Mitä uskovaiset

mieltä koulukiusaamisesta?

23

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helluntailainen

      Koulukiusaaminen on yksi suurimpia syitä aikamme nuorison masennukseen ja mielenterveysongelmiin. Se on asia, johon pitäisi puuttua ja tehdä kaikki mahdollinen sen poiskitkemiseksi.

      • PIENI_lauma.SuuriPAIMEN

        Raamatun mukaan kaikki viedään rukouksella Kaikkivaltiaalle, joka kyllä hoitelee ..

        Roomalaisille 12:1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
        12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
        12:3 Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.
        12:4 Sillä niinkuin meillä yhdessä ruumiissa on monta jäsentä, mutta kaikilla jäsenillä ei ole sama tehtävä,
        12:5 niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä;
        12:6 ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu; jos jollakin on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan, kuin hänellä uskoa on;
        12:7 jos virka, pitäköön virastaan vaarin; jos joku opettaa, olkoon uskollinen opettamisessaan;
        12:8 jos kehoittaa, niin kehoittamisessaan; joka antaa, antakoon vakaasta sydämestä; joka on johtaja, johtakoon toimellisesti; joka laupeutta harjoittaa, tehköön sen iloiten.
        12:9 Olkoon rakkaus vilpitön, kammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni.
        12:10 Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.
        12:11 Älkää harrastuksessanne olko veltot; olkaa hengessä palavat; palvelkaa Herraa.
        12:12 Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät.
        12:13 Pitäkää pyhien tarpeet ominanne; harrastakaa vieraanvaraisuutta.
        12:14 Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko.
        12:15 Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.
        12:16 Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita.

        12:17 ÄLKÄÄ kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä.
        12:18 Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.

        12:19 ÄLKÄÄ itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra."
        12:20 Vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle."

        12:21 ÄLKÄÄ antako pahan itseänne voittaa, vaan voittakaa paha hyvällä.

        Koulukiusaajistani pahin kuoli alle 50-vuotiaana, ajoi kännissä mopolla ojaan ja hukkui. Sitä ennen olin jutellut hänen kanssaan ystävällisesti ja paiskannut kättä.

        Työpaikkani valheella anastanut 64-vuotias henkilö on pahoin dementoitunut ja ollut terveyskeskuksen vuodeosastolla jo pari vuotta. Hänenkin kanssaan juttelin aivan ystävällisesti ja annoin hänelle anteeksi, minkä hän varmasti huomasi.

        Joten olen pikkuhiljaa alkanut luottaa enemmän siihen, että kyllä Herra hoitelee ..

        kaikki muutkin jotka ehkä toivovat ja pyrkivät hävittämään Herran pientä laumaa.


      • woewoe

        Uskovan suhtautuminen kiusaamiseen muodostaa aina hengellisen haasteen. On ihan totta, että kyllä Herra hoitelee asian oman lapsensa kohdalla. Mutta tottakai organisaation on myös hoidettava oma osuutensa. Sitä ei voi vierittää Herralle. Etenkään kun lapset ovat kysymyksessä.

        Minullakin on esimerkki siitä kuinka kiusaamistani yrittänyt kollega yritti käyttää minua vastaan sitäkin, että jouduin kävelemään kuukausia kainalosauvoilla. Se kuulemma pilasi työilmapiirin. Muut työkaverini nauroivat tälle väitteelle. Keppini päinvastoin herättivät toimistossa suurta hilpeyttä, johon itse ensimmäisenä osallistuin.

        Jouduin tekemään paljon työtä sisimmässäni tämän asian tiimoilta. Ja selvisin katkeroitumatta ja kostamatta. Kosto olisi ollut minulle helppoa, sillä olisin voinut hankkiutua henkilöstä eroon parilla sanalla. Minulle jopa sitä ehdotettiin. Mutta Jumala puhui minulle, että käyttäydy vaan asiallisesti, ja anna minun hoitaa asia.

        En väitä, että Jumala on asialla, mutta tämä sama henkilö istuu nykyään pyörätuolissa. Eikä ennuste ole hyvä. En sitä toki olisi hänellekään toivonut. Ymmärsin kyllä, että kiusaaminen johtui hänen omista ongelmistaan.


      • Mauri_168cm

        Minä olen koulukiusattu. Sain kokea sitä nuoruudessani päivittäin. Mutta minä en jäänyt sitä voivottelemaan, niinkuin sosiaalidemokraatit ja sosiaalitantat, minä tappelin nyrkit savessa vastaan ja lätkin turpiin sen minkä ennätin, joskus oli omakin silmä musta ja nenä veressä.

        Näin 30 vuotta myöhemmin voin sanoa, että se oli todella hyvä koulu. Minusta ei tullut mikään paskahousu, me too mies, vaan äijä isolla Ä:llä. Olen pärjännyt elämässä hyvin, minulla on vaimo ja kolme aikuista lasta. Työelämässä olen pärjännyt loistavasti, toiminut 20 vuotta esimiehenä ja siitä 10 vuotta yrityksen korkeimmassa johdossa. Minulle on siunaantunut myös yhteiskunnan luottamustehtäviä vaikken aina ole niihin edes pyrkinyt.

        Lopettakaa nyt hyvät ihmiset tuo jauhaminen tuosta kiusaamisesta. Tässä maassa on aivan liikaa kallonkutistajia. Jos lapsi ei opi pienenä sosiaalisuutta, pettymyksiä, onnistumisia, nahinointia, niin ei niitä taitoja sitten enää vanhemmalla iällään opetella, terkkarit täyttyy puolikahjoista niinkuin on käynyt. Luonnossa on vaan tietyt lait, vahvemman oikeus, ja pidemmän pojan etuoikeus. Sitä tosiasiaa on vain paha muuttaa millä pykälillä.

        Mauri 168 cm, Herran armosta !!!!


      • pitkäänuskossa

        Mutta ei kaikki ole niin vahvoja ja nyrkit pystyssä. Aika vaikea on 7-vuotiaan tytön puolustaa nyrkein kun ympärillä riehuu puolikymmentä yli kymmenvuotiasta pojankoltiaista kiusaamassa. Olen sen kokenut.


      • pitkäänuskossa kirjoitti:

        Mutta ei kaikki ole niin vahvoja ja nyrkit pystyssä. Aika vaikea on 7-vuotiaan tytön puolustaa nyrkein kun ympärillä riehuu puolikymmentä yli kymmenvuotiasta pojankoltiaista kiusaamassa. Olen sen kokenut.

        Tappelit nyrkein ja nyt olet joku johtaja?
        Olitkohan niine nyrkkeinesi itse se kiusaaja?


    • koulussa.säännöt

      Koulukiusaaminen on ihmisyyttä vastaan suurta vääryyttä. On opetettava jälkikasvu toimimaan oikein, sekä itse olla esimerkkinä elämässä, että suhtautuu terveellä tavalla kanssaihmiseen.

      Siis opettaa "rakkautta".

      Koulukiusaamiseen taas on aina puututtava. Siihen ei pidä alistua.

      • Mauri_168cm

        Juu, olen samaa mieltä, en minäkään mihkään alistunut, hiukka luovin vain ja opettelin elämään kanssaihmisten kanssa. Näissä asioissa on vaan paha mennä lakkoon, ei edes syömälakko auta.

        Ei kaikkea voi paapomalla korjata, kyllä ihmisenalun pitää opetella ottamaan vastuu itsestään, no, jos ei nyt ihan 7 vanhana (siinä voi vielä viheltää mutsia avuks) niin viimeistään 9 vanhana.


      • Mauri_168cm kirjoitti:

        Juu, olen samaa mieltä, en minäkään mihkään alistunut, hiukka luovin vain ja opettelin elämään kanssaihmisten kanssa. Näissä asioissa on vaan paha mennä lakkoon, ei edes syömälakko auta.

        Ei kaikkea voi paapomalla korjata, kyllä ihmisenalun pitää opetella ottamaan vastuu itsestään, no, jos ei nyt ihan 7 vanhana (siinä voi vielä viheltää mutsia avuks) niin viimeistään 9 vanhana.

        Muistan kun itse olin noin 9-vuotias ja koulumatkalla kiviä ropisi päähän kun luokkakaverit heitteli. Monta poikaa ja minä yksin tyttö.
        Mitä olisi muka pitänyt tehdä?


    • KiusaajilleKovaKuri

      Koulukiusaaminen on juuri sitä, mitä syntiluonto saa aikaan ihmisessä jo lapsena - heikomman piinaamista ja pilkkaamista ja kiusaajan oman egon korottamista.

      Koulukiusaamiseen on otettava kovat keinot, lällyttely ei auta yhtään mitään - nollatoleranssi käyttöön!

      On tartuttava asioihin heti, kun kiusaamista ilmenee ja jos kiusaaminen jatkuu - kiusaajan on vaihdettava koulua, ei kiusatun!

      • Mauri_168cm

        Syntiluonto saa aikuisen puhumaan paskaa ja joutavia. Lapsi on syntyessään viaton, ja nuorenakin puhtaampi kuin syntinen aikuinen näillä palstoilla.

        Koulukiusaaminen johtuu vanhempien asenteista. Selitellään aina oma pentu puhtaaksi, vika on aina muissa, kiusaajissa. Jos pentu on niin vittumainen, että sitä ei muut siedä, niin se peilaa monta kertaa kotioloja, narsisti vanhempia.

        Vaikka olen ollut koko elämäni (9 v asti) suhteellisen kovaotteinen näissä jutuissa, olen kasvattanut lapseni niin, että heitä ei ole kiusattu koulussa eivätkä he ole olleet kiusaajia (tästä olen 100 varma). Joustoa tarvitaan koulussa, urheiluseurassa, armeijassa, liikenteessä ja työelämässä. Mutta ei loputtomasti. Joskus vain on otettava ohjat omiin käsiin. Maailma tarvitsee johtajia, niitä ei juuri Suomessa enää kasva. Katsokaa nyt vaikka meidän eturivin poliitikkoja, koulukiusattuja. Ainoa täyspäinen, nimittäin Vapaavuori, sekin otti ja lähti, sanoi suorat sanat mennessään näille nollatoleranssi pojille.


      • auroraboreallis
        Mauri_168cm kirjoitti:

        Syntiluonto saa aikuisen puhumaan paskaa ja joutavia. Lapsi on syntyessään viaton, ja nuorenakin puhtaampi kuin syntinen aikuinen näillä palstoilla.

        Koulukiusaaminen johtuu vanhempien asenteista. Selitellään aina oma pentu puhtaaksi, vika on aina muissa, kiusaajissa. Jos pentu on niin vittumainen, että sitä ei muut siedä, niin se peilaa monta kertaa kotioloja, narsisti vanhempia.

        Vaikka olen ollut koko elämäni (9 v asti) suhteellisen kovaotteinen näissä jutuissa, olen kasvattanut lapseni niin, että heitä ei ole kiusattu koulussa eivätkä he ole olleet kiusaajia (tästä olen 100 varma). Joustoa tarvitaan koulussa, urheiluseurassa, armeijassa, liikenteessä ja työelämässä. Mutta ei loputtomasti. Joskus vain on otettava ohjat omiin käsiin. Maailma tarvitsee johtajia, niitä ei juuri Suomessa enää kasva. Katsokaa nyt vaikka meidän eturivin poliitikkoja, koulukiusattuja. Ainoa täyspäinen, nimittäin Vapaavuori, sekin otti ja lähti, sanoi suorat sanat mennessään näille nollatoleranssi pojille.

        Niin. Se on totta että sen voi estää sen koulukiusaamisen. Minäkin laitoin poikani pieneen kouluun pieneen ryhmään, ja silti sitä aluksi tapahtui.
        Otettiin asia opettajan kanssa käsittelyyn ja tilanne parani nopeasti.


    • Jeesuksenliidokit

      Syntisiä saa kiusata lentolehtisillä.

      • JeesusOnElävä

        Jeesus se teidän jumalattomien sydämen ovia vaan kolkuttelee uskoviensa traktaattien kautta - kannattaa ottaa Jeesus elämään ja taivas aukenee...


      • Hellari_
        JeesusOnElävä kirjoitti:

        Jeesus se teidän jumalattomien sydämen ovia vaan kolkuttelee uskoviensa traktaattien kautta - kannattaa ottaa Jeesus elämään ja taivas aukenee...

        Raamatulla päähän ja nyrkki leukaan.
        Usko on iloinen asia.


    • woewoe

      Yhtä tuomittavaa kiusaaminen ja syrjiminen on, tapahtui se sitten koulussa, työpaikoilla, seurakunnissa tai netissä. Organisaation asia on puuttua siihen. Ja lapsia on tietenkin erityisesti suojeltava, koska heillä ei ole samanlaisia välineitä suojella itseään kuin aikuisilla.

      • TöissäKärsitään

        Jos työpaikalla ottaa työpaikkakiusaamisen puheeksi kiusattuna, saa itse syyt ja häpeät niskoilleen, joten se ei kannata.

        Toiset yliherkät ja kiltit ihmiset ovat vaan aina niitä joita kiusataan jokapaikassa, sellaisella henkilöllä on koko työelämä yhtä helvettiä, eikä yliherkkyydestä ja kiltteydestä pääse eläkkeellekään!


    • Ennenvanhaanparemmin

      Koulukiusaaminen ei ole uusi ilmiö. 60-70-luvulla tuli jo turpaan, joka päivä ja se oli kestettävä. Myös henkistä kiusaamista oli paljon. Se oli normaalia elämää, eikä siihen kiinnitetty mitään huomiota. Oli kunnia asia olla hiljaa, opettajat olivat yhteisiä vihollisia. Jos joku vasikoi, seuraamus oli julma, eipä enää kannellut kun oli naama niin tohjona ettei puhe toiminut.Ei ollut mitään terapiaa eikä apua. Annettiin sitten puukolla takaisin, kun vähän kasvettiin.

      Nykyään lapsia paapotaan liikaa..

    • Ennenvanhaanparemmin

      Monella sitten meni koulu pelleilyksi kunnes täytti 16 vuotta ja pääsi pois piinasta. Kaikki oli hallitsematonta menoa 60-70-luvun kunnallisessa keskikoulussa. Isoja ryhmiä, huonoja opettajia ja köyhiä oppilaita. Koulu oli helvetti, mutta ei sitä silloin tajunnut, yritti vaan selviytyä hengissä päivästä toiseen ja välillä lintsattiin muutama viikko ja jäätiin luokalleen.

      • ArjenRealismiaLapsille

        Niin juuri - Nykyään kiusaamiseen osataan jo puuttua. Ennen 60-70 luvulla kukaan ei ollut kiinnostunut kiusatusta lapsesta, ei edes omat vanhemmat.

        PIti vaan jotenkin pärjätä itsekseen ja purra hammasta, vaikka tuli joka päivä kotiin nenä verillä, vaatteet rikki ja kirjat revittynä, kukaan ei auttanut.


    • KiusaajatTapettava

      Koulu ja työpaikkakiusaaminen on itsestään saatanasta. saatana on valheen äiti ja kiusaamisissa aina valehdellaan uhrista perättömiä.

      Jeesuksen oma ei kiusaa ketään ja ei myöskään suostu siihenn , että jotakuta muuta kiusataan.

      Daavid sanoi, herjaajastaan, että tietyllä alueella hän saa pitää päänsä. mutta jos siltä poistuu voi hänen päänsä katkaista ja näin myös tapahtui

      • PahuusKostetaan

        Kyllä - Siimei heitteli Daavidia kivillä, mutta hänelle kostettiin Jumalan voidellun kiusaaminen ja Siimei sai mennä verissäpäin tuonelaan.

        2 Sam 16:5 -13 ja 1 Kun 2. 8-9


    • Kaikki te olette pilkkaajia, te pilkaatte Juudasta. Minun ei tarvitse, siksi minun ei tarvitse kantaa myöskään ristiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe