Hirttoköysi valmiina

escapism_from_reality

Yritin kirjoittaa jäähyväiskirjettä vanhemmilleni ja sisaruksilleni, mutta ei tule mitään. Alan vain itkemään kun mietin heitä. He ovat aina auttaneet minua, mutta en pysty vastavuoroisesti auttamaan heitä. Enkä nykyään edes kehtaa pyytää mitään apua keneltäkään.

Ongelma on että kuinka selittäisin asian. Olen yhteiskunnan totaalinen luuseri. Elän työmarkkina- tai toimeentulotuella. Olen internet- ja kannabisriippuvainen. Olen pelkkä kuluerä tässä ahneessa yhteiskunnassa. Olen aina odottanut, että sota tulee ja kuolen siihen, mutta en jaksa enää odottaa ja kärsiä. Kavereita ei ole internetin ulkopuolella, jos edes sielläkään. Haistatin niille vähillekin vitut jo jokin aika sitten, etteivät ihmettele jos minua ei "hetkeen" näy.

Pohjatyöt aika pitkälle siis tehty, mutta tuo kirjeen kirjoittamisen vaikeus. En ole hyvä puhumalla selvittämään asioita. Pääni sisällä käy totaalinen sekamelska.

Tukehdun perkele kohta porkkanaan, kun alkaa itkettämään koko ajatus, jos pitäisi jotain hyviä muistoja kirjoittaa ylös joilla tavoin sisarukseni ovat minua auttaneet...

Kenties olen totaalinen luuseri enkä saa kirjettäni koskaan valmiiksi.

21

5212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taivassisko

      Nyt jätä ajatukset jäähyväiskirjeistä ja hirttoköysistä ja tartu itse ongelmiin.Valitse sisaruksistasi joku jolle kerrot totuuden elämäntilanteestasi.Minut järkyttää ja kauhistuttaa ja raivostuttaa nuo ajatuksesi.
      Sisareni teki 4viikkoa sitten itsemurhan hirttäytymällä vanhempieni autotalliin ja äiti hänet sieltä löysi. Koko asia tuli mulle puskista,ei tietoa vaikeuksista,tukalasta elämänttilanteesta. Tekisin mitä vain ,jos voisin tai olisin voinut auttaa häntä.
      Syyllisyys ja avuttomuuus mukanani lopun elämääni.
      Siispä luota johonkuhun sisaruksistasi tai vanhemmistasi,apua löytyy.

      • Kiitos, että jaksoit kirjoittaa tänne, vaikka itse olet suuren järkytyksen ja surun keskellä. Siitä huolimatta tuot uskoa ja toivoa, mikä on aivan ihmeellinen ja ihana asia.
        Toivon sinulle voimaa selviytyä päivästä toiseen tunteittesi kanssa. Älä pelkää hakea keskusteluapua jos tunnet sitä tarvitsevasi. Esimerkiksi seurakuntien työntekijät ovat sitä varten. He eivät tuputa sinulle uskonkäsityksiä, vaan kuuntelevat ja lohduttavat.

        Lämmöllä osaa ottaen,
        pappi Elisabet


      • Anonyymi

        No niin teki täälkin läheinen ystäväni itsarin. Arvaa milt sekin tuntuu nähä hänen kuva kaikis lehdis ilmotettuna kadonneeks. Löyty vasta 8 kk pääst metästä. Itsarikirjeest tiesin toki et teki lopullisen ratkasun.

        Minä kärsin myös masennuksesta ja kyllä helvetissä ymmärrän sen päätöksen. Syyllistämiset ei auta, varsinkaan jos ei ota ees selvää siit et masennus on aivojen sairaus, tai oo ite sitä käyny läpi. Silloin EI ole kontrollissa kun tappaa ittesä. Aivois menee jotain error tilaan ja pahasti. Se on sairaus. Syylistäsitkö sisartas syöpään kuolemisest. Kuolleisuus on molemmis samaa luokkaa.


    • kirjoitellemeille

      Jos tuhot itsesi, tuhoat lähdölläsi myös sisarusten ja vanhempien elämän. Heille jää suru lopuksi elämään. Ei ihminen ole vain tuotantokalua.

    • Anniinaleh

      Olethan jutellut sisaruksillesi? Sinun on se tehtävä ennekuin teet mitään muuta , mitään liian lopullista. Anne heille mahdollisuus auttaa.

    • EINOINSAA

      nYT RAUHOITUT JA ALAT ALUSTA PAREMMIN HYVÄ TULEE.

    • eisaatehdähölmöjä

      Yhteiskuntatuki on sitä varten,että tulee toimeen.Et ole ainoa joka on riippuvainen siitä.Jokainen ihminen on yhtä arvokas olento olipa varallisuus tms millainen tahansa ja sairaudelle ei voi muuta kuin yrittää edes hoitaa itseään. .Pyri hoitoon.Läheisille aiheutat kauhean surun jos tuohoat itsesi.Harrasta jotain vaikka kävelyä ja lukemista jos ei seura kiinnosta.

    • phvug

      Minkä takia kaikki puhuu että aiheuttaa tuskaa tänne jääville.
      En minä ainakaan ole tuskissani siitä että lähimmäisiäni on kuollut.
      Heillä ei ainakaan ole enää näitä maallisia harmeja.
      Jos ihminen ei osaa käsitellä kuolemaa elämään liittyvänä jatkeena, on päässä ja ajatuksissa pahasti jotain vialla.
      Jokainen kuolee väistämättä, syyt ovatkin sitten moninaiset.

    • Hei

      Hyvä, että kirjoitit tänne ennen kuin teet mitään. Toivottavasti voisit uskoa niitä viisaita sanoja joita olet saanut täältä.
      Kuvaat olevasi pelkkä luuseri ja yhteiskunnan kuluerä. Koet, ettei elämälläsi ole tarkoitusta ja olet jo hylännyt nettituttavasikin (ettet itse tulisi hylätyksi?).
      Kunpa jaksaisit hakeutua avun lähteille! Tosin kirjeestäsi ei ilmene oletko saanut miltään taholta apua.
      Et ole luuseri, vaikka nyt tuntuisikin siltä. Etkä ole mikään kuluerä! Osaat tuomita itsesi hyvin, mutta se ei silti ole totta. Nimittäin olet ainutlaatuinen ihminen ja sinulla on ainutlaatuinen elämä. Vain tämä yksi elämä. Ymmärrän ettei tämä juuri nyt tunnu elämisen arvoiselta, mutta jos jaksaisit ajatella tulevaisuuteen päin.

      Kun saat apua ja hoivaa itsellesi, ahdistus, masennus sekä riippvuudet alkavat vähitellen helpottaa. Elämässäsi tulee tapahtumaan vielä hienoja ja elämisen arvoisia asioita, vaikkei se nyt siltä tunnukaan.
      Sinunlaistasi ihmistä ei ole toista maan päällä. Olet ainutlaatuinen ja arvokas. Myös vanhemmillesi ja sisaruksillesi olet korvaamaton.

      Tiedän kokemuksesta, että itsemurhan tehneen omaisten on hyvin vaikea päästä eroon syyllisyydestä ja itsesyytöksistä. Jäähyväiskiejeen jättäminen ei paljon auta, silti jääjäljelle miksi-kysymyksiä, suurta surua ja myös vihantunteita. Eivätkä he saisi sinua takaisin, kaipaisivat loppuelämänsä sinua.

      Hae apua itsellesi heti. Näytä vaikka tämä viestiketju kotiväellesi. He voivat yhdessä ammattilaisten kanssa auttaa sinua kohti parempaa elämää, ei suinkaan kohti kuolemaa. Opit vielä rakastamaan itseäsi ja elämäsi alkaa vähitellen tuntua elämisen arvoiselta.

      Luota siihen rakas ihminen, vaikkei se nyt siltä tunnukaan.

      Lämmöllä
      Pappi Elisabet

      • htrj6576534kum

        Miks sää yrität pelastaa jonkun paskahousun, kai se ite tietää missä mättää. Perkele mitkään rukoukset auta, jos pappi kerran on niin vitun kova pelastaja niin sanoista tekoihin, noita vitun liirumlaarumeita kuulee joka vitun urpon suusta. Ei ole olemassa mitään pelastusta, ei ole olemassa armoa, ei ole katumusta, ei anteeksi antoa, on vain kuolema johon tuokin paskiainen pitää ohjata mahdollisimman nopeasti. Papit on perimä löysäpöksylle joka mestaamisensa kohdalla keksi jos pellen rooli meni jo niin pitää alkaa puhumaan paskaa niin ei ne murhan himoset tajua ja pelastus tapahtui, oi se oli ihme!


      • halkeatraivosta
        htrj6576534kum kirjoitti:

        Miks sää yrität pelastaa jonkun paskahousun, kai se ite tietää missä mättää. Perkele mitkään rukoukset auta, jos pappi kerran on niin vitun kova pelastaja niin sanoista tekoihin, noita vitun liirumlaarumeita kuulee joka vitun urpon suusta. Ei ole olemassa mitään pelastusta, ei ole olemassa armoa, ei ole katumusta, ei anteeksi antoa, on vain kuolema johon tuokin paskiainen pitää ohjata mahdollisimman nopeasti. Papit on perimä löysäpöksylle joka mestaamisensa kohdalla keksi jos pellen rooli meni jo niin pitää alkaa puhumaan paskaa niin ei ne murhan himoset tajua ja pelastus tapahtui, oi se oli ihme!

        htrj6576534 olet todella raivoissasi. Miksi sinulla on hermot noin lopussa, tiedätkö itsekään?


    • Pettäjän-tie

      Kyllä täältä tulee lähtö muutenkin, ei tartte oman käden kautta .-

    • Anonyymi

      Itselläni pohjatyötä oon tehny sen verran et oon opetellu juuttiköydellä hirttosilmukan teon. Tällä kertaa ei viel itsarikirjettä oo kirjotettuna. Siihen liittyviä runoja kylläkin.

      Tänään oon pahimmillaan veitsenterällä. Niin paljon kuin lähipiirin satuttaminen moisel teol ahistaakin, on kissani tärkein syy jatkaa elooni. Se on miun henkireikä kirjaimellisesti. Tänään viedään hänet lääkäriin. Ulostees oli verta ja oksensi eilen kaikki syömänsä ruoat.

      Oon myös vuosien tauon jälkeen saanu paniikkikohtauksii. Kuukausi pari elämä on kaventunu siihen et lopetin harrastukseni sen takii. Minulla on myös huumeongelma ja repsahdin uudelleen anoreksiaan.

      Yli vuosi sit ystäväni teki itsarin ym laukasevia tekijöitä, minkä takii masennuin. Muitakin kavereita menetin erinäisistä suht oudoista syistä.

      Oon 33 v nainen. Yksinäinen, epätoivoinen. Tunnen et kaikki on nähty ja eletty, niin surut kuin ilotkin. Niiku sellanen olo et oon valmis. Kuulostaa masennuksen ääneltä, mutta tämä on samalla eksistentiaalista pohdintaa. Jopa rationaalista.

      Miksi jatkaa elämää jos menetän tän kaiken lisäks elämänsyyni. Kaksisuuntainen mielialahäiriökin… sen aiheuttama epävakaus aiheuttaa sen ettei päämääriä juuri ole.

    • Anonyymi

      Itsekin miettinyt millä tappaa itsensä,ero jaksaminen täysin loppu...mikä olis helpoin tapa...onko muita samas tilantees.

      • 44 magnum.Varmaan henki pois.


    • Anonyymi

      Feel u

    • Anonyymi

      Taas kerran tässä koko yön valvottuani mietin että tapan itseni tämän kesän jälkeen. Olen menettänyt elämässäni jo lähes kaikki tärkeät asiat (läheisiä ja kavereita menehtynyt ja loput kääntäny selkänsä kyllästyttyään mun ongelmiin). Liikaa sen lisäksi myös kaikkia mielenterveysongelmia joita ei vaan voi ratkaista. Päihdeongelmat ja muut riippuvuudet siihen päälle. Mikään ei muutu kuin korkeintaan huonommaksi. Olen 34-vuotias mies vaikka sillä nyt ei liene mitään merkitystä.

      • Anonyymi

        Oletko vielä elossa..? Samanlaisia ajatuksia täällä. Kesällä yksi yritys; heräsin pettymyksekseni sairaalasta. On yllättävän vaikeaa tappaa itseään. Itsellä ei ollut tarkoitettu miksikään hätähuudoksi tuota, mutta täällä sitä vaan ollaan sitkeästi hengissä.


    • Anonyymi

      Sinä et ole ainoa,älä luovuta eiköhän tässä mennä joukolla samoja kivisiä polkuja eikun eteenpäin vaan kyllä se aurinko joskus meillekkin paistaa

    • Anonyymi

      Älä rakas ihminen päädy siihen ratkaisuun sinun perheesi kärsii jos teet sellaisen päätöksen
      Minun paras ja rakas iso veli teki itsemurhan ja se oli maailman kauhein tieto kun hän kuoli

      • Anonyymi

        Omaiset kärsivät monesta muustakin asiasta. Verenpaineet tapissaan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe