Trump on sovinisti ja naisvihaaja

MeNotTrump

Republikaanien presidenttiehdokkuudesta kamppailevan Donald Trumpin uskotaan haluavan hälventää vaimonsa avulla naisviha- ja sovinismisyytöksiä.
Tiistaina Yhdysvaltain Wisconsinissa käytäviin esivaaleihin valmistautuva republikaaniehdokas Donald Trump piti maanantaina Milwaukeessa viimeisen kampanjatilaisuutensa ennen äänestystä.

Trumpin seuraksi lavalle nousi hänen slovenialaissyntyinen vaimonsa Melania Trump, 45, joka on tähän asti pysynyt enimmäkseen taka-alalla miehensä tavoitellessa republikaanien presidenttiehdokkuutta.

Lyhyeen, vaaleansiniseen leninkiin pukeutunut rouva puhui tilaisuudessa reilun minuutin kehuen miestään ”suureksi neuvottelijaksi” ja ”suureksi johtajaksi”.

– Kuka tahansa oletkin, mies tai nainen, hän kohtelee kaikkia tasa-arvoisesti, rouva Trump totesi.

– Kuten saatatte jo tietää tässä vaiheessa, jos hyökkäätte häntä vastaan, hän iskee takaisin 10 kertaa kovemmin. Hän on taistelija. Ja jos valitsette hänet presidentiksemme, hän taistelee teidän ja maamme puolesta, hän jatkoi.

Joutui loanheiton välineeksi
Tilaisuudesta kertovan New York Timesin mukaan rouva Trumpin astuminen etualalle oli ilmeinen yritys nostaa naisvihasta ja sovinismista syytetyn Trumpin suosiota naisäänestäjien keskuudessa.

Muutama viikko sitten Melania Trump joutui tahtomattaan vedetyksi mukaan lokakampanjointiin, kun Trumpin valinnan estämään pyrkivä, Ted Cruzia tukeva Make America Awesome -kampanjaryhmä pyrki vetoamaan Utahin osavaltion naispuolisiin mormoniäänestäjiin twiittaamalla alastonkuvan rouvan mallinuran ajoilta.

Trump vastasi ärhentelemällä sekä twiittaamalla kuvan, jossa Melanian kuva oli liitetty vähemmän mairittelevaan kuvaan Cruzin vaimosta Heidistä. Ele ei varsinaisesti hälventänyt naisvihaa koskevia syytöksiä, ja Trump on itsekin myöntänyt twiitin olleen virhe.

Syytökset ovat koventuneet entisestään viime viikkoina johtuen muun muassa Trumpin sekavista aborttilausunnoista. Näyttää siltä, että naisäänestäjät ovat lipuneet Trumpista yhä etäämmälle, sillä myös viimeisimpien mielipidemittausten mukaan naiset karsastavat kiinteistömiljardöörin valintaa presidenttiehdokkaaksi.

Vastahakoinen kampanjoija
New York Timesin mukaan Melania Trump on ollut vastahakoinen kampanjoija, joka miehensä mukaan ei edes halunnut alun perin tämän pyrkivän presidenttiehdokkaaksi.

Lehden mukaan Trump on aiemminkin turvautunut lähipiirinsä naisten apuun puolustautuessaan misogyniasyytöksiltä. Hän on säännöllisesti kertonut, kuinka Melania ja tytär Ivanka ovat kulissien takana vaatineet häntä käyttäytymään presidentillisemmin.

– Vaimoni sanoo yhä uudelleen: ”Kulta, olet niin etevä ja niin älykäs. Käyttäydy kuin presidentti. Se on sinulle niin helppoa. Sanon hänelle: ”Kultaseni, minun täytyy voittaa ensin. Minun täytyy voittaa, Trumpin kerrotaan sanoneen maanantain kampanjatilaisuudessa vaimonsa ääntä ja itäeurooppalaista aksenttia imitoiden.

Naisäänestäjien sydänten voittaminen on Trumpille tässä vaiheessa ensiarvoisen tärkeää, etenkin, kun varsinaisissa vaaleissa vastaehdokkaaksi saattaa tulla maan ensimmäiseksi naispresidentiksi pyrkivä demokraattien Hillary Clinton. Tämä tosiasia lienee lehden mukaan vaikuttanut päätökseen marssittaa Melania estradille.

”Et saa erityismainintaa siitä, että vaimosi pitää sinusta”
Ensimmäisen kerran rouva tuli kampanjassa kunnolla esille helmikuussa Etelä-Carolinassa, kun sotaisasta retoriikastaan kritisoitu Trump tarvitsi imagonpehmennystä.

– Hän on poikkeuksellisen fiksu ja hyvin selväsanainen. Hän on hieno lisä kampanjaan, kommentoi kampanjapäällikkö Corey Lewandowski rouva Trumpin panosta.


Jopa Trumpin ex-vaimo Ivana Trump on puhunut miehen puolesta. Sunnuntain New York Postissa Ivana ylisti entistä aviomiestään, jolle hän kertoi antavansa yhä neuvoja. Ivanan mukaan Trump ”rakastaa naisia”, mutta ei ole varsinaisesti mikään feministi. Hän kertoi toivovansa myös Melanialle kaikkea hyvää.

Toisen Trumpin valintaa vastustavan kampanjaryhmän, Burning Glassin, perustaja Katie Packer kertoi lehdelle, että naisäänestäjien puolelleen saaminen vaatii Trumpilta muutakin kuin vaimon.

– Et saa erityismainintaa siitä, että vaimosi pitää sinusta. Yleisesti ymmärretty ongelma tämän miehen kohdalla on se, että hän on seksisti ja rasisti. Eikä tätä korjaa se, että musta mies puhuu ennen häntä kampanjatilaisuudessa tai se, että vaimo liittyy mukaan kampanjaan, Packer totesi.

Anna Nuutinen

3

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trump-vihaa-naisia

      mustia, latinoja, Eurooppaa ja Aasiaa.

      Tunnustusta saa Putin.

      Ei ihme, että kaveri on tiltujen sankari.

    • Mojowa_Monica

      Clinton on sota- ja munahaukka.

    • Trump-sai-turpiinsa

      Wisconsinissa. Hänellä on vastassaan koko republikaanien puolueorganisaatio, mutta puolellaan palstan tiltut, jotka haaveilevat Trumpin lakkauttavan Naton ja saattavan Euroopan Venäjän armoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1130
    Aihe