Hevosen jalka on turvonnut! Mikä siinä on?

mä vaan...

Hevoseni jalka on ollut turvonnut jo aika pitkään. Se ei onnu ja se on lämpöinen 13w ex-ravuri.

Kun se tuli meille se kolautti jalkansa kuljetus koppiin ja siintä lähtien se on ollut meilkein aina turvoksissa.

Kesällä olen huuhellut sitä silloin tällöin kylmällä vedellä ja talvella olen laittanut siihen linimenttiä ja lämpö kääreen, mutta se ei ole vielä vienyt turvotusta kokonaan pois.

Annoin sille kolme päivää vapaata, kun tarkkailin jalkaa. Mutta olen nyt alkanut ratsastaa sillä kepoisasti ja tänään ratsastin pieniä esteitä.
Kun ratsastan sillä on pintelit kaikissa jaloissa.

Mikä sellä on? Voinko vielä kisata sillä pienissä este kisoissa?

7

840

  Vastaukset

  • Hyyppyytä sitä, mut aluks vaa pieniä loikkia ettei jalka rasitu liikaa. Silloin sen lihakset venyy paremmin ja turvotuksen pitäisi laskea. Jos se vielä tämän jälkeen on turvonnut hyppyytä se makkaratehtaalle!

   • Älä tota hullua kuuntele! Ontuuko se? Sillä saattaa olla joku krooninen tulehdus eli kannattaa eläinlääkärin antaa tutkia jalka.


   • Kylmäkääre jalkaan taluttelua soita eläinlääkärille¿¥


   • öö®
    µ


  • Kyseessä on jo melko iäkäs heppa, vanhemmilla hevosilla kerääntyy nestettä helpommin kuin nuoremmilla ja tämä voi jossain määrin olla myös normaalia.

   Jos hevonen ei onnu, niin pitkät kävelylenkit laskevat turvotusta. Kevyt liikunta sopii hyvin. Tarkkaile myös sitä, että onko jalka turvonnut enemmän kovan rasituksen jälkeen. Ratsastuksen jälkeen on hyvä vilvoitella hevosen jalkaa/jalkoja (mitä kauemmin sen parempi, muutamasta minuutista ei ole mitään hyötyä). Linimentti lämpöpintelit kannattaa myös, jos niistä on todella apua.

   Musta ainakin tuntuu, ettei eläinlääkäriä tarvita, koska hevonen ei onnu. Jos jalassa olisi tulehdus, se ontuisi melko varmasti. Samoin jos kaviossa olisi jokin, se ontuisi. Tietenkin on hyvä kysyä eläinlääkäriltä neuvoa hoidossa yms...

  • meillä oli myös nyt 12v ruunalla selittämätöntä turvotusta vas tjalassa n. kuukauden verran, välillä enemmän, välillä vähemmän. alkoi vuohisnivelen yläpuolelta ja levisi lopuksi koko sääreen. ei ontunut eikä arkonut mitenkään. lääkäri ei suostunut tulemaan edes katsomaan; ei siinä mitään vikaa o kun ei se ole kipeä. lomaillen ja kevyesti liikutellen homma helpotti, mutta jalka jäi toisia paksummaksi.

   en suosittele ketään diagnosoimaan jalkaa tuollaisen kuvauksen perusteella. voipi olla mitä vaan. toivottavasti olet puhunut el.lääkärinne kanssa? tai soita lähimmälle heppaklinikalle ja kysy neuvoa?

   jos kysymys on vaan vanhoihin jalkoihin kerääntyvästä nesteestä liikutus tekee kyllä kutaa. itsehän sinä sen parhaiten näet mitä se kestää ja mitä ei...

  • Vanhoilla ravureilla voi turvota jalat. Hiljallinen liikuttelu vie turvotusta pois, mutta joillaim hevosilla turpoaa liikutuksen jälkeen. Kovasta kolautuksesta on myös voinut muodostaa liikaluuta jalkaan, joka ei siitä laske. Silloin tarvitsee eläinlääkäriä, jos kohta muuttuu kipeäksi, kuumaksi tai hevoselle nousee lämpö. Itselläni on käytössä HorseAid ea pakkaus pahimman varalta. Sieltä löytyy käytännössä kaikki tarvittava. Löytyy osoitteesta www.horseaid.fi . Todennäköisesti jalassa ei kuitenkaan sen vakavampaa ole. :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   321
   6706
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   648
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   85
   544
  4. Rinkinen iski Maisan

   Eikö se ollutkaan perhetuttu...? "Mikon edustama yritys oli kiinnostunut työskentelemään kanssani " -jessus mitä satuja se taas suoltaa Ilta Sanomiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   498