Raamattua luettava Jumalan Hengessä

Monia esineitä ja asioita voidaan käyttää oikein tai väärin, hyvään tai pahaan tarkoitukseen. Esim. tulitikut ovat hyödyllisiä, mutta niillä voidaan saada aikaan myös pahaa, kuten tulipaloja.
Sama koskee Jumalan sanaa, Raamattua. Sitä voidaan käyttää oikein ja väärin. Raamatusta voimme lukea, että itse saatanakin siteerasi Raamattua, mutta se ei tapahtunut Raamatun ja Jumalan Hengen mukaan ja siksi Jeesus ei totellut saatanaa.
Raamattua täytyy siten lukea ja tutkia oikeassa Hengessä, joka ei koskaan ole itse Raamattua tai Jumalaa vastaan. Kaikki tulkinnat, jotka ovat Raamattua tai sen sanomaa vastaan, ovat vääriä tulkintoja, koska Jumala ei ole itseään vastaan.

Ateistit eivät toimi Jumalan Hengessä, eivätkä lue ja tulkitse Raamattua oikeassa Hengessä. Kun he lainaavat Raamatun jakeita, se tapahtuu väärässä hengessä, siinä on väärä tarkoitusperä ja motiivi, joka on Raamattua ja Jumalaa vastaan. Raamatun kirjoittajan tarkoittama viesti lukijalle ei ole enää se, mikä sen tarkoitus on ollut. Siihen on lisätty ateistien pilkalliset ja vääristelevät kommentit.

Edellä mainituista syistä ateistien usein lainaamat Raamatun jakeet eivät edusta Raamattua, vaan ateistien omia näkemyksiä. Siksi en ainakaan minä halua ottaa vastaan Raamatun jakeita ateistien kädestä. Jumala sana on "saastunut" matkalla Raamatusta netin sivulle.
Ateistien tulee ensin itse ottaa pelastus ja syntien anteeksiantamus Jeesuksen Kristuksen "kädestä" ja vasta sitten me voimme ottaa vastaan Jumalan sanaa heidän kädestään.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eli toisinsanoen, et ole valmis tai et halua keskustella Raamatusta ihmisten kanssa jotka eivät siihen usko sinun tavallasi.

      Olisipa hauska josku nähdä edes kaksi eri, kaikista Raamatun kohdista yhtä mieltä olevaa uskista.

    • vihtuilija

      Kyllä sä oot harvinaisen sitkeä trolli. Eikö sulla ole parempaa tekemistä?

    • "Raamattua täytyy siten lukea ja tutkia oikeassa Hengessä, joka ei koskaan ole itse Raamattua tai Jumalaa vastaan. Kaikki tulkinnat, jotka ovat Raamattua tai sen sanomaa vastaan, ovat vääriä tulkintoja, koska Jumala ei ole itseään vastaan."

      Eli sinusta Raamattua ei voi pätevästi käyttää todisteena Jumalaa vastaan, vaikka se onkin nimenomaan ihmisten kirjoittama ja kokoama, puhumattakaan uudelleen ja uudelleen käännöksistä käännetty ja jatkuvasti aina aikansa kielen kautta tulkittu. Tuossa matkalla Raamattuun eksyy monenlaista virheitä puhumattakaan Jumalan potentiaalisista epätäydellisyyksistä.

      Jumala ei ole itseään vastaan mutta Jumala voi hyvin olla totuutta vastaan ja siitä jää yleensä jälkensä. Ja toisaalta miksi edes vetää Jumalaa koko asiaan mukaan kun selvää on että uskova, vain erehtyväisyyten taipuvainen epätäydellinen olento on totuutta vastaan tavoissaan lukea Jumalan Sanaa.

      Niin huvittavaa kuinka niin nopeasti kritiikki uskovan Raamatun tulkintaa kohtaan kääntyykin yhtäkkiä Jumalan kritisoimiseksi, aivan kuten myös niin usein se että Jumala on kaikkitietävä johtaa siihen että uskova luulee uskonsa kautta olevansa myös itse kaikkitietävä tai ainakin käyttäytyy selvästi siihen viittaavalla tavalla. Ja toisaalta kuinka luotettavia uskovat voivat olla kun kuitenkin edustava yleisimmin sitä ihmistyyppiä joka selkeimmin pyrkii vain hyötymään uskon kautta ja uskaltaa vain hyvin vähän poiketa perinteisistä yleisesti hyväksytyistä arvoista.

      Todisteet viittavat siihen että luotettavin Raamatun lukija on aina sellainen jolla ei ole mitään henkilökohtaista pelissä, joku joka ei pelkää riskeerata kaikkea totuuden etsinnässä ja uskaltaa poiketa hyvin radikaalilla tavalla siitä miten asiat on totuttu näkemään ja mikä on yleisesti edes hyväksyttyä.

      Tähän kun vielä lisätään kyky oikeasti analysoida lukemaansa ja ymmärtää kielellistä sekä narratiivillista kokonaisuutta, päästään erittäin luotettavasti lähelle totuutta, varsinkin verrattuna uskovien joille jo pelkästään se käsite että heidän tulkintansa Raamatusta pitäisi edes yhden keskustelun ajan vain hypoteettisesti paikkansa on liikaa pyydetty.

      "Ateistit eivät toimi Jumalan Hengessä, eivätkä lue ja tulkitse Raamattua oikeassa Hengessä. "

      Jos Jumala olisi totuus, riittäisi että ateistit lukisivat Raamattua totuuden Hengessä. Monet ateistit ovat vilpittömiä totuudenetsijöitä joille totuus merkitsee enemmän kuin mikään muu ja siksi nimenomaan ovat ateisteiksi päätyneet, monet jopa lyhyemmän tai pidemmän uskomisen jälkeen.

      Usko on helppoa kun tuntee maailman ja Raamatun sanan hyvin huonosti ja pinnallisesti, kun molempien suhteen tuntemus ja ymmärrys kasvaa tarpeeksi, uskosta tulee sillä tasolla äärimmäisen vaikeaa, varsinkin jos pyrkii olemaan älyllisesti rehellinen ja vilpitön.

      "Raamatun kirjoittajan tarkoittama viesti lukijalle ei ole enää se, mikä sen tarkoitus on ollut. "

      Se on hyvin vahvasti uskovien mielessä se myytti että Raamattua olisi aina luettu samalla tavalla ja että nykykristittyjen tulkinta olisi edes lähelläkään samaa mikä Raamatun kirjoittaneilla oli tarkoitus. Uskovat kertovat omaa tarinaansa ja Raamattu itsessään todistaa toisenlaista tarinaa. Uskoville kun se konteksti ja kokonaisuus ei merkkaa mitään vaan toistetaan samoja yleisesti hyväksyttyjä perinteisiä virhetulkintoja .

      Sitä se on lähdetään Raamattua lukemaan muutenkin ennakko-olettamusten kanssa, siellä näkee paljon sellaista mitä siellä ei oikeasti ole, ei sanan kirjaimen eikä sanan hengen muodossa.

      "Ateistien tulee ensin itse ottaa pelastus ja syntien anteeksiantamus Jeesuksen Kristuksen "kädestä" ja vasta sitten me voimme ottaa vastaan Jumalan sanaa heidän kädestään."

      Sinänsä oleellisempi kysymys on se että mitä näyttöä sinulla on esittää meille ateisteille siitä että sinä olisit vastaanottanut aidon pelastuksen ja syntien anteeksiantamuksen Jeesuksen kristuksen "kädestä"? Miksi sinä olisit mitenkään yhtään ateistia pätevämpi lukemaan Raamattua ja ymmärtämään sen sanomaa oikein?

    • KehäpäätelmälläPipipää

      " Raamattua luettava Jumalan Hengessä "

      heh joo

    • Epäjumalienkieltäjä

      Selkosuomella: "Raamattu on tulkittava juuri niin kuin minä satun sen tulkitsemaan".

    • Jumalan hengessäkin luettuna Job, 1. luku, varmaankin vaikuttaa täsmälleen siltä, että sen kirjoittajan mielestä ao. kohdassa mainittu Saatana on juutalaisten ja kristittyjenkin palvoman jumalolennon jälkeläinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3296
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      114
      2618
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      207
      2184
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      137
      1566
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      984
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      858
    7. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      754
    8. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      22
      728
    9. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      39
      721
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      127
      710
    Aihe