Kreatiinin imeytyminencb

saissee

Teinpä testin käytyin kreatiini monohydraattia kolmisen kuukaut ta ohjeiden mukaan, kävin verikokeissa
ja yllätys yllätys kreatiini tasot oli vain keskitasoa. Eipä noi kovin kummoisesti imeydy, samat tasot oli itselläni pari vuotta sitten enkä silloin käyttänyt sitä!

13

1528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luonosta

      Kreatiini, magnessiumi, glutamiini, argiini ym... kuuluuu sarjaan huonosti imeytyvät lisäravinteet ja niistä saadut vaikutukset on lähinnä lumetta. Ravinnosta saatuna on imeytyminen ihan toista luokkaa.

      • kkjjhj

        Samaa mieltä...


      • MagnesiumToimii

        Minulla purkki puhdas magnesiumsitraattia. Jota otan silloin tällöin treenin jälkeen illalla ennen nukkumaan menoa. Vaikutus tulee lähes heti. Rauhoittava unelias olo, siksi se sopii ottaa ennen nukkumaan menoa. Edistää mm. hermoston ja lihasten normaalia toimintaa. Minun kokemus, paras lisäravinne jonka myönteisen vaikutuksen tuntee.


    • helmiäsioille

      Voi vittu. Kyllä tämä sun olettamuksesi nyt kumoaa kaikki sadat tieteelliset tutkimukset, jotka ovat päätyneet päinvastaiseen lopputulemaan.

      Olettamuksesi ja päätelmäsi ovat ihan ymmärrettäviä, kun ottaa huomioon, että et selvästikään tiedä edes perusasioita.

      Tästä pitää lähteä liikkeelle:
      "Munuaisten toimintaa voidaan tutkia mittaamalla verestä aineita, jotka erittyvät munuaisten kautta pois. Jos erittyminen on tilapäisen syyn tai munuaistaudin vuoksi häiriintynyt, aineen määrä veressä suurenee. Yleisimmin tarkoitukseen käytetään kreatiniinia.
      Kreatiniini liittyy lihasten energia-aineenvaihduntaan. Lihaksissa on kreatiinia ja kreatiinifosfaattia, jotka ovat tärkeitä lihassolujen energian tuottamisessa. Energia-aineenvaihdunnan reaktioissa kreatiinista muodostuu kreatiniinia. Tässä nimistö on vähän sotkuinen; vaikka kreatiini ja kreatiniini näyttävät melkein samalta sanalta, ne ovat eri aineita. Kreatiniinia elimistö ei pysty käyttämään, vaan siitä on päästävä eroon. Se siirtyy lihaksista vereen ja sieltä munuaisiin, joiden keräsissä se suodattuu nopeasti munuaisputkiin ja virtsaan. Kreatiniinia muodostuu suunnilleen sama määrä eri päivinä. Nämä ominaisuudet tekevät sen käyttökelpoiseksi munuaistoiminnan mittariksi.
      Muodostuvan kreatiniinin määrä riippuu lihasten massasta. Miehillä sitä syntyy enemmän kuin naisilla. Lihaksikkailla miehillä kreatiininin arvo voi olla yli viitearvojen, vaikka heidän munuaisensa ovat täysin terveet. Viitearvoihin vaikuttaa myös ikä. Esimerkkinä tilapäisestä krean kohoamisesta on elimistön kuivumistila. Krea laskee nopeasti, kun potilasta nesteytetään.
      Viitearvoihin vaikuttaa sukupuolen ohella merkittävästi myös ikä. Laskukaavalla saatu GFR- arvo (munuaiskerästen suodattumisnopeus eli glomerulus filtration rate) on tarkempi munuaistoiminnan kuvaaja kuin pelkkä krea-arvo. GFR ottaa kreatiniinin ohella huomioon myös iän ja sukupuolen.
      Munuaisten vajaatoiminta «Krooninen munuaisten vajaatoiminta (uremia)»2 suurentaa kreatiniinin pitoisuutta pitkäaikaisesti veressä. Vaikeassa vajaatoiminnassa (uremia eli virtsamyrkytys) kreatiniini-arvo voi olla 500–1 000 µmol/l ja ylikin. Tällöin tarvitaan dialyysiä eli keinomunuaishoitoa."
      Lähde: Terveyskirjasto
      Linkki: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk03121

      Opetelkaa nyt edes käsitteet oikein, ennen kuin alatte puhumaan koko asiasta.

      • Lihastohtorilta

        Kreatiinistä lisäravinteena (kuten useimmista muistakaan lisäravinteista) ei ole kaikille hyötyä. Jos kreatiinilisä ei kasvata painoa, niin se ei ole toiminut toivotulla tavalla eli kulkeutunut lihaksiin! Kreatiini on osmoottinen eli nestettä keräävä molekyyli eli sen kuuluukin kerätä nestettä lihaksiin ja sitä kautta lisätä hieman kehon paino. Jos kuntosalilla ei tule kuukaudenkaan kreatiinin käyttämisen jälkeen 1-2 toistoa lisää per sarja, niin saatat olla juuri se onnekas henkilö, jolla kreatiinia on lihaksessa jo muutenkin niin paljon, että lisäsupplementatio on tarpeeton.


      • helmiäsioille

        Juurikin näin. Eikä se lopulta niin harvinaistakaan ole. En nyt muista oliko 5 vai 10% ihmisistä, mutta oli kumpi tahansa, niin pelkästään Suomessa se tarkoittaa 275 000- 550 000 henkilöä.


    • hyväravinne

      Mites tuo oma lihasmassa? Jo pelkästään runsas lihasmassa kohottaa yleensä kreatiniinitasoja. Joka on kreatiinin hajoamistuote. Itsellä ne oli huomattavasti yli arvojen, vaikka en syönyt kreatiinia. Ja kun söin, niin ne oli jo merkittävästi koholla. Kreatiini on yksi varmiten toimivista lisäravinteista. Tosin ei sekään kaikilla toimi. Yksilöllisiä eroja on.

      • hyväravinne

        Ei ku siis tietenkin se kreatiiniarvo.. :D. Mutta siis se josta ei tarvinnut olla huolissaan.


    • hyväsoppi
    • lautaperse

      Jos et huomaa turvotuksesta että otat kreatiinia, niin silloin voit yhtä hyvin lopettaa sen ottamisen.

      Minä ainakin huomaan välittömästi. Ja lopettamisen jälkeisestä vessassa juoksemisesta huomaa myös...

    • joskus.turhaakin

      Onneksi itse kuulun tuohon ryhmään jolla painon nousu kertoo, että tavara imee vettä soluihin ja saan aineesta hyödyt irti. Jopa puolimaratonille treenatessa käytin ohessa kreatiinia, jotta lihaksissa säilyis "nopean energian" varavarasto.

      Kreatiinin imeytymistä on helppo tehostaa huomattavasti nauttimalla kreatiinin kanssa esim. glukoosisiirappia tai dekstroosia eli rypälesokeria. Glukoosisiirappia saa kauppojen leivontaosastolta hunajatuotteiden vierestä. Ihan vaan yleissivistyksenä, että glukoosisiirappia, rypälesokeria ja fruktoosia (hunajassa paljon) on juuri energiageeleissä, jotka ovat melko kalliita ostettuna valmiina pussitavarana. Energiatankkauksessa kannattaa käyttää glukoosisiirappia ja hankkia se pullotavarana niin tulee moninkerroin halvemmaksi. Siihen lisukkeena esim. hunajaa niin toimii esim lettujen päällä.

      Kreatiinin imeytyminen on yhteydessä insuliiniin ja mikäli kreatiinia vedetään tyhjään mahaan pelkän veden kanssa ei imeytyminen voi olla optimaalista. Sen sijaan kreatiinin nauttiminen em. hiilihydraattien ja mahdollisesti aminohappojen kanssa helpottaa kreatiinin kulkeutumista lihassoluun.

      Lisätietoa Lihastohtorin sivustolla: https://lihastohtori.wordpress.com/2012/07/15/ravintolisat-lihaskasvussai/

    • jfw090

      voiko kreatiini kertyä vai pohkeisiin? tuntuvat väsyvän hetkessä ja turpoovan sek kiepytyvän

    • Anonyymi

      Toimii joillain ja joillain ei..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe