Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opioidit, koukuttaako heti?

jeppisjepuliss

Sori sekavasta tekstistä ja kirjoitusvirheistä, pitää kirjoittaa vaan nopeaa, kun ei pysty olemaan ylhäällä pitkään.

4 kk on jatkunut välilevyn pullistuma kivut. Suurimmaksi aikaa ne on ollut ihan siedettäviä, että on pärjännyt. Nyt tuli kuitenkin niin kipeäksi, että en ole kahteen viikkoon muutakuin purrut hammasta. Ylhäällä ei ole pystynyt olemaan. Aiemmin mennyt buranalla, mutta oli pakko hakea tujumpaa lääkettä. Tramalia ja jotain muuta keskushermostoon vaikuttavaa määräsi.

Varsinainen asia: Kuinka nopeasti noihin koukkuuntuu? En aio itseäni koukkuunnuttaa lääkkeisiin (enää,masennuslääkkeistä irti päässyt), joten uskaltaako noita esim 2 vkoa syödä pahimpaan kipuun? Laittoivat nyt kiireellisenä lähetteen magneettikuvaan ja hermoratatutkimukseen.

7

1114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • w3t65n

      Kaksi viikkoa tramalin käyttöä ei koukuta. Itse käytin aikoinani yhtäjaksoisesti 10 kuukautta ja kun lopetin niin ei tullut mitään viekkareita muuta kuin vähän hikoilutti ja tippa oli nenänpäässä pari päivää. Koukkuun en jäänyt koska ei tehnyt mieli ottaa lisää tramaleita vaikka niitä oli jäljellä kaapissa. Lopetin juuri sen takia kun olin tullut tietoiseksi, että jotkut ovat jääneet niihin pahaan koukkuun. Eivät ole päässeet irti ilman vieroitushoitojaksoa. Voi olla, että vuosi on kriittinen jakso käyttää tramaleita päivittäin ja sitten on koukussa. Se on yksilöllistä ja riippuu tietysti annoksen määrästäkin. Minun annokseni oli vain 50 mg kapseli illalla otettuna. Lääkärin määräyksestä lievittämään selkäkipua öisin.

    • Joopastenjoo

      Ei ainakaan minua koukuttanut. Otin yhden 50mg:sen Tramalin iltasella, ja olo oli jopa hyvä illalla, mukavan tasainen ja rauhoittunut ja kivuton. Aamulla en päässyt sängystä ylös, vapisin, voin pahoin ja oksensin aina välillä. Välillä epäilin, että saan jonkun kohtauksen. Sänky oli hyvä paikka huterassa olossa ja nukuin. Seuraavan päivän illalla varmaan 24 tuntia lääkkeen oton jälkeen elämä alkoi voittaa. Kärsin univaikeuksista lääkkeen jälkeen vähän aikaa. Siihen loppui opiaattien käyttö. Mielummin kipu kuin tuollainen, eikä toista yritystä huvittanut tehdä, kun ekasta oli niin karmaiseva kokemus. Miksi ikinä otin lääkkeen oli se, että kärsin leikkauskivuista, jotka ei menneet buranalla ohi.
      Leikkauksessa sain myös opiaattia. En virtsannut varmaan 12 tuntiin ja jouduin katetroitavaksi. Mahtava lääke, ei voi muuta sanoa. Ei siinä, ei kivusta ollut tietoakaan.

    • Aloittajapostaaja

      No mä oon nyt nappaillu kaks päivää satasta tramalia, miranaxia ja tramadolia. Kivut sen ku kasvaa. Mitään sivu oireita ei ole tullut. Kohta en pysty edes olemaan makuulla. Kai sitten nappi otsaan seuraavaks ku soitin päivystykseen äsken tuskissani ja sanovat, että vahvempia kipulääkkeitä ei oikeen enää ole, että se on voivoi ja koita kestää.

      • Tietäjä111

        Aivan varmana on vahvempia kipulääkkeitä vaikka oksikodoni ja fentanyyli sekä buprenorfiini noin muutama mainitakseni. Tehty vaan naurettavan vaikeaksi saada näitä lääkkeitä koska muka koukuttavat niin pahasti. Jos joku alkaa koukuttamaan niin silloin on elämässä jotain pielessä joka pitäisi korjata ennenkuin aloittaa lääkekuurin. Ei se lääkeaine ketään mitenkään yllättäen ihmeellisesti narkkariksi tee. :D


      • Hjujiih

        Hei, voin kertoa että opioideihin/opiaatteihin syntyy fyysinen riippuvuus parissa viikossa ihan lääkärin määräämillä annoksilla. Ensin riippuvuus on lievää, eli vieroitusoireina on vain flunssainen olo ja univaikeuksia.

        Kun käyttö jatkuu esim. vuoden tai pari vuotta niin vieroitusoireet ovat Tramalillakin kuralle menevä maha, olo niinkuin olisi influenssa, silmät vuotaa, itsevarmuus vähenee, paska fiilis, ahdistaa jne.. Oireet kestävät noin 2 viikkoa.

        Kovilla opiaateilla oireet ovat kipuja luissa, mahakipua, jalkojen sätkimistä, iho kananlihalla, kuumeinen olo, oksentaminen jne..

        Opiaatteihin ei itsellä ainakaan kehity niinkään henkinen riippuvuus vaan nimenomaan fyysinen. Voi niitä silloin tällöin ottaa, mutta näin vanhana Tramadolinkäyttäjänä saan vieroitusoireet jo muutaman päivän käytöstä.


      • samatietäjä11

        Lähinnä ajattelin koukuttumisen fyysisen ja psyykkisen riippuvuuden yhteenlaskemana. Ja riippuvuuden synty ei ole yksiselitteisesti kuten esität sen "syntyy riippuvuus" niinkuin se olisi joku asia joka varmuudella tulee. Mutta kyllä joo jos joku ei tajunnut niin fyysinen riippuvuus on toki mahdollinen.


    • Anonyymi

      Itse sain päivystyksessä 4 pilleriä oxirationin miedointa kotiin vietäväksi ja koukutuin jo kahden pillerin jälkeen. Tiedostan että koukutun herkästi erilaisiin asioihin. En kylläkään käytä huumeita tai alkoholia ja elän ja syön terveellisesti. Mielestäni on korvien välistä kiinni milloin niihin jää koukkuun. Itsellä koukkuun riitti se hyvänolon tunne ja euforia, joka niistä tulee. Stressiherkkänä henkilönä huomasin, että ne auttavat suuresti hiljentämään tahtia ja rauhoittumaan. Siitä sitten tuli ajatus, että näitä olisi mukava saada lisää ihan vain "kohentamaan" oloa tarpeen tullen tai miksipä ei päivittäin. Onneksi en saanut niitä enempää, koska en mielestäni ole vielä niin fyysisesti koukuttunut kuin se psyykkisellä tasolla tapahtui. Oma arvioni näistä opioidesta on, että pitää olla hieman selkärankaa ja lujuutta niiden lopettamisen kanssa. Pitää osata vakuuttaa ja kertoa itselle jatkuvasti ettei niitä oikeasti tarvitse mihinkään muuhun kuin siihen mihin niitä on määrätty. Koukkuuntumisen ajankohta on vaikeaa määritellä, koska se tapahtuu mielestäni niin salakavalasti ja pienistä ajatuksista. Vähän niin kuin sitä tässä vähän kuvailin. Tsemppiä kaikille jotka ovat käyttäneet pidempään ja yrittävät rimpuilla opiodeista irti :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe