Aidosti oikeaa tietoa ravinnon määrästä & laadusta

Huoh97

...jos perimältään hoikka 18 kesäinen mies haluaisi saada massaa ??
Normiruoalla ei onnistu, niin suuria määriä ei vain pysty syömään.
Kerta päivässä proteiinijuomaa noin puoli litraa ei ainakaan kuukaudessa ole nostanut
painoa grammaakaan.
Mitkä olisivat hyviä energianlähteitä, joita ei tarvitsisi kilokaupalla syödä ?
Millaisilla painoja tulisi käyttää / sarjoja tehdä yläkropan lihasten kasvattamiseen.

12

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isosetä

      Pitää treenata rajusti ja syödä paljon ja monipuolisesti eli n 500 kaloria päivässä yli kulutuksen. Hiilihydraatit on tunnetusti lihottavia koska lisäävät insuliinin tuottoa joka taas mahdollistaa lihaskasvun kuljettamalla proteiinit lihaksiin treenajalla, treenaamattomalla ne muuttuu rasvaksi keskikehoon! Painot voimien mukaan nousujohteisesti.

    • mahtimassamasu

      Perimä määrittää mahdottoman paljon sekä lihaskasvua että ylipäänsä massan kertymistä kehoon. Kuitenkin pääsääntöisesti voin sanoa että jos et "normiruoalla" pysty lisäämään massaasi, niin silloin et millään muullakaan. Kysytäänpä ensin kuinka paljon syöt päivässä? Jos ateriat rajoittuvat aamukahviin, keveään lounaaseen ja päivälliseen, ja pikkuruiseen iltapalaan, on turha mahdottomia massanlisäyksiä odotella.

      Ammattikehonrakentajat pyrkivät syömään 2,5-3 tunnin välein evästä joka sisältää vähintään 20 grammaa proteiinia, ja tähän pitäisi massaa tavoittelevan perus pulliaisenkin yrittää.

      Monesti laihat ihmiset jotka ovat tottuneet syömään hiiren annoksia, kokevat vähänkin isommat annoskoot mahdottomina. Elimistö pitäisi vain saada stimuloitua hyväksymään tällaiset satsit, ja yksi niksi mikä ainakin omalla kohdalla aikoinaan toimi oli juoksuharrastuksen aloitus. 10 km aamulenkki joka päivä muutaman kuukauden ajan virkisti aineenvaihduntaa sillä tavalla että lounasaikaan mieheen upposi jo puoli saavia apetta. Sitten kun pikku hiljaa aloin vähentää lenkkeilyä ja korvaamaan sitä kovemmalla lihaskuntotreenillä, ruokahalu pysyi ennallaan ja massankasvatus todenteolla alkoi.

      Mitä sitten itse treenistä pitäisi sanoa? Agressiivisia sarjoja 8-12 toistolla ja suht lyhyillä palautuksilla on monessa liikkeessä avain optimaalisimpaan kasvuun. Aloitat isommista painoista ja tiputat muutaman kerran astetta pienempään kun et enää jaksa vetää riittävän montaa toistoa. Näillä se lähtee. Ja muista nukkua hyvin.

      • Huoh97

        Meillä kotona syödään normaalia, perusterveellistä ruokaa.
        Muuten kyllä vedän ihan isoja annoksia, aamuisin en oikein osaa / jaksa syödä.
        Päivällä annos opistoruokaa, kotiin tultaessa ruoka perheen kanssa ja usein illalla
        syön vielä annoksen "tähteitä".
        Syön myös päivittäin marjoja tai hedelmiä, reilusti. Ja juon sen proteiinijuoman.
        Mistä tuo 20g proteiinia tulee helposti ? Raejuustoa käytän, mutta ei sitä aina jaksa syödä.
        Tosiaan nostelen vain puntteja - ulkona liikkuminen muutoin kuin autolla on jäänyt melko vähiin.
        Kiitos asiallisesta viestistä.


      • jjhgyhj

        Kun kulutat se ruokakin maistuu, eli auto parkkiin... Paras proteiinin lähde on punainen liha, myös kala ja kana on ihan hyviä. Esim. Raejuusto-tonnikala on ihan hyvä välipala... Aamupalana toimii sellainan itse tehty pirtelö mihin tulee 2-3dl maitoa, banaani ja 3-5 kananmunaa.


      • ruokaaruokaa
        Huoh97 kirjoitti:

        Meillä kotona syödään normaalia, perusterveellistä ruokaa.
        Muuten kyllä vedän ihan isoja annoksia, aamuisin en oikein osaa / jaksa syödä.
        Päivällä annos opistoruokaa, kotiin tultaessa ruoka perheen kanssa ja usein illalla
        syön vielä annoksen "tähteitä".
        Syön myös päivittäin marjoja tai hedelmiä, reilusti. Ja juon sen proteiinijuoman.
        Mistä tuo 20g proteiinia tulee helposti ? Raejuustoa käytän, mutta ei sitä aina jaksa syödä.
        Tosiaan nostelen vain puntteja - ulkona liikkuminen muutoin kuin autolla on jäänyt melko vähiin.
        Kiitos asiallisesta viestistä.

        Aamupalaan tottuu, kun sitä alkaa harjoitella. Samoin isompiin annoksiin. Rasvanlähteet, kuten pähkinät ja öljyt, on energiatiheitä, lisää niitä ruokavalioosi, saat helposti lisäenergiaa (myös sitä proteiinia).


    • reenaareenaa

      Nauti hoikkuudestasi. Kun ikää tulee, niin massaa tulee ihan varmasti liikaaki. Lihakset kasvaa hitaasti. Treenaat mieluummin tyhjin vatsoin, treenin jälkee maha täyteen. Illalla syö paljon myös.

    • huonontaatulosta

      Ja muistathan että markettien huonolaatuisilla ja ylihintaisilla ravinteilla ei koskaan saa parasta lopputulosta. Imeytyvät huonosti ja sotkevat elimistön normaalia toimintaa.

      • kkhijb

        ... Ja lisäravinteet ovat lisäravinteita, joiden hyödyt ovat hyvin kyseen alaisia... Tavan treenaaja ei niitä tarvitse, rahan tuhlausta vain...


    • warriorinjälkeläinen

      Ota mallia sumopainijoista.

      Sumopainijat syö 2 kertaa päivässä n. 10 000kalorii. Aamulla treenit tyhjinvatsoin. 11 aikoihin ruokailu. Ruoka sisältää lihaa, kalaa, tofua, vihanneksia ja paljon riisiä ja runsaasti olutta. Sen jälkeen lepoa muutama tunti. illalla taas uudestaan massiivinen annos sapuskaa naamariin.

    • kirjaaylösjalisäämäärää

      Painon kasvatus on helppoa. Syö enemmän mitä kulutat. Mutta älä kuitenkaan syö itseäsi hirveän ylipainoiseksi ( rasvaprosenttiasi korkeaksi), koska vaikka painon pudotus on ihan yhtä helppoa, ellei jopa helpompaa kuin painon kasvatus, niin yhtä mukavaa se ei valitettavasti ole.

      Tässä apuväline. Kirjaa siihen syömisesi, ja sen jälkeen lisäät kaikkeen vaikka 30% enemmän tavaraa ---> Painosi lähtee nousemaan.

      http://kalorilaskuri.fi/ruokapaivakirja

      Hyviä ja energiapitoisia välipaloja ovat esim. kananmunalla ja kinkulla ryyditetyt voileivät, pähkinä, jogurtti/rahka, mysli yms. Tilkka ruokaöljyä vielä jogurtin/rahkan sekaan niin tulee hyviä rasvoja ja energiaa.

    • Jotain.alkuun

      Massaa tulee A) riittävällä ravinnolla B) oikeanlaisella treenillä C) riittävällä yöunella

      esim. 60 kg mies tarvitsee noin 100 g proteiinia, 200 g hiilihydraattia ja 60 g rasvaa joka tekee jo perusaineenvaihdunnan ylläpitämiseen n. 1800 kcal. Kova treenaaminen 3 kertaa viikossa kuluttaa helposti jopa 1000 kcal/treeni. Eli tosta laskemaan niitä ravintomääriä. Treenipäivinä pitää syödä paljon, eli normisapuskaa säännöllisesti ja mielellään joku palautusjuoma treenin jälkeen antamaan lisäkaloreita (imeytyy ruokaa nopeammin) vähintään yksi proteiini hiilarivälipala johonkin välin.

      Treenipäivinä proteiinin saanti kannattaa pitää noin 1,5 kertaa suurempana kuin lepopäivinä. Hiilaria samassa suhteessa tai vähän enemmän riippuen kulutuksesta. Rasvan määrää ei hirveästi kannata lisätä edes treenipäivinä, kunhan sitä se 1g/painokilo kertyy.

      Heraproteiini on hyvä palautusjuoman raaka-aine ja siihen sitten helposti imeytyvää hiilihydraattia kuten esim. maltodekstriiniä suhteessa 1:1 (HERA MALTO) esim 30 g heraa 30 g maltoa

      Oikeanlainen treeni pitää sisällään jalkakyykkyjä, maastavetoa, penkkipunnerrusta eli klassisia voimanostoliikkeitä. Niillä massaa tulee parhaiten. Apuliikkeitä tehdään näiden pääliikkden lisäksi.

      Kirjastosta löytyy hyviä kirjoja joista selviää miten treenataan.

      Täydellisiä lepopäiviä pitää tulla mielellään viikossa ainakin kaksi, mielellään kolme. Jos treenataan kolmena päivänä voimaharjoittelua ja levätään aina treeniä seuraava päivä niin esim. viikonlopulle voi sijoittaa yhden hapenottoa kehittävän aerobisen harjoituksen. Massaa hankkivalle en kuitenkaan suosittele yli tunnin pituisia aerobisia harjoituksia. Ja aerobisen harjoituksen jälkeen kannattaa myös nauttia palautusjuoma ja lisätä noin 2 kertaa enemmän hiilihydraattia juomaan kuin voimapäivinä.

      Voimatreenin määrä kannattaa alkuvaiheessa pitää korkeintaa kolmessa harjoituskerrassa per viikko kun treenataan joka kerta eri lihaksia.

      Palautusjuomaa varteen kannattaa ostaa reilu satsi heraproteiinia ja vähintään saman verran maltodekstriiniä tai vastavaa jauhoa hiilihydraatin lähteeksi. Itse sekoittamalla saa palautusjuoman ainakin puolta halvemmalla kuin valmiissa pusseissa ostamalla.

    • aikasimppeliä

      Niillä markettien hintalaadultaan huonoilla Fast, Fitfarm, Leader jauhoilla et koskaan tule pääsemään parhaaseen kuntoosi. Tutustu laatuasioihin ja ala kehittymään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      356
      3175
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      129
      1197
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      133
      953
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      737
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      717
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe