Onko Kurikka köyhä vai rikas kaupunki ?

Veroparasiittikö

Seinäjoki on kovasti veloissaan mikä on Kurikan tilanne ?

22

1029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mararati

      Kohtalaasen vaurasta vaikuttaas olevan, ei ainakaan näläkähän oo ihimisiä kuallu ja ylimääräästä roinaa ihimisillä kaikki nurkat täynnä. Mutta henkinen käyhyys tuntuu olevan kova, sitä täytyy oikeen ihimetellä kun tuallaasta jokka sitä henkistä puutetta julkijatkuvasti tuo ei ymmärrä eres hävetä, mutta eihän tuallaanen henkisesti vajaa oo kaikista parahimmas tikis hoksottimiltaan. Soon kuulkaa niin notta rikkaalla on riittävästi köyhällä puutetta ja sentakia köyhä kerää lisää.

    • 456787654345678

      kirjoittaja taitaa olla sieltä henkisesti köyhästä päästä kun ei tiedä että kunnan varallisuudella ei ole mitään tekemistä ihmisten varojen kanssa...kurikan tilasta en varallisesti tiedä mutta henkinen kapasiteetti on kyllä täysi nolla,jos ihmiset pitää mietaan jussia jonain fiksuna ihmisenä se kuvastaa kyllä hyvin älykkyystasoa? vai? mietaa ei nimittäin kovin fiksu kaveri ole...ja mitä nyt henk.koht tuon kylän porukkaa tunnen on melko latva lahoa sakkia

      • OmituisenOmituista

        Vaikutat kovasti viisaalta henkilöltä, joten voisitko valaista, miten Mietaan Jussin "fiksuttomuus" ilmenee?.....Toisaalta, Kurikkalaiset "latva lahoa sakkia", joten sinun täytyy olla Kurikassa joku suuri älyn lähde....Miksi me naapuri kunnissa ei olla kuultu susta mitään???


    • Filosohva

      Ilo on egon käsitys onnesta.
      Tämän johdosta löytyy näitä eksyneitä, suohon uponneita jotka kaikin keinoin yrittää pinalle ja joiden ainoat omasta mielestä positiiviset tunnetilat on iloita menestyksestä siis saavuttamisesta tai vaihtoehtoisesti vahingonilosta, siitä kun joku toinen ei menesty. Hyvin epäinhimillistä tunteetonta, konemaista. Mitä suurempi hätä ihmisellä on sitä kovemmin hän laskelmoi ja yrittää järkeillä. Laskelmointi ja järkeily on kuitenkin tunteen vastakohta siksi laskelmoiden ei voi onnea saavuttaa, ainoastaan sen hetkellisen nopeasti katoavan illuusion onnesta.

    • Raipejanaukkis

      Romanikerjäläisiä ei ole Kurikassa kauppojen nurkillä näkynyt, onko kerjäläismafia omasta takaa.

    • Tilinpäätöstietoja

      Kurikan varallisuus on maakunnan huippuluokkaa johtuen Fortumin ja Neste Oilin osakkeista ja niiden arvosta. Käyttötalousmenot ovat kuitenkin suuremmat kuin tulot, koska päättäjät ovat halunneet hyvien palvelujen kautta jakaa kuntalaisille osan näistä osaketuloista pitämällä veroprosentin varsin alhaisena. Näin kaikki kuntalaiset ovat päässeet nauttimaan kaupungin osakeomistuksen tuotoista.

      • mietiskelin

        Tässä piileekin se suurin riski. Palvelujen kuluja katetaan osingoilla. Osinkotuloja ei kuitenkaan voida taata hamaan tulevaisuuteen. Jos osingot pienenevät esim. maailmantalouden/-politiikan muutosten takia, palveluille ei löydy rahaa tai ne joudutaan kattamaan velalla.

        Tuleva sote-uudistus vähentää Kurikankin saamia valtionosuuksia, joten nyt hoidettavissa olevan velkataakan hoito voi muodostua ongelmaksi. Eikä parin sadan ihmisen vuosittainen muuttotappio ole Kurikan kokoiselle pitäjälle leikin asia. Eivät ihmiset huvikseen muuta toisaalle - on se sen verran kallista lystiä. Jokainen muuttaja vie myös veroeurot mennessään.

        Lisäksi ns. Kanta-Kurikka on syrjässä Helsinki-Tampere-Seinäjoki-Vaasa -kehityskäytävästä. Vielä enemmän tämä korostuu, kun Seinäjoen itäväylän loppuosa valmistuu. Jos Kurikan hallinto ja elinkeinotoimi ei ymmärrä sitä, että liiketaloudellisesti kiinnostavat alueet sijaitsevat 3-tien/19-tien varrella, niin he menettävät tulevaisuudessa rahaa tuottavia kehittämismahdollisuuksia. Kaupan palveluissa Kurikka ei voi kilpailla Seinäjoen kanssa, pykättiin keskustan kulmille mikä tahansa Magneetti. Kauppa käy siellä, missä ihmiset liikkuvat ja paikallisetkin tuntuvat liikkuvan muualla kuin Kurikan keskustassa.

        Kurikan mahdollisuudet löytyisivät maataloudesta ja elintarviketuotannosta, osin logistisesta sijainnista sekä vahvasta Seinäjoesta. Onhan melko hupaisaa, että jopa pikkuinen Kuortane on Seinäjoen ympäryskunnista vetovoimaisempi kuin Kurikka.


      • Ammutaanjalkaan

        Et varmaan ole poliitikko kun uskallat sanoa totuuden: Kurikan (ainoa) mahdollisuus on Seinäjoki.


    • Taavettintahtia

      On se kummalista kun rahanahneutta ei saisi edes kritisoida, Koitetaan kiertäen, jos ihmiseltä puutuu on hän vajakki ja vajakki haluaa siksi kerätä lisää. Jos peniksestä puutuu palanen, niin sallainen vajaus se vasta kovasti keräämään laittaa. Tämän voi todeta näiden pippeli vajaapäisten lahkoista..

      • sgeoglödspy

        Seksuaalivehkeet ja uskonnot on tabu ei niitä saa arvostella, arvostele vaikka maorien tatuointeja tai afrikkalaisten lävistyksiä.


    • 5678987657890

      jokainen joka sinnen on jostain sivistyneestä paikasta muuttanut ja hetken ollut käsittää äkkiä ettei todellakaan ole tervetullut..ja tämä ei ole yksinomaan minun kannanottoni.paikka on erittäin sisäänpäin lämpeeviä ihmisiä täynnä...en suosittele kellekään jos ei satu olemaan erakkoluonne.

      • erakkojen_paratiisi

        Kannattaisiko profiloitua erakkojen paratiisikuntana?????


      • mites_on

        Saako erakko tervetuloa Kurikkaan -paketin vai ei?


      • Anonyymi
        mites_on kirjoitti:

        Saako erakko tervetuloa Kurikkaan -paketin vai ei?

        Tuo kuulostaa hyvältä ehroton vaatimus ei saa pariutua tai tuloo ytneuvottelut


    • 34567865434567

      kaikki kurikan perseaukiset ja nuoret(perseaukiset)muutti seinäjoen vaivoiksi ..mutta kyllä ne kohta takasin tulee kun ei se ollukaan ameriiikka..ja ne romaaaaanit kans taitaa palata nurkille jotta kyllä se siitä köyhtyy viä kun maatalous tukirahat on juotu

      • manneilla_taloustuntimus

        manneilla on taloustuntimus missä kunnassa on rahaa


      • SIIPIVEIKKOJA-------

        Kurukka on köyhä kun teki päiväkodin Luopajärvelle Seinäjoen lähelle,
        eikä Myllykylään tai Jalastoon.


      • Anonyymi
        manneilla_taloustuntimus kirjoitti:

        manneilla on taloustuntimus missä kunnassa on rahaa

        pahvihousut tietää mistä saa revittyä ilmaista rahaa


    • ervasti.haudasta

      En tiedä rikkauksista, mutta ainakin jalasjärviset vetivät kurikkalaisia höplästä ihan kunnolla kun aloittivat uuden Kurikan keskustan rakentamisen 3-tien varteen Jalasjärvellä. Eli eiköhän se keskusta siirry sinne alle vuosikymmenessä, saattepa nähdä.
      Silmiinpistävä rikkaus Kurikassa on suomen isoin jalkapallokentän kokoinen lasten hiekkalaatikko torin laidalla - kyllä siinä kelpaa hiekkalinnoja tehdä, lisäksi naapuriin on rakennettu yksityisen ohjaamana puolen miljoonan leikkipuisto jota kaupungin sedät ja tädit rakensivat KAKSI vuotta ! Olisi varmaan kannattanut ostaa rakennuspalvelutkin yksityiseltä ja keksiä kunnan väelle jotain tuottavampaa tekemistä.
      Vuonna 2015 Kurikassa myytiin vain NELJÄ tonttia, joihin joku yksityinen rakensi asuintalon - kyllä kuulit ihan oikein. Asian voi varmistaa kaupungintalolta. Tämä jos mikä kuvastaa Kurikan vetovoimaa ... jopa Kauhajoki huitelee ohi.

      Ainoa asia millä Kurikka saa tulevaisuutensa vielä enemmän sekaisin on hyvien kuntapalveluiden tarjoaminen lähi-idästä tulleiden elintasosurffareiden (oikeat pakolaiset on Syyriassa) hyysäyksellä - kaupungin maksaessa 2 vuoden takuuvuokrat asuntokeinottelijoille ja muut tarpeet siihen päälle. Jos vapaakansa mustalaisten tapausta seuraa niin tämäkin varmaan tulee tapahtumaan.

    • Liitoskiima

      Veroprosentti nousee niin että heikottaa. Kunnan sivuille äkkiä laskuri, paljonko häviät asumalla Kurikassa.

    • Helsinkiin

      Perhe muutti kaksi vuotta sitten Kurikkaan. Joku tuttava sanoi että "Tänne tullaan"
      Aiomme muuttaa pois. En voisi kuvitella kamalampia ihmisiä,. Kateus on täällä suuri.
      En tunne ketään ihan täysipäistä. Mistä kaikki johtuu? Onko täällä paljon sukuavioliittoja? Täällä muuttuu samanlaiseksi jos asuu pitkään.

      • Anonyymi

        allekirjoitan ed.kirjoituksen...kuntatalous voi olla kunnossa. mutta...minulla asuu myös muutama tuttava pari joka muutti toisen työn puolesta(ovat lähdössä) aina olet muukalainen...ja juurikin se käsittämätön asia että naitu on savusta savuun,sivukylä voi olla sukua toisilleen serkun serkkuja..sitten ihmetellään kun ollaan sairaita ja mielenvikaisia..tai jälkimmäistä nyt ei tajuta. sori vaan


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe