Arabeilla oli ennen Muhamedia yli 450 jumalaa

Jeesus-voittaa

Muhamedet korotti niistä yhden ja sanoi ei ole muuta jumalaa kuin allah ja koroitti itsensä tuon kuujumalan profeetaksi.
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14165966/raamattu-jeesuksen-aikaan-ei-ollut-muslimeja

Jer. 12: Näin sanoo Herra kaikista minun pahoista naapureistani, jotka koskevat siihen perintöosaan, minkä minä olen antanut kansalleni Israelille: "Katso, minä tempaan heidät pois heidän maastansa, ja Juudan heimon minä tempaan pois heidän keskeltänsä.
Mutta senjälkeen kun minä olen temmannut heidät pois, minä jälleen armahdan heitä ja palautan heidät, itsekunkin perintöosaansa ja itsekunkin maahansa. Ja jos he (hamasit ym) oppivat minun kansani tiet, niin että vannovat minun nimeeni:
'Niin totta kuin Herra elää', niinkuin he opettivat minun kansaani
vannomaan Baalin (baal allahin) kautta, niin heidät rakennetaan minun kansani keskeen.
Mutta jos he eivät kuule, niin minä tempaan pois ja hukutan sen kansan, sanoo Herra." Katso video niin baal asiakin selviää. http://www.tv7.fi/ vod/player/?program=26901

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fda

      Tuossa on aika paljon väärinymmärrystä.

      Myös juutalaisilla oli paljon jumalia ennenkuin yksijumalainen zarathustralainen messias Kyyros vapautti juutalaiset Babylonin orjuudesta. Zarathustralaiset kannustivat kansoja yksijumalaisiksi.

      Baal kirjaimellisesti tarkoittaa Herraa. Allah tarkoittaa yksinkertaisesti Jumalaa. Arabikristityt palvovat allahia ja islam on kristinuskosta lähtöisin. Erityisen yksijumalainen kristittyjen joukko joutui toisten kristittyjen vainoamiksi, jotka uskoivat kolminaisuuteen(Bysantti). Esi-islamilaiset pitivät silloin Allah-nimellä viitatun maailman luojan palvontaa hölmöytenä. Miksi ylin jumala olisi ollut kiinnostunut ihmisistä?

      • Siunausta

        Allahilla ei ole Poikaa =Mulimeilla ei ole Isä Jumalaa.

        ”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.

        Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä, joka on puhunutteille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta. Niin ei Aabraham tehnyt.

        Te olette isästä per-ke-lees-tä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden. Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä, joka on puhunut teille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta”.


      • seka.meteli.soppaa

        "Te olette isästä per-ke-lees-tä,"

        Nämä sanat on kirjattu evankeliumiin Jeesuksen sanomaksi. Hän osoitti sanansa fariseuksille.
        Mutta miksi ihmessä Jeesus puhuu sujuvasti samoista aiheista mm. helvetin tulesta- oppi, jonka faisealaiset toivat tullessaan Babyloniasta ja Persiasta ?( fariseus-pharsee-Persia)


      • on.iso.asia
        seka.meteli.soppaa kirjoitti:

        "Te olette isästä per-ke-lees-tä,"

        Nämä sanat on kirjattu evankeliumiin Jeesuksen sanomaksi. Hän osoitti sanansa fariseuksille.
        Mutta miksi ihmessä Jeesus puhuu sujuvasti samoista aiheista mm. helvetin tulesta- oppi, jonka faisealaiset toivat tullessaan Babyloniasta ja Persiasta ?( fariseus-pharsee-Persia)

        Jos siitä saivat jotkut tietää muualtakin jotenkin.


      • jostakin.tulivat
        on.iso.asia kirjoitti:

        Jos siitä saivat jotkut tietää muualtakin jotenkin.

        Jostakin ne itämaan tietäjätkin paikalle tulivat, joku tiesi jotain, ja tulivat paikalle kun Jeesus oli syntynyt.


      • tulette.tietämään

        "Jostakin ne itämaan tietäjätkin paikalle tulivat, "

        Ei ole olemassa mitään "Itämaata". Jos pitäydytään tähän tarinaan, vaihtoehdoksi valikoituu:
        -Arabia- heimojumalia, myrskynjumala Al-Rab, meteorinsuuteloja, astrologiaa.
        -Babylon- Bal Mardukin seuraajia, astrologiaa ( kohtalo on kirjoitettu tähtiin)
        -Persia- zarahustralaisuus- Ahura Mazdan (universaali Luoja) palvojia. astrologiaa.
        Indus- hindulaisuus- brahmaanit- astrologiaa.
        Indus- buddhalaisuus (reformihindulaisuutta) astrologiaa.

        "saivat jotkut tietää muualtakin jotenkin"

        Just.


      • fda

        Vaihtoehto mistä "tietäjät" tulivat tarinaan on aika selvä.

        Itämaan tietäjistä käytetään termiä magoi(μάγοι), joka tarkoittaa zarathustralaista papistoa. Kristinusko onkin lähempänä zarathustralaisuutta kuin juutalaisuutta ja zarathustralaiset odottavat myös vapahtajaa. Sinänsä Rooman ja Persian vallan alla vuorotellen ollut nyky-Israelin alue ei ole ihme, että nämä kaksi sekoittuivat entisestään. Tietysti vihanpidon ja vähäisen tiedon takia läntisemmät kristityt unohtivat uskontonsa toisen lähteen...

        Alueella asuneet olisivat tietysti tiennyt keihin sanalla viitataan. Jännä fakta, että tietäjien, zarathustralaisten pappien määrä ei ole vakio eri kristinuskoissa. Marco Polo väitti käyneensä näiden zarathustralaisten pappien haudalla Teheranin(Iranissa) lähellä.

        Mihin zarathustralaiset sitten uskoivat? Paratiisiin(sana paratiisi tulee kirjaimellisesti heiltä, kts. esim. Hämeen-Anttila "Sinunkin juuresi ovat Iranissa") jonne hyvät ihmiset pääsevät siltaa pitkin(vrt. kamelin silmä). Pahoille ihmisille tuo silta kutistuu ja he putoavat "kadotukseen", kun taas hyvät teot ja hyvät ajatukset johtavat "paratiisiin". Zarathustralaiset odottavat messiasta, joka syntyy neitsyestä, joka on zarathustran sukua...

        Tietysti tämän lähes muslimien(ja osittain kristtyjen) hävittämän uskonnon yksityiskohtien samanlaisuudet kristinuskon kanssa horjuttivat monien käsityksiä jo 1800-luvulla. Nietzsche joka ei tuntunut ymmärtävän mistä zarathustralaisuudessa on kyse taisi sotkea asiat omalla taiteellisella(köh köh) tulkinnallaan...


      • fda

        Niin, tuosta jäi mainitsematta että zarathusralaisuus oli Persian valtionuskonto siihen asti kunnes muslimit nämä valtasivat ja pakkokäännyttivät. Raamatussa mainittu messias Kyyros, joka pelasti juutalaiset orjuudesta, oli tietysti zarathustralainen hallitsija.


      • Raamattu
        jostakin.tulivat kirjoitti:

        Jostakin ne itämaan tietäjätkin paikalle tulivat, joku tiesi jotain, ja tulivat paikalle kun Jeesus oli syntynyt.

        Juutalaiset joutuivat pakkosiirtolaisuuteen Babuloniaan ja Heidän tooraaan oli kirjoitettu, myös hengellisesti eksyksiin joutuneen Bileamin saama Herran Sana:

        4.Mooseksen kirja:
        24:17 Minä näen hänet, en kuitenkaan nyt, minä katselen häntä, en kuitenkaan läheltä. Tähti nousee Jaakobista, ja valtikka kohoaa Israelista. Se ruhjoo Mooabilta ohimot, päälaen kaikilta Seetin pojilta.

        Joten ei siinä tarvita mitään pakanallisuutta.

        Kyyroskin saattaa hyvinkin olla kuningattar Esterin jälkeläisiä.


      • fda

        Kyyros oli Persian zarathustralainen hallitsija. Zarathustralaisuuden yksijumalaisuus ja avuliaisuus juutalaisia kohtaan mm. temppelin rakentamisen tukemisessa muutti juutalaisuuden suuntaa monijumalaisuudesta yksijumalaisuuteen.


      • AlistuvaHanifi
        fda kirjoitti:

        Niin, tuosta jäi mainitsematta että zarathusralaisuus oli Persian valtionuskonto siihen asti kunnes muslimit nämä valtasivat ja pakkokäännyttivät. Raamatussa mainittu messias Kyyros, joka pelasti juutalaiset orjuudesta, oli tietysti zarathustralainen hallitsija.

        Taasko levittelet valheita täällä keskustelupalstalla? Islamin nimissä ei ole pakkokäännytetty ketään; Koraani kieltää pakkokäännyttämisen, ja neuvoo pelkästään kääntymään pois tietämättömistä. Ketään ei voi pakottaa uskomaan, mutta niitä, jotka kieltävät Herran ja hänen lähettiläänsä odottaa tuskallinen rangaistus.

        Islam on aina elänyt rinta rinnan harmoniassa muiden uskontojen kanssa. Esimerkiksi juutalaisilla oli paljon paremmat oltavat Kalifaatissa kuin vainojen ja inkvisitioiden riivaamassa Euroopassa.


      • 50505

        "Islamin nimissä ei ole pakkokäännytetty ketään"

        Täyttä sontaa. Nopealla nettihaulla tuli heti tällainen uutinen vastaan:
        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000754994.html

        Ja suoraan Koraanista:
        ”Taistelkaa heitä vastaan, kunnes epäjumalia ei enää palvota, vaan yksin Allahia (koko maailmassa), mutta jos he herkeävät (palvo­masta muita Allahin li­säksi), tietää Allah, mitä he teke­vät.” (Ko­raani 8:39) / ”Kun rauhoite­tut kuu­kau­det (islamilai­sen ka­lenterin 1., 7., 11. ja 12. kuukausi) ovat kuluneet, tappakaa us­kot­­to­mat mis­sä heitä ta­paattekin, vangitkaa ja saar­takaa heidät ja väi­jy­­kää heitä kaikkialla, mutta jos he katuvat, pitävät ruko­uk­sen­sa ja anta­vat almuja, anta­kaa heidän mennä rau­hassa. Allah on An­teek­si­an­tava.” (Koraani 9:5) — Tämä jae tun­netaan Ayat al-Sa­y­fi­na (Miek­ka­jakeena). Nämä ja vastaa­vanlaiset ja­keet ku­moavat ne Ko­raanin jakeet, joissa sa­no­taan, ettei ole pakkoa kääntyä mus­li­mik­si. (Is­lam QA: 34770)

        Ymmärrän kyllä että jotkut muslimit, kuten kristitytkin, ottavat huomioon pyhästä kirjastaan vain ne kohdat jotka itselle tuntuvat hyvältä ja jättävät muut huomiotta. Minäkin mielelläni luen niitä kohtia joiden mukaan Muhammed on mielipuolinen rosvopäällikkö ja raiskaaja koska se tukee minun käsitystäni Islaminuskosta.


      • AlistuvaHanifi

        Ensinnäkin, Islamiin ei käännytä, siihen palataan. Kaikki ihmiset ovat syntyneet muslimeiksi.

        Vai että oikein Ilta-Sanomat? Kylläpä sulla on lähteet kunnossa.


      • fda
        AlistuvaHanifi kirjoitti:

        Taasko levittelet valheita täällä keskustelupalstalla? Islamin nimissä ei ole pakkokäännytetty ketään; Koraani kieltää pakkokäännyttämisen, ja neuvoo pelkästään kääntymään pois tietämättömistä. Ketään ei voi pakottaa uskomaan, mutta niitä, jotka kieltävät Herran ja hänen lähettiläänsä odottaa tuskallinen rangaistus.

        Islam on aina elänyt rinta rinnan harmoniassa muiden uskontojen kanssa. Esimerkiksi juutalaisilla oli paljon paremmat oltavat Kalifaatissa kuin vainojen ja inkvisitioiden riivaamassa Euroopassa.

        "Taasko levittelet valheita täällä keskustelupalstalla? Islamin nimissä ei ole pakkokäännytetty ketään;"

        Et oikein vakuuta! Keitä ne islamiin pakottajat sitten ovat olleet jos eivät muslimeita?

        "Koraani kieltää pakkokäännyttämisen, ja neuvoo pelkästään kääntymään pois tietämättömistä. Ketään ei voi pakottaa uskomaan, mutta niitä, jotka kieltävät Herran ja hänen lähettiläänsä odottaa tuskallinen rangaistus."

        Jep, mikä odottaakaan ei-muslimia teidän valtanne alla? Tuskallinen rangaistus vääräuskoisuudesta, joskus kuolema. Sehän se juttu siinä pakottamisessa on, tuskallinen rangaistus. Tavallaan kierrätte koraanin lausetta sitten kun pääsette valtaan. Ollessanne vähemmistönä puhe on tuollaista harmoniaa jne. Historiaa tai edes nykypäivää tunteva tietää, mikä on todellisuus...

        "Islam on aina elänyt rinta rinnan harmoniassa muiden uskontojen kanssa. Esimerkiksi juutalaisilla oli paljon paremmat oltavat Kalifaatissa kuin vainojen ja inkvisitioiden riivaamassa Euroopassa."

        Vaihtelevasti juutalaisia on kohdeltu, Almohadien kalifaatissa nöyryyttivät vääräuskoisia, kuten inkvisitio teki myöhemmin:

        "After the ascendance of the Almohad ruler Abū Yūsuf Ya'qūb al-Manṣūr, however, the Jews began to encounter humiliations; many were forced to convert to Islam and had to wear the qalansuwa, a cap of strange and ugly shape, reaching down to their ears. The Jews, who officially had been converted to Islam but were suspected of secretly practicing their own religion, were compelled to wear special, and rather ridiculous, clothes so that the Muslims easily identified them. At the same time, Jews were not the only victims of Almohad cruelty; the Muslim maliki school of Sunni Islam was banned in Almohad North Africa and its leading works were burned in the public squares."

        Huom. Almohadit olivat sunneja ja osallistuivat pakkokäännytyksiin.

        Mitä he sitten olivat, jos eivät muslimeita? Mikä oli se islam johon nämä pakkokäännyttivät, jos ei islam?


      • fda

        Onko sinulla alistuja sanoa, mikä odottaa islamista palannutta ex-muslimia? Mikä on se oikea rangaistus hänelle? Mikä on se pakkokeino millä pidätte hänet "uskossa"?


      • hgtr543

      • fda
        fda kirjoitti:

        Onko sinulla alistuja sanoa, mikä odottaa islamista palannutta ex-muslimia? Mikä on se oikea rangaistus hänelle? Mikä on se pakkokeino millä pidätte hänet "uskossa"?

        En ole yllättynyt, että tähän kohtaan ei tule vastausta.


      • Myösvähäntotuuttasekaan
        AlistuvaHanifi kirjoitti:

        Taasko levittelet valheita täällä keskustelupalstalla? Islamin nimissä ei ole pakkokäännytetty ketään; Koraani kieltää pakkokäännyttämisen, ja neuvoo pelkästään kääntymään pois tietämättömistä. Ketään ei voi pakottaa uskomaan, mutta niitä, jotka kieltävät Herran ja hänen lähettiläänsä odottaa tuskallinen rangaistus.

        Islam on aina elänyt rinta rinnan harmoniassa muiden uskontojen kanssa. Esimerkiksi juutalaisilla oli paljon paremmat oltavat Kalifaatissa kuin vainojen ja inkvisitioiden riivaamassa Euroopassa.

        "Islam on aina elänyt rinta rinnan harmoniassa muiden uskontojen kanssa."

        Ei se nyt ehkä ihan niin ole. Otteet ovat olleet historiassa melko hirmuisia. Intiassa elettiin kulta-aikaa islamin synnyn aikoihin. Nolla kehitettiin tuolloin Intiassa ja alkunsa saivat "arabialaiset numerot" joita kutsutaan arabialaisiksi vain siksi, että arabit toivat nämä intialaiset numerot länteen. Naisen asema Intiassa noihin aikoihin oli suhteellisen hyvä - naisilla oli taloudellinen vapaus, riippumattomuus miehestä jne. Sitten alkoi 800 vuotta kestänyt islamilainen invaasio, joka on ihmiskunnan suurin kansanmurha ja jonka tulosta Intian murheellinen nykytila yhä edelleen melko paljon on.

        http://www.jewsnews.co.il/2014/12/31/islamic-india-the-biggest-holocaust-in-world-history-whitewashed-from-history-books/

        https://themuslimissue.wordpress.com/2015/08/31/islamic-invasion-of-india-the-greatest-genocide-in-history/

        https://simple.wikipedia.org/wiki/Golden_Age_of_India


    • vel-vel

      2 Aik 36: Ja jotka olivat säilyneet miekalta, ne vietiin pakkosiirtolaisuuteen Baabeliin. Ja he olivat hänen ja hänen poikiensa palvelijoina, kunnes Persian valtakunta sai vallan. Ja niin toteutui Herran sana, jonka hän oli puhunut Jeremian suun kautta,

      kunnes maa oli saanut hyvityksen sapateistaan - niin kauan kuin se oli autiona, se lepäsi - kunnes seitsemänkymmentä vuotta oli kulunut. (Juutalaisien olisi pitänyt, joka seitsemäntenä vuotena antaa viljelemmälle maalleen sapatilepo ja koska Israel ei antanut maasa levätä 500:taan vuoteen niin Herra tyhjensi heidän maansa seitsemäksikymmeneksi vuodeksi baabeliin ja näin maa sai täyden määrän levätä sapattinsa. Totta oji myös se, että Israel oli omaksunut ympärillä olevien kansojen jumalia ja silläkin tavalla he vihoittivat oman Jumala suhteen hoitamisen. Kaikista viisain kuningas Salomo toi hengellisen huoruuden israeliin. Vähän jälkeen Kuningan Manasse todella vihoitti tosi pahasti Jumalan ilmoituksen Minä Olen se mikä Minä Olen Jumalan.)

      Mutta Kooreksen, Persian kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena

      herätti Herra, että täyttyisi Herran sana, jonka hän oli puhunut Jeremian suun kautta, Kooreksen,

      Persian kuninkaan, hengen, niin että tämä koko valtakunnassansa kuulutti ja myös käskykirjassa julistutti näin:
      "Näin sanoo Koores, Persian kuningas:

      Kaikki maan valtakunnat on Herra, taivaan Jumala, antanut minulle, ja hän on käskenyt minun rakentaa itsellensä temppelin Jerusalemiin, joka on Juudassa. Kuka vain teidän joukossanne on hänen kansaansa, sen kanssa olkoon Herra, hänen Jumalansa, ja hän menköön sinne."

      • fda

        Koores = Kyyros oli zarathustralainen ja hänen taivaan jumalansa oli Ahura Mazda, eli suomeksi viisas herra.


      • pstt

        "2 Aik 36: Ja jotka olivat säilyneet miekalta, ne vietiin pakkosiirtolaisuuteen Baabeliin. "

        Baabeliin vietiin lähinnä hovin jäseniä ja yläluokkaa, papistoa ja käsityöläisiä, noin 9000 henkeä.
        Tavallisen kansan Baabelin kuningas jätti viljelemään maata.
        Köyhä väki sai todellakin sapattinsa sortajistaan.


    • lisääkötietotuskaa

      Koko Uusi testamentti on kirjoitettu Zzarathustralaisuuden hengessä.

      Oletetun Jeesuksen vuorisaarnakin on zarathustralaisuuden kultainen sääntö.
      "Ainoastaan sellainen luonne on hyvä, joka ei tee toiselle mitään sellaista, joka ei olisi sille itselleen mieluista tai hyväksi."

      Ja miksei näin olisi, kun silloin ketkä Uutta testamenttia kirjoittivat olivat älymystöä, joilla oli zarathustralaiseen perinteeseen saatu koulutus. Lisäksi on naurettavaa, etteivät nykyajan kristityt suostu hyväksymään oman ideologiansa historiallista perintöä.

      Kristinusko on vain yksi pala siinä uskontojen mosaiikissa mikä on tuolta alueelta lähtenyt. Ne palat ovat lomittain sekä osin päällekäin ja kuitenkin uskovat luulevat heidän uskontonsa olevan erityinen tai omalaatuinen.
      Jos olet ateisti zarathustralaisuutta, mithralaisuutta, islamia tai juutalaisuutta kohtaan niin miten voit olla uskova kristinuskoa kohtaan?

      • AlistuvaHanifi

        lisääkötietotuskaa, kiitos viestistäsi. Islamilaisen käsityksen mukaan juutalaisilla, kristityillä ja muslimeilla on kaikilla yksi ja sama Jumala, Allah. Hän on ilmestynyt muslimeille useita kertoja historian saatossa: ensiksi hän ilmestyi Abrahamille, joka ilmoitti juutalaisille Tooran; seuraavaksi hän ilmestyi Jeesukselle (Isa, عيسى بن مريم), joka ilmoitti kristityille Evankeliumin; lopulta hän ilmestyi Muhammedille (PBUH), jolle hän ilmoitti Koraanin.

        Valitettavasti aikojen saatossa pääsi käymään niin, että Tooran ja Evankeliumin ilmoitus turmeltui, ja tämän seurauksena kansat, jotka ennen elivät Allahilta saamansa ilmoituksen mukaan alistuvina muslimeina, eriytyivät omiksi lahkoikseen, juutalaisiksi ja kristityiksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettäkö peli olisi jo menetetty. Vielä nimittäin on juutalaisia ja kristittyjä, jotka noudattavat Kirjansa ilmoitusta. Monet heistä eivät tätä kuitenkaan noudata.


      • Jeesus-on-myös-Kuningas
        AlistuvaHanifi kirjoitti:

        lisääkötietotuskaa, kiitos viestistäsi. Islamilaisen käsityksen mukaan juutalaisilla, kristityillä ja muslimeilla on kaikilla yksi ja sama Jumala, Allah. Hän on ilmestynyt muslimeille useita kertoja historian saatossa: ensiksi hän ilmestyi Abrahamille, joka ilmoitti juutalaisille Tooran; seuraavaksi hän ilmestyi Jeesukselle (Isa, عيسى بن مريم), joka ilmoitti kristityille Evankeliumin; lopulta hän ilmestyi Muhammedille (PBUH), jolle hän ilmoitti Koraanin.

        Valitettavasti aikojen saatossa pääsi käymään niin, että Tooran ja Evankeliumin ilmoitus turmeltui, ja tämän seurauksena kansat, jotka ennen elivät Allahilta saamansa ilmoituksen mukaan alistuvina muslimeina, eriytyivät omiksi lahkoikseen, juutalaisiksi ja kristityiksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettäkö peli olisi jo menetetty. Vielä nimittäin on juutalaisia ja kristittyjä, jotka noudattavat Kirjansa ilmoitusta. Monet heistä eivät tätä kuitenkaan noudata.

        Allahilla ei ole Poikaa =Mulimeilla ei ole Isä Jumalaa.”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä, joka on puhunut teille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta. Niin ei Aabraham tehnyt.

        Te olette isästä per ke lees tä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

        Mutta minua te ette usko, sentähden, että minä sanon totuuden. Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä, joka on puhunut teille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta”.


      • onnellisesti.uskonnoton

        Siteeramalla oppianne jäätte oman uskontonne kuplan sisään.
        Jos tulette pois kuplastanne/uskonnostanne hetkesi niin huomaatte, ettei teidän oppinne ole mitenkään "jumalallista" tai "yksilöllistä/erityistä".
        Samoja asioita pyöritellään vähän eri kantilta, eri painotuksin.
        Ajatusmaailma on kuitenkin sama pronssikautinen misantropia.


      • Jeesusta-rakastan
        onnellisesti.uskonnoton kirjoitti:

        Siteeramalla oppianne jäätte oman uskontonne kuplan sisään.
        Jos tulette pois kuplastanne/uskonnostanne hetkesi niin huomaatte, ettei teidän oppinne ole mitenkään "jumalallista" tai "yksilöllistä/erityistä".
        Samoja asioita pyöritellään vähän eri kantilta, eri painotuksin.
        Ajatusmaailma on kuitenkin sama pronssikautinen misantropia.

        Samoja asioita on painotettava, koska ihmisiä eksyttävää islamia tupataan, joka paikkaan.

        Petteri Vähäkangas kirjoitti: Koptipappi Zakarian Botros käy omassa TV- ohjelmissa läpi islamin tekstejä ja vertaa niitä raamattuun. Työn kautta on tullut valtava määrä muslimeja uskoon. Henkilökohtaisesti kohdatessa ei voi olla kovin “haastava”, vaan enemminkin rakkautta osoittava, mutta tv-ohjelma on eriasia. Siinä kun ei kohtata ketään kasvokkain. TV:ssä toimii paremmin sellainen tyyli, jotka haastaa islamin ajattelemaan. On vaikea käsittää, miksi muslimit riehuu. Todellinen syy riehuntaan tuskin on muhamad video, vaan syy nousee koraanista ja haditheista.

        Tämä imaani sanoo sentään totuuden muslimeista eikä valehtele.
        https://www.youtube.com/watch?v=ky57zbSM_YY


      • AlistuavaHanifi

        Islam on rauhan uskonto


      • fda
        AlistuavaHanifi kirjoitti:

        Islam on rauhan uskonto

        Väärin. Jainalaisuus on rauhan uskonto, mutta muslimit heitä teurastivat vallatessaan Pakistania. Nyt entinen valtauskonto, joka painottaa väkivallattomuuteen on vähemmistöusko ja kansa nauttii vääräuskoisten härnäämisestä ja pakottamisesta. Suurin osa jainalaisista pakeni vainoja 1900-luvun puolivälissä. Varmaan osa tuli teloitetuksi 1970-luvulla kun islamilaisia säästettiin ja porukkaa teloitettiin sen perusteella ovatko he ympärileikattuja vai eivät.


      • outo-rauha
        AlistuavaHanifi kirjoitti:

        Islam on rauhan uskonto

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14133799/herttainen-musliminuorukainen. johon Pet-ri vastasi:
        Allah ja muslimiuskonto on eri asia kuin Raamatun opettama usko Jumalaan. Muutamia vuosia sitten keskustelin erään muslimin kanssa. Hän puhui minulle Allahista ja minä puhuin hänelle Jeesuksesta. Tämä muslimi sanoi, että minut tapettaisiin hänen kotimaassaan jos puhuisin siellä muslimeille Jeesuksesta. Minä sanoin, että minun Jumalani ei kehota tappamaan tätä muslimia, vaikka hän puhuu minulle Allahista, vaan rakastamaan häntä sekä kertomaan hänelle evankeliumia rakastavasta Jumalasta ja Jeesuksen lunastusuhrista, jossa on pelastus.

        Keskustelustamme kävi selkeästi ilmi, että tämän muslimin jumala on vihan ja väkivallan jumala, eli epäjumala, ei todellinen Jumala.
        Keskusteluni hänen kanssaan todistaa myös sen, että kun muslimi uskoo Koraania kirjaimellisesti tosissaan, niin hän uskoo että vääräuskoiset tulisi tappaa.
        Islamin väkivaltainen luonne johtuu se perustajan Muhammedin käyttäytymisestä ja teoista, joihin kuului väkivalta ja ihmisten surmaaminen.
        Islaminuskon ongelma ei ole muslimeissa, vaan heidän uskonnossaan, joka saa ihmiset käyttäytymään väkivaltaisesti ja tekemään terroristi-iskuja, jossa jopa tehdään itsemurhaiskuja.

        Islaminuskon nimissä islamistinen terrorijärjestö Hamas toteuttaa terrorismiaan todella kierolla ja järkyttävällä tavalla. Hamas tappoi palestiinalaisia ja syytti siitä Israelia.

        Tällainen toimintatapa on synnin perusluonne, joka tekee itse kierolla tavalla vilppiä ja koittaa syyttää siitä muita, jotka ovat syyttömiä tapahtuneisiin asioihin. Valitettava tosiasia on se, että muslimien keskuudessa on kuitenkin niitä, jotka toteuttavat Koraanin opetuksia kirjaimellisesti suostuen tekemään itsemurhaiskuja.

        Aivan. Sana sanoo että jumalattolla ei ole rauhaa.


      • AlistufaHanifi
        outo-rauha kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14133799/herttainen-musliminuorukainen. johon Pet-ri vastasi:
        Allah ja muslimiuskonto on eri asia kuin Raamatun opettama usko Jumalaan. Muutamia vuosia sitten keskustelin erään muslimin kanssa. Hän puhui minulle Allahista ja minä puhuin hänelle Jeesuksesta. Tämä muslimi sanoi, että minut tapettaisiin hänen kotimaassaan jos puhuisin siellä muslimeille Jeesuksesta. Minä sanoin, että minun Jumalani ei kehota tappamaan tätä muslimia, vaikka hän puhuu minulle Allahista, vaan rakastamaan häntä sekä kertomaan hänelle evankeliumia rakastavasta Jumalasta ja Jeesuksen lunastusuhrista, jossa on pelastus.

        Keskustelustamme kävi selkeästi ilmi, että tämän muslimin jumala on vihan ja väkivallan jumala, eli epäjumala, ei todellinen Jumala.
        Keskusteluni hänen kanssaan todistaa myös sen, että kun muslimi uskoo Koraania kirjaimellisesti tosissaan, niin hän uskoo että vääräuskoiset tulisi tappaa.
        Islamin väkivaltainen luonne johtuu se perustajan Muhammedin käyttäytymisestä ja teoista, joihin kuului väkivalta ja ihmisten surmaaminen.
        Islaminuskon ongelma ei ole muslimeissa, vaan heidän uskonnossaan, joka saa ihmiset käyttäytymään väkivaltaisesti ja tekemään terroristi-iskuja, jossa jopa tehdään itsemurhaiskuja.

        Islaminuskon nimissä islamistinen terrorijärjestö Hamas toteuttaa terrorismiaan todella kierolla ja järkyttävällä tavalla. Hamas tappoi palestiinalaisia ja syytti siitä Israelia.

        Tällainen toimintatapa on synnin perusluonne, joka tekee itse kierolla tavalla vilppiä ja koittaa syyttää siitä muita, jotka ovat syyttömiä tapahtuneisiin asioihin. Valitettava tosiasia on se, että muslimien keskuudessa on kuitenkin niitä, jotka toteuttavat Koraanin opetuksia kirjaimellisesti suostuen tekemään itsemurhaiskuja.

        Aivan. Sana sanoo että jumalattolla ei ole rauhaa.

        Hamas ei ole terroristijärjestö, vaan yksi palestiinalaisista puolueista. Hamasin lukeminen terroristijärjestöksi oli siionistisen propagandan aikaansaannosta, mutta tämä vääryys sittemmin korjattoon ja Hamasille tehtiin kunnianpalautus.

        Palestiina on nykyään muuten YK:n tunnustama.


      • hienoaväkeä

      • fda

        Hamas on terroristijärjestö, joka sotii omiaankin vastaan. Epärehellisyytesi, johtuuko se siitä että haluat valehdella uskontosi nimissä vai oletko vaan tullut puijatuksi?


      • Anonyymi
        outo-rauha kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14133799/herttainen-musliminuorukainen. johon Pet-ri vastasi:
        Allah ja muslimiuskonto on eri asia kuin Raamatun opettama usko Jumalaan. Muutamia vuosia sitten keskustelin erään muslimin kanssa. Hän puhui minulle Allahista ja minä puhuin hänelle Jeesuksesta. Tämä muslimi sanoi, että minut tapettaisiin hänen kotimaassaan jos puhuisin siellä muslimeille Jeesuksesta. Minä sanoin, että minun Jumalani ei kehota tappamaan tätä muslimia, vaikka hän puhuu minulle Allahista, vaan rakastamaan häntä sekä kertomaan hänelle evankeliumia rakastavasta Jumalasta ja Jeesuksen lunastusuhrista, jossa on pelastus.

        Keskustelustamme kävi selkeästi ilmi, että tämän muslimin jumala on vihan ja väkivallan jumala, eli epäjumala, ei todellinen Jumala.
        Keskusteluni hänen kanssaan todistaa myös sen, että kun muslimi uskoo Koraania kirjaimellisesti tosissaan, niin hän uskoo että vääräuskoiset tulisi tappaa.
        Islamin väkivaltainen luonne johtuu se perustajan Muhammedin käyttäytymisestä ja teoista, joihin kuului väkivalta ja ihmisten surmaaminen.
        Islaminuskon ongelma ei ole muslimeissa, vaan heidän uskonnossaan, joka saa ihmiset käyttäytymään väkivaltaisesti ja tekemään terroristi-iskuja, jossa jopa tehdään itsemurhaiskuja.

        Islaminuskon nimissä islamistinen terrorijärjestö Hamas toteuttaa terrorismiaan todella kierolla ja järkyttävällä tavalla. Hamas tappoi palestiinalaisia ja syytti siitä Israelia.

        Tällainen toimintatapa on synnin perusluonne, joka tekee itse kierolla tavalla vilppiä ja koittaa syyttää siitä muita, jotka ovat syyttömiä tapahtuneisiin asioihin. Valitettava tosiasia on se, että muslimien keskuudessa on kuitenkin niitä, jotka toteuttavat Koraanin opetuksia kirjaimellisesti suostuen tekemään itsemurhaiskuja.

        Aivan. Sana sanoo että jumalattolla ei ole rauhaa.

        Niin, ei me mutta ne toiset....:
        2000-luvun vainoista Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen "Älä tapa" vastaista laittomuutta sekä Jumalan pilkkausta ja "Älä tapa" Lain vastaista rikollisuutta...:
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

        "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."
        2.Korinttolaiskirje:11:14 "Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi."
        Paavalin tekstien Barjeesus on kristittyjen väärä profeetta!


    • Valitse-oikein

      Sef. 2: Etsikää Herraa, kaikki maan nöyrät, te, jotka pidätte hänen oikeutensa. Etsikää vanhurskautta,
      etsikää nöyryyttä; ehkä te saatte suojan Herran vihan päivänä. Sillä GAZZA on oleva hyljätty
      ja Askelon autio, Asdod ajetaan pois keskipäivällä, ja Ekron hävitetään. Voi meren rannikon asukkaita, kreettien kansaa! Herran sana on teitä vastaan, Kanaan, filistealaisten maa; ja minä hävitän sinut asujattomaksi. Ja meren rannikko on oleva laitumina, joilla on paimenten vesikuoppia ja lammastarhoja.

      Ja rannikko joutuu JUUDAN heimon jäännökselle. Siellä he laiduntavat; Askelonin huoneisiin he asettuvat makaamaan illoin.
      Sillä Herra, heidän Jumalansa, on pitävä heistä huolen ja kääntävä heidän kohtalonsa. Minä olen kuullut Mooabin (Jordanian) häväistykset ja ammonilaisten pilkat, joilla he ovat häväisseet minun kansaani ja ylvästelleet sen aluetta vastaan.

      Tehkää-sovinto Israelin kanssa ilman ehtoja, niin teille käy hyvin.

    • TÄSSÄONTIE

      Maapallolla on kahta lajia ihmistä . Pelastuneet ja pelastumattomat. Syntiset on yhteinen nimitys kaikille. Syntinen tarvitsee pelastuksen . Synneistään jotka on vienyt kadotukseen . Ihminen on eksynyt omasta elämästään . Koska Luojamme on pyhä . Pahuus on kauhistus samoin noituus. Eläinuhrit muistutti synnistä . No sitten tuli profeettoja varoittamaan synnistä . Lopulta Jumala lähetti Poikansa Ihmisen kaltaisena . NO NIIN. TÄSSÄ OLLAAN. Tuli tapettua profeetat ja Jeesuskin. Siinä meni ihmiskunnan Toivo. Mutta. Jumalapa herättikin POIKANSA KUOLLEISTA . Ettei yksikään joka uskoo hukkuisi. NYT ONKIN TOIVO . PIMEYDESSÄ ON TOIVO. RISTI ONKIN TIEVIITTA JOKA OPASTAA PELASTUKSEEN . Näin rakkaus kohtaa vihan joka synnin tähden tullut on.

      • Anonyymi

        Nyt Eurooppa on saanut uuden ortodoksisen sotaisan terroristi järjestön,
        jonka johtajana on Putin.
        Ja Putin johtaa tuota järjenvastaista järjestöä yksinvaltaisesti.
        Hän on nostanut natsien ideologian nyt venäjän käyttöön sopivaksi.
        KR 1933/-38, Room. 2:1-3
        Sentähden sinä,
        oi ihminen,
        et voi millään itseäsi puolustaa,
        olitpa kuka hyvänsä,
        joka tuomitset.
        Sillä mistä toista tuomitset,
        siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä,
        joka tuomitset,
        teet samoja tekoja.
        Ja me tiedämme,
        että Jumalan tuomio on totuuden mukainen niille,
        jotka senkaltaisia tekevät.
        Vai luuletko,
        ihminen,
        sinä,
        joka tuomitset niitä,
        jotka senkaltaisia tekevät,
        ja itse samoja teet,
        että sinä vältät Jumalan tuomion?
        Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
        2:5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
        2:6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
        2:7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
        2:8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.
        2:9 Tuska ja ahdistus jokaisen ihmisen sielulle, joka pahaa tekee, juutalaisen ensin, sitten myös kreikkalaisen;
        2:10 mutta kirkkaus ja kunnia ja rauha jokaiselle, joka tekee sitä, mikä hyvä on, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle!
        2:11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.
        2:12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;


    • Anonyymi

      Maailman eri kuttuureilla on tieteen teettämän tutkikimuksen mukaan yli 11-miljoonaan Jumalaa; kristittyjen Jumalat mukaan lastettuina.
      Yhteistä mainituille jumalille oli se, ettei ketään niistä voi tieteellisesti todistaa maailman kaikkeuden luoneeksi.
      Tarkempia tietoja ei kerrottu tieteen julkaisussa siitä, mitä tapahtuu "vanhoille Jumalille" kun eräissä kulttuureissa syntyy uusia Jumalia, joissakin kulttuureissa jopa päivittäin!
      Uskon varaan ei voi totuutta ilmeisesti perustaa.

      • Anonyymi

        KirkkoRaamattu 1933/-38, 2Kor. 6:1-11
        Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin,
        ettei se jää turhaksi. Sillä hän sanoo:
        "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut."
        Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
        Me emme missään kohden anna aihetta pahennukseen, ettei virkaamme moitittaisi,
        vaan kaikessa me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädissä, ahdistuksissa, ruoskittaessa, vankeudessa, meteleissä, vaivannäöissä, valvomisissa, paastoissa; puhtaudessa, tiedossa, pitkämielisyydessä, ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa, totuuden sanassa, Jumalan voimassa, vanhurskauden sota-aseet oikeassa kädessä ja vasemmassa; kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina, tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina; kuolemaisillamme, ja katso, me elämme, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina, murheellisina, mutta aina iloisina, köyhinä, mutta kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken. Suumme on auennut puhumaan teille, korinttolaiset, sydämemme on avartunut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe