Kuolemanrajakokemuksen hankkiminen?

Kuolemakokemus

Laitan tämän tälle palstalle mutta myös tuonne "rajatiedon" palstalle, jotta tulisi enemmän keskustelua aiheesta.

Eli: mitä ajattelet siitä että jos hankkisi kuolemanrajakokemuksen tarkoituksella, niin että pyytäisi että sydän pysäytettäisiin esim. 3-5 minuutiksi ja sitten käynnistettäisiin uudelleen? Jos esim. yksityisestä sairaalasta kysyisi tätä, voisiko saada kokemuksen lyhyestä kuolemasta hankittua niin että humautusnukutuksessa sydän pysäytettäisiin defibrillaattorilla annetulla iskulla ja pidettäisiin pysähtyneenä sovittu aika ja sitten käynnistettäisiin uudestaan. Tuosta ei pitäisi olla terveelle sydämelle haittaa ja joissain leikkauksissa se joudutaan tekemään ja samaten aivojen verenkierto joudutaan joissain leikkauksissa poistamaan joksikin aikaa sydämenpysähdyksen ohella eli henkilö on kuolleena jonkin aikaa ja sitten verenkierto palautetaan, näihin toimenpiteisiin liittyen monet ovatkin kuvailleet kuolleena ollessaan kokemiaan asioita, aivothan menevät täysin pimeiksi ja pois toiminnasta jo n. 20 sekunnissa kun niiden verenkierto katkeaa. Monilla nämä kokemukset ovat muuttaneet ajatusmaailmaa ja ajattelua maailmasta hyvin paljon ja yleensä positiivisesti.

Mutta jos haluaisi kokea kuoleman tai kuolemanrajakokemuksen niin olisiko tuossa mitään eettisesti epäilyttävää tai kyseenalaista? Ei kai uskonnollisesti tuollaista ole pidetty varsinaisesti moitittavana tai kiellettynäkään toisaalta? Terveydelle siitä ei pitäisi siis myöskään olla haittaa, toki teoriassa ihan minimaalinen riski on että sydämen uudelleen käynnistämisessä olisi jotain hankaluuksia, mutta kyllähän näitä pysäytyksiä tehdään ihan sydänsairaillekin jos sydänleikkaus on tarpeen. Vaan saako tuollaista "palvelua" edes ostettua yksityisestäkään sairaalasta? Ajatuksia?

13

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäänuskossa

      Ei kaikille anneta jälkeenpäin muistettavaa tietoa vaikka sydän pysähtyisi ja sellaisen voi joku saada vaikka verenkierto pelaisikin.

      Ei ole Jumalan tahto alkaa tavoitella kokemuksia ja leikkiä näillä asioilla. Saattaisi käydä ettei se sydän enää alkaisikaan sykkiä.

      Jumala antaa kokemuksen, jos se on ihmiselle tarpeellinen.

    • fda
    • Mielenkiintoinen aloitus. Olen joskus pohdiskellut, voisiko hallittua sydämen pysäytystä kuolemanrajakokemuksen tuottamiseksi käyttää masennuksen tai muiden psyykkisten sairauksien hoidossa. Lääketieteellisistä syistähän sydän voidaan pysäyttää, kuten aloittaja huomauttaa. Sen sijaan sydämen pysäyttäminen puhtaasti huvin vuoksi lienee lääkärin etiikan vastaista. En usko, että yksikään lääkäri hevin suostuisi pysäyttämään sydäntä ilman lääketieteellisesti pätevää syytä.

      Tosin vain noin viidennes sydänpysähdyspotilaista saa kuolemanrajakokemuksen. Sitä paitsi on mahdollista, että kuolemanrajakokemuksen lääketieteelliset hyödyt saataisiin aikaan myös psykedeelien avulla. Psykedeelit pitäisikin saada hoitokäyttöön mitä pikimmiten.

    • Elokuvaatvtä

      Aiheesta on tehty elokuva. Lääkäriopiskelijat pysäytteli toistensa sydämiä huvin vuoksi, taisi siinä joku kuollakin.

      Myös:


      Noora Karma ”pysäytti” sydämensä televisiossa – Näinkö hän sen teki?
      Noora Karman oma ohjelmasarja alkoi lauantaina.
      Noora Karman oma ohjelmasarja alkoi lauantaina. (KUVA: Antti Hämäläinen)

      Julkaistu: 16.3.2014 20:53
      OTA KANTAA Mentalisti Noora Karman uskomattoman televisiotempun taustalla saattaa olla yksinkertainen kikka.
      Mentalisti Noora Karman uusi, hänen omaa nimeään kantava tv-sarja käynnistyi MTV3:lla lauantaina. Avausjakso huipentui temppuun, jossa Karma ”pysäytti” oman sydämensä: syke laski nollaan sydämen toimintaa seuraavalla monitorinäytöllä eikä hänen ranteistaan löytynyt pulssia.

      ”Pysähdys” kesti minuutin. Tämän jälkeen Karma elvytettiin defibrillaattorilla.

      Noora Karma ei ole koskaan paljastanut kuinka hän temppunsa tekee. Sydämenpysäytystemppu on kuitenkin taikureiden ja mentalistien vakio-ohjelmistoa ja sen tekotavoista löytyy tietoa helposti.

      Yksi mahdollinen tapa toteuttaa temppu on tämä: tempun tekijään kytketty monitorilaite joko etukäteen ohjelmoidaan näyttämään sydämensykettä niin, että syke laskee ja pysähtyy viimein nollaan. Monitorilaitetta voidaan myös ohjata kaukosäätimellä.

      Ranteesta mitattavan pulssin voi puolestaan hetkellisesti vaimentaa siten, että tempun tekijä asettaa kainalokuoppansa alapuolelle pehmeän pallon tai vastaavan esineen, jota hän puristaa käsivarrellaan kylkeään vasten. Pallo painaa käsivarren sisäpinnassa sijaitsevat suonet tukkoon niin, että ranteesta ei enää pysty erottamaan pulssia.

      Tätä tekotapaa tukevat Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneen sairaanhoidon ammattilaisen huomiot useista tempussa olleista epäkohdista.

      Yksi niistä oli se, että monitori näytti tempun alkaessa pulssiksi 120, kun Karman ranteesta pulssia seuranneet sairaanhoitajat ilmoittivat pulssin huomattavasti hitaammaksi. Lisäksi monitorin johdot olivat osan ajasta irti.

      Erikoista oli myös se, että vaikka Karma väitti sydämensä pysähtyneen, ei hän valahtanut elottomaksi vaan pystyi pitämään kättään ilmassa. Kun Karmaa elvytettiin defibrillaattorilla, annettiin hänelle sähköä kylkiin, kun oikeasti sähköä annettaisiin oikean olkapään lähelle ja vasempaan kylkeen. Sähköä saadessaan Karma ei myöskään nytkähtänyt koko kropallaan symmetrisesti, kuten oikeassa sähköelvytyksessä kävisi.

      • olisilmänkääntötemppu

        Nooran jutut ovat aina feikkejä. On itse sen myöntänyt. Jos sydän pysähtyy, niin taju menee heti kankaalle.


    • sgwerf

      Miten tyhmä idea. Armomurha on syntiä. Luuletko että Jumala tollaista siunaisi?

    • testiä.tekemään.vaan

      Hyvä idea. Jotta saataisiin rajan takaa eksaktia tietoa, niin näin tutkimalla asia saataisiin varmasti selvitettyä. Esimerkiksi kun nyt on sovittu joissakin sairaaloissa että hoitajat jemmaavat elvytyshuoneisiin korkeiden kaappien päälle numero- kirjain ja värisymboleja joita potilas ei voi nähdä ruumiissaan ollessaan, mutta voi nähdä jos tapahtuu oikea ruumiistairtautumiskokemus joka tapahtuu yleensä huoneen katonrajassa.

      Jos siis tarkoituksellisilla sydänpysähdyksillä saataisiin todistettua potilaiden symbolien näkeminen katonrajassa, tämä olisi viimein lopullinen todiste siitä, että ihmisen erillinen sielu on olemassa.

      Tämän todistamiseen siis tarvitaan juuri aloituksen kaltainen selvä koe.

    • Ennenkuin-alat
    • jotentyperääkoeolisi

      Ei kyllä sydämelle hyvää tee, jos ihan tuosta noin vain pysäytetään ja kokeen tekemiseksi pitäisi verenkierto pysäyttää useammiksi minuuteiksi. Ja pienikin happikatko aivoille ei tee hyvää. Valtavasti aivosoluja tuhoutuu jo pienessä aivonverenkiertohäiriössä.

      • saman.tien

        Voidaanhan testi tehdä niille joille muutenkin on edessä sydämen pysäytys. Esimerkiksi sydänleikkauksen tarvitseville.


      • ymmärräthän

        Jos sydän on niin heikko, että operoida pitää, niin ei siinä ole testeille sijaa. Ja kun leikkauksessa sydän pysäytetään, niin potilas kytketään kojeeseen joka pyörittää verenkiertoa. Ilman sitä aivot kuolevat hapen puutteeseen.


      • enkestäenää
        saman.tien kirjoitti:

        Voidaanhan testi tehdä niille joille muutenkin on edessä sydämen pysäytys. Esimerkiksi sydänleikkauksen tarvitseville.

        Ei voi olla totta. Tällaisia aloituksia tulee, kun ei tiedetä lääketieteestä yhtään mitään.


      • toissijainen.tutkimus

        Mikä ihmeen tieteen mustamaalaus täällä taas on menossa? Koko aloituksen ideahan on tutkittavissa PELKÄSTÄÄN JONKUN VARSINAISEN OPEROIMISEN SIVUSSA. Ilman sen kummempia operaatioita.

        Sen kun laitetaan vaan väri- ja koodilaput operaatiohuoneiden katonrajaan. Niin tulokset voidaan kysellä itse operaation jälkeen sitten. Onko tämä niin vaikeaa tajuta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      128
      2074
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      2054
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1393
    4. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      75
      1307
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1264
    6. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1108
    7. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      90
      1028
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      66
      1013
    9. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      973
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      56
      960
    Aihe