Pillerit synnytyksen jälkeen

Pillerit

Olen kysellyt jo muutamalta muulta palstalta, mutta en saa sieltä mitään kunnollisia vastauksia ja toisesta en saa ollenkaan, kysyn siis myös täältä.


Olen synnyttänyt n. 3kk sitten ja aloittanut pillerit uudestaan, koska imetys ei onnistunut, joten yhdistelmäpillerit aloitin. Merkki on Gestinyl, ennen raskautta olin syönyt tuota samaa merkkiä n. 2vuotta. Kuukautiset alkoivat torstaina 14.04, joten otin silloin ensimmäisen pillerin.

Muistaakseni perjantaista lähtien on ollut joka päivä aivan kamala olo, oksettaa ihan kauheasti ja heittää päästä. Olo menee ohi, sen kesto vaihtelee aina 10min-useampaan tuntiin ja on aaltoilevaa. Ruoan näkeminen/miettiminen tuntuu oksettavan erityisen paljon. Samalla lailla kuin raskauden alussa.

Voiko olla, että merkki ei enää sovikaan minulle, vai onko synnytyksen jälkeen yleensä pahemmat sivuoireet pillereiden aloittamisen jälkeen? En enää muista, mitä ensimmäisellä kerralla tuli sivuoireita, mutta muistaakseni vain mielialavaihteluita. Pitäisikö testata toista merkkiä jo vai odotella vielä viikon verran ainakin?

Ja millä oloa saisi helpotettua, koska ei ole ihan pientä pahoinvointia? Vettä olen koittanut juoda pahan olon "päälle", muttei auta kuin puolisen minuuttia. Mehu yms. ei tunnu auttavan sen paremmin kuin vesikään. Missään asennossakaan ei tunnu helpottavan.

Raskautta aloin epäilemään, kun kuukautiset olivat 2päivää myöhässä (mitä en alkuun pitänyt outona, koska olivat kuitenkin vasta toiset kuukautiset synnytyksen jälkeen), ovat olleet hieman omituiset (en pitänyt tätäkään alkuun outona) ja sitten suurimpana oli tuo kuvotus ruoan näkemisestä tai ajattelustakin.

Suurta mahdollisuutta raskauteen ei kyllä pitäisi olla, koska kondomia on käytetty tunnollisesti, mutta onhan jossakin niistä toki voinut olla pieni reikä, jota ei ole huomannut. Vanhoja eivät ole, kun ostettiin pari-kolme viikkoa sitten.

Testin ostan tänään, jos pääsen kauppaan kun lunta tulee taivaan täydeltä ja autossa on kesärenkaat alla. Tai sitten ostan kaksi ja teen toisen jo tänään.

Mutta kuinka iso mahdollisuus on
a) raskauteen
b) siihen, ettei kyseinen merkki sovi minulle enää
c) siihen, että tämä menee ohi?


Kiitos jos jaksat lukea ja vastata!

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vghb

      "Mutta kuinka iso mahdollisuus on

      a) raskauteen

      b) siihen, ettei kyseinen merkki sovi minulle enää

      c) siihen, että tämä menee ohi?"

      a. 50%, joko olet tai et ole raskaana.
      b. 50%, joko merkki sopii tai ei sovi sinulle.
      c. 50%, joko tuo menee ohi tai ei mene.

      Täytyyhän sinun itsekin käsittää, ettei täällä kukaan osaa ennustaa mitään. Pillereiden aloitukseen ja sivuoireisiin pätee ihan samat jutut kuin ennenkin eli vain kokeilemalla selviää sopiiko merkki ja yleensä 3 ensimmäisen liuskan aikana oireet helpottavat, jos ovat helpottaakseen.

    • shopisk

      Kokeile apteekista maitohappobakteeria. Helpottaa, jos pahoinvointi johtuu vain ruuansulatuselimistösi reaktioista lääkkeeseen, mikä on hyvin mahdollista, kun et ole toviin pillereitä syönyt.

      Jos oireet jatkuvat, puhu asiasta neuvolassa.

    • utelias2016

      Kerro, kuinka kävi? Itselläni ja veljelläni on 11 kk ikäeroa. Etenkin jos ei imetä, niin ovulaatio voi tapahtua varsin pian. Täysimetys estää ovulaatiota, muttei ole 100 %:inen ehkäisykeino. Mikä vaan ehkäisykeino voi myös pettää. Sinut on jo hedelmälliseksi todistettu, eli raskauden todennäköisyys on sinulla suurempi kuin naisella, joka ei ole synnyttänyt (koska hänellä voi olla tietämättään hedelmällisyyttä alentavia tekijöitä).

      Kuinka kävi, ja mihin ratkaisuun päädyit? Eli siis raskaus -> synnytys tai abortti, sopimaton ehkäisymenetelmä -> toinen ehkäisymenetelmä?

    • a.p

      Unohdin vallan tulla tänne kirjoittamaan. Mutta, tein testin ja oli negatiivinen. Pahoinvointi alkoi helpottaa, mutta otin asian silti puheeksi neuvolassa. Sieltä nyt ei tietenkään sanottu yhtään mitään, niinkuin ei mihinkään muuhunkaan koskaan. Mutta olo on jo ollut ihan normaali jonkun aikaakin ja laatta loppuu tänään. Oli siis varmaan vain jonkinlaisia sivuoireita. :)

    • a.p

      Vastaan vielä tuohon viimeiseen kommenttiin. Jos olisinkin ollut raskaana, olisin pitänyt lapsen ja sitten sen synnytyksen jälkeen harkinnut jotakin muuta ehkäisy keinoa. :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe