Aihe

Hyvät Kirkonkylän koiranomistajat!

Koiramimmi

Tiedättekö, mitä järjestyslain 14§ sanoo? Entä mitä ohjeistaa kennelliitto sivuillaan? Kannattaisi tutustua asiaan. Molemmissa sanotaan yksiselitteisesti: koiran omistajan ja haltijan on pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

Hoidettuja alueita lain mukaan ovat esimerkiksi alueet, joilla nurmikot on leikattu ja joilla on istutuksia tai joilla tiet ovat päällystettyjä. Järjestyslaki koskee yleisesti käytettäviä paikkoja riippumatta siitä, kuka paikat omistaa. Poliisi voi sakottaa koiranomistajaa, joka jättää jätökset keräämättä. Jätökset kuuluvat sekajätteeseen, eivät kadulle.

Mikä siinä on, että sitä jätöskasaa ei saa pussiin kerättyä ja kiikutettua roskikseen? Miksi me vastuuntuntoiset ja jätösten asianmukaisesta hävittämisestä huolehtivat koiranomistajat, sekä koirattomat asukkaat vuodesta toiseen hiljaisesti alistumme tähän, että joudumme elämään ulostemassan keskellä? Uskoisin, että jokainen, joka vähänkin viitsii kadunvarsia vilkuilla, huomaa, miten siivottomassa kunnossa paikat ovat.

Asia ei suinkaan ole koirien vika vaan omistajien. Omistajat voisivat edes ajatella sitä omaa koiraansa, jolle ulosteiden levittäminen ympäristöön ja kaduille muodostaa terveysriskin: koira saattaa saada jätöksistä sisäloisia.

Ryhtiliikettä kaivataan! Koirankakkapussi käteen, kun seuraavan kerran koiranne kanssa ulos lähdette. Kiitos!

5

90

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sussarikimma

   Kerää itse paskaa jos kerran asia vaivaa noin paljon.

   • varma_aihe

    Nykyään tulee kerättyä jos pahaan paikkaan pääsee. Mun koira tekee mahd. kauas kadusta rauhalliseen paikkaan ja jos se on ihan pöpelikköö... niin sinne jää.
    Sitä en ihan ymmärrä että keskellä jalkakäytävää löytyy jätöksiä, ei hyvä.

    Taitaa muuten olla kohta Kevät....ihanaa...


  • skodakundi

   Miten ois toinen ajankohtainen keskustelu? Nastarenkaat kuluttaa tietä ennemmän kuin kitkat...pölisee ihan kamalasti.

   • pommisuojaan

    Elämä on ihmisen vaarallisinta aikaa... kielletään kaikki !


  • jalankulkija

   Samaa mieltä koirankikkareista, jokainen kerää oman koiransa tuotokset pois niin ympäristö pysyy siistinä. Nyt näkee läjiä jopa keskellä jalkakäytävää.... kamalan näköistä.

   Samaa mieltä myös toisesta aiheesta, nastarenkaat kuluttaa tien pinnat, katupöly menee keuhkoihin. Ja senhän tietää että yhteiskunnan rahat ei riitä kaikkeen, katujen parempaan kunnossapitoon - eikä kikkareiden siivoomiseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14841
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13450
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9083
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6488
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   238
   3807