Ydinvoima hengenvaarallinen ilmastonmuutoksessa

Ilmastonmuutoksen odotetaan aiheuttavan sähkön tuotantokyvyn heikkenemisiä sekä lisäävän ydinkatastrofin mahdollisuutta ainakin neljästä eri syystä:

1) merenpinnan nousu
2) tulvat
3) meduusat
4) sään ääri-ilmiöt

Näistä kohdat 1 ja 2 ovat ennakoitavissa, eikä ydinkatastrofin todennäköisyys ole ehkä paljonkaan suurempi, kuin normaalikäytössä, mikäli selvästi noille sääilmiöille alttiiden ydinvoimaloiden turvallisuus on etukäteen saatettu uhkaa vastaavalle tasolle.

Kohta 3), meduusat, pitää sisällään muutkin vesien elävät, kuten jotkin simpukkalajit. Ne voivat tukkia ydinvoimalan jäähdytysveden tulopuolen, jolloin ydinvoimala on ajettava alas. Meduusoja poistava robotti on kehitteillä. /1/

Edellämainitut seikat ei ehkä ole vielä sellaisenaan erikoisen vaarallisia ihmisille, mutta niiden yhteinen seuraus - ydinvoimaloiden suunnittelematon alasajo - saattaa yhdessä sään ääri-ilmiöiden kanssa aiheuttaa hyvin vakavia seurauksia, kuten sään ääri-ilmiöt yksinäänkin. Vakavat seuraukset johtuvat sähkön tuotantokyvyn heikkenemisestä.

Yhtenä esimerkkinä sään ääri-ilmiöiden aiheuttamasta mahdollisesta suuresta vaaratilanteesta väestölle voi mainita pitkään jatkuvan porottavan helteen. Jäähdytyslaitteiden sähkön kulutus voi olla hyvin suurta, mutta ydin- ja muiden lauhdevoimaloiden tehoa on jouduttu voimakkaasti rajoittamaan kuivuuden vuoksi - esimerkiksi joet, joista voimaloiden jäähdytysvesi otetaan, voi olla lähes täysin kuivuneet. Silloin voimala on joko otettava pois käytöstä, tai sen tuotantehoa alennettava. Voi siis syntyä tilanne, jossa sähkön tuotantokapasiteetti on pudonnut esimerkiksi puoleen, mutta sähkön kulutus olisi huomattavan paljon suurempi. Seurauksena voi olla jonkin alueen väestön jääminen ilman sähköä, ehkä pätkien, ja siis ilman tarvittavaa viilennystä helteeseen. Suurimmassa vaarassa menehtyä ovat silloin vanhukset - ja se vaara on erittäin todellinen etenkin yksin eläville vanhuksille.

Joki- ja merivedestä jäähdytysvetensä ottavien lauhdevoimaloiden tehoa voi joutua rajoittamaan myös liian lämpimän jäähdytyksen paluuveden vuoksi, mutta edelläkuvatun kaltaisissa hätätilanteessa paluuveden sallittua suurempi lämpötila voidaan ylittää, mikä tosin on ympäristölle haitallista.

Ilmastonmuutoksessa sään ääri-ilmiöiden aiheuttamia ongelmia vähennetään mm. monipuolisella sähköntuotannolla. Pitkinä hellejaksoina jäähdytysnenergian tuottajina talokohtaiset aurinkoenergiajärjestelmät ovat verrattomia siksikin, että niiden avulla säästyy päivällä sähköä muuhun tarpeeseen.

/1/ "Etelä-Koreassa on kehitetty ratkaisu uimareita piinaavien, kalaverkkoja tukkivien ja jopa ydinvoimaloita uhkaavien meduusojen eliminoimiseksi."
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288605349673.html

38

916

  Vastaukset

   • Kovaa uhkailua suomi24 kohtaan. Jollette toimi niinkuin haluan niin viesti kopioidaan uudelleen palstalle.


  • Ranska katsoi viisaaksi tehostaa fossiilisten energioiden käyttöä ja lisätä tuulivoimaa

   Hellekesänä 2003 Euroopassa kuoli helteeseen noin 30000 ihmistä enemmän kuin tavallisesti, heistä Ranskassa noin 15000. Osa näistä uhreista menee varmasti helteen vuoksi takkuilleiden ydinvoimaloiden piikkiin. Tilastoa siitä, kuinka moni ihminen menehtyi sähkön puutteen vuoksi, ei ole saatavissa, mutta mm. Ranskassa vanhainkoteihin harkittiin tapahtumien jälkeen jäähdytystä aurinkoenergialla. Tekniikka&Talous 14.01.2004:

   "Viime vuosi 2003 oli Ranskassa historian lämpimin. Kesän helleaalto aiheutti surulliset luvut – tuhannet vanhukset menehtyivät paahteessa. Ranskan energia – ja ympäristövirasto valmistelee toimia vanhainkotien ilmastointien parantamiseksi Banyuls’in viinikellarijäähdyttämön mallin mukaisiksi.

   Ranskan ympäristöviraston arvion mukaan aurinkoenergia tarjoaa uskottavan vaihtoehdon kahdella ehdolla. Investointikustannusten on oltava alhaisia, ja aurinkoenergialaitteistot on saatava huomattavasti pienemmäksi."
   http://www.tekniikkatalous.fi/incoming/article36738.ece?page=9

   Paahtavalla helteellä aurinkoenergia tuntuukin ihan järkevältä ratkaisulta: toimii hyvin juuri päivällä, ja vähentää silloin sähköverkon kulutusta niin, että sähköä riittää enemmän muuhun tarpeeseen. Sähköalan ammattilaiset suositteli ympärivuotisen sähköntuotannon turvaamiseksi mm. tuulivoimaa:

   "Électricité de France aikoo tulevaisuudessa panostaa tuulivoimaan ja tehostaa fossiilisia polttoaineita käyttäviä voimaloitaan, jotta sähköntuotantokyky varmistuisi ympäri vuoden. Aikamoinen noidankehä."
   http://www.hilavitkutin.com/2007/06/23/ilmastonlampeneminen-estaa-ydinvoiman-kayttoa

   Tuulivoimaa lisättiinkin Ranskassa rajusti - tuulivoimakapasiteettia on noista päivistä kasvatettu 36-kertaisesti! Ranskan tuulivoimakapasiteetin kehitys:

   Vuosi Tuulivoimakapasiteetti MW
   1998 19
   1999 25
   2000 66
   2001 93
   2002 148
   2003 257 <-- (Helleaaltokesä)
   2004 390
   2005 757
   2006 1567
   2007 2454
   2008 3404
   2009 4492
   2010 5660
   2011 6800
   2012 7564
   2013 8254
   2014 9285
   - - - - - - - - - -
   Koska on odotettavissa, että tämäkin ketju taas hyvon pian poistuu, laitan jo tähän väliin linkin aiheesta tapahtumahetkellä laadittuun artikkeliin /1/, jonka toivon kaikkien tallettavan koneelleen (siis paitsi linki, myös artikkelin). Linkki /2/ suorittaa kyseisen artikkelin konekäännöksen englannista suomeksi. Artikkelin otsikko suomeksi on "Ranskalla on edessään ydinvoiman kriisi" (13.7.2003).

   /1/ http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews

   /2/ https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews&edit-text=

  • Netstux kirjoitti:

   "No miten ydinvoima liittyy tuohon? Jos Pariisissa 99,9 % talouksista sai sähköä niin kyseessä ei ollut mikään laaja katkos vaan jostain paikallisesta laiteviasta aiheutuva. En nyt oikein ymmärrä miten tuokin saadaan ydinvoiman piikkiin. Mutta viheruskovaisille tuo taitaa olla enemmänkin uskon asia."

   Näytä lisää

   Sähän rupeet pikkuhikjaa tajuamaan jotain! Hyvä!

   "Jos Pariisissa 99,9 % talouksista sai sähköä niin kyseessä ei ollut mikään laaja katkos vaan jostain paikallisesta laiteviasta aiheutuva. En nyt oikein ymmärrä miten tuokin saadaan ydinvoiman piikkiin."

   Jatka nyt vähäbn aikaa älynystyröidesi hieromista, jookosta? Aloitetaan luetun ymmärtämiskoe lainauksella avausviestistä:

   "Yhtenä esimerkkinä sään ääri-ilmiöiden aiheuttamasta mahdollisesta suuresta vaaratilanteesta väestölle voi mainita pitkään jatkuvan porottavan helteen. Jäähdytyslaitteiden sähkön kulutus voi olla hyvin suurta, mutta ydin- ja muiden lauhdevoimaloiden tehoa on jouduttu voimakkaasti rajoittamaan kuivuuden vuoksi - esimerkiksi joet, joista voimaloiden jäähdytysvesi otetaan, voi olla lähes täysin kuivuneet. Silloin voimala on joko otettava pois käytöstä, tai sen tuotantehoa alennettava. Voi siis syntyä tilanne, jossa sähkön tuotantokapasiteetti on pudonnut esimerkiksi puoleen, mutta sähkön kulutus olisi huomattavan paljon suurempi. Seurauksena voi olla jonkin alueen väestön jääminen ilman sähköä, ehkä pätkien, ja siis ilman tarvittavaa viilennystä helteeseen. Suurimmassa vaarassa menehtyä ovat silloin vanhukset - ja se vaara on erittäin todellinen etenkin yksin eläville vanhuksille."

   Tiivistän tuota sinua varten, niin menee ehkä jotain perille:

   - pitkäaikainen kova helle
   - sähkön kulutus suuri jäähdytysenergian lisääntyneen tarpeen vuoksi
   - ydin- ja lauhdevoimaloiden tehoa on kuitenkin jouduttu rajoittamaan ja niitä sulkemaan jäähdytysveden lämpenemisen/loppumisen sijasta
   - lisääntynyt sähköverkon kuormitus voi ylittää alentuneen tuotannon tehon
   - jotkin alueet voi jäädä ilman sähköä
   - heikkokuntoisille, pitkään helteistä kärsineille vanhuksille lyhytkin jäähdytyksen toiminnan keskeytyminen voi olla kohtaloka.

   Ja vielä toistona lainaus eräästä engl.kielistä wikipediaa huomattavasti luotettavammasta aikailaiskirjoutuksesta:

   "Patrick Pelloux ensiaputyöntekijöiden yhdistyksestä sanoi eilen uskovansa peräti 100 ihmisen eri puolilla Ranskaa kuolleen lämpötilan seurauksena viimeisten viiden päivän aikana. Bois Jolissa, vanhainkodissa pariisilaisessa lähiössä, viisi 89-96 (vuotiasta) kuoli lämmön vuoksi viikonloppuna huolimatta sairaanhoitajien yrityksistä pitää tilat viileinä."

   Suomennoksen oikeellisuuden voit tarkistaa osoitteesta
   http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews
   (sivusta toimi vielä tätä kirjoitettaessa)"
   _____
   Viesti on kirjoitettu 1. kerran 30.10.2015 21:20

  • Toteamalla todistelu :D. Käännöskimara helleaaltokuolemista.

   " Netstux
   4.8.2015 21:38

   ... Eli niinkuin täällä on lukuisia kertoja todettu Stuxnetin syytökset ovat täysin vailla pohjaa"

   Nyt puhut tosiasiaa: olet todellakin toteamalla todistellut yhtä sun toista täällä, ja lukuisia kertoja, mutta et anna toteamuksiesi perusteluksi yhtään mitään faktaa. Kokeileppa edes joskus käyttää jotain asiaan liittyvää lähdettä toteamustesi perusteluna, jookosta? Se voisi hiukan kohottaa uskottavuuttasi, jota säälittävällä tavalla yrität kohottaa myöskin perustelemattomilla nimimerkkini arvosteluilla.

   Tässä sinulle google-konekääntäjäavusteinen käännöskimarani "toteamuksia" jo mainitusta artikkelista http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews
   (Käännöksiä pitääkin arvioda kriittisesti, mutta aina oman käännösehdotuksen kanssa - muutenhan joku voisi luulla, ettei arvostelija itsekään osaa kääntää tekstiä suomeksi.)

   "Sähkön kysyntä on noussut jääkaappien ja ilmastointilaitteiden käytön kasvaneen tarpeen vuoksi, mutta ydinvoimalat, jotka tuottivat noin 75% Ranskan sähköstä, toimivat paljon pienemmällä kapasiteetilla ja useat reaktoreista ovat lakanneet toimimasta kokonaan."

   "Joillakin alueilla, jokien pinnat ovat laskeneet niin alas, että voimaloille elintärkeät jäähdytysprosessit on käyneet mahdottomaksi, kun taas toisin paikoin veden lämpötila jäähdytysprosessin jälkeen on ylittänyt ympäristön turvallisuusrajat."

   "Ympäristöministeri Roselyne Bachelot sanoi "huomattavien sähkökatkojen" olevan vielä mahdollisia ja kehotti kuluttajia leikkaamaan kulutusta. Hänen ministeriössään ilmastointi on sammutettu esimerkin vuoksi."

   "Kärsiessään kuumimmasta kesästä vuoden 1947 jälkeen sairaalan työntekijät kertoivat suurista määristä iäkkäiden potilaiden kuolemista lämpötilan seurauksena."

   "Patrick Pelloux ensiaputyöntekijöiden yhdistyksestä sanoi eilen uskovansa peräti 100 ihmisen eri puolilla Ranskaa kuolleen lämpötilan seurauksena viimeisten viiden päivän aikana. Bois Jolissa, vanhainkodissa pariisilaisessa lähiössä, viisi 89-96 kuoli lämmön vuoksi viikonloppuna huolimatta sairaanhoitajien yrityksistä pitää tilat viileinä."

   _____
   Viesti on kirjoitettu 1. kerran 4.10.2015 14:32

  • http://www.giss.nasa.gov/research/briefs/kharecha_02/
   Linkissä NASAn asiantuntijoiden laskelma, miten ydinvoiman käyttö fossiilisten polttoaineiden asemesta on säästänyt miljoonittain ihmishenkiä. Laskelmat osoittavat myös ydinvoiman potentiaalin säästää ihmishenkiä vuoteen 2050 asti. Vastaavasti laskelmat osoittavat miten ydinvoima on auttanut rajoittamaan hiilidioksidipäästöjä tähän asti ja miten ydinvoimalla on suuri potentiaali rajoittaa hiilidioksidipäästöjä tulevaisuudessakin.
   Ydinvoimalaitosten toiminta ja ydinsähkön hinta ovat varsin riippumattomia säätilasta. Joidenkien jokivettä jäähdytykseen käyttävien ydinvoimalaitosten käyttöongelmat helteellä ovat lähinnä kuriositeetteja. Erityisesti Suomessa on tärkeätä että meillä on hiilidioksidineutraalia perusvoimaa pakkaskausilla jolloin sattumasähköä tuottavien laitosten toiminta on varsin epävarmaa.

   • Ja mitä tuolla on tekemistä sen kanssa, että Euroopassa kuoli helleaallon aikana n. 30000 ihmistä, taatusti osittain ydinvoimaloiden takkuilujen vuoksi?

    Sinulla on taipumus kommentoida epämieluisia tapahtumia ydinvoiman mainoslauseiden kaltaisella pälätyksellä ja niihin vedoten haukkua erimieltä ja tositapahtumia osoittanut milloin mitenkin. Sinulle kai pitää sanoa selkeämmin: Kun on tapahtunut jotain, joka ei ole hyväksi ydinvoimaintoilijoille, sen kertoja on tyhmä! Et ressukka tajua minkä kuvan annat itsestäsi.


   • Mitenkäs oli sen tuulivoiman laita helleaallon aikana. Taisi olla aika tyyntä, vai?


  • Japanissa sähkökatkot yhteydessä lämpöhalvauskuolemiin (2011)

   Ydinvoiman varaan ei energiahuoltoa voi järjestää ilmastonmuutoksen uhatessa. Ydinvoimaloiden liiallisen lämpenemisen vuoksi myös laajamittainen ydinvoimaloiden käytön esto, syystä tai toisesta, voi helteellä aiheuttaa ylimääräisiä hellekuolemia. Näin kävi myös Japanissa 2011 tsunamin ja Fukushiman ydinvoimalakatastrofin jälkeen:

   "Maanjäristys, tsunami, ydinkatastrofi ... nyt helleaalto. Japanissa on kuollut 35 ihmistä lämpöhalvaukseen kesäkuusta lähtien. Japanissa suljettiin 35 voimalaa sen 54 ydinvoimalasta Fukushiman jälkeen. Kehotuk-sista energian säästämiseksi ihmiset laittavat henkensä alttiiksi vähentämällä ilmastointia. Nyt Japanilaiset kamppailevat pysyäkseen viileänä sähkösäästöjen keskellä paahtavassa helteessä.

   Kesäkuussa kuljetettiin 6980 ihmisistä ambulansseilla (pdf) sairaaloihin lämpöhal-vauksen vuoksi, tämä on 3,07 kertainen verrattuna kesäkuuhun 2010. Lämpöhalvausten määrän heinäkuussa ennustetaan olevan jopa 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, kertoo Hasegawa Manabu, Fire and Disaster Management Agency:sta.

   Japanin hallituskin on huolissaan. Viime viikolla pääministeri Naoto Kan neuvoi ihmisiä "säästämään sähköä siinä määrin, että toimet ovat kohtuullisia, mutta kuitenkin niin, etteivät ihmiset saa lämpöhalvausta".

   Japanin ilmatieteenlaitos kertoo lämpötilojen todennäköisesti vastaavan viime vuoden lämpötiloja, joka oli korkein sitten kirjaamisen aloittamisen vuodesta 1898" http://ds.data.jma.go.jp/tcc/tcc/news/press_20100910.pdf

   http://www.ekofokus.com/2011/07/japanissa-sahkokatkot-yhteydessa.html

   Jälkeläisillemme ei todellakaan kannata jättää Suomea, jonka sähköntuotanto tukee ydinvoimaan. Turvallisimpia ovat kotimaiset uusiutuvat energialähteet.
   _____
   Viesti on kirjoitettu 1. kerran 21.9.2015 3:59

  • Englanti ei kärsinyt helteestä, ja Ranska sai sieltä sähköä. Sitä voi myös kysyä, että kuinka moni muualla Euroopassa kuoli sen vuoksi, että Ranskalla ei ollut antaa sähköä niin paljon kuin normaaliaikana.

   Viite:

   "Eilämpöluitariko 3.12.2015 14:49

   http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews

   In another attempt to conserve energy for the nation, France, which is Europe's main electricity exporter, cut its power exports by more than half yesterday.

   Voi kauhistus. Ranska puolitti sähkön vientinsä muutamana päivänä hellejakson aikana vuonna 2003. Kuinkahan paljon Ranskan naapurimaissa silloin kuoli vanhuksia kuumuuteen, kun naapurimaat saivat muutaman päivän ajan Ranskasta vain puolet tavanomaisesta tuontisähkön määrästä ?"
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/13954597/ydinvoima-hengenvaarallinen-ilmastonmuutoksessa#comment-81991860
   _____
   Viesti on kirjoitettu 1. kerran 13.3.2016 19:26

  • "Ranskalla ei ollut antaa sähköä niin paljon kuin normaaliaikana."

   Ranska oli antaa sähköä muihin maihin myös helleaallon aikana. Eli on vihreä valhe, että Ranskassa olisi ollut ongelmia sähkön riittävyydessä.

  • Jenkeissä kuuma sää pakotti pudottamaan ydinvoimalan tehon 65%:iin. Voimala käyttää merivettä jäähdytykseen. http://capecodtimes.com/article/20160816/NEWS/160819544

   Konekäännös: https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://capecodtimes.com/article/20160816/NEWS/160819544&edit-text=

   • Ja tuhansia ihmisiä kuoli?


   • Ei ollut mainintaa uhreista, kuten jo luitkin. Ydinvoimalan 35% tehon alentaminen merkitsee käytännössä sitä, että ydinvoimaloita tarvitaan 50% enemmän jotta niiltä haluttu teho voitaisiin ylläpitää myös lämpimän meriveden aikana. Sama koskee muitakin lauhdevoimaloita.


  • Paitsi hengenvaarallinen ja tehoton, ydinvoima on myös aivan liian hidas torjumaan ilmastonmuutosta:
   "Pohjoisnavan kesäinen jääpeite katoaa kokonaan seuraavan vuoden tai kahden aikana."
   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016082222208188_ul.shtml

   "Wadhamsin mukaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ihmisten olisi tärkeää oppia keräämään talteen ilmakehään karannut hiilidioksidi. Tällaista teknologiaa ei ole kuitenkaan vielä olemassa, ja Wadhams harmitteleekin The Guardianin haastattelussa, että toistaiseksi maapallon ja ihmisten paras toivo teknologia, jota ei ole vielä kehitetty. "

   Ydinvoima, tuo ilmastonmuutoksen kiihdyttäjä, siis estää myös omien tuhotöidensä korjaamiseen tarvittavan teknologian kehittämisen.
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/6972486/yv-kiihdyttaa-ilmastonmuutosta

   • Jotta tutkittufakta ja totuus ei unohtuisi:

    "Erityisen suuria ongelmia aiheutuu helleaalloista, jolloin vesi on lämmintä ja ilmastointilaitteiden aiheuttama sähköntarve suurimmillaan.

    ”Jos sähkön kysyntä on todella suurta ja jokien lämpötila on niin korkea, että voimala täytyy ajaa alas, ollaan ongelmissa”, tutkija Dennis Lettenmaier sanoo Washingtonin yliopiston tiedotteessa.""
    http://www.vihrealanka.fi/uutiset/ilmastonmuutos-aiheuttaa-ongelmia-myös-ydinvoimaloille-teho-voi-laskea-jopa-viidenneksen

    Samat ongelmat lievempinä lankeavat myös niille lauhdevoimaloille, ydinvoimalat mukaan lukienm, jotka ottavat jäähdytysvetensä merestä.


   • Ilmastonmuutoksessa lauhdevoimaloiden - ydinvoimalat mukaan lukien - tuotannosta voi pudota jopa 90% kolme kertaaa nykyistä yleisimpien erittäin vakavien hellejaksojen aikana.

    "Hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkijan Michelle T.H. van Vlietin johdolla Nature Climate Change -tiedelehdessä julkaistussa selvityksessä lasketaan ja ennustetaan ilmastonmuutoksen myötä yleistyvien jäähdytys- ja lauhdevesiongelmien vaikutusta Euroopan ja Yhdysvaltain sähköntuotantoon. Ilmastonmuutoksen aiheuttaman pintavesien lämpenemisen seurauksena ydinvoimaloiden ja fossiilisia polttoaineita käyttävien voimaloiden kesäkuukuukausina tapahtuvan sähköntuotannon lasketaan alenevan lauhdutusvesien puutteen takia jaksolla 2031–2060 Euroopassa 6.3–19 prosentilla ja Yhdysvalloissa 4.4–14 prosentilla.

    Erittäin vakavien helle-episodien – joiden aikana yli 90 prosenttia lauhdutussähkön tuotannosta on poissa käytöstä – lasketaan lisääntyvän kolme kertaa nykyistä yleisemmiksi.
    ..."
    https://tiedebasaari.com/2012/09/24/ilmastonmuutoksesta-johtuvasta-jaahdytysveden-puutteesta-vakava-uhka-euroopan-ja-yhdysvaltain-voimalaitosten-sahkontuotannolle/


  • Onnellinen Suomi. Meillä hellejaksot ovat toivottuja myös tulevaisuudessa.
   Suomen suuret lauhdevoimalat ottavat jäähdytysvetensä merestä. Jäähdytysvettä merestä riittää kaikissa tilanteissa. Lisäksi meriveden lämpötila pysyy lähes vakiona hellejaksojen aikana.

   Mutta huoli Suomen tuulivoimaloiden sähköntuotannosta hellejaksojen aikana on todellinen. Kun ilman lämpötila nousee, tuulivoimaloiden hyötysuhde tunnetusti laskee. Pitkien hellejaksojen aikana tuulisuus on yleensä vähäistä.

  • Olettaen, että tarpeellinen määrä ydinvoimaloiden tehoa löytyisi myös ilmastonmuutoksen vallitessa, pitäisi tästä kuvasta jotenkin osata arvioida montako ydinvoimalaa, esim 1GW jokainen, tarvitaan ilmastonmuutoksen torjumiseen (faktaa kehiin on heittänyt IAEA):

   https://pbs.twimg.com/media/C-pypOwXgAA_ujC.jpg:large

   • Kuva kertoo sen että ydinvoima on vesivoiman ohella toiminut merkittävänä hiilidioksidipäästöjen rajoittajana, ja että muiden uusiutuvien osuus on yhä selvästi pienempi.


   • NoinhanSeOn kirjoitti:

    Kuva kertoo sen että ydinvoima on vesivoiman ohella toiminut merkittävänä hiilidioksidipäästöjen rajoittajana, ja että muiden uusiutuvien osuus on yhä selvästi pienempi.

    NoinhanSeEiOle,
    mutta se on varmaa, että ydinvoima on ollut merkittävä osasyyllinen helleaaltokesän 2003 hellekuolemiin (Euroopassa n. 30000, niistä Ranskassa n.15000).
    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14184301


   • :) sä oot hupsisa! Vuosia taisit heitellä tähän ketjuun "totuuksiasi", jotka eivät mitenkään liittyneet koko aiheeseen (mm. ääliövertailuja jossain erämaassa toimivaan ydinvoimalaa)!

    Et ole ilmeisesti tietoinen, että kun joku sanoo "Totuus" ja sitten jotan perään, sitä yleensä ei pidä uskoa todeksi. Siksi, että kum kirjoittajan pitää kaikille VAKUUTTAA, että nyt luette TOTUUDEN, siinä on vähintään jotain epäilyttävää, Jostain yksittäisestä tapahtumasta kertominen ehkä voidaan tuolla sanalla aloittaa, mutta niin laaja aihe kuin sinun
    "Totuus ydinvoimasta ja ilmastonmuutoksesta" ei voi olla muuta kuin julistusta ydinvoiman välttämättömyydestä ilmastonmuutoksen torjunnassa - mitä se ei suinkaan ole, vaan pikemminkin se on hengenvaarallinen silloin. Tässä kertauksena lyhyt kuvaus ilmastonmuutoksen torjujannan keinoista - ja tämä on jo tosi vakavaa:

    "Toistaiseksi maapallon ja ihmisten paras toivo teknologia, jota ei ole vielä kehitetty."
    http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016082222208188_ul.shtml

    "Ydinvoima, tuo ilmastonmuutoksen kiihdyttäjä, siis estää myös omien tuhotöidensä korjaamiseen tarvittavan teknologian kehittämisen".
    http://keskustelu.suomi24.fi/t/6972486/yv-kiihdyttaa-ilmastonmuutosta


  • http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews

   In another attempt to conserve energy for the nation, France, which is Europe's main electricity exporter, cut its power exports by more than half yesterday.

   Ranska vei jatkuvasti sähköä naapurimaihin myös vuoden 2003 hellejakson aikana
   Maa joka vie sähköä, ei samanaikaisesti ole sähköpulasta.

   Sen luulisi olevan selvää tolloillekin.

   • "Faktaa
    14.5.2018 22:54

    http://www.theguardian.com/news/2003/aug/13/france.internationalnews

    In another attempt to conserve energy for the nation, France, which is Europe's main electricity exporter, cut its power exports by more than half yesterday.

    Ranska vei jatkuvasti sähköä naapurimaihin myös vuoden 2003 hellejakson aikana
    Maa joka vie sähköä, ei samanaikaisesti ole sähköpulasta.

    Sen luulisi olevan selvää tolloillekin. "
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14184301/ydinvoima-hengenvaarallinen-ilmastonmuutoksessa#comment-93791352

    Eipä näy olevan. Ranska supisti omaa sähköntuotantoaan voidakseen täyttää toimitussopimuksiaan (Ranskan naapurivaltiossakin oli helle ja sähköpula). Lisäksi Ranska toi sähköä Englannista. jossa sähköpula ei ollut ollut niin kova. Sen sähkön hinta tosin oli pilvissä.


  • Ovat akaneet koekäyttää OLKIL.3.STA. ALKANUT LÖYTYÄ LUONNOSTA MUUTOKSIA OLK.LUODON JA LOVIISAN PUOESTAVÄLISTÄ_KUOLLRITA SIMPUKOITA VIHDISTÄ JA KUOLLEITA KALOJA RIIHIMÄEN AUEELTA.VIITTAUS UUTISIIN.
   SEURATKAA TiLANETTA!

   • Artoko se taas vauhdissa?


  • Konekäännös artikkelin https://pdfs.semanticscholar.org/6641/ee6fee30727e533195edadb47c8c8a1441cc.pdf

   viitteestä 23, sivulla 10, kappale:

   Lämpöäalto-episodi paljasti joukon ydinvoimatuotannon haavoittuvuuksia; niin paljon, että Ranskan turvallisuusviranomainen ASN (2004) katsoi, että ilmastollinen tilanne voi toistua, ja suositteli lisäämään ydinvoimalan ilmanvaihtoa, asentamaan ilmastoinnin, sekä seuranta- ja varoitusjärjestelmiä.

   Alkuperäinen teksti:
   "The heat wave episode revealed a series of vulnerabilities in nuclear power production; so much so that the French safety authority ASN (2004) considers that the climatic situation could be repeated and recommended augmenting
   nuclear plant ventilation, installing air conditioning, and the creation of monitoring and alert systems.

  • Näinä hellepäivinä tuulivoiman tuotanto on jälleenkerran romahtanut, alimmillaan alle prosenttiin nimellistehosta. Onneksi ydinvoimalaitokset toimivat luotettavasti eikä ilmastoinnin kannssa ole siksi ongelmia.

  • 1) Suomessa merenpinnan nousuun on varauduttu ja varaudutaan tulevissa voimaloissa
   2) tulvat eivät koske merenrannalla olevia voimaloita
   3) meduusat.. jaa, kai siihen jokin ratkaisu on jos sellaisia alkaa enemmän olla
   4) ratkaisu on yksinkertainen: kasvatetaan jäähdytysveden virtaamaa. Eli tuleviin voimaloihin isommat putket. Tosi on että kaikki lauhdevoimalat menettävät tehokkuudessa, jos ympäristön lämpötila nousee.

   Mutta se onkin yksi parhaista syistä panostaa täällä pohjoisessa Suomessa nimenomaan ydinvoimaan. Vaikea keksiä parempaa paikkaa ydinvoimalalle, kun juuri Pyhäjoki Pohjanlahden perukassa.

  • "Onneksi ydinvoimalaitokset toimivat luotettavasti eikä ilmastoinnin kannssa ole siksi ongelmia. "

   Saat meidät kaikki hyvälle mielelle kertomalla, että asuntosi viilennys toimii!

   Suurin osa ihmiskunnasta asuu subtropiikin alueella, joassa asuntojen viilentäminen vie enemmän sähköä kuin niiden lämmittäminen. Asian on ajateltu hoituvan ydinvoimalla ja muulla sähköntuotannolla. Tavallaan surullista, koska kuumissa maissa viilentämisen voisi tehdä pelkästään aurinkosähköllä (selitys tyhmemmille: silloin kun viilennystä tarvitaan, niin aurinko paistaa).

   Voisko tähän saada joaa lainsäädäntöä?

   • Muistaakseni Espanjassa on jo lainsäädäntö, joka velvoittaa asunnon energiantarpesta katettavaksi, sanotaan 25% aurinkoenergialla. Ostettua tai omaa tuotantoa, sillä ei tainnut olla väliä. Ja taisi olla, että maa on jaettu eri alueisiin, joilla tuo %-vaatimus on eri.

    Mutta Suomi ei ole aurinkoinen Espanja. Muistutan siitä edelleen.


   • Ja siellä Espanjassa perinteisesti kodit viilennetään tuulettamalla ne auringon laskettua hyttysverkkojen läpi. Niin että auringon noustua ovet ja ikkunat voi pitää kiinni. Samaa voisi harrastaa rakennuksissa myös Suomessa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13809
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   5822
  3. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   105
   1416
  4. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   74
   1290