Sisäänpäinkääntynyt kunta (vimpeli).

Itäreunalta

Tänne pykättiin viime vaalien alla oikein klikki (Haloo vimpeli)vastustamaan kaikkea yhteistyötä naapureiden kanssa talous keppihevosena. Talous on kohentunut,ja säästöjäkin saatu,vaikkakin ne säästöt koettelee meitä pienituloisia eniten. Mutta se ei näköjään haittaa meidän jääräpäisiä päättäjiä tippaakaan. Tuntuu itsenäinen kunta olevan niin pyhä asia. Sopimukset on irtisanottu,juuri kun yhteistyö on alkanut sujua,ja nyt meitä ollaan viemässä kauhavalle,joka on kolme kertaa kauempana kuin alajärvi,ja ehkä myös kolme kertaa kalliimpi.

42

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Totta mitä kirjoitat, kova on hinku itsenäisen kunnan suojatyöpaikka puolustajilla. Aikoinaan kirjoitin tästä kuntien välisestä yhteis ja avunanto sopimuksesta, tämä on kertakaikkiaan surkee sopimus, kyllähän siitä monet sanoi päättäjille, ei mikään auttanut, tämä poronpurija lapin kunnasta ajoi asiaa kuinkä ja puhui paskoo päättäjille kuinka tämä sopimus on hyvä, päättäjät uskoi silimät suurella, on siinä pirunviisas äijänkäppyrä. Tässä oli yksi asia joka kunnasta teki kriisikunnan. Nyt ollaan kohta alajärven kaupunkin osana, vieläkin täällä nahistellaan
      onko liitosta tulossa. MINÄ SANON KUNTALIITOS TULEE SAAMAAN HYVÄKSYNNÄN
      KUMMASSAKIN KUNNASSA. Täysin turhia oletuksia annetaan asukkaille, nyt pitää keskittyä ajamaan liitoskunnan etujen puolesta. Olipa jossain kirjoitusta , väistyvän kunnanjohtajalle pitää pedata paikka Alajärvelle, jopa oli kirjoitus tehtäs kaupungin johtaja, tälläinen virkojensyöttö ei ole mahdollista tulevassa Alajärven kaupungissa, sinne on valittu pätevä kaupungin johtaja, yritysmyönteinen kaupungin asukkaiden
      toiveiden mukainen henkilö. Liittyvän kunnan henkilöstöille, ei löydy mitään nuolemis paikkoja, joten irtisanomisia tulee kyllä, näin voimme tulevia euroja käyttää vain asukkaiden hyväksi. Tämän on tarkoitus saada säästöjä aikaiseksi liittyvissä kunnissa. Jatkamme hyvin alkaneella kuntaliitos tiellä.

      • Lärvijaakko

        Kyllä kriisikuntaan oli ihan eri syyt. Yksi esimerkki: Jukkalan alueen osto ja joku silta, jota ei kyllä kriisikunnassa tarvita. Olisi eri asia, jos ns. Jukkalan alue olisi lapsiperheiden asuntoja täynnä. Onhan se pohjaltaankin aivan savista lellua. Eikä sitä kuntaliitosta tuu, vaikka panette millä äänellä lystäätte.


      • Vanha_Eerikki

        Varman tietolähteeni mukaan kuntaliitosta ei tule.

        Se "jossain" jossa lukee, että Vimpelin kunnanjohtajalle pitää järjestää virka uudessa kunnassa, on kuntarakennelaki ja siitä johtuen myös kuntaliitossopimus.

        Lainaus sopimuksesta: "Alajärven kaupunginjohtaja jatkaa kaupunginjohtajana ja Vimpelin kunnanjohtajalle järjestetään kuntarakennelain 30 §:n mukainen virka tai työsopimussuhde. "


      • kysymysvain

        Alajärvellä oli kunnanjohtajana kunnijoitettu Jaakko Heinilä vuosikymmeniä .Senjälkeen Kalevi Moisio ,nämä Herrat hoitivat Alajärven asioita yhteesä noin viisivuosikymmentä . molemmat olivat tosimiehiä oikeita herrasmiehiä. Nyt on Suomenhistorian vaikeimpia aikoja Kupungin jotajana toimii nuorehko Vesa Koivunen. Vimpelissä näkyy vaihtuvan kunnanjohtaja noin kolme kertaa kymmenessä vuodessa . mistä tämä kertoo.


      • Gondolieeri
        Lärvijaakko kirjoitti:

        Kyllä kriisikuntaan oli ihan eri syyt. Yksi esimerkki: Jukkalan alueen osto ja joku silta, jota ei kyllä kriisikunnassa tarvita. Olisi eri asia, jos ns. Jukkalan alue olisi lapsiperheiden asuntoja täynnä. Onhan se pohjaltaankin aivan savista lellua. Eikä sitä kuntaliitosta tuu, vaikka panette millä äänellä lystäätte.

        Jo vain, Vimpelin Venetsia, kaistale kanavan kera! Elikkä Jukkalan alue. Siellä oli tonttien lähtöhintä rapiat 40t €, mutta kummasti joutui kunta perääntyä, nyt 13-25t €/tontti "enään". Kauppa ei käy kuitenkaan. Maaperätutkimuksen täytyy itse tontinostaja maksaa. Aina kunnanisät-valtuutetut sitä muistaa, että asukkaita pitäisi lisää saada. Miksi ei rohkeudella tehdä kuten eräässä naapurikunnassa joskus, että tontit myytiin eurolla? Kävikö kauppa? Kyllä. Nousiko tonteille taloja? Jo vain, on kevyenliikenteenväylä kylälle, katuvalot ym! Eipä tarvitsisi olla Venetsian-tontteja, mutta eurolla jos saisi niin varmaan joku ostaisikkin Vimpelistä tontin.
        Kuinka kauan kesän merkkiin? Elikkä kun toiselle tyhjälle asuntoalueelle (Sandbackanalue pikitien ja Rantakyläntien välissä) tuloo taas kyltti Tontteja myytävänä? Ennen kesämarkkinoita ajetaan pitkä heinikko edustuskuntooon.


      • yritt-veronmasaja

        Suur kiitokset HALOOLLE jos pystyit estämään kuntaliitoksen, ei alajärvi olisi toista kuntaliitosta enää kestänyt. Ensimäisen liitoksen kanssa oli kovasti tekemistä .Nyt on aika kehittää alajärveä täyspainosesti,Tämä liitoskumppani on saanut jo yhden teollisuuslaitoksen ja lisää tulossa.


    • perusvimpeliläinen

      Jopas maisterilla leikkas asian ytimen

    • opinmatkaajat

      Kiitoksia maisterille tiedoista

    • punnuserkki

      se täytyy sanua maisterilla on tietoa helkutisti

      • tukijattuohiperältä

        Ei maisteri ole kertonut kunnan alijäämän pienenemisestä mitään. Kuntarakotukkija totesi Järviseudussa 16.3. , ettei Vimpelillä ole enää kriisikuntaperusteita eikä ole aikaisemmin nähnyt yhtä nopeaa kuntatalouden nousua. Maisteri voisi kommentoida Laesterän huomioita. Odotamme


      • Anonyymi
        tukijattuohiperältä kirjoitti:

        Ei maisteri ole kertonut kunnan alijäämän pienenemisestä mitään. Kuntarakotukkija totesi Järviseudussa 16.3. , ettei Vimpelillä ole enää kriisikuntaperusteita eikä ole aikaisemmin nähnyt yhtä nopeaa kuntatalouden nousua. Maisteri voisi kommentoida Laesterän huomioita. Odotamme

        Kyllä Laesterä ynnälaskun hallitsi ja oli oikeassa.


    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Yhdistysmistavoitteiden tarkoitus onkin, turvata asukkaiden palvelut tulevaisuudessa, ja kuntayhdistysmis sopimus turvaa parhaiten nämä supistuvassa
      kuntarakenteessa, tässä kuntaliitoksessa haetaan, tulevaisuuden näkyvien uhkakuvien pois sulkemisesksi, parhaiten palvelee vahva kuntarakenne, tällä liitoksella on tulevaisuuden kannalta todella huomattava merkitys, yksittäisen kunnan pienet voima varat eivät riitä turvaamaan ihmisten palveluita. Pärjäiskö Vimpeli yksin tulevaisuudessa, sanosin kyllä pärjää mutta millä ehdoilla, sehän tarkoitais palveluitten alas ajoa, leikkauksia monin näköisiin palveluihin, terveyden vastuiden poistuessa, valtionosuuksien poistuessa, toisi valtavan tarpeen nostaa kunnallisveroa, vähintään 5 prosentin lisäyksen, olisko asukkaat tähän talkoisiin halukkaita. Nyt emme vielä tiedä edes sote-alueiden tehtävä jakoja ihan tarkkaan, mitkä palvelut kuuluu millekin asioille. Kyllä kuntaliitoksella saamme hyvän puskurin pärjätä edes kahden kunnanyhtymänä, olisin itse menemään useamman kunnan liitoksella, sekin voi olla edessä. Tässä vaiheessa ei ole merkitystä on kunta kriisikunta
      vai hyvin pärjäävä, nyt ratkaisee millä palvelut kustannetaan tulevaisuudessa.
      Asukkaiden parhaaksi on saada toimivat palvelut, ei väliä kuka ne toimittaa kuhan ne vastaa asukkaiden tarpeita ja hyvin vointia, mitä vahvempi kunta on toimimaan siitä on hyvä jakaa kaikille hyvää palveluita. Vielä tästä internet palvelusta, tätä palvelu kapasiteettia voidaan verraten helposti käyttää hyväksi monissa kuntapalveluissa, kiinteistö, määrätyt lupakäytännöt voidaan hyvin luoda internet palveluina, vähentää kyllä ihmisten asiointia toimistokäyntinä, nyt varsinkin pienissä kunnissa sitä vähän karsastetaan, halutaan aina kohdata ihminen, mutta halukkuutta siihen varmaan löytyy, nettisurfareita löytyy joka ikäpolvisssa. Minun ajatuksena on turvata ikään varakkuuteen katsomatta, kaikille hyvät henkilökohtaiset palvelut mitä palveluita ihminen tarvitsee, jotka on toimivan kunnan tehtävä valtion asettamilla ehdoilla.

      • Mitenturvaatkun

        Kun autotottoman ikäihmisen laitat Alajärvelle asioimaan kotikunnan sijaan???


    • tyriztorilainen

      Ketä enää kiinnostaa tuon edellisen novellit!
      Samaa sontaa luo kokoajan.

    • exroomalainen

      maisteri kirjoottaa totuuksia

    • spacebits

      Toistaa itseään jatkuvasti-ei uudistu- niinkuin nykyään on lähes velvollisuus tehdä-- jos aikoo erottautua massasta.
      Bittiavaruuteen kaikki luomukset menee....
      Mutta jos helpottaa painetta- niin senkun.

    • exvaakuna

      peli on menetetty spaceditsbul asia kulkee maisterin tiioilla

    • rampakalta

      kohta olemma alajärvisiä

    • kahvilletänäänn

      joo nyt veti veteläksi tieto, tänään kokkous nelumarkassa

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Täällä vielä on näitä vastarannan huutajia, joiden kunnan sivulla oleva valtion asettama selvitysmiehen tekemä selvitys, ei vieläkään ole täysin jollekin auennu.
      Kunnan gearing aste sen kun syvenee, eikä näillä näkymin ole parempaa luvassa, tämän vuoden tulevissa varttaali, yritysten näkymät on heikot sen vuoksi ei voida antaa parempaa luokitusta nettovelkaantumis asteen pienentymisestä. Täällä vai miten onko jollain parempaa tietoa. Pitäisi ottaa vakavasti selvitysmiehen lausumien pohjalta oleva suositus, mikä tälle kunnalle on parasta, eli kuntayhtymä sopimus Alajärveen liittymiseksi, tätä asiaa ei kukaan enään selvemmin voisi sanoa, kuinka hienovaraisesti asia ilmaistu, jos täällä oleva päätös on muuta, tulossa pakkoliitos ja sem johdosta päättäjien uppiniskaisuuden muodossa menetetään valtion liittymis avustus joka on n. kaksimiljoonaa, avustus ei ole vähäinen. Kova on ihmetys näitä kohtaan. Uskosin näillä on oma pitkäaikainen suojatyöpaikka jollain kuntasektorilla, näistä vaan on luovuttava joka tapauksessa. Näin on käynyt muissakin liitoskunnissa.

      • InternetinJohtaja

        Eiköhän sinun tuohiperän maisteri olisi jo aika hakeutua jonnekin hoitokotiin,jossa ei olisi tietokonetta. Ei tietokone ole tarkoitettu tuollaiseen pelleilemiseen.


    • alajärvenpiällysmies

      turha teidän on syytellä ketään, itse olette aiheuttaneet kuntanne sotkun, miksi olette pelleilleet

      • kans_alajärveltä

        ja toiseksi täällä saa kirjoittaa asioista ihan vapaasti, vaikka olisit mikä irternetjohtaja katso oma lääkitys kuntoon, odotamme maisterilta uusia avauksia.


    • Vimpelinkyläläinen

      Ilman maisteria tämä palsta olisi jo ajat sitten kuollut ja kuihtunut kuin Vimpelin kunta.

    • andreomoses

      Tää palstahan ON jo kuollut.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Kiitoksia vaan hyviä kommentteja. Osalle ei vieläkään ole täysin selvinny miten tässä jatkossa menetellään, yritetään kaivaa kaiken moisia taseita esille, vaikka näillä nyt olevilla taseluvuilla ole mitään tekemistä kuntaliitoksen suhteen, tätä kunnantilaa olisi pitänyt miettiä vuosia sitten, mutta ei päästettiin pitäjä täysin kuralle. En tarkkaan tiedä onko nämä niitä suojatyöpaikkojensa puolesta kirjoittajia, kovasti tuntuu näistä pidettävän kiinni. Tilanne vaan silleen näistä on vaan luovuttava, joko haettava uudet sopimukset, joko Alajärven kaupungin alaisuudessa, tai yleiseen työnvälityksen kautta, mitään lepokotipaikkoja uudessa organisaatiossa ei ole siirtymistyön puitteissa. Nyt tätä kuntaliitosta ei tehdä minkään käsiparien mukaan, mitä sain lehdestä lukea. Päättäjillä on tarkat selvitykset joista selviää hyvin tämänä hetken tiedot, näiden perusteella ei voida tehdä kuin yksi arvio, ja tätäkään päätöstä ei voida pitkittää loputtomiin, vaikka lehdessä luki miksi on kovakiire. Jos asiaa todella jarrutetaan vaarassa on valtion antamis yhdistymisraha, eikä se ole ollenkaan vähäinen, kuka ottaa vastuun jos tämä euromääräinen tuki todella missataan joidenkin henkilöitten takia, sitä todella on hyvä huudella toisten rahoilla, mutta iso porkkana tämä on kuntien väliseen sopimukseen. Joku mainitsi voisko tässä olla muitakin kuntia, olen samaa mieltä parimuutakin kuntaa olis todella mahtava asia tähän pakettiin, eihän sitä tiedä mitä valtion takataskussa onkin, sanosin kyllä näiden kuntien tilanne ei ole paljon parempi, vaikkakaan eivät ole kriisikuntia.

    • Ohjesnuora

      Kyllä Vimpelistä lapioonnojailijalle aina variksenpelättimen lomittajan toimi löytyy. Kunta kyllä kustantaa palkolliselle työpaidan vahvistetuilla kyynärpäillä, jotta sairaslomalle jääminen voidaan ajoittaa vasta seuraavalle viikolle.

    • LOPPUTILIPERSEELLE

      NYT LOPPUU KYLLÄ KENTTIEN HOIDOT KUNNANRAHOILLA, HENKILÖITTEN LAPIOON NOJAAMINEN

    • rahaeuro

      Taitaa olla tuo ns. yhdistymisraha se pointti Alajärvelle jonka takia asiaa vatvotaan puolin ja toisin.
      Millään muulla ei ole väliä.

    • rottala

      *Kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä esittää Vimpelin kunnan liittämistä Alajärven kaupunkiin vuoden 2017 alusta lukien.

      Esitys perustuu erityiseen kuntajakoselvitykseen, jonka valtiovarainministeriö määräsi toimitettavaksi viime syyskuussa. Vimpeli ajautui kriisikunnaksi vuonna 2014.

      Laesterä toteaa Vimpelin kunnan talouden vahvistuneen selvästi arviointimenettelyn jälkeen.

      – Talouden vahvistuminen ei kuitenkaan poista sitä taustalla vaikuttavaa perusfundamenttia, joka on johtanut alueen elinvoiman yleiseen hiipumiseen ja tarpeeseen tehdä asialle jotain, Laesterä toteaa.

      Sekä Alajärven kaupunginvaltuuston että Vimpelin kunnanvaltuuston on tarkoitus käsitellä esitystä 25. huhtikuuta. Jos kunnat päättävät edetä kuntaliitokseen, liitoksen hyväksymisestä päättää valtioneuvosto.

      Jos toinen tai molemmat kunnat päättävät edetä itsenäisinä kuntina, lopullisen kuntajakopäätöksen tekee valtioneuvosto 30. kesäkuuta mennessä.*

      Entäpä jos molemmat hylkäävät esityksen?

    • hartikaisenhepputypy

      Pakkoyhteistyöalajärvisten kanssa on exodusta.
      Mitä hyvää sieltä on koskaan tullut muille?
      Kertokaa.

    • lehtitietää

      Ilkka sen juuri kertoo mitä on tulemassa --

    • Kansakoulunkäynyt

      Näin on,tämä propagandaliike on vastustanut kaikkea uutta myös oman kunnan sisällä. Pelkkää riitelyä monta vuotta,ja naapureiden syyttelyä omista talousvaikeuksista. Nyt kunnanjohto suunnittelee lipomisreissua kuntaministerin luo,että saataisiin jäädä vanhoihin poteroihin kyhjöttämään. Jo on aikoihin eletty.

    • salainenpykälä

      Taitaa sittenkin tulla noita pakolaisia Alajärvelle.

    • qwerty7

      haloossa ei ainakaan ole ollut takinkääntäjiä.....

      • Anonyymi

        Vimpeliläiset yrittää poistaa minun viestejä, ei tule onnistumaan olen suomen todellinen it-tietäjä eli kukaan ei mahda mitään TURHA EDES YRITTÄÄ ei edes vääpeli

        NM: RÄTTIVÄÄPELI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vimpeliläiset yrittää poistaa minun viestejä, ei tule onnistumaan olen suomen todellinen it-tietäjä eli kukaan ei mahda mitään TURHA EDES YRITTÄÄ ei edes vääpeli

        NM: RÄTTIVÄÄPELI

        Kyllä just näin palvelujen maksajan kättä kyllä Vimpeliläiset haukkuu, ilmaiseksi käyvät koronatestissä ja vielä härskisti levittävät tautia käymällä alkossa ja kaupoissa, menkää suoraan mörskiinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä just näin palvelujen maksajan kättä kyllä Vimpeliläiset haukkuu, ilmaiseksi käyvät koronatestissä ja vielä härskisti levittävät tautia käymällä alkossa ja kaupoissa, menkää suoraan mörskiinne.

        Ilmaiseksi ne alajärveläisetkin käy testissä ja toivottavasti siellä korona pesässä myöskin käytte testissä. Ihan hävettää kun Alajärvi loistaa punaisena täplänä YLE:n koronakartalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmaiseksi ne alajärveläisetkin käy testissä ja toivottavasti siellä korona pesässä myöskin käytte testissä. Ihan hävettää kun Alajärvi loistaa punaisena täplänä YLE:n koronakartalla.

        Meiltä se on lähtöisin ja se vasta hävettää kun juopot toi sen tänne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmaiseksi ne alajärveläisetkin käy testissä ja toivottavasti siellä korona pesässä myöskin käytte testissä. Ihan hävettää kun Alajärvi loistaa punaisena täplänä YLE:n koronakartalla.

        Kuules taneli alajärveläiset maksaa vimpeliläisten korona testit, lue tietoja eläkä kirjoita joutavia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuules taneli alajärveläiset maksaa vimpeliläisten korona testit, lue tietoja eläkä kirjoita joutavia.

        Cernissä tänään tehtiin päätös, uusi hiukkaskiihdytin tulee Vipeliin! Tunnelille tulee mittaa 160 km ja se kiertää lappajärven pari kertaa.

        Team: CERNIN YDINRYHMÄ


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe