Koulukiusaamisessa opettajat pakenevat

Nesteriina

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016032121303750_uu.shtml

Miksi opettajat laiminlyövät koulukiusaamisen valvonnan ja siihen puuttumisen?Kerron jo näin aluksi vastauksen. Opettajat eivät uskalla puuttua koulukiusaamiseen, vaan pakeneva kaiken maailman Kiva kouluun ja moneen muuhun . Onneksi nyt uskalletaan puuttua siihen, että kiusaaja muuttaa koulua.
Myös se, että jälki-istunnoilla ei ole merkitysta. Tietenkin sillä on. Koulukiusaaminen pitää krimalisoida ja kiusaamiseen puuttumaton irtisanotaan Heti. Omana kokemuseni on se, että koululla kiusattiin oppilasta, mutta kiistivät kiusaamisen perustellen sillä, että koulussa on Kiva koulu tiimi. Tämän Kiva koulun taakse opettajat pakenivat. Lopulla kävi käry, oppilasta kiusattiin, sillä valvovat opettajat juorusivat vain muista asioista. Keskustelua.

52

1828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TahtomattaanTuomari

      Kyllä opettajat yleensä puuttuvat kaikenlaiseen kiusaamiseen ja muuhunkin huonoon - tai jopa rikolliseen - käytökseen, jos siitä tietävät. Juttu on kuitenkin niin, että opettajan keinovalikoima on jokseenkin rajoitettu. En oikein osaa myöskään sanoa, mitä keinoja siihen olisi lisättävissä. Hankalaa on, että opettajalla (tai koululla) on tutkimis-, tuomio- ja toimeenpanovalta ja -vastuu.

      Kun Tea ja Mirkku tulevat kertomaan, että Miika (ja hänen kaverinsa) kiusaa Mariannea, PUUTUN aivan varmasti asiaan. Juttelen Mariannen kanssa ja hän kertoo kiusaamisesta. Ripitän Miikaa (ja kaveria/kavereita) ja jos hän sen jälkeenkin kiusaa, ripitän uudestaan ja annan jälki-istuntoa. Kirjaan jälki-istunnon Wilmaan ja teen lapun jälkkäkansioon. Pidän huolen, että Miika myös istuu jälki-istuntonsa silloin, kun on määrä.

      Seuraavana päivänä hän kiusaa uudelleen, soitan kotiin ja päätämme vanhemman kanssa yhdessä, annetaanko taas jälkkää vai onko kotona joku sopiva keino olemassa. Miikalla on yhteistyökykyinen ja -haluinen vanhempi - mikä sekään ei totta totisesti ole itsestäänselvyys.

      Kuulostelen korva tarkkana ja seuraan tarkalla silmällä luokan tapahtumia niillä kahdella tunnilla, jotka luokkani on minun tunneillani. Pidän luokanvalvojanvälkän ja puhun / puhumme käytöksestä toisia kohtaan.

      Pari päivää menee ilman välikohtauksia, mutta seuraavana maanantaina Mariannen äiti soittaa ja kertoo viikonlopun aikana tapahtuneesta nettikiusaamisesta. Mietin, kuuluuko asia enää minulle, etsin rehtorin ja kuraattorin ja puhun heidän kanssaan, päätämme lähettää sekä Miikan että Mariannen kuraattorille. Soitan molempien vanhemmille ja kysyn, käykö se heille. Molemmat onneksi suostuvat.

      Menee muutama päivä, ja Marianne tulee kertomaan, että biologiantunnin jälkeen Miika oli levittänyt hänen tavaransa pitkin käytävää. Soitan molempien vanhemmille, mutta Miikan äiti on tavoitettavissa vasta illalla kahdeksan maissa. Soitan hänelle silloin ja sovimme torstai-iltapäivään klo 17.15 tapaamisen koululle, Miika, Marianne, Mariannen vanhemmat, Miikan äiti, rehtori, kuraattori ja minä lv:na. Soitan Mariannen kotiin ja kysyn, sopiiko aika heille. Laitan vielä illalla rehtorille ja kuraattorille sähköpostia kysyen, käykö tapaamisen ajankohta heille. Kuraattorille käy, rehtori ei pääse, mutta päätän pitää tapaamisen ilman häntä.

      Tapaamisessa Miika kertoo, että Marianne on haukkunut häntä kusipääksi. Kukaan aikuisista ei tietenkään voi tätä hyväksyä, mutta ymmärrettäväähän se toki on. Mariannen tavaroiden levittämisestä Miika sanoo, että hän vahingossa potkaisi Mariannen reppua, kun se oli keskellä käytävää. Marianne sanoo, että ei ollut. Vanhempien välit alkavat kiristyä. Yritämme yhdessä miettiä, mitä on tehtävissä. Kerron, mitä keinoja koululla on käytettävissä.

      Kaiken tämän kirjaan ylös sekä itselleni että koulun kiusaamiskansioon. Lähetän tapaamisesta muistion vanhemmille. Raportoin rehtorille.

      Miettiköön jokainen itse, miten tarina jatkuu. Olenko minä opettajana PUUTTUNUT kiusaamiseen riittävästi - vai ollenkaan? Jatkuuko kiusaaminen? Mikä on seuraava toimenpide?

    • nesteriina

      Nimimerkille tahattomuuttan tuomari.

      Pläp, pläp pläääää. Pitää puuttua heti, siis heti . Tehdä kiusaamisrikos selväksi HETI. Kuraattorit yleensä vain hyssyttelevät ja rehtorit puolustelevat opettajan toimettomuutta. Meidän lastamme kiusattiin, mutta kun vanhemmat tekivät kouluvirastoon valituksen, kiusatuksi joutuneelle (siis lapsellemme) annettiin jälki-istunto. Näin koulu siirsi vastuunsa pois asiasta.

      Edellinen vastaus oli opettajan pläppläätä.

      • TautinenKollega

        E se ollut mitään pläpläpläätä, vaan sitä, miten asia todellisuudessa menee. Et vissiin lukenut koko juttua. Opettajahan nimenomaan PUUTTUI heti, siis heti. Toimiko hän mielestäsi jossakin kohtaa väärin? Miten hänen olisi pitänyt toimia? Olisiko hänellä ollut valtuudet ehdottamaasi toimintaan ja olisiko se tuottanut tulosta? Kouluissa on olemassa tietyt ohjeistukset kiusaamistapausten käsittelyä varten.

        Ei kannata sanoa, että hänen täytyy ammattitaitonsa takia saada kasvatettua kusipääkakarasta kunnon kansalainen. Hän tapaa luokkaansa kaksi tuntia viikossa plus mahdolliset luokanvalvojanvälkät tai -tunnit. Kertomuksen Miikan vanhemmat sentään edes yrittivät yhteistyötä koulun kanssa. Meidän tyttären kiusaajan vanhemmat vaan sanoivat, että tyttö on varmaan sitten jollakin tavalla ärsyttänyt. Ope ja koulu todellakin saivat kiusaamisen loppumaan, mutta eivät kyllä ihan helpolla.


      • Anonyymi

        Mitenhän lapsesi on käyttäytynyt, kun jälki-istunnon sai. Omena ei puusta kauas putoa. Oma käytöksesi kirjoituksessasi oli aivan lapsen tasoista.


    • huolestunutäiskä

      Tuo kiusaamis juttu on törkeä. Meillä on myös tuota puuttumattomuutta kiusaamisiin ilmennyt. Ei välty ajatukselta: halutaanko edes puuttua tehokkaasti kiusaamisiin.

      • MatikanmaikanMuija

        Nimimerkille "huolestunutäiskä"

        Voisitko valaista tyhmää ja kertoa, mitä se tehokkaasti puuttuminen sinun mielestäsi on?

        Minusta tässä on kysymys aika tavalla samasta asiasta kuin siinä, että jokainen tietää kaahaamisen ja kännissä ajamisen olevan kiellettyä. Poliisi kyllä puuttuu siihen aina sitä havaitessaan. Silti kaahataan ja ajetaan kännissä, jopa kaahataan kännissä. Kun on jouduttu kiinni ja lusittu rangaistus, sama tehdään uudestaan.

        Jospa opettajakin voisi kiusaamisen tullessa hänen tietoonsa vain todeta niin tapahtuneen ja siirtää asian jatkokäsittelyn seuraavaan instanssiin - jossa olisi siihen koulutus ja keinot sen lopettamiseksi. Kukaan, joka ei itse ole kiusaamistapauksia selvitellyt, ei pysty lainkaan käsittämään, mitä se pahimmillaan saattaa olla. Edellistä lausetta ei pidä tulkita niin, että siitä yleisesti yritettäisiin laistaa. Vanhempien vaatimukset kiusaamisen selvittämisestä ja ennen kaikkea lopettamisesta ovat täysin oikeutettuja. Kokonaan toinen juttu on, millä opettajan ja koulun käytössä olevilla keinoilla se pystytään tekemään.


    • opettajajakoulut

      itse rikollisia; kieltäytyessään noudattamasta avin päätök-siä lapsen koulunkäynnin tiedottamisesta koulusta suoraan isälle äidin yksinhuollosta huolimatta, koska tiedottaminen ei normaalilla tavoin äidin kautta kulje. Äidin "huoltajuus" taas perustuu Raision kaupungin perättömään lausumaan,
      selvitykseen lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista asua osittain myös isällään, isänkin huollossa ja hoidossa.
      Raision kaupunki-
      Friisilän ja Vaisaaren koulut
      - ja niin "kivat koulut"

      • EntinenResobo

        Raisiolaisen pitäisi pikaisesti saada apua. Vai onko kyse siitä, että hän ei sitä kykene tai halua vastaanottaa. Taas tarvittaisiin sitä legendaarista tilanteeseen PUUTTUMISTA...


      • Raisionkaupunki
        EntinenResobo kirjoitti:

        Raisiolaisen pitäisi pikaisesti saada apua. Vai onko kyse siitä, että hän ei sitä kykene tai halua vastaanottaa. Taas tarvittaisiin sitä legendaarista tilanteeseen PUUTTUMISTA...

        kieltäytyy avunpyynnöistä ja oikaisemasta omaa virheellistä menettelyään. Yritetty vastaanottaa apua
        ja tilanteeseen puuttumista jo 8 vuoden ajan.. klikkaa nappia- apua ja vastausta jo seuraavana arkipäivänä
        ei Raision kaupungissa toimi lastensuojelupalkinnoista
        huolimatta eikä lastenvalvoja, lastensuojelu suostu järjestämään oman sitoumuksensa vastaisesti yhteistä keskusteluaikaa vanhemmille pyynnöstä, avin päätök-
        sien vastaisesti. Asia käsittelyssä valtakunnansyyttäjän virastossa..


      • gtrrr
        Raisionkaupunki kirjoitti:

        kieltäytyy avunpyynnöistä ja oikaisemasta omaa virheellistä menettelyään. Yritetty vastaanottaa apua
        ja tilanteeseen puuttumista jo 8 vuoden ajan.. klikkaa nappia- apua ja vastausta jo seuraavana arkipäivänä
        ei Raision kaupungissa toimi lastensuojelupalkinnoista
        huolimatta eikä lastenvalvoja, lastensuojelu suostu järjestämään oman sitoumuksensa vastaisesti yhteistä keskusteluaikaa vanhemmille pyynnöstä, avin päätök-
        sien vastaisesti. Asia käsittelyssä valtakunnansyyttäjän virastossa..

        Lue omat tekstisi. Ovatko kappalejaot mielestäsi kohdallaan?

        Ja sinä vastaa: Ollen tietoisina käyttäessään vallassaan oikeuden pätöksessään puuttumattomina :-)


      • lueitsesairautesi
        gtrrr kirjoitti:

        Lue omat tekstisi. Ovatko kappalejaot mielestäsi kohdallaan?

        Ja sinä vastaa: Ollen tietoisina käyttäessään vallassaan oikeuden pätöksessään puuttumattomina :-)

        Ovatko kappalejakosi mielestäsi kohdallaan? Ja vastaa sinä: tietoisna ollen vallassaaan oikeuden päätöksis-
        sään puuttumattomina käyttäessään:-) ja sitten asiaan.. Raision kaupunki kieltäytyy avunpyynnöistä ja oikaise masta omaa virheellistä menettelyään. Yritetty vastaan ottaa apua- ja tilanteeseen puuttumista jo 8 vuoden ajan.. klikkaa nappia- apua ja vastausta jo seuraavana arkipäivänä ei Raision kaupungissa toimi lastensuojelu-palkinnoista huolimatta eikä lastenvalvoja, lastensuojelu suostu järjestämään oman sitoumuksensa vastaisesti yh-teistä keskusteluaikaa vanhemmille pyynnöstä, avin pää-töksien vastaisesti antaessaan tuomioistuimelle perättö miä lausumia, selvityksiä lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista asumisesta tasapuolisesti molemmilla van-hemmillaan ja itä oikeasti on tapahtunut, perusteetta; sairaudessaan. Asia käsittelyssä valtakunnansyyttäjän virastossa..


      • Eiköonnaa
        lueitsesairautesi kirjoitti:

        Ovatko kappalejakosi mielestäsi kohdallaan? Ja vastaa sinä: tietoisna ollen vallassaaan oikeuden päätöksis-
        sään puuttumattomina käyttäessään:-) ja sitten asiaan.. Raision kaupunki kieltäytyy avunpyynnöistä ja oikaise masta omaa virheellistä menettelyään. Yritetty vastaan ottaa apua- ja tilanteeseen puuttumista jo 8 vuoden ajan.. klikkaa nappia- apua ja vastausta jo seuraavana arkipäivänä ei Raision kaupungissa toimi lastensuojelu-palkinnoista huolimatta eikä lastenvalvoja, lastensuojelu suostu järjestämään oman sitoumuksensa vastaisesti yh-teistä keskusteluaikaa vanhemmille pyynnöstä, avin pää-töksien vastaisesti antaessaan tuomioistuimelle perättö miä lausumia, selvityksiä lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista asumisesta tasapuolisesti molemmilla van-hemmillaan ja itä oikeasti on tapahtunut, perusteetta; sairaudessaan. Asia käsittelyssä valtakunnansyyttäjän virastossa..

        Ai poliisihallituskin oli sitä mieltä, että olet hullu.


      • eipäoletätämieltä
        Eiköonnaa kirjoitti:

        Ai poliisihallituskin oli sitä mieltä, että olet hullu.

        ovat sitä mieltä että lapsen äiti ja Raision kaupungin perhepalvelu, lastensuoklelu, lastenvalvoja ovat mm. hulluja..taidat olla sinäkin:)


      • jasittenasiaan
        Eiköonnaa kirjoitti:

        Ai poliisihallituskin oli sitä mieltä, että olet hullu.

        Raision kaupunki kieltäytyy avunpyynnöistä ja oikaise masta omaa virheellistä menettelyään.
        Yritetty vastaan ottaa apua- ja tilanteeseen puuttumista jo 8 vuoden ajan.. klikkaa nappia- apua ja vastausta jo seuraavana arkipäivänä ei Raision kaupungissa toimi las-tensuojelupalkinnoista huolimatta eikä lastenvalvoja, lastensuojelu suostu järjestämään oman sitoumuksensa vastaisesti yhteistä keskusteluaikaa vanhemmille pyyn-nöstä, avin päätöksien vastaisesti antaessaan tuomio istuimelle perättömiä lausumia, selvityksiä lapsen olo-suhteista, toiveista ja lausunnoista asumisesta tasapuo lisesti molemmilla vanhemmillaan ja mitä oikeasti on tapahtunut, perusteetta; sairaudessaan. Asia käsittelys-
        sä valtakunnansyyttäjän virastossa..


    • kiittimies

      Hieno ketjun aloitus. Mieidän koulus nainen oli rehtorina ja puutteita kurinpidossa oli jatkuvasti. Kiusaamiset vain jatkui ja jatkui, kunnes tui mies rehtoriksi.
      Kiusaamiset loppuivat siihen paikkaan. Pitäisi varmaam laittaa naisopettajille kiintiöt, sillä miehet ovat parempia mm. kurinpidossa.

    • nesteriina

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001146169.html

      Nyt rupeaa olemaan asiaa. Kuten avauksessani sanoin, koulukiusaaminen pitää kriminalisoida ja oikeasti se on jo kriminalisoitu. Jos oppilas pahoinpitelee toisen oppilaan ja opettajat laittaa siitä merkinnän esim. Kivakoulukansioon vaikka pitäisi siirtä asia poliisille. Jos koulun sisällä vain selvitetään tätä, kyseessä on jo rikoksen suojelu. Myös avunanto rikokseen pitää selvittää.

      Kaikenhuippu on kouluissa käytetty vertaissovittelu. Tämä antaa mahdollisuuden "sovitella" sellaisen oppilaan asiaa, jota itse "sovittelija" kiusaa.

      • Ammattikasvattaja

        Kerrohan nesteriina: miten montaa kiusaamistapausta olet itse ollut koulussa tai työpaikoilla selvittelemässä?


      • yhäriruikkuus

        valehtelu tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista mm. lapsen oikeuksissa ja tasavertaises-sa huoltajuudessa, vanhemmuudessa; lastensuojelu pitää kriminalisoida..


      • koulunpanttaaminen
        yhäriruikkuus kirjoitti:

        valehtelu tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista mm. lapsen oikeuksissa ja tasavertaises-sa huoltajuudessa, vanhemmuudessa; lastensuojelu pitää kriminalisoida..

        lapsen kouluasiain tiedottamisesta avin päätöksen vastaisesti pitää kriminalisoida; Raision kaupunki Friisilän ja Vaisaaren koulut- kivat koulut.


      • Mitenonkaan
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Kerrohan nesteriina: miten montaa kiusaamistapausta olet itse ollut koulussa tai työpaikoilla selvittelemässä?

        Montako olet ratkaissut onnistuneesti?


      • Ammattikasvattaja
        Mitenonkaan kirjoitti:

        Montako olet ratkaissut onnistuneesti?

        Vaikea sanoa. Parikymmentä vuotta luokanopettajana on tuonut eteen tilanteita riittävästi. Yksikään ei ole kesken jäänyt. Viimeisimmän pariin joudun ikävä kyllä siirtymään heti tiistaina.

        Julkisuus paisuttelee kiusaamistapauksia ja vääristää niitä. Samoin käy Some-maailman värittämässä keskustelussa muutenkin: kun ihmiset anonyymeinä nettiin kertovat kokemuksistaan, koko maailma näyttää olevan pelkkää kiusaamista.

        Sen voin todeta, että kun itse koulua kävin 80-luvulla, kouluissa kiinnitettiin huomiota kiusaamiseen paljon nykyistä vähemmän. Ikävä kyllä, monia tapauksia jäi käsittelemättäkin. 50- ja 60-luvuilla kiusaaminen oli vielä paljon yleisempää.

        Nykyisin julkisuutta saavat varsinkin kaikkein dramaattisimmilta näyttävät tapaukset ja siitä kaikesta, mitä taustalla ehkä on ollut tai mitä tehdään, kerrotaan hyvin vähän julkisuudessa. Suurin osa Somessa asioista pössöttävistä julistajista ei tiedä eikä oikein haluakaan tietää tapahtumien todellisuudesta mitään.

        Suosittelen teille messuajille sitä, että kokeilette opetustyötä. Jatkuva lärvin pieksäntä ilman käytännön kokemusta ei mitään auta.


      • mielellänikokeilen
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Vaikea sanoa. Parikymmentä vuotta luokanopettajana on tuonut eteen tilanteita riittävästi. Yksikään ei ole kesken jäänyt. Viimeisimmän pariin joudun ikävä kyllä siirtymään heti tiistaina.

        Julkisuus paisuttelee kiusaamistapauksia ja vääristää niitä. Samoin käy Some-maailman värittämässä keskustelussa muutenkin: kun ihmiset anonyymeinä nettiin kertovat kokemuksistaan, koko maailma näyttää olevan pelkkää kiusaamista.

        Sen voin todeta, että kun itse koulua kävin 80-luvulla, kouluissa kiinnitettiin huomiota kiusaamiseen paljon nykyistä vähemmän. Ikävä kyllä, monia tapauksia jäi käsittelemättäkin. 50- ja 60-luvuilla kiusaaminen oli vielä paljon yleisempää.

        Nykyisin julkisuutta saavat varsinkin kaikkein dramaattisimmilta näyttävät tapaukset ja siitä kaikesta, mitä taustalla ehkä on ollut tai mitä tehdään, kerrotaan hyvin vähän julkisuudessa. Suurin osa Somessa asioista pössöttävistä julistajista ei tiedä eikä oikein haluakaan tietää tapahtumien todellisuudesta mitään.

        Suosittelen teille messuajille sitä, että kokeilette opetustyötä. Jatkuva lärvin pieksäntä ilman käytännön kokemusta ei mitään auta.

        heti ja laitan sairaat koulut ja Raision kaupungin "lastensuojeluviranomaiset" ruotuun yhäriruikkuineen.. loppuupahan tämä lapsen vieraannuttaninen ja eristä-minen isästään ja isän huollosta. opettajat kun eivät
        osaa käyttää omaa järkeään lapsia koskevissa asioissa
        ja kouluasiain tiedottamisessa menetellessään vastoin avin päätöksiä ja lapsen etua; kuten Raision kaupungissa ja sen kouluissa sairaudella vuodesta toiseen viranomais-
        sairaudessa menetellään..


      • Ammattikasvattaja
        mielellänikokeilen kirjoitti:

        heti ja laitan sairaat koulut ja Raision kaupungin "lastensuojeluviranomaiset" ruotuun yhäriruikkuineen.. loppuupahan tämä lapsen vieraannuttaninen ja eristä-minen isästään ja isän huollosta. opettajat kun eivät
        osaa käyttää omaa järkeään lapsia koskevissa asioissa
        ja kouluasiain tiedottamisessa menetellessään vastoin avin päätöksiä ja lapsen etua; kuten Raision kaupungissa ja sen kouluissa sairaudella vuodesta toiseen viranomais-
        sairaudessa menetellään..

        Tuota... Kannattaa ehkä jättää osa noista asioista sanomatta, kun menet sijaiseksi tarjoutumaan?


      • sattuuko
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Tuota... Kannattaa ehkä jättää osa noista asioista sanomatta, kun menet sijaiseksi tarjoutumaan?

        totuus noin paljon; sairas koulu- ja Raision kaupungin "lastensuojeluviranomaiset":)..


      • Mitenonkaan
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Vaikea sanoa. Parikymmentä vuotta luokanopettajana on tuonut eteen tilanteita riittävästi. Yksikään ei ole kesken jäänyt. Viimeisimmän pariin joudun ikävä kyllä siirtymään heti tiistaina.

        Julkisuus paisuttelee kiusaamistapauksia ja vääristää niitä. Samoin käy Some-maailman värittämässä keskustelussa muutenkin: kun ihmiset anonyymeinä nettiin kertovat kokemuksistaan, koko maailma näyttää olevan pelkkää kiusaamista.

        Sen voin todeta, että kun itse koulua kävin 80-luvulla, kouluissa kiinnitettiin huomiota kiusaamiseen paljon nykyistä vähemmän. Ikävä kyllä, monia tapauksia jäi käsittelemättäkin. 50- ja 60-luvuilla kiusaaminen oli vielä paljon yleisempää.

        Nykyisin julkisuutta saavat varsinkin kaikkein dramaattisimmilta näyttävät tapaukset ja siitä kaikesta, mitä taustalla ehkä on ollut tai mitä tehdään, kerrotaan hyvin vähän julkisuudessa. Suurin osa Somessa asioista pössöttävistä julistajista ei tiedä eikä oikein haluakaan tietää tapahtumien todellisuudesta mitään.

        Suosittelen teille messuajille sitä, että kokeilette opetustyötä. Jatkuva lärvin pieksäntä ilman käytännön kokemusta ei mitään auta.

        Kaikki eivät voi olla opettajia, mutta oppilaan vanhempina meille on väliä sillä osaako ja haluaako opettaja huolehtia koulunkäynnin mahdollisuudesta kiusatulle. Kiusaaminen voi pilata loppuelämän, ja sitä tuskin kukaan tunnolleen haluaa.


      • Ammattikasvattaja
        Mitenonkaan kirjoitti:

        Kaikki eivät voi olla opettajia, mutta oppilaan vanhempina meille on väliä sillä osaako ja haluaako opettaja huolehtia koulunkäynnin mahdollisuudesta kiusatulle. Kiusaaminen voi pilata loppuelämän, ja sitä tuskin kukaan tunnolleen haluaa.

        Kyse on siitä, tiedätkö sinä tai kukaan muukaan koulujen ulkopuolinen ihminen läheskään kaikkea siitä, mitä oikeasti kouluissa tehdään kiusaamisen estämiseksi. Jos et ole ollut koulussa työssä, käsityksesi nojautuvat luultavasti omiin koulumuistoihisi. Jos taas uskot sokeasti nettijuttuihin tai pelkästään omaan jälkikasvuusi, olet pihalla kuin lumiukko!

        Kiusamistapaukset ovat huomattavasti monimutkaisempia kuin julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Oppilas voi esim. olla sekä kiusaaja että kiusattu. Talousresurssit asettelevat kovat rajat vaikkapa pienluokkapaikoille. Yhä ongelmaisempia oppilaita integroidaan normaaliluokkiin ja -kouluihin. Vaikeilla tapauksilla voi olla kaltaisiasi ärhäköitä vanhempia, jotka sopivilla tuttavilla varustettuina ja röyhkeydellä voivat valitettavasti estää koulun toimenpiteet tai hidastaa ainakin niitä merkittävästi.

        Sen enemmän kiusaajan kuin kiusatunkaan prototyyppiä ei ole. Molemmilla voi kaiken lisäksi olla ongelmansa. Terapian saaminen kestää. Osa vanhemmista ei halua myöntää ongelmia olevan. Vanhempien oma henkinen tila voi olla epävakaa ja tällöin opettaja ei saa tarvitsemaansa tukea kotoa.

        On luonnollisesti hyvin yksinkertaista laittaa kaikki automaattisesti koulun ja opettajien syyksi. Mikäs siinä, piikkiin mahtuu kyllä. Pulma on se, että läheskään kaikki vanhemmat eivät valitettavasti näe omaa osuuttaan asioissa.

        Sitä olen joskus ihmetellyt, mikseivät kiusatun vanhemmat ota suoraan yhteyttä kiusaajan vanhempiin - varsinkin, jos kiusaaminen tapahtuu esim. vapaa-ajalla. Mitä luulet syyksi? Tekeekö jokainen vanhempi aina parhaansa kiusaamistilanteissa? Kuunteleeko jokainen vanhempi omaa lastaan herkästi kotona? Löytyykö aikaa kiireettömään keskusteluun tarvittassa? Meneekö oma aika Facebookissa ja harrastuksissa?


      • oikaisuuu
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Kyse on siitä, tiedätkö sinä tai kukaan muukaan koulujen ulkopuolinen ihminen läheskään kaikkea siitä, mitä oikeasti kouluissa tehdään kiusaamisen estämiseksi. Jos et ole ollut koulussa työssä, käsityksesi nojautuvat luultavasti omiin koulumuistoihisi. Jos taas uskot sokeasti nettijuttuihin tai pelkästään omaan jälkikasvuusi, olet pihalla kuin lumiukko!

        Kiusamistapaukset ovat huomattavasti monimutkaisempia kuin julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Oppilas voi esim. olla sekä kiusaaja että kiusattu. Talousresurssit asettelevat kovat rajat vaikkapa pienluokkapaikoille. Yhä ongelmaisempia oppilaita integroidaan normaaliluokkiin ja -kouluihin. Vaikeilla tapauksilla voi olla kaltaisiasi ärhäköitä vanhempia, jotka sopivilla tuttavilla varustettuina ja röyhkeydellä voivat valitettavasti estää koulun toimenpiteet tai hidastaa ainakin niitä merkittävästi.

        Sen enemmän kiusaajan kuin kiusatunkaan prototyyppiä ei ole. Molemmilla voi kaiken lisäksi olla ongelmansa. Terapian saaminen kestää. Osa vanhemmista ei halua myöntää ongelmia olevan. Vanhempien oma henkinen tila voi olla epävakaa ja tällöin opettaja ei saa tarvitsemaansa tukea kotoa.

        On luonnollisesti hyvin yksinkertaista laittaa kaikki automaattisesti koulun ja opettajien syyksi. Mikäs siinä, piikkiin mahtuu kyllä. Pulma on se, että läheskään kaikki vanhemmat eivät valitettavasti näe omaa osuuttaan asioissa.

        Sitä olen joskus ihmetellyt, mikseivät kiusatun vanhemmat ota suoraan yhteyttä kiusaajan vanhempiin - varsinkin, jos kiusaaminen tapahtuu esim. vapaa-ajalla. Mitä luulet syyksi? Tekeekö jokainen vanhempi aina parhaansa kiusaamistilanteissa? Kuunteleeko jokainen vanhempi omaa lastaan herkästi kotona? Löytyykö aikaa kiireettömään keskusteluun tarvittassa? Meneekö oma aika Facebookissa ja harrastuksissa?

        Osa koulun rehtoreista, opettajista ja "lastensuojelu-viranomaisista" ei halua myöntää ongelmia olevan. Opettajien, rehtoreiden ja "lastensuojeluviranomaisten" oma henkinen tila voi olla epävakaa ja tällöin vanhempi
        ja lapsi ei saa tarvitsemaansa tukea koulusta.

        On luonnollisesti hyvin yksinkertaista laittaa kaikki automaattisesti vastuullisen vanhemman ja lapsen syyksi. Mikäs siinä, piikkiin mahtuu kyllä. Pulma on se, että läheskään kaikki opettajat, rehtorit ja "lastensuojelu viranomaiset" eivät valitettavasti näe omaa osuuttaan asioissa.

        Siinäpähän ihmettelet miksi eivät kiusatun vanhemmat ota suoraan yhteyttä kiusaajan vanhempiin - varsinkin, jos kiusaaminen tapahtuu esim. vapaa-ajalla. Koulun ja
        "lastensujeluviranomaisten" mukaan pitää olla hys hys- yhäriruikkuja tulee ymmärtää ja palvoa sillä nehän ovat ainoita oikeita vanhempia vieraannuttaessaan lasta tarkoitushakuisesti isästään, isovanhemmistaan suvus-taan perusteettomin selvityksin, lausumin. Mitä luulet syyksi? Tekeekö jokainen viranomainen ja koulu aina parhaansa kiusaamistilanteissa? Kiusatessaan itse lasta ja lapsebn isää. Kuunteleeko jokainen opettaja, rehtori ja sairas "lastensuojeluviranomainen" lasta? Löytyykö aikaa kiireettömään keskusteluun tarvittassa? Eipä ole löytynyt Raision kaupungissa ja sen kouluissa, viranomaistahoissa 8 vuoteen avin päätösten vastaisesti manipuloidessa ja vieraannuttaessa lapsia tarkoitushakuisesti isästään.. sairaudessaan


      • Ammattikasvattaja
        oikaisuuu kirjoitti:

        Osa koulun rehtoreista, opettajista ja "lastensuojelu-viranomaisista" ei halua myöntää ongelmia olevan. Opettajien, rehtoreiden ja "lastensuojeluviranomaisten" oma henkinen tila voi olla epävakaa ja tällöin vanhempi
        ja lapsi ei saa tarvitsemaansa tukea koulusta.

        On luonnollisesti hyvin yksinkertaista laittaa kaikki automaattisesti vastuullisen vanhemman ja lapsen syyksi. Mikäs siinä, piikkiin mahtuu kyllä. Pulma on se, että läheskään kaikki opettajat, rehtorit ja "lastensuojelu viranomaiset" eivät valitettavasti näe omaa osuuttaan asioissa.

        Siinäpähän ihmettelet miksi eivät kiusatun vanhemmat ota suoraan yhteyttä kiusaajan vanhempiin - varsinkin, jos kiusaaminen tapahtuu esim. vapaa-ajalla. Koulun ja
        "lastensujeluviranomaisten" mukaan pitää olla hys hys- yhäriruikkuja tulee ymmärtää ja palvoa sillä nehän ovat ainoita oikeita vanhempia vieraannuttaessaan lasta tarkoitushakuisesti isästään, isovanhemmistaan suvus-taan perusteettomin selvityksin, lausumin. Mitä luulet syyksi? Tekeekö jokainen viranomainen ja koulu aina parhaansa kiusaamistilanteissa? Kiusatessaan itse lasta ja lapsebn isää. Kuunteleeko jokainen opettaja, rehtori ja sairas "lastensuojeluviranomainen" lasta? Löytyykö aikaa kiireettömään keskusteluun tarvittassa? Eipä ole löytynyt Raision kaupungissa ja sen kouluissa, viranomaistahoissa 8 vuoteen avin päätösten vastaisesti manipuloidessa ja vieraannuttaessa lapsia tarkoitushakuisesti isästään.. sairaudessaan

        Sönköttelet omiasi täysin sivussa asiasta. Mikäs siinä. Tuskinpa ongelmasi kuitenkaan hoituvat täällä vinkumalla?


      • Mitenonkaan
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Kyse on siitä, tiedätkö sinä tai kukaan muukaan koulujen ulkopuolinen ihminen läheskään kaikkea siitä, mitä oikeasti kouluissa tehdään kiusaamisen estämiseksi. Jos et ole ollut koulussa työssä, käsityksesi nojautuvat luultavasti omiin koulumuistoihisi. Jos taas uskot sokeasti nettijuttuihin tai pelkästään omaan jälkikasvuusi, olet pihalla kuin lumiukko!

        Kiusamistapaukset ovat huomattavasti monimutkaisempia kuin julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Oppilas voi esim. olla sekä kiusaaja että kiusattu. Talousresurssit asettelevat kovat rajat vaikkapa pienluokkapaikoille. Yhä ongelmaisempia oppilaita integroidaan normaaliluokkiin ja -kouluihin. Vaikeilla tapauksilla voi olla kaltaisiasi ärhäköitä vanhempia, jotka sopivilla tuttavilla varustettuina ja röyhkeydellä voivat valitettavasti estää koulun toimenpiteet tai hidastaa ainakin niitä merkittävästi.

        Sen enemmän kiusaajan kuin kiusatunkaan prototyyppiä ei ole. Molemmilla voi kaiken lisäksi olla ongelmansa. Terapian saaminen kestää. Osa vanhemmista ei halua myöntää ongelmia olevan. Vanhempien oma henkinen tila voi olla epävakaa ja tällöin opettaja ei saa tarvitsemaansa tukea kotoa.

        On luonnollisesti hyvin yksinkertaista laittaa kaikki automaattisesti koulun ja opettajien syyksi. Mikäs siinä, piikkiin mahtuu kyllä. Pulma on se, että läheskään kaikki vanhemmat eivät valitettavasti näe omaa osuuttaan asioissa.

        Sitä olen joskus ihmetellyt, mikseivät kiusatun vanhemmat ota suoraan yhteyttä kiusaajan vanhempiin - varsinkin, jos kiusaaminen tapahtuu esim. vapaa-ajalla. Mitä luulet syyksi? Tekeekö jokainen vanhempi aina parhaansa kiusaamistilanteissa? Kuunteleeko jokainen vanhempi omaa lastaan herkästi kotona? Löytyykö aikaa kiireettömään keskusteluun tarvittassa? Meneekö oma aika Facebookissa ja harrastuksissa?

        Oppilas ei ole ulkopuolinen. Ja vanhemmat pitää pitää kartalla siitä mitä tehdään, jos jonkun lasta kiusataan. Vanhemman tehtävä on kuunnella ja uskoa omaa lasta, vai oletko sinä sitä mieltä, että omat lapsesi valehtelevat aina?
        Sinun selittelysi ei auta lasta, vai onko oikein että lapsi pelkää ja kärsii päivittäin siksi että Kunnalla ei ole rahaa? Ja kaikki asiat ovat monimutkaisia, ei siihen voi aina vedota. Elämä kuule on monimutkaista, mutta työ on tehtävä.
        Kuvittelet todella paljon kaiken näköistä mielipiteikseni ja asenteikseni lyhyen kirjoituksen perusteella? Etkö voi vastata ihan vaan siihen mitä kysytään ja lakata jaarittelemasta. Lisäksi hieman oudoksuttaa kylmä suhtautuminen lapsiin.


      • haistakuule
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Sönköttelet omiasi täysin sivussa asiasta. Mikäs siinä. Tuskinpa ongelmasi kuitenkaan hoituvat täällä vinkumalla?

        maikka pitkä vittu; itse sönköttelet täällä omiasi täysin sivussa asiasta. Unohditko sen valitettavan tosiasian, että koulun on velvollisuus tiedottaa lapsen vanhemmalle/ vanhemmille lapsen koulunkäynnistä; mikä on sellainen vanhemman ja koulun välinen yhteis työ, josta koulu itse kieltäytyy vastoin avin päätöksiä ja lapsen etua lapsen kouluasiain tiedottamisesta tukien ainoastaan "lastensuojeluviranomaisen" sairautta ja lapsen sairasta vieraannuttamista isästään..? mikäs
        siinä. Tuskinpa Raision kaupungin, koulujen- ja sinunkaan ongelmasi kuitenkaan hoituvat täällä vinkumalla?


      • Ammattikasvattaja
        Mitenonkaan kirjoitti:

        Oppilas ei ole ulkopuolinen. Ja vanhemmat pitää pitää kartalla siitä mitä tehdään, jos jonkun lasta kiusataan. Vanhemman tehtävä on kuunnella ja uskoa omaa lasta, vai oletko sinä sitä mieltä, että omat lapsesi valehtelevat aina?
        Sinun selittelysi ei auta lasta, vai onko oikein että lapsi pelkää ja kärsii päivittäin siksi että Kunnalla ei ole rahaa? Ja kaikki asiat ovat monimutkaisia, ei siihen voi aina vedota. Elämä kuule on monimutkaista, mutta työ on tehtävä.
        Kuvittelet todella paljon kaiken näköistä mielipiteikseni ja asenteikseni lyhyen kirjoituksen perusteella? Etkö voi vastata ihan vaan siihen mitä kysytään ja lakata jaarittelemasta. Lisäksi hieman oudoksuttaa kylmä suhtautuminen lapsiin.

        Mitenonkaan.

        Missä sanoin etten ikinä usko lastani tai muitakaan lapsia? Kysymys on vain siitä, että se oma lapsi ei aina kerro KAIKKEA sitä, mikä pitäisi esiin tulla. Juuri siksi kiusaamistapausten selvittely harvoin on niin yksinkertaista kuin kuvittelisi: kiltti kiusattu - ilkeä kiusaaja? Tuon tyyppinen asetelma ei ihan aina ole totta. Julkisuuteen tulleet ääritapaukset ovat vain yksi osa todellisuutta!

        Annan sinulle YHDEN esimerkin. Siis VAIN yhden. Ymmärrätkö? Kiusattu voi esim. olla lapsi, joka hyvin helposti ns. "ottaa nokkiinsa" toisten tekemisistä. Tämän vuoksi muiden lasten sinänsä normaalit toimetkin saavat hänet hermostumaan. Kotona on äiti, joka on itse ollut koulukiusattu. Hän kysyy päivittäin lapseltaan, onko häntä kiusattu. Minkä luulet olevan lopputulos?

        Esimerkilläni tarkoitan seuraavaa: vain pieni osa koulukiusaamisesta on todella räikeää ja yksiselitteistä. Jotta vaikkapa edellisen kaltaiset jutut selviävät ilman jatko-ongelmia, sekä koulusta ETTÄ kotoa täytyy löytyä ymmärrystä ja osaamista selvittää tilanne ILMAN sitä, että kypsynyt äiti lähtee heti kirjoittamaan tapauksesta Facebookiin!

        Vanhemman tehtävä on TIETYSTI kuunnella lastaan. Uskominenkin on luonnollista, mutta ENSIN on aina selvitettävä ne lopulliset tosiasiat ja vasta sitten voi aloittaa syyttelyn, jos virheellisiä ratkaisuja on joku tehnyt ja virhettä ei korjata.

        Se, että lapsi joutuu koulussa pelkäämään ei TIETENKÄÄN liity suoraan kunnan rahatilanteeseen!! En minä niin väittänyt? Totesin vain niin niiden säästöjen kuin integrointi-innonkin vaikuttavan välillisesti kouluihin ja olosuhteisiin niissä. Olen epätoivoisesti yrittänyt selittää sinulle sitä etteivät koulujen ongelmat aina ole niin yksinkertaisia ja yksiulotteisia ratkottavia kuin haluat nähdä. Ilmeisesti mieluiten kuitenkin laitat automaattisesti kaiken opettajien syyksi?

        Esittämiisi kysymyksiin ei ole olemassa aina niin yksinkertaista vastausta kuin oletat. Todellisuus ei ole mustavalkoinen kuin vain hyvin harvoin. Jos olisit itse työskennellyt koulumaailmassa,. tietäisit sen.

        Kuten totesin, olen itsekin tiistaina menossa selvittelemään kiusaamisjuttua, joka muuten selvisi minulle torstai-iltana myöhään jutellessani erään vanhemman kanssa puhelimessa. Käytännössä muutama oppitunti jäänee pitämättä joutuessani kuulustelemaan tilanteissa mukana olleita sankareita yksi kerrallaan poliisin lailla totuuden selvittämiseksi. Sen jälkeen sitten alkanee sen selvittely, mitkä ovat jälkiseuraamukset ja koteihin yhteydenotto, joka jäänee pääosin illalle - silloinhan vanhemmat parhaiten kiinni saa! Juttua mutkistaa se, että useammalla kuin yhdellä oppilaalla on eriasteisia psyykkisiä ongelmia. Syynsä tapahtumille on - muutenkin kuin pelkkä pahuus tai ilkeys!

        Mutta TOTTA KAI sinä tämänkin tilanteen osaamisellasi selvittäisit varttitunnissa, eikö niin? Ja kun nyt kerron todellisuuden monimutkaisuudesta, se on sitä KYLMÄÄ SUHTAUTUMISTA lapsiin, vai mitä?


      • Ammattikasvattaja
        haistakuule kirjoitti:

        maikka pitkä vittu; itse sönköttelet täällä omiasi täysin sivussa asiasta. Unohditko sen valitettavan tosiasian, että koulun on velvollisuus tiedottaa lapsen vanhemmalle/ vanhemmille lapsen koulunkäynnistä; mikä on sellainen vanhemman ja koulun välinen yhteis työ, josta koulu itse kieltäytyy vastoin avin päätöksiä ja lapsen etua lapsen kouluasiain tiedottamisesta tukien ainoastaan "lastensuojeluviranomaisen" sairautta ja lapsen sairasta vieraannuttamista isästään..? mikäs
        siinä. Tuskinpa Raision kaupungin, koulujen- ja sinunkaan ongelmasi kuitenkaan hoituvat täällä vinkumalla?

        Olet julistanut totuuttasi täällä jo aika pitkään ja toimintasi vaikuttaa kaikkea muuta kuin tasapainoisen ja normaalisti tilanteeseen suhtautuvan ihmisen puuhalta. Mitään hyötyä siitä ei ole, että kytket omat Raisio-kaunasi tähänkin ketjuun, joka ei liity Raisioon. Tämä keskustelu liittyy koulukiusaamiseen ja siitä ei kohdallasi tainnut olla kysymys?

        Näin ollen, olet VÄÄRÄSSÄ ketjussa? Ymmärrätkö sitä? Ihan jokainen avaus täällä ei ehkä koske sinua?


      • Upeope
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Kyse on siitä, tiedätkö sinä tai kukaan muukaan koulujen ulkopuolinen ihminen läheskään kaikkea siitä, mitä oikeasti kouluissa tehdään kiusaamisen estämiseksi. Jos et ole ollut koulussa työssä, käsityksesi nojautuvat luultavasti omiin koulumuistoihisi. Jos taas uskot sokeasti nettijuttuihin tai pelkästään omaan jälkikasvuusi, olet pihalla kuin lumiukko!

        Kiusamistapaukset ovat huomattavasti monimutkaisempia kuin julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Oppilas voi esim. olla sekä kiusaaja että kiusattu. Talousresurssit asettelevat kovat rajat vaikkapa pienluokkapaikoille. Yhä ongelmaisempia oppilaita integroidaan normaaliluokkiin ja -kouluihin. Vaikeilla tapauksilla voi olla kaltaisiasi ärhäköitä vanhempia, jotka sopivilla tuttavilla varustettuina ja röyhkeydellä voivat valitettavasti estää koulun toimenpiteet tai hidastaa ainakin niitä merkittävästi.

        Sen enemmän kiusaajan kuin kiusatunkaan prototyyppiä ei ole. Molemmilla voi kaiken lisäksi olla ongelmansa. Terapian saaminen kestää. Osa vanhemmista ei halua myöntää ongelmia olevan. Vanhempien oma henkinen tila voi olla epävakaa ja tällöin opettaja ei saa tarvitsemaansa tukea kotoa.

        On luonnollisesti hyvin yksinkertaista laittaa kaikki automaattisesti koulun ja opettajien syyksi. Mikäs siinä, piikkiin mahtuu kyllä. Pulma on se, että läheskään kaikki vanhemmat eivät valitettavasti näe omaa osuuttaan asioissa.

        Sitä olen joskus ihmetellyt, mikseivät kiusatun vanhemmat ota suoraan yhteyttä kiusaajan vanhempiin - varsinkin, jos kiusaaminen tapahtuu esim. vapaa-ajalla. Mitä luulet syyksi? Tekeekö jokainen vanhempi aina parhaansa kiusaamistilanteissa? Kuunteleeko jokainen vanhempi omaa lastaan herkästi kotona? Löytyykö aikaa kiireettömään keskusteluun tarvittassa? Meneekö oma aika Facebookissa ja harrastuksissa?

        Tänne kirjoittelevat koulun ja opettajien toimintaa voimakkaasti kritisoivat, jotka eivät ilmeisesti tiedä sitä, että koulukiusaaminen ei ole opettajan syy. Syy on kiusaajan, koulu ja opettajat yrittävät saada hänet lopettamaan sen ja käyttäytymään kunnon ihmisen tavoin. Usein se onnistuu, joskus ei. Yhtä kaikki se on erittäin haastava tehtävä. Vain ylen harvoin se kiusaaminen rajoittuu kouluaikaan ja -alueeseen. Kyllä ne samat k-päät ovat kohteidensa kimpussa turuilla ja toreilla, kadunkulmissa ja varsinkin somessa.


      • Ammattikasvattaja

        Sinun ongelmasi tuntuvat olevan niin syvällä, että kanssasi keskusteleminen on turhaa. Saat puolestani julistaa täysin vapaasti. Minä en teksteihisi kantaa ota.


      • Haistakuule
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Sinun ongelmasi tuntuvat olevan niin syvällä, että kanssasi keskusteleminen on turhaa. Saat puolestani julistaa täysin vapaasti. Minä en teksteihisi kantaa ota.

        maikka pitkä vittu; Sinun ja Raision kaupungin
        ongelmasi tuntuvat olevan niin syvällä, että kanssasi
        keskusteleminen on turhaa. Saat julistaa täysin va-paasti, mutta tosiasia on ettei toimintanne kestä edes
        päivänvaloa..


      • NopeastiNähty
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Mitenonkaan.

        Missä sanoin etten ikinä usko lastani tai muitakaan lapsia? Kysymys on vain siitä, että se oma lapsi ei aina kerro KAIKKEA sitä, mikä pitäisi esiin tulla. Juuri siksi kiusaamistapausten selvittely harvoin on niin yksinkertaista kuin kuvittelisi: kiltti kiusattu - ilkeä kiusaaja? Tuon tyyppinen asetelma ei ihan aina ole totta. Julkisuuteen tulleet ääritapaukset ovat vain yksi osa todellisuutta!

        Annan sinulle YHDEN esimerkin. Siis VAIN yhden. Ymmärrätkö? Kiusattu voi esim. olla lapsi, joka hyvin helposti ns. "ottaa nokkiinsa" toisten tekemisistä. Tämän vuoksi muiden lasten sinänsä normaalit toimetkin saavat hänet hermostumaan. Kotona on äiti, joka on itse ollut koulukiusattu. Hän kysyy päivittäin lapseltaan, onko häntä kiusattu. Minkä luulet olevan lopputulos?

        Esimerkilläni tarkoitan seuraavaa: vain pieni osa koulukiusaamisesta on todella räikeää ja yksiselitteistä. Jotta vaikkapa edellisen kaltaiset jutut selviävät ilman jatko-ongelmia, sekä koulusta ETTÄ kotoa täytyy löytyä ymmärrystä ja osaamista selvittää tilanne ILMAN sitä, että kypsynyt äiti lähtee heti kirjoittamaan tapauksesta Facebookiin!

        Vanhemman tehtävä on TIETYSTI kuunnella lastaan. Uskominenkin on luonnollista, mutta ENSIN on aina selvitettävä ne lopulliset tosiasiat ja vasta sitten voi aloittaa syyttelyn, jos virheellisiä ratkaisuja on joku tehnyt ja virhettä ei korjata.

        Se, että lapsi joutuu koulussa pelkäämään ei TIETENKÄÄN liity suoraan kunnan rahatilanteeseen!! En minä niin väittänyt? Totesin vain niin niiden säästöjen kuin integrointi-innonkin vaikuttavan välillisesti kouluihin ja olosuhteisiin niissä. Olen epätoivoisesti yrittänyt selittää sinulle sitä etteivät koulujen ongelmat aina ole niin yksinkertaisia ja yksiulotteisia ratkottavia kuin haluat nähdä. Ilmeisesti mieluiten kuitenkin laitat automaattisesti kaiken opettajien syyksi?

        Esittämiisi kysymyksiin ei ole olemassa aina niin yksinkertaista vastausta kuin oletat. Todellisuus ei ole mustavalkoinen kuin vain hyvin harvoin. Jos olisit itse työskennellyt koulumaailmassa,. tietäisit sen.

        Kuten totesin, olen itsekin tiistaina menossa selvittelemään kiusaamisjuttua, joka muuten selvisi minulle torstai-iltana myöhään jutellessani erään vanhemman kanssa puhelimessa. Käytännössä muutama oppitunti jäänee pitämättä joutuessani kuulustelemaan tilanteissa mukana olleita sankareita yksi kerrallaan poliisin lailla totuuden selvittämiseksi. Sen jälkeen sitten alkanee sen selvittely, mitkä ovat jälkiseuraamukset ja koteihin yhteydenotto, joka jäänee pääosin illalle - silloinhan vanhemmat parhaiten kiinni saa! Juttua mutkistaa se, että useammalla kuin yhdellä oppilaalla on eriasteisia psyykkisiä ongelmia. Syynsä tapahtumille on - muutenkin kuin pelkkä pahuus tai ilkeys!

        Mutta TOTTA KAI sinä tämänkin tilanteen osaamisellasi selvittäisit varttitunnissa, eikö niin? Ja kun nyt kerron todellisuuden monimutkaisuudesta, se on sitä KYLMÄÄ SUHTAUTUMISTA lapsiin, vai mitä?

        Ammattikasvattaja kertoi tosiasiat. Ne nyt eivät vain kelpaa Lissulle ja näille kaikesta väkyttäjille.


      • NopeastiNähty

        Pakko kysyä: onko kohdallasi kokeiltu mitään lääkettä?


      • NopeastiNähtynä

        Pakko kysyä; onko sinun, lasteni äidin ja Raision kaupungin perhepalvelun; lastensuojelun, perhe-neuvolan, lastenvavojan, valvovien viranomaisten, poliisin, tuomioistuimen kohdalla kokeiltu mitään lääkettä?


      • Kyllästynytn
        NopeastiNähty kirjoitti:

        Ammattikasvattaja kertoi tosiasiat. Ne nyt eivät vain kelpaa Lissulle ja näille kaikesta väkyttäjille.

        Eikö sille saa vastata? Vaikka se ei tosin vastaa, vaan jaarittelee
        asian vierestä ja syyttelee ihan mistäsattuu mielipiteistä.


      • KenkkuOpe

        Kuppako sinut on sekoittanut?


      • KenkkuOpe

        Sinä itse olet syypää kaikkeen! Sinä. Sinä. Sinä.


      • AimoSonni

        Raisiossa on varmastikin moni ihminen onnellinen kun yksi häirikkö keskittyy pelkkään nettisekoiluun!


      • SonniAimo
        AimoSonni kirjoitti:

        Raisiossa on varmastikin moni ihminen onnellinen kun yksi häirikkö keskittyy pelkkään nettisekoiluun!

        Lahdessa on varmastikin moni ihminen onnellinen kun
        yksi AimohäirikköSonni keskittyy pelkkään nettisekoi-luun!


      • KenkkuOpe
        SonniAimo kirjoitti:

        Lahdessa on varmastikin moni ihminen onnellinen kun
        yksi AimohäirikköSonni keskittyy pelkkään nettisekoi-luun!

        Lahdessa? En asu Lahdessa.

        TAAS yksi moka listaasi!


      • KenkkuOpe

        Kerropas kaikille, miten tilanteesi on parantunut täällä häiriköinnillä! Oletko saanut lapsesi takaisin? Onko mielialasi parempi? Onko elämänlaatusi kohentunut?


      • KenkkuOpe

        Et turvenuija käsitä, että olen miespuolinen?

        Kuvitteletko jokaisen täällä olevan Raisiosta ja vihollisesi? Onko sinulta kokonaan mopo karannut käsistä? Et ymmärrä, että toimintasi oikeasti ärsyttää?

        Etpä tietysti.


    • OpetEntisiäKiusaajiako

      Kiusaajan tulisi ehdottomasti vaihtaa koulua, ei kiusatun. Se toimisi tehokkaana pelotteena. Kiusaaja joutuu eroon kavereistaan ja jos jatkaa kiusaamista, ei kun vaan uusi vaihto - siinäpä oppii kantapään kautta. Ilmeisesti tämäkin aloite on vastatuulessa. Myötätunto kiusaajan puolella, naurettavaa!

    • Upeope

      "Miksi opettajat laiminlyövät koulukiusaamisen valvonnan ja siihen puuttumisen?Kerron jo näin aluksi vastauksen. Opettajat eivät uskalla puuttua koulukiusaamiseen"

      Ensimmäinen lauseesi on virheellinen. Suurimmaksi osaksi opettajat kyllä yrittävät kaikin koulun ja opettajan käytettävissä olevin keinoin lopettaa kiusaamisen, jos vaan siitä tietävät. Toinen asia tietysti on, tehoavatko nämä keinot.

      On aika omituista väittää, että opettajat eivät uskaltaisi edes yrittää tehdä asialle jotain. Mitä he mielestäsi pelkäävät? Ei heillä käsittääkseni ole muuta pelättävää kuin kiusaajien vanhemmat. Saattaa tietysti olla, että he myös "pelkäävät" sitä, että totuutta ei saa lopultakaan selville tai että heidän keinonsa eivät riitä. Opettajat ovat yleensä niin tunnollista porukkaa, että heidän on vaikea sietää sitä, kun asia jää epäselväksi tai kiusaamista ei saada loppumaan niillä keinoilla, mitä opettajalla on.

    • niih

      Miksi opettajat eivät puutu kiusaamisiin, johtuu siitä, että palkan saa helpommalla kun ei näe mitään. Tämän kertoi eläkkeelle jäänyt opettaja.

      • eikainepuutu

        kun kiusaa itse lapsen äidin kanssa lapsen toista vanhempaa; estäen perusteetta tiedoksianto-velvollisuutensa mm. lapsen koulunkäyntiä
        koskevissa lapsen asioissa..


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      147
      2962
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2092
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      91
      2061
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      1997
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1230
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      27
      1198
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      102
      999
    Aihe