Hennala oli Suomen Dachau !

Anni-Huttila

Porvarillinen aamulehti kertoo hyvin mitä tapahtui Hennalassa 1918. Kannattaa hankkia käsiinsä lauantain 2.4. numero ja perehtyä asiaan.

Muutama lainaus: "Nuorimmat murhatuista olivat vasta 14 vuotiaita".
Riku Rouanne kertoo muistelmissaan vuonna 1928 eräästä 152 henkeä käsittäneestä naisvankien ryhmästä näin: "Naiset olivat riisutut alasti ja raiskauksien ja rääkkäyksen jälkeen heidät ammuttiin yhdeksi lihaläjäksi. Heidät silvottiin kuularuiskulla ja kuopattiin paikalla olleeseen suohon".

Noin tehtiin muuten usealle sadalle ulkomaalaiselle Viipurissa sodan lopussa. Ammutiin ihmisjoukkoon summittaisesti ja aamulla pakkasen jäädytettyä veret tultiin ryöstämään ruumiskasa.

Ja tällanen muistelma myös: "Koska leirillä ei olisi saanut olla lapsia , heitä ei haudattu muiden mukana joukkohautoihin. Leirillä olleet muistelevat lasten ruumiita olleen pinossa vintillä". Kukaan ei siis tiedä missä näiden onnetomien lasten viimeinen leposija on sillä ilman muuta myös joukkohaudan kaivaneet punavangit ammuttiin siihen samaan kuoppaan.

Siis massamurhaaminen ja ruumispinot, hei haloo ! Sitä samaa kuin Dachaussa tai muilla natsien leireillä, vain pienemmässä mittakaavassa.

Suuri osa n. 80 000 punavangista muuten ei ollut punakaartilaisia vaan tavallisia sotapakolaisia. Mutta lahtarinen väestönosamme ylpeilee vieläkin sillä miten loput punavangit "armahdettiin". Siis mikä armahdus on se kun ei tapa pakolaista, mikä on pakolaisen rikos josta hänet "armahdetaan"? Siinä lahtareille miettimistä vieläkin seuraavaksi 100 vuodeksi.

Kunnia Suomen oikeistolle, sitähän te haluaisitte vieläkin.

34

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ujhhyrg

      Sanoisin että mieluummin Tammisaari vastasi Dachauta. Sinne vangittiin ilman rikoksia, poliittisista syistä. Pelkkä Suomen lain mukaiseen yhdistykseen kuuluminen riitti vuosikausien keskitysleirituomioon.

    • puhtain.asein

      Nyt vasta, liki sadan vuoden kuluttua alkaa totuus vapaussodasta paljastua. Hyvä että edes nyt.

    • Marikom

      Punikit eivät ole koskaan antaneet tosiasioiden pilata hyvää tarinaa. Ei nytkään. Sisällissodan aloittaneen ja sen hävinneen osapuolen kannattajien yrityksiä muuttaa historiankirjoitusta mieleisekseen.

      • todella_outoa

        Miksi sinun mielestäsi nyt ei totuutta saa koskaan kertoa?


      • viinapullosta.meni
        todella_outoa kirjoitti:

        Miksi sinun mielestäsi nyt ei totuutta saa koskaan kertoa?

        Koska tieto tuskaa lisää. Siksi ei saisi koskaan kertoa.

        Kuten ei sitäkään että ennen teloittamista tyttölapsia ja taisi mennä poikiakin myytiin saksalalaisille. Meni siinä joukossa tietysti aikuisia naisiakin ja hinta oli yleensä viinapullo.


      • Härrägyyt
        viinapullosta.meni kirjoitti:

        Koska tieto tuskaa lisää. Siksi ei saisi koskaan kertoa.

        Kuten ei sitäkään että ennen teloittamista tyttölapsia ja taisi mennä poikiakin myytiin saksalalaisille. Meni siinä joukossa tietysti aikuisia naisiakin ja hinta oli yleensä viinapullo.

        Elukkahan ihmisestä on aina löytynyt kun on yksi eläinlaji hänkin itse


    • demarienviholllno1

      .."suomen oikeisto"..kirjoittajalla surkea käsitys suomen historiasta. SDP punalippuineen on valehdellut työtätekeville ja sivistymättömille ihmisille punaisesta valheesta aina 80-luvun loppuun asti.
      Stasi kätyrit, pyrkimykset sosialistiseen järjestelmään, maanpetokset, olivat arkipäivää punalippujen kantajille...sosialsitit pitivät virossa ihmisiä kopissa jossa ei voinut seistä eikä nukua vielä mielipiteiden vuoksi 80-luvulle asti. Toisinajattelijoita kidutettiin mielisairaaloissa mm. antamalla insuliinia, kunnes uhri pyytää saada lupaa kuolla!..punalippu ja irvokkaat punikit, kauheinta on se, että vieläkään porukka ei ymmärrä omaa katalaa sairauttaan..

      • sairaattyönvihaajat

        Punatauti on todella paha sairaus, se on kehittynyt kohta 100 vuotta täällä suomen maassa. 50- ja 70-lukujen välinen aika aivan sairainta suomea. Se on jättänyt ikuisen arvet. Hyi saatana että tulee väristykset vieläkin, saatanan työväenELÄIMET. Itse olen yksityisyrittäjä ja pikku muistutus on aina paikallaan : älä luota duunariin.


      • Työläinenjaylpeäsiitä
        sairaattyönvihaajat kirjoitti:

        Punatauti on todella paha sairaus, se on kehittynyt kohta 100 vuotta täällä suomen maassa. 50- ja 70-lukujen välinen aika aivan sairainta suomea. Se on jättänyt ikuisen arvet. Hyi saatana että tulee väristykset vieläkin, saatanan työväenELÄIMET. Itse olen yksityisyrittäjä ja pikku muistutus on aina paikallaan : älä luota duunariin.

        Tietäspä sun firmas niin pantas lopulliseen boikottiin mokoma....
        Mutta raukka .... et uskalla sitä kertoa...
        Nöyristelet vaan duunarin eessä ettei leipä mee sulta!


    • Ilman.jäsenkirjaa

      Onko noista ajoista kukaan kirjoittanut täysin puolueettomasti kirjaa. Sellaisia riittää missä kerrotaan asioista vain toisen osapuolen näkökulmasta katsoen. Olisi hyvä lukea kirjaa ilman vedätyksiä. Saisi olla ns. kuivaa tekstiäkin kunhan totuus kerrottaisiin.

    • Valtaeikiinnosta

      Vallassa pysyminen vaatii uhrinsa

    • Ropakantaa

      Naiset siis paikalla olleeseen suohon.
      "Naiset olivat riisutut alasti ja raiskauksien ja rääkkäyksen jälkeen heidät ammuttiin yhdeksi lihaläjäksi. Heidät silvottiin kuularuiskulla ja kuopattiin paikalla olleeseen suohon".

      No mihin lapset sitten?
      "Koska leirillä ei olisi saanut olla lapsia , heitä ei haudattu muiden mukana joukkohautoihin. Leirillä olleet muistelevat lasten ruumiita olleen pinossa vintillä"

      Ehkä nuo lapset haudattiin sitten paikalle erikseen tuotuun suohon?

      • keltasilmälle

        Mitä kälätät? Lapset olivat pinoissa kasarmin vintillä ja heidän hautauksensa oli ihan eri projekti kuin näiden naisten ampuminen ja hautaaminen.

        Vai mistä sinä aasi luet, että tuon 152-päisen naisjoukon seassa oli myös lapsia? Oletko taas unohtanut lääkkeesi ja harhat puskee suoraan iholle?


      • olihan_niitä_lapsia

        Hans Tröbst kuvailee päiväkirjassaan, että yhden ainoan aamupäivän aikana metsikössä ammuttiin 150 naista ja tyttöä, jotka ”kaikki ensin tutkittiin asianmukaisesti raskauden varalta” ja sitten asetettiin puiden viereen ammuttaviksi.
        Toivonen saa yleisökommentin, jossa alleviivataan, että saksalaiset ovat sivistyskansaa, jonka jäsenet eivät missään tapauksessa alentuisi julmuuksiin naisia kohtaan. Tähän Toivonen vastaa, ettei ymmärrä, miten muuten voi selittää, että Hennalassa otetussa valokuvassa teloitettujen naisten päälle on heitetty heidän housunsa.
        - - Sitäkin ihmettelen, mitä sitten tehtiin, jos joku oli raskaana. Ammuttiinko silloin kahdesti? kyselee Hennala-opas.
        Nuorimmat ammutuista naisvangeista olivat 14-vuotiaita.Teloitettujen joukossa olivat esimerkiksi Turun punaisten naiskomppanian 15-vuotias Esther Saloranta, 17-vuotias Alli Nurmi ja samanikäinen Tyyne Palonen. Osa naisista oli naiskaartien jäseniä ja suurin osa Länsi-Suomesta paenneita äitejä lapsineen. Vastoin yleistä väittämää, leirillä oli myös pieniä lapsia. Asia käy ilmi Hans Tröbstin salaa ottamassa valokuvassa, jossa naisten ja miesten keskellä kuljeskelee useita alle kouluikäisiä lapsia.
        Yleisökysymykseen vankien karkaamisesta Toivonen vastaa pakenemisia tapahtuneen, koska leirillä ei ollut valaistusta sisällä eikä ulkona. Karkaamista helpotti myös se, vartijat olivat huonoja. Karkaaminen saattoi lisäksi onnistua vaihtamalla henkilöllisyyttä kuolleen kanssa. Tunnistelevyn vaihtaminen rintapieleen kävi helposti ja kuolleeksi luultua ei osattu etsiä.


        Muumipappa vartijana

        Alussa huonon ruokatilanteen vuoksi nääntyi nälkään kymmeniä ihmisiä päivässä. Työtä tekemättömän vangin ”ihanteelliseksi” päiväannokseksi oli joku laskenut tarkat 1447 kilokaloria. Toivosen mukaan ihanteet jäivät ihanteiksi, koska koko alue kärsi ruokapulasta, 11 000 tuhannen vankijoukko parantanut tilannetta.
        Esimerkiksi Väinö Salmen kirjassa kerrotaan, että ruoka-annos koostui suolaisesta silakanpuolikkaasta ja nyrkin kokoisesta leivänmurikasta. Murikka oli leivottu kuorineen rikotuista kauroista, jotka raapivat suoliston rikki. Illalla saatettiin saada vielä soppaa. Nälkäiset vangit olivatkin kuorineet alueen koivut saadakseen edes jälttää syötäväkseen.
        - - Aluksi leirillä oli vartijoina Kalmin komppanian sotilaita. Joukossa oli myös kuvanveistäjä Viktor Jansson, joka on veistänyt Lahden sankaripatsaan. Hän lähetti Hennalasta postia vaimolleen ja tyttärelleen Tovelle Tukholmaan, lisää Toivonen sivun Suomen taidehistoriaan .
        Myöhemmin leirille palkattiin paikkakuntalaisia vartijoiksi, mutta hyvää työvoimaa oli vaikea saada, koska monet eivät hyväksyneet leiriä. Kaikki vartijoiksi palkatut eivät lisäksi suostuneet osallistumaan teloituksiin. Toivonen kertoo aamuksi aiottujen ampumisten pitkittyneen usein iltaan, koska tarvittavaa teloituskomppaniaa ei saatu kasaan ajoissa. Toisaalta osalla vartijoista saattoi liipasinsormi olla äärimmäisen herkkä. Vankeja on kirjattu ammutun jopa ruokalipun väärentämisen ja leipävarkauden vuoksi.


    • Järkyttävää

      Järkyttävää

    • Näin tapahtui. Surullista. Onneksi sentään saimme pitää itsenäisyytemme. Jos punaiset olisivat voittaneet, olisivat he teloittaneet valkoisia samalla tavalla, ja vielä kaupan päälle luovuttaneet Suomen itänaapurillemme.
      Tämä oli meidän, ja myös sinun vapautesi hinta.

      • kumoanvaleesi

        ------- Jos punaiset olisivat voittaneet, olisivat he teloittaneet valkoisia samalla tavalla----

        Törkynen vale. Ei se joka tahtoo telottaa odota lopullista voittoa, sehän nähtiin valkoisten touhuista. Tampereellakin jo heti valtauspäivänä teloittivat satoja. Punaiset hallitsivat eteläistä Suomea niin kauan, että valkoisten teloitusaktiivisuudella olisivat ehtineet teloittaa vaikka kuinka monta kymmentä tuhatta jos haluja siihen olisi ollut. Joten puhut paskaa.

        -----, ja vielä kaupan päälle luovuttaneet Suomen itänaapurillemme.-----

        Tuokin on pelkkää sontaa ja arviolta syyttämistä. Mitään todistetta ei ole, että punaisilla olisi ollut sellaista aikomusta. Sossuthan julistivat Suomen irti Venäjästä jo kesällä -17 mutta porvaristo Kerenskin ja kasakoiden avulla kiireesti mitätöi sen.

        Valkoisista todellakaan ei tarvitse arvailla "että olisivat" sillä hehän luovuttivat maaliskuun -18 valtiosopimuksella Suomen itsenäisyyden Saksalle.


      • eikösenytmenejakeluun

        Lenin ja Stalin olisivat tappaneet ja pirstottaneet suomen kansan pitkin N-liittoa. Suomea valtiona ei olisi ollenkaan.


      • eikösenytmenejakeluun kirjoitti:

        Lenin ja Stalin olisivat tappaneet ja pirstottaneet suomen kansan pitkin N-liittoa. Suomea valtiona ei olisi ollenkaan.

        Kiitokset tästä.
        Ei lenin, mutta stalin olis sen tehnyt..
        Ja sehän nyt on selvää, koska 1. Punaiset olisivat liittäneet suomen NL:ään. Marxin ajatus oli yhdestä suuresta punavaltiosta, ja tätä aatetta seurasivat niin Suomen punaiset kuin myös Lenin. Leninin tuki ei ollut aivan pelkästään hyvää hyvyyttään, vaan valkoisten kukistuttua Suomen olisi ollut tarkoitus liittyä toteuttamaan yhteistä utopiaa (= liittyä Neuvostoliittoon)


    • 4021

      Kokoomus perustettiin "aatteen " pohjalle joulukuussa 1918 , porvarit ovat toteuttaneet sitä kohta sata vuotta ja vuosi 1942 näytti alkavan oikein lupaavasti mutta heidän yhteistyö saksan rodun jalostus opin suhteen epäonnistui . Historia tulee toistamaan itseään tässä hennalankin asiassa jos kyseistä tapausta ei myönnetä hallituksen taholta ! .

      • Kokomusnuori

        kokoomus on luopioiden puolue, ollu aina, ja nytkin on..... kuuntele vaikka 2016 tupin ja tupin kilpailijan kokoomuskiva puheita.....


    • NäinNaapurissa

      Sanoisin, että Itä-Karjalan 10.000 punikkiteloitusta Stalinin toimesta oli Suomen Auschwitz!

      • mitähorajat

        Miksi se sinua kiinnostaa, sinähän olet äärioikealta ja nuo olivat kommarien sisäisiä kahinoita?


    • demarienvihollno1

      ... Ihan sama paljonko heitä murhattiin. Kekkonen oli Viipurissa murhaamassa hurmoshengessä ja jatkossa oli juuri vasemmiston suurin ystävä.
      Kokoomus eli nuorsuomalaiset olivat ne jotka saivat SDP:n kääntymään itsenäisyysjulistuksen taakse. SDP kieltäytyi ensiksi siitä. Lopultahan siellä sitten päätettiin tuhota suomi ja liittää suomi Bolsevistiseen Venäjään.
      SDP oli se voima joka päätti ryhtyä murhaamaan ja tappamaan suomalaisia.
      Olisihan ollut kammottavaa jos he olisivat voittaneet.
      Nuo murhat mitä silloin tehtiin, oli sen ajan oikeuskäsitystä ja kostoa. Demarit tekivät ensiksi ja onnistuessan olisivat siis tuhonneet suomen ja suomalaiset ihmiset!!

      Nyt ei laskettaisi montako kuollutta silloin tuli, kun meitä ei olisi olemassakaan..

      Pitäisi ennemmän puhua sosiaalidemokraatien vaikutuksesta, punaisesta viivasta, valheesta johon VENÄJÄLLÄ MENTIIN. UHRIT OVAT KYMMENISSÄ MILJOONISSA, KANSOJA HÄVITETTIIN...siellä ei ollut Mannerheimia...

      • sairas.se.on

        Tuossa yllä on mielisairaan tekstiä, johon ei kannata kenenkään edes vastata.


    • päästäirtivanhasta

      Noniin. Sitten varastaminen on syntiä teki sen kuka tahansa . Suomessa käy tänään venäläisiä romanialaisia ja muslimi joukkoja ryöstöretkillä. Muslimit ryöstävät kreikan palkansaajilta ja parempi tuloisilta kuten suomessakin ryöstävät . Kateus on synti varastaminen erittäin pahaa syntiä teki sen rikas tai köyhä . Nämä jää myös omalletunnolle sieluun sielunvahingoksi . Katumus kääntymys . Ahneus on turmiollista.

    • kovarangaistus

      Suomessa tarvitaan samanlainen tilinteko oman historian kanssa kuin mitä Saksa teki. Itse rikoksen tekijöitä ei enää saada vastuuseen mutta nimet saadaan. Ne on vedettävä lokaan!

    • ..totta! Etelä-afrikkalainen totuus foorumi olisi ollut paikallaan.

      Miksi Halonen ja SDP olivat niin kiihkeästi loppuun asti sosialsimin tiellä. Pyrittiin estämään jopa "kaikki yhteistyö lännen kanssa". Liityttiin Stasiin ja kepu vehkeili KGB:n kanssa.
      Vasemmistolaiset ja keskustalaiset olisivat tunnustaneet maanpetoksensa, vakoilunsa. Valheensa suomen kanslle!
      Punalippu olisi hävitetty.
      SDP vastusti EU:ssa ehdotettua sosialismin uhrien muistopäivää. Demarit pelkäsivät punalippunsa kriminalisointia.

      Sosialismin uhrit ovat kymmenissä miljooniissa, luontokatastrofeissa, helvetissä joka täytti ihmisten elämän sukupolvena ajaksi!

      Pari suomalaista vasuri hölmöä lahdattin kuopanreunalla kun heidän kannattamansa tulos olisi ollut tämä!...tietysti on ikävää, että suomalaisetkin murhasivat toisiaan, mutta punaisten voitto olisi ollut kaiken loppu...

      • heräsi.kysymys

        -----Liityttiin Stasiin----

        Milloin Suomi on liittynyt Stasiin?


    • fkfjhfhfdhd

      Valkosilla oli kyllä vaurautta kyllä tuolloin käydä salongeissa jo kerran niin kovat tarpeet oli sodan keskellä.Punaisilla monasti hiukan löyhä moraali ja ryysyisiä ja sukupuolitaudit eivät oikein houkuttaneet jonka valkoiset tiesivät.
      Kaikki moneen kertaan tutkittu ja valkoisilla pöytäkirjat joita punaiset ei taas kouluttamattomuuttaan paljon käyttänyt vaan kuulo ja huhupuheet.

      • porvaristo.homosteli

        suomen porvarisväki homosteli kuten natsipuolueen jäsenet 30-luvun weimarissa.


    • 1Duunar1

      Nyt sipilän 3 stupidon hallitus jatkaa duunarien "lahtaamista" pakkolailla ja koventuvalla verotuksella.Riistävät köyhimpiä ja vanhuksia ja lapsia ja opiskelijoita ja autoilijoita ja... loputon suo!
      Olisiko jo vihdoinkin aika nousta eduskuntatalon portaat ylös ja heittää tämä lois sakki alas rappusia!(siis kuvaanollisesti)

    • Naakanketale

      Jos Hennala oli Dachau niin mikä oli Tammisaari, Auschwitzkö? Tai mikä oli Suomenlinna, Treblinkako?

    • Dachau-riitti

      Viimeistään Suomen 100-vuotisjuhliin on saatava näille kammottaville kuolemankeskitysleireille oikeat muistomerkit ja painettava valtion kustannuksella asioista oikein kertova lehtinen joka jaetaan joka kotiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      31
      5925
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      257
      3500
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      3021
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      128
      2644
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2300
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      112
      1983
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      208
      1885
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      199
      1761
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      58
      1432
    10. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1336
    Aihe