka tekee jo perusaineenvaihdunnan ylläpitämiseen n. 1800 kcal. Kova treenaaminen 3 kertaa viikossa kuluttaa helposti jopa 1000 kcal/treeni. Eli tosta laskemaan niitä ravintomääriä. Treenipäivinä pitää syödä paljon, eli normisapuskaa säännöllisesti ja mielellään joku palautusjuoma treenin jälkeen antamaan lisäkaloreita (imeytyy ruokaa nopeammin) vähintään yksi proteiini hiilarivälipala johonkin välin.

   Treenipäivinä proteiinin saanti kannattaa pitää noin 1,5 kertaa suurempana kuin lepopäivinä. Hiilaria samassa suhteessa tai vähän enemmän riippuen kulutuksesta. Rasvan määrää ei hirveästi kannata lisätä edes treenipäivinä, kunhan sitä se 1g/painokilo kertyy.

   Heraproteiini on hyvä palautusjuoman raaka-aine ja siihen sitten helposti imeytyvää hiilihydraattia kuten esim. maltodekstriiniä suhteessa 1:1 (HERA MALTO) esim 30 g heraa 30 g maltoa

   Oikeanlainen treeni pitää sisällään jalkakyykkyjä, maastavetoa, penkkipunnerrusta eli klassisia voimanostoliikkeitä. Niillä massaa tulee parhaiten. Apuliikkeitä tehdään näiden pääliikkden lisäksi.

   Kirjastosta löytyy hyviä kirjoja joista selviää miten treenataan.

   Täydellisiä lepopäiviä pitää tulla mielellään viikossa ainakin kaksi, mielellään kolme. Jos treenataan kolmena päivänä voimaharjoittelua ja levätään aina treeniä seuraava päivä niin esim. viikonlopulle voi sijoittaa yhden hapenottoa kehittävän aerobisen harjoituksen. Massaa hankkivalle en kuitenkaan suosittele yli tunnin pituisia aerobisia harjoituksia. Ja aerobisen harjoituksen jälkeen kannattaa myös nauttia palautusjuoma ja lisätä noin 2 kertaa enemmän hiilihydraattia juomaan kuin voimapäivinä.

   Voimatreenin määrä kannattaa alkuvaiheessa pitää korkeintaa kolmessa harjoituskerrassa per viikko kun treenataan joka kerta eri lihaksia.

   Palautusjuomaa varteen kannattaa ostaa reilu satsi heraproteiinia ja vähintään saman verran maltodekstriiniä tai vastavaa jauhoa hiilihydraatin lähteeksi. Itse sekoittamalla saa palautusjuoman ainakin puolta halvemmalla kuin valmiissa pusseissa ostamalla.

  • aikasimppeliä

   Niillä markettien hintalaadultaan huonoilla Fast, Fitfarm, Leader jauhoilla et koskaan tule pääsemään parhaaseen kuntoosi. Tutustu laatuasioihin ja ala kehittymään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   506
   2825
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1463
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1013
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   907
  5. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   878
  6. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   853
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   307
   838
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   824
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   762
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   650
  Aihe