Kolmårdenin eläintarha

kuhanmietiskelisisin

... Sen reissun sinne piti olla vain yksinkertainen käynti paikassa jossa kaikki on järjestetty täydellisesti matkailijoita ja kävijöitä varten. Eläimet asuivat siisteissä häkeissään joita hoidettiin hyvin ja eettisesti oikein. Puisto oli suuri, ja siellä oli jännittäviäkin kohteita kuten Safaripuisto jossa sai siihen aikaan ajaa jopa omalla autolla, toisin kuin nykyään. Vierailijoille oli lukuisia levähdyspaikkoja, ja ruokailuissa oli ajateltu lasten hyvinvointia.

Paikkakunnalla asui pieni perhe, ja he olivat ajatelleet että kävisivät puistossa usein lasten kasvaessa. Voisi pikkuhiljaa tutustua eläimistöön ja oppia heistä sekä näyttää lapsille luonnon ihmeitä. He olivat oivallinen esimerkki aktiivisesta ja onnellisesta perheestä jota puisto saattaisi houkuttaa. Äiti ja isä, ja ne kaksi poikaa jotka olivat syntyneet niin pienin väliajoin ettei oikein sitä edes oltu huomattukaan, ja raskaudet olivat olleet niin huomaamattomia ettei niitä ulkopuoliset edes huomanneet.

Pojat olivat aivan uskomattoman kauniita, ainakin vanhempiensa mielestä. Isokokoisia, tai pitkiä, olivat molemmat ikäisekseen, mutta sehän on vain hyvän miehen merkki. Oppivat kaikki taidot muita nopeammin, vauvoina kääntyivät jo hujauksessa ja kävelivät hyvissä ajoin ennen ensimmäisen vuoden ikää.

Pikkuveli syntyi niin nopeasti isoveljen perään että ei edes ajateltu mikä saattaisi olla vikana kun isoveli ei vain oppinut puhumaan sanoja. Toki vanhemmat olivat sitä mieltä että poika puhuu, Nalle puhia oli luettu ahkerasti ja siellähän niitä sanoja oli alkanut tulla kun sitä oli yhdessä luettu. Ensimmäinen lapsi, ei kannata olla huolissaan kun sanoja kuitenkin tuli. Pikkuveli syntyi, ja ylpeä isä kertoili kuinka isoveli jo muutaman sanan sanoi, ja kaikki taidot oli opittu hienosti.

Niin, suorittamista, oliko vanhemmuus välillä...kyllä se saattoi vähän ollakin, kun kaikessa oli totuttu menestymään ja pärjäämään. Välillä pulkkamäessä tuli paha mieli kun se äiti vain laski kaikkien päälle ja etuili jonossa meidän lasten ohitse, ja se tuntui pahalta, aivan kuin se vihaisi meitä lapsia tai muita lapsia vaikka ei me nyt vihattu häntä tai hänen lapsiaan, vaikka häntä ärsytti se kun kyseltiin aina että miten ja miten niitä sanoja olisi opittu jo, kun ne kuitenkin jo tulivat.

Isoveljen ollessa vähän yli vuoden, neuvolassa ohjattiin kuulotutkimuksiin koska puhetta ja sanoja ei vain tullut. Vaikka vanhemmat olivat aivan varmoja että niitä on tullut, ja muutkin olisivat samaa mieltä, ensimmäinen lapsi on kuitenkin aina niin spesiaali ja erikoinen.

Tuomio oli tyly: lapsi ei kuule. Ei ollut koskaan kuullut, eikä tulisi koskaan kuulemaankaan muuta kautta kuin implantoimalla aivokuoreen laite jonka kautta sanojen kuuleminen luonnistuisi. Velikin oli kuuro. Syntymästään saakka. Missä vaiheessa vamma olisi havaittu jos siihen olisi kiinnitetty huomiota ajoissa? Olisiko se auttanut mitään, loppujen lopuksi? Miksi kukaan ei sanonut heille, vihjannut että sanoja on oltava, ei riitä että vanhemmat ne kuvittelevat? Miksi vanhemmat olivat niin varmoja siitä että ovat oikeassa? Jos he olisivat olleet vähemmän ylpeitä, olisiko jokin kohtalo suonut heille kaksi tervettä poikaa, oppikirjojen mukaisia?

2

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toistakertaaenkäytä

      Olen tutustunut puistoon, ja se on todella hurjan kattava ja laaja sekä eläimistöltään että pinta-alaltaan. Kävellessä siellä aika kuluu täysin huomaamatta, kuin itsestään. Jollakin tapaa aina tunnen kateutta Ruotsalaisten kyvystä tehdä kaikki siististi ja eläimiä kunnioittaen.

      En tiedä, kateus, oikein ja rehdisti sanottuna, varmaan teki minulle tepposensa kun heitin salaa roskia luontoon vaikka aivan joka nurkalla pänöttää pönttö johon voisi roskat nakata.

      Juuri ennen reissua kävin vielä optikolla, ja hän oikein kehoittamalla kehoitti minua kokeilemaan reissussa uusia happea läpäiseviä piilareita joita hän antoi mukaani muutamia kokeilupareja kokeiltavaksi reissussani luonnossa. Mietin, että hän varmaan tahtoi nähdä kuinka linssit ja silmäni reagoisivat eläinpölyyn. Lähtiessä silmät eivät reagoineet, myös paineet olivat kunnossa. Pientä väsymistä olen itse havainnut pitkiä matkoja katsoessa. Turhamaisesti ajattelin myös, että myös tavalliset lasit ruskeina ja vähän kullansävyisinä sopisivat safarihenkeen.

      En oikeastaan halua mitenkään tuomita optikon ratkaisuja, mutta piilarit ovat aika tavalla käyttökelvottomat tuollaisessa lämpimässä ja pöllyävässä paikassa. En nähnyt mitään!

    • 24avohoito

      Harvinaisen typerä kirjoitus ja aivan väärässä paikassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe