Miten tästä raastavasta tunteesta pääsee yli?

SärkynytSydän_

Olimme olleet 4 vuotta yhdessä ja siitä vuoden olimme asuneet saman katon alla. Siihen aikaan luulin viettäväni koko ikäni hänen kanssaan ja rakastin häntä kovasti. Rakastan yhä.

Kaikki alkoi menemään päin helvettiä, kun hänellä alkoi joku ihme vaihe missä hän ei enään halunut seksiä lainkaan, halaukset tuntuivat hänestä usein häiritseviltä ja suutelukaan ei tullut enää kuuloonkaan. En oikein koskaan saanut tietää mistä oli kyse ja miksi hän käyttäytyi niin vastauksena oli aina "emmä tiiä" tai sitten kun kysyin että olenko tehnyt jotain väärin niin vastaus oli "et oo tehny mitään väärää". Tätä jatkui jonkin aikaa ja sitten hän alkoi sanomaan asioita kuten "en tiedä oonko oikee nainen sulle" "en tiiä onko tässä meidän touhussa enää mitään järkeä." tällaisten kuuleminen oli joka kerta sama kuin puukko oltaisiin isketty rintaan.

Muutaman kuukauden jälkeen kysyin häneltä "haluatko että muutan pois?" hän vastasi että kyllä ja surullisena täytin asuntohakemuksen. Piakkoin sain itselleni asunnon ja muuttoon oli silloin vielä 1kk. Näihin aikoihin hän heittäytyi surullisemmaksi ja kokonaisia päiviä saattoi kulua hänen itkiessään. Itse vielä siihen aikaan koin tulevan muuton varsin virkistäväksi ajatukseksi. Olihan meidänkin suhteessa monia asioita mistä hänestä en pitäny, eritoten hänen viimeaikainen kylmä käytöksensä.

Kun muuttoon oli enää päiviä jälellä oli elämä hänen kanssaan jo vaikeaa, hänen itkeminen oli jo lähes taukoamatonta ja hän suuttui aivan kaikesta mahdollisesta. Oli vaikeaa saada hänestä selvää että halusiko hän minun sittenkin jäävän vai vihasiko hän minua jostain syystä. Ajattelin että tämä oli vain hänen tapansa purkaa pahaa oloaan ja nielin nämä tunnepuuskat parhaani mukaan ja pyrin olemaan mahdollisimman ystävällinen hänelle kaikesta riippumatta.

Muuto viimein koitti ja muutin pois hänen luotaan. Ensimmäinen viikko itsekseni oli erittäin virkistävää. Tuntui kuin jokin suuri paino olisi nostettu harteilta. Hänellä taas asiat eivät menneet niin hyvin, hän hädintuskin söi tai nukkui ja oli muutenkin erittäin surullinen. Aina kun kävin hakemassa jotain hänen luotaan mitä olin muutossa unohtanut niin se oli yhtä itkemistä.

Nyt muutosta on kulunut 2kk olemme edelleen "kavereita hyvissä väleissä" mutta en itse koe häntä vain kaverina. Rakastan häntä edelleen paljon ja ajattelen häntä ja hetkiä hänen kanssaan lähes päivittäin. Hänellä menee kuulema erittäin hyvin, hän on pitänyt hauskaa kavereittensa kanssa ja käynyt muutamilla treffeillä. Olen hieman kateellinen miten hän on niin hyvällä tuulella jo nyt. Itse olen kanssa kokeillut treffeillä käymistä ja ei se oikein innostanut hyvä että sai uskottavan tekohymyn pidettyä naamalla.

Aina kun käyn kavereiden kanssa juhlimassa tai elokuvissa suorastaan masennun kun näen ympärillä olevia ihmisiä halailemassa tai suutelemassa tai pitämässä hauskaa. Purskahdan melkein kyyneliin aina kun näen pelkästään halauskohtauksen elokuvissa tai sarjoissa koska ne tuovat mieleen kaikki ne hyvät hetket hänen kanssaan ja eritoten sen lämpimän tunteen minkä tunsin joka kerta kun häntä halasin. Nyt jäljellä on vain raastava kaipuu siellä missä ennen tunsin kyseisen lämmön.

Olen jatkuvasti vain surullisemmalla tuulella ja nukun yhä huonommin, kun välttelen yksin nukkumaan menoa. Joskus on päiviä milloin saatan nukkua nipin napin 30 minuuttia yössä ja nousta taas ylös seuraavana päivänä.

Miten ihmeessä tästä pääsee yli? Kaikki asiat muistuttavat minua hänestä ja muiden seura ei kelpaa / auta oloani. En tiedä mitä tässä tulisi tehdä...

7

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On kuin oma tarina. 4v yhdessä ja nainen sanoi että ei enää halua olla yhdessä. Maailma mureni enkä pysty tehdä mitään. Mietin häntä koko ajan ja itken. Luulin että olisimme aina yhdessä. En syö enkä nuku. Asutaan vielä yhdessä ja pitäs ettii kämppää, mutta en saa soitettua mihkään asuntoilmotukseen, koska sillon myöntäsin itelleni että se on ohi. Vain hänen lähellään paha olo katoaa. Lasken vain minuutteja koska hän tulee kotiin. Alkoholin kanssa ei kannata alata läträämään. Teen sitä itse, että juon joka päivä pahaa oloa pois, mutta lopussa on aina vaan pahempi olo. Kaikki sanoo että aika auttaa, mut ei se oo mikää vastaus kun sattuu koko ajan ja miettii miten paljon aikaa tämä vaatii. Ainut mikä mua auttaa on kavereille puhuminen. Sekin auttaa vaan sen hetken kun saa puhua. Kun tuut kotiin ja oot yksin niin samat tunteet pamahtaa pintaan. Jaksamisia sulle. Et oo yksin tään asian kans.

    • Tehoton

      Kuulostaa siltä tuo lopun alku, mitä nyt on menossa minulla. Nainen tuntuu inhoavan minua fyysisesti.

      En ole puhunut hänelle kohta viikkoon juuri mitään tai yrittänyt enää lähestyä fyysisesti. En jaksa torjuntaa ja passiivisaggressiivisuutta. Hän kyselee, miksi olen vihainen. En minä ole vihainen. Minä vaan olen täynnä tätä elämää ihmisen kanssa, joka ei selvästikään halua minulta yhtään mitään. Ehkä hän odottaa, että minä teen sen päätöksen.

      Aisankannattajaksi en rupea tai perään kitisemään, hän saa kyllä lapset ja autoni. Elarit ja yksinhuoltajuuden. Vapauden minusta. Minä en ole mikään etäisä. Puheet on puhuttu siinä kohtaa, kun lähden tuosta ovesta. Se päätös tässä kai se pahin on. Kurkkua kuristaa jo pelkkä ajatuskin, että aivan kohta näen lapseni viimeisen kerran. Tuijottelen heidän kasvojaan. Painan muistiini heidän ilmeitään, nauruaan ja epäröin. Mietin, näkevätkö he suruni. Kauniita, tasapainoisia ja hyviä lapsia, joiden elämä menee kohta ihan mullin mallin, koska äiti ja isä ovat juntteja idiootteja.

      Nainen taisi rakastaa sitä minua, joka oli arvaamaton ja epätasapainoinen. Kasvoin aikuiseksi ja aloin isäksi, koska halusin tehdä oikein. Tein lähes kaiken eri lailla kuin oma isäni. Jätin viinan, en ole väkivaltainen tai kaatanut pienuuttani paskaa perheeni niskaan. Ehkäpä en viehätä häntä sen takia. En ole jännittävä.

      Elämäni on ollut hyvä. Olen saanut osani paljosta ja se riittää. Vielä kerran ja sitten se on ohi. Niin ahdistavalta kuin se kaikki tuntuukin, en malta odottaa viimeistä rypistystäni. Aion kuolla hymy naamallani. Pelkurina toki, mutta en minä enää välitä.

      • 3lapsenisä

        Sä tiedät mitä siitä seuraa jos heität hanskat tiskiin. Olet turmiolla taas. Ole ylpee mitä oot saavuttanut ja mitä olet nyt. Moni mies ei nouse paska oman tunkion kuninkaaksi, niin sanotusti, kuin sinä. Teidän pitää puhua puhua ja puhua! Jos ei se onnistu niin kirjoita paperille se mitä haluaisit sanoa hänelle ja jätä vaikka se aamulla pöydälle töihin lähtiessäs. Sulla on hyvä ja tunteikas kirjallinen anti, käytä sitä hyväksi.


    • Hei SärkynytSydän.

      Kerrot eron jälkeisestä tunteiden skaalasta. Sinullakin, kuten muillakin, on tullut elämänmuutoksen yhteydessä kaikenlaisia tunteita helpottuneisuudesta ja huojentuneisuudesta suruun, kiukkuun, kateuteen ja kaipuuseen ja varmasti vielä muitakin. Tämä kaikki on inhimillistä ja kuuluu eroprosessiin. On myöskin selvä, että eron osapuolet prosessoivat eroa eri tahtiin ja eri tavalla. Voi olla, että kumppanisi itki ja suri eroanne jo aikaisemmin, sinulle iski sama vasta nyt. Joka tapauksessa erottuanne ei sinun kannata enää panostaa energiaa exäsi tunnetilojen tarkkailuun, vaan keskittyä ottamaan omat tunteesi vastaan.

      Onko sinulla ihmisiä, joille voit avautua ja kertoa tuntemuksistasi ja käydä eron nostattamia ajatuksia läpi? Jos läheisissäsi ei sellaisia ole, voit myös hakeutua keskusteluapuun esim. työterveyshuoltoon tai vaikkapa seurakunnan palveluiden piiriin. Eron työstäminen ja tunteiden läpikäyminen auttavat rakentamaan elämä uudelleen ja myös seuraavaan mahdolliseen parisuhteeseen. Älä kiirehdi deittailemaan, kun selvästikään et ole valmis, vaan anna ensin tämän suhteen loppua ja käsittele sen luopuminen. Älä pyrikään kieltämään ja karttamaan surua, vaan sure, nyt on sen aika. Se loppuu aikanaan ja sitten tulee uusia tiloja elämääsi.

      Merja, diakoni

      • saattohoidettu

        Voi olla että kumppani suri eroa aikaisemmin? On teillä jutut. Ei eroa tekevät sure, he tekevät uutta elämää. Teidän osuus on olla kuin jätettyjen saattohoitajia. Sitä yrittää rimpuilla vastaan, mutta te painatte lempeästi meitä tulehduksiin. Näin minusta usein tuntuu..


      • Hei
        Itse ajattelen niin, että jättävä osapuoli voi hyvinkin käydä mielessään läpi eroa ja tehdä ikään kuin surutyötä jo etukäteen. Välttämättä toinen osapuoli ei aluksi edes aavista mistä on kyse. Ero saattaa toisaankin tulla jopa täytenä yllätyksenä jätetylle. Se on todella väärin ja julmaa, mutta niin vain tapahtuu. Olet ihan oikeassa siinä, ettei toiseen rakastunut ihminen kykene suremaan päättyvää suhdettaan. Joskus käy niinkin, että suru ja jopa katumus tulevat myöhemmin.

        Voimia kaikille, jotka kamppailevat suhdekiemuroissa. Etenkin teille, jotka olette tulleet jätetyiksi. Se on katkeraa kalkkia, mutta siitäkin selviää eteenpäin.

        Pappi Elisabet


    • Suru_jäi

      Minulla tulee juuri nyt kesäkuussa neljä vuotta täyteen erosta, enkä ole vieläkään päässyt surussa eteenpäin. Käytännössä koko ajan itkettää, mutta seurassa ja töissä ollessa koetan olla mahdollisimman normaali. Yksin jäädessä itku tulee väistämättä.

      Tuntuu että hymyileminenkin on vaikeaa, aivan kuin psyyke pistäisi vastaan, koska kokee sen niin luonnottomaksi tässä olotilassa.

      En osaa sanoa miksen toivu, miksen kykene lopettamaan itkemistä, miksen näe mitään syytä elää. En jotenkin edes ymmärrä enää ajan kulumista, kaikki pysähtyi eroon.

      Luulen yhden syyn olevan se, että vanhempani eivät koskaan pitäneet minusta ihmisenä ja koen, että tämä pitkä suhde oli elämässäni ensimmäinen, jossa olin oikeasti rakastettu. Se tuntui uskomattomalta, olla oma itsensä ja silti pidetty. Elämässäni ei ole ketään muuta läheistä ihmistä, joten menetys tuntui ja tuntuu valtavalta. En usko että voin enää kokea mitään sellaista, koska olen muuttunut murheelliseksi ja totiseksi ihmiseksi, joka on raskasta seuraa kenelle tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      133
      1342
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1195
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      846
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      156
      832
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      150
      733
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      728
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      588
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      575
    Aihe