Vatikaanin salaisuudet

Hexxa

Elokuvissa ja kertomuksissa on ollut, että Vatikaanissa on salaisuuksia. Onko room.kat salaisuuksia myös Suomessa?

8

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin_on

      Sana sakramentti tarkoittaa salaisuutta. Katolisessa kirkossa sakramenttien tekeminen on ylikorostunut tavalla, joka ei vastaa sitä, mitä Raamatussa opetetaan.

      Taikuudessa tehdään jokin rituaali, jotta Jumala teksi jotain. Asia ei ole näin. Kukaan ei voi määräillä Jumalaa. Papilla ei ole mitään valtaa Jumalaan.

      Jos puhutaan salaisuuksista, niin Raamattu opettaa siitä Ilmestyskirjan kirjeessä Tyatiran seurakunnalle. Tämä kirje tarkoittaa keskiaikaa ja katolisen kirkon aikaa (kirjeet profetoivat kikkojen aikakausia järjestyksessä):

      " 19 "Minä tiedän sinun tekosi, sinun rakkautesi ja uskosi, palvelumielesi ja kestävyytesi. Viime aikoina olet tehnyt vielä enemmän kuin alussa teit. 20 Mutta sitä en sinussa hyväksy, että suvaitset tuota naista, tuota Isebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja johtaa opetuksellaan minun palvelijoitani harhaan, harjoittamaan siveettömyyttä ja syömään epäjumalille uhrattua lihaa. 21 Olen antanut hänelle aikaa kääntyä, mutta hän ei halua luopua siveettömästä elämänmenostaan. 22 Voi häntä! Minä suistan hänet sairasvuoteeseen ja kaikki hänen rakastajansa ankaraan ahdinkoon, elleivät he luovu hänen tavoistaan. 23 Hänen lapsensa minä surmaan rutolla. Kaikki seurakunnat tulevat tietämään, kuka minä olen: minä tutkin sydämet ja ajatukset ja annan jokaiselle teistä hänen tekojensa mukaan.

      24 "Mutta teille muille tyatiralaisille, jotka ette seuraa tuota oppia ettekä ole vihkiytyneet Saatanan salaisuuksiin, niin kuin sanonta kuuluu, teille minä sanon: Mitään uutta taakkaa en pane teidän kannettavaksenne. 25 Pitäkää kiinni siitä mitä teillä on, kunnes minä tulen. "

      Keskiajalla v. 1346-1353 (7 vuotta) musta surma niminen rutto surmasi Euroopassa noin puolet väestöstä ja paikoin jopa 90 %:ia. Katolisia kuoli huomattavia määriä.

    • Jumalantiedossa

      Rippisalaisuus. Kun katolilainen katuu syntiään ja tunnustaa ne ripissä, pappi edustaa Jeesuksen "kuuntelevaa korvaa". Tämän takia papilla ei ole oikeutta kertoa ripissä käytyä keskustelua ulkopuolisille.

    • Hexxa

      Jos painaa seinässä olevaa nappia, niin aukeaako silloin jokin ovi, jonka takana on vain keskiyöllä täydenkuun aikaan oleva kirjoitus? Jossa kerrotaan missä jokin esine on?

      • 2Unlimited

        Ehdottomasti. Suurimmalla osalla meistä katolilaisista on salainen huone jonne on piilotettu vähintään pari skeletoria.

        Mutta asiaan, luin juuri Robert Feldmanista, amerikkalaisesta psygologista ja valehtelun tutkijasta, ja hän sanoo mm., 10 minuutin keskustelun aikana normaali ihminen valehtelee 3 kertaa. Lisäksi niitä henkilöitä, jotka valehtelevat keskimääräistä enemmän pidetään keskimääräistä sosiaalisesti lahjakkaampina.

        Eli ei kannata sanoa vaimolle, näytät nakilta liian tiukassa kuoressa. Sano vain siisti mekko. ;P Ja papille, että huippu hyvä saarna.

        Mutta jos Vatikaanissa on salaisuuksia, niin ei kai ne sitä täällä palstalla kerro. Voisimme keskustella jostakin fiksummasta asiasta: vaikka sunnuntain evankeljumista ja kuinka Jesse voitti kirjanoppineet heidän omilla aseilla. Vai mitä mieltä sinä olet siitä? Vai onko siinä mitään keskusteltavaa kun se on selvä kuin pläkki.


    • PasiToivonen
    • PasiToivonen

      Espanjantauti on ollut kaikkien aikojen tuhoisin influenssapandemia, ja siihen kuoli noin 50 miljoonaa ihmistä.[1][2][3] Poikkeuksellista espanjantaudissa oli nuorten aikuisten suuri kuolleisuus. Tautiin sairastui arviolta 20–50 prosenttia maapallon kaikista ihmisistä, ja heistä jopa yli kolme prosenttia kuoli. Erään arvion mukaan tautiin olisi sairastunut maailmalla noin miljardi ihmistä. Suomessa tautiin kuoli noin 25 000[5] ja Yhdysvalloissa yli 500 000 ihmistä[6].

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjantauti

    • Valtionkirkkokatoliseksi

      Vatikaanissa kaikkea pidetää salassa, joko häpeän vuoksi tai vallanvälineenä, näillä salaisuuksilla sitten puukotetaan toisia selkään ja toimittajien kirjoittaminen Vatikaanista ei toivotulla tavalla on Italiassa laitonta. Vatikaani on häiriintyneille täydellinen koneisto valtapeliin, he tiedostavat Jumalan olemassaolon mutteivat anna sen häiritä pahantekoaan, eli kyseessä ei ole kristinusko.

    • Kirjoitako Vatikaanista vai Pyhästä Istuimesta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe