Kuoleman jälkeen - mitä sinä valitset?

Lk.16:19-31 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti. Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon - sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."
Monta mielenkiintoista kohtaa kuolemanjälkeisyydestä. 1. on kaksi puolta, tuskien paikka tuonela ja "Aabrahamin helma". 2. molemmista voi nähdä toiselle puolelle. 3. siellä voidaan tunnistaa henkilöt. 4. persoona ei muutu, rikas yrittää jatkaa komenteluaan. 5. hyvällä puolella olevat eivät pysty auttamaan tuskissa olevia heidän välillään olevan juovan takia. 6. rikas mieskään ei voi väittää ettei olisi ansainnut paikkaansa siellä. 7. Ihmisten tasa-arvoisuus Jumalan edessä toteutuu siellä. 8. siellä muistetaan elossa olevat omaiset ja ollaan heistä huolissaan. 9. evankeliumin sanaa julistetaan ja armo voidaan vastaanottaa vain maan päällä eläessä, ei enää tuonelassa. 10. Raamatussa, jo yksin VT:ssa on tarpeellinen määrä Jumalan sanoja ihmisen pelastumiseen. 11. pelastus ei ole ihmeissä (kuolleiden ilmestymisessä) vaan Jumalan sanassa. 12. köyhällä on puolestapuhuja, hänen ei tarvitse vastata sortajilleen mitään.

13

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loru.rikkaasta

      Miksi vääryys pitää hyvittää vielä suuremmalla vääryydellä?

      Ikuinen piina hetkellisistä maallisista valinnoistamme. Pelkkä tarinahan tuo on ja tarkoitettu kai lähinnä lohduttamaan köyhiä. Kostonhimoista ja sadistista touhua.

      • 768

        Itse ajattelen asioita vertauskuvallisesti, sillä Johanneksen ilmestyksessä sanotaan, 20. luku, 12. - 15. jae:

        Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, kukin tekojensa mukaan.
        Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi.
        Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.

        Sama kuitenkin sanotaan Danielin kirjassa toisilla sanoilla, 12. luku,1. - 2. jae:

        Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan.
        Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun.

        Miksi asioista muuten puhuttaisi eri nimillä?


    • Jaska_3

      Onko kuolemaa olemassakaan? Musta tuntuu hyvin usein siltä, että kävelen jonkun toisen kengissä.

    • filade

      Raamatun ilmoituksen mukaista ikuista elämää/kuolemaa;
      http://www.divinerevelations.info/documents/7_jovenes/finnish_7_youths_heaven.htm

    • vapise.nalleW

      Jee, mä olen köyhä ja meen siks taivaasee!

      Vapiskaa rikkaat!

      • aarteenmetsästäj

      • Myös mä olen köyhä ku kirkonrotta, etuustulot alta 1500 eikä mitään omaisuutta. Me ollaan hyväosaisia, vaikkei kukaan sitä uskokaan (^_^)


      • sossussimo

        Suomen yhteiskunnan etuuksilla elävillä tuskin mitään valittamista onkaan. Moni duunari ei saa tonniakaan käteen.

        Lasaruksen aikaan varattomilla oli toisin, ei ollut sossun tätejä eikä ilmaista terveydenhuoltoa.


    • Isä_Nikon

      Sikiö on niin onnellinen äitinsä kohdussa. Se elää lämpimässä paikassa, siitä pidetään huolta, sitä suojellaan, sitä ”tarkkaillaan”. Mitä sanotte? Voiko sikiö ymmärtää, että on olemassa toisenlainen elämä sen oman elämäntavan jälkeen? Ei. Kuinka voit kuvailla sikiölle, että on olemassa aurinko, ystäviä, kukkia, värejä ja lauluja? Se ei yksinkertaisesti voi ymmärtää niitä. Tarkoittaako tämä sitä, ettei näitä asioita ole olemassa?


      Koska sikiöllä on niin mukavaa siellä missä se on, se ei halua lähteä sieltä. Ja tulee aika, jolloin kivuliaalla ja kauhistuttavalla puristumisella kapeasta kanavasta, se tulee itkien ja huutaen tähän maailmaan. Ja sitten me olemme täällä ja me tunnemme itsemme onnellisiksi täällä, emmekä me halua lähteä täältä.


      Voitte olla varmoja siitä, että kun olimme äitimme kohdussa, emme halunneet lähteä sieltä. Ja tulee aika ja me jälleen lähdemme. Jälleen me menemme läpi kapeasta kanavasta – haudan kanavasta. Itkien ja kivuliaasti ja huutaen me synnymme uudelleen jonnekin toisaalle. Olkaa varmoja siitä, että niinkuin ette nyt halua palata äitinne kohdun pimeyteen, vaikka olitte silloin aiemmin siellä onnellisia ja teistä tuntui mukavalta, niin silloinkaan ette halua palata tänne, kun olette olette kulkeneet läpi tuon seuraavan kanavan. Vaikka te pidätte olostanne täällä ja tunnette itsenne onnellisiksi täällä, sama tarina toistuu.


      Piditpä siitä tai et, ei ole olemassa kuolemaa. Meidät on tuomittu kuolemattomiksi. Siitä hetkestä alkaen kun alamme olla olemassa, emme lakkaa olemasta olemassa. Me kuolemme ainoastaan silloin kun eroamme Hänestä, Joka sanoi: ”Minä olen Ylösnousemus ja Elämä.”


      Me emme voi olla yhteydessä kuolleisiin ihmisiin, jotka eivät kuolleet kristillisellä tavalla. Miksi näin on? Minne he ovat kadonneet? Sen sijaan me olemme yhteydessä niihin, jotka kuolivat kristillisellä tavalla. Enkä tarkoita nyt pyhiä vaan jokapäiväistä elämäämme.

    • jeesusonpoika

      Niinniin. Abrahamin rikkaat lapset niin. Elää palatseissa ja mammonassa rikkauden keskellä . Mutta saattaa yllättyä sittenkin. Tässähän Abraham on taivaassa . Jeesus Tässä sanoo että hänen kauttaan pelastuu.

    • ressu1

      lentävä spagettihiriviö sanoo että pääset taivaanseen jossa on strippareita ja oluttuivuoria..tai joudut helvettiin jossa srtippareilla on sukupuolitauti ja kalja on lämmintä.....

    • Miksi rikkaan nimeä ei mainita, vain köyhän Lasaruksen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe