Whey proteiini minimi 94%

Whey94

Hommasin kokeeksi ensimmäistä keraa proteiinijauhoa kivijalka-bio-kaupasta ( https://www.bioplanet.be/bio/fr/chercher?s=proteine ), 900g / 36,50e. Tämä lähinnä tukemaan tämän hetken hieman puutteellista ruokavaliota, ei sen kummepiin treeneihin.

Sekoitan sen aamulla luonnon-mysleihin, eri sortin jyviin, bio-kakaojauhua ja sitten soija-maitoa päälle. Sekoittu hyvin kun ensin tekee hyvin sekoituksen ennen maidon lisäystä.

Valitettavasti tuossa linkin takana ei ole eriteltynä tuotteensisältä, mutta mm. aminohapot (BCAA) ovat mukana ja purkin kyljessä niiden sisältö ja %-jakauma eriteltynä, muta en jaks niitä tähän käsinkopioida.

Ranskankielinen tieto kertoo sen olevan tehty 'isolat de protéine de PETIT-LAIT' eli suoraan käännettynä "pienestä maidosta" jonka suomalaista vastinetta en tunne, olisiko heratuote. Prosessi tehty 'microfiltration tangetielle' tai flaamiksi 'cross-flow microfiltratie' jonka kerrotaan säilyttävän hyvin aktiivit komponentit / aineet.

Miltä proteiinijauhoja paremmin tunteville tuo tuote vaikuttaa paperilla?

Jokin kasvis-vastaava kiinnostaisi jotta maitotuotteiden kokonaismäärää saisi hieman rajattua, mutta näillä kulmilla Belgiassa en toistaiseksi sellaisia ole löytänyt, poikkeusena tuon saman likkeen kaksi kasvijauhetta joist atoinen hammppu-proteiinia, mutta aivan turhan tyriitä.

#

"Whey-protéine 94 Platinum" MannaVital (.be)

- http://mannavital.be/FRA/gamme/whey-proteine_94_platinum/65/caractéristiques

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Horkat

   soija lähinnä ois kasvispohjainen! mut hera maitoon sotkettuna on ihan kovaa kamaa jolla haba kasvaa! tietty hyvillä eväillä myös!

   • Whey94

    Hamppu- ja riiisiproteiini ovat yksi vaihtoehto. En sitten tiedä mikä ja minkä lähteen proteiinijauho olisi terveyden kannalta optimaali / vähemmän haitallinen.

    Yleensäkin proteiinijauhot ovat lienee melko prosessoituja, eikä niiden raaka-aineidenkaan alkuperästä ja puhtaudesta aina oiken tahdo saada varmuutta. Miten varmitua ettei vaikkapa soijaproteiini ole geenimanipuloitua "monsantoa"?

    Ilmesestikin yleisterveyden ja mm. munuaisten kannalta lisäproteiineja jauheina olisi hyvä rajoittaa tai välttää.

    Proteiini

    - http://www.terveurheilija.fi/kymppiympyra/urheilijanravitsemus/energiaravintoaineet/proteiini

    Tuo avauksen tuote 'petit-lait' on hera-tuote, jota olen nyt ottanut 20g / pvä extrana.

    "Proteiineja sopivasti"

    - http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/proteiineja_sopivasti

    Äkiseen vois ajatella, että ikääntyvien proteiinin tarve ja pienmpi kuin aktiivisilla ja liikunnallisilal nuorilla, mutta asia onkin toisin.

    "Ikääntyvä ihminen tarvitsee proteiineja"

    "Yksi ikääntymisen merkeistä on lihasmassan kato. Päinvastoin kuin oletetaan, ikääntyessä proteiinin tarve lisääntyy. Nuoren aikuisen tarve on noin 0,5-0,8 grammaa painokiloa kohti, seniori-ihmisen tarve 1 grammaa painokiloa kohden päivittäin. Ja liikkumattomien vanhusten jopa lähes 2 grammaa."

    - http://seniorinfo.fi/kolumnit/ikaantyva-ihminen-tarvitsee-proteiineja/

    PS. Paljonko suomalaisissa maidossa on sokeria, sillä pikaiselal haulla en tietoa löytänyt? Kyssäri siksi, että belgialaisissa maidoissa on yllättäen hurjat 11% sokeria (ravattomissakin) ja jopa soijamaidossakin useimmiten vastaavat tai 8% paikkeilla. Eihän terveys-myrkky sokerilla ole mitään tekemistä maidossa.


  • Ei_makeutusaineille

   Herne proteiini jauho liiteristä (Leader) maistuu herneeltä. Jauhossa ei ole sukraloosia. Joka on keinotekoinen makeutusaine.

  • Whey94

   Onko missään listausta proteiinijauhoista niiden terveydellisyyden / ei teveydellisyyden mukaan, eli vähemmän haitallisesta haitallisempiin?

   Sitten lisähaasteena on suuri valmistajamäärä, sekä monien tuotteiden suhteen on vaikea tietää itse raaka-aineen alkuperää ja puhtautta.

   • Terveellisyys_ensin

    Yksi selvä haitta-aine lisäravinnejauhoissa on minusta keinotekoiset, synteettiset makeutusaineet.

    Googlaa kaikki aineet jotka on mainittu jauhopakkauksen kyljessä.

    Itse totesin, kaikki muu oli varmaan ok paitsi keinotekoinen makeutusaine, Sukraloosi.

    Sukraloosi saattoi olla syy lievään vatsakipuuni.

    Makeuttamaton, natural, all natural ovat minusta ok. Stevia, kasvisperäinen makeutusaine on varmaan myös ok.

    Proteiinijauho purkin kyljessä on lukenut. "Pakattu Suomessa". Jauhon alkuperää ei ole kerrottu. Ehkä "Kiiina" on jätetty pois markkinointisyistä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   156
   4343
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   271
   2838
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2375
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1950
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1206
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1136
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1104
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   148
   1008
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   884
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   837
  Aihe