Luotan Jumalaani vaikka olen ateisti.

Uskova-ateisti

Jumalani on kaikkialla, hänen lakinsa on taipumattomat, hänen avullaan mailmankaikkeus on rakennettu ja on toimiva, hän rankaisee samantien niitä jotka hänen lakejaan yrittää uhmata, tutkimalla hänen lakejaan saat turvan ja rikkautta elämääsi.
Kuka pystyy nimeämään Jumalani johon luotan, jonka luomistyötä tutkin ja ihailen joka päivä vaikka olen ateisti.

20

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsinä

      Minä olen oikea jumala.

      • etsinäkään

        Haha haha todella hieno veto. Alkoi ihan naurattamaan tuollainen todella korkealentoinen huumori, NOT.


      • avataara

        MEolemme kaikki jumalia, sillä olemme osa tuota ajatonta yhtä jumalaa, mutta olemme menettäneet yhteyden siihen, materiasta kehityksen kautta syntyneen ego sielun takia ja siten lentäneet paratiisitilasta ulos.

        Kaipuu kuiten on jäänyt tähän tilaan takaisin, ja niipä on keksitty persoonallinen jumala , jolla ei ole mitään merkitystä.

        KUN YMMÄRRÄMME MITEN JA MIKSI menneisyydessä ihminen on ehdollistunut aikaan ja siten joutunut ulos tuosta tilasta, niin silloin tuo alkuperäine ajaton kaiken lähde tulee luoksesi, ja polttaa poroksi tuon menneisyyden taakan, jolloin kaikki kärsimykset pelot, ja väkivaltaisuus päättyy, ja olet sisäisesti paratiisitilassa


      • Uskova-ateisti

        Hölynpölyä!
        Voisitkos kertoa mitä eläinten sieluille tapahtuu?
        Ihmiskeskeistä jorinaa, samaa tyyliä kuin aikanaan uskottiin (vielä tänäänkin muslimit jopa uskovat) että maa on litteä ja mailmankaikkeuden keskipiste. Nyt vieläkin uskotaan että ihminen on jollain tavalla erikoinen ja jonkin henkiolennon rakas lemmikki.

        Ollaan jo avaruus ajassa ja vieläkin populaatio uskoo sieluihin ja muihinkin henkiolioihin joista ei ole minkäänlaista todistetta löytynyt. fMRI laitteilla voidaan kuvata aivojen toimintoja realiajassa ja niistäkin on vain löytynyt normaalia aivotoimintaa eikä mitään mystisiä henkiolioita.

        Alkaisit jo opiskelemaan fysiikkaa ja biologiaa niin pääsisit eroon noista mielisairauteen viittaavista ajatuksista mitä myöskin löytyy erittäin laajalti uskonnollisista lahkoista.


    • Fysiikka.

      • Uskova-ateisti

        Oikein!
        En tiedä ketään joka olisi saanut minkäänlaista yhteyttä rukoilemalla jumalaansa, ei edes seinän takana asuvaan naapuriinsa. Fysiikan avulla saat vieläpä kuva yhteyden toiselle puolelle maapalloa, "rukoilemalla" puhelimesi kautta saat pitsankin ilmestymään kotiovellesi. Fysiikka tietämyksen avulla voit lennellä ympäriinsä kuin enkeli.
        Raamatun ja muidenkin kivikauden tietojen avulla ei lennetä kuuhun eikä tietokoneitakaan rakennella.


      • avataara

        Ulkopuoliset jumalat joihin uskotaan eivät ole mitään, sillä , sillä totuus on sisällämme, koska ihmisen mieli on paljon enemmän kuin sisältönsä summa
        Ajaton kuolematon elämä, on äärettömänä tietosuutena kaiken lähde, ja meidänkin elämä on osa sitä


      • Uskova-ateisti

        Voisitko selventää mitä oikein yrität selittää.
        Pystytkö itsekkään ymmärtämään omaa tekstiäsi?


      • nää_on_näitä
        Uskova-ateisti kirjoitti:

        Oikein!
        En tiedä ketään joka olisi saanut minkäänlaista yhteyttä rukoilemalla jumalaansa, ei edes seinän takana asuvaan naapuriinsa. Fysiikan avulla saat vieläpä kuva yhteyden toiselle puolelle maapalloa, "rukoilemalla" puhelimesi kautta saat pitsankin ilmestymään kotiovellesi. Fysiikka tietämyksen avulla voit lennellä ympäriinsä kuin enkeli.
        Raamatun ja muidenkin kivikauden tietojen avulla ei lennetä kuuhun eikä tietokoneitakaan rakennella.

        "En tiedä ketään joka olisi saanut minkäänlaista yhteyttä rukoilemalla jumalaansa."

        Rehellinen mielipide. Et väitä etteikö yhteyttä voisi olla vai onko tämä ainoa tieto mitä et maailmasta tiedä?


      • nää_on_näitä
        Uskova-ateisti kirjoitti:

        Voisitko selventää mitä oikein yrität selittää.
        Pystytkö itsekkään ymmärtämään omaa tekstiäsi?

        Sopiiko ajatella että avatara antaa tilaa myös tuleville oivalluksille, jopa keksinnöille. Kuten tuossa ystävät kertovat heillä on vain se tieto mikä heillä nyt on, ei keltään voi odottaa enempää. Onko siinä kaikki mitä voi olla keksittävissä.


    • evomieli

      Ratkaise minulle mitä on tietoisuus. Muuten ajattelen samoin kuin sinä.

      • Uskova-ateisti

        Tietoisuus on systeemi jossa on takaisin kytkentä. Tavallisessa hellassakin on tietoisuus omasta tilastaan termostaatin kautta. Lämmittimet pystyvät pitämään lämpötilan vakaana termostaatti takaisinkytkennän avulla. Tämä on hyvin alkeellisella tasolla olevaa tietoisuutta itsestään.


      • evomieli

        Esimerkkisi voisi kuvata alkeellista tiedostamista , mutta ei tietoisuutta. Jos tarkoitat, että materia on tietoista, niin silloin on energiakin. Mistä silloin materia/energia on saanut tietoisuuden, jotta niistä muodostuneet maailmankaikkeuden osaset ja ilmiöt, kuten me ihmisetkin olemme, voi tiedostaa jotain? Oliko ensin materia ja sitten vasta tietoisuus...vai päinvastoin?


      • Uskova-ateisti

        Tietoisuus kehittyy luonnossa automaattisesti korkeammalle tasolle mitä enemmän takaisinkytkentöjä on systeemissä. Onhan noissa googlenkin itseohjautuvissa autoissakin jo jonkinasteista tietoisuutta, ei tietenkään lähelläkään ihmisen tasoa vielä.
        Kuhan vielä neuroniverkot kehittyy tehokkaammaksi niin tietoisuus itsestään tulee koneistumaan.


      • Ei-mitään-havaintoa

        Olet tosiaan uskova.


    • Selkeyttä

      Antaisiko tämä potkua ajatteluun Jumalan olemassaolosta:

      Stephen W. Hawking kertoo kirjassaan osallistuneensa v. 1981 jesuiittojen Vatikaanissa järjestämään kokoukseen, jossa käsiteltiin kosmologiaa: ”Katolinen kirkko oli tehnyt pahan virheen yrittäessään tukahduttaa Galilein luonnontieteelliset ajatukset ja väittäessään, että aurinko kiertää maata. Oltuaan satoja vuosia jälkijunassa kirkko oli nyt päättänyt kutsua asiantuntijoita selostamaan, millaiseksi he maailmankaikkeuden käsittivät. Kokouksen lopulla osanottajat saivat tavata paavin. Paavi sanoi meille, että oli toki sallittua tutkia maailmankaikkeuden kehitystä alkuräjähdyksen jälkeen, mutta meidän olisi viisasta jättää itse alkuräjähdys rauhaan, koska silloin tapahtui Luominen ja se oli siten Jumalan käden työtä.” (Ajan lyhyt historia” s. 116) Hawking oli iloinen, ettei paavi ollut perillä siitä, että hän oli juuri esittänyt ajatuksen, että avaruus on äärellinen mutta rajaton. Sen mukaan maailmankaikkeudella ei ole alkua eikä myöskään Luomisen hetkeä. Hawking kertoo, ettei hänellä ollut halua jakaa Galilein kohtaloa, vaikka hän tunteekin Galilein itselleen läheiseksi, koska on syntynyt täsmälleen 300 vuotta tämän jälkeen.

      Jumalan arvoa ei vähimmässäkään määrin poista se, jos Hän on kehittynyt samaan tapaan kuin ihmiset ilman alkua ja loppua olevassa olemassaolossa. Ajattelen, että Jumala on ikuisen olemassaolon tuote. Hän ei ole luonut kaikkea, mutta Hän on järjestänyt olevaa saavutettuaan itse täydellisyyden. Luonnossa on luomattomana entelekia, joka tähtää täydellisyyteen.

      • huhhahheiko

        Kaikki alkaa jostain ja päättyy johonkin.
        Aika on alkanut jostain ja päättyy johonkin. Siinä muodossa jossa se meihin vaikuttaa.
        Avaruudellakin on tarkoituksensa ja merkityksensä. Me ihmiset vain olemme sen syytä kykenemättömiä ymmärtämään. Emmekä me sellaiseen syy yhteyteen koskaan pääsekkään, koska ihmisen olemassaolo tällä planeetalla on ajanjaksollisesti liian lyhyt. Me joko tuhoamme itse itsemme tai kuolemme luonnon käden kautta.


    • OneGod

      Viimeinen symboli jonka koin ennen Jumalan kokemista oli numero 3.

      Sanoisin siis vastaukseksi numero 3

    • Jacop

      Uskon ymmärtäväni ateistia Jumala on kakki mikä on olemassa. Maapallo kaikkine eliöineen tähdet ja auringot sinä itse ja kanssa ihmisesi jne...

    • HellariJulle

      "hänen lakinsa on taipumattomat, hänen avullaan mailmankaikkeus on rakennettu ja on toimiva, hän rankaisee samantien niitä jotka hänen lakejaan yrittää uhmata"

      Olet siis tyypillinen uskovainen
      joka on valmis heittämään ensimmäisen kiveksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe