Asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen

Ateistien syytökset Jumalaa ja Raamattua kohtaan ovat selvästi seurausta siitä, että lukevat ja tutkivat Raamattua "väärinpäin" .
Raamattua tulee tutkia uudesta testamentista käsin. Ja jos halutaan saada oikea käsitys Jumalan luonteesta, tulee katsoa uudesta testamentista, millainen Jeesus oli ja mitä Hän opetti. Jos uskosta osaton henkilö alkaa tutkia Raamattua vanhasta testamentista Mooseksen laista käsin, hän menee aivan varmasti sivuraiteille siitä, mikä on Raamatun viesti ihmiselle.
Jos noudatetaan tätä ohjetta, on vaikea nähdä Jumalaa muuna kuin rakkautena, oikeudenmukaisena ja virheettömänä. Samalla selkiytyy kuva myös vanhasta testamentista ja aletaan ymmärtää myös niitä kohtia, jotka näyttävät monista ihmisistä julmilta ja epäjohdonmukaisilta.

p.s. Nyt olen yrittänyt kirjoittaa vähän maltillisemmin. Saa nähdä, meneekö tämäkin poistoon.

21

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taikauskonnoton

      Kerro tämä myös Moosesfanittajauskonlahkotoverillesi jyrille.

      Enkä minä muuten ainakaan hyökkää kirjaa (Raamattua) tai kuvitteellista henkiolentoa (Jumalaa) vastaan. Miksi hyökkäisin? Kunhan naureskelen taikauskoisille ihmisille, jotka lukevat vertauskuvallista tarinakokoelmaa kirjaimellisesti.

      • tämäkö-ideana

        Et siis oikeastaan halua asioiden kehittyvän paremmiksi, kunhan vain pääset pilkkaamaan muita?


      • Taikauskonnoton
        tämäkö-ideana kirjoitti:

        Et siis oikeastaan halua asioiden kehittyvän paremmiksi, kunhan vain pääset pilkkaamaan muita?

        Kun tarpeeksi osoitamme, miten vähän Raamattuun kirjaimellisesti ajatellen on luottamista, ehkäpä joku älyää olla luottamatta liikaa Raamattuun.
        Toisaalta täällä kyllä olen lähinnä viihtymässä. En usko että keskustelupalstalla juurikaan maailmaa pystyy parantamaan.


      • tämäkö-ideana kirjoitti:

        Et siis oikeastaan halua asioiden kehittyvän paremmiksi, kunhan vain pääset pilkkaamaan muita?

        Millä tapaa paremmiksi? Siten, että ihmisryhmiä väheksytään modernisti Uuden testamentin voimalla eikä Vanhan testamentin voimalla?


      • " Kunhan naureskelen taikauskoisille ihmisille, jotka lukevat vertauskuvallista tarinakokoelmaa kirjaimellisesti."

        "Nauraessakin voi sydän kärsiä, ja ilon lopuksi tulee murhe." (Snl.14:13)


      • marathustra kirjoitti:

        Millä tapaa paremmiksi? Siten, että ihmisryhmiä väheksytään modernisti Uuden testamentin voimalla eikä Vanhan testamentin voimalla?

        "Millä tapaa paremmiksi? Siten, että ihmisryhmiä väheksytään modernisti Uuden testamentin voimalla eikä Vanhan testamentin voimalla?"

        Sillä tavalla paremmaksi, että saat kokea Jumala armon ja rakkauden ja alat sitä kautta nähdä kaikki asiat rakkaudesta ja totuudesta käsin.


      • omenapäivässä
        Mark5 kirjoitti:

        " Kunhan naureskelen taikauskoisille ihmisille, jotka lukevat vertauskuvallista tarinakokoelmaa kirjaimellisesti."

        "Nauraessakin voi sydän kärsiä, ja ilon lopuksi tulee murhe." (Snl.14:13)

        Tämä on paljon parempi asenne: Nauru pidentää ikää.


      • Mark5 kirjoitti:

        "Millä tapaa paremmiksi? Siten, että ihmisryhmiä väheksytään modernisti Uuden testamentin voimalla eikä Vanhan testamentin voimalla?"

        Sillä tavalla paremmaksi, että saat kokea Jumala armon ja rakkauden ja alat sitä kautta nähdä kaikki asiat rakkaudesta ja totuudesta käsin.

        Joten myönnät väheksymisen, mutta nyt te uskovaisette väheksytte ihmisiä hymyssä suin.


    • uskonpasko

      Kaikki se viha, valheellisuus ja idioottimaisuudet - kuten nuoren maan kretardismi ja tulenpalava homoviha - joita sinä jatkuvasti esität, todistaa niin vakuuttavasti ettei sinun jumalasi ole viisas eikä rakastava eikä oikeudenmukainen eikä virheetön.

      Jos olisi niin muutenhan hän voisi varmaan antaa sinulle jotain noista ominaisuuksista, mutta sinä äärimmäisen vastenmielinen, ahdasmielinen ja suvaitsematon vihanlietsoja olet kaikkien noiden ominaisuuksien täydellinen vastakohta.

      Sinä et tiedä mitään rakkaudesta, esität jatkuvasti roppakaupalla valheita ja virheellistä disinformaatiota, etkä muutenkaan tiedä mistään asiasta yhtään mitään. Vaan olet henkisesti ja yleissivistykseltäsi 5-vuotiaan tasolla ja muutenkin mielipiteiltäsi aika lailla identtistä kastia talebanien kanssa, joiden kanssa yhdessä te edustatte ihmiskunnan alhaisinta pohjasakkaa ja vastenmielisintä idioottimaisuutta.

      • "Kaikki se viha, valheellisuus ja idioottimaisuudet - kuten nuoren maan kretardismi ja tulenpalava homoviha - joita sinä jatkuvasti esität, todistaa niin vakuuttavasti ettei sinun jumalasi ole viisas eikä rakastava eikä oikeudenmukainen eikä virheetön......"

        Kiitos kun kerroit pahasta olostasi!


    • ErkkiEiUsko

      Kaikki muut paitsi vannoutuneet fundamentalistit osaavat nähdä kristinuskon ja Raamatun kirjoitusten todellisen historiallisen taustan.

      Vanha testamentti on muinaisten mesopotamialaisten ja juutalaisten tarukertomusten sekoitus. Siinä esitetty kuva jumalasta, tai itse asiassa monestakin jumalasta, on perua mesopotamialaisesta polyteismistä.

      Uudessa testamentissa astuu kuvaan kokonaan uusi kuva jumalasta. Mikä ei ole mikään ihme, koska vaikutteet tulevat suurelta osin kokonaan uudelta suunnalta, muinaisesta Persiasta. Myöskään buddhalaisuuden vaikutusta ei kannata väheksyä hyveellisyysoppeineen joita uusi testamenttikin jälkijunassa kertaa - kirjoitettuna 600 vuotta Buddhan jälkeen.

    • a----a

      Tuo viimeinen lause huvitti. Se pikku marttyyri sieltä puskee esiin, vaikka peitellä koettaakin. En periaatteessa pidä Suomi24:n nykyisestä moderointilinjasta, tai oikeastaanhan täällä ei ole moderointia, vaan joku pentu ylläpidossa poistaa tai ei poista jotain jos sattuu tai ei satu huvittamaan. Mutta ei muutama poisto sinulle vielä taivaspisteitä tuo, joten älä masturboi niillä.

    • xoxoxoxo

      Juutalaisilla ei ole Uutta testamenttia pyhissä kirjoituksissaan. Silti heilläkin on sama Jumala. Kyllä Jumalan rakkaus tulee esiin myös VT:n kirjoituksissa, mikäli osataan lukea asioita pyhässä hengessä.

      • Taikauskonnoton

        Aivan kuten islamilaisilla on täysin sama Jumala kuin juutalaisilla ja kristityillä.


    • fda

      Oletko Mark5 markionisti? Markionhan keksi Uuden Testamentin (hänen kokoamansa oli ensimmäinen UT!), kontrastina vanhalle. Hänen raamatustaan et löydä Vanhaa Testamenttia ollenkaan.

    • KazuKa

      Kai tiedät, että kristityt papit ovat raiskannet lapsia ja Jumala on katsonut vierestä?

      Missä tässä näkyy Jumalan rakkaus ja oikeudenmukaisuus?

      • meilläjaminäpuhelimessa

        Jumala tykkää katsella.


      • meilläjaminäpuhelimessa kirjoitti:

        Jumala tykkää katsella.

        nIIN, ja on hyvät katsomapaikatkin Jumalalla. Ihankuin ateisteilla jääkiekkokaukalossa VIP-aitossa


    • DRHouse

      "Ateistien syytökset Jumalaa ja Raamattua kohtaan ovat selvästi seurausta siitä, että lukevat ja tutkivat Raamattua "väärinpäin" ."

      Tai sitten siitä että tunnemme järjen ja logiikan...

      "Raamattua tulee tutkia uudesta testamentista käsin. Ja jos halutaan saada oikea käsitys Jumalan luonteesta, tulee katsoa uudesta testamentista, millainen Jeesus oli ja mitä Hän opetti. Jos uskosta osaton henkilö alkaa tutkia Raamattua vanhasta testamentista Mooseksen laista käsin, hän menee aivan varmasti sivuraiteille siitä, mikä on Raamatun viesti ihmiselle."

      Siis vaikka molemmissa on sama jumala ja vanha testamentti muodostaa raamatusta suuremman osan kuin uusi, tulisi hylätä vanhan testamentin opetukset ja noudattaa vain paria prosenttia raamatun sisällöstä?

      "Jos noudatetaan tätä ohjetta, on vaikea nähdä Jumalaa muuna kuin rakkautena, oikeudenmukaisena ja virheettömänä. Samalla selkiytyy kuva myös vanhasta testamentista ja aletaan ymmärtää myös niitä kohtia, jotka näyttävät monista ihmisistä julmilta ja epäjohdonmukaisilta."

      Eli kansanmurha on ihan okei kunhan suggeroi itsensä uskomaan hyvään jumalaan sen tekijänä? Tuota, jotenkin tämä on todella outoa logiikkaa...

    • Eli oikealla tavalla tulkitsemalla sadistinen vauvan esinahan silpoja saadaan vaikuttamaan hyvän tahtoiselta kaikkia rakastavalta olennolta.

      Mikäli jumalasi haluaisi vaikuttaa rakastavalta ensinnäkään olisi maailmanhukutus tarinat, kansanmurhat ja silpottujen kikkeleiden imemiset kannattanut Jeesuksen silloin jättää opettamatta. Kun kerta Jumala oli...

    • vankkaa.faktaa

      Jumala vihaa rakkautta. Siksi hän halusi kiduttaa poikaansakin itseään viihdyttääkseen. Jumala haluaa kaikkivoipaisuudessaan kaikille pahaa. Jumala on suuri paskiainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3246
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      135
      2325
    3. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      110
      2285
    4. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      170
      1994
    5. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      93
      1906
    6. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      103
      1681
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      98
      1555
    8. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      131
      1399
    9. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1313
    10. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1240
    Aihe