Taivasten valtakunta

Exap

Vain Matteuksen evankeliumi puhuu "taivasten valtakunnasta". Kaikkihan me tiedämme, mikä on taivasten valtakunta... eikö vain ? Katsokaamme siis Matt. kohtia.
Se on jotakin, joka tuli lähelle, eli oli ollut kauempana:
"3:1 Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja ja saarnasi taivasten valtakuntaa Juudean erämaassa
3:2 ja sanoi: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle.""
"4:17 Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle.""
Se on jotakin, jonka jotkut saavat omistaa:
"5:3 Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta."
"5:10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta."
Mutta kaikki eivät sinne pääse:
"5:20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan."
"7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon."
Eivätkä kaikki sinne päässeet ole siellä aivan samassa asemassa:
"11:11 Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän."
"18:4 Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa."
Ja siitä kerrotaan monia vertauksia:
13:24 Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
13:31 Vielä toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on sinapinsiemenen kaltainen, jonka mies otti ja kylvi peltoonsa.
13:33 Taas toisen vertauksen hän puhui heille: "Taivasten valtakunta on hapatuksen kaltainen, jonka nainen otti ja sekoitti kolmeen vakalliseen jauhoja, kunnes kaikki happani."
13:44 Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen, jonka mies löysi ja kätki; ja siitä iloissaan hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen pellon.
13:45 Vielä taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kalliita helmiä,
13:47 Vielä taivasten valtakunta on nuotan kaltainen, joka heitettiin mereen ja kokosi kaikkinaisia kaloja.
20:1 "Sillä taivasten valtakunta on perheenisännän kaltainen, joka varhain aamulla lähti ulos palkkaamaan työmiehiä viinitarhaansa.
22:2 "Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa.
Joten kaikkihan me siis tiedämme mikä on taivasten valtakunta, koska se on niin monessa kohtaa selitetty ja itsekin termiä toisinaan käytämme. Vai tiedämmekö ?
Onko se jo maan päällä vai vasta taivaassa ? Onko se tuhatvuotiskaudella vai iankaikkisuudessa vai molemmissa ? Alkaako tai päättyykö se kun nykyiset taivaat lakkaavat olemasta, tai jonakin muuna aikana ? Ovatko uuden liiton kristityt siellä samassa asemassa kuin vanhan liiton pyhät ? Tai ovatko edes vanhan liiton pyhät lainkaan siellä (Matt 11:11) ?
Mikä tai mitä mielestäsi siis on taivasten valtakunta, (ja mitä se ei ole) ?

24

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä.minä.minä

      Olisiko parempi, että porukka ei ähisisi niitä suhinoita, mitä päässä on.
      Pakkaa niitä lisäyksiä tulemaan kirjoituksiin, mitä siinä ei ole.
      Riittäisikö se ON, ON. tahi Ei, Ei! Eli porukka näkyy eksyvän, kun ei tunne kirjoituksia.

      Miten ei tunne? Siten, että alkaa mielikuvitus tyrkkäämään omia.

      Siten tunnetaan, että korkeintaan käy kirjoituksia läpi, kirja kerrallaan.
      Tai luku kerrallaan, eikä muuta. Jättää sen opettamisen ja ilmaisun Pyhälle Hengelle.

      Vasta sitten alkaa se Sana kullekin opettamaan sen, mitä tarvitaan. Toisten välitiloja ja muita selityksiä ei kaivata.

      Korkeintaan voitte laulaa Psalmeja väliin. Eikä paljoakaan tarvita selittäviä rukouksien tulvaakaan, sillä ne kuuluvat maailmaan ja katujenkulmiin näille muotojumalisille.

      Siis, eikö jo riitä teitin takkien tupsujen koko jo tässä elämässä.?

    • Huomenta!


      Asiaa voi tarkastella ainakin kahdesta näkökulmasta;

      a) Siitä uuden liiton suhteesta mikä Herrassa elävällä ihmisellä on uuden liiton aikana taivasten valtakunnan joukkoon. Hebr 8:1-2, 1:14, 10:12-18, Joh 14 luku, mm. Ylipappi ja enkelit Pyhän Hengen yhteys ihmiseen. Eli se "taivas" missä Jumala, Jeesus joukkoineen elävät.

      b) Se taivasten valtakunta mikä vallitsee 1000- vuotiskauden aikana ennen uuden maan luomista: Ilm 20.

      (c) Se taivas mistä ihmiset puhuvat omana käsityksenään pelastuvien joukosta.)


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Luuk 17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,

      17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on SISÄLLISESTI teissä". !!!!

      http://biblehub.com/lexicon/luke/17-21.htm

      "entos" = "sisällä"

      Sana esiintyy UT:ssa 2x myös kohdassa Matt 23:26 "Sinä sokea fariseus, puhdista malja ensin SISÄLTÄ, muuten sitä ei saada ulkopuoleltakaan puhtaaksi!"

      http://biblehub.com/lexicon/matthew/23-26.htm

      (Vrt. "puhdistakaa malja ensin keskeltänne")

      Ps. "Liberaali" Kirkkoraamattu -92 kääntää väärin "Jumalan valtakunta on teidän keskellänne" !

      Samoin Jehovien käännös: "Sillä katso, Jumalan valtakunta on teidän keskellänne."* "

      https://www.jw.org/fi/julkaisut/raamattu/bi12/kirjat/luukas/17/


      "1722 en (a preposition) - properly, in (inside, within); (figuratively) "in the realm (sphere) of," as in the condition (state) in which something operates from the inside (within)."

      http://biblehub.com/lexicon/luke/17-21.htm

      http://biblehub.com/greek/1722.htm

      Vrt. Lainaus Risto Santalan kirjasta Jumalan Valtakunta On !

      "Luther korosti aikanaan, että Jumalan valtakunta on »Hörreich» eli »kuulovaltakunta». Jumalan valtakunnan rajat asettuvat täällä maan päällä sen mukaan kuin kuulemme Vapahtajamme ääntä. Jumalan valtakunta on siten »sisällisesti meissä» (Luuk 17:21)."



      Vrt. http://otakoppi.webnode.fi/news/mielenkiintoinen-kohta-on-taivaassa/

      • Exap

        "Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,"
        Niin, vastauksessasi kerrot Jumalan valtakunnasta.
        Oletko siis sitä mieltä että termi "Jumalan valtakunta" ja termi "taivasten valtakunta" tarkoittaisivat täsmälleen samaa ? Matteuksesta nimittäin näemme, että Matteus osaa käyttää molempia termejä, mutta niiden käytössä on selkeä ero.
        Matt 19: "23 Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Totisesti minä sanon teille: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan.
        24 Ja vielä minä sanon teille: helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.""
        Tässä Jeesus puhuu molemmista. Taivasten valtakuntaan on rikkaan vaikea päästä, mutta Jumalan valtakuntaan on rikkaan käytännössä täysin mahdoton päästä. Vertaapa tätä kohtaa esim. Matt 13:24-29, joka antaa selkeästi sen kuvan että taivasten valtakunnassa on sekä todellisia uskovia että uskovien joukossa niitä jotka eivät oikeasti ole pelastuneet.
        Monessa muussakin kohdassa näemme sen että taivasten valtakunnassa "harrastetaan" uskoa (toiset aidosti, toiset epäaidosti) ja sen kontrastina kun puhtaan Jumalan valtakunnasta, siellä on aina, joka kohdassa, nähtävissä ainoastaan todellisia pelastuneita. Esimerkki:
        "Silloin on taivasten valtakunta oleva KYMMENEN neitsyen kaltainen...", mutta tiedämme että noista kymmenestä taivaan valtakunnan jäsenestä vain 5 pääsi hääjuhlaan kun Ylkä tuli.



      • Exap
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Noh, perin omituiselta kuulostaisi että "basileian tōn ouranōn" eli "Kingdom of the heavens" ja " basileian tou Theou" eli "Kingdom of God" olisivat jotenkin eri asia...

        http://biblehub.com/text/matthew/19-23.htm
        http://biblehub.com/text/matthew/19-24.htm

        Kyllä minusta tämä tarkoittaa samaa kuin esim. myös Taivaankirja ja Elämänkirja...

        Jos kerran rikkaan on vain hankala päästä toiseen, kun taas toiseen pääseminen on kertakaikkiaan mahdotonta, niin minusta kuulostaa erittäin omituiselta että ei tehdä eroa noiden kahden termin välillä. Sepä olikin aloitukseni perimmäinen syy - että ymmärrämme että niillä termeillä on eroa - toki niissä on PALJON yhteistäkin.
        Mutta on monta kohtaa jossa taivasten valtakunnassa ilmoitetaan olevan henkilöitä jotka eivät ole pelastuneet ja jotka siksi suljetaan pois: Matt 13:24-30, 36-43, 47-51 ; 22:1-14 ; 25:1-10. Jumalan valtakunnasta taas ei ketään heitetä pois; sinne eivät pääse muut kuin ne joilla on iankaikkinen elämä !
        Toisaalta rukoilemme: "tulkoon SINUN [Isä meidän] valtakuntasi".
        Taivasten valtakunta - jossa nimenomaan on myös lustetta, ei ole turvassa hyökkäyksiltä: "Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän asti hyökätään taivasten valtakuntaa vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen."
        Taivasten valtakunnassa on muitakin kuin pelastuneita, mutta Jumalan valtakunnassa ei: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa"; vertaa Matt 13:
        "47 Vielä taivasten valtakunta on NUOTAN KALTAINEN , joka heitettiin mereen ja kokosi KAIKKINAISIA kaloja.
        48 Ja kun se tuli täyteen, vetivät he sen rannalle, istuutuivat ja KOKOSIVAT HYVÄT astioihin, mutta kelvottomat he viskasivat pois.
        49 Näin on käyvä MAAILMAN LOPUSSA; enkelit lähtevät ja erottavat pahat vanhurskaista"
        Taivasten valtakunnassa on siis meneillään taistelu, siellä hapatus leviää, luste kasvaa nisun seassa, ja verkossa on hyviä ja huonoja kaloja, kuninkaalla on hyviä ja huonoja palvelijoita, ja kuninkaanpojan häihin ilmaantuu niitäkin joilla ei ole häävaatteita, ja osa neitsyistä on ilman öljyä.
        Kaikki jotka pääsevät Jumalan valtakuntaan, ovat tietysti myös taivasten valtakunnassa. Mutta ei välttämättä toisin päin.


      • Kyllä minusta nämä kaksi asiaa tarkoittaa samaa... nimittäin tämä "Kingdom" = Kreik "basileian" http://biblehub.com/greek/932.htm jota ainoastaan Matteus käyttää merkityksessä " Kingdom of the heavens" ja muut evankeliumit ja kirjeet puhuvat mielestäni kyllä samasta asiasta merkityksessään "Kingdom of God"...
        ja muut evankeliumit kun näet eivät edes tunne tällaista sanontaa kuin "Kingdom of the heavens"....

        Vrt. tämä lista... http://biblehub.com/greek/strongs_932.htm


      • Exap
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Kyllä minusta nämä kaksi asiaa tarkoittaa samaa... nimittäin tämä "Kingdom" = Kreik "basileian" http://biblehub.com/greek/932.htm jota ainoastaan Matteus käyttää merkityksessä " Kingdom of the heavens" ja muut evankeliumit ja kirjeet puhuvat mielestäni kyllä samasta asiasta merkityksessään "Kingdom of God"...
        ja muut evankeliumit kun näet eivät edes tunne tällaista sanontaa kuin "Kingdom of the heavens"....

        Vrt. tämä lista... http://biblehub.com/greek/strongs_932.htm

        Jollet näe eroa, et ilmeisesti lukenut mitä kirjoitin. Matt käyttää kyllä myös pelkkää "valtakunta" -sanaa puhuessaan Jumalan valtakunnasta. Mutta pelkkä basileia ei itsessään tarkoita aina vain jotakin yhtä tiettyä valtakuntaa; esim. Matt 4:8.
        Mikä on Kampissa, on Helsingissä, mutta mikä on Helsingissä ei välttämättä ole Kampissa. Alat jo kuulostaa Alexilta, joka sanoo että aina sana kuolema tarkoittaa fyysisen elämän lopumista.
        Kerropa, missä kohtaa ihmisiä heitetään ulos Jumalan valtakunnasta ? Johan juuri edellä näytin missä kohdin ihmisiä heitetään ulos taivasten valtakunnasta. Taivaan valtakunnassa nisu kasvaa lusteen seassa, Jumalan valtakunnassa ei lustetta ole.
        Koko Matt 13 luku kuvaa taivasten valtakuntaa, jossa on sekä oikeasti pelastuneita että uskontoa harrastavia, kun taas Jumalan valtakunnassa on vain pelastuneita. Äläkä unohda 1 Kor 15:24.


      • Luuk 17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,

        17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on SISÄLLISESTI teissä". !!!!

        .
        Kun sinä istut kirkon penkissä ja ympärilläsi on kirkko täynnä ihmisiä niin uskotko että heissä kaikissa on "Jumalan valtakunta sisällisesti heissä" vai uskotko että heissä ,jopa saarnamiehissä, olisi joukossa "valhevehnää" eli "lustetta" ?

        http://otakoppi.webnode.fi/news/mita-on-luste/

        Vrt Hebr12:1 Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme...>
        ... 12:22 vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö,12:23 taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö


      • Exap
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Luuk 17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,

        17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on SISÄLLISESTI teissä". !!!!

        .
        Kun sinä istut kirkon penkissä ja ympärilläsi on kirkko täynnä ihmisiä niin uskotko että heissä kaikissa on "Jumalan valtakunta sisällisesti heissä" vai uskotko että heissä ,jopa saarnamiehissä, olisi joukossa "valhevehnää" eli "lustetta" ?

        http://otakoppi.webnode.fi/news/mita-on-luste/

        Vrt Hebr12:1 Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme...>
        ... 12:22 vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö,12:23 taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö

        "Kun sinä istut kirkon penkissä ja ympärilläsi on kirkko täynnä ihmisiä niin uskotko että heissä kaikissa on "Jumalan valtakunta sisällisesti heissä" vai uskotko että heissä ,jopa saarnamiehissä, olisi joukossa "valhevehnää" eli "lustetta" ?"
        Niin, taivasten valtakunnassa on lustetta, ja siellä olevista vain osa on kelvollisia Jumalan valtakuntaan.
        "sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman."
        Minkä valtakunnan Hän antaa Isän haltuun ?


      • Vertaa Exap. Lainaus Risto Santalan kirjasta Jumalan valtakunta ON:

        " Jumalan valtakunta ja taivasten valtakunta
        tarkoittavat lopultakin samaa asiaa, Yksistään Matteuksen evankeliumissa tämä valtakunta-ajatus esiintyy kuutisenkymmentä kertaa, Matteus käyttää pääasiassa sanontaa »taivasten valtakunta», Markus ja Luukas sitä vastoin puhuvat »Jumalan valtakunnasta». Tämä johtuu lähinnä siitä, että Matteus, joka muutoinkin seuraa hurskasten juutalaisten esitystapaa, ei tahdo käyttää Jumalan nimeä, mikäli se on luontevasti vältettävissä, Jumala-sanan sijaan rabbit sijoittivat usein sanan »taivas», Niinpä he puhuivatkin »taivaan nimestä», »taivaan pelosta», »taivaan asioista» tai »taivaan työstä», kun oli puhe Jumalasta, »Taivaan kunniasta» on jumalanpalveluksessa kysymys, elämämme on »taivaan käsissä», ja olemme riippuvaisia »taivaan lahjoista», Nykyään hurskaat juutalaiset välttävat täysin Jumalan nimen »kirjaimellista» lausumista ja sanovat sen sijaan joko vain »Nimi» tai »Paikka», Lupaahan Raamattu: »Joka paikassa, mihin minä säädän nimeni muiston, minä tulen sinun tykösi ja siunaan sinua» (2 Moos 20:24), Jeesus asetti kuulijansa kuitenkin niin usein iäisyyden eteen, että »taivaan valtakunnalla» lienee tarkoitettu sananmukaisesti »taivaan» läheisyyttä jo maan päällä.

        Juutalaiset oppineet puhuvat suhteellisen vähän Jumalan valtakunnasta. Jeesuksen julistuksessa tämä asia oli esillä hyvin keskeisesti. Jos rabbit käyttivät valtakunta-sanaa sellaisenaan, he viittasivat silloin maalliseen valtaan. Jeesus tarkoitti valtakunnalla itsenäisestikin käytettynä »taivaan» valtakuntaa. Hän puhui »valtakunnan lapsista», »valtakunnan sanasta» ja »valtakunnan evankeliumista» (ks. esim. Matt 8:12, 13:19, 24:14 ja Luuk 12:32). "

        http://www.kirjasilta.net/santala/jumalan/jumalan.html#lahelle


      • Exap
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vertaa Exap. Lainaus Risto Santalan kirjasta Jumalan valtakunta ON:

        " Jumalan valtakunta ja taivasten valtakunta
        tarkoittavat lopultakin samaa asiaa, Yksistään Matteuksen evankeliumissa tämä valtakunta-ajatus esiintyy kuutisenkymmentä kertaa, Matteus käyttää pääasiassa sanontaa »taivasten valtakunta», Markus ja Luukas sitä vastoin puhuvat »Jumalan valtakunnasta». Tämä johtuu lähinnä siitä, että Matteus, joka muutoinkin seuraa hurskasten juutalaisten esitystapaa, ei tahdo käyttää Jumalan nimeä, mikäli se on luontevasti vältettävissä, Jumala-sanan sijaan rabbit sijoittivat usein sanan »taivas», Niinpä he puhuivatkin »taivaan nimestä», »taivaan pelosta», »taivaan asioista» tai »taivaan työstä», kun oli puhe Jumalasta, »Taivaan kunniasta» on jumalanpalveluksessa kysymys, elämämme on »taivaan käsissä», ja olemme riippuvaisia »taivaan lahjoista», Nykyään hurskaat juutalaiset välttävat täysin Jumalan nimen »kirjaimellista» lausumista ja sanovat sen sijaan joko vain »Nimi» tai »Paikka», Lupaahan Raamattu: »Joka paikassa, mihin minä säädän nimeni muiston, minä tulen sinun tykösi ja siunaan sinua» (2 Moos 20:24), Jeesus asetti kuulijansa kuitenkin niin usein iäisyyden eteen, että »taivaan valtakunnalla» lienee tarkoitettu sananmukaisesti »taivaan» läheisyyttä jo maan päällä.

        Juutalaiset oppineet puhuvat suhteellisen vähän Jumalan valtakunnasta. Jeesuksen julistuksessa tämä asia oli esillä hyvin keskeisesti. Jos rabbit käyttivät valtakunta-sanaa sellaisenaan, he viittasivat silloin maalliseen valtaan. Jeesus tarkoitti valtakunnalla itsenäisestikin käytettynä »taivaan» valtakuntaa. Hän puhui »valtakunnan lapsista», »valtakunnan sanasta» ja »valtakunnan evankeliumista» (ks. esim. Matt 8:12, 13:19, 24:14 ja Luuk 12:32). "

        http://www.kirjasilta.net/santala/jumalan/jumalan.html#lahelle

        " Tämä johtuu lähinnä siitä, että Matteus, joka muutoinkin seuraa hurskasten juutalaisten esitystapaa, ei tahdo käyttää Jumalan nimeä, mikäli se on luontevasti vältettävissä, Jumala-sanan sijaan rabbit sijoittivat usein sanan »taivas»"
        Kas, onpa Ristokin ylenkatsonut sitä, ettei Jumalan valtakunnasta heitetä ketään pois. Ja sitäpaitsi, Matteus käyttää monta kertaa termiä Jumalan valtakunta, joten hänen argumentointinsa on virheellistä. Esim. Matt 19:23-24 hän nimenomaan puhuu peräkkäisissä lauseissa eri termillä, joten on ilmiselvää, että jos hän olisi voinut käyttää samaa termiä, hän olisi niin tehnytkin. Mutta kun ei voi.
        No, virheitä sattuu. Mutta asiaa kannattaa mietiskellä ja tutkia kaikessa rauhassa, sen sijaan että kopioi suoraan toisten vanhoja virheitä.


      • Exap kirjoitti:

        " Tämä johtuu lähinnä siitä, että Matteus, joka muutoinkin seuraa hurskasten juutalaisten esitystapaa, ei tahdo käyttää Jumalan nimeä, mikäli se on luontevasti vältettävissä, Jumala-sanan sijaan rabbit sijoittivat usein sanan »taivas»"
        Kas, onpa Ristokin ylenkatsonut sitä, ettei Jumalan valtakunnasta heitetä ketään pois. Ja sitäpaitsi, Matteus käyttää monta kertaa termiä Jumalan valtakunta, joten hänen argumentointinsa on virheellistä. Esim. Matt 19:23-24 hän nimenomaan puhuu peräkkäisissä lauseissa eri termillä, joten on ilmiselvää, että jos hän olisi voinut käyttää samaa termiä, hän olisi niin tehnytkin. Mutta kun ei voi.
        No, virheitä sattuu. Mutta asiaa kannattaa mietiskellä ja tutkia kaikessa rauhassa, sen sijaan että kopioi suoraan toisten vanhoja virheitä.

        Kysymys kuuluukin miksi muut evankeliumit eivät käytä sanontaa "basileian tōn ouranōn" eli "Kingdom of the heavens" ollenkaan !?

        Mieti miksi ?

        Ei minusta ole olemassa mitään ns. sisempää "Jumalan valtakuntaa" ja sitten "kehätiellä" joku ulompi vähemmän hurskaitten "Taivasten valtakunta" ja sitten että näiden pitäisi olla jotenkin sitten "sisällisesti meissä"...

        Koska "Kingdom of the heavens" on muille evankeliumeille vieras käsite niin käsitän sen tarkoittavan sitä että " Kingdom of God" tarkoittanee samaa asiaa vertauksistasi huolimatta...


      • Ja Huom. Toisilla on tapana sanoa " VOI HYVÄ TAIVAS SENTÄÄN"
        ja toiset sanovat " VOI HYVÄ JUMALA SENTÄÄN"
        ja molemmat sanontatavat puhuvat kyllä varmaankin samasta asiasta...

        Juutalainen kaiketi valitsee kulttuurisidonnaisesti helpommin ensimmäisen vaihtoehdon...


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja Huom. Toisilla on tapana sanoa " VOI HYVÄ TAIVAS SENTÄÄN"
        ja toiset sanovat " VOI HYVÄ JUMALA SENTÄÄN"
        ja molemmat sanontatavat puhuvat kyllä varmaankin samasta asiasta...

        Juutalainen kaiketi valitsee kulttuurisidonnaisesti helpommin ensimmäisen vaihtoehdon...

        Vrt. 2 Moos 20:7 Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.


      • HUOMAA Exap !!!

        Matt 8:11 "Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa TAIVASTEN VALTAKUNNASSA." ( "basileian tōn ouranōn" eli "Kingdom of the heavens" )

        http://biblehub.com/text/matthew/8-11.htm

        ja

        Luuk 13:28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan JUMALAN VALTAKUNNASSA "
        (" basileian tou Theou" eli "Kingdom of God")

        http://biblehub.com/text/luke/13-28.htm

        ...Eikö näissäkin kohdissa sinustakin selvästikin puhuta yhdestä ja samasta asiasta ?

        Koska nämä lauseet ovat toisiinsa nähden miltein identtiset niin päättelen että ns. "Taivasten valtakunta" ja " Jumalan valtakunta" sanonnat tarkoittavat aivan samaa asiaa !


      • Exap: Kas, onpa Ristokin ylenkatsonut sitä, ettei Jumalan valtakunnasta heitetä ketään pois.
        ___________________________

        Vrt. Luuk 13:28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos. !!!


      • Exap kirjoitti:

        Jollet näe eroa, et ilmeisesti lukenut mitä kirjoitin. Matt käyttää kyllä myös pelkkää "valtakunta" -sanaa puhuessaan Jumalan valtakunnasta. Mutta pelkkä basileia ei itsessään tarkoita aina vain jotakin yhtä tiettyä valtakuntaa; esim. Matt 4:8.
        Mikä on Kampissa, on Helsingissä, mutta mikä on Helsingissä ei välttämättä ole Kampissa. Alat jo kuulostaa Alexilta, joka sanoo että aina sana kuolema tarkoittaa fyysisen elämän lopumista.
        Kerropa, missä kohtaa ihmisiä heitetään ulos Jumalan valtakunnasta ? Johan juuri edellä näytin missä kohdin ihmisiä heitetään ulos taivasten valtakunnasta. Taivaan valtakunnassa nisu kasvaa lusteen seassa, Jumalan valtakunnassa ei lustetta ole.
        Koko Matt 13 luku kuvaa taivasten valtakuntaa, jossa on sekä oikeasti pelastuneita että uskontoa harrastavia, kun taas Jumalan valtakunnassa on vain pelastuneita. Äläkä unohda 1 Kor 15:24.

        Mikä on Kampissa, on Helsingissä, mutta mikä on Helsingissä ei välttämättä ole Kampissa. Alat jo kuulostaa Alexilta, joka sanoo että aina sana kuolema tarkoittaa fyysisen elämän lopumista.

        Kerropa, missä kohtaa ihmisiä heitetään ulos Jumalan valtakunnasta ?

        __________________________________________

        New American Standard Bible
        "In that place there will be weeping and gnashing of teeth when you see Abraham and Isaac and Jacob and all the prophets in the kingdom of God, but yourselves being thrown out.

        King James Bible
        There shall be weeping and gnashing of teeth, when ye shall see Abraham, and Isaac, and Jacob, and all the prophets, in the kingdom of God, and you yourselves thrust out.


        ....> http://biblehub.com/lexicon/luke/13-28.htm


      • Exap
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mikä on Kampissa, on Helsingissä, mutta mikä on Helsingissä ei välttämättä ole Kampissa. Alat jo kuulostaa Alexilta, joka sanoo että aina sana kuolema tarkoittaa fyysisen elämän lopumista.

        Kerropa, missä kohtaa ihmisiä heitetään ulos Jumalan valtakunnasta ?

        __________________________________________

        New American Standard Bible
        "In that place there will be weeping and gnashing of teeth when you see Abraham and Isaac and Jacob and all the prophets in the kingdom of God, but yourselves being thrown out.

        King James Bible
        There shall be weeping and gnashing of teeth, when ye shall see Abraham, and Isaac, and Jacob, and all the prophets, in the kingdom of God, and you yourselves thrust out.


        ....> http://biblehub.com/lexicon/luke/13-28.htm

        Nyt et kyllä itse lue mitä lainaat. Tuossa ei puhuta Jumalan valtakunnasta ulos heittämisestä sen jälkeen kun on sinne päästy, vaan tuossa ulosheitetyt on heitetty ulos ENNEN kuin he koskaan pääsivät Jumalan valtakuntaan.
        Matt 13:"41 Ihmisen POIKA lähettää enkelinsä, ja he kokoavat HÄNEN VALTAKUNNASTAAN kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta,
        42 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43 SILLOIN vanhurskaat loistavat ISÄNSÄ valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon."
        Huomaatkos, kun Jeesus ihan suoraan sanoo että Pojan valtakunnassa (=taivasten valtakunnassa) ON niitä jotka ovat pahennukseksi, mutta heidät heitetään tuliseen pätsiin. Sen JÄLKEEN vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa (=Jumalan valtakunnassa).
        Tämä on aivan sama asia kuin lustevertaus, tai kuninkaanpojan häät, jotka molemmat puhuvat siitä millainen on taivasten valtakunta - sellainen jossa molemmat ovat rinnakkain, koska ei voi poistaa lustetta poistamatta vahingossa samalla nisujakin. Sivumennen sanoen, kummassakin vertauksessa näemme, että luste tiedetään lusteeksi jo kauan ennen leikkuuaikaa, nimet ovat kirjoitettuna hamasta maan perustamisesta, enkelitkin voisivat jo erotella sadon - mutta ei ole sen aika... koska Poika ei vielä ole antamassa valtakuntaa Isän haltuun.
        Tässä myös samalla vastaus aiempaan kysymykseeni: "Minkä valtakunnan Hän antaa Isän haltuun ?"


      • Exap
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mikä on Kampissa, on Helsingissä, mutta mikä on Helsingissä ei välttämättä ole Kampissa. Alat jo kuulostaa Alexilta, joka sanoo että aina sana kuolema tarkoittaa fyysisen elämän lopumista.

        Kerropa, missä kohtaa ihmisiä heitetään ulos Jumalan valtakunnasta ?

        __________________________________________

        New American Standard Bible
        "In that place there will be weeping and gnashing of teeth when you see Abraham and Isaac and Jacob and all the prophets in the kingdom of God, but yourselves being thrown out.

        King James Bible
        There shall be weeping and gnashing of teeth, when ye shall see Abraham, and Isaac, and Jacob, and all the prophets, in the kingdom of God, and you yourselves thrust out.


        ....> http://biblehub.com/lexicon/luke/13-28.htm

        1 Kor 15: "22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
        23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
        24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
        25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle"."
        Lue: "tehdään eläviksi" = päästä Isän yhteyteen ja Jumalan valtakuntaan sisälle. Siihen asti olemme Kristuksessa ja yhteydessä Häneen, Hänen valtakunnassaan (taivasten valtakunta), ja Jumalan valtakunta on meissä sisällisesti, ei kokemuksellisesti.


      • Exap kirjoitti:

        Nyt et kyllä itse lue mitä lainaat. Tuossa ei puhuta Jumalan valtakunnasta ulos heittämisestä sen jälkeen kun on sinne päästy, vaan tuossa ulosheitetyt on heitetty ulos ENNEN kuin he koskaan pääsivät Jumalan valtakuntaan.
        Matt 13:"41 Ihmisen POIKA lähettää enkelinsä, ja he kokoavat HÄNEN VALTAKUNNASTAAN kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta,
        42 ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43 SILLOIN vanhurskaat loistavat ISÄNSÄ valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon."
        Huomaatkos, kun Jeesus ihan suoraan sanoo että Pojan valtakunnassa (=taivasten valtakunnassa) ON niitä jotka ovat pahennukseksi, mutta heidät heitetään tuliseen pätsiin. Sen JÄLKEEN vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa (=Jumalan valtakunnassa).
        Tämä on aivan sama asia kuin lustevertaus, tai kuninkaanpojan häät, jotka molemmat puhuvat siitä millainen on taivasten valtakunta - sellainen jossa molemmat ovat rinnakkain, koska ei voi poistaa lustetta poistamatta vahingossa samalla nisujakin. Sivumennen sanoen, kummassakin vertauksessa näemme, että luste tiedetään lusteeksi jo kauan ennen leikkuuaikaa, nimet ovat kirjoitettuna hamasta maan perustamisesta, enkelitkin voisivat jo erotella sadon - mutta ei ole sen aika... koska Poika ei vielä ole antamassa valtakuntaa Isän haltuun.
        Tässä myös samalla vastaus aiempaan kysymykseeni: "Minkä valtakunnan Hän antaa Isän haltuun ?"

        "tuossa ulosheitetyt on heitetty ulos ENNEN kuin he koskaan pääsivät Jumalan valtakuntaan."
        _____________________________


        Hmmm... Vertaus..." Menin Michel Jacksonin konserttiin mutta minut heitettiin ulos koska minulla ei ollut lippua."
        Tai Menin Kirkan konserttiin ja kysyin "suopiko täällä naattia kirkasta" ja taas heitettiin ulos... ;)

        .
        ....Luuk 13:24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet, sanon minä teille, koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.

        13:25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette'.

        13:26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit'.

        13:27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'

        13:28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.13:29 Ja tulijoita saapuu idästä ja lännestä ja pohjoisesta ja etelästä, ja he aterioitsevat JUMALAN VALTAKUNNASSA .(" basileian tou Theou" eli "Kingdom of God")
        Vertaa... = (Matt 8:11 "Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa TAIVASTEN VALTAKUNNASSA." ( "basileian tōn ouranōn" eli "Kingdom of the heavens" )8:12 mutta VALTAKUNNAN LAPSET heitetään ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys."


        13:30 Ja katso, on viimeisiä, jotka tulevat ensimmäisiksi, ja on ensimmäisiä, jotka tulevat viimeisiksi."
        .
        ELI tässä Luuk 13:28,29 ja Matt 8:11 kyllä puhuu aivan täysin samasta asiasta mutta eri nimillä... Vai Eikö ? Jumalan valtakunta = Taivasten valtakunta ?

        ...Ja kun mietimme "Hänen valtakuntaansa" ja "valtakunnan lapsista" jotka heitetään pimeyteen, niin koko maailmahan langenneenakin on "Hänen valtakuntaansa" edelleen vaikkakin siellä onkin sotatila hyvän ja pahan välillä...
        Täällä "uudestisyntyneet" ELÄVÄT kuitenkin ovat jo "entos" ="sisällä" Jumalan valtakunnassa eli ovat yhteydessä henkisesti Pyhän Hengen kautta('Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on SISÄLLISESTI teissä")... ja sitten lopullinen Jumalan valtakunta "Isän valtakunta" tulee silloin kun saatanan ja pahan lapsien toiminta on eliminoitu kokonaan !
        ..."sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman."(1Kor15:24)

        En oikein ymmärrä Exap mitä tällä kaikella terminologialla kikkailulla oikein yrität loppupelistä ajaa takaa...


      • Ps. Matt 8:12 mutta VALTAKUNNAN LAPSET heitetään ulos pimeyteen;
        1992 käännös " 8:12 Mutta ne, joiden oli määrä periä valtakunta, heitetään ulos pimeyteen
        the however sons of the kingdom will be cast out =kuitenkin valtakunnan lapset heitetään ulos http://biblehub.com/text/matthew/8-12.htm

        Eli tässä nähtävästi puhutaan Juutalaisista jotka eivät uskoneetkaan Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikaan vaikka ovatkin olleet Jumalan valittua kansaa lihallisesti...
        http://biblehub.com/lexicon/matthew/8-12.htm
        International Standard Version
        But the unfaithful heirs of that kingdom will be thrown into the darkness outside


      • "...Ja kun mietimme "Hänen valtakuntaansa" ja "valtakunnan lapsia" jotka heitetään pimeyteen, niin koko maailmahan langenneenakin on "Hänen valtakuntaansa" edelleen vaikkakin siellä onkin sotatila hyvän ja pahan välillä...

        Täällä "uudestisyntyneet" ELÄVÄT kuitenkin ovat jo "entos" ="sisällä" Jumalan valtakunnassa eli ovat yhteydessä henkisesti Pyhän Hengen kautta('Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on SISÄLLISESTI teissä")... ja sitten lopullinen Jumalan valtakunta "Isän valtakunta" tulee silloin kun saatanan ja pahan lapsien toiminta on eliminoitu kokonaan !

        ..."sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman."(1Kor15:24)
        __________
        LISÄYS:

        Vrt.Matt11:12 "Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän asti hyökätään taivasten valtakuntaa ( "basileian tōn ouranōn" eli "Kingdom of the heavens" ) vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen."
        -92 " jotkut yrittävät väkivalloin temmata sen itselleen"
        http://biblehub.com/lexicon/matthew/11-12.htm


    • NiinTahiNäin2

      Kun Jeesus on aloittamassa matkaansa Jerusalemin pesah julille monien juutalaisten tavoin, hän opettaa matkallaan fariseus joukkoa joka roikkuu Jeesusten ja opetuslasten mukana, ettei kukaan tiedä milloin taivasten valtakunta sappuu ja kun niin käy ei voida sanoa että se on tuolla tai että se on täällä vaan se on sisällä ihmisessä (tai ihmisten keskellä).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe