Jos Britit eroaa,,,

kysynvaan_

,,,kuinka pian euron arvo laskee muihin valuuttoihin nähden? Onko äänestys päivä jo lyöty lukkoon?

64

570

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • twt3

      Talous menee koko maailmassa uusiksi , kyllä sen sitten huomaa kun tapahtuu.

      • kysynvaan_

        Pitäisi vaan huomata ajoissa, voisi siten tehdä valuutta siirtoja.


    • juutinraumaa

      Onko toiveissa rikastua :D Brexit-äänestys on 23. kesäkuuta.

      • kysynvaan_

        Ei vaan säilyttää edes se, mitä on tähän mennessä kerännyt.=)


      • juutinraumaa
        kysynvaan_ kirjoitti:

        Ei vaan säilyttää edes se, mitä on tähän mennessä kerännyt.=)

        Se on hyvä tavoite. Itsellä on pieniä dollarisijoituksia, ja kaikesta sahaamisesta huolimatta taala vahvistuu ennusteiden mukaan ensi vuoteen mennessä ilman Brexitiäkin..
        Kiina ja Venäjä suurvalloista ovat keskeyttäneet pörssinsä toiminnan lähivuosina.. en ihmettelisi, jos UK:n äänestys osoittaisi irtoamisen puolesta, niin saattaisi tynkäEU sortua myös jarruttamaan pörssiensä toimintaa?


      • kysynvaan_

        Niin, entä jos asia on jo ennalta suunniteltu? Stubb ainakin pariviikkoa sitten lausui näin : englannin euro eroaminen ei hyvä asia,,,. Ikäänkuin hän jo asian tietäisi.


      • asdfghjklöäölkjhgfd
        kysynvaan_ kirjoitti:

        Ei vaan säilyttää edes se, mitä on tähän mennessä kerännyt.=)

        Hullua säilöä rahaa, parempi laittaa se tekemään työtä ja lisääntymään. Toki tilillä/turvakaapissa pitää aina 15-50 tuhatta euroa, sellaisissa pikkusummissa ei valuuttojen muuttuvat arvot paljoa tunnu.


      • JHKJ7.v.tr
        kysynvaan_ kirjoitti:

        Ei vaan säilyttää edes se, mitä on tähän mennessä kerännyt.=)

        Muuten, olen lukenut, että ennen varsinaista brexit-kansanäänestystä rahamarkkinat alkavat reagoida voimakkaasti. Jo nyt on niin käynyt, mm. eräät vaihtavat passeja, en tiedä, ketkä. Eivät aidot britit ehkä suuressa määrin? Obama tullut sotkemaan vielä korttipakkaa, monenlaista painostuskeino ja aivan varmisti korruptiota ja lahjuksia, kuten vaikka vapaakauppasopimuksia jne. Äijä on "hullu tunkeilja".

        Mapped: how the eurozone will suffer after a Brexit
        http://www.telegraph.co.uk/business/2016/03/24/mapped-which-eurozone-countries-will-be-worst-hit-by-a-brexit/

        Telegraph Business Britain courts fate on Brexit with worst external deficit in history
        Ambrose Evans-Pritchard Ambrose Evans-Pritchard
        31 March 2016 • 8:02pm
        http://www.telegraph.co.uk/business/2016/03/31/britain-courts-fate-on-brexit-with-worst-external-deficit-in-his/

        Deutsche Bank
        John Cryan warnt vor Brexit
        Datum: 15.04.2016
        http://www.handelsblatt.com/unternehmen/banken-versicherungen/deutsche-bank-john-cryan-warnt-vor-brexit/13452294.html

        Brexit Risk Drives Britons to Apply For French Passports
        Angeline Benoit
        http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-18/britons-in-france-lose-sangfroid-as-le-brexit-fear-looms-large

        Barack Obama urges UK voters to 'stick together' with EU
        22.4.2016
        http://www.theguardian.com/us-news/2016/apr/21/obama-arrives-in-london-with-eu-referendum-high-on-the-agenda


      • juutinraumaa
        kysynvaan_ kirjoitti:

        Niin, entä jos asia on jo ennalta suunniteltu? Stubb ainakin pariviikkoa sitten lausui näin : englannin euro eroaminen ei hyvä asia,,,. Ikäänkuin hän jo asian tietäisi.

        Kyllähän sen Brexitin varalle suunnitelmia tehdään. Mielestäni yksittäisellä kansalaisella on kaksi vaihtoehtoa avauksessa esittämääsi kysymykseen liittyen. Joko osaa tehdä oikeat näkemykset riittävän ajoissa, ja tekee itseä koskevia suojauksia niin ikään riittävän ajoissa. Toinen vaihtoehto on vain katsoa tapahtumat läpi. Erilaiset arvot saattavat rytistä hetken tai jopa kauemmin, ja silloin ei kannata paniikissa tehdä mitään. Kaikki asettuu kuitenkin jonkinlaisiin pysyvämpiin uomiinsa uudestaan. Tuskin mitään sotaa vielä näillä saadaan aikaan.

        Pelottava musta hevonen.. vai musta Joutsen.. vai peräti musta Matujoukko saattaa olla se arvaamaton tekijä tässä lyhyen ajan tulevaisuudessa.


      • HGfd5422
        juutinraumaa kirjoitti:

        Se on hyvä tavoite. Itsellä on pieniä dollarisijoituksia, ja kaikesta sahaamisesta huolimatta taala vahvistuu ennusteiden mukaan ensi vuoteen mennessä ilman Brexitiäkin..
        Kiina ja Venäjä suurvalloista ovat keskeyttäneet pörssinsä toiminnan lähivuosina.. en ihmettelisi, jos UK:n äänestys osoittaisi irtoamisen puolesta, niin saattaisi tynkäEU sortua myös jarruttamaan pörssiensä toimintaa?

        "Kiina ja Venäjä suurvalloista ovat keskeyttäneet pörssinsä toiminnan lähivuosina.. en ihmettelisi, jos UK:n äänestys osoittaisi irtoamisen puolesta, niin saattaisi tynkäEU sortua myös jarruttamaan pörssiensä toimintaa?"

        Tässä oli hyvä juttu tästä kamalasta talouden tilasta.

        http://www.zerohedge.com/news/2016-04-22/albert-edwards-finally-blows-im-not-really-sure-how-much-more-i-can-take

        Albert Edwards Lopuksi räjähtää: "En ole oikein varma, kuinka paljon enemmän tämän voin ottaa"
        Lähettäjä Tyler Durden on 04.22.2016 20:17 -0400

        [""... Sinun ei tarvitse olla Taleb tai Mandelbrot laskea, että olemme ottaa kerran sadassa vuodessa tapahtumia säännöllisesti viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. "

        Nykyään se on toinen kuuluisa skeptikko, SocGen Albert Edwards, joka on ollut tarpeeksi ja sanoo hän tuntee "täysin masentunut", koska hänellä ei ole "yksi pienikin epäilystäkään siitä, että nämä keskuspankeista tuhoaa enfeebled maailmantalouteen niiden kömpelö toimenpiteitä ja että poliittinen kaaos olla ruma tulos. Ainoat ihmiset, jotka hyötyvät eivät ole sijoittajia, mutta anarkistit joka syleilee iloksi tuloksena kaaos näiden politiikkojen tuo! "

        Kun hän avoimesti varoittaa lukijoitaan:

        "Olen pitkään tunnustettu omaa vastahakoisuus (vai onko se verinen ennakkoluulottomuutta) ja toivottavasti laittaa sen hyvään käyttöön minun valittu ammatti. Jos haluat konsensus sonni markkinoille cheerleading nonsense, lukijat tietävät se on laajalti saatavilla muualta."

        Tätä varoitus paikallaan, tässä miksi mies, joka suosituksi deflatorista "Ice Age" räjäyttää.

        En ole monetaristisen eikä keynesiläinen. Näen ansiot ja vika molemmilla puolin hyvin fractious argumentti. Mutta mitä tiedän on, kun viime viikkoina olen kuullut, että Janet Yellen näe kupla Yhdysvalloissa, kun Ben Bernanke öljykivistä ja toistaa hänen helikopteri rahaa puhetta, ja kun Mario Draghi sanoo, että EKP: n politiikkaa tulostus rahaa ja negatiiviset korot toimi, tunnen täysin masentunut (voisin myös lainata samankaltaisia hölynpölyä Japanista, Englannissa ja Kiinassa). En ole yksi pienikin epäilystäkään siitä, että nämä keskuspankeista tuhoaa enfeebled maailmantalouteen niiden kömpelö toimenpiteitä ja että poliittinen kaaos on ruma tulos. Ainoat ihmiset, jotka hyötyvät eivät ole sijoittajia, mutta anarkistit joka syleilee iloksi tuloksena kaaos näiden politiikkojen tuo!

        Sanoimme vuonna 2010, jolloin Fed aloitti QE2 että lopputulos olisi siviili- (tai enemmän kuin siviili) sota, joten täysin samaa mieltä Edwards "masennus", koska valitettavasti hän on oikeassa, mutta koska varastot edelleen lisääntyvän muutamia muita näytä välittävän .

        Edwardsin valittaa jatkaa:

        I? M ole varma, kuinka paljon enemmän tämän voin ottaa. Joten tässä me olemme 5, 6 tai ei se nyt 7 vuotta tähän elpymistä ja se on edelleen säälittävän heikkoja. Ja niin se pitäisi vanavedessä yksi suurimmista yksityisen sektorin luotto kuplia historiassa. De-hyödyntämällä krapula oli aina olemaan valtava, ja niin se on. Nopeita raha- QE nonsense tehnyt käytännössä mitään eroa taloudellista takaisinperintää muuta kuin puhaltaa varallisuushintojen, tekevät rikkaat rikastuvat, epätasa huonompi ja tehdä Joe ja Joanna Sixpack haluavat huutaa raivoissaan. Ne tekevät niin hylkäämällä perustamista puolueiden ja ehdokkaiden lähes joka vaaleissa puolestaan ja etsivät lisää äärivaihtoehtoa molemmissa päissä poliittisen kirjon. Ja kuka voi syyttää heitä erilleen kalisten luokat?


        Olen juuri palannut Saksasta markkinointi matka. Olen ehdottomasti sopinut heidän valtiovarainministeri Schäuble kun hän syytti EKP löysää rahaa politiikkaa edistää nousu ääri oikean Vaihtoehto Saksalle osapuolelle. Schäuble ", sanoi Mario Draghi ... erittäin ylpeä: voit kohdistaa 50% tuloksista osapuolen, joka näyttää olevan uusi ja menestyksekäs Saksassa suunnittelussa tämän [raha-] politiikkaa," Ja tämä ei ole vain Saksan ilmiöt - se on maailmanlaajuinen. Ihmiset ovat vihaisia ja ne hyökäten. Mutta keskuspankkiirit ovat maalanneet itsensä nurkkaan kanssa overconfident retoriikan ja raha kokeiluja. He ovat nyt sitoutuneet meidän kaikkien niiden tie kadotukseen.

        Lopuksi niille vakuuttunut keskuspankin ultraomnipotence, Edwards on seuraavat jakaus sanat:

        Koska sijoittajat ripustaa sanat EKP tuolin Mario Draghi jälleen, olin muistutti lukiessaan erinomainen kuukausittainen uutiskirje Graham Summers Phoenix Capital kuinka epätoivoinen Keski Bankers tulevat kun ne on maalattu nurkkaan. Graham kirjoittaa "kun taas toinen Keski Banker voisi todeta," olemme valmiita toimimaan, jos perusteltua, "Mario Draghi sanoo asioita kuten hän" mitä se.."


    • beethooven

      Toivottavasti lähtevät pian ja Skotlanti itsenäistyy ja tulee snobien tilalle EU:n ja vielä Emuunkin.

    • Mbkju7.bfd

      Tänään tuli vasta ensi kertaa mieleen ajatus, että miten tämä Suomen talous lopulta tulee menemään. Kiinnitin huomiota, kun Sipilä vaatii akateemisilta tutkijoilta nyt vaihteeksi enemmän käytettävyyttä tutkimuksista. Harva pääministeri alkaa tohtoritason ihmisten kanssa känkkäröimään, eli tosissaan siis yritetään tehdä sitä sisäistä devalvaatiota eli leikkauksia. Tuosta en erityisemmin ole huolestunut, nuo ihmiset osaavat järjestää asiansa, mutta tässä on muutakin taustalla joka tosiaan on aika kylmäävä ajatus.

      Tämä vanha uutinen, ko. henkilö nimenomaan ja tehtävä.

      Hetemäen seuraaja ottaa eurokriisin vastaan ilolla
      Talous 28.10.2013 2:00 Päivitetty: 28.10.2013 14:03
      Matti Tyynysniemi
      Helsingin Sanomat
      http://www.hs.fi/talous/a1382850227744

      "Eurokriisissä on ollut viime ajat rauhallista. Saarenheimo kritisoi "pinnallisia analyysejä", joiden mukaan mitään ei ole saatu aikaan.

      Hänen mukaansa kriisimaiden vaihtotaseet ovat jo keskimäärin tasapainossa tai ylijäämäisiä. Espanjan ja Portugalin vienti vetää Suomea paremmin. Kreikan talous supistuu tänä vuonna ennustettua vähemmän, ja ensi vuonna jo kasvaa.

      "Sanotaan, että kulukuri on nujertanut kasvun ongelmamaissa. Teknisesti näin on. Mutta se on pakottanut ajamaan alas rakenteita, joita ei olisi muutenkaan ollut varaa ylläpitää."

      Saarenheimon mukaan kestämätön toiminta on jotakuinkin ajettu alas. Esimerkiksi Espanjan rakennusalalla työskenteli tarpeeseen nähden kolminkertainen määrä työntekijöitä.

      "Tämän resurssin vapauttaminen näkyy ilman muuta työttömyydessä. Nyt se pitää saada uudestaan käyttöön.""

      Tässä samaan aikaan pohdiskelua uutisesta:

      https://tyhmyri.wordpress.com/2013/10/30/tuomas-saarenheimo-ja-hesarin-haastattelu-kerrassaan-jannittavaa/

      Jos noilla koviksilla on tällainen ketju:
      Brysselin komisaarin porukka, valtiovarainministeriön em. henkilö, operatiivinen vallankäyttäjä eli nykyinen pm, joka ei tunnu kääntävän päätä ja takkia, vaan pitää kiinni.

      Tästä kartasta näkee, miksi loisväestöä on jonoksi asti tänne tulossa ja odottaa Unkarin eteläpuolella pääsyä mahdollisimman pian tänne.

      "% of GDP in social expenditures in OECD states, 2013 >30% 25-30% 20-25% 0-20%"
      https://en.wikipedia.org/wiki/Welfare_state#/media/File:Social_expenditure_as_percentage_of_GDP_OECD_2013.svg

      Vain Saksalla ja köyhtyneellä Suomella on 30 %:n sosiaalikulut BKT:stä. Niitä ne nyt kaventaa ja julkishallinnon kulutusta. Yksityinen lainanotto lisääntyy, kun vanha väestö ei saa palkkatyötä. TE-toimiston pikkutuilla ei kovin pitkälle pötkitä talon maksussa yms. Alkaa siis vaikuttaa siltä, että jos tämä pro-euro-”EU-kovisjoukko” totetuttaa kaikki, kuten Saarenheimo hesarin jutussa puhuu mm. Espanjasta, niin millä on ajateltu kaikkein pienituloisimpien elävän, mikäli sosiaalituet kutistetaan jonnekin 200-300 kuten Kreikassa ja silti kaikki maksut ovat verotuksen vuoksi kaikkein korkeinta tasoa maailmassa. Näillä veroilla ko. tyyppisille herroille ja rouville kerätään palkkoja, etuuksia, eläkkeitä, jotka ovat käytännössä tuhansia kertoja suurempia kuin kaikkein pienimmät tuet.


      Jos nimimerkki, joka kommentoi näin, on tuo Saarenheimo, joku vm:n finassiosaaja tai kansantaloustieteiljä taitaa kuitenkin olla, eli odotettavissa on, että Sipilä ja Stubb leikkaavat aloittamallaan tyylillä loppuun asti, onhan heillä kätevä saneeraja, Berner nyt käytettävissä.

      Helikopterirahaa elvytykseen jo 2016?
      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=252624&start=45&tstart=0
      "Ei euron pystyssä pysyminen ole ongelma. Ne taloudet jotka siihen eivät sopeudu, ottaa sen tuomat osumat ja hyvinvointitappiot. Lopulta nekin sopeutuvat, mutta kinkkinen tie niillä on edessä. Ne jotka sopeutuvat, pärjäävät. "

      Ensimmäinen sivu.
      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=252624&start=0&tstart=0

      "Helikopterirahoituksen idea ei ole mikään muu kuin sivuuttaa markkinamekanismit ja implementoida rahaa järjestelmään toteuttaen reaalitaloudellinen aktiviteetti finanssipolitiikan tai jonkun muun menetelmän avulla. Ongelma on vain se, että loppuen lopuksi lainalaisuudet ei eroa vähääkään tavallisesta finanssipoliittisesta elvytyksestä. Tämäkin perustuu aivan yhtä tarkkoihin laskelmiin kuin mitä peräänkuulutit."

      Saksan Schauble ei viikko sitten hyväksynyt helikopterirahoitusta, siihen tuli vaihtoehtokin EKP:lle, mutta en alkanut selvittää sitä.

      • juutinraumaa

        Huh.. olipa tarinaa. Onko tuo omaa tekstiäsi vai lainattu juttu? Toki seassa on tuota kauppalehden keskustelua, johon pitää tietyllä varauksella suhtautua. En löytänyt mitään erityistä punaista lankaa edellä olevasta, mutta ei tarvitsekaan,

        EKP jo maaliskuussa laski ohjauskoron nollaan, ja nyt sitten eilen piti sen siinä. Arvopaperien osto jatkuu, mutta eilen tuli uusi asia, eli kesäkuussa Suomen Pankki alkaa ostaa yrityslainoja Suomesta. Kaikkiaan kuusi keskuspankkia Euroopassa on tuossa mukana.


      • juutinraumaa

        Siis Suomella ja Ranskalla on yli 30% julkinen sosiaalihuolto, mutta tulee siinä Saksa , Portugali , Espanja ja Italia ihan perässä. Niin täyttä saastaa koko julkinen talous ympäri Eurooppaa. Jostain luin tänään, että Italiassa tehdyn kyselyn mukaan koululaisista suurin osa oli valmis kääntymään Islamiin jos? mitä... en lukenut sitä, mutta jotain muslimien levittäytymiseen liittyvää se on. Sama se on täällä Suomessakin, kun opetushallitus ym. yrittävät nuorison kasvattaa valmiiksi epäisänmaalliseksi massaksi, jolla ei ole kunniaa eikä omaa kulttuuria.


      • Karmea.tulevaisuus
        juutinraumaa kirjoitti:

        Huh.. olipa tarinaa. Onko tuo omaa tekstiäsi vai lainattu juttu? Toki seassa on tuota kauppalehden keskustelua, johon pitää tietyllä varauksella suhtautua. En löytänyt mitään erityistä punaista lankaa edellä olevasta, mutta ei tarvitsekaan,

        EKP jo maaliskuussa laski ohjauskoron nollaan, ja nyt sitten eilen piti sen siinä. Arvopaperien osto jatkuu, mutta eilen tuli uusi asia, eli kesäkuussa Suomen Pankki alkaa ostaa yrityslainoja Suomesta. Kaikkiaan kuusi keskuspankkia Euroopassa on tuossa mukana.

        Oliko oma tekstini liian pahaa :-)? Lainattu on lainausmerkeissä. Ajatus oli todistella näistä tekemistäni linkkilöydöistä, että tämä hallituksen kova leikkauslinja onkin nimenomaan euroyhteensovittamista. En ollut itse ajatellut asiaa näin täsmätrimmatuksi euroon, vaan yleensä BKT ja viennin kannalta. Ja hämmästyttää eu-luottamus, sekä se, että lähdetään johonkin kelkkaan mm. USA:n ja ollaan ihan itse vailla mitään kunnon faktoja senkun vaan levätään lännen tuen varassa oma-aloitteettomasti, maa lillii, on lillinyt kohta 15 vuotta. En ymmärrä tuota käytöstä, turtumista ja suurten rahojen nostoa itselle näistä valtion hallinnan siirroista yms.

        Verotulot eivät riitä edes entisen väestön aikana ja nyt on vielä otettu lisää sossuturvan perässä hakeutuneita elätettäviksi. Orpo vielä tänään tuumiskeli, ettei Suomi voi toista kertaa kieltäytyä, kun Soini totesi, ettei pakolaiskiintiö käy, ei sitä pitäisi antaa EU:n vastuulle. Orpo on samaa kaartia kuin "euroyhtensopivuus-poppoo", eli täysi uskovaisuus ja luotto, että ko. talousjärjestelmä tulee pysymään kasassa kaikessa tässä paineessa ja tuottamattomuudessa.

        Jos Orpo olisi vähänkin itsenäisesti ajatteleva, eikä ryhmäkurin alainen kokoomuslainen, pro-eu-jäsen, silloin hänkin ajattelisi, ettei pitäisi odotella päätöksiä EU:lta, muilta yleensä, vaan sanoa itse vähän sanelevaan sävyyn, että nyt riitti, piste. Nuo järjestelämään (pro-eu) nojaavat ihmiset ovat niin vatkaavia, aikaansaamattomia päätöksissä, jos nyt joku kamu tai taho ottaa tästä nokkiinsa ja Suomi kohtaa seinän kokousilmapiirissä tms.

        Kun kaikki on yhteen "elatusalustaan kiinni kytkettyä" se on vähän kuin vauva, aina kiinni. Tai kamalan sitkeä hidas, iso, massiivinen, ketjutettu byrokratia, jonka eri tehtävien valmiiksi saamisen odottelu vie kaiken tekemisen maun hommosta, mitään ei voi itse päättää, ettei vaan loukkaa yhtä ketjussa. Ei tuollainen ole mistään kotoisin, ottaisi nyt niitä yhteispalveluita korkeitaan lainannostoon tai vaikka laatuvaatimusten luokitteluun ja poliisin tullaamiseen yms. EU on rasite, massiivinen "tyhjänpyörityskone".

        Kuten kauppalehden keskustelusta selvisi jotkut virallista euro-edustusta olevat virkamiehet (? ehkä?) ovat sitä mieltä, että eurossa oleminen ei tee elämää tukalaksi, kunhan vaan sopeudutaan, leikataan julkista ja muokataan kaiken aikaa. Tämän yhteiskuntaluokan tulotaso on huikean korkea, mm. tuolla Saarenheimolla oli palkka väillä (aikoinaan Suomen pankissa) monta kymmentätuhatta kuukaudessa. Noilla ei siis ole mitään hätää eurossa.

        Mutta ei siitä oikein tule mitään tolkkua matalampituloisille, ellei säätelyntaso laske hurjasti, nehän pakottavat tekemään hankintoja, ostamaan palveluja, huolehtimaan, että säädäksiä noudatetaan, vaikkapa autolla ajo, ympäristö, liikenne, sähköt, tietoliikenne (virustorjunta, muu suojaus) yms.

        Jos rahanarvo on korkea ja maksut on muutenkin korkeat köyhemmän tason tulonsaajat ovat lähinnä vaihtotaloudessa, melkein "maaorjuudessa". Tuo tilanne oli muuten aikoinaan Kansallissosialistisessa Saksassa. Moni asia muutenkin on EU:ssa ihan samalla tavalla tehty, mm. salaa valmisteltu eu-lainsäädöntöä. Hitler salasi vuosia sotaan valmistautumisen, virastot olivat peitenimillä, koska oli voimassa Versaillesin rauhan ehdot ja levottomat naapurivaltiot kyttäilivät, mitä Saksassa tapahtuu ja heti ärähtivät. Kunnes ei enää voitu salata.

        Ekonomistit eivät ehkä propagoi poliittisesti, mutta tukevat poliitikkoja kuitenkin. Hyvätuloisten tilanne on hyvä, mikään ei heikenny. Muiden kohdalla kaikki aputoimetkin loppuvat. Eikä ajatuskaan käy mielessä niillä, jotka ymmärtävät. Meillä ei ole keinoa koota yhteen samoin ajattelevia eri puolueista ja kaukana toisisataan. Emme voi mitään tälle, rikkailla menee entistä paremmin ja röyhkeys kasvaa entisestään. Luen tuota yhtä kirjaa William Shirerin Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho, röyhkeys kasvoi omien saavutusten ja edistymisen mukaan.

        Yksipuoluejärjestelmä hyödynsi alussa kaikkia ihmisryhmiä suostutellen eduilla, palkitsi osaa ja lopulta itse saneli kaikki ehdot sen mukaan, että valmistauduttiin suureen sotaan. Pakolaisbuumi vastaa melkein tuota tilannetta, ettei ketään enää kuunnella, vaan oma agenda on otettu nyt käyttöön, täällä vaan kaikuna vastaillaan. Keskistysleirit tehtiin ensin toisinajattelijoiden lahtaamiseksi, sitten muut sen jälkeen.


      • juutinraumaa
        Karmea.tulevaisuus kirjoitti:

        Oliko oma tekstini liian pahaa :-)? Lainattu on lainausmerkeissä. Ajatus oli todistella näistä tekemistäni linkkilöydöistä, että tämä hallituksen kova leikkauslinja onkin nimenomaan euroyhteensovittamista. En ollut itse ajatellut asiaa näin täsmätrimmatuksi euroon, vaan yleensä BKT ja viennin kannalta. Ja hämmästyttää eu-luottamus, sekä se, että lähdetään johonkin kelkkaan mm. USA:n ja ollaan ihan itse vailla mitään kunnon faktoja senkun vaan levätään lännen tuen varassa oma-aloitteettomasti, maa lillii, on lillinyt kohta 15 vuotta. En ymmärrä tuota käytöstä, turtumista ja suurten rahojen nostoa itselle näistä valtion hallinnan siirroista yms.

        Verotulot eivät riitä edes entisen väestön aikana ja nyt on vielä otettu lisää sossuturvan perässä hakeutuneita elätettäviksi. Orpo vielä tänään tuumiskeli, ettei Suomi voi toista kertaa kieltäytyä, kun Soini totesi, ettei pakolaiskiintiö käy, ei sitä pitäisi antaa EU:n vastuulle. Orpo on samaa kaartia kuin "euroyhtensopivuus-poppoo", eli täysi uskovaisuus ja luotto, että ko. talousjärjestelmä tulee pysymään kasassa kaikessa tässä paineessa ja tuottamattomuudessa.

        Jos Orpo olisi vähänkin itsenäisesti ajatteleva, eikä ryhmäkurin alainen kokoomuslainen, pro-eu-jäsen, silloin hänkin ajattelisi, ettei pitäisi odotella päätöksiä EU:lta, muilta yleensä, vaan sanoa itse vähän sanelevaan sävyyn, että nyt riitti, piste. Nuo järjestelämään (pro-eu) nojaavat ihmiset ovat niin vatkaavia, aikaansaamattomia päätöksissä, jos nyt joku kamu tai taho ottaa tästä nokkiinsa ja Suomi kohtaa seinän kokousilmapiirissä tms.

        Kun kaikki on yhteen "elatusalustaan kiinni kytkettyä" se on vähän kuin vauva, aina kiinni. Tai kamalan sitkeä hidas, iso, massiivinen, ketjutettu byrokratia, jonka eri tehtävien valmiiksi saamisen odottelu vie kaiken tekemisen maun hommosta, mitään ei voi itse päättää, ettei vaan loukkaa yhtä ketjussa. Ei tuollainen ole mistään kotoisin, ottaisi nyt niitä yhteispalveluita korkeitaan lainannostoon tai vaikka laatuvaatimusten luokitteluun ja poliisin tullaamiseen yms. EU on rasite, massiivinen "tyhjänpyörityskone".

        Kuten kauppalehden keskustelusta selvisi jotkut virallista euro-edustusta olevat virkamiehet (? ehkä?) ovat sitä mieltä, että eurossa oleminen ei tee elämää tukalaksi, kunhan vaan sopeudutaan, leikataan julkista ja muokataan kaiken aikaa. Tämän yhteiskuntaluokan tulotaso on huikean korkea, mm. tuolla Saarenheimolla oli palkka väillä (aikoinaan Suomen pankissa) monta kymmentätuhatta kuukaudessa. Noilla ei siis ole mitään hätää eurossa.

        Mutta ei siitä oikein tule mitään tolkkua matalampituloisille, ellei säätelyntaso laske hurjasti, nehän pakottavat tekemään hankintoja, ostamaan palveluja, huolehtimaan, että säädäksiä noudatetaan, vaikkapa autolla ajo, ympäristö, liikenne, sähköt, tietoliikenne (virustorjunta, muu suojaus) yms.

        Jos rahanarvo on korkea ja maksut on muutenkin korkeat köyhemmän tason tulonsaajat ovat lähinnä vaihtotaloudessa, melkein "maaorjuudessa". Tuo tilanne oli muuten aikoinaan Kansallissosialistisessa Saksassa. Moni asia muutenkin on EU:ssa ihan samalla tavalla tehty, mm. salaa valmisteltu eu-lainsäädöntöä. Hitler salasi vuosia sotaan valmistautumisen, virastot olivat peitenimillä, koska oli voimassa Versaillesin rauhan ehdot ja levottomat naapurivaltiot kyttäilivät, mitä Saksassa tapahtuu ja heti ärähtivät. Kunnes ei enää voitu salata.

        Ekonomistit eivät ehkä propagoi poliittisesti, mutta tukevat poliitikkoja kuitenkin. Hyvätuloisten tilanne on hyvä, mikään ei heikenny. Muiden kohdalla kaikki aputoimetkin loppuvat. Eikä ajatuskaan käy mielessä niillä, jotka ymmärtävät. Meillä ei ole keinoa koota yhteen samoin ajattelevia eri puolueista ja kaukana toisisataan. Emme voi mitään tälle, rikkailla menee entistä paremmin ja röyhkeys kasvaa entisestään. Luen tuota yhtä kirjaa William Shirerin Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho, röyhkeys kasvoi omien saavutusten ja edistymisen mukaan.

        Yksipuoluejärjestelmä hyödynsi alussa kaikkia ihmisryhmiä suostutellen eduilla, palkitsi osaa ja lopulta itse saneli kaikki ehdot sen mukaan, että valmistauduttiin suureen sotaan. Pakolaisbuumi vastaa melkein tuota tilannetta, ettei ketään enää kuunnella, vaan oma agenda on otettu nyt käyttöön, täällä vaan kaikuna vastaillaan. Keskistysleirit tehtiin ensin toisinajattelijoiden lahtaamiseksi, sitten muut sen jälkeen.

        Jos olet jonkinlainen kolmekymppinen, niin tiedonhalusi saattaa olla voimakas. En yhdy näkemyksiisi Hitlerin Saksasta. Myös tuo viittaamasi III. valtakunnan nousu.. vaikka onkin sanottu "aikalaisen" kirjoittamaksi, niin kirjoitettu vasta -55 . Minulla on tietysti suuri aukko sivistyksessä, kun en ole tuota lukenut.. minulla on paljon muutakin lukematta, mutta en hyväksy vertausta EU:n.
        Ennemminkin EU ja Saksa ennen Hitlerin aikaa sopivat yhteen. Liiallinen suora rinnastus on helposti harhaan vievää. Hitlerin Saksa tavoitteli kansallista hyvinvointia kaikille, ei kuten EU joka jakaa hyvinvointia enemmänkin Neuvostoliittoon verrattavasti.


      • kommentti_sivusta

        Mutta mikä sitten on EU:n perustajan motiivi? Eräs vanha tuttavani vertasi eu:ta ja 2maailmansotaa osuvasti toisiinsa, nyt vaan toimitaan ilman aseita.


      • Kanttia_puuttuu
        Karmea.tulevaisuus kirjoitti:

        Oliko oma tekstini liian pahaa :-)? Lainattu on lainausmerkeissä. Ajatus oli todistella näistä tekemistäni linkkilöydöistä, että tämä hallituksen kova leikkauslinja onkin nimenomaan euroyhteensovittamista. En ollut itse ajatellut asiaa näin täsmätrimmatuksi euroon, vaan yleensä BKT ja viennin kannalta. Ja hämmästyttää eu-luottamus, sekä se, että lähdetään johonkin kelkkaan mm. USA:n ja ollaan ihan itse vailla mitään kunnon faktoja senkun vaan levätään lännen tuen varassa oma-aloitteettomasti, maa lillii, on lillinyt kohta 15 vuotta. En ymmärrä tuota käytöstä, turtumista ja suurten rahojen nostoa itselle näistä valtion hallinnan siirroista yms.

        Verotulot eivät riitä edes entisen väestön aikana ja nyt on vielä otettu lisää sossuturvan perässä hakeutuneita elätettäviksi. Orpo vielä tänään tuumiskeli, ettei Suomi voi toista kertaa kieltäytyä, kun Soini totesi, ettei pakolaiskiintiö käy, ei sitä pitäisi antaa EU:n vastuulle. Orpo on samaa kaartia kuin "euroyhtensopivuus-poppoo", eli täysi uskovaisuus ja luotto, että ko. talousjärjestelmä tulee pysymään kasassa kaikessa tässä paineessa ja tuottamattomuudessa.

        Jos Orpo olisi vähänkin itsenäisesti ajatteleva, eikä ryhmäkurin alainen kokoomuslainen, pro-eu-jäsen, silloin hänkin ajattelisi, ettei pitäisi odotella päätöksiä EU:lta, muilta yleensä, vaan sanoa itse vähän sanelevaan sävyyn, että nyt riitti, piste. Nuo järjestelämään (pro-eu) nojaavat ihmiset ovat niin vatkaavia, aikaansaamattomia päätöksissä, jos nyt joku kamu tai taho ottaa tästä nokkiinsa ja Suomi kohtaa seinän kokousilmapiirissä tms.

        Kun kaikki on yhteen "elatusalustaan kiinni kytkettyä" se on vähän kuin vauva, aina kiinni. Tai kamalan sitkeä hidas, iso, massiivinen, ketjutettu byrokratia, jonka eri tehtävien valmiiksi saamisen odottelu vie kaiken tekemisen maun hommosta, mitään ei voi itse päättää, ettei vaan loukkaa yhtä ketjussa. Ei tuollainen ole mistään kotoisin, ottaisi nyt niitä yhteispalveluita korkeitaan lainannostoon tai vaikka laatuvaatimusten luokitteluun ja poliisin tullaamiseen yms. EU on rasite, massiivinen "tyhjänpyörityskone".

        Kuten kauppalehden keskustelusta selvisi jotkut virallista euro-edustusta olevat virkamiehet (? ehkä?) ovat sitä mieltä, että eurossa oleminen ei tee elämää tukalaksi, kunhan vaan sopeudutaan, leikataan julkista ja muokataan kaiken aikaa. Tämän yhteiskuntaluokan tulotaso on huikean korkea, mm. tuolla Saarenheimolla oli palkka väillä (aikoinaan Suomen pankissa) monta kymmentätuhatta kuukaudessa. Noilla ei siis ole mitään hätää eurossa.

        Mutta ei siitä oikein tule mitään tolkkua matalampituloisille, ellei säätelyntaso laske hurjasti, nehän pakottavat tekemään hankintoja, ostamaan palveluja, huolehtimaan, että säädäksiä noudatetaan, vaikkapa autolla ajo, ympäristö, liikenne, sähköt, tietoliikenne (virustorjunta, muu suojaus) yms.

        Jos rahanarvo on korkea ja maksut on muutenkin korkeat köyhemmän tason tulonsaajat ovat lähinnä vaihtotaloudessa, melkein "maaorjuudessa". Tuo tilanne oli muuten aikoinaan Kansallissosialistisessa Saksassa. Moni asia muutenkin on EU:ssa ihan samalla tavalla tehty, mm. salaa valmisteltu eu-lainsäädöntöä. Hitler salasi vuosia sotaan valmistautumisen, virastot olivat peitenimillä, koska oli voimassa Versaillesin rauhan ehdot ja levottomat naapurivaltiot kyttäilivät, mitä Saksassa tapahtuu ja heti ärähtivät. Kunnes ei enää voitu salata.

        Ekonomistit eivät ehkä propagoi poliittisesti, mutta tukevat poliitikkoja kuitenkin. Hyvätuloisten tilanne on hyvä, mikään ei heikenny. Muiden kohdalla kaikki aputoimetkin loppuvat. Eikä ajatuskaan käy mielessä niillä, jotka ymmärtävät. Meillä ei ole keinoa koota yhteen samoin ajattelevia eri puolueista ja kaukana toisisataan. Emme voi mitään tälle, rikkailla menee entistä paremmin ja röyhkeys kasvaa entisestään. Luen tuota yhtä kirjaa William Shirerin Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho, röyhkeys kasvoi omien saavutusten ja edistymisen mukaan.

        Yksipuoluejärjestelmä hyödynsi alussa kaikkia ihmisryhmiä suostutellen eduilla, palkitsi osaa ja lopulta itse saneli kaikki ehdot sen mukaan, että valmistauduttiin suureen sotaan. Pakolaisbuumi vastaa melkein tuota tilannetta, ettei ketään enää kuunnella, vaan oma agenda on otettu nyt käyttöön, täällä vaan kaikuna vastaillaan. Keskistysleirit tehtiin ensin toisinajattelijoiden lahtaamiseksi, sitten muut sen jälkeen.

        Hitlerinkään oli turha pelätä mitään naapurien reaktioita. Nehän rajoittuivat pelkkiin puheisiin ilman mitään vaikutusta. Ilmavoimat, asevelvollisuus, laivastosopimus, Reininmaan miehitys, Itävallan liittäminen, Münchenin sopimus, Tsekkoslovakian valtaus. Memel. Eikä kukaan tehnyt oikeasti mitään niin kauan kuin Hitler sai uhkailemalla sen mitä halusi. Vasta suora aseellinen hyökkäys Puolaan pakotti länsivallat sotaan ja silloinkin vastenmielisesti.

        Länsivallat eli EU ovat nyt aivan samanlaista joukkoa kuin 80 vuotta sitten. Kukaan ei uskalla tehdä mitään, kun Putin hoitelee asioita suoraan sotaan turvautumatta. Kuvitteleeko joku, että tältä pohjalta Suomen käyttäytyminen jossain pakolaisasiassa aiheuttaisi mitään merkittäviä vastatoimia?


      • juutinraumaa
        kommentti_sivusta kirjoitti:

        Mutta mikä sitten on EU:n perustajan motiivi? Eräs vanha tuttavani vertasi eu:ta ja 2maailmansotaa osuvasti toisiinsa, nyt vaan toimitaan ilman aseita.

        Veikkaan tuon tuttavasi kertoman ajatuksen olevan hieman muunnettuna se yleinen legenda, jota myös Veijo Esson baarin kulmapöydässä kerrotaan yhä uudelleen näppäränä heittona... "kun ne ei saaneet aseilla Eurooppaa vallattua, niin nyt ne tekevät sen huijaamalla tms. ".

        Voi kysyä tuosta ajatuksesta.. ketkä ne? Jos tarkoitetaan Hitlerin johtamaa Saksaa, niin pieleen menee. EU:n joukoissa on tietysti vanhojen saksalaisten jälkeläisiä, mutta niin aivopestyjä ettei voi puhua samoista ihmisistä. Kansainvälinen finanssimaailma on niin pesiytynyt EU:n, kun vaikkapa IMF on USA:n rahoittama, ja hämmentää joka sopassa mukana. Brexit toisi uudet tuulet moneen asiaan.

        EU:n perustajan motiivi? Ei kai se motiivi ole sama enää. Sodan jälkeen Eurooppa rakennettiin uudestaan, ja haluttiin toimivat markkinat yhteisenä talousalueena. Se kai oli alkuun motiivi? Suomessa kommunistinuorilla oli -70 luvulla tarrat ja plakaatit "YYA KYLLÄ - EEC EI".

        Nyt EU:sta on tullut valtapelien viheliäinen verkosto. Yhä enemmän takana on USA, ja sieltä itärannikolta enemmän rahanvaltansa ja mediavoimansa kasvattanut siionistinen yhteisö.

        Meinasin kirjoittaa enemmän, mutta päätän täältä Washingtonista tähän sanoi Jussi Himankakin aikoinaan.. menee niin ohi aloituksesta.

        Musta hevonen on politiikkaa, musta Joutsen rahamaailmaa.. musta Matujoukko, mitä se on? Kolme mustaa, jotka eivät ole irti toisistaan. Yksi asia johtaa toiseen jne.
        Kolme tekijää, jotka voivat tuoda uuden kaaoksen maailmaan. Joku yksin, tai kaikki yhdessä?


      • FdsYKev

        Juutinrauma, perustelusi olivat ihan hyvät, mutta kyllä EU toimii vähän samaan tapaan muutamissa asioissa kuin kansallissosialistinen Saksa. Jos sulkee pois ajatuksen, jolla EU:ta on lähdetty tekemään, eli Saksan ja Ranskan välinen rauha, niin nyt kaikkien kommellusten jälkeen ollaan lähetymässä kansallissosialismia, yksipuoluejärjestelmää, joka on sosialistinen. Ainut puolue on "pro-eu-puolue", jokainen meppi menettää kansallisuutensa Brysseliin kotiuduttuaan, siellä ajetaan vain liittovaltiota. Väestö meinattiin ex-talouskomissaari Rehnin mukaan menettää eurokriisissä 2010-2012, joten 2015 "tuotettiin" väestö, jota ei enää menetetä, vaikka mitä tehtäisiin, koska ei ole identitettiä aikä valtiota tänne suuntaan.

        Meille äänestäjille ei ole koskaan annettu ymmärtää, että entinen EY:n tuleekin jatkossa muuttumaan liittovaltioksi. Suomalaiset eivät äänestäneet menoa uuteen valuuttajärjestelmään vaan lähinnä rauha- ja kauppaliittoon. Yli ymmärryksen käy väestön vaihto, seurauksena koko Euroopan täydellinen muuttuminen hurjasti lisääntyvien muslimien vuoksi. Muslimit ovat haukanneet liian suuren palan täyttää omalla perimällään ja uskonnollaan koko mantereen muutamassa vuosikymmenessä. Tuo ei voi johtaa kovin hyviin tuloksiin. Myöskään toisten valtioiden elinkustannusten ylläpidosta ei ole koskaan puhuttu, siihen kuitenkin on välikäsien kautta joudutta, kuten sosiaaliturvan levittämisestä Afrikan mantereelle ja Pakistanin suuntaan. Ylensä EU-asioissa tehdään paljon selän takana ilman suurempaa julkisuutta kuten EU-lainsäädäntö. Sitten tullaan yllättäin kertomaan, kun mitään ei enää voi pitää salassa.

        Ihmettelen lisäksi, mistä on tällä hetkellä oikein kyse, keskustan Rehnhän on ministeri. Miksi Haglund ei olekaan perillä EU:n liittovaltiopyrkimyksistä ja vallan siirtämisestä täältä sinne vaivihkaa? Hän on kyllä varmaan perillä tarkoitusperistä, mutta näistä artikkeleistä jää paljon avoimia kysymyksiä, eikä voi tietää, mitä on taustalla.

        Haglund syyttää keskustaa: Leikitte demokratialla
        Kotimaa Julkaistu 23.04.2016 17:26
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/haglund-syyttaa-keskustaa-leikitte-demokratialla/5858036

        "RKP:n eroava puheenjohtaja Carl Haglund arvioi, että maakuntauudistus perustuu vain keskustan pyrkimykseen kasvattaa valtaansa.

        -On erittäin vastuutonta luoda tarpeettomia demokraattisia rakenteita, vain oman vallan kasvattamiseksi.

        Puoluevaltuuston kokouksessa puhunut Haglund kritisoi, että keskusta leikkii demokratialla."

        Haglund kertoo nyt IS:lle, miksi hän pitää Stubbin hallituksen vuotta ”sabotaasina”
        25.3. 17:50
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001145969.html

        "Hallituskauden viimeinen vuosi meni tunnetusti riitelyksi ja sovitut päätökset jäivät tekemättä.

        – Oli se tosi hirveä vuosi. Yhtäkkiä lisättiin velanottoa. Moni uudistushanke kuopattiin. Ja kun päästiin vauhtiin, kaksi hallituspuoluetta (Sdp ja kokoomus) kampittavat toisiaan jatkuvalla syötöllä. Jopa hallituspuolueiden eduskuntaryhmät alkoivat äänestää omia esityksiä vastaan. Eihän se enää ole järkevää toimintaa, ja Rkp oli siinä mukana. Ei se ollut ammattimaista touhua, Haglund sanoi IS:lle.

        – Sabotaasi oli sitä, että kampitettiin toisia hallituskumppaneita julkisuudessa, pantiin kapuloita rattaisiin ja vuodettiin asioita. Ei kyetty vetämään yhtä köyttä. Siinä oli varmaan hermostuneisuutta, kun oli huonoja galluplukuja ja vaalit tulossa. Se oli kerta kaikkiaan turhauttavaa. Kyllä se söi miestä, Haglund tunnusti.

        Stubb viljeli pääministerikaudellaan sanontaa ”politiikka on rikki”.

        – On siinä kyllä perää. Miten oli mahdollista, että 1990-luvulla – jolloin asiat olivat yhtä vaikeita – kyettiin asettamaan isänmaan ja yhteinen etu puolueiden etujen edelle ja saatiin jämäkkää päätöksentekoa. Nyt ei tähän kyetä, Haglund hämmästeli."

        Kotimaa 23.04.2016 12:18
        Sipilä: "Tiivistämme hyvää suhdettamme Yhdysvaltoihin"
        http://www.ksml.fi/kotimaa/Sipilä-Tiivistämme-hyvää-suhdettamme-Yhdysvaltoihin/760908#cxrecs_s


      • FD78.gdfs
        Kanttia_puuttuu kirjoitti:

        Hitlerinkään oli turha pelätä mitään naapurien reaktioita. Nehän rajoittuivat pelkkiin puheisiin ilman mitään vaikutusta. Ilmavoimat, asevelvollisuus, laivastosopimus, Reininmaan miehitys, Itävallan liittäminen, Münchenin sopimus, Tsekkoslovakian valtaus. Memel. Eikä kukaan tehnyt oikeasti mitään niin kauan kuin Hitler sai uhkailemalla sen mitä halusi. Vasta suora aseellinen hyökkäys Puolaan pakotti länsivallat sotaan ja silloinkin vastenmielisesti.

        Länsivallat eli EU ovat nyt aivan samanlaista joukkoa kuin 80 vuotta sitten. Kukaan ei uskalla tehdä mitään, kun Putin hoitelee asioita suoraan sotaan turvautumatta. Kuvitteleeko joku, että tältä pohjalta Suomen käyttäytyminen jossain pakolaisasiassa aiheuttaisi mitään merkittäviä vastatoimia?

        Minua kyllä huvittaa suomalaisten suuri huoli Putinista. Sekin, että joku väitti suurallan käyttävän noin vaan ydinasetta, jos sen asemaa uhkaa mikään. Siis oletuksena, että Venäjä aivan tuosta vaan lähtisi riskeeraamaan myös omaa olemassaoloaan ottamalla käyttöön ydinaseen puolustukseensa. Kaikki on tietysti mahdollista, en ole mikään sotahommiin perehtynyt. Mutta en pidä Venäjää melkein yhtään minään muuna ongelmana kuin sellaiseen, että yhtäkkiä sopimuksetta muutetaan tapaa käsitellä rajavalvontaa. Ukrainan tilannetta en ole nyt seurannut.

        Joskus vaan tuntuu siltä, että Venäjän vaaraa pidetään liian suurena, eihän Suomen arkipolitiikassa ole mitään erityisiä ongelmakohtia tällä hetkellä. Vanhemmat sotilasjohtajat sanovat, että arkinen yhteistyökin mättää jos kriisi on muuttumassa liian pahaksi. Kriisiä ei mielestäni nyt ole täällä.

        Muutan mielipiteen, jos tulee tarvetta, ei ole lukittuja ajatuksia.


      • Rty.hjjkgf

        Lisäksi nykyvirkamiehillä on kummallinen tapa puuttua kaiken aikaa kaikkien muiden valtioiden tilanteisiin, ottaa kantaa, saako siellä näin päättää vai ei. Se miltä asiat Suomessa näyttää ei mielestäni ole syy puuttua joka paikkaan, kuten Puolan tilanteeseen. Arvostellaan, jos on vähänkin kansallismielisiä päätöksiä, siis jatkuva kansallisten valtiotunnelmien vihaaminen, samaan tyyliin kuin vihataan rasisteja. Ei siitä kuitenkaan mihinkään pääse, että Puolassa asui eniten juutalaisia ennen ja niitä on tapeettu 6-9 miljoonaa, luvuista en ole ihan varma.


      • HGdw23vxa
        juutinraumaa kirjoitti:

        Veikkaan tuon tuttavasi kertoman ajatuksen olevan hieman muunnettuna se yleinen legenda, jota myös Veijo Esson baarin kulmapöydässä kerrotaan yhä uudelleen näppäränä heittona... "kun ne ei saaneet aseilla Eurooppaa vallattua, niin nyt ne tekevät sen huijaamalla tms. ".

        Voi kysyä tuosta ajatuksesta.. ketkä ne? Jos tarkoitetaan Hitlerin johtamaa Saksaa, niin pieleen menee. EU:n joukoissa on tietysti vanhojen saksalaisten jälkeläisiä, mutta niin aivopestyjä ettei voi puhua samoista ihmisistä. Kansainvälinen finanssimaailma on niin pesiytynyt EU:n, kun vaikkapa IMF on USA:n rahoittama, ja hämmentää joka sopassa mukana. Brexit toisi uudet tuulet moneen asiaan.

        EU:n perustajan motiivi? Ei kai se motiivi ole sama enää. Sodan jälkeen Eurooppa rakennettiin uudestaan, ja haluttiin toimivat markkinat yhteisenä talousalueena. Se kai oli alkuun motiivi? Suomessa kommunistinuorilla oli -70 luvulla tarrat ja plakaatit "YYA KYLLÄ - EEC EI".

        Nyt EU:sta on tullut valtapelien viheliäinen verkosto. Yhä enemmän takana on USA, ja sieltä itärannikolta enemmän rahanvaltansa ja mediavoimansa kasvattanut siionistinen yhteisö.

        Meinasin kirjoittaa enemmän, mutta päätän täältä Washingtonista tähän sanoi Jussi Himankakin aikoinaan.. menee niin ohi aloituksesta.

        Musta hevonen on politiikkaa, musta Joutsen rahamaailmaa.. musta Matujoukko, mitä se on? Kolme mustaa, jotka eivät ole irti toisistaan. Yksi asia johtaa toiseen jne.
        Kolme tekijää, jotka voivat tuoda uuden kaaoksen maailmaan. Joku yksin, tai kaikki yhdessä?

        "Musta hevonen on politiikkaa, musta Joutsen rahamaailmaa.. musta Matujoukko, mitä se on? Kolme mustaa, jotka eivät ole irti toisistaan. Yksi asia johtaa toiseen jne.

        Kolme tekijää, jotka voivat tuoda uuden kaaoksen maailmaan. Joku yksin, tai kaikki yhdessä?"

        Näistä nimenomaan oli kyse myös minun kommenteissa. Valta (politiikka), raha, tuotu väestö. Zerohedgen artikkelit ja kommentit käsittelevät yhteiskuntaa aikalailla noista näkökulmista, mitään kulttuuriin ja pehmojuttuihin tai insinööritieteisiin ei oiken ole, vain taloutta, politiikkaa, väestön juttuja.

        Raha (velkaantuminen yleensä tai suuri deflaatio/infalaatio yms.) on aina sodan suurin syy, jos ei suoraan rahapula, mutta jokin uhka, joka voi estää käyttämästä vaikka valtionsa luonnonvaroja, kuten meren kalansaaliiden tuhoaminen, ilman pilaaminen, väärän väestön rahtaaminen tai rajojen yli päästäminen, mikä tahansa ulkopuolinen asia, joka sotkee korttipakan maassa, joka ryhtyisi "rähisemään" toiselle maalle.

        Suuri lama tuli Yhdysvaltoihinkin mm. protektionismin ja vastapakotteiden avulla hyvin voimakkaaksi. Historian kaikki sodat ovat yleensä valta ja rahatappeluita. Ei ennen tuollaiset määrät ihmisiä ole kovin näppärästi voineet liikkua.


      • HGf.ko
        FdsYKev kirjoitti:

        Juutinrauma, perustelusi olivat ihan hyvät, mutta kyllä EU toimii vähän samaan tapaan muutamissa asioissa kuin kansallissosialistinen Saksa. Jos sulkee pois ajatuksen, jolla EU:ta on lähdetty tekemään, eli Saksan ja Ranskan välinen rauha, niin nyt kaikkien kommellusten jälkeen ollaan lähetymässä kansallissosialismia, yksipuoluejärjestelmää, joka on sosialistinen. Ainut puolue on "pro-eu-puolue", jokainen meppi menettää kansallisuutensa Brysseliin kotiuduttuaan, siellä ajetaan vain liittovaltiota. Väestö meinattiin ex-talouskomissaari Rehnin mukaan menettää eurokriisissä 2010-2012, joten 2015 "tuotettiin" väestö, jota ei enää menetetä, vaikka mitä tehtäisiin, koska ei ole identitettiä aikä valtiota tänne suuntaan.

        Meille äänestäjille ei ole koskaan annettu ymmärtää, että entinen EY:n tuleekin jatkossa muuttumaan liittovaltioksi. Suomalaiset eivät äänestäneet menoa uuteen valuuttajärjestelmään vaan lähinnä rauha- ja kauppaliittoon. Yli ymmärryksen käy väestön vaihto, seurauksena koko Euroopan täydellinen muuttuminen hurjasti lisääntyvien muslimien vuoksi. Muslimit ovat haukanneet liian suuren palan täyttää omalla perimällään ja uskonnollaan koko mantereen muutamassa vuosikymmenessä. Tuo ei voi johtaa kovin hyviin tuloksiin. Myöskään toisten valtioiden elinkustannusten ylläpidosta ei ole koskaan puhuttu, siihen kuitenkin on välikäsien kautta joudutta, kuten sosiaaliturvan levittämisestä Afrikan mantereelle ja Pakistanin suuntaan. Ylensä EU-asioissa tehdään paljon selän takana ilman suurempaa julkisuutta kuten EU-lainsäädäntö. Sitten tullaan yllättäin kertomaan, kun mitään ei enää voi pitää salassa.

        Ihmettelen lisäksi, mistä on tällä hetkellä oikein kyse, keskustan Rehnhän on ministeri. Miksi Haglund ei olekaan perillä EU:n liittovaltiopyrkimyksistä ja vallan siirtämisestä täältä sinne vaivihkaa? Hän on kyllä varmaan perillä tarkoitusperistä, mutta näistä artikkeleistä jää paljon avoimia kysymyksiä, eikä voi tietää, mitä on taustalla.

        Haglund syyttää keskustaa: Leikitte demokratialla
        Kotimaa Julkaistu 23.04.2016 17:26
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/haglund-syyttaa-keskustaa-leikitte-demokratialla/5858036

        "RKP:n eroava puheenjohtaja Carl Haglund arvioi, että maakuntauudistus perustuu vain keskustan pyrkimykseen kasvattaa valtaansa.

        -On erittäin vastuutonta luoda tarpeettomia demokraattisia rakenteita, vain oman vallan kasvattamiseksi.

        Puoluevaltuuston kokouksessa puhunut Haglund kritisoi, että keskusta leikkii demokratialla."

        Haglund kertoo nyt IS:lle, miksi hän pitää Stubbin hallituksen vuotta ”sabotaasina”
        25.3. 17:50
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001145969.html

        "Hallituskauden viimeinen vuosi meni tunnetusti riitelyksi ja sovitut päätökset jäivät tekemättä.

        – Oli se tosi hirveä vuosi. Yhtäkkiä lisättiin velanottoa. Moni uudistushanke kuopattiin. Ja kun päästiin vauhtiin, kaksi hallituspuoluetta (Sdp ja kokoomus) kampittavat toisiaan jatkuvalla syötöllä. Jopa hallituspuolueiden eduskuntaryhmät alkoivat äänestää omia esityksiä vastaan. Eihän se enää ole järkevää toimintaa, ja Rkp oli siinä mukana. Ei se ollut ammattimaista touhua, Haglund sanoi IS:lle.

        – Sabotaasi oli sitä, että kampitettiin toisia hallituskumppaneita julkisuudessa, pantiin kapuloita rattaisiin ja vuodettiin asioita. Ei kyetty vetämään yhtä köyttä. Siinä oli varmaan hermostuneisuutta, kun oli huonoja galluplukuja ja vaalit tulossa. Se oli kerta kaikkiaan turhauttavaa. Kyllä se söi miestä, Haglund tunnusti.

        Stubb viljeli pääministerikaudellaan sanontaa ”politiikka on rikki”.

        – On siinä kyllä perää. Miten oli mahdollista, että 1990-luvulla – jolloin asiat olivat yhtä vaikeita – kyettiin asettamaan isänmaan ja yhteinen etu puolueiden etujen edelle ja saatiin jämäkkää päätöksentekoa. Nyt ei tähän kyetä, Haglund hämmästeli."

        Kotimaa 23.04.2016 12:18
        Sipilä: "Tiivistämme hyvää suhdettamme Yhdysvaltoihin"
        http://www.ksml.fi/kotimaa/Sipilä-Tiivistämme-hyvää-suhdettamme-Yhdysvaltoihin/760908#cxrecs_s

        On tämä kanssa touhua, tehdään hallinnosta uutta rakennetta, joka lienee EU-liittovaltioyhteensopiva. Suurin osa suomalaisista ei ole edes kuullut tai lukenut uutisista, mitä ollaan nyt puuhaamassa, kuitenkin näin muka ollaan jo pitkällä, että oikein "KANSALAISKYSELY". Ainakaan itse en tiedä, mitä tässä on takana, miksi tätä muka tarvittaisiin, kun se on jo kertaalleen pois otettua tehostamisen vuoksi. Kepun uskomaton bluffi, täsmälleen vanhan Saksan muuttumisvaihe kansallissosialismiksi.

        Kaikki puolueet vasemmistolaisia, mm. Stubb, joka kävi ilmeisesti (? ei voilla varmaa, mutta tyyli muistutti sitä) kerran tälläkin palstalla "tokaisemassa", että karhu-ryhmä voisi teidät vastaanpanija tappaa. Kaikki tällaiset sisäpiirisuunnitelmat ja puheet ovat ylesiön tietämättömissä ja esim. Barroson aikana oli erittäin vasemmistopainotteinen asenneilmasto EU-eliitilla, nyt ei saa kaikkia vanhoja linkkejä esille, mutta muistan eräänkin kokouksen eurokriisin aikana, josta on sanottu, että Merkel oli alkanut itkeä, kun sitä oli vaadittu kovistelemaan Kreikka maksamaan velkansa tms.

        Tällä tavalla asiaa vaihvihkaa vasta nyt on alettu oikeasti tiedottaa, varsinaista tietoa syistä ja seurauksista ei ole annettu julkisesti.

        Kysely: Kansalaiset haluaisivat kunta- ja maakuntavaalit samanaikaisiksi
        Kotimaa Julkaistu 24.04.2016 00:01
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kysely-kansalaiset-haluaisivat-kunta-ja-maakuntavaalit-samanaikaisiksi/5857914


      • Tarkkuutta_höpinöihin

        Vuonna 2010 sosiaalimenot suhteessa bruttokansantuotteeseen olivat Ruotsissa 30,4, Tanskassa 33,3, Norjassa 25,6 ja Islannissa 24,5 prosenttia.

        Suomen sosiaalimenot ovat EU:n keskiluokkaa.


      • juutinraumaa
        Tarkkuutta_höpinöihin kirjoitti:

        Vuonna 2010 sosiaalimenot suhteessa bruttokansantuotteeseen olivat Ruotsissa 30,4, Tanskassa 33,3, Norjassa 25,6 ja Islannissa 24,5 prosenttia.

        Suomen sosiaalimenot ovat EU:n keskiluokkaa.

        Edellä oli puhe toisen kirjoittajan linkittämästä 2013 OECD:n grafiikasta, ja siinä Ranska, Belgia, Tanska ja Suomi olivat yli 30%.


      • juutinraumaa
        FdsYKev kirjoitti:

        Juutinrauma, perustelusi olivat ihan hyvät, mutta kyllä EU toimii vähän samaan tapaan muutamissa asioissa kuin kansallissosialistinen Saksa. Jos sulkee pois ajatuksen, jolla EU:ta on lähdetty tekemään, eli Saksan ja Ranskan välinen rauha, niin nyt kaikkien kommellusten jälkeen ollaan lähetymässä kansallissosialismia, yksipuoluejärjestelmää, joka on sosialistinen. Ainut puolue on "pro-eu-puolue", jokainen meppi menettää kansallisuutensa Brysseliin kotiuduttuaan, siellä ajetaan vain liittovaltiota. Väestö meinattiin ex-talouskomissaari Rehnin mukaan menettää eurokriisissä 2010-2012, joten 2015 "tuotettiin" väestö, jota ei enää menetetä, vaikka mitä tehtäisiin, koska ei ole identitettiä aikä valtiota tänne suuntaan.

        Meille äänestäjille ei ole koskaan annettu ymmärtää, että entinen EY:n tuleekin jatkossa muuttumaan liittovaltioksi. Suomalaiset eivät äänestäneet menoa uuteen valuuttajärjestelmään vaan lähinnä rauha- ja kauppaliittoon. Yli ymmärryksen käy väestön vaihto, seurauksena koko Euroopan täydellinen muuttuminen hurjasti lisääntyvien muslimien vuoksi. Muslimit ovat haukanneet liian suuren palan täyttää omalla perimällään ja uskonnollaan koko mantereen muutamassa vuosikymmenessä. Tuo ei voi johtaa kovin hyviin tuloksiin. Myöskään toisten valtioiden elinkustannusten ylläpidosta ei ole koskaan puhuttu, siihen kuitenkin on välikäsien kautta joudutta, kuten sosiaaliturvan levittämisestä Afrikan mantereelle ja Pakistanin suuntaan. Ylensä EU-asioissa tehdään paljon selän takana ilman suurempaa julkisuutta kuten EU-lainsäädäntö. Sitten tullaan yllättäin kertomaan, kun mitään ei enää voi pitää salassa.

        Ihmettelen lisäksi, mistä on tällä hetkellä oikein kyse, keskustan Rehnhän on ministeri. Miksi Haglund ei olekaan perillä EU:n liittovaltiopyrkimyksistä ja vallan siirtämisestä täältä sinne vaivihkaa? Hän on kyllä varmaan perillä tarkoitusperistä, mutta näistä artikkeleistä jää paljon avoimia kysymyksiä, eikä voi tietää, mitä on taustalla.

        Haglund syyttää keskustaa: Leikitte demokratialla
        Kotimaa Julkaistu 23.04.2016 17:26
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/haglund-syyttaa-keskustaa-leikitte-demokratialla/5858036

        "RKP:n eroava puheenjohtaja Carl Haglund arvioi, että maakuntauudistus perustuu vain keskustan pyrkimykseen kasvattaa valtaansa.

        -On erittäin vastuutonta luoda tarpeettomia demokraattisia rakenteita, vain oman vallan kasvattamiseksi.

        Puoluevaltuuston kokouksessa puhunut Haglund kritisoi, että keskusta leikkii demokratialla."

        Haglund kertoo nyt IS:lle, miksi hän pitää Stubbin hallituksen vuotta ”sabotaasina”
        25.3. 17:50
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001145969.html

        "Hallituskauden viimeinen vuosi meni tunnetusti riitelyksi ja sovitut päätökset jäivät tekemättä.

        – Oli se tosi hirveä vuosi. Yhtäkkiä lisättiin velanottoa. Moni uudistushanke kuopattiin. Ja kun päästiin vauhtiin, kaksi hallituspuoluetta (Sdp ja kokoomus) kampittavat toisiaan jatkuvalla syötöllä. Jopa hallituspuolueiden eduskuntaryhmät alkoivat äänestää omia esityksiä vastaan. Eihän se enää ole järkevää toimintaa, ja Rkp oli siinä mukana. Ei se ollut ammattimaista touhua, Haglund sanoi IS:lle.

        – Sabotaasi oli sitä, että kampitettiin toisia hallituskumppaneita julkisuudessa, pantiin kapuloita rattaisiin ja vuodettiin asioita. Ei kyetty vetämään yhtä köyttä. Siinä oli varmaan hermostuneisuutta, kun oli huonoja galluplukuja ja vaalit tulossa. Se oli kerta kaikkiaan turhauttavaa. Kyllä se söi miestä, Haglund tunnusti.

        Stubb viljeli pääministerikaudellaan sanontaa ”politiikka on rikki”.

        – On siinä kyllä perää. Miten oli mahdollista, että 1990-luvulla – jolloin asiat olivat yhtä vaikeita – kyettiin asettamaan isänmaan ja yhteinen etu puolueiden etujen edelle ja saatiin jämäkkää päätöksentekoa. Nyt ei tähän kyetä, Haglund hämmästeli."

        Kotimaa 23.04.2016 12:18
        Sipilä: "Tiivistämme hyvää suhdettamme Yhdysvaltoihin"
        http://www.ksml.fi/kotimaa/Sipilä-Tiivistämme-hyvää-suhdettamme-Yhdysvaltoihin/760908#cxrecs_s

        Palataanpa nyt tähän, kun kirjoittaja on niin tiukasti juuttunut siihen yleisesti vallalla olevaan pakkoajatukseen, että kansallissosialismi on pahaa, ja kaiken pahan kehityksen tulevaisuudessakin tulee muistuttaa sitä.

        Nykykehitys ei sitä muistuta. Niistä aivopesun poteroista pitäisi päästä pois, jotta voi katsella jotain muutakin mahdollisuutta. Olen nuorempana itsekin ollut aivopesty.. ja kuinka helppoa se olikaan saada aikaan. Luin -70 luvulla Korkeajännitys sarjakuvia. Aika usein ne olivat ilmataisteluja kuvaavia.. tai ne ovat jääneet parhaiten mieleen. Niissä sakemanni oli aina paha, ja sakemannisiat saivat ansionsa mukaan. Noin helposti pikkupojat aivopestään.

        Nykyinen kehitys on Internationaalista sosialismia ja liberaalia markkinataloutta. Sosialismi ja kapitalismi lyövät kättä yhteisen päämäärän eteen. Rajojen poistuminen, sosiaalinen yhdenvertaisuus, globaalit isot markkinat, taantuneet kansallisihanteet ja monikulttuuri, joka tosiasiassa muuttuu hyvin hallittavaksi ihmisten mössöksi. Tässähän näillä kahdella ideologialla on omat tavoitteensa.. niillä on vain yhteinen taistelu tällä hetkellä.
        Kokoomuksessa on nykyisin kahta leiriä. Sitä perinteistä Kansallista Kokoomusta muistuttava, ja sitten myös Stubbin edustama liberaali markkinatalous, johon he myös liittävät sosiaalisuuden ja monikulttuurin, joka edm. mukaan on rikkaus. Tärkein rikkaus näille Kansallisen jättäneille Globaaleille Kokoomukselaisille on rajattomat fantsut markkinat, ja kansallistuntonsa kadottanut ja muukalaisilla raiskattu työtä halvalla tekevä kuluttajamassa.. ja Stubbihan luoja paratkoon ei halua olla yksi noista työläisistä. Eikä hänen ja erilaisten komissaarien kaltaisten tarvitsekaan. Kunhan öykkäröivät vallan huipulla..

        Ei tässä nykymenossa ole mitään kansallissosialismin kaltaista tai sen kuviteltuja toimintatapoja.

        Mitä sitten tulee kirjoittajan pohdintaan Haglundista, niin hänhän on Pohjoimaiden neuvostossa, ja siellähän on sorvattu mahdollisuutta Suomen ja Ruotsin yhteiskansalaisuuteen.

        Jos Brexit tapahtuu, monen valtion sisällä herää myrsky, ja halu selvittää samaa mahdollisuutta. Suomen ja Ruotsin yhteiskansalaisuus, tai enemmänkin kaikkien Pohjoismaiden liitto olikin oma unelmani ennen EU jäsenyyden toteutumista. Mutta entä nyt. Ruotsi on ihan väärällään noita Islaminuskoisia paimentolaisia ja savannien tallaajia. Yhteiskansalaisuudella ne saisivat täältä Suomesta heti äänioikeuden.

        Järkyttävä ajatus!


    • Joihi888

      Sveitsissä varustaudutaan uuteen pakolaistulvaan.
      Switzerland Readies Military In Preparation For A New Wave Of Migrants
      Submitted by Tyler Durden on 04/23/2016 17:45 -0400
      http://www.zerohedge.com/news/2016-04-23/switzerland-readies-military-preparation-new-wave-migrants

      "This comes just 4 months after Swiss army chief André Blattmann warned the risks of social unrest in Europe are soaring. Recalling the experience of 1939/1945, Blattman fears the increasing ..."

      http://www.zerohedge.com/news/2016-04-23/switzerland-readies-military-preparation-new-wave-migrants
      "This comes just 4 months after Swiss army chief André Blattmann warned the risks of social unrest in Europe are soaring. Recalling the experience of 1939/1945, Blattman fears the increasing ..."

      Vuosi sitten:

      Swiss Army Chief Warns Of Social Unrest, Calls Upon Citizens To Arm Themselves
      Submitted by Tyler Durden on 12/30/2015 23:42 -0400
      http://www.zerohedge.com/news/2015-12-30/swiss-army-chief-warns-social-unrest-calls-upon-citizens-arm-themselves

    • Näin.mei.viedä.taas

      Otettiinko täältä pois linkki, jossa yksi rahoitusalan henkilö kertoi saaneensa nyt tarpeekseen 7 vuotta kestäneestä elvytyksestä, josta ei ole seurannut näkyvää talouskasvua tai tilanteen parantumista? Oli se tuolla ylempänä. David Cameron pelaisi golfia Obaman kanssa vierailun aikana.

      Soini oli vieraillut Britanniassa ja joku persuista kertoi, että Britannia on tukehtumassa maahanmuuttoon.

      "It's A Trojan Horse" - Thousands Of Germans Protest TTIP Trade Deal One Day Before Obama Visit
      Submitted by Tyler Durden on 04/23/2016 12:18 -0400

      http://www.zerohedge.com/news/2016-04-23/its-trojan-horse-thousands-germans-protest-ttip-deal-day-obama-visit

      Nyt SDP on sitten vaatinutkin tiedottamista "VÄYLÄYHTIÖSTÄ". Mitä pitkin vanhat, sairaat ja köyhät saavat tuon jälkeen kulkea keskustoihin ym., jos perinteinen TIENKÄYTTÖOIKEUS menee vaikka Goldman & Sachsille Bernerin saneerauksissa. Juuri tällaista kieroa toimintaa oli sotaan valmistautuvassa Saksassa. En tarkoita sitä, että EU olisi suunnittelemassa sotaa, mutta nämä taloustoimet johtavat siihen itsestään. Olisipa netissa verkkotekstinä Shirerin kirja, josta näkee mm. Kansallissosialistisen Saksan taloudesta, se on varsinkin mielestäni saman tapaista kuin keskietty EU-talous. Päätöksiä tekevät pääministerit, joille komissaarit ovat asian jalostaneet oman mieltymyksensä mukaan. Komissaarit ovat tiettyjen piirien suosikkipoliitikkoja, niitä ei ole vaaleilla valittu.

      Teiden käytön yksityistäminen luultavasti tulee johtamaan kriisiin. Jos edes vain suuret, kalliit reitit, kuten Helsingin metrot ja lähiliikenne, sekä nopeat väylät esim. Helsinki-Turku, mutta ei vaan kaikki myyntiin jenkkifirmoille. Tuosta tulee se "sota". SDP on jo valpastunut, että syksyllä on eduskuntavaalit. Sipliä esiintyy puoluekokouksessaan aivan kuin ei itse ymmärtäisi, mitä kansainvälisiä suunnitelmia on Brysselin komissio jo kaavaillut, kun Suomi pilkotaan myyntiin tällaisilla hankkeilla. Sopivan, "tavan tollon olemus" antaa vaikutelman, että kaveri on vähän yksinkertainen, eikä ymmärrä, että sitä vedetään höplästä, kuitenkin 10 miljoonan omaisuus kertoo, että tämä onkin vain taktinen asia, ettei ole tietävinään tai ymmärtävinään, mihin hän allekirjoitustaan nyt kaivataan. Stubb taas päällepäin antaa paljon viisaamman kuvan itsestään, kuin faktoista voi päätellä. Kiivas luonne taitaa olla?

      LM: SDP vaatii hallitukselta tiedonantoa väylien yhtiöittämisestä
      Kotimaa Julkaistu 24.04.2016 09:13
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lm-sdp-vaatii-hallitukselta-tiedonantoa-vaylien-yhtioittamisesta/5858624

    • FTRy00

      Kokoomus on pannut propagandaosastonsa nyt joka palsalle. "WEBERMAN " esiintyy taloussanomissa ja nyt Mtv:lla. Suomi24:n eu-ketjua vahtii joku koko ajan, aina sama ajatus, "pietarin trolleille kaalisoppaa ja Euaasian unionia". Ei mitään järjellistä puhetta niiden kanssa, katsokaa kaikki USA:n sotaharjoitukseen liittyvät ketjut. Jos vähänkin menee sinne sanomaan, joku naputtaa aina heti, jälkeen jotain. Gang-stalkataan välillä ja aivan kaikki on vahdittu.

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-valtionyhtio-voisi-yhtenaistaa-soten-tietojarjestelman/5857674

      EU:n investointirahasto on nyt Kreikassa neuvotteluihin osallistunut, että ehkä jotain tuotantoa tulee ja rahastosta rahaa? Se oletetaan ehkä toimivan, nyt aloitettu suojaukset, ettei keskustelu pilaa mitään.

      • Vaaka-kupissa

        Keskusteloijoidenkin pitäisi olla yhtä tiivis rintama, ipulaiset ainoa tiiviimpi ja tuo ämmä lyttää nekin heti EU-ketjussa. Sanomatta paras, kyllä tulee ärtsy olo "pietarin trolleista" väkisin jäkättäville tyypeille. Tuo naisääni "pietarin trolleista" saattaisi sopia siihen, joka työnsi heidän sivustoonsa sitä rasismin varoitustekstiä Brysselin iskun aikana ja puolueväellä on siitä tappelua, uhattiin erottaa. Myös pj:n eroa muutamat halusi, mutta nuoret koulutetut taisivat estää taas pitemmät puheet. "Kapitalistipaskat", siis pahimman sortin "hyväksikäyttäjäbyrokraatit", kukaan ei tuota mitään itse.


      • keisarin.uuret.kalsarit

        "Lola"
        Ihan kaikki kynnelle kykenevät on pantu puhumaan asiaa, josta tuskin on kovin perillä.

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-valtionyhtio-voisi-yhtenaistaa-soten-tietojarjestelman/5857674

        "Kerrankin jotakin järkevää eli soten tietojärjestelmiin koko maassa yhtenäinen ohjelma, mikä helpottaa paitsi potilastietojen saantia, potilasturvallisuutta ja henkilökunnan siirtymistä ilman eri koulutusta uuteen paikkaan. Suomessa löytyy osaamista ja tätä osaamista voidaan ostaa ilman, että valtio yhtiöittää tämänkin alueen ja kilpailussa voittajina ovat sitten ulkomaiset yritykset, jotka tekevät halvemmalla, mutta osaaminen taas voi olla huomattavasti heikompaa."

        Joo, kohta varmaan kaikki ihmisrahtaajatkin palstoilla hallituksen tekoja kehumassa?


      • juutinraumaa
        keisarin.uuret.kalsarit kirjoitti:

        "Lola"
        Ihan kaikki kynnelle kykenevät on pantu puhumaan asiaa, josta tuskin on kovin perillä.

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-valtionyhtio-voisi-yhtenaistaa-soten-tietojarjestelman/5857674

        "Kerrankin jotakin järkevää eli soten tietojärjestelmiin koko maassa yhtenäinen ohjelma, mikä helpottaa paitsi potilastietojen saantia, potilasturvallisuutta ja henkilökunnan siirtymistä ilman eri koulutusta uuteen paikkaan. Suomessa löytyy osaamista ja tätä osaamista voidaan ostaa ilman, että valtio yhtiöittää tämänkin alueen ja kilpailussa voittajina ovat sitten ulkomaiset yritykset, jotka tekevät halvemmalla, mutta osaaminen taas voi olla huomattavasti heikompaa."

        Joo, kohta varmaan kaikki ihmisrahtaajatkin palstoilla hallituksen tekoja kehumassa?

        Ollaan niin kaukana ketjun avauksesta, mutta totta tuo sanomasi.. ja tavallaan ollaan sittenkin aloittajan kysymyksessä. Miten esim. euro tulee käyttäytymään mahdollisessa Brexitin tilanteessa, ja siihen voisi ympäripyöreästi vastata.. kuka tietää, kun oikein mihinkään, edes verovaroilla kustannettuun puolueettomaan Yleisradioon ei voi luottaa ilman kriittistä tarkastelua.


      • Kirjoja.tulossa

        Jos laittaa oman ketjun jollekin pikkuasialle, siihen tulee ne "pietarin trollaajat" ja aika pian muut kaikkoaa. Kukaan ei vastaa jne. Jos voisikin pelkästään keskustella joskus siitä, miten tämä keskustelu missäkin menee ja mikä on nyt ajankohtainen asia poliittisesti. Suljettuja ketjuja ei ole.

        Ihmetellyt välillä Sipilän tyyliä, mutta sitten tuli mieleen, että taitaa seurata omaa työlistaa ja homma menee sen mukaan. Itse Brexitistä ei saane nyt paljon irti, ellei lue valtavasti siitä taustatietoa. Lähempänä äänestystä kaikki lehdet pursuvat sitä. Siinä mielessä mielenkiintoista, että niistä tulee nyt historiaan taas asiaa, kuten oli EU:hun liittymisessäkin.

        Jos olisi joku kirjojen tekijä, voisi saada kannattavan myynnin hyvin tehdyllä politiikan ja yhteiskunna analyyseillä ja tarinoilla. Se olisi muuten hyvä hanke nyt vaikka suomalaisillekin, että kirjoittaisi Brexit-teemasta kaikki mahdollinen laki, yhteiskunta, talous, sosiaalinen vaikuttavuus ym. asiaa.


    • HKJJK
      • juutinraumaa

        Lähes nauroin kun luin tuon.. ei Engelsmannien kauppasuhteista ja liittolaisuudesta USA luovu. Venäjä nappaa ne edut muuten itselleen, ja sopisi se Suomellekin. Täyttä fuulaa Obaman silmänkääntötemput.


      • Ei.kyllä

        Saa nähdä mikä on lopputulos. Vaikka äänestys johtaisi EU:sta irtoamiseen, niin hallitus voi silti päättää toisin.


      • RajatonKansainvälisyys

        Voihan se toki päättää. Voipi tulla samanlaiset hulinat kuin Hollannissa, missä pikkukaupungin johto päätti ottaa Välimeren siirtolaisia.

        Sikäläisissä paikallisuutisissa näkyi, miten useiden tuhansien ihmisten "aalto" vyöryi kohti kaupungintaloa, mellakka-aidat lensivät tieltä kuin syksyn lehdet ja kivisade lankesi kaupungintaloa vasten kuin syksyinen sade. Samaan aikaan kaupunginedustajat juoksivat pakokauhun vallassa poliisien autoihin, jotka kaasuttivat vyöryvän väkijoukon alta tuhatta ja sataa pakoon. Hollantilaiset ovat tunnetusti säyseitä. Mitähän luulette tapahtuvan Englannissa?

        Mielenkiintoinen kysymys; mihin tämä joukko ajattelee paeta, kun Eurooppa kääntää kylkeä? Venäjälle? Kiinaan? Australiaan? Brasiliaan? Tälle isänmaansa hylänneelle ja kansainvälistä rajattomuutta fanittavalle irtolaisjoukolle ei tule aukemaan yhdenkään kansakunnan ovet, jos kansakunnilla on vähänkään itsesuojeluvaistoa jäljellä. Siinähän ovat rajattomia sitten.


    • juutinraumaa

      Tuolla edellä jo mainitsin tästä. Myös Saksassa luotiin rahaa ennen kansallissosialistien valtaa, eri syystä.. mutta hyperinflaatio oli seurauksena. Ei siitä kannata liikaa mitään päätellä. Voi lukea jotain III. valtakuntaan liittyvää ja verrata nykypäivään.. mutta kuten olen edellä sanonut, helposti menee metsään.

      http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/24/ekp-lapioi-rahaa-yrityksille-viis-markkinataloudesta/20164410/170

      Voihan sitä lukea vaikka punahilkkasatua, ja sitten jos ensimmäistä kertaa elämässään näkee sattumalta elävän suden luonnossa, niin voi pahimmillaan jo odottaa punahilkan tulevan vaikka marketin iloisena kesätyttönä vastaan..

      • Vaihtokauppa.varustaut

        No, oletko itse historioitsija? Jos sieltä hakee asoita: yksi puolue, joka on enimmäkseen se keskeinen valtaelin, talouden ohjaaminen tiettyyn tarkoitusperään (eliitti pitää yllä turvatakseen oman ja kavereidensa tulevaisuuden).

        Yleensä etsin jotain tällaisia yleisiä yhtäläisyyksiä en autenttista näköisyyttä, vaan toimitatapoja, päätöksiä, lakeja, aatetta (=fasismi). Lisäksi toteuttamistapa on omavaltainen, diktatuurimainen (vaikka sofistikoitunut), ihmisiä ei vahingoiteta ja aina joku valtio vähän pilaa euro-soppaa. Saksa pomottaa, suomalaistyypit olisivat "pikku-fasisteja" suoraan ellei vieraskoreudesta joutuisi olemaan ihmisiksi.

        Jos suomalaiset johtaisi EU:ta se muuttuisi "osittain fasismiksi", vaikka kuinka kerrotaan ihmisoikeuksista, sanan vapaudesta, Venäjän vaarasta yms. Ne ihmisoikeudet siirtyisivät niille, jotka kannattavat "aatetta". Mutta tarinaahan tää vain on.


      • Valuuttasankarit

        Kommenteista hohtaa valtaisa epäusko. Montako tukijaa vielä löytyy. Ei tuohon kehtaa paljon sanoa mitään. Siitä oli Zerohedgessa kauhistunut teksti ja samoin kommentit :-)

        Albert Edwards Finally Blows Up: "I'm Not Really Sure How Much More Of This I Can Take"

        http://www.zerohedge.com/news/2016-04-22/albert-edwards-finally-blows-im-not-really-sure-how-much-more-i-can-take

        Mario Draghin "what ever it takes" oli tullut sovitun ulkopuolelta, eikä kirjoittaja pitänyt sitä järkevänä.

        "Graham writes "Whereas another Central Banker might state, “we are ready to act if warranted,” Mario Draghi says things like he'll "do whatever it takes… and believe me it will be enough.” Bear in mind that famous statement was made entirely off-the-cuff as former Treasury Secretary Timothy Geithner revealed. "

        "Here is former Secretary of the Treasury, Timothy Geithner, stating openly that Mario Draghi had "no plan" and was simply bluffing when he claimed, "we’ll do whatever it takes.” Lets not kid ourselves, these "guys" are literally making it up as they go along!"


    • rahallaSaaMitäVaan

      Niin tai näin mutta itse olen aina ollut sitä mieltä, että Saksa on se kaikkein pahin valtio tässä Eu:ssa. Onhan Saksassa eniten miljonäärejä sitten Usan jälkeen.

      • Samaa.mieltä

        Niin se taitaa olla, Saksahan määrää nytkin tahdin. Jopa Kreikan omasta valuutasta Schäublen ajatuksia.

        Kun on puhuttu, että eu muistuttaa Saksaa ennen kansallissosialismia (erona fasimiin on rasismin hyväksyminen, kummassakin on kansallismielinen pohja, EU:ssa on Eurooppa sisäpiirinä, joskin ei ole nationalismia, vaan globalismia). Alkaa tulla muillekin samat mietteet:

        EKP lapioi rahaa yrityksille, viis markkinataloudesta

        http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/24/ekp-lapioi-rahaa-yrityksille-viis-markkinataloudesta/20164410/170?&n=6#commentsHere


        "Ennenkuin tukehdumme riemuun, niin haluan muistuttaa siita historiallisesta faktasta, etta taloushistoriassa on todella huonoja kokemuksia siita, kun maan tai vaikkapa maanosan taloutta aletaan parantamaan silla etta:

        PAINETAAN UUTTA KATEISTA RAHAA AIVAN TOLKUTTOMASTI

        En voi sille mitaan, etta minulle vahvistuu paiva paivalta tunne siita, etta

        EKP ja EUROOPPA ON SAMALLA TIELLA KUIN SAKSA OLI MAAILMAN SOTIEN VALISSA? RAHAA MUUN MUASSA KAUPASSA KAYNTIIN TARVITTIIN KOTTIKARRYLLINEN JNE!

        Toivottavasti olen vaarassa ja kaikista EU:n jasemaiden kansalaisista tulee miljonaareja! Mutta mika sitten oikein meni vikaan?

        Euro oli yliarvostettu valuutta yli 10 vuotta, joka olisi pitanyt ehdottomasti devalvoida dollariin nahden, mutta se ei sopinut eika sovi koskaan saksalaisille! Siispa EU:n reuna-alueen valtioille jaa vaihtoehdoksi vain hidas naivettyminen, josta SUOMI on todella loistava esimerkki!"

        --
        "EKP jakaa korotonta rahaa lähinnä oman lähipiirin yrityksille (ju#utal#aisma#fia). Kyseinen rikollisorganisaatio ostaa pois markkinoilta eurooppalaisten omistamia yrityksiä eli kyse on täysin rikollisesta ja tuomittavasta toiminnasta. Siitä pitäisi rangaista mieluiten rangaistusasteikon maksimirangaistuksilla."

        Schäuble myönsi: Kreikan vaikea elvyttää ilman omaa valuuttaa
        http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/04/21/schauble-myonsi-kreikan-vaikea-elvyttaa-ilman-omaa-valuuttaa/20164327/12?pos=related


      • FF.64

        Schäuble myönsi: Kreikan vaikea elvyttää ilman omaa valuuttaa
        http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/04/21/schauble-myonsi-kreikan-vaikea-elvyttaa-ilman-omaa-valuuttaa/20164327/12?pos=related

        Varoufakis joutui melkein maanpetosyytteeseen kun haluttiin omaa valuttaa ja nyt sitä jopa Saksa avoimesti "miettii".

        Varoufakis: Tsipras Had Asked for Parallel Currency Plan for Greece
        By Philip Chrysopoulos -
        Jan 20, 2016
        http://greece.greekreporter.com/2016/01/20/varoufakis-tsipras-had-asked-for-parallel-currency-plan-for-greece/


      • Sensuuri.kesken.kaiken

        Juuri tämä vallankäyttö rahapoliitikassa on kovaa "fasismia/natsismia". Yksi kommentoi siitä, että nyt on niin suuri mahti, joka tästä elvytyksestä päättää, ettei mitkään tuomioistuimet mahda tilanteelle mitään.

        Merkillinen juttu, Hurrin kirjoittama artikkeli ei enää aukea. Katosi, vaikka näkyy etusivulla.


      • juutinraumaa
        Samaa.mieltä kirjoitti:

        Niin se taitaa olla, Saksahan määrää nytkin tahdin. Jopa Kreikan omasta valuutasta Schäublen ajatuksia.

        Kun on puhuttu, että eu muistuttaa Saksaa ennen kansallissosialismia (erona fasimiin on rasismin hyväksyminen, kummassakin on kansallismielinen pohja, EU:ssa on Eurooppa sisäpiirinä, joskin ei ole nationalismia, vaan globalismia). Alkaa tulla muillekin samat mietteet:

        EKP lapioi rahaa yrityksille, viis markkinataloudesta

        http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/24/ekp-lapioi-rahaa-yrityksille-viis-markkinataloudesta/20164410/170?&n=6#commentsHere


        "Ennenkuin tukehdumme riemuun, niin haluan muistuttaa siita historiallisesta faktasta, etta taloushistoriassa on todella huonoja kokemuksia siita, kun maan tai vaikkapa maanosan taloutta aletaan parantamaan silla etta:

        PAINETAAN UUTTA KATEISTA RAHAA AIVAN TOLKUTTOMASTI

        En voi sille mitaan, etta minulle vahvistuu paiva paivalta tunne siita, etta

        EKP ja EUROOPPA ON SAMALLA TIELLA KUIN SAKSA OLI MAAILMAN SOTIEN VALISSA? RAHAA MUUN MUASSA KAUPASSA KAYNTIIN TARVITTIIN KOTTIKARRYLLINEN JNE!

        Toivottavasti olen vaarassa ja kaikista EU:n jasemaiden kansalaisista tulee miljonaareja! Mutta mika sitten oikein meni vikaan?

        Euro oli yliarvostettu valuutta yli 10 vuotta, joka olisi pitanyt ehdottomasti devalvoida dollariin nahden, mutta se ei sopinut eika sovi koskaan saksalaisille! Siispa EU:n reuna-alueen valtioille jaa vaihtoehdoksi vain hidas naivettyminen, josta SUOMI on todella loistava esimerkki!"

        --
        "EKP jakaa korotonta rahaa lähinnä oman lähipiirin yrityksille (ju#utal#aisma#fia). Kyseinen rikollisorganisaatio ostaa pois markkinoilta eurooppalaisten omistamia yrityksiä eli kyse on täysin rikollisesta ja tuomittavasta toiminnasta. Siitä pitäisi rangaista mieluiten rangaistusasteikon maksimirangaistuksilla."

        Schäuble myönsi: Kreikan vaikea elvyttää ilman omaa valuuttaa
        http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/04/21/schauble-myonsi-kreikan-vaikea-elvyttaa-ilman-omaa-valuuttaa/20164327/12?pos=related

        Noin se menee, jos on mennäkseen. Korjaavat liikkeet ovat vielä alkutekijöissään. EU:ssa on liberaali iloinen kaikkia halaava ja niin fantsusti hassutteleva thaikkumatkailijoiden juhla vielä menossa. Kukaan ei halua tinkiä eduistaan ja palkastaan, mutta jokainen haluaa halpoja kiinalaisia mopoja ja atv-mönkijöitä.. ne pitää saada halvalla, mutta omaa palkkaa ei saa laskea.
        Virosta pitää saada halvalla viinaa, mutta palkastani en halua tinkiä. Jokainen haluaa halpaa, mutta paljon rahaa, ja sitähän EKP:n kummisetä antaa.. se vaan menee harvoille, ja Ikävä maksun aika tulee. Nyt tosiaan eletään EU:ssa iloisen -20 luvun viimeisiä vuosia.

        Muutos on väistämätön, ja se tekee kipeää.

        Pertti Salolainen oli ns. pääneuvottelija EU- jäsenyysneuvotteluissa, ja muistan sen TV- uutisen jotenkin selvästi vieläkin, kun jäsenyys oli sinetöity, ja Salolainen julistaa suomalaisille " ME OLEMME NYT MARKKINATALOUDESSA" !

        En minä nyt mitenkään Salolaista erikoisena syyllisenä pidä mihinkään.. yhtenä suomalaisena pässinä vain isossa katraassa.

        Hyvä lähihistorian muistutus kataiseen löytyy tuolta

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/1013888/pertti-salolainen-kirjoittaa-taman-paivan-hsssa--etta


    • juutinraumaa

      Tässä Puolueettoman yhteisen tiedonvälittäjämme Ylen tarjontaa. Elokuva on mielenkiintoinen, mutta mitä Yle kertoo tästä kaikesta.. ja otatteko se todesta. Tekstissä vilisee tuttuja fraaseja.. esim. jos otetaan jälleen aina polttava henkilö ... Adolf Hitler nousee valtaan 1933 ja lopettaa demokratian. Ajatelkaa miten paha ihminen tuollainen Hitler. Lopettaa porsastelun rahalla.. lopettaa fantsuhalaamisen tavallisen kansalaisen kustannuksella.. lopettaa persereiän haistattamisen työtä tekevälle työläiselle, Saksan kansanruumiin aidoimmalle eläjälle.. eli lopettaa demokratian.

      Inhottava mies.. on varmasti jo usealle sukupolvelle fantsuhalaavat oppilaitokset ehtineet Suomessakin aivopestä tuon totuuden.. aivan kuin Yle, tuo totuuden torvi, joka mitään salaamatta kertoo meille totta.. niin totta kuin fantsuhalaava toimittaja nyt ikinä kykenee..

      mutta kiitos Ylelle.. kun tarjoatte tämän, ja kiitos minulle ja kaikille suomalaisille. Mehän Ylen kustannamme.

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/22/caligarista-hitleriin-ja-ihmisia-sunnuntaina-sotienvalista-saksalaista-elokuvaa

    • EiEvolutioSataanVuoteen

      Saksan henki on aina sama, niin oli ww1 ja kakkosenkin kanssa, henkivalta pitää otteessaan tai sitten se kuultu "historia" toistaa itseään? Sodan tyylit vaan muuttuu, tarkoitusperä pysyy samana.

      • VihdoinEroonSaksasta

        Natsi-Saksaa siteerattiin usein "kolmanneksi valtakunnaksi". Kannattaa katsoa, mistä tuo nimitys tulee, koska Saksalla on pitkät ja "kunniakkaat" perinteet valtakuntien muodostamisesta aina Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan ajoilta (1200 vuotta sitten!)

        Nykyistä EU:ta voi kutsua hyvällä syyllä "neljänneksi valtakunnaksi". Se ei ole sattumaa, että EU otti tuulta alleen heti vuosina 1989-1990, kun Saksa yhdistyi. Siinä olivat jälleen vanhat ainekset sievästi koossa, ja eiköhän laitettu saman tien pyörät pyörimään silloisen liittokansleri Kohlin avustuksella. Kohlista ja hänen kumppaneistaan on myös sanottava, että he tiesivät jo tuolloin, että euro on ennenkaikkea poliittinen, ei taloudellinen, valuutta. Nyt maksetaan niistä virheistä.

        Tällä kertaa valloitus ei tapahdu kuitenkaan tankeilla vaan Euroopan keskuspankilla, rahalla ja velanotolla. Kreikka, Italia ja Espanja näillä jo sidottiin liittoon. Britannian kohdalla tilanne ei ole sama; Lontoo on vähintään yhtä tärkeä finanssikeskus kuin Frankfurt. Britannia ei tarvitse EU:ta, mutta EU tarvitsee Britanniaa ollakseen "lainvoimainen" Euroopanunioni.

        Hyvänä puolena voi myös mainita sen, että jos nykyinen pakolaiskriisi jatkuu nykyisellään, niin nuoremmissa ikäluokissa on Saksassa pian merkittävä ulkomaisten osuus. Kun se kasvaa tietyn rajan ylitse Saksa sekä kansallisena että identiteettinä lakkaa olemasta. Nämä ihmiset eivät muuta pois, joten lopputuloksena voimme sanoa, että tämä "neljäs valtakunta" tulee jäämään väistämättä viimeiseksi. Mitään uutta Saksaa ei synny ja vanha kuihtuu pois.


    • lksjddsfkklsdjdl

      Britit taitavatkin olla tämän pallonpuoliskon järkevintä porukkaa kun on edes vakavaa puhetta EU:sta eroamisesta.
      EU on osoittautunut Suomellekin niin vahingolliseksi klubiksi että siitä pitäisi päästä eroon. Vaikutusmahdollisuudet EU:n järkevöittämiseksi näyttävät toivottomilta.

      • muutanpois

        Joo, onhan tämä ihan naurettavaa, että me, Suomi olemme täällä kaukana pohjoisessa ja eu:ssa mukana, on ihan selvää, että meidät vedetään kuiviin ja sen jälkeen kukaan ei välitä. Toisaalta tämän ymmärtää, tukeehan eu:ssa mukana olo meidän niin heikkoa itsetuntoa vaikka hyötyä tästä ei olekkaan.


      • Tulin.näin.ja.voitin

        Tässä asia on hyvin kiteytetty:
        http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/24/ekp-lapioi-rahaa-yrityksille-viis-markkinataloudesta/20164410/170?&n=20#commentsHere

        "EKP haluaa rahalla auttaa jättipankkeja saamaan täydellisen vallan itselleen ja tämän mahdollistaa politikot jotka haluavat olla "rahan" kavereita. Pankit pääomitetaan sekä pankkien omistamat suuryhtiöt. Eli me kansalaiset ajaudumme tilanteeseen, että pankit ja suuryhtiöt ainoastaan työllistävät ihmisiä ja muu "roskasakki" on tarpeetonta. Tulevaisuuden kuvassa on jättipankit ja jättiyhtiöt, näiden yhtiöiden ja pankkien sairaalat, koulut ja kaupungit. Suunta on EKP:llä selvä, ensin pääomitus, sitten liittovaltio jota pankiirit ohjaavat eli USA:n malli. "

        Tämä kaikki suoltaminen on todiste, kun tietää, miten kokoomus toimii yleensä.
        https://www.suomenuutiset.fi/komissaari-katainen-rinnastaa-nationalistit-terroristeihin-vaittaa-kansalaisten-vaativan-eun-integraation-syventamista/

        "Hän nosti kepinnokkaan populistit ja nationalistit ja kertoi välittävänsä EU:ssa viestiä siitä, ettei näiden kanssa tule toimia yhdessä.

        – Yritän välittää eri puolilla viestiä, että vastuullisten poliittisten voimien ei kannata lähteä flirttailemaan populististen tai nationalistien kanssa, koska siinä aina häviää, aina jää aina kakkoseksi, Katainen totesi.

        Ex-pääministeri kertoi, että Irlannissa, Espanjassa ja Portugalissa on viime aikoina nähty merkkejä siitä, että ”vastuullisesti” toimineet taloutta sopeuttaneet puolueet eivät ole enää saaneet riittävästi kannatusta voidakseen muodostaa vaalien jälkeen enemmistöhallitusta. Hän arveli, että hänen hallituksensa oli koko Euroopan ensimmäinen, joka joutui tällaisen uuden tilanteen eteen.

        – Poliittinen kenttä pirstaloituu. On vaikeampi saada enemmistöjä pienemmällä porukalla."

        EU:n ja EKP:n menossa taitaa käydä näin:

        http://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota/holokausti/juutalaisgeton-tuho-varsovassa


    • Vakoilu.ja.kyttäys

      Kansallissosialistisella Saksalla oli talousdiktaattorina 1936 alkaen herra nimeltä Herman Göring. Jotenkin tämä nykyinenkin juttu edelleen kehittyy samaan suuntaan kuin entinen Saksa. Tavoite oli saada neljässä vuodessa omavaraisuus ja aloittaa sota. Nykyversio ei aloita sotaa, mutta se kaappaa valtiot, mm. keksityillä syillä, toimeenpano ja talouden määräysvaltaa himoitaan. Suomen vvm:n virkamiehet ovat jälleen kerran aikeissa loputkin Suomesta vahingolle alttiiiksi. Syvä yhteys juuri tuonne Brysseliin.

      https://www.suomenuutiset.fi/komissaari-katainen-rinnastaa-nationalistit-terroristeihin-vaittaa-kansalaisten-vaativan-eun-integraation-syventamista/

      Herrat valmistautuvat saamaan ideoita, siksi kai väitetään syvemmän integraation kysyntää olevan, vaikka netissä on kaikkea muuta tietoa. Tämä on valmisteltua propagandatyötä.

      EU:lla on ideakilpailu menossa, josta voi saada suuren summan rahaa palkinnoksi.

      http://www.mckinsey.com/global-themes/europe/Solving-Europes-economic-conundrum?cid=other-eml-alt-mgi-mck-oth-1603

      http://www.mckinsey.com/mgi/overview/mckinsey-global-institute-essay-prize

      • Barroso.romppu

        Systemaattinen kampaja?
        https://www.suomenuutiset.fi/europarlamentin-puhemiehelta-aarimmaisen-kovaa-retoriikkaa-leimaa-populistit-euroopan-vihollisiksi/#comment-203215

        "Schultzin mukaan EU:ta nakertavien voimien kasvu on jäsenmaiden johtajien syytä. Kriisikokouksissa ei saada yksimielisyysperiaatteen vuoksi aina ratkaisuja, ja siksi kokoukset seuraavat vain toisiaan.

        Schultzin mukaan oikeisto- ja vasemmistipopulistit ovat ”Euroopan vihollisia”. Hän myöntää näiden olevan vielä vähemmistönä, koska hiljainen enemmistö on tuudittautunut vielä siihen, että loppujen lopuksi EU suoriutuu kriiseistään. Hollannin kansanäänestyksen tulos osoittaa, ettei sen varaan voi enää laskea."

        https://www.suomenuutiset.fi/komissaari-katainen-rinnastaa-nationalistit-terroristeihin-vaittaa-kansalaisten-vaativan-eun-integraation-syventamista/

        "Jyrki Katainen totesi, että sekä terroristit että nationalistit horjuttavat eurooppalaisia arvoja.

        – Pistää miettimään, että mistä tämä kumpuaa, varsinkin kun tiedetään, että iskujen tekijät ovat kotibelgialaisia, Katainen sanoi."


      • Vankina.eu.eliitille

        EU:lla on nyt vaihe, että aletaan estää irtoamista. Se ainakin johtaa sotiin.

        huhtikuu 7, 20162:12
        Hollantilaiset torppasivat EU-sopimuksen kansanäänestyksessä
        https://www.suomenuutiset.fi/hollantilaiset-torppasivat-eu-sopimuksen-kansanaanestyksessa/

        https://www.suomenuutiset.fi/komissaari-katainen-rinnastaa-nationalistit-terroristeihin-vaittaa-kansalaisten-vaativan-eun-integraation-syventamista/
        "EU-päättäjien koveneva retoriikka

        Katainen ei ole ainoa EU-päättäjä, jolta on viime aikoina kuultu kärkkäitä kommentteja.

        Euroopan parlamentin puhemies, Saksan sosiaalidemokraatteihin kuuluva Martin Schultz kutsui äskettäin oikeisto- ja vasemmistipopulisteja ”Euroopan vihollisiksi”. Hän varoitti EU:n hajoamisesta, sillä EU-maiden kansalaisten usko unionia kohtaan horjuu. Hän totesi populistien olevan vielä vähemmistönä, koska hiljainen enemmistö on tuudittautunut vielä siihen, että loppujen lopuksi EU suoriutuu kriiseistään.

        Schultz kuitenkin katsoi Hollannin kansanäänestyksen tuloksen osoittavan, ettei tämän varaan voi enää laskea."


      • juutinraumaa

        Olet hunningolla. Göring ja hänen asemansa tai tekemisensä ei liity mitenkään tähän.


      • Täysin.hunigolla

        Ehkä et kokoomusta hieman ymmärtävänä tahdo nähdä tässä mitään onglemia. Siihen tämä kuitenkin johtaa rauhanomaisesti, ensin pääomitetaan ja sitten tehdään liittovaltio, otteet natsisaksasta, keneltäkään ei kysytä. M. Schultz sanoi Suomen uutisten jutun mukaan, että kansanäänestysten varaan ei enää voi laskea ja toinen haastateltava listasi "vastuullisia" puolueita ja maita, jotka eivät ole tehneet kulukuria, ei mennyt jakeluun, että siellä on noussut vastustus tälle menolle ja pääomittamiselle. USA:n tie. Sovinnainen asenne ei näe ongelmia, vaan sopeutuu.


      • juutinraumaa
        Täysin.hunigolla kirjoitti:

        Ehkä et kokoomusta hieman ymmärtävänä tahdo nähdä tässä mitään onglemia. Siihen tämä kuitenkin johtaa rauhanomaisesti, ensin pääomitetaan ja sitten tehdään liittovaltio, otteet natsisaksasta, keneltäkään ei kysytä. M. Schultz sanoi Suomen uutisten jutun mukaan, että kansanäänestysten varaan ei enää voi laskea ja toinen haastateltava listasi "vastuullisia" puolueita ja maita, jotka eivät ole tehneet kulukuria, ei mennyt jakeluun, että siellä on noussut vastustus tälle menolle ja pääomittamiselle. USA:n tie. Sovinnainen asenne ei näe ongelmia, vaan sopeutuu.

        Euroopan viimeisen sadan vuoden aikajana ja erilaiset tapahtumien riippuvuudet ovat sinulla sumun peitossa. Heittelet ihan mitä sattuu. Tekisi mieli sanoa, että olet teini-ikäinen.. mutta todellisuudessa olet lähempänä eläkeikää tekstistä päätellen. En minä ivaa sinua tai yritä polkea maahan, mutta aivopesty ympäripyöreä nonsense ohjaa kirjoitteluasi.


    • lu_kija

      Hei. Pidetään tämä keskustelu nyt asiallisena kun näinkin mielenkiintoista on luettavissa. Mielenkiinnolla olen seurannut.

      • juutinraumaa

        Sopii minulle.. kaikki mielipiteet on tietysti arvokkaita yksilön näkemyksiä.
        Joskus vaan meinaa hermostua..


    • 555sub
      • KylläKansaMaksaa

        Jaa, mitä saamme tilalle? Saamme politiikoillemme ja virkamiehille hyväpalkkaisia palkintovirkoja Brysselistä. Katsokaapa huviksenne, miten kaikilla johtavilla ja eläkkeelle jääneillä akoilla ja ukoilla on jotain siteitä noihin Brysselin lihapatoihin.

        Kyllä se on kannatava diili (= joillekin). Kansa maksaa, kuten on maksanut aina. Entisen vennamon puolueen iskulauseen - kyllä kansa tietää - voi huoletta vaihtaa kyllä kansa maksaa:ksi.


    • juutinraumaa

      No niin.. eduskunnassa on nyt käyty keskustelu Euroerosta, ja aloite lähtee perustuslakivaliokuntaan. Väyrynen sai tahtonsa sen verran läpi, että myös talousvaliokunta antaa oman mietintönsä asiaan.

      Kokoomus ja SDP hyvin suoraviivaisesti antavat ymmärtää, että eurossa halutaan pysyä, ja neuvoa antava kansanäänestys ei edes taida kiinnostaa.
      Vihreät haluavat jälleen samaan mössöön Kokoomuksen kanssa.

      Keskusta myötäilee hallituksen linjaa, mutta pitää asian käsittelyä hyvänä.
      Vasemmisto kannattaa hyvin selkeästi äänestyksen puolesta, samoin Perussuomalaiset ja aika selkeitä oli viestit myös KD:llä euron haitoista.

      Joku sentään mainitsi Brexitin, ja se saattaa olla vielä todella se kaiken laukaiseva liipaisin, jos Brexit toteutuu. Olisi tyhmyyttä, jos asia Suomen osalta ohitettaisiin Kokoomuksen ja Demarien nuivalla kiinnostuksella.

    • juutinraumaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe