Kuoleman jälkeinen kuolema

a-no

Teille, jotka uskovat, että yksilö jatkaa olemassaoloansa yksilönä poistuttuaan tästä maailmasta.

Onko siinä kuolemanjälkeisessä tilassa odotettavissa uusi kuolema? En tarkoita jälleensyntymistä - kaikki ymmärtää, että se johtaa uuteen kuolemaan, Mutta jos uskotte jälleensyntymiseen, niin tarkoittaako se, että kun syntyy maan päälle uuteen hahmoon, niin kokee kenties pelottavan kuoleman tuonpuoleisessa ennen sitä?

Raamatun kanta on minulle tuttu eli se, että yksilö lakkaa olemasta kuolemansa jälkeen, kunnes hänet joskus uudelleen herätetään viimeiselle tuomiolle. Voisi varmaan sanoa, että olemme kuitenkin koko ajan olemassa Jumalan muistissa.

Saar.9:5. "Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu. "

22

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäänuskossa

      Jälleensyntymiseen uskovat kuvittelvat juuri niin että tänne synnytään aina vain uudelleen jopa elämäinen hahomossa.
      Sinulla vaikuttaa olevan adventistien tai jehovantodistajien uskomus, että olemassaolo lakkaa fyysisen kuoleman hetkellä, mutta Jumala luo sitten uudelleen viimeiselle tuomiolle.
      Kumpainenkin tulkinta on väärin. Tänne synnytään vain kerran ja ei ihmisen sielu ja henki fyysiseen kuolemaan sammu vaan tietoinen olemassaolo jatkuu kuoleman jälkeen joko tuonelassa (pelastumattomien välitila) tai kolmannessa taivaassa paratiisissa (uskovaiset odottavat että palaavat Jeesuksen tullessa toisen kerran maan päälle) ja saavat uuden ylösnousemusruumiin sen muodon mukaan joka on odottamassa maan tomussa haudassa.

      • JORMA1952

        Tämä raamatun väite, että ihminen on kuolevainen mutta sielu ikuinen, on muuten kopsattu raamattuun Kreikkalaisilta. Että se siitä jumalan sanasta.


    • Lyhyesti

      NDE-kokemusten ja pre-eksistenssimuistojen mukaan kyseessä on vain siirtymä sfäärien välillä, ei syntymä tai kuolema.

    • pitkäänuskossa

      Saar.9:5. "Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu. "

      Tämä kohta on käännetty ihan väärin. Kaarlo Syväntö, heprean kielen taitajana on koonnut vihkosen Vanhan testamentin käännösvirheistä. Liitän sen oikean sanamuodon, kun löydän jostain sen kirjasen.

      • a-no

        On olemassa kaksi eri peruskäsitystä Raamatussa tuonpuoleisen suhteen. Ensin tämä vanhempi, juutalainen käsitys, jota tämä saar.9:5 edustaa. VT:ssa ei oteta kantaa tuonpuoleiseen tai kuolemanjälkeiseen elämään.

        UT:ssa taas otetaan kantaa. Jeesus kertoo meille siitä vertauksin. Evankeliumeiden jälkeen tulevissa kirjoissa aihe pomppaa tuon tuostakin esille, muodossa tai toisessa - esimerkiksi lopun aikojen kuvauksissa. Kuolemanjälkeinen elämä on totta.

        Myönnä, että Raamattu ei ole tässä suhteessa yhtenäinen kirja. Jeesus saarnasi kuolleena ollessaan ihmisille, jotka olivat kuolleet vuosituhansia aiemmin, vedenpaisumuksen aikaan. Eli Raamatusta irtoaa tiedonjanoomme pelkistettynä nämä kaksi tulkintaa kuolemasta:

        1. Ruumis kuolee, mutta sielu jää odottamaan viimeistä tuomiota eräänlaiseen välitilaan. Siellä on kuitenkin jo selvää, mihin itse kukin ikuisuudessa päätyy.

        2. Koko ihminen kuolee, koska ruumis ja sielu ovat yhtä. Viimeisenä päivänä myös koko ihminen herätetään tuomiolle.
        Ylösnousemususko antaa kristityille toivoa iankaikkisesta elämästä, joten kuolema ei ole lopullinen.
        ...................................................................................................................................................
        Entä kuka pääsee taivaaseen?

        Mark. 16:16 Hän sanoo, että ketkä uskovat ja kastetaan, pelastuvat, muut tuomitaan kadotukseen.

        Room. (Paavali) 10:13 "Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

        Matt. 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon."

        Efes. (Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.

        Saarnaaja 3:19, 9:5, 9:10 Kuolema on lopullinen. Ei ole kuolemanjälkeistä elämää.


    • Brina

      Että ymmärtäisimme oikein jälleensyntymisen ja sen tarkoituksen, meidän pitäisí ensiksikin ymmärtää keitä oikeasti olemme. Jos uskoo olevansa pelkkä fyysinen keho joka kuolee kerran ja sen jälkeen seuraa totaalinen loppu, niin on tietenkin turhaa kaikki muu pohtiminen ja asian selittäminen sellaiselle. Valtaosa juutalaisista uskoi Jeesuksen aikaan (ja ehkä vieläkin) juuri tuollaiseen Saarnaajan tyyliin eli ei ole mitään kuolemanjälkeistä elämää. Kuten tiedämme varmaan, että Uusi Testamentti on kokoelma kirjoituksia Jeesuksesta (muistitietoa, ei yhtään "suoraa tallennetta") sekä etenkin Paavalin (joka ei ollut Jeesuksen opetuslapsi) nykykielellä sanottuna välittämää tietoa henkimaailmasta eli lähteestä joka hänen mielestään on Jeesus itse. En tietenkään väitä, etteikö se olisi mahdollista, mutta tulee mieleen ajatus, että miksiköhän kummassa Jeesus ei vielä silloin elinaikanaan antanut selvät ohjeet kirjoittaa ylös hänen opetuksensa jälkipolville....

      No niin, asiaan! Siis kysyt jällensyntymisen toispuolisesta "kuolemasta" eli tänne takaisin tulon mekanismista eli aiheuttaako se ehkä pelkoa . Ensiksikään, tuolla tuonpuoleisissa eli ns. astraalitasoilla olemme ainakin sen verran viisaampia, että kokemuksesta tiedämme elämän jatkuvan kuoleman jälkeen, vaikka emme nyt uskoisikaan siihen. Toiseksi uskon elämän siellä olevan ilman pelkoja ja kärsimyksiä (ellemme itse luo sellaista olotilaa jonka luulemme ansaitsevamme, siis eräänlaisen helvetin monesta eri syystä). Siis siellä kuolemanjälkeisessä subjektiivisessa "taivasmaailmassamme" voimme kuitenkin jokatapauksessa, ennemmin tai myöhemmin ( ajan merkitys erilainen), levätä ja toteuttaa haaveitamme ja siis nauttia olostamme, mutta jossain vaiheessa tulee "kyllästyminen" ja halu jatkaa oman tietoisuutemme evoluutiossa. Ellemme ole vielä kovin pitkällä siinä, meitä autetaan löytämään itsellemme sopivin perhe ja ympäristä ja siis parhaat mahdollisuudet kasvuumme.
      Se jälleensyntymisenprosessi minkä sielu kokee, on jokaiselle tuttu juttu, sillä olemme syntyneet fyysiselle tasolle lukuisia (ehkä tuhansia tai miljoonia) kertoja. Se prosessi lyhyesti on suurinpiirtein seuraava: valitaan tuleva perhe, suunnitellaan tulevan elämän peruskuvio/päämäärä eli sielusuunnitelma ja "painetaan" se tarkoitettuun hedelmöittyneeseen munasoluun. Sielu ei tietenkään vielä liity kuvioon mukaan kuin "ohjelmana" ja vasta vähän ennen syntymää tai vasta lapsen synnyttyä sielu "kiinnittyy" lapsen kehoon. Tämä "kiinnittyminen" on ehkä koko prosessin pelottavin hetki; silloin sielu vielä muistaa sen, mistä se lähti ja mitä on edessä!
      Kukaan eikä mikään taho pakota ketään jälleensyntymään; jokainen sielu-henki-yksilöllisyys halajaa itse palata kokeakseen fyysisen elämän tuomia haasteita ja oppimaan niiden ansioista lisää eli esim.korjaamaan aiempia virheitä, laajentamaan tietoaan ja ymmärrystään eli kasvamaan tietoisuudessaan (mutta on myös muita syitä...)
      Vielä muistutus: näitä meikäläisen juttuja ei tietenkään ole tarkoitettu muuttamaan kenenkään uskomuksia, mutta ehkä jollekin ne voivat antaa aiheen etsiä lisää uutta tietoa...ja sitähän on nykyään kaikkien saatavilla, jos vain haluaa etsiä eikä enää "kaiva aarrettaan maahan" Jeesuksen erään vertauksen mukaisesti (aarre=tietoisuus). Kaiken kasvamisen edellytys on tieto ja etenkin uuden tiedon ennen pitkää tuoma kokemus.

      • a-no

        Onko se tämä fyysinen keho niin vaikea olomuoto, että se saa ihmisen toimimaan huonosti, vaikka tarkalleen tietää miten pitäisi oikein toimia; Huudan lapsille jostain mitättömästä, vaikka tiedän, että syy kärttyisyyteeni on väsymys, kävelen punaisia päin, vaikka tiedän, että siinä on iso riski, en nosta pudottamaani appelsiinia kaupassa, vaikka tiedän, että jonkun muun täytyy tehdä se.

        Voiko hedelmöittynyt munasolu jäädä sieluttomaksi tai kehittyä useasieluiseksi? Gibbonssin "hiljaiset kaksoset" pistää ajttelemaan, että vaiko kaksoset olla yksi yksilö?
        http://mvlehti.net/2016/03/16/karmivat-rikostarinat-hiljaiset-kaksoset/


      • Brina

        Meillä on alitajunnassamme lujassa muistissa kaikki lapsuudesta asti joko läheisiltämme, ympäristöstä sekä omista kokemuksista saamamme "ohjelmoinnit", jotka ohjaavat koko ajan ajatuksiamme ja käyttäytymistämme. Niitä on hyvin vaikea muuttaa joksikin muuksi, vaikka kuinka hyvin hauaisimme muuttua ja tietäisimme miten meidän olisi parempi olla ja elää. Vasta kun alamme huomaamaan näitä "virheitämme", voimme myös alkaa "ohjelmoimaan" uusia käytömalleja erilaisilla metodeilla. Muussa tapauksessa jatkamme samaa rataa jopa elämästä toiseen.

        Hedelmöittynyt munasolu saattaa todellakin jostain syystä jäädä sieluttomaski, mutta se on todella harvinaista, sillä tänne pyrkijöitä on enemmän kuin mahdollisuuksia. Sellainen "sieluton" alkio ei tietenkään voi jatkaa kehittymistään ja se kuolee (tulee keskenmeno). Tuo sielun mahdollinen jakautuminen useaan osaan on tavallista (saattaa kuulostaa oudolta, ellei tunne näitä asioita). Meillä jokaisella on kaksi tai jopa useimpia "sielullisia kaksosolentoja". Siis olemme eri kehoissa, eri elämän puitteissa ja jopa eri ajassakin...kuten on ehkä helpompi ymmärtää tätä "paradoksia" jälleensyntymis-ajatuksen avulla:.
        Vanha esoteerinen tieto kertoo, että tälle planeetalle tuli alkujaan vain 144.000 sielua. Ja niistä on lähtöisin kaikki tämän maailmamme elämän aikojen saatossa ja kierroissa mukana olleet sielulliset olennot (huom. kaikessa elävässä on sielu, mutta ihmisellä se on yksilötuntuinen). Jos siis meillä on nytkin jossain muualla toinen (tai toisia osia) osanen itsestämme, niin tosi harvoin kuitenkin kohtaamme täällä sen elämämme aikana. Silti meillä on alitajuinen telepaattinen yhteys toisiimme, sillä olemmehan "yhtä" sielua. Pitää tässä tarkentaa, että sielu on kuin oma jokaiseen elämäämme seuraava "ulkoinen muisti". Siinä on tallessa kaiken saavuttamamme tietoisuuden ja kaikkien elämiemme 100%:n muistin. Kaikki, jopa tyhjänpäiväiset ajatuksemme tallentuvat sinne. Emme muista niistä mitään synnyttämme, sillä elämän tarkoitus on alkaa tyhjältä pöydältä, eli se antaa meille mahdollisuuden muuttua ja kasvaa ilman vanhaa, ehkä hyvinkin rankkaa muistitiedostoamme.

        Meillä on läheistemme kanssa, ehkä kaikilla, noita ainakin jonkin tasoisia telepaattisia kokemuksia. Tällainen yhteys on helpompaa aina kun ajatusmaailmamme resonoi/on samankaltainen jonkun toisen kanssa (ollaan "samalla kanavalla/taajuudella). Siis mitä läheisempi sen selvemmin ajattelemme "samoja ajatuksia", kuten tapahtuu usein etenkin identtisillä kaksosilla. Näissäkin tapauksissa molemmimma on oma sieluminänsä eli sukulaissielu, mutta en usko siihen, että he olisivat juuri samaa sielua, sillä maailmankaikkeus ei tarvitse kahta täysin samanlaista kokemusta ja tietoisuuden tasoa (ei ole olemassa mitään kahta täysin samaa edes lumihiutaleissa!)

        Jotta sotkisin vielä lisää jonkun uskovaisen ajatuksia ;), niin joka tapauksessa meissä kaikissa kehon ja sielun lisäksi toimii Henki ja se on kaikilla yksi ja yhteinen perusvoima . Se on jumaluuden "kolmas osa" eli siis on Jumalaa/Isää/Alkulähdettä (mutta tämän lopulliseen tajuamiseen ja todelliseen Henkeemme yhtymiseen saattaa mennä vielä lukemattomia elämiä ja kulua ajassamme ehkä miljoonia vuosia. Todellinen, alkuperäinen olemuksemme on Henkeä eli sitä ns."Pyhää Henkeä", Se sallii meille meille kaiken mitä tarvitsemme kanssaluodessamme tätä maailmankaikkeuttamme (siis todella kaiken niin "hyvän kuin pahankin"). Nyt kun vielä otetaan mukaan "tietoisuus" se toinen elämän ilmentämiseen/kanssaluomiseen/elämiseen ja kaiken tajuamiseen tarvittava jumallinen, erottamaton ja kaikkiallinen ominaisuus (mitään ei voi olla olemassa edes ilman edes jonkinasteista tietoisuutta hiukkastasolta lähtien (kvanttifysiikka auttaa tämän ymmärtämiseen), niin ymmärrettyämme tämän, olemme ottamassa pitkän askeleen mielemme ja sielumme "valaistumista " kohti.
        Kaikki on Tietoisuutta ja Energiaa.
        Aikaa ei ole. Se mitä sanomme ajaksi, on suhteellinen "havaintovirhe", sillä olemme oppineet pitämään sitä todellisena...niin kuin kaikkea muutakin!
        Vain tämä hetki on todellinen, menneisyys on muisto, tulevaisuus mielikuva.
        Mikään ei ole pysyvää. Kaikki muuttuu ja muuttuessaan koko ajan kasvava ja kaikkea "olemista" ylläpitävä "Tietoisuupankki" jota sanotaan Kosmiseksi Tietoisuudeksi, antaa mahdollisuuden kokea yhä laajemmalti Elämän tarjoamia mahdollisuuksia (joista emme vielä osaa edes kuvitellakaan;) .

        Vielä yksi pointti: emme koskaan synny uudelleen enää alempiin elämänmuotoihin eli siis esim. eläimen kehoon....Olemme saaneet niiltä tasoilta kaiken, mitä olemme keränneet kokemustemme "muistitikkuun" eli sieluumme (muussa tapauksessa emme olisi vielä saavuttaneet yksilötuntuista "omaa" sielua ).


      • Steiners-Descartess-dog
        Brina kirjoitti:

        Meillä on alitajunnassamme lujassa muistissa kaikki lapsuudesta asti joko läheisiltämme, ympäristöstä sekä omista kokemuksista saamamme "ohjelmoinnit", jotka ohjaavat koko ajan ajatuksiamme ja käyttäytymistämme. Niitä on hyvin vaikea muuttaa joksikin muuksi, vaikka kuinka hyvin hauaisimme muuttua ja tietäisimme miten meidän olisi parempi olla ja elää. Vasta kun alamme huomaamaan näitä "virheitämme", voimme myös alkaa "ohjelmoimaan" uusia käytömalleja erilaisilla metodeilla. Muussa tapauksessa jatkamme samaa rataa jopa elämästä toiseen.

        Hedelmöittynyt munasolu saattaa todellakin jostain syystä jäädä sieluttomaski, mutta se on todella harvinaista, sillä tänne pyrkijöitä on enemmän kuin mahdollisuuksia. Sellainen "sieluton" alkio ei tietenkään voi jatkaa kehittymistään ja se kuolee (tulee keskenmeno). Tuo sielun mahdollinen jakautuminen useaan osaan on tavallista (saattaa kuulostaa oudolta, ellei tunne näitä asioita). Meillä jokaisella on kaksi tai jopa useimpia "sielullisia kaksosolentoja". Siis olemme eri kehoissa, eri elämän puitteissa ja jopa eri ajassakin...kuten on ehkä helpompi ymmärtää tätä "paradoksia" jälleensyntymis-ajatuksen avulla:.
        Vanha esoteerinen tieto kertoo, että tälle planeetalle tuli alkujaan vain 144.000 sielua. Ja niistä on lähtöisin kaikki tämän maailmamme elämän aikojen saatossa ja kierroissa mukana olleet sielulliset olennot (huom. kaikessa elävässä on sielu, mutta ihmisellä se on yksilötuntuinen). Jos siis meillä on nytkin jossain muualla toinen (tai toisia osia) osanen itsestämme, niin tosi harvoin kuitenkin kohtaamme täällä sen elämämme aikana. Silti meillä on alitajuinen telepaattinen yhteys toisiimme, sillä olemmehan "yhtä" sielua. Pitää tässä tarkentaa, että sielu on kuin oma jokaiseen elämäämme seuraava "ulkoinen muisti". Siinä on tallessa kaiken saavuttamamme tietoisuuden ja kaikkien elämiemme 100%:n muistin. Kaikki, jopa tyhjänpäiväiset ajatuksemme tallentuvat sinne. Emme muista niistä mitään synnyttämme, sillä elämän tarkoitus on alkaa tyhjältä pöydältä, eli se antaa meille mahdollisuuden muuttua ja kasvaa ilman vanhaa, ehkä hyvinkin rankkaa muistitiedostoamme.

        Meillä on läheistemme kanssa, ehkä kaikilla, noita ainakin jonkin tasoisia telepaattisia kokemuksia. Tällainen yhteys on helpompaa aina kun ajatusmaailmamme resonoi/on samankaltainen jonkun toisen kanssa (ollaan "samalla kanavalla/taajuudella). Siis mitä läheisempi sen selvemmin ajattelemme "samoja ajatuksia", kuten tapahtuu usein etenkin identtisillä kaksosilla. Näissäkin tapauksissa molemmimma on oma sieluminänsä eli sukulaissielu, mutta en usko siihen, että he olisivat juuri samaa sielua, sillä maailmankaikkeus ei tarvitse kahta täysin samanlaista kokemusta ja tietoisuuden tasoa (ei ole olemassa mitään kahta täysin samaa edes lumihiutaleissa!)

        Jotta sotkisin vielä lisää jonkun uskovaisen ajatuksia ;), niin joka tapauksessa meissä kaikissa kehon ja sielun lisäksi toimii Henki ja se on kaikilla yksi ja yhteinen perusvoima . Se on jumaluuden "kolmas osa" eli siis on Jumalaa/Isää/Alkulähdettä (mutta tämän lopulliseen tajuamiseen ja todelliseen Henkeemme yhtymiseen saattaa mennä vielä lukemattomia elämiä ja kulua ajassamme ehkä miljoonia vuosia. Todellinen, alkuperäinen olemuksemme on Henkeä eli sitä ns."Pyhää Henkeä", Se sallii meille meille kaiken mitä tarvitsemme kanssaluodessamme tätä maailmankaikkeuttamme (siis todella kaiken niin "hyvän kuin pahankin"). Nyt kun vielä otetaan mukaan "tietoisuus" se toinen elämän ilmentämiseen/kanssaluomiseen/elämiseen ja kaiken tajuamiseen tarvittava jumallinen, erottamaton ja kaikkiallinen ominaisuus (mitään ei voi olla olemassa edes ilman edes jonkinasteista tietoisuutta hiukkastasolta lähtien (kvanttifysiikka auttaa tämän ymmärtämiseen), niin ymmärrettyämme tämän, olemme ottamassa pitkän askeleen mielemme ja sielumme "valaistumista " kohti.
        Kaikki on Tietoisuutta ja Energiaa.
        Aikaa ei ole. Se mitä sanomme ajaksi, on suhteellinen "havaintovirhe", sillä olemme oppineet pitämään sitä todellisena...niin kuin kaikkea muutakin!
        Vain tämä hetki on todellinen, menneisyys on muisto, tulevaisuus mielikuva.
        Mikään ei ole pysyvää. Kaikki muuttuu ja muuttuessaan koko ajan kasvava ja kaikkea "olemista" ylläpitävä "Tietoisuupankki" jota sanotaan Kosmiseksi Tietoisuudeksi, antaa mahdollisuuden kokea yhä laajemmalti Elämän tarjoamia mahdollisuuksia (joista emme vielä osaa edes kuvitellakaan;) .

        Vielä yksi pointti: emme koskaan synny uudelleen enää alempiin elämänmuotoihin eli siis esim. eläimen kehoon....Olemme saaneet niiltä tasoilta kaiken, mitä olemme keränneet kokemustemme "muistitikkuun" eli sieluumme (muussa tapauksessa emme olisi vielä saavuttaneet yksilötuntuista "omaa" sielua ).

        "Vielä yksi pointti: emme koskaan synny uudelleen enää alempiin elämänmuotoihin eli siis esim. eläimen kehoon."

        Mistä tiedät? Usein niin kuulee kyllä itsestäänselvyytenä väitettävän täällä lännessä. Ettei kuitenkin olisi pelkkä järkeen käyvältä kuulostava dogma.... Ja etteikö koiralla tai koppakuoriaisella olisi yksilöntuntua, mistä tiedät? Lännessä on eräs new age -dogma, jonka mukaan vain ihmisellä on oma "yksilösielunsa", ja eläimillä puikoissa onkin lajin kaikille yksilöille yhteinen sielu, joka ohjaa koko lajin kaikkien yksilöiden toimia.

        Dogman alkulähde on ilmeisesti Rudolf Steiner, ja hän hän tuo jutuissaan asian ilmi ilmoitusasiana. Hyvin antroposentrisesti hän ilmoittaa: "(Ihmis)persoonat poikkeavat toisistaan yhtä paljon kuin eläinlajit toisistaan" (käännös täysin vapaa).

        Omat havaintoni eläimistä ja ihmisistä eivät sitä näkemystä tue. Koirat käyttäytyvät samassa rodussakin aivan eri tavoilla, ja ovat selvästi eri persoonia (tai ainakin niiden käytöksen perusteella pääteltävissä olevat persoonallisuudet ovat aivan erilaisia). Ja vaikka ihmisyksilöt poikkeaisivatkin toisistaan yhtä paljon kuin eri eläinlajit toisistaan, niin miten siitä seuraisi mitenkään se, että eläinlajia hallitsee yksi ihmissieluun täysin verrattavissa oleva sielu? Onkohan asia todellisuudessa lainkaan Steinerin heurekan mukainen?

        Steinerin alkuperäinen sylttytehdasteksti:

        Just as strongly as one whole animal species differs from another, does the single individual person differ from another.

        One common soul lives in the entire animal group.

        - See more at: http://wn.rsarchive.org/Lectures/19070316p01.html#sthash.HIHPmnom.dpuf

        (Onneksi Steiner myönsi kuitenkin ilmoituksessaan eläimille enemmän resursseja kuin Descartes, jonka ilmoituksen mukaan eläimet olivat pelkkiä automaattisia koneita.)


      • Brina
        Steiners-Descartess-dog kirjoitti:

        "Vielä yksi pointti: emme koskaan synny uudelleen enää alempiin elämänmuotoihin eli siis esim. eläimen kehoon."

        Mistä tiedät? Usein niin kuulee kyllä itsestäänselvyytenä väitettävän täällä lännessä. Ettei kuitenkin olisi pelkkä järkeen käyvältä kuulostava dogma.... Ja etteikö koiralla tai koppakuoriaisella olisi yksilöntuntua, mistä tiedät? Lännessä on eräs new age -dogma, jonka mukaan vain ihmisellä on oma "yksilösielunsa", ja eläimillä puikoissa onkin lajin kaikille yksilöille yhteinen sielu, joka ohjaa koko lajin kaikkien yksilöiden toimia.

        Dogman alkulähde on ilmeisesti Rudolf Steiner, ja hän hän tuo jutuissaan asian ilmi ilmoitusasiana. Hyvin antroposentrisesti hän ilmoittaa: "(Ihmis)persoonat poikkeavat toisistaan yhtä paljon kuin eläinlajit toisistaan" (käännös täysin vapaa).

        Omat havaintoni eläimistä ja ihmisistä eivät sitä näkemystä tue. Koirat käyttäytyvät samassa rodussakin aivan eri tavoilla, ja ovat selvästi eri persoonia (tai ainakin niiden käytöksen perusteella pääteltävissä olevat persoonallisuudet ovat aivan erilaisia). Ja vaikka ihmisyksilöt poikkeaisivatkin toisistaan yhtä paljon kuin eri eläinlajit toisistaan, niin miten siitä seuraisi mitenkään se, että eläinlajia hallitsee yksi ihmissieluun täysin verrattavissa oleva sielu? Onkohan asia todellisuudessa lainkaan Steinerin heurekan mukainen?

        Steinerin alkuperäinen sylttytehdasteksti:

        Just as strongly as one whole animal species differs from another, does the single individual person differ from another.

        One common soul lives in the entire animal group.

        - See more at: http://wn.rsarchive.org/Lectures/19070316p01.html#sthash.HIHPmnom.dpuf

        (Onneksi Steiner myönsi kuitenkin ilmoituksessaan eläimille enemmän resursseja kuin Descartes, jonka ilmoituksen mukaan eläimet olivat pelkkiä automaattisia koneita.)

        Huomioithan tuon sanan "enää"? Olemme sielutasolla siis jo käyneet läpi sen evoluutiomme (siis tietoisuuden evoluutio) vaiheen, jolloin keräsimme tietoisuutta eläinmaailmasta. Emme ihmisinä siis palaa enää "alemmalle" (ei tarkoita huonommalle) olemisen tasoille, koska meillä on jo omassa "muistipankissamme" sen mitä tarvitsimme noustaksemme ihmiselämien kokemiseen yksilötajuisesti ("minä olen sitä ja tätä..", erillinen, oma minä) .
        Pitemmälle kehityksesään (edelleen puhun tietoisuun tasosta) päässeet lajit, kuten esim. koirat, kissat, hevoset, delfiinit, valaat alkavat vähitellen saavuttaa sen rajan, jolloin heidän lajinsa "yhteissielu" voi tehdä ns. kvanttihypyn seuraavalle tasolle, jonnekin sopivalle elämän kokemisen planeetalle, ehkä tänne, mutta tämä planeetta ei todellakaan ole ainoa vaihtoehto. Tässä kohtaa pitää taas muistuttaa, että loppujen lopuksi Hengen tasolla olemme, kaikki olomuodot mukaanluettuna, samasta alkulähteestä jota kutsumme Jumalaksi.
        Se miten jotkut eläimet käyttyvät "inhimillisesti" kertoo vain sen, että ne ovat lähellä siirtymää seuraavaan, korkeamman tietoisuuden saavuttamisen "sarjaan" yksilösieluina. Tietenkin jokaisella eläimellä on sukunsa kautta saatu "perimätieto" joka saa eläimen käyttätymään lajinsa mukaisesti sekä lisäksi oman tämänkertaisen elämänsä antamat kokemukset/opetukset jotka ovat jättäneet muistijäljet sen DNA:han. Jämät näistä aikaisemmista lajikokemuksista näkyy myös ihmisen alkion/sikiön kehityskaaressa . Jokaisella eläimellä on tietenkin siis omalaatuinen mielensä/ käyttäytymisensä, jotta juuri siten niiden lajin yhteissielu saa mahdollisimman moninaista kokemusta tietoisuuteensa. Aivot keräävät mieleen ymmärrystä, mutta todellinen viisaus/tietoisuus tulee vain kokemisesta niin ihmisillä kuin muillakin lajeilla kukin mahdollisuuksiensa rajoissa.
        Yleensä siis eläinten käytös toimii lähinnä alitajunnan ohjauksessa, kuten kehommekin, jossa jokainen solumme kuuluu eläinmaailmaan piiriin, eli niillä on oma "sielunsa" eli ohjelmansa (joka toimii myös aivokuolleella niin kauan kuin kehoa ruokitaan); kuten tiedämme, että kehomme kun toimii itsestään automaattivaihteella ilman, että meidän pitäisi komentaa sitä toimimaan (voimme säädellä normaalista vain joitakin toimintoja kuten kehon liikkumista tai hengitystä, mutta sitäkään ei kovin pitkään.

        Tässä kohta meidän viimeistään pitäisi ymmärtää se, että emme ole kehomme joka on fyysinen käyttövälineemme tällä olemisen tasolla, emmekä edes yksilötuntuinen sielumme vaikka sen "muisti" siirtyykin elämästä toiseen DNA:mme hienommissa säikeissä (emme saa näitä ikiaikaisia tietojamme mieleemme kuin erikoistapauksissa, vaikka ne kylläkin koko ajan ovat vaikuttamassa alitajuntamme kautta), sillä olemme Henkeä, Jumalaa joka on yksi, jakamaton, muuttumaton, ääretön, kaikkiallinen, mutta joka ilmentää itseään kaikessa mitä on, silti se Itse on kaikkea enemmän kuin koskaan osaamme kuvitella. Sielukaan ei siis ole todellinen henkinen olemuksemme se "Minä Olen". Sielu on lähinnä "ohjelma", "matrix" tai "kovalevy" joka antaa raamit kullekin elämälle jotta se ei menisi hukkaan (ei olisi opittu mitään uutta).
        En tiedä onko eläinten tietoisuutta ja mieltä vielä tutkittu? Vastahan tieteilijät ovat alkaneet tosissaan tutkimaan tätä ihmisen tietoisuutta, jonka "arvon" on todettu olevan perustavaa laatua myös kaiken muun fyysisen ja materiaalisen maailman kannalta.
        Ja kun tässä kuitenkin olemme "kuoleman jälkeisen elämän" palstalla, niin kyllä ne eläimetkin kuoltuaan siirtyvät henkimaailmaan omille sopiville tasoilleen syntyäkseen jossain vaiheessa sielusuunnitelmansa mukaisesti jonnekin taas jälleen kerran. Ne jotka ovat voineet käydä "kurkkaamassa" tuonne henkimaailman puolelelle (jollekin astraalitason lukuisista "taivaista"), he kertovat nähneensä myös kaikenlaisia eläimiä siellä. Koska uskon henkimaailman olevan paikka/tila jossa voimme totetuttaa kaikki haaveemme, niin mikä , ettemme voisi saada rakkaita eläinystäviämme sinne seuraksemme ;)


      • Steiners-Descartess-dog
        Brina kirjoitti:

        Huomioithan tuon sanan "enää"? Olemme sielutasolla siis jo käyneet läpi sen evoluutiomme (siis tietoisuuden evoluutio) vaiheen, jolloin keräsimme tietoisuutta eläinmaailmasta. Emme ihmisinä siis palaa enää "alemmalle" (ei tarkoita huonommalle) olemisen tasoille, koska meillä on jo omassa "muistipankissamme" sen mitä tarvitsimme noustaksemme ihmiselämien kokemiseen yksilötajuisesti ("minä olen sitä ja tätä..", erillinen, oma minä) .
        Pitemmälle kehityksesään (edelleen puhun tietoisuun tasosta) päässeet lajit, kuten esim. koirat, kissat, hevoset, delfiinit, valaat alkavat vähitellen saavuttaa sen rajan, jolloin heidän lajinsa "yhteissielu" voi tehdä ns. kvanttihypyn seuraavalle tasolle, jonnekin sopivalle elämän kokemisen planeetalle, ehkä tänne, mutta tämä planeetta ei todellakaan ole ainoa vaihtoehto. Tässä kohtaa pitää taas muistuttaa, että loppujen lopuksi Hengen tasolla olemme, kaikki olomuodot mukaanluettuna, samasta alkulähteestä jota kutsumme Jumalaksi.
        Se miten jotkut eläimet käyttyvät "inhimillisesti" kertoo vain sen, että ne ovat lähellä siirtymää seuraavaan, korkeamman tietoisuuden saavuttamisen "sarjaan" yksilösieluina. Tietenkin jokaisella eläimellä on sukunsa kautta saatu "perimätieto" joka saa eläimen käyttätymään lajinsa mukaisesti sekä lisäksi oman tämänkertaisen elämänsä antamat kokemukset/opetukset jotka ovat jättäneet muistijäljet sen DNA:han. Jämät näistä aikaisemmista lajikokemuksista näkyy myös ihmisen alkion/sikiön kehityskaaressa . Jokaisella eläimellä on tietenkin siis omalaatuinen mielensä/ käyttäytymisensä, jotta juuri siten niiden lajin yhteissielu saa mahdollisimman moninaista kokemusta tietoisuuteensa. Aivot keräävät mieleen ymmärrystä, mutta todellinen viisaus/tietoisuus tulee vain kokemisesta niin ihmisillä kuin muillakin lajeilla kukin mahdollisuuksiensa rajoissa.
        Yleensä siis eläinten käytös toimii lähinnä alitajunnan ohjauksessa, kuten kehommekin, jossa jokainen solumme kuuluu eläinmaailmaan piiriin, eli niillä on oma "sielunsa" eli ohjelmansa (joka toimii myös aivokuolleella niin kauan kuin kehoa ruokitaan); kuten tiedämme, että kehomme kun toimii itsestään automaattivaihteella ilman, että meidän pitäisi komentaa sitä toimimaan (voimme säädellä normaalista vain joitakin toimintoja kuten kehon liikkumista tai hengitystä, mutta sitäkään ei kovin pitkään.

        Tässä kohta meidän viimeistään pitäisi ymmärtää se, että emme ole kehomme joka on fyysinen käyttövälineemme tällä olemisen tasolla, emmekä edes yksilötuntuinen sielumme vaikka sen "muisti" siirtyykin elämästä toiseen DNA:mme hienommissa säikeissä (emme saa näitä ikiaikaisia tietojamme mieleemme kuin erikoistapauksissa, vaikka ne kylläkin koko ajan ovat vaikuttamassa alitajuntamme kautta), sillä olemme Henkeä, Jumalaa joka on yksi, jakamaton, muuttumaton, ääretön, kaikkiallinen, mutta joka ilmentää itseään kaikessa mitä on, silti se Itse on kaikkea enemmän kuin koskaan osaamme kuvitella. Sielukaan ei siis ole todellinen henkinen olemuksemme se "Minä Olen". Sielu on lähinnä "ohjelma", "matrix" tai "kovalevy" joka antaa raamit kullekin elämälle jotta se ei menisi hukkaan (ei olisi opittu mitään uutta).
        En tiedä onko eläinten tietoisuutta ja mieltä vielä tutkittu? Vastahan tieteilijät ovat alkaneet tosissaan tutkimaan tätä ihmisen tietoisuutta, jonka "arvon" on todettu olevan perustavaa laatua myös kaiken muun fyysisen ja materiaalisen maailman kannalta.
        Ja kun tässä kuitenkin olemme "kuoleman jälkeisen elämän" palstalla, niin kyllä ne eläimetkin kuoltuaan siirtyvät henkimaailmaan omille sopiville tasoilleen syntyäkseen jossain vaiheessa sielusuunnitelmansa mukaisesti jonnekin taas jälleen kerran. Ne jotka ovat voineet käydä "kurkkaamassa" tuonne henkimaailman puolelelle (jollekin astraalitason lukuisista "taivaista"), he kertovat nähneensä myös kaikenlaisia eläimiä siellä. Koska uskon henkimaailman olevan paikka/tila jossa voimme totetuttaa kaikki haaveemme, niin mikä , ettemme voisi saada rakkaita eläinystäviämme sinne seuraksemme ;)

        Uskotko siis, että taantuminen (tai "taantuminen") on maailmankaikkeudessa mahdotonta? Tai että kun kerran on pukenut päälle edustuksellisen puvun, ei farkkujen käyttö enää milloinkaan ole mahdollista? Koska maailma ei näytä toimivan niin, niin en usko, jollei uskomukselle anneta hyvin vakuuttavia perusteita.

        Myöskään lajikohtaiseen sieluun en näe mitään järkevää syytä uskoa. Ei ole olemassa mitään sellaista selitystä vaativaa eläinmaailman ilmiötä, jota ei esiinny ihmismaailmassa ja jonka oletus lajikohtaisesta sielusta selittäisi. Tietenkin jokainen, joka niin haluaa, saa uskoa eläinlajikohtaiseen lajisieluun, jos se tekee elämästä jollain tavalla mielenkiintoisempaa.


      • Brina

        Tietoisuus on se mikä on saavutettu "aarre taivasten valtakuntaan". Se vain on jokaisella yksilöllä omansa tähän mennessä, mutta se kasvaa/laajenee koko ajan, kellä hitaammin, kellä nopeammin. Tietoisuutta ei voi menettää kuolemassa, eikä siis elämänkään aikana vaikka nukkuisi, olisi tajuton tai koomassa (tiedostamisen kyllä!). Se ei ole riippuvainen aivotoiminnasta vaan aivotoiminta on riippuvainen siitä. Tajunta (joka sotketaan yleisesti tietoisuuteen) on suhteellista ja riippuu elämäkohtaisesta "ponnisteluista" eli tahdosta tietää tai oikeammin muistaa "sen minkä tietää jo"! Jokaisen tietoisuus on aina enemmän kuin tajunta; vain harvat pääsevät kokemaan täydellisen tietoisuutensa elämänsä aikana (= ns. samandhi), mutta se ei ole mahdotonta saavuttaa myös tietyillä tekniikoilla. Se, "minkä puvun ottaa päälleen" ei riipu tietoisuuden asteesta; joku voi valita uuden elämänsä kehoksi alkuasukkaan kehon: se ei siis tarkoita, että hän olisi taantunut tietoisuuden tasoltaan, vaan hän on esim. tahtonut kokea jotain tärkeää itselleen, siis sielu-henki-olemukselleen, kuten kokea vaikkapa yksinkertaisesti. luonnonmukaista elämää nykyajassa tms.. Kaikenlaisten elämän sallimien kokemusten perusta ja syy on "tietoisuuden uudelleen herättäminen täydellisyyteen ja siis muistamiseen siitä kuka ja mikä ON")
        Se, miten maailma toimii , johtuu edelleen yli 90% vain siksi , että "emme muista" tai ole vielä onnistuneet yhdistymään kokonaistietoisuuteemme ja toimimme/luomme elämäämme vain vähäisen 5-10% aivojen käyttökapasiteettimme rajoissa, vaikka mahiksia olisi vaikka kuinka paljon. Valitettavasti meillä on globaalisen tietoisuutemme kentässä valtavan paljon paljon uskomuksia ja virheellistä tietoa, jotka ovat vaikuttamassa ja "jarruttamassa" tätä toivottavaa tietoisuutemme heräämistä. Positiivista on se, että "herääminen" on mahdollista kaikille ja "ilmaiseksi" heti kun ihmiskunnasta löytyy riittävä määrä korkeamman tietoisuuden saavuttaneita ns. sadannen apinan teorian mukaan, jolloin "matti myöhäsetkin" saavat tajuntaansa em. "shmandhin" eli kokonaistietoisuutensa....mutta koska olemme "vapaan valinnan planeetalla" jokainen tietenkin saa valita jatkot ;)

        Vielä vähän lajikohtaisesta sielusta: olen jo aiemmin maininnut sielun olevan eräänlainen elävälle olennonne se "muistitikku", jossa on sen kootut elämien kokemukset sekä "ohjelma" joka ohjaa sen elämää. Sen avulla kukka tietää, millaisena sen pitää kasvaa ja tuottaa hedelmää ja jatkaa lajin elossa pysymistä. Sen avulla eläin tietää milloin sen pitää pariutua ja miten hoitaa jälkeläisiään, Näisen elämänmuotojen elämä siis noudattaa ns. vaistoja, jotka ovat sen DNA:ssa. Kuten kaikissa elämänmuodoissa on kolme "tasoa" eli fyysinen, sielullinen ja henkinen, niin on myös noissa ns. alemmissa elämänmuodoissakin. Kaikki ne ovat saaneet alkunsa Hengen tasolta, eli niiden "idea" on Jumalan ajatusta (noin kuvannollisesti sanottuna). Tuo sielullinen osa eli kunkin lajin omakohtainen "lajisielu" on se, mikä pitää yllä ja ohjaa lajian olemista....ja kun joku laji on saavutanut päämääränsä, mikä se sitten lieneekään, laji häviää "sukupuuttoon", mutta sen lajisielu siirtyykin jollekin toiselle, aina kuitenkin edes hieman korkeamman tietoisuuden tasolle jatkamaan kasvuaan....ja jossain vaiheessa saavuttaa sitten ihmiselämätason.
        Tämä tällainen Tietoisuuden Evoluutio on "ylösnousu" eli "paluu Kotiin"! Ennen kuin mikään elämä alkoi eka alkusolusta jossain päin maailmankaikkeutta, oli "Involuutio" eli "putoaminen" lähes tiedottomuuteen siitä mitä oli "alkujaan", siis ennen kuin tapahtui "BigBang"! Siis kaiken evoluution taustalla on oikeammin jälleen muistaminen alkutilasta, alkuperästä eli siitä ketä olemme. Tämä tällainen tietoisuuden evoluutio antaa jokaikiselle elämän sallimalla muodolle mahdollisuuden kokea kaikkea haluamaansa ja saavuttaa ennen pitkää perustarkoituksena Ykseyden.
        Ps. taidetaan vähän olla pihalla palstan aiheesta, ja vielä;
        sorry hirveesti kaikista lainausmerkeistä, mutta niistä jokainen vaatisi tarkemman selityksen, mikä on mahdotonta näissä merkeissä ;)


    • energiamestari

      Mitä tämä ihmiseksi kutsuttu paketti oikein sisältää? Tuntemamme fyysinen keho on vain pieni osa kokonaisuudestamme. Kaikella fyysisellä - näkyvällä muodolla - on aina vastine antimaterian maailmassa. On pakko olla, muuten ei koko luomakunta voisi olla olemassa. Antimateria on ominaisuuskvanttikalvon takana toisessa aikakehyksessä (ei-aika vyöhykkeellä). Antimateriaihmiskeho on ihmisen ykköskeho, joka tarkoittaa, että kaikki tapahtuu ensiksi siinä kehossa ja pienen viiveen jälkeen vasta fyysisessä kehossa. Fyysinen ihmiskeho on heijaste eli hologrammi antimateriaihmiskehosta. Nämä kaksi kehoa; antimateriakeho ja fyysinen keho "liimataan" yhteen eetterikeholla eli plasmakeholla.
      Sielu on kiinnittyneenä antimateriakehoon. Sielu muodostuu kolmesta eri taajuusalueilla olevasta hienoaineskehosta. Karkeajakoisin on tunnekeho. Tätä hienojakoisempi on älykeho. Ja kaikkein hienojakoisin on muistikeho. Muistikehon tiedostoista on luettavissa yksilön koko historia. Sielun tunne- ja älykehoilla on seitsemän oppimistasoa, kuten vanhassa kansakoulujärjestelmässä oli. Mitä ylemmällä tasolla äly ja tunne on, niin sitä jalostuneempi ja laaja-alaisempi yksilö on. Kokemusten kautta sielu jalostuu. Ja niitä me ollaan hakemassa nytkin maapallolta, siis kokemuksia ja lisää kokemuksia niin hyvästä kuin pahasta. Ei ole olemassa käsitettä; synti, Hengen näkökulmasta katsottuna.
      Kehot ja sielu ovat energiaa, mutta puhdasta Henkeä meissä on ydinolemuksemme, mikä on kiinnittyneenä antimateriakehomme selkärankaan noin sydämemme korkeudelle. Sitä kutsutaan myös sydänkeskukseksi tai taivasten valtakunnaksi. Toisilla ihmisillä alkuperästä riippuen on myös Henkeä oleva lunastuskipinä, mikä on kiinnitettynä sieluun. Lunastuskipinä annettiin ihmiskunnalle seremoniallisesti Jeesus-projektissa.
      Ihminen sisältää siis seitsemän eri osaa. Kuolemassa antikeho sieluineen ja ydinolemuksineen/lunastuskipinöineen liukuu ulos päälaen kautta. Eetterikeho jää kolmeksi päiväksi seisomaan vainajan pään taakse ja haihtuu sitten kollektiiviseen eetterikenttään. Jäljelle jää vain fyysinen keho - tyhjä hylsy - , joka saa joko poltto- tai arkkuhautauksen.
      Antikeho sielu Hengen osanen jatkavat antimaailman puolelle heille varatussa paikassa. Kun aika on, niin jälleensyntyvä sielu irtaantuu antikehosta. Samoin tekee Hengen osa. Antimaailmaan jää anti-ihmiskeho sen muotoisena kuin se oli päättyneessä elämässä, joskin vanhana kuolleet nuorentuneena, mutta hyvin tunnistettavana. Mutta koska sielun muistikeho poistuu tästä yksilöstä, niin tälle yksilölle jää vain yhden elämän kokemukset tallenteena solutasolle, kehomuistiin. Näitä yhden elämän antikehoversioita meillä voi olla vaikka satoja antimaailman puolella. Jonain täydellistymisen hetkenä me yhdistämme kaikkien näiden antikehoversioittemme infot Itseemme ja vapautamme niihin sitoutuneen energian, jolloin ne lakkaavat olemasta olemassa. Tuossa vaiheessa olemme saavuttaneet täydellisyyden ihmisinä ja siirrymme korkeampiin maailmoihin.

      • a-no

        Mielenkiintoista, mutta oma ajatteluni on aina mahdollisimman yksinkertaistettua, joten minulle vain yksi tietoisuus koko maailmassa, ilman mausteita - kiitos!

        Olen lukenut, että valtaosa maailmankaikkeuden massasta on pimeää ainetta. Tämän aineen ominaisuuksista emme paljoakaan tiedä. Liittyisikö tämä mahdollinen pimeä anti- materia jotenkin tähän kuvioon?

        Kirjoituksestasi juolahti mieleen Tiibetiläinen Kuolleiden Kirja, jota olen joskus lukenut. Sehän on opas muutamille kuolemanjälkeisille päiville, jota luetaan vainajalle. En ymmärrä, miksei kaikki ole luonnollista. Nämä, joille tätä luetaan saavat ansaitsematonta etua, kun he tietävät miten toimia kuoleman jälkeen.


      • energiamestari
        a-no kirjoitti:

        Mielenkiintoista, mutta oma ajatteluni on aina mahdollisimman yksinkertaistettua, joten minulle vain yksi tietoisuus koko maailmassa, ilman mausteita - kiitos!

        Olen lukenut, että valtaosa maailmankaikkeuden massasta on pimeää ainetta. Tämän aineen ominaisuuksista emme paljoakaan tiedä. Liittyisikö tämä mahdollinen pimeä anti- materia jotenkin tähän kuvioon?

        Kirjoituksestasi juolahti mieleen Tiibetiläinen Kuolleiden Kirja, jota olen joskus lukenut. Sehän on opas muutamille kuolemanjälkeisille päiville, jota luetaan vainajalle. En ymmärrä, miksei kaikki ole luonnollista. Nämä, joille tätä luetaan saavat ansaitsematonta etua, kun he tietävät miten toimia kuoleman jälkeen.

        Kaikki on yksinkertaista ja luonnollista. On viisasta olla tietäväinen, silloin kukaan ei pääse höynäyttämään ihmistä, eikä laittamaan häntä minkäänlaiseen uskomuskarsinaan vangiksi. Yrittäjiä kyllä piisaa.
        Maapallolle ihmisiksi kirjautuneet ovat sitoutuneet opiskelemaan luomakunnan molempia perusvoimia; positiivisuutta ja negatiivisuutta niin, että päästötodistuksen saadakseen, he hallitsevat ne molemmat. Tämänhetkisestä ihmismäärästä enemmistö on yhdenasian osaajia. He ovat alkuperältään joko puhtaasti positiivisia tai puhtaasti negatiivisia (lunastetut). Kumpikaan ei ole toistansa parempi, vajaita molemmat. Kolmas ryhmä, vähemmistö; kauan maaplaneetta-elämää kokeneet ja jo kaiken täällä tarjolla olevan oppineet, me; katselemme hyvin kyllästyneinä tätä touhua.
        Yksinkertaista; koko luomakunta perustuu energiaan; kahteen palleroiseen hiukkaseen, joilla toisella on plus-merkkinen varaus ja toisella miinus-merkkinen varaus. Näiden määrillä, keskinäisillä suhteilla ja erilaisilla kuviorakennelmilla saadaan aikaiseksi kaikki materia mikä on.
        Antimateria on maaplaneettatieteen kutsumaa pimeää ainetta. Se on kaikkialla läsnä. Fysiikan tasapainolaki vaatii sen läsnäolon. Niinkuin on elektroni, niin on sen vierellä positroni, mikä on yhtä paljon plussalla kuin on elektroni miinuksella eli summa on nolla. Antimaailma on täynnä energiaa, jota tieteemme kutsuu pimeäksi energiaksi.
        Turha on vainajalle höpötellä Tiibetiläistä Kuolleiden Kirjaa. Siirtymä on tapahtunut ja antimaailman paketti on vastaanottotiloissa kolme päivää. Siellä antikehon vauriot korjataan. Vauriot on samat kuin on fyysisessä kehossa; sairauden tai onnettomuuden aiheuttamat.
        Vielä vähän kaiken olevaisen rakenteesta. Kaikki mikä on, on Suuri Henki, puhdasta tietoisuutta, ei energiaa. Suuri Henki on Se, persoonaton, ei Hän. Suuri Henki ilmensi Itsestään ensimmäiset persoonallisuudet; suorat luomukset, Jumaluuden ylimmät persoonallisuudet, yhteensä 17. Nämä 17 on ensimmäiset Hänet. Nämä 17 on vastuussa kaiken luomisesta niin Hengen maailman puolella kuin sitten myöhemmin luomakunnan puolella.
        Sitten kun tämän kaiken tietoisuuden keskelle luotiin luomakunta, joka on rajattu alue, erillään puhtaasta tietoisuudesta, silloin vasta tietoisuus muutettiin tällä erillis-alueella energiaksi, joka sisältää tietoisuuden. Tietoinen energia on sitä pimeää energiaa ja se esiintyy antimaailman puolella. Kun alemmissa maailmoissa elämä heijastetaan ominaisuuskvanttikalvon läpi fyysiseksi, niin energia ei enää sisällä tietoisuutta automaattisesti vaan se on puhdasta energiaa, ilman tietoisuutta. Tietoisuutensa avannut ihminen tietää tämän ja hän osaa laittaa tietoisuuden mukaan siihen mitä hän luo.
        Tietoinen ihminen tietää, että hän on lunastukipinänsä tai ydinolemuksensa eli ITSEnsä eli MINÄnsä kautta ketjutettu Suureen Henkeen. Myös energiansa ja tietoisuutensa kautta ihminen on yhteydessä Suureen Henkeen. Emme voi olla erillään Suuresta Hengestä.


      • Brina

        Oma näkemykseni antimateriasta on, että se kuuluu tähän fyysiseen maailmaamme yhtä lailla kuin muukin materia/energia. Cernissä tutkitaan ja tehdään kokeita juuri parhaillaan antimateriasta. Uskon, että he löytävätkin pian selvän yhteyden antimateriaan ja että se ei ole ollenkaan niin nihiloitumisherkkää kuin on uskottu tähän asti. Antimateria saattaa hyvinkin olla tuo vielä aika tavalla mystinen, maailmankaikkeuden suurimman osan "täyttävät" pimeä materia ja pimeä energia (pimeitä koska emme voi havaita niitä toistaiseksi millään konstilla).

        Pseudotieteellisen näkemykseni mukaan myös mustat aukot ovat yksinkertaisesti toiselta puoleltaan maailmankaikkeuden " jätteiden" poistoaukkoja joutaville energioille/materioille. Siis niiden kautta tarpeeton energia/materia pääsee palaamaan "kotiin" eli tasapainon tilaansa ns. nollakenttään eli sinne mistä mekin vedämme niitä tämän maailmamme olemassaolon tarpeisiin (nyt, nyt, nyt....jne eli aina uudelleen).
        Täälläkään havaittavassa omassa maailmassamme mitään ei ole koskaan täysin samaa vaan ainoastaan samantapaista, samanlaista, vaikka kuinka mielestämme tuntuisi siltä, että materia pysyy koko ajan samana ja havaitsemamme maailma pysyttelee jokseenkin muuttumattomana (suht hidas tajuamisjärjestelmämme eli aivomme eivät pysty tajuamaan kvanttiajan huippunopeaa muutosta atomin rakenteessa.) Näistä asioista jokainen voi etsiä tietoa monille vielä niin oudosta kvanttifysiikasta; siis kun "aaltofunktio romahtaa hiukkaseksi eli ilmentyy "olevaksi" aluksi äärimmäisen pieninä alkeishiukkasina ja sitä myöten molekyyleiksi, alkuaineiksi jne. (ks. atomin rakenne nykytieteen mukaan), niin silloin on joku "tietoisuus" tarkkailemassa jotain tietoisesti tai tietämättäänkin (alitajunta on silloin töissä)....ja sitähän me tehdään koko ajan omassakin elämässä .
        Siis mustat aukot vetävät puoleensa maailmankaikkeuden ylimääräisiä materia/energioita, toisaalta ne myös luovuttavat uutta puhdasta energiaa maailmojen tarpeisiin uudelleen kierrätettäväksi aluksi puhtaana Supervalona (=pimeä energia), jota emme pysty havaitsemaan, mutta jonka sitten erinäiset maailmankaikkeuden "muuntajat" eli auringot luovuttavat näkyvänä ja kaikkien tunteman valona ja energiana käyttöömme.


    • energiamestari

      "Onko kuolemanjälkeisessä tilassa odotettavissa uusi kuolema?"
      Vastaus on ei ja kyllä. Maapallolle järjestetty jälleensyntymäkierto on taannut sen, että toista kuolemaa ei tule fyysisen kehon jättämisen jälkeen, vaan antimateriakeho sieluineen ja ydinolemuksineen tai lunastuskipinän kanssa jatkaa elämää verhon tuolla puolen. Jälleensyntymä ei ole mikään itsestäänselvyys luomakunnassa.
      On valtava joukko sielullisia olentoja, joilla on vain yksi elämä, jopa satojatuhansia vuosia kestävä, mutta kuitenkin päättyvä. Päätöksen jälkeen heitä ei ole enää missään. Monet avaruusrodut ovatkin perustaneet "oppipoikajärjestelmän", missä he siirtävät hankkimansa tiedot seuraajalleen - nuorelle kisällille -.
      Maapallolla on tällä hetkellä noin 2,5 miljoonaa enkelisielua. He ovat saaneet alkunsa Hengen maailmassa. He ovat tulleet aineelliseen maailmaan eli luomakuntaan ensimmäiseksi Keskusaurinkoon eli Keskusluomisvoimaan. Ainut yhteys Hengen maailman ja Luomakunnan välillä on käytävä Hengen maailmasta Keskusaurinkoon. Keskusauringosta nämä 2,5 miljoonaa ovat laskeutuneet meidän kaikkeuteemme - "kerrostaloomme"-, ensin sen 12.-kerrokseen ja siitä eri reittejä pitkin alaspäin kerros kerrokselta aina kolmanteen kerrokseen saakka, päätyen tänne maapallolle.
      Kaikki muut maapallon ihmis-sielut ovat saaneet alkunsa aineellisessa maailmassa, sen viidennessä kerroksessa. Luojina ovat toimineet pääosin Hengen maailman luoja-jumalat ja mestarit. Mutta on myös niitä luojia, joilla ei negatiivisuutensa takia ole ollut luomislupaa. Kuitenkin he ovat luoneet luomuksia, vajavaisia, negatiivisia, niinkuin itsekin ovat. Näiden tulon maapallolle Jahve avustajineen mahdollisti. Nämä luomukset ovat juuri niitä yhden elämän eläjiä. Heiltä puuttuu ydinolemus, joka on kaikilla Hengen maailman luojilla antaa luomuksilleen. Näiden ydinolemuksettomien - Jumalallista kirkkautta vailla olevien - siirtymä maapallolle mahdollistettiin lunastuskipinällä - sirulla sieluun -, mikä estää sielua tuhoutumasta ja näin sielu pääsee mukaan jälleensyntymäkiertoon.
      Jos luomakunnassa aloitetaan sisäänhengitysvaihe eli kaikki energia vedetään takaisin Keskusluomisvoimaan, niin silloin koko luomakunta tuhoutuu ja jäljelle jää ihmisistä vain ne 2,5 miljoonaa enkelisielua. He palaavat Keskusauringon kautta Hengen maailmaan - kotiinsa -. Kaikki muut tuhoutuvat lopullisesti. Ydinolemus ja lunastuskipinä on saatu lahjaksi Hengen maailman luojilta ja tässä tuhotapauksessa he vetävät kaikki antamansa ydinolemukset ja lunastuskipinät Itseensä. Tämä on mahdollinen toinen kuolema.
      Kuten sanoin, niin lunastuskipinä ei ole itsestäänselvyys. Alunperin lunastuskipinä päätettiin antaa vain maaplaneetan projektin ajaksi. Projekti päättyi joulukuussa 2012. On mahdollista, että lunastuskipinä perutaa kaikilta sen saaneilta tai osalta sen saaneilta. Tämäkin on mahdollinen toinen kuolema.
      Toin tämänkin näkökulman, vaikka se ei miellytä kaikkia. Elämä on lahja. Ihmisenä oleminen on lahja. Maapallo on lahja. Lahjoista on pidettävä hyvää huolta, muutoin ne voidaan ottaa pois.

      • a-no

        Raamatussa Jumala luo tulevaisuudessa uudet maat ja uudet taivaat. Hindulaisuudessa on muistaakseni tämä pitkä kalpa- ajanjakso, jonka jälkeen maailmankaikkeus luodaan uudelleen. Tämä toistuu uudelleen ja uudelleen.

        Jos nyt mennään oikein perimmäiseen perimmäisyyteen, niin eikö kaikki ole kuitenkin turhuuden turhuutta ja tyhjää, koska tämä maailmankaikkeuden olemassaolo ja siinä asuvien olentojen elämä on loppumaton kehä.

        Samoille sieluilleko nuo uudetkin maailmat luodaan? Palataan pisteeseen nolla ja opitaan kaikki taas alusta alkaen.


      • pitkäänuskossa

        Uudet taivaat ja maat luodaan Kristuksessa lunastetuille ja sitten elämä jatkuu iankaikkiseen ja emme lakkaa koskaan olemasta. Onhan siellä myös enkelit ja muu taivainen sotajoukko.


      • energiamestari
        a-no kirjoitti:

        Raamatussa Jumala luo tulevaisuudessa uudet maat ja uudet taivaat. Hindulaisuudessa on muistaakseni tämä pitkä kalpa- ajanjakso, jonka jälkeen maailmankaikkeus luodaan uudelleen. Tämä toistuu uudelleen ja uudelleen.

        Jos nyt mennään oikein perimmäiseen perimmäisyyteen, niin eikö kaikki ole kuitenkin turhuuden turhuutta ja tyhjää, koska tämä maailmankaikkeuden olemassaolo ja siinä asuvien olentojen elämä on loppumaton kehä.

        Samoille sieluilleko nuo uudetkin maailmat luodaan? Palataan pisteeseen nolla ja opitaan kaikki taas alusta alkaen.

        Jatkuva muutos. Jaksot jaksojen jälkeen. Uudistuksia, vanhan korjaamista on ollut koko luomakunnan olemassaolon ajan. Mutta kaikki on kuitenkin ensimmäistä luomista. Ensimmäinen luominen tehtiin hyvyyden, puhtaan positiivisuuden, yksipuolisen energian ehdoilla. Negatiivisuutta käytettiin positiivisuuden vastavoimana vain sen verran, että voimien summa pysyi nollassa. Ilman näitä kahta perusvoimaa; positiivista ja negatiivista, ei luomakunta voisi olla olemassa. Oltiin ykseydessä = voimat oli tasapainotettu nollaan.
        Voimat pidettiin tasapainossa 12-ulottuvuudesta alaspäin 5-ulottuvuuteen saakka. Eli kerrostalomme 12-kerroksesta kerrokseen 5 saakka. Luomakunnassa kaikki hyvin. Tasapainotilassa ei ole voimaa eikä vastavoimaa, ei hyvyyttä eikä pahuutta. Tasapainotilassa ei synny mitään uutta. Kaikki vaan on.
        Luomistyössä tultiin kauemmaksi Keskusluomisvoimasta kerroksiin 4 ja 3. Näissä ulottuvuuksissa tai kerroksissa ei olekaan enää voimat tasapainossa. Ykseys on poissa ja pysyykin aina poissa. Emme voi saavuttaa ykseyttä näissä kerroksissa. Eikä se ole tarkoituskaan. Näissä kerroksissa luodaan uutta, koska voimat; positiivinen ja negatiivinen ovat toistensa kimpussa ja on saatava ratkaisuja aikaan.
        Ei ole turhuuden turhuutta, että me olemme 3D-maapallolla. Me luomme ja olemme jo luoneet uusia käytäntöjä ja uusia malleja koko luomakuntaa varten. Ykseyskenttä; 5-12 ulottuvuudet, ensimmäisen luomisen aikaiset mallinnukset ja ohjelmat olivat ajautuneet umpikujaan (ykseydessä = porukassa tyhmyys tiivistyy) ja koko luomakunta oli tuhoutumassa. Siksi maaplaneettaprojekti toteutettiin. Siis koko luomakunnan pelastamiseksi. Täällä on synnytetty uutta ohjeistusta noudatettavaksi koko luomakunnassa. Sen toteutus tulee olemaan toinen luominen. "Katso uudeksi minä teen kaiken."
        Olemmeko onnistuneet? Välillä näyttää siltä, että emme. Siksi kerroin siitä mahdollisuudesta, että kaikkivaltias - energioista vastaava jumaluuden ylin persoonallisuus - vetää kaikki energiat takaisin Keskusluomisvoimaan. Tämä luomakunnan tuhon vaihtoehto on ilmoitettu ja tiedossa kaikilla korkeimpien maailmojen edustajilla, neuvostoilla. Ylin johto on maapallolla. Tällä hetkellä kaikki luomakunnassa työskentelevät maaplaneettaprojektin onnistumisen puolesta, ja erityisesti näinä aikoina sen onnellisen lopetuksen puolesta, koska jokaisen olevaisen etu on, että me onnistumme.


      • energiamestari
        pitkäänuskossa kirjoitti:

        Uudet taivaat ja maat luodaan Kristuksessa lunastetuille ja sitten elämä jatkuu iankaikkiseen ja emme lakkaa koskaan olemasta. Onhan siellä myös enkelit ja muu taivainen sotajoukko.

        Luomakunnan ja Hengen maailman rakenne ja hierarkiset kuviot ovat vieraita kristinuskoiselle ihmiselle. Hengen tieteen osuus puuttuu kokonaan Raamatusta. Se oli kristinuskon perustajien tarkoituskin; pitää kansa tyhmänä ja vain sokeasti uskoen sen, mitä "ylhäältä" annetaan.
        Te uskovaiset olette umpikujassa, pattitilanteessa. Teitä ei tuomita, mutta ette te nouse mihinkään uuteen maahan ja uusiin taivaisiin. Teille on varattu toisesta galaksista nykyisen maan kaltainen 3D-planeetta, jossa te jatkatte niin kauan kunnes viisastutte niin paljon, että ymmärrätte päästää irti negatiivisesta uskomusjärjestelmästä, kuten kristinusko, muhamettilaisuus ja/tai juutalaisuus.
        Tällä hetkellä en osaa sanoa, miten siirto järjestetään; joko kuolemanportin kautta tai elävänä unitilassa kolmen pimeän päivän aikana. Siirrosta vastaavat kertoivat kysyttäessä, että mitään "raato-ongelmaa" (noin 5000 miljoonaa kuollutta) meille ei tule. Kuten huomaatte, niin luomakunnan asioita hoidetaan samoin käytännöin kuin maapalloelämässäkin (niin ylhäällä kuin alhaallakin). Ihmeet loppuvat sitä mukaa, kun tietoisuus yksilöllä kehittyy. Ei ole olemassa ihmeitä vaan Hengen tiedettä, jossa on rakenne, hyväntahtoinen järjestelmä ja henkinen maalaisjärki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe