Valtuustoaloite kaupunginjohtajan matkasta

työrauhaakopla

Nyt on ajojahti tuot konkreettisesti julki. Ilkka-lehdessä on uutinen yhden Lahdensuon tekemästä aloitteesta jossa vaaditaan kaupunginjohtajan tekemän matkan selvitystä. Lisäksi oudoksi asia muotoutuu kun selvityksen joutuu tekemään virkavapaalla oleva kaupungin työntekijä, kun on jotenin kaupunginhallituksen puheenjohtaja. On siinä sitten oikeusturva ja tasapuolisuus taattu. Onhan nyt itsestään selvä, että kun asenteellisesti lähdetään juttua näillä voimilla tutkimaan niin varmasti "euron virhe" löydetään. Voisiko sen saada kuitattua ottamalla kokoomuksen jäsenkirja?
Voisiko pelleily loppua?

54

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takkakiveltä

      Kj:n ja kahden muun henkilön amerikanmatka maksoi yhteensä 2500 € ja asiaa on ollut päättämässä/hyväksymässä myös allekirjoituksen ensimmäinen allekirjoittaja.
      valtuuston ylimääräisen kokouksen kustannukset 3500 € ei tunnu missään.
      Vähän tolkkua näihin alotteisiin.

      • hurskastelua

        Samaa mieltä. V-M Lahdensuo on ollut itse hallituksessa, kun matka lupa tai ehkä jopa määräys annettiin. On todella hurskastelua tehdä valtuustoaloite. Todellinen syy lienee, viedä keskustelu sivuraiteelle kouluasiasta ja ennen kaikkea Lapuan viemisestä Pohjanmaan maakuntaan ja siis eroa Etelä-Pohjanmaan maakunnasta. Pohjanmaan maakuntaan siitymistä on valmisteltu pitkään hiljaisuudessa.


      • Pellettt
        hurskastelua kirjoitti:

        Samaa mieltä. V-M Lahdensuo on ollut itse hallituksessa, kun matka lupa tai ehkä jopa määräys annettiin. On todella hurskastelua tehdä valtuustoaloite. Todellinen syy lienee, viedä keskustelu sivuraiteelle kouluasiasta ja ennen kaikkea Lapuan viemisestä Pohjanmaan maakuntaan ja siis eroa Etelä-Pohjanmaan maakunnasta. Pohjanmaan maakuntaan siitymistä on valmisteltu pitkään hiljaisuudessa.

        Juuri näin. Taas tuli yksi syy lisää olla äänestämättä näitä vempuilijoita enää minnekään.

        On ensin ITSE HYVÄKSYMÄSSÄ ETUKÄTEEN KO. MATKAA ja matkan jälkeen tekee aloitteita ko. asian tutkimiseen.

        On mennyt röyhkeäksi peli ja ajojahti on selkeästi päällä.


      • Hallituksessa

        V-M Lahdensuo: "Olinko mäki siellä?"
        Oon luullu että jotkut ei vaan ymmärrä lukemaansa tai kuulemaansa, mutta ei ymmärrä edes olleensa paikalla?


    • Ajojahdinmakua

      Varmaan ainut kohtuukustannuksin tehty reissu Lapualla.

    • kjufydtsrga

      Vähäkö nää ajojahtaajat munasi ny ittensä lopunkin. Voi herrajjumala sentään säälittävää touhua. Oikehen kateellisuuden huippu taas. Menivät rintarottingilla hakemaan suurta kalaa, muttei tullutkaan sintin sinttiä. Kyllä naurunalaaseksi joutuu koko lahdensuon porukka.

    • sssssssssshhhhhhhh

      Varmaankin on viranhaltija huomannut lomamatkan ajaksi hakea palkatonta
      virkavapaata, koska kyseessä ei ole mikään pakollinen virkamatka.

      • säännöksettakaa

        Kun asia on ollut hallituksessa niin silloin matka on virkamatka eikä vaadi palkatonta virkavapaata.


    • mitämieltäkansa

      Perusturvan rahoistakin pitää säästää melkoisia summia tänä vuonna, on todella huono tilannearvio lähteä rahoja tuhlaamaan "ei todella pakollista " matkaan.

      • laskujaonollu

        V.M Lahdesuo yritti hetki sitten itse maksattaa kaupungilla oman henkilökohtaisen n. 1000 euron laskun. Kaupunki ei tiettävästi maksanut sitä, joten sekin varmasti ottaa häntä kituumiin vieläkin.


    • Virhe_Arvio

      Omaa tulevaisuuttaan ajatellen kaupunginjohtaja itse antoi aseet käteen, kun meni allekirjoittamaan kokoomukseen liittymispaperin valintansa alla. Luottamus menetettiin jo silloin. Siitä alkoi juoksuhiekka eikä hiekalle voi mitään kovin tukevaa rakentaa.

      • huijauspahimmillaan

        Entäs Pöntinen kun huijasi koko valtuuston väkeä.


      • onkosopimusmuseoitu

        Kyseinen paperi oli kaikilta osapuolilta huonosti harkittu. Kokoomukselta se oli suuri "rikos" muita puolueita kohtaan, ottaa jäsenkirjasitoomus hakijalta ja markkinoida henkilöä sitoutumattomana, jotta tulee varmasti valituksi. Kaupunginjohtaja oli tästä porukasta rehellisin, hän pysyi sitoutumattomana kun oli sellaisena valittu. Hän "uunotti vai uunottajia" ja sekös nytten paria herra jurppii. Pojilla on paperi jolla ei ole mitään arvoa ja niskassa suuri häpeä.
        Osaisivat nyt lopettaa kaupunginjohtajan kiusaamisen. Tällä toiminnalla tulee vain lisää hävettävää.
        Nyt kun ryhdytään selvittämään ko.matkaa ja sen kustannuksia, voisi samalla laskea miten paljon tämä kunnallislakiin perustumaton puheenjohtajien kerho nostaa kokouspalkkioita vuodessa.


    • eläkkeeellle

      Eikö se kj ole jo pian eläkeiässä ?

    • Rehellisyystesti

      Taitaa niin olla että Kj tarttee ulkomaan matkoilleen ja varmaan moneen muuhunkin ostoon hallituksen tai valtuuston päätöksen. Näin lienee. Johtajillakin kun on aina johtajansa. Eihän sitä kai Kj missään kaupungissa ihan miten vaan ja minne vaan voi kunnan rahoja käyttää oman mielensä mukaan. Muistelen että nykyinen Ksuhavan Kj sai Vaasasta lähtöpassit kun oli ostanut kaupungin rahoilla jotain kenkiä. Jotenkin niin se meni.
      Rahojen käytössä kannattaisi olla tarkka ja sääntöjä noudattaa. Maailma on muuttunut, koko ajan seurataan että kuka tekee virheitä. Ei kannattaisi yhtään keplotella. Ei yhtään. En toki tiedä mitä Lapuan Kj on tehnyt mutta aika näyttää.

      • vääryysvoittaa

        Seuraavaksi pitäisi tehdä valtuustoaloite Pöntisen tanssiporukan matkasta Viron Rakvereen. Mitä se maksoi? Porukkaa oli ainakin 10 henkeä. Mitä helevettiä kaupungin pitää kustantaa jonkun Pöntisen miesporukan tanssimatkaa?????????
        Selvitystä pyydän kustannuksista! Ja kuinka monta kertaa Pöntinen on viimeisen kolmen vuoden aikana vieraillut ystävyyskaupugeissa? Mitkä ovat olleet kustannukset ja mikä on ollut välitön hyöty näistä vierailuista? Ennustan, että nolla!
        Turhanpäiväinen "puheenjohtajiston työryhmä" kuluttaa veronmaksajien, joita murehti myös hellanmaan mies, rahoja 20-30.000 euroa vuodessa. Joutilaiden ja opiskelijan toimeentuloko näillä turvataan? Palomäki hoi, valita jo!


      • olipäätös

        KJ:llä oli hallituksen päätös ja siis lupa virkamatkaan. Sitä on ollut V-M Lahdensuokin päättämässä.


      • Kukavalehtelee

        Oliko? Oletko nähnyt sellaista päätöstä?


    • epäöuottamusxcv

      Toivotaan nyt ettei Lepistö ole tehnyt mokaa ja ilman lupia ollut matkoilla. Ei kai kaupunginjohtajan tasoinen mies voi niin taitamaton olla! Pakko uskoa että meillä on rehellinen kaupunginjohtaja!? Luottamushan se menisi kaikkeen muuhunkin.

      Sillehän emme kyllä voi mitään jos Pöntinen on saanut valtuuston tai jonkun lautakunnan hyväksymään Viron ym. matkoja. Jos ne olisi laittomia ollut, taatusti olisi valituksia jo tehty!

    • laskualaskua

      Antaa aikapoikien tanssia Lapuaa maailmankartalle..........siitä vaan.
      Kyllä me maksetaan kulut.

    • humpappaaaaa

      jesusssss onks noitten poikien tanssia näytetty täällä missään,siis paikkakunnalla,,mitä ne tanssii,,,kertokaa,,,,menikö ne hitaita keskenään vai polkkaako hyppivät

    • koskikylä

      Kaitsu kaavoittaa
      Panu purkaa
      Olli rakentaa
      ja Veitta hoitaa valitukset :)

      • ikäväätouhua

        Nän se on, sairasta touhua! Narsismi on vaikea luonteenpiirre!


    • yjsthsh

      Jäliet johtaa hellanmaahan. Taas paapat asialla.

      • hajuhaitta

        missä tilassa se paskaputki on kun noin höyryt huumaa?


    • hanibuust

      Minkä takia se yks persu ei allekirjoittanut alootetta? Se pukumiäs, joka oli täs lapuan lipareeskin.

    • onkokivaa

      Huomioivatko kaupunginhallituksen jäsenet sen, että he ovat kaupunginjohtajaan nähden "esimiesasemassa", sitä myös työsuojelun silmin.
      Jos kyseisen aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on hallituksen jäsen, on aloitteelle oltava todella vahavat juridiset syyt. Muuten aloite voidaan tulkita henkiseksi väkivallaksi/työpaikkakiusaamiseksi. Raskauttavaa on, jos ko henkilö on ollut tekemässä asiasta päätöstä ja vaikka ei olisi, niin hänellä asemansa turvin olisi ollut oikeus saada kyseiset tiedot ilman valtuustoalaoitetta.

      • tupuhupulupu

        Aivan. Kaupungnhallituksen puheenjohtajan on syytä ylinpänä esimiehenä arvioida syyllistyykö hänen kerhonsa työsuojelurikkomukseen. Kysyä, miksi aloitteen tekijä ei tuonut kysymystä hallitukseen, jossa asiaa on käsitelty aikaisemmin? Toisaalta, voiko kaupungallituksen puheenjohtaja ryhtyä asiassa selvittäjäksi, koska on virkavapaalla oleva kaupungin työntekijä? Kylläpä pojat tekivät itsellensä sopan.


    • kysymyksiäriittää

      Kävin lukemassa lapuan sanomien jutun tältä päivältä ko asiasta. Johtajasopimuksen sisältö näyttää oleva selvä. Minäkin sen ymmärsin, että jos amerikkaan kaupunginjohtaja menee, niin pitää olla hallituksen lupa. Omassa selvitysosiossaan Lepistö antoi ymmärtää että lupa on. Sehän sitten löytyy jostakin hallituksen pöytäkirjasta tai jostakin hallituksen puheenjohtajan päätösasiakirjasta jos kerran matkasta on sovittu. Eihän ne päätökset voi suullisia huhuja olla vaan mustaa valkoisella.

      Ei tässä mun mielestä mistään työsuojelurikkomuksesta ole kysymys. Jos on epäselviä asioita, pitää ne selvittää jos vielä huhuja liikkuu. Johtajat ovat sellaisessa asemassa että niiden tekemisiä seurataan.

      Sitä jäin tosin pohtimaan, että onko se lantana lapuan ystävyyskaupunki? Jotenkin kun oon joskus ymmärtänyt ettei olisi ihan samalla tavalla kun nuo jotkut euroopan kaupungit joissa porukkaa hyppää jatkuvasti. Voin tosin olla väärässä mutta ehkä sekin selviää kun asioita tutkitaan.

      • onkokivaa

        Työsuojelurikkomus/kiusanteonpiirteet syntyvät; "Jos kyseisen aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on hallituksen jäsen, on aloitteelle oltava todella vahavat juridiset syyt. Muuten aloite voidaan tulkita henkiseksi väkivallaksi/työpaikkakiusaamiseksi. Raskauttavaa on, jos ko henkilö on ollut tekemässä asiasta päätöstä ja vaikka ei olisi, niin hänellä asemansa turvin olisi ollut oikeus saada kyseiset tiedot ilman valtuustoalaoitetta." Hänen motiivinsa ei ole selvittäminen valtuustoaloitteella, vaan "nolaaminen, kyykyttäminen". Selvittämiseen hänellä olisi ollut pikareitti.


    • työntekijätjaantajat

      Tuohon työsuojeluasia pohdintaan sen verran, että eikö se kuitenkin lain mukaan niin mene, että esimies saa työntekijöittensä asioita ja työntekemistä selvittää? Onhan se niin yrityksissä ja kaikissa muissakin työpaikoissa. Ihan outoa mielestäni olisi jos esimies ei saisi tutkia ja seurata työntekijöittensä tekemää työtä vaan se olisi kiusaamista. Taitaa löytyä ihan työlaista mitkä on työntekijän velvollisuudet ja työnantajan oikeudet. Haloo!

      • eisaasylkeäsilmille

        Tässä on nyt kysymys tutkintatavasta. Ko. henkilöllä on hallituksenjäsenenä mahdollisuus kysyä asiaa hallituksessa. Hallituksessa kyseinen matkapäätös on hänen läsnäollessaan tehty. Jostakin syystä asiasta on haluttu tehdä julkinen valtuustoaloitteen muodossa. Tämä on tulkittavissa kiusaamiseksi, kyykyttämiseksi, nolaamiseksi jne. Esimiehelläkin on rajat ja vaaditaan tapoja!


    • haloohaloo

      Odoteaan nyt rauhassa sitä hallituksen asiakirjaan kirjattua päätöstä, jossa Lepsitön matkasta on sovittu. Se lienee tärkein asia, että sellainen löytyy. Kirjoitettu päätös.

    • hmmmmmmm
      • tosihärskiä

        Siinähän se lukutaitoisille, hitusen tarvitaan luetun ymmärtämisen taitoa. Työsuojelurikkomus/kiusanteonpiirteet syntyvät; "Jos kyseisen aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on hallituksen jäsen, on aloitteelle oltava todella vahavat juridiset syyt. Muuten aloite voidaan tulkita henkiseksi väkivallaksi/työpaikkakiusaamiseksi. Raskauttavaa on, jos ko henkilö on ollut tekemässä asiasta päätöstä ja vaikka ei olisi, niin hänellä asemansa turvin olisi ollut oikeus saada kyseiset tiedot ilman valtuustoalaoitetta." Hänen motiivinsa ei ole selvittäminen valtuustoaloitteella, vaan "nolaaminen, kyykyttäminen". Selvittämiseen hänellä olisi ollut pikareitti. Kysymys on kiusaamisesta.


    • Oudonoutoa

      Luin otteen. Olipa outoa!!!Tilanne on mun mielestä epäselvä siksi koska tehty päätös koskee vain ja ainoastaan esiintyjiä. Kj :n johtajasopimus on myös mielestäni ristiriidassa Kj:n tekemän alustuksen kanssa, joka on tuossa ehdotuksen edellä. Erikoista että Kj on omaa johtajasopimustaan tulkinnut eri tavalla kuin se esitettiin Lapuan sanomissa. Tuskin lehti vääristelee sopimuksen ehtoja?!
      Jotenkin outo on tilanne. Todella hyvä että selvitetään perin pohjin, näin toivon!

      • Kjiähkjiäh

        Miten niin outoa vai tuliko huono omatunto?


      • kukaaivopesi

        Höpöhöpön! Vaatii luetunymmärtämisentaitoa. Selkeä päätös. "- juhlaan ohjelman
        suorittajina KAUPUNGINJOHTAJAN delegaatiossa." Olet todella oudonouto, jos tätä epäselväksi väität!

        "Kaupunginhallitus oikeuttaa duo Haaviston&Takamaan osal lis tu-
        maan ystävyyskaupunki Lantanassa vietettävään juhlaan ohjelman
        suorittajina kaupunginjohtajan delegaatiossa. Matkakustannukset
        korvataan ystävyyskuntatoimintaan varatuista määrärahoista.
        Päätös:
        Kaupunginjohtaja alusti asiaa.
        Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen


    • Mitensemenee

      Virkamiehellä on käsittääkseni virkavastuu siitä miten asioita tuo esittelyyn ja niiden paikkansa pitävyydestä. Laki sanoo seuraavaa jota tässä asiassa ehkä joudutaan pohtimaan kun noita esityksiä ja päätöksiä mietitään!

      Määritelmä: hallintopäätöksen esittelijän virkavastuu, joka on eräiltä osin tavallista virkavastuuta laajempi

      Selite: Perustuslain 118 §:n 2 momentin mukaan esittelijä on vastuussa sekä omasta toiminnastaan esittelijänä että siitä, mitä hänen esittelystään on päätetty. Esittelijä vastaa omasta esittelystään ja sen lainmukaisuudesta, selvityksen
      riittävyydestä ja tietojen paikkansapitävyydestä. Lisäksi esittelijä on vastuussa esittelyn perusteella tehdyn päätöksen lainmukaisuudesta. Eriävän mielipiteen ilmoittaminen vapauttaa kuitenkin esittelijän tehtyä päätöstä koskevasta vastuusta

      • valtuustoaloitteenhäpeä

        Päätöksessä ei ole mitään epäselvää, eikä esittelyvirhettä. Hallituksella on ollut kaikki tarvittava tieto päätöstä tehdessään. On ehkä syytä arvella sitä olivatko kaikki kokouksessa "täydessä ymmärryksessä" jos jälkikäteen haikailevat muuta. On naurettaavaa touhua! Puoskarointia!


    • Mitenvainnn

      Esittely ei taida vastata johtajasopimusta....
      Tai voihan se olla niin että johtajat saavat niiden sisältöjä muokkailla. Tai että lehdistö kirjoittaa hassuja.

      • mymhästä

        Esittely on hyväksytty päätöstä tehtäessä.


      • Kysynpävaan
        mymhästä kirjoitti:

        Esittely on hyväksytty päätöstä tehtäessä.

        Entä jos päätös olisikin tehty tiedoilla, jotka eivät pidäkään paikkaansa?


      • Niinpänäin

        "myös ystävyyskaupunkeihin saa matkustaa ilman erillistä lupaa". Näin oli sekä pöytäkirjassa, Lapua sanomissa että Ilkassa. Jos Lantana on ystävyyskaupunki, niin mikä tässä on epäselvää ? Ei luulisi olevan vaikea rasti tarkastaa johtajasopimuksesta sisältyvätkö ystävyyskaupungin ilman erillistä lupaa tehtäviin kohteisiin vai eivät.


    • sokeriapäälle

      Yksi kaavoittaa, toinen purkaa ja kolmas yrittää rakentaa. Voi naurujen nauru.

    • säästööösäästööö

      ANTAA ASIAN NYT OLLA REISU ON TEHTY JA RAHAT OVAT LÖYTYNEET
      TÄHÄNKIN TÄRKEÄÄN TEHTÄVÄÄN.SÄÄSTETÄÄN ME MUUT

    • onsiinätienaripojat

      Mikä tässä on epäselvää. Herroja taitaa kaiveraa se: "Kaupunginjohtaja Arto Lepistö on kutsuttu Lapuan ystävyyskaupunki Lantanassa vietettävään juhlaan.". Pirulauta kun meni johtajakerholta matka sivu suun. Tämä pitää kostaa. Tutkitaan mitä siellä puuhattiin. Voisko syyttä vakoilusta vieraan valtion lukuun? Joiko muuta kun vettä. Kävikö kusella sopimattomaan aikaan?
      Voi rakkaat pölleröt jotka nimenne valtuustoalaoiteeseen rapustitte. Oletteko noin vedätettävissä?

      Päätös kokonaisuudessaan.
      Duo Takamaa&Haaviston osallistuminen ystävyyskaupunki Lantanassa vietettävään
      juhlaan 485/04.04.02/2015
      Kh § 12
      Valmistelija: kaupunginjohtaja Arto Lepistö 050 63756

      Kaupunginjohtaja Arto Lepistö on kutsuttu Lapuan ystävyyskaupunki
      Lantanassa vietettävään juhlaan. Samalla on toivottu lapualaisia
      esiin ty jiä esim. tanssiryhmää tai orkesteria ohjelman suorittajiksi se-
      kä kutsuvierastilaisuuteen että pääjuhlaan.
      Lapualainen duo Haavisto&Takamaa, joka esiintyi mm. Vanhan Pau-
      kun festivaalin kutsuvierasvastaanotolla sekä Kesää kauppakadulla
      -tapahtumassa, on ilmaissut kysyttäessä kiinnostuksensa läh teä
      tapahtumaan ohjelmansuorittajaksi.
      Vierailun ajanjakso on 13.1. - 18.1.2016. Varsinainen pääjuhla on
      16.1.2016.
      Matkan kokonaiskustannusarvio on yhteensä 2500 euroa.
      Lantanan ja Lapuan kaupungin välillä on allekirjoitettu 11.6.1979 ys-
      tä vyys kun ta so pi mus. Edellisen kerran Lantanassa on vierailtu
      Fin fest-juhlan vuoksi vuonna 2004.
      Kaupunginhallituksen hyväksymän johtajasopimuksen mukaan kau-
      pun gin joh ta jan ei tarvitse erikseen hankkia virkamääräystäystävyys-
      kau pun kei hin tehtäviä matkoja varten. Esiintyjien matkalle osallistu-
      mi seen tarvitaan kaupunginhallituksen lupa ja määräraha.
      Kaupunginjohtajan ehdotus:
      Kaupunginhallitus oikeuttaa duo Haaviston&Takamaan osal lis tu-
      maan ystävyyskaupunki Lantanassa vietettävään juhlaan ohjelman
      suo rit ta ji na kaupunginjohtajan delegaatiossa. Matkakustannukset
      kor va taan ystävyyskuntatoimintaan varatuista määrärahoista.
      Päätös:
      Kaupunginjohtaja alusti asiaa.
      Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen.
      Lisätietoja: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh. 06 438 4003, 044 438 4003

    • Odotuspalkitaan

      Ei ne valtuustoaloitteen tekijät tyhmiä ole! Vaikka kuinka yrität sitä täällä vakuuttaa ja heitä mustamaalaata heidän "tyhmyydellään". Ei savua ilman tulta. Odotellaan!

      • valtuustoaloite

        Olisiko syytä tehdä valtuustoaloite epäluotettavuudesta V-M Lahdensuon kohdalla, koska hetki sitten hän vei oman henk.kohtaisen laskunsa kaupungintalolle maksettavaksi. Laskua ei maksettu ja kosto tulee siitä nyt.


      • lukutaidottomiako

        Kyllä valtuutettu on aika hölmö jos tekee aloitteen lukematta selkeää päätöstä. Se totuus ei muuksimuutu.


    • Mpkavahinko

      Persut vahingossa mokanneet. Sattuuhan sitä, kun töitä paiskitaan.

      • mokanneet

        Onko niitä mokia sitten muitakin??


    • monnipillipulla

      Kokoomuksessa ja Persuissa on mukana tiettyjä sukuja ja toiminta on sitten sen mukaista. Ei mitään järkeä. Riitaa ja repimistä.
      Tuosta yhestä kolmikosta tulee mieleen aina Pekka Töpöhännän Monni, Pilli ja Pulla. Harmi, että tämä ei ole satua vaan totta.

    • veljespuolueet

      Onko nämä muutamat puolueet niin sitäsiittoisia, ettei siellä ole kuin yhtä ajattulumallia ja sekin riidanhaluista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe