Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Käteisalennus uudesta autosta %?

zinnix

Olen ostamassa uutta autoa hintaluokassa 35.000 €. Miten paljon voisin tinkiä alennusta auton verottomasta lähtöhinnasta prosentteina? Olen saanut yhden tarjouksen, jossa ko. alennus on n. 5%, mutta joidenkin mukaan se on liian vähän. Tulisi saada alennusta 8-10%. Kokemuksia?

44

9918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linjassaanOllaan

      mitään 10%aleja on ihan turha toivoa. Parhaat alennkset saat yleensä noiden kamppanjpoiden varustepaketeissa ym.

      • VarmaMaksu

        Myyjä markkinoi myös lainaa ja saa siitä provikan . Käteiskauppa voi olla kehnompi , sen merkitys on kadonnut .


      • Ajat_muuttuvat
        VarmaMaksu kirjoitti:

        Myyjä markkinoi myös lainaa ja saa siitä provikan . Käteiskauppa voi olla kehnompi , sen merkitys on kadonnut .

        Nykyisin kannattaa ennemmin ensin tinkiä hinta kohdalleen, ja vasta lopuksi, kun tarjotaan osamaksua, kertoa maksavansa käteisellä.


    • öhöm.öhöm

      Jos vanha auto menee vaihdossa, saa siitä hieman paremman hyvityksen, jos ostaa uuden osamaksulla, koska siitä sopimuksesta saa autoliike pikkuisen rahaa.
      Pitää vaan katsoa, että luoton voi maksaa kerralla pois.

    • Nuuga

      Täysin turhanpäiväinen aloitus, lähinnä pellemäinen. Mikäli varaa 35000 egen autoon, niin luulisi ostavan itseä miellyttävän, eikä alennuksia. Ajaisitko itse sellaisella, joka ei miellytä, mutta ku sai enemmin alea, niin ostettiin? Nyt on iso osa LEDEISTÄ kyssähtänyt.

      • HuijariHeikki

        Ja näin kirjoittaa autokauppias, joka on maailman kieroin olento maapallolla?


      • roletaari

        Jokainen % suuremmasta summasta on enemmän euroina.


      • Nuuga
        HuijariHeikki kirjoitti:

        Ja näin kirjoittaa autokauppias, joka on maailman kieroin olento maapallolla?

        Olen kyllä jotain muuta kun autokauppias tai muutenkaan autoalalla, mutta silti ostan sitä mikä miellyttää vaikka maksaisikin hivenen enemmin.


      • Anonyymi

        " Olen ostamassa ..."


    • roletaari

      Minulle sanottiin vastaavassa tilanteessa, että liikkeen rahoittama osamaksukauppa olisi heille edullisempi. Eli ilmaisivat nätisti, ettei käteisalennusta tule.

      • pikku_poika

        Eikö käteisalennus ole laissa velvoitettu?


      • Kaupankäyntiä
        pikku_poika kirjoitti:

        Eikö käteisalennus ole laissa velvoitettu?

        Aivan kuten "tutulta tupla hinta".


    • akauppias

      15% on hyvä lähtökohta tinkimiselle. 5% on huono vitsi.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Täysin tuulesta temmattua.


    • rahoituksella-väkisin

      Käteisellä eivät mielellään myy, koska liike saa rahoitusyhtiöltä provision (josta myös myyjä saa oman osansa), kun saa kaupattua auton ostajalle rahoitusyhtiön osamaksusopimuksen.

      Liike saa joka tapauksessa autosta heti rahat riippumatta maksaako auton asiakas käteisellä, vai maksaako sen rahoitusyhtiö. Ja jos sen maksaa rahoitusyhtiö, niin vielä provisio päälle. Eli tottakai puoliväkisin kauppaavat noita "edullisia" rahoituksia.

      Kevättalvella on usealla merkillä usein Talvipaketti-kampanjoita, eli talvirenkaat alumiinivanteilla ja moottorinlämmitin sisälämmittimellä kaupan päälle. Arvo on yleensä n. 2000€. Siihen päälle on vaikea muuta alennusta kinuta.

      • vaihtelevaa

        Nuo rahoitussoppari -kuviot riippuu varmaan liikkeestäkin/rahoitusyhtiöstä, itsellä parissa viime kaupassa myyjä ei ole millään tavalla kaupanteon yhteydessä yrittänyt tarjota/myydä rahoitusta - jos siitä saa (hyvää) provikkaa niin luulisi että yrittäisivät sitten myös myydä sitä.

        Nuo talvikamppikset yms. menee usein juuri noin, niissäkin tosin törmäsin poikkeukseen. Ko. tapauksessa liikkeen mukaan talvirengaspaketti tulee maahantuojan subventoimana, eikä vaikuta heidän hinnoitteluunsa (ts. liikkeen suoran kaupan alennus oli samaa tasoa kuin muulloinkin)


    • Uudetmopokinnereitä

      Osta viiden tonnin auto, luultavasti parempi kyyti ja rahaa jää muuhunkin.

    • KäteinenOnKuningas

      Tarjoa semmoista, että kauppakirjaan merkataan pienempi hinta ja maksat osan "tiskin alla" niin varmasti autotalonjohtaja on innoissaan moisesta järjestelystä.
      Mieti nyt loogisesti; jos sinä saat suuremman alennuksen niin pitäähän myyjällekin jäädä parempi mieli kaupasta = rahat suoraan taskuun.
      Hyvien kauppojen välillä on vain verottaja, haluatko elättää vätyksiä rahoillasi vai saada paremman alennuksen?

    • Vältävälikäsiä

      Siis yksityiseltä halvalla.

    • Toyota11

      Itse ostin uuden Toyota Hiluxin (SR-4WD) syksyllä 2008 Turun Auto Kiilasta. Salon Passeli Auton ja Auto Kiilan välillä tekemässä kauppoja kunnes paras tarjous tuli Auto Kiila,sta. Auton listahinnasta -16%.
      En tiedä tämän päivän alennuksista mutta ei tätäkään autoa minulle tappiolla myyty.

    • diibadaaba72

      Riippuu myös merkistä ja mallista. Runsaasti varustellusta versiosta esittelyautona saattaa, ehkä, saada isomman alennuksen kuin saman hintaisesta perusmallista. Tuo ylhäällä mainitti 2008-09 oli muuten hyvää aikaa suoran kaupan tinkimiselle.

    • Zasgi

      Sain 8% alennuksen verottomasta uuden auton hinnasta pari päivää sitten. Talvirenkaat 0 €. Lisävarusteista sain n. 30% alennusta. Ostin käteisellä.

    • Kupinkääntäjä

      1500e voit tinkiä

    • EiKoskeSuomea

      Etelä-Euroopan maissa, esimerkiksi Espanjassa, on selvää että uudesta autostakin saa alennusta. Auto myös ostetaan siellä useimmiten suoralla kaupalla. Toisin on Suomessa. Täällä valtaa pitävät korporaatiot ja kartellit joiden asemaa ei mikään näytä horjuttavan. Autoihin liittyvä lainsäädäntö on Suomessa monimutkainen ja raskas. Niimpä autojen myyjät lähinnä närkästyvät, jos joku uskaltaa edes mainita alennuksesta uuden auton kohdalla. Autollahan on hinta kuten apteekissa!

      • Anonyymi

        Ei ole apteekin hintaa , tai sinulle voi tietenkin olla .


    • 5364574574

      En tiedä uusista autoista mutta käytetyissä ainakin 10% ilmaa hinnassa jonka kauppias vähentää heti kun kysyy.

      Ostin 4500e auton, kaupias kysyy miten maksan. Sanoin että riippuu lopullisesta hinnasta. Kauppias sanoi heti että 4000e lähtee. Eli 11% lähti hinnasta vaikken edes tinkinyt, kysyin vain lopullista hintaa.

      • Anonyymi

        Ei taida pitää paikkaansa ihan jokaisessa hintaluokassa. Kiinteästä alennusprosentista ei ainakaan voi puhua kun suoran kaupan alennus on euromääräisesti yhtä suuri 5000€ ja 50,000€ autossa.


    • Näinmeilläjuu

      No joo 10% nyt pitäisi saada aina alennusta jos ei vaihtoautoa tule eli liikke ei ota sinulta mitään vaihdossa. Bemarista sain alea yli 6000e kun sen hinta oli 56ja risat. Myivät 50 ja auto oli uus 320GT. Volvoista saanut alea 8% aina listahinnasta varmaan enempikin saisi tinkaamalla. Autoissa on isot katteet. Aina ostanut rahoituksella ja pienellä korkotasolla

      • Relaamaton

        Jossain 56k€ autoissa on yleensä pari varustepakettia mukana ja todelliseen hinnoitteluun vaikuttaa, onko uusi mallisarja vai poistuva. Jos mallisarjalla alkaa olla ikää saa noita varusteita, vanteita ym. helpommin mukaan. Itsellä oli kerran jo varauksessa auto kun soittivat, että xenon&tiesmitä -paketin saisi vielä mukaan 150€ hintaan 1500 € sijasta. Eli tinkimisen sijasta käy helposti niin, että rahan määrä ei muutu, mutta varutetta tulee enempi.


    • sormipoisnenästä

      Kannattaa kysyä sitä uutta autoa kuukauden lopussa.
      Jos autoliikkeellä on tavoite yhden uuden auton päässä, niin se tavoitteen täyttävä auto kannattaa myydä vaikka puoleen hintaan, koska tavoitteen täyttyminen tuo hyvät edut kauppiaalle.

      • Tingipaljon

        Joo tämä on totta. Autoliike saa maahantuojalta/tehtaalta jotain bonuksia jos tietyt myynnit täyttyvät. Siksi esim kuun viimeinen auto kannattaa myydä halvemmallakin. Volvolla ainakin tälläistä ollut aina. -10% tosiaan irtoaa listahinnasta useinkin jos et vaihtoautoa tuo vaihdossa. Muutenhan he usein siirtävät tuon katteen niin että saat vaihtarista enemmän jotta kauppa syntyisi ja saisit esim vanhan velan pois. Joskus tuntuu että autoliikkeiden välillä on valtavia eroja hyvityksissä, siksi kannattaa aina kilpailuttaa 3-5 liikkeessä ja katsoa mikä on lopulta se edullisin.


    • VirhevastuuOnPelleille

      Ehdota myyjälle, että tehdään sellaiset kauppakirjat jolla mitätöidään virhevastuu niin varmasti saa hintaa hyvin tiputettua alaspäin. Myyjä voi näin tinkiä hieman katteestaan kun tietää, ettei ostaja jälkeenpäin tule autosta valittamaan.

    • ostasaksasta

      Alle 15% alennuksella ei kannata ostaa.

    • Autokauppias-JH

      Ei mitään alennuksia.Vanha auto vaihdossa.Hyvän hinnan maksan.
      Skodaa en ota vaihdossa vaikka mikä olisi.

    • Anonyymi

      Kysyin uuden täyssähköauton Volkswagen ID.3 käteisalennusta niin autoliikkeen tuotepäällikkö sanoi 2 % joten ei ainakaan Volkswagen ID.3 ostosta saa sen enempää käteisalennusta ja jos / kun kaupat tekee niin uuden Volkswagen ID.3 toimitus kestää 5 viikkoa - 5 kuukautta.

      VOLKSWAGEN ID.3 Pro Performance FastLane 150 kW, akku 58 kWh täyssähköautosta oli kyse.

    • Anonyymi

      Nykyiset keskittynyt autokauppa ovat niin varakas ettei sillä ole rahapulaa eikä niillä ole tarvetta antaa käteis- eli suoraostoalennusta muutamaa prosenttia enemmän. Todennäköisesti maanlaajuisesti sovittu kartellijuttu. Vaihtokauppa on paljon kannattavampaa, kun jokaisessa vaihdossa otetaan vähintään parin-kolmen tonnin kate. Mutta aina kannattaa tehdä soittokierros eri puolille maata. Ja aina kvartaalien lopussa - jollakin liikkeellä voi puuttua juuri yksi auto myyntitavoitteesta ja siksi myydään isommalla alennuksella jotta saadaan tavoite täyteen.

    • Anonyymi

      Miksi sinun pitäisi saada alennusta, ei todellista syytä, et käsitä mistään mitään, mene tekemään töitä ja juomaan vähemmän, säästä ja tule uudestaan kun on rahaa riittävästi, lopeta kerjääminen ja itku.

    • Anonyymi

      Uusista autoista saa yleensä nihkeästi alennusta. Osta suosiolla vaan se Kia kun rahasi eivät riitä kalliimpaan.

    • Anonyymi

      Itse sain uudesta peräti 12 prosenttia. Olin ihan tyytyväinen. Kyseessä alle 20000e auto. Oli 2 kpl tarjous autoja liikkeessä. Ja ihan uusi malli. Nyt ovh noussut vielä 2000e. Eli se kauppa meni hyvin.

    • Anonyymi

      Miksi teille mitään alennuksia pitäisi antaa?
      Alennatteko te piilovikaisen paskakasanne hintaa, niin?

    • Anonyymi

      Alennukset kuuluu ihan normaaliin kaupankäyntiin.
      Kauppasopimuksessa on ihan virallinen kohta alennukselle.
      Teslasta ei saa alennusta.

    • Anonyymi

      Tuore kokemus tältä viikolta. Uuden hinta 64000 euroa. Oli alunperin 65900 mutta hintaa tiputettu koska on ollut varastoautona heillä vähän aikaa (ehkä kuukauden). Myin oman auton pois muualle. Kysyin onko hinnassa tingittävää kun ei ole vaihtoautoa. Antoi noin 2700 euroa alennusta tuosta kauppahinnasta. Samoin talvirenkaat kaupan päälle alkuperäisvantein (näiden arvo 2300 euroa), tosin nämä olisi saanut ehkä muutenkin kun nyt on monessa paikassa näitä kampanjoita että saa ne veloituksetta tai sitten erikoishinnoilla.

    • Anonyymi

      Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti!
      Näitä asioita kutsutaan maailmalla neuvottelukysymyksiksi.

      Ei asia siitä parane, jos asiaa täällä kyselee.
      Valtaosalla täällä kirjoittavista ei ole kokemusta ensimmäisestäkään
      omasta autosta.

    • Anonyymi

      Sain mielestäni hyvän korona alennuksen uudesta autosta. 15%. Olin tyytyväinen.
      Tämä on totta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe