Geenimuokkaus heikentää sopeutumiskykyä

http://www.vib.be/en/news/Pages/New-research-adds-additional-layer-of-complexity-to-human-protein-landscape.aspx

Lainaus: "New VIB/UGent research adds an extra dimension to the known set of human proteins. Genes can shift their expression towards alternative protein versions (proteoforms) that rival their full length counterparts in stability. For that reason, the diversity of human proteins seems to be fundamentally underestimated. Professors Petra Van Damme and Kris Gevaert report these results in the journal Molecular Systems Biology this month."

"Previously, they and others exposed alternative translation start codons in up to 20% of the human protein-coding genes, which had simply been overlooked by prediction algorithms scanning the human DNA code. PhD student Daria Gawron (VIB/UGent) comments, “A cell might thus –depending on the situation- decide to express a smaller or larger version of a certain protein.”

“In the past, researchers who observed shorter versions of certain proteins, quickly shelved them as non-functional byproducts of protein degradation”, Van Damme (VIB/UGent) says. “Our work shows that these protein variants are generally conserved. Not only are these proteoforms coded for in the genome, they are also tightly regulated and often display altered stability.”

These findings might have important implications for a new and quickly developing science field: gene editing. “To knock out a gene, a point mutation in its DNA sequence can be very accurately introduced with modern gene editing techniques. However, scientists should be aware that by doing so, they might actually induce the formation of a truncated, more stable version of the protein, provoking the exact opposite effect than desired”, Gawron explains."

Vakavasti otettavat tiedemiehet ja tutkijat ymmärtävät, kuinka laaja ja monikerroksinen on solun informaationkäsittelyjärjestelmä. Professorit Petra Van Damme ja Kris Gevaert kehottavat varovaisuuteen geenimuokkauksessa. He toteavat, että tiede on perusteellisesti aliarvioinut ihmisessä olevien lukuisten erilaisten proteiinien kirjon. Suuri osa proteiineja koodaavista geeneistä on monitoimisia, eli yhden geenin informaatiorakenteen perusteella solu voi tuottaa lukuisia erilaisia proteiineja. Jos geenimuokkauksella aiheutetaan kontrolloitu pistemutaatio geeniin, niin tämä voikin johtaa siihen, että geenistä tulee typistetty versio ja sen tuottamasta proteiinikirjosta suppea. Näin koko geenimuokkaus saattaa johtaa täysin päinvastaiseen lopputulokseen kuin alunperin oli tarkoitus.

Havainto korostaa myös sitä, että mutaatio aiheuttaa solulle vain ongelmia. On myös täysin evolutionistien toiveunta, että useat, ajan saatossa tapahtuneet kasautuneet pistemutaatiot lisäisisivät luonnon biodiversiteettiä. Päinvastoin. Havainto osoittaa, että makroevoluutiota ei tapahdu. Jumalan luomat mekanismit muuttavat genomia, jos tarve vaatii. Silloin kaikki tapahtuu harmoniassa, tehokkaasti energiaa säästäen ja jälkeläisten elämä turvaten. Ihmisen ei tulisi sorkkia geenejä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iugiiyfi

      Juu, jokainen eliö on niin maan perusteellisesti ihan omaa lajiansa ettei nykyään biologit enää edes yritä keksiä uskomuksia nykylajien oletetuille yheisille esivanhemmille sillä heidän omat tutkijaporukkansa nauraisivat heidä pellolle.

      Tiede on kreationismin paras ystävä, ei evouskojien jotka saavat turpiinsa tämän tästä.

      Miksi se on aina näin päin eikä niin että edistyvä tiede lyttäisi evoluutioteorian vastutstajat?????

      Siis miksi???? Oliskohan se totuus sittenkin jossanín muuallla kuin evouskomuksissa???

      Mietihän tätä. (Tyhmä) Siis tyhmä olet jos et mieti.

    • KazuKa

      "Havainto korostaa myös sitä, että mutaatio aiheuttaa solulle vain ongelmia."

      Miksi unohdit neutraalit ja positiiviset mutaatiot?

      Positiivisia on esimerkiksi antibioottien sietäminen bakteereilla ja laktoosin sietäminen ihmisillä.

      • Laktoosin sietäminen ihmisillä on epigeneettinen muutos. Voit tutkia, mitkä geenit ovat muutokseen osallisia. Vilkaise sen jälkeen esim. refgene -sivustolta kyseisten geenien speksit. Huomaat, että jokaisen ihmisen adaptiiviseen evoluutioon liittyvällä geenillä on vahva CpG -alue, joka siis metyloituu helposti, saaden geenin vaimentumaan/aktivoitumaan.

        Kaikki adaptiiviset muutokset perustuvat Jumalan luomiin älykkäisiin mekanismeihin. Satunnaiset mutaatiot eivät ole luonnon biodiversiteetin takana.


      • DRHouse

        "Laktoosin sietäminen ihmisillä on epigeneettinen muutos."

        Eli evolutiivisen prosessin tuoma geneettinen muutos.

        " Voit tutkia, mitkä geenit ovat muutokseen osallisia. Vilkaise sen jälkeen esim. refgene -sivustolta kyseisten geenien speksit. Huomaat, että jokaisen ihmisen adaptiiviseen evoluutioon liittyvällä geenillä on vahva CpG -alue, joka siis metyloituu helposti, saaden geenin vaimentumaan/aktivoitumaan."

        Eli taas tunnustat evoluution suoraan.

        "Kaikki adaptiiviset muutokset perustuvat Jumalan luomiin älykkäisiin mekanismeihin."

        Siitä vaan todistamaan että noin on.

        "Satunnaiset mutaatiot eivät ole luonnon biodiversiteetin takana."

        Siitä vain todistat että noin on.


    • Jyriontämännähnytkinjep

      Hyvä oli avaus.
      Nyt kun suurin gm-viljelybuumi on ohitse ja tutkimustuloksia on saatavilla niin tietämys lisääntyi valtavasti jokainen järkevä kykenee näkemään sen että geenimanipuloinnista oli eliölle vain vahinkoa.
      Siis kaupallisten yhtiöiden oli pakko lopettaa alan toimintansa eikä siinä auttanut tutkijoiden evouskomukset yhtään.
      Ja niin olisi dr,housekin katsonut että eihän tuosta mitään tule jos olisi paikalla ollut ja olisi nähnyt sen kuinka lompakko vaan laihtuu kun katetta ei tule kun nuo perkuleen kasvit korjaavat itse itsensä alkuperäiseen kuosiinsa hyvin nopeasti.

      Tämä maallikonkin helposti huomaama epäonnistuminen ei kuitenkaan estä yliopistoja yhä yrittämästä uusien risteymälajien tuottamista ja siten evouskonnon ylläpitämistä.
      Vaan laihoja ne ovat tulokset tuollakin.
      Tosin hyvähän se on että tutkimus tekee aina vain selvemmäksi niitä syitä että miksi geenimanipulaatio ei toteuta evoluutiouskomuksia.
      Dr.housekin joutuu turvautumaan epäkurantteihin esimerkkeihin muka evoluution työnä vaikka kyseessä on ihan luonnolliset epäevoluuttiset tapahtumat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe