Auton tankkaus automaatilta

TiinaKysyy

Oon vasta saanu kortin enkä koskaan tankannut. Kysymys, että jos tankkaan seteliautomaatilta ja haluan tankin täyteen saakka, niin miten osaan antaa oikean setelimäärän? Enhän tiedä, paljonko bensaa menee tankkiin. Jos syötän seteleitä liikaa, niin palauttaako automaatti loppurahat, kun se lopuksi tunnistaa tankatun bensan määrän?

Entä jos pankkikortilla maksan, niin varmaankin syötän ensin kortin ja tunnusaluvun. Laskuttaako tiliäni vasta sen jälkeen, kun on tiedossa, paljonko bensaa meni tankkiin?

Kiitos asiallisista vastauksista ja hyvää vappua.

T. Tinttu

15

16021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etOleHauska

      miksi, voi miksi?

    • Turvalllista_matkaa

      Pankkikortilla paljon helpompi veloittaa tankatun määrän mukaan, vaikka pitää ensin syöttää maksimi tankkaussumma. Nostat vaan sen jälkeen oikean tankkauspistoolin, riippuen siitä onko auto bensa vai diesel.

    • TiinaKysyy

      Eli setelillä maksaessa on osattava syöttää sopiva tai pienempi seteli sisään ja automaatti ei palauta, jos laitan liikaa?

      Ja jos maksan kortilla, niin saan tankin täyteen, jos laitan max summaksi tarpeeksi ison summan? Niin suuren, että on suurempi tai yhtä suuri kuin tankkiin sopiva määrä?

      Kiitti jo vastanneille!

      Tinttu

    • diippaadaii

      Setelillä maksaessa täytyy arvioida paljonko tankkiin mahtuu. Yli menevän voi sitten antaa naapurille.
      Kortilla kone tekee katevarauksen näpyttelemällesi summalle. Tankkauksen loputtua kone veloittaa tarkan summan ja saat tankkisi piripintaan. Laita siis rohkeasti isompi summa millä aiot tankata.

      • 54v.tankannut

        Ei onnistu naapurille anto. Et ehdi ajaa pois eikä toinen auto ehdi tilalle ennenkuin pumppu pysähtyy automaattisesti. Ja missä pitäisitkään sitä tankkauspistoolia autonvaihdon ajan? Kuolleena syntynyt ajatus!


      • aaiivaan

        Pölvästi, hänhän tarkoitti kanisteria!!


      • diippaadaii
        54v.tankannut kirjoitti:

        Ei onnistu naapurille anto. Et ehdi ajaa pois eikä toinen auto ehdi tilalle ennenkuin pumppu pysähtyy automaattisesti. Ja missä pitäisitkään sitä tankkauspistoolia autonvaihdon ajan? Kuolleena syntynyt ajatus!

        Voihan siinä olla auto naapurin puolella, ei kaikkee tarvi niin kirjaimellisesti ottaa. Ennenvanhaan itselle kävi muutamia kertoja ja aina sai lopun johonkin annettua. Oli kylläkin varakanisteri mukana joten siihen.


    • satoja-tankkauksia

      JOs maksaa kortilla, niin ei ainakaan Shellin automaatti kysele mitään etukäteissummia. Käytät vaan kortin koneessa ja sen jälkeen tankkaat sen verran kun haluat (3 minuutin aikana)kunnes virta katkeaa.

      • diippaadaii

        Taitaa Shellin koneet olla viimeisiä vanhalla tekniikalla. Katevaraus tehdään ainakin Nesteellä ja Abc,llä


      • ihan_turha

        Pitää vaan turhaan miettiä paljonko se maksaisi tai sitten laitan reilusti ison summan vaikka ottaisin vain vähän. Tietysti jos tilillä on vain vähän rahaa niin ei mene vahingossa yli.


    • Kysymätönontyhmäaina

      Automaatti ei anna rahoja takaisin. Kortilla automaatti kysyy ensin katevarauksen määrää, joka korjataan tankkauksen jälkeen todellisen summan mukaiseksi.
      Huoltsikan kassalle voit maksaa seteleillä ja kolikoilla, henkilökunta antaa sitten vaihtorahat. Jos tankkaat huoltsikalla ja maksat sisälle, siirrä auto tankkauksen jälkeen pois mittarikentältä ja sitten vasta sisälle. Tästä alkaa nyt vääntö, kysy aseman henkilökunnalta miten asian kanssa tulee toimia.

    • 34636363

      Eihän se seteleilläkään tankkaaminen mitenkään hankalaa ole, selvitä vaan auton tankin koko ohjekirjasta tai etsi netistä, ja laske monellako eurolla menee täyteen. Esim 60l tankkiin menee nykyhinnoilla noin 80€. Eli jos tankki on puolessa välissä, tankkaa korkeintaan 40 eurolla tai jos 1/4 jäljellä, sinne menisi noin 60€ mutta varmuuden vuoksi laita vain 50€ jne. Mittarissa on yleensä ne 1/4 ja 3/4 viivat että pystyy arvioimaan paljonko polttoainetta jäljellä.

      Kortilla toki helpompaa, määritä maksimisumma ja tankkaa kunnes eurosumma täyttyy tai tankki on täynnä, polttoaineentulo pistoolista loppuu automaattisesti kun polttoaineen pinta saavuttaa pistoolin. TIliltä veloitetaan vain se summa jolla on tankattu eli ylimääräistä ei joudu maksamaan.

      • halpaa_autoilua

        Seteleillä tankaaminen tulee köyhälle halvemmaksi. Päivänselvä juttu! Paljon halvempaa tankata esim. 20 euron seletilla kuin tankata, pankkikorttia käyttäen, esim. 70 eurolla!


      • automaattitankkaaja

        Kannattaa tankata suuremmalla summalla silloin kun bensan hinta on alhaisempi, tankki täyteen ennenkuin hinta taas nousee ja sitten tankkailee taas parillakympillä kalliimman litrahinnan aikaan ja nuukailija tietysti ajaa aina mahdollisimman taloudellisesti ja harkitsee kannattaako ajaa ollenkaan tai ainakin yhdistelee samalle matkalle monta asiaa :D

        Itse en edes muista enää milloin viimeksi olen käynyt kassalla maksamassa bensat, olen jo niin pitkään käyttänyt vain kylmäasemien automaatteja ja maksanut pankkikortilla, nuorena 90-luvulla seteliautomaateilla, muistaakseni sadan markan setelillä.
        Sattumanvaraisten muistiinpanojeni mukaan 20.4.1994 olen tankannut Esso 99 Plussaa (sis. venttiilin suoja-aineen) litrahintaan 4,85mk, 20,01 litraa joka maksoi 97,10 mk. Tuo on ainakin ollut kassalle maksu ja käteisellä kun summa ei ole tasan satanen :D


    • Katevaraus

      Nähtävästi ei olla katevaraus ongelmista päästy eroon. Valitsin abcllä tankattavaksi summaksi 60€. Tankkiin meni 35,71 euron edestä bensaa. Tilillä näkyi katevarauksena 71,42€ elikkä tankattu summa kahteen kertaa. Pari päivää siitä oli tililtä velvoitettu 35,71€ Nyt tankkauksesta on kulunut noin viikko ja edelleen katevarauksena näkyy 35,71€ Tämä on jo toinen kerta kun abcilla tankatessa katevaraus kummittelee. Edellisellä kerralla katevaraus oli lähemmäs satasen vaikka tankkasin noin 30 eurolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      486
      3615
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      162
      3422
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      171
      2657
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2449
    6. 273
      2072
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1527
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1452
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe